yairjazz כתב:קבלו תקציר של המבחן העיוור של iPod מול נגן ב- 20K$:
והנה סקירה של 6moons:
http://www.6moons.com/audioreviews/ipod/ipod.html
שבת שלום.
...
בסקירה האחרונה הוא אמר בפשטות שיש המון ריפים שישמעו היטב את ההבדל בין האייפון למרידיאן שלו . כך שלפחות הוא מודה שאומנם אפשר להתייחס לאייפון כנגן אבל זה עדיין לא בדיוק זה.
עכשיו אני אוסיף עוד משהו על השוואות עיוורות , אני כבר ראיתי השווא שלקחה פרה של קונרד גוהנסון , ומגבר מסויים שאני יודע שהו עצמו לא מספיק מפורט וברור . ואת דעתי על קונרד גוהנסון אני אפילו לא אחשוב לומר כי אני עלול לעבור על חוקי הפורום . אז לבוא ולומר שאני בודק עם ציוד שלעניות דעתי אנו יכול להתקרב להיות ציוד שמראה מה יכולות שאר חלקי השרשרת , זה פשוט לא לעניין .
אם אתה מחליט לבדוק אם יש הבדלים שמיעים בין CDP שונים , אתה צריך לוודא שיש לך ציוד שהוא מספיק טוב , כדי שהמגבלות יהיו של הציוד הנבדק ולא מגבלות של הציוד שלך , וכנ"ל לגבי כול חלק במערכת.
אם אתה רוצה לבדוק איך זה נשמע (כמו בשירשור הרמקולים ) אזי שם אתה באמת עושה את זה עם הציוד שאתה מעריך שהרוב יחבר אל זה . אבל זה לא יגיד לך בוודאות אם יש הבדלים אם לאו .
לי בביית יש מערכת די פשוטה של PRE מנורות + POWER מנורות, CDP ישן של ארקן פטיפון של פרוז'קט ורמקולים צרפתיים שאני לא מבין את שמם אבל זה נראה כמו R Loom או משהו כזה. ואפילו היא לדעתי תוכל לתת תוצאות יותר נכונות מחלק מהציוד שראיתי שאנשים משתמשים בו .
אז זה נכון שכול אחד חושב שמה שיש לו זה הכי טוב ונכון , ואלוקים כביכול מדבר מהמערכת שלו (עד הרגע שמחלת השידרוגיטיס תוקפת

, אבל זה נושא אחר ) , ולכן יתכן מאוד שגם אני טועה . אבל אני אישית לא מאמין שאין הבדלים .
זה נכון שכולנו מושפעים ממתקפה שיווקית/פרסומית/יחצני"ת אדירה שמשפיעה על הדעות שלנו , ועל התפיסה שלנו של המציאות . אבל למה למען ה' כול אלו שמטיפים שאין הבדלים שמיעים , קונים ציוד יקר ? הרי לדעתי יש סיבה לשידרוגיטיס כי יש הבדל שמיע, אבל לשיטתם אם אין הבדל שמיע למה לשלם על DVD/CDP יקר ? תקנה אייפוד/אייפון , תשתמש איתו בחוץ , ואח"כ תכנס הבייתה תשים על העריסה וגמרנו ? אותו דבר לגבי המגברים שלך , ואותו דבר לגבי כול החלקים , אז למה הם משדרגים ומשנים ?
כשתסביר לי את זה אני אתחיל לחשוב שאני טועה . אבל כול עוד היריבים לוויכוח , מתנהגים במציאות בצורה שסותרת את מה שהם מטיפים לו בוויכוח , קשה מאוד להשתכנע מהם.