גרסה חדשה של OpenWRT כבר כאן

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #81 

MrYair כתב:
...
...
אכן הראוטר הזה לא מתאים לשנת 2020,היות והלך לי ה PFSENSE ועד שאני יקבל את הראוטר שהזמנתי
שמתי אותו לבנתיים כי ראוטר ראשית בבית,ללא האצת חומרה הוא מגרד סביב 120-130 מגה אם חייגן
אם האצת חומרה מגרד סביב 150-160 מגה בלחץ.

הראוטר הזה מחזיר נוסטלגיה חחח בתקופה של בזק בחבילות 30/3 ואחרי זה ''עד '' 100 מגה כשבפועל ביום טוב
ללא גשמים היתי מגרד 60-70 מגה בלחץ,אם OPENWRT גרסה 18 עבד פגז.
אלחוטי שלו ממש זוועה כל בית אני לא עובר את ה 20 מגה באלחוטי
אבל לא נורא עוד מעט אני אמור לקבל פרארי של ראוטרים ביתיים :)
...
דווקא אם מדובר ב-v2 (השחור) אז הוא עומד במפרט של OpenWRT אפילו בגרסה הכי חדשה (אם כי 64/8 זה בדיוק המינימום) ו-offloading אמור לתת שיפור לא קטן במהירות (שים-לב שזה יהיה זמין רק בגרסת ath79).
מה שכן הוא אכן לא הכי מתקדם, וחוץ מזה ה-WiFi שלו הוא רק 2.4GHz אז די הגיוני שלא תקבל מהירות בשמיים. הייתי ממליץ לעשות את בדיקות המהירות על הראוטר הזה בחיבור קווי.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #82 

היתה לי את הגרסה הראשונה (הלבן המרובע) והרצתי אותו עם OpenWRT הרבה זמן עם D.O.K חיצוני להורדה של חבילות נוספות (אין כמעט מקום ב- flash הפנימי).
בשלב כלשהו "מת" לי ה WiFi, למיטב הבנתי עקב מחיקה של אחד ה partitions שמכיל אינפורמציית WiFi (נקרא נדמה לי ART).
לא מצאתי מי לשחזר אותה (צריך מודל זהה) , ובשלב מאוחר יותר עברתי לראוטר אחר (WiTi) עם כמות גדולה של RAM ו FLASH וחיבורי SATA. בדיעבד הפרויקט הזה לא היה מוצלח מכיון שהם לא עבדו עם main tree kernel ונשארו מאחור.
יש היום ל WiTi תמיכה בעץ הראשי של openwrt אבל ה WiFi לא יציב וה 5G מת כל הזמן (לפחות לפני שנתיים כשבדקתי לאחרונה).
בסוף סגרתי מעגל וחזרתי ללינקסיס WRT 1900ACS (התחלתי עם WRT54G !) ולא הייתי יכול להיות מרוצה יותר.
קניתי עוד 2 + WRT32X וכולם מריצים OpenWRT. לא רואה כרגע צורך לעבור לראוטר אלחוטי אחר. מההטעם לעבור ל WiFi6 או מה שלא יהיה מעבר ל 1Gbps כשהרשת הקווית שלי לא עוברת את זה?

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #83 

@sys_admin
מה נותנת האצת החומרה בNAT?

@udif
אין ספק... קניתי כשרק הגיע לארץ לKSP, עלה סכום מטורף אבל ישמש אותי עוד שנים רבות.

rbh3
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 561
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #84 

מישהו מוכן לחלוק מה הקונפיגורציה המוממלצת על מנת לסחוט קצת יותר ביצועים מהוויפי של ה C7 V2?
כמו כן ראיתי שיש פרוייקט LEDE מומלץ לנתב זה, האם הוא עדיף על הOPENWRT?

sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4313
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #85 

