מחפש לרכוש מכונת ECM SYNCHRONIKA l או profitec pro 700 v2
שמוליק_טל, אריק
גם אני הולך על הסינכרוניקה.כרגע אנחנו 3 שרוצים.תשלחו לי אם אתם מעוניינים גם במטחנה אולי אפשר לקבל דיל עוד יותר טוב בשילוב.
לגבי flow control אני אבדוק.ונראה מה מציעים. יכול להיות שזה דווקא יהיה יותר משתלם להזמין מחו"ל וגם לקבל מחיר מוזל לקבוצה.מבחינתי זה לא קריטי ואולי אפילו עדיף לחכות עם זה.(אולי ירד המחיר או שיוציאו גרסה יותר טובה או שאפשר יהיה למצוא מוכר).
אני אבדוק מה האחרים רוצים לעשות ונחליט.
.
אין לי שום דבר נגד ה-Bianca. להיפך, אני חושב שזאת מכונה מצויינת. אני כן חושב ממה שאני יודע וממה ששמעתי מאנשים שמבינים, שהיא לא באותה דרגה כמו הסינקרוניקה או ה-Porfiec מבחינת איכות בניה. הסניקרוניקה ידועה באיכות הגבוהה שלה ובקלות הטיפול עם ניסיון מוכח. ה-Profitec דומה לה. אלה גם מכונות עם יותר נוכחות. באותו מחיר אני לא חושב שזאת שאלה גם אם flow control זה עוד 1000 ש"ח במיוחד שמשקיעים במכונות בסכומים האלה. אם זה עניין של טעם וריח אז אין פה ויכוח. כל אחד מה שהוא אוהב. אגב Profitec בתוספת flow control תעלה כמו הביאנקה למי שלא חישב.אסף_ב כתב:נראה שהביאנקה חזרה למלאי בbellabarista
עולה בערך 9500 כולל מע"מ ומשלוח...
flow control עולה בסביבות 150-160 יורו באיטליה. בזמנים רגילים אני יכול גם להביא דרך אנשים מאיטליה שאני עובד איתם או פשוט לחכות לחופשה הבאה. (נקווה שבקרוב!)
בכל מקרה אני אבדוק מה עלות התוספת של flow control אם אפשר להוסיף כחלק מההזמנה.
אסף_ב
אם אני מבין נכון אתה יכול לקחת סינקרוניקה וגם אם אתה קונה flow control בנפרד להגיע ל-10500, או אפילו Profitec ב-9500 כולל.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
@אסף_ב
·
ההזמנה מ-bella barista זה pre-order לעוד שבועיים-שלושה, עד אז כבר אמור להתחדש המלאי שוב ב-elektros (לפחות לפי מה שהם אמרו לי), ומשם זה אמור לעלות 8500~ אחרי מע"מ ועמלות.
·
ההזמנה מ-bella barista זה pre-order לעוד שבועיים-שלושה, עד אז כבר אמור להתחדש המלאי שוב ב-elektros (לפחות לפי מה שהם אמרו לי), ומשם זה אמור לעלות 8500~ אחרי מע"מ ועמלות.
אני לא חושב שיש הבדל באיכות בין לליט לECM. לפחות לא ברמה של הכרעה מוחלטת.sbenyo כתב:אין לי שום דבר נגד ה-Bianca. להיפך, אני חושב שזאת מכונה מצויינת. אני כן חושב ממה שאני יודע וממה ששמעתי מאנשים שמבינים, שהיא לא באותה דרגה כמו הסינקרוניקה או ה-Porfiec מבחינת איכות בניה. הסניקרוניקה ידועה באיכות הגבוהה שלה ובקלות הטיפול עם ניסיון מוכח. ה-Profitec דומה לה. אלה גם מכונות עם יותר נוכחות. באותו מחיר אני לא חושב שזאת שאלה גם אם flow control זה עוד 1000 ש"ח במיוחד שמשקיעים במכונות בסכומים האלה. אם זה עניין של טעם וריח אז אין פה ויכוח. כל אחד מה שהוא אוהב. אגב Profitec בתוספת flow control תעלה כמו הביאנקה למי שלא חישב.......
flow control עולה בסביבות 150-160 יורו באיטליה. בזמנים רגילים אני יכול גם להביא דרך אנשים מאיטליה שאני עובד איתם או פשוט לחכות לחופשה הבאה. (נקווה שבקרוב!)
בכל מקרה אני אבדוק מה עלות התוספת של flow control אם אפשר להוסיף כחלק מההזמנה.
אסף_ב
אם אני מבין נכון אתה יכול לקחת סינקרוניקה וגם אם אתה קונה flow control בנפרד להגיע ל-10500, או אפילו Profitec ב-9500 כולל....
ההבדלים העיקריים הם הגימור והמוניטין של דגם שקיים בשוק הרבה זמן.
אתה יכול לקרוא את השרשורים האלה:
https://www.home-barista.com/advice/lel ... 52760.html
https://www.home-barista.com/advice/lel ... 61949.html
אישית - המיכל מים המודולרי שאפשר לנתק בכל רגע ולחסוך במקום + המסך עם השליטה על הpreinfusion קנה אותי לגמרי. וזה עוד בלי התלות של לקנות flow control ולהתחיל להתעסק בהרכבה שלו על מכונה חדשה.
המחיר הזול יותר זה רק עוד דובדבן בקצפת
אני חושב שאני אהנה מאוד משלושת המכונות, ואם המחיר שלהן יהיה זהה תהיה לי בחירה מאוד קשה
@Clockwork_Orange זה נשמע מדהים, נחכה לזה. אם זה המחיר אני אלך על זה
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
גם קראתי דברים טובים על הסינכרוניקה.
לא קראתי על ה profitec אבל אם היא ברמה דומה ועולה פחות... אז !?
לגבי flow control, עדיין לא הבנתי איך עם כל כך הרבה משתני ואי ודאויות בהפקת הקפה....אני אצליח לשלוט גם בפרמטר הזה, ולהוציא קפה יותר טוב...
מוכן לוותר.
[עריכה ותוספת: בדרך לארץ יש את הדגמים של Crem One
expobar לשעבר.
איך הם במשוואה ? ]
לגבי flow control, עדיין לא הבנתי איך עם כל כך הרבה משתני ואי ודאויות בהפקת הקפה....אני אצליח לשלוט גם בפרמטר הזה, ולהוציא קפה יותר טוב...
מוכן לוותר.
[עריכה ותוספת: בדרך לארץ יש את הדגמים של Crem One
expobar לשעבר.
איך הם במשוואה ? ]
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

אפשר לומר אותו דבר גם על מכונה אוטומטית\קפסולות לעומת מכונה ידנית, אני מניח שזה בעיקר תלוי בכמה אתה משועמם, ו\או אם אתה רוצה להשתמש בפולים מקליה בהירה או לא. במקרה של קליה בהירה, צריך יותר שליטה על הזרימה. בכל מקרה ממה שקראתי וראיתי בסרטונים, השימוש בפדאל נראה די אינטואיטיבי.boazj כתב:גם קראתי דברים טובים על הסינכרוניקה.
מוכן לוותר....
מסכים איתך, זה עוד פרמטר, או אפילו רצף של פרמטרים שצריך לשלוט בהם. צריך להכין המון קפה כדי ללמוד איך זה משפיע. המימוש במכונות E61 הוא מסורבל במיוחד מפני שצריך לתפעל שתי ידיות. נניח שהגעת לקפה מושלם, עכשיו מאוד קשה לחזור על זה.החלפת קפה? תתחיל הכל מהתחלה. לדעתי זה מסוג הדברים שאחרי שבוע של משחקים, מתיאשים ומשאירים תמיד פתוח. יש סיכוי טוב שזה רק יגרום לסתימות.boazj כתב:
מוכן לוותר.
...
ההעדפה שלי היא לציוד שהתפעול שלו כמה שיותר פשוט, אחרת לא משתמשים בו לאורך זמן.
דווקא אני חושב שFlow Control אמור להקל מאשר להקשות.
כרגע אנחנו מתאמצים מאוד כדי להגיע לFlow נכון.
אנחנו דוחסים את הקפה בצורה קבועה, טוחנים בצורה קבועה, דואגים ללחץ בצורה קבועה, שוקלים את הפולים לפני ואחרי הטחינה וכו'.
כל שינוי בחזרתיות של אחד הפרמטרים שציינתי יביא לנו זרימה אחרת ואין לנו איך לתקן אותה במהלך החליטה, והתוצאה - קפה בטעם שונה משרצינו.
כשיש לנו בקרת זרימה אפשר לתקן בעיות של חזרתיות. גם אם טחנו קצת שונה או דחסנו חזק מידי או אפילו התחלנו מ0 עם פולים חדשים - עדיין נוכל לשחק עם הבקרת זרימה ולדאוג לפיצוי כלשהו מהצד של המכונה בזמן החליטה.
חוץ מזה - אני מאמין שהרבה אנשים שהשתתפו פה בשרשור מגדירים קפה כתחביב, וזה עוד צעד גדול לשיפור ההנאה מהתחביב. רוצים קפה טוב וחיים קלים? יש בתי קפה
כרגע אנחנו מתאמצים מאוד כדי להגיע לFlow נכון.
אנחנו דוחסים את הקפה בצורה קבועה, טוחנים בצורה קבועה, דואגים ללחץ בצורה קבועה, שוקלים את הפולים לפני ואחרי הטחינה וכו'.