Eargasma כתב:@sys_admin
מה נותנת האצת החומרה בNAT?
.
...
האצת חומרה בכלל נותנת אפשרות של ביצוע פעולות כלשהן בעזרת חומרה, ולא בתוכנה עם מעבד מרכזי, כמו למשל האצת חומרה לצורך ההצפנה בעזרת הרחבות של AES-NI במעבדים של INTEL. במקרה של האצת החומרה בNAT זה נותן לבצע את התרגום כתובות בעזרת מנגנון חומרה שחייב להיות במכשיר. כך ניתן להגיע לביצועים של WAN ל LAN ב NAT, שיתקרבו למשל ל 1GBPS בציודים ביתיים זולים, שבהם קיים מעבד ARM חלש ומבלי שהמעבד זה יהיה צוואר הבקבוק בהקשר זה וגם שהוא יוכל לטפל במשימות אחרות.
צירפתי תרשים שיכול להדגים את הפעולה המדוברת, מול עבודה רגילה של המעבד המרכזי.

sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #86 

udif כתב:לא רואה כרגע צורך לעבור לראוטר אלחוטי אחר. מההטעם לעבור ל WiFi6 או מה שלא יהיה מעבר ל 1Gbps כשהרשת הקווית שלי לא עוברת את זה?
...
·

אסביר מה הטעם לעבור "ל WiFi6 או מה שלא יהיה מעבר ל 1Gbps כשהרשת הקווית שלי לא עוברת את זה"

נתחיל מההתחלה. תקן AC של WI-FI בערוץ של 80MHZ, שזה מה שקיים במכשיר WRT 1900ACS, יכול לספק מהירות אלחוטית של עד 400MBPS ללקוח WI-FI בודד ובתנאים אידיאליים, כשהלקוח תומך בזה וצמוד לנקודת גישה. כאשר יש מספר לקוחות, עז המהירות זו כבר ממחולקת לפי מספר לקוחות וכך לכל לקוח בממוצע נשאר כמה עשרות של MBPS, במקרה הטוב.
ברוחב הערוץ של 160MHZ של AC , שקיים למשל ב wrt3200acm , שם ניתן להגיע לכ 700MBPS ללקוח בודד, שגם תומך ברוחב פס ספקטראלי כזה.
בתחום תדרים של 2.4GHZ , בכל המכשירים המדוברים ניתן להגיע בכלל לכ 150MBPS ללקוח בודד ורק לכמה MBPS בודדים, אם לנקודת גישה מחוברים מספר לקוחות. כך שכל מה שקשור לתקן AC, אז הרוחב פס של 1GBPS, הוא בפועל רחוק מאוד ממנו. כמובן קיימות גם נקודות גישה מתקדמות בתקן AC, שיודעות לספק גם כ 500MBPS למספר רב של לקוחות אלחוטיים במקביל, רק מה הנקודות גישה אלה עולות כמה וכמה אלפי דולר טובים ליחידה, עוד לפני הבקר שלהם.

כך, שאם בכלל רוצים לקבל מהירות העברת נתונים שמתקרבת ל 1GBPS בחיבור אלחוטי, נדרשת נקודת גישה שתומכת בתקן של WIFI6 וגם הלקוחות צריכים לתמוך בתקן זה. כמובן אחרי זה ניתן גם להגדיל עוד יותר את המהירות בעזרת חיבור של LAG ממספר קווים בין מתג לנקודת גישה זו או בעזרת אפשרויות אחרות, אבל ההתחלה היא לעבור לתקן 802.11AX , שהוא קיים כבר בשוק מספר שנים.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 22/04/2020 20:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #87 

@sys_admin
אז בעצם ב1900acs - אין טעם להפעיל...

sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #88 

...
·

הכל שאלה מה יש לך כרגע. אם יש לך כרגע מכשיר שהוא ניתן ביצועים יותר טובים ממנו, אז בטח שאין, אבל, אם כרגע מה שיש לך זה מכשיר שנותן תוצאות עוד פחות מזה, ו 1900acs זרוק לך סתם כך במחסן ללא שימוש, אז עד שתרכוש נקודת גישה עדכנית לתקופה שלנו, ניתן להפעיל את 1900acs, וזה למרות שמדובר על מוצר ישן ביותר, שהוא עוד משנת 2015, שבמושגים של ציוד תקשורת כזה, זה נצח.
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 23/04/2020 9:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #89 