כל שינוי בחזרתיות של אחד הפרמטרים שציינתי יביא לנו זרימה אחרת ואין לנו איך לתקן אותה במהלך החליטה, והתוצאה - קפה בטעם שונה משרצינו.
כשיש לנו בקרת זרימה אפשר לתקן בעיות של חזרתיות. גם אם טחנו קצת שונה או דחסנו חזק מידי או אפילו התחלנו מ0 עם פולים חדשים - עדיין נוכל לשחק עם הבקרת זרימה ולדאוג לפיצוי כלשהו מהצד של המכונה בזמן החליטה.
חוץ מזה - אני מאמין שהרבה אנשים שהשתתפו פה בשרשור מגדירים קפה כתחביב, וזה עוד צעד גדול לשיפור ההנאה מהתחביב. רוצים קפה טוב וחיים קלים? יש בתי קפה
בתור אחד שיש לו Flow control , או בשמו האחר - Pressure paddle - מוצא לנכון להעיר שמסכים לחלוטין עם התגובה של אסף - השימוש ב FC הוא פשוט וקל, - ונעשה תוך כדי חליטה, - ע"מ להביא את הזרימה למידה הרצוייה (לפי החוש).
משהו כמו "לתקן את הטעויות תוך כדי הנגינה" ...
כרגע לא מתעתד להצטרף לקבוצת הרוכשים, אבל אם הייתי - אז לא הייתי מוותר על זה.
רק דעתי.
משהו כמו "לתקן את הטעויות תוך כדי הנגינה" ...
כרגע לא מתעתד להצטרף לקבוצת הרוכשים, אבל אם הייתי - אז לא הייתי מוותר על זה.
רק דעתי.
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
·שמוליק_טל כתב:מסכים איתך, זה עוד פרמטר, או אפילו רצף של פרמטרים שצריך לשלוט בהם. צריך להכין המון קפה כדי ללמוד איך זה משפיע. המימוש במכונות E61 הוא מסורבל במיוחד מפני שצריך לתפעל שתי ידיות. נניח שהגעת לקפה מושלם, עכשיו מאוד קשה לחזור על זה.החלפת קפה? תתחיל הכל מהתחלה. לדעתי זה מסוג הדברים שאחרי שבוע של משחקים, מתיאשים ומשאירים תמיד פתוח. יש סיכוי טוב שזה רק יגרום לסתימות.......
ההעדפה שלי היא לציוד שהתפעול שלו כמה שיותר פשוט, אחרת לא משתמשים בו לאורך זמן....
מניסיון זה לא נכון.
כשמדובר על קליות בהירות E61 לא מספק את הסחורה בצורה מספיק טובה (גם זה מניסיון).
מנגנון שליטה על זרימה הוא בגדר חובה לבעלי מכונות עם ראש E61 שאובהים לשתות קפה בקליה בהירה.
יותר מזה לדעתי חבל שאנשים משקיעים סכומים כל כך גבוהים (לפעמים מעל 10K) במכונות עם ראש E61 כאשר בסכום דומה אפשר לקנות מכונות מנוף מסחריות ומכונות מודרניות ומשוכללות כמו DE.
כמו כן הרבה פעמים משקיעים פחות במטחנות כאשר להם לרוב יש השפעה הרבה יותר נכרת על תוצר הסופי מהמכונה.
תקן אותי אם אני טועה, אבל הDE עולה הרבה מעל 10K לא?dimka323 כתב:·......
מניסיון זה לא נכון.
כשמדובר על קליות בהירות E61 לא מספק את הסחורה בצורה מספיק טובה (גם זה מניסיון).
מנגנון שליטה על זרימה הוא בגדר חובה לבעלי מכונות עם ראש E61 שאובהים לשתות קפה בקליה בהירה.
יותר מזה לדעתי חבל שאנשים משקיעים סכומים כל כך גבוהים (לפעמים מעל 10K) במכונות עם ראש E61 כאשר בסכום דומה אפשר לקנות מכונות מנוף מסחריות ומכונות מודרניות ומשוכללות כמו DE.
כמו כן הרבה פעמים משקיעים פחות במטחנות כאשר להם לרוב יש השפעה הרבה יותר נכרת על תוצר הסופי מהמכונה....
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
@אסף_ב
·
אין דבר כזה דחיסה חזקה מדי
לשם דוגמה, 9 בר זה 90 ניוטון ליחידת שטח של 1 סמ"ר.
או לחילופין 1 בר זה 0.01 קג ליחידת מ"מ ריבוע.
ניקח 58ממ סלסלה, שזה אומר 29 מ"מ רדיוס, שזה 2640 מ"מ ריבוע.