הכוונה שלא צריך להפעיל האצת חומרה, כי החומרה חזקה...
קצת לא אוהב את סגנון התגובות שלך (למה להתנשא), לא כולם בפורום (למעשה 99.999infinity% מהם) הם אתה, וראוטר בסגנון הWRT1900ACS זה מפלצת מבחינתם, שעושה עבודה מדהימה בבית ממוצע עם 15-20 מכשירים במקביל וקו 75/5 מסריח של בזק וQOS.
יש פה כמות גדולה של מהנדסים ואנשים עם השכלה גבוהה ומשום מה אתה מדבר כאילו אתה מעל כולם.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #90 

rbh3 כתב:מישהו מוכן לחלוק מה הקונפיגורציה המוממלצת על מנת לסחוט קצת יותר ביצועים מהוויפי של ה C7 V2?
כמו כן ראיתי שיש פרוייקט LEDE מומלץ לנתב זה, האם הוא עדיף על הOPENWRT?
...
·פרויקט LEDE נולד לפני כמה שנים כשלקבוצת מפתחים גדולה ב OPENWRT נמאס מאופן התנהלות הפרויקט, והם ביצעו fork משלהם בשם LEDE.

מאז התאחדו הפרויקטים חזרה, ו LEDE כבר לא קיים כפרויקט.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #91 

sys_admin כתב:
...
...
·

נתחיל מההתחלה. תקן AC של WI-FI בערוץ של 80MHZ, שזה מה שקיים במכשיר WRT 1900ACS, יכול לספק מהירות אלחוטית של עד 400MBPS ללקוח WI-FI בודד ובתנאים אידיאליים, כשהלקוח תומך בזה וצמוד לנקודת גישה. כאשר יש מספר לקוחות, עז המהירות זו כבר ממחולקת לפי מספר לקוחות וכך לכל לקוח בממוצע נשאר כמה עשרות של MBPS, במקרה הטוב.
.
...
·
אתה טועה.

WRT 1900ACS תומך ב MIMO 2x2 ומוציא באופן קונסיסטנטי 866Mbps ללקוח שעומד בקצב, שזה כבר מרחק זניח מה 920Mbps שאני מוציא מקו גיגה.
על הטלפון שלי שלא תומך ה MIMO אני מקבל 433Mbps.

לגבי חלוקה לקליינטים שונים - כל הבית שלי מחווט קווית, והקליינטים האלחוטיים היחידים הם טלפונים ולפטופים.
באופן מעשי הגלישה והצריכה מאד ספוראדית. המקרה היחיד שבו יש צורך באמת בקצבים האלה זה בהעתקת קבצים, ואם אני מספיק עצלן לעשות זאת על רשת אלחוטית, כנראה שזה יהיה הקליינט היחיד באותו הרגע עם תעבורה משמעותית, מה עוד שיש לי כמה כאלה מפוזרים בבית עקב בעיות קליטה (אחד בממ"ד ואחד בצד השני של הבית) .

בכלל, התוספת של 802.11ac Wave 2 מעבר למה שיש ב 1900ACS מתבטאת ב MU-MIMO ובתמיכה ב 4x4 במקום 3x3 ב Wave 1.
כמו שאמרתי, multi user לא מעניין אותי.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #92 

...
·1900acs ללא האצת חומרה (18.06) הגיע לבערך 500Mbps.
לאחר הפעלת האצת חומרה הראוטר סוחב קו של גיגה בלי להתבלבל ו גיע ל 925Mbps התאורטי (1 גיגה בניכוי תקורה של packet & frame headers).

sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #93 

Eargasma כתב:הכוונה שלא צריך להפעיל האצת חומרה, כי החומרה חזקה...
קצת לא אוהב את סגנון התגובות שלך (למה להתנשא), לא כולם בפורום (למעשה 99.999infinity% מהם) הם אתה, וראוטר בסגנון הWRT1900ACS זה מפלצת מבחינתם, שעושה עבודה מדהימה בבית ממוצע עם 15-20 מכשירים במקביל וקו 75/5 מסריח של בזק וQOS.
יש פה כמות גדולה של מהנדסים ואנשים עם השכלה גבוהה ומשום מה אתה מדבר כאילו אתה מעל כולם.
...
·

לא מדובר כאן על "להתנשא", וגם לצורך שימוש בציוד פשוט ביתי כזה, לא מדובר על צורך להיות מהנדס או איש עם השכלה גבוהה. ציודים ביתיים כאלה בהגדרה תוכננו ומיועדים לשימוש של עקרות בית נואשות ואם הם מתאימים גם לצרכים מוגדרים של מהנדס או איש עם השכלה גבוהה, אז בטח שאין בזה שום בעיה וזה חסכון נקי בשבילו. פשוט גם באינטרנט וגם בציוד מחשוב בכלל יש שימושים שונים, אבל מה שמשותף להם, זה ששימושים אלה שהיו מספיקים בתחום זה לפני חמש שנים, הם כבר אחרים לגמרי היום ( לדוגמה, אם מחשב PENTIUM 4 עם כל הרכיבים של אז היה מספיק ל WINDOWS XP, אז ל WINDOWS 10 הוא כבר לא מספיק. ולשימושים של היום גם WINDOWS XP בדרך כלל גם לא מספיק. עוד יותר בולטים ההבדלים עם ציודי תקשורת השונים עם השנים שעוברות ). ואפילו, אם מישהו מחובר בקו של 75 על 5 לעולם הגדול, עדיין הוא רוצה, כאשר הוא מעתיק קבצים ממחשב למחשב נייד שלו או לפלאפן וממנו או ל NAS , לדיסק רשת שיש לו או לכל דבר אחר, וכל זה בתוך הרשת הביתית שלו, שהיא במהירות לא של 5M ואפילו לא 75M, אלה של 1G בצד הקווי שלה, אז שהעתקה זו לא תיקח לו נצח, בגלל הממשק האלחוטי של הנקודת גישה שיש לו שהיא עתיקה ביותר וממשק זה, הוא בתקן ישן. אבל, אם אין לו צרכים או שימושים כאלה, אז אף אחד לא מונע ממנו להמשיך להשתמש במכשיר זה גם עוד עשר שנים. והוא גם לא ירגיש שום אי נוחות או בעיה כלשהיא בשימוש שלו.

בכל מקרה, גם, אם מדובר על קו של 75M, עדיין ניתן להפעיל את האצת חומרה, כי, אפילו עוד כמה אחוזים שמתפנים מהמעבד, הם גם תמיד נדרשים לשימושים אחרים.

sys_admin פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #94 

udif כתב:
...
...
·
אתה טועה.

WRT 1900ACS תומך ב MIMO 2x2 ומוציא באופן קונסיסטנטי 866Mbps ללקוח שעומד בקצב, שזה כבר מרחק זניח מה 920Mbps שאני מוציא מקו גיגה.
על הטלפון שלי שלא תומך ה MIMO אני מקבל 433Mbps.

לגבי חלוקה לקליינטים שונים - כל הבית שלי מחווט קווית, והקליינטים האלחוטיים היחידים הם טלפונים ולפטופים.
באופן מעשי הגלישה והצריכה מאד ספוראדית. המקרה היחיד שבו יש צורך באמת בקצבים האלה זה בהעתקת קבצים, ואם אני מספיק עצלן לעשות זאת על רשת אלחוטית, כנראה שזה יהיה הקליינט היחיד באותו הרגע עם תעבורה משמעותית, מה עוד שיש לי כמה כאלה מפוזרים בבית עקב בעיות קליטה (אחד בממ"ד ואחד בצד השני של הבית) .