נגיד ואתה רוצה להפעיל משקל בקג שווה ל-9 בר , תצטרך להפעיל
9bar=0.09kgf/mm2
נכפיל את 0.09 בשטח הכולל ונקבל 242 kgf. נראה לי שאין אדם שיכול להגיע לכזה כוח לחיצה...
·
9bar=0.09kgf/mm2
נכפיל את 0.09 בשטח הכולל ונקבל 242 kgf. נראה לי שאין אדם שיכול להגיע לכזה כוח לחיצה...
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
אתה מדבר על 0 או 1 - מים זורמים או לא זורמים, וזה נכון.TsurTriger כתב:@אסף_ב
·
9bar=0.09kgf/mm2
נכפיל את 0.09 בשטח הכולל ונקבל 242 kgf. נראה לי שאין אדם שיכול להגיע לכזה כוח לחיצה......
אבל פה מדובר על זרימה שזה משהו רציף, הדחיסה היא ההתנגדות של הלחץ חליטה וזה ממש לא "לחצתי מספיק חזק כדי לחנוק את המכונה או כדי לתת זרימה ששואפת ל0"
עם דחיסה אפסית ההתנגדות של העוגיה תהיה נמוכה מאוד ואז הזרימה תהיה מהירה
עם דחיסה אינסופית ההתנגדות של העוגיה תהיה גבוהה מאוד ואז לא תהיה זרימה
בין לבין יש משחק של דחיסה
ובין לבין יש בקרת זריהמ כדי לפצות על הדחיסה
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד

·אסף_ב כתב:
תקן אותי אם אני טועה, אבל הDE עולה הרבה מעל 10K לא?.........
בדקתי עכשיו באתר שלהם.
המכונה DE+ v1. 1 נמכרת במחיר 3392$
המחיר כולל משלוח ומיסים של ישראל.
זה יוצא כ 11737 ש"ח
מכונת מנוף של לונדיניום עולה 2827$ כולל משלוח לא כולל מיסים.
להערכתי העלות עד הבית כולל מיסים תהיה באזור 12000 ש"ח.
נערך לאחרונה על ידי dimka323 ב 08/06/2020 12:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

@אסף_ב
·
אם אתה שוקל ללכת על משהו כמו Decent, הייתי מסתכל גם על ה-Crem One, שיש לה פרופיילינג גם לפי נפח, ולא רק לפי ציר הזמן, משהו שאני לא בטוח שה-Decent יודעת לעשות (תקנו אותי אם אני טועה).
·
אם אתה שוקל ללכת על משהו כמו Decent, הייתי מסתכל גם על ה-Crem One, שיש לה פרופיילינג גם לפי נפח, ולא רק לפי ציר הזמן, משהו שאני לא בטוח שה-Decent יודעת לעשות (תקנו אותי אם אני טועה).
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד

·Clockwork_Orange כתב:@אסף_ב
·
אם אתה שוקל ללכת על משהו כמו Decent, הייתי מסתכל גם על ה-Crem One, שיש לה פרופיילינג גם לפי flow, ולא רק לפי ציר הזמן, משהו שאני לא בטוח שה-Decent יודעת לעשות (תקנו אותי אם אני טועה)....
DE הרבה יותר מתקדמת ויודעת לעשות הרבה יותר מ Crrem One כולל הדגם הכי משוכלל שלהם.
למשל סגירת חוג על זרימה, לחץ, טמפ וכ"ו
כמו כן יש קהילה מאוד גדולה ואיכותית.
אפשר גם להעביר פרופילים בין משתמשים.
אין לי מניות ב decent ואני אפילו לא בעלים של מכונה שלהם.
@Clockwork_Orange
אני עוקב אחרי הDecent הרבה זמן והיא לדעתי אלטרנטיבה יותר טובה לE61 מודרני מבחינת אפשרויות חליטה ובקרה, הCrem One מביאה הרבה יכולות אבל עדיין לא כמו ה Decent (לפחות לפי מה שאני בדקתי)
בכל אופן הDecent קצת בעייתית בנושא הקצפה (טרמובלוק) אבל לא באופן קיצוני בכלל.
מבחינתי כשאני משווה את הביאנקה ב8 וחצי מול 11 של Decent אני אעדיף את הביאנקה. אבל זה שיקול כלכלי בלבד
אני עוקב אחרי הDecent הרבה זמן והיא לדעתי אלטרנטיבה יותר טובה לE61 מודרני מבחינת אפשרויות חליטה ובקרה, הCrem One מביאה הרבה יכולות אבל עדיין לא כמו ה Decent (לפחות לפי מה שאני בדקתי)
בכל אופן הDecent קצת בעייתית בנושא הקצפה (טרמובלוק) אבל לא באופן קיצוני בכלל.
מבחינתי כשאני משווה את הביאנקה ב8 וחצי מול 11 של Decent אני אעדיף את הביאנקה. אבל זה שיקול כלכלי בלבד