בכלל, התוספת של 802.11ac Wave 2 מעבר למה שיש ב 1900ACS מתבטאת ב MU-MIMO ובתמיכה ב 4x4 במקום 3x3 ב Wave 1.
כמו שאמרתי, multi user לא מעניין אותי.
...
·

צריכים לקחת בחשבון דבר מאוד פשוט, שהסברתי אותו כבר בפורום זה בשירשורים שונים, אבל אנסה לחזור עליו עוד הפעם בקצרה. כאשר במהירות חיבור של WI-FI מתקבל נתון של 866Mbps , אז מהירות העברת נתונים יעילה בפועל תהייה עד כ 450MBPS. ובהתאמה גם במהירויות אחרות. צירפתי צילום מסך של אחד המחשבים הניידים שלי בהקשר זה.

BENNY66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 890
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #95 

עד כנה מסובך להתקין את זה על wrt32x linksys

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #96 

BENNY66 כתב:עד כנה מסובך להתקין את זה על wrt32x linksys
...
זה ממש לא מסובך
אתה מתקין את הקושחה כמו שאתה מתקין קושחה מקורית של היצרן
אבל כי משנה זהירות אני מציע לך לבדוק מדריכים גוגל ופורומים של OPENWRT
לפני שאתה מתעסק אם התקנה כדי שלא תהפוך את הראוטר למצבה.

חוץ מזה הקושחה מקורית של הראוטר הזה יש בה כל משצריך למשתמש ביתי
אם אתה לא צריך הגדרות מתקדמות אין צורך להתקין.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #97 

מצד אחד, כשאני ראיתי את ה WRT32X עם הקושחה המקורית אחרי אינספור ראוטרים עם OpenWRT הייתי המום מכמה היא מוגבלת (לדעתי יותר מראוטר אחר).
מצד שני כל הייחוד של ה WRT32X לעומת ה WRT3200ACM (אותה חומרה בגדול למעט הצבע של המארז) זו התוכנה שלו שכוללת ביצועי רשת עם latency נמוך לגיימרים אבל זה מצריך עבודה עם כרטיסי רשת מתאימים (Killer NIC)

https://support.killernetworking.com/kn ... x-wrt32xb/

חוץ מזה שספציפית לסדרת ה WRT ישנו מנגנון של dual firmware שמעפשר לחזור ל firmware תקין במקרה של תקלת צריבה.

https://openwrt.org/toh/linksys/linksys ... e_flashing

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #98 

udif כתב:מצד אחד, כשאני ראיתי את ה WRT32X עם הקושחה המקורית אחרי אינספור ראוטרים עם OpenWRT הייתי המום מכמה היא מוגבלת (לדעתי יותר מראוטר אחר).
מצד שני כל הייחוד של ה WRT32X לעומת ה WRT3200ACM (אותה חומרה בגדול למעט הצבע של המארז) זו התוכנה שלו שכוללת ביצועי רשת עם latency נמוך לגיימרים אבל זה מצריך עבודה עם כרטיסי רשת מתאימים (Killer NIC)

https://support.killernetworking.com/kn ... x-wrt32xb/

חוץ מזה שספציפית לסדרת ה WRT ישנו מנגנון של dual firmware שמעפשר לחזור ל firmware תקין במקרה של תקלת צריבה.

https://openwrt.org/toh/linksys/linksys ... e_flashing
...
כן אבל שוב הכל טוב ויפה ב OPENWRT אבל אם משתמש ביתי ממוצע לא צריך אפשרויות מתקדמות
כמו שרת VPN VLANים ועוד מיליון דברים שיש ב OPENWRT אין טעם להתקין.

אבל כל אחד ושיקולים שלו.

אתמול קבלתי את הראוטר שהזמנתי מ KSP
וואלה אם קושחה של מרלין אין לי סיבה לפזול לקושחות אחרות.
עובד כמו שעון שוויצרי.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #99 

לצורך העניין אם אני זוכר נכון, הקושחה הפנימית של ה WRT32X כל כך מוגבלת, שברגע שהפכת אותו ל AP הוא כיבה 99% מהפונקציות שלו, אפילו אלה שיש להן משמעות כ AP (ואתה חייב להעביר אותו ל AP כדי לכבות את שרת ה DHCP).

מחיפוש קצר שערכתי על קושחה בשם מרלין אני מבין שקנית אסוס.
לומר שאם יש לך מרלין אתה לא צריך OPENWRT זה מצחיק כי שתיהן קושחות צד ג', אז מה ההבדל? אתה פשוט צריך לבחור מה אתה מתקין.

אם אני זוכר נכון, לאסוס היה יתרון בזמנו שהם שילמו ל Paragon בשביל לקבל דרייבר ל NTFS וזה אפשר לרואטר לחבר דיסק חיצוני מפורמט על ווינדוס, והיו הפצות לא חוקיות שלקחו את הדרייבר הזה ושתלו אותו בקושחות עם מעבד וקרנל מתאים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #100 

sys_admin כתב:
...
...
·

לא מדובר כאן על "להתנשא", וגם לצורך שימוש בציוד פשוט ביתי כזה, לא מדובר על צורך להיות מהנדס או איש עם השכלה גבוהה. ציודים ביתיים כאלה בהגדרה תוכננו ומיועדים לשימוש של עקרות בית נואשות ואם הם מתאימים גם לצרכים מוגדרים של מהנדס או איש עם השכלה גבוהה, אז בטח שאין בזה שום בעיה וזה חסכון נקי בשבילו. פשוט גם באינטרנט וגם בציוד מחשוב בכלל יש שימושים שונים, אבל מה שמשותף להם, זה ששימושים אלה שהיו מספיקים בתחום זה לפני חמש שנים, הם כבר אחרים לגמרי היום ( לדוגמה, אם מחשב PENTIUM 4 עם כל הרכיבים של אז היה מספיק ל WINDOWS XP, אז ל WINDOWS 10 הוא כבר לא מספיק. ולשימושים של היום גם WINDOWS XP בדרך כלל גם לא מספיק. עוד יותר בולטים ההבדלים עם ציודי תקשורת השונים עם השנים שעוברות ). ואפילו, אם מישהו מחובר בקו של 75 על 5 לעולם הגדול, עדיין הוא רוצה, כאשר הוא מעתיק קבצים ממחשב למחשב נייד שלו או לפלאפן וממנו או ל NAS , לדיסק רשת שיש לו או לכל דבר אחר, וכל זה בתוך הרשת הביתית שלו, שהיא במהירות לא של 5M ואפילו לא 75M, אלה של 1G בצד הקווי שלה, אז שהעתקה זו לא תיקח לו נצח, בגלל הממשק האלחוטי של הנקודת גישה שיש לו שהיא עתיקה ביותר וממשק זה, הוא בתקן ישן. אבל, אם אין לו צרכים או שימושים כאלה, אז אף אחד לא מונע ממנו להמשיך להשתמש במכשיר זה גם עוד עשר שנים. והוא גם לא ירגיש שום אי נוחות או בעיה כלשהיא בשימוש שלו.

בכל מקרה, גם, אם מדובר על קו של 75M, עדיין ניתן להפעיל את האצת חומרה, כי, אפילו עוד כמה אחוזים שמתפנים מהמעבד, הם גם תמיד נדרשים לשימושים אחרים.
...
·הציודים האלה לא מתאימים רק לעקרות בית (מיותר כל השובנזים הזה, מה שעבד בשנות ה 80 מבחינת סגנון דיבור, לא עובד כיום, זה לא שרק עבר מפנטיום קדימה, התקדמנו גם בשפה מכבדת).
מעבר לזה, הראוטר שמקבלים מהספק נותן מענה לרוב האוכלוסיה. רובה המוחלט.
אני משתמש מתקדם, יש פה עשרות נקודות קצה בבית.
להעתיק קבצים על ה WIFI? מתי בכלל אני עושה את זה? מהירות של 1 גיגה על הווי פיי או על ה wired ? למה זה חשוב לי? אני דאטה סנטר? vlan נפרד לאורחים? כי אם לא יהיו הם יגלו את סודות האטום?

חלאס. לא חייבים לנפנף בידע וליישם אותו רק כי יודעים.
זו התנשאות מיותרת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”