האם הבמה הקדמית צריכה חיזוק של הגברה חיצונית ? ** עדכון - התחדשתי **
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6607
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
- יצירת קשר:
שיחה שהייתה לי עם המהנדס הראשי של חברת הרמקולים הקנדית אקסיום לגבי רסיברים. ההמלצה שלו חד משמעית להוסיף מגבר כוח לקדמיים ולסנטר. ההסבר כאן:
[left]
Receivers can have decent RMS power output with one channel driven, like your Marantz does, but they have no dynamic headroom and struggle with multiple channels driven at the same time. Music and movies can swing up to +/- 15 dB of dynamic headroom. For each 3 dB increase in power you need double the wattage. So if your median output level is 30 watts per channel, in order to play a +15 dB dynamic you would need 960 watts per channel for a brief moment in time. If your amplifier cannot produce this dynamic peak it will go into clipping, which means it will turn the top of each sine wave into a square wave. This sends a multitude of mini shorts to the speakers causing their voice coils to overheat. This is why speaker damage is more likely with a small amp that has no dynamic headroom turned up too loud than a big amp that can deliver all the power including the dynamic headroom required without clipping. Another huge benefit of getting rid of clipping is the sound quality goes way up. You will be able to turn up your system as loud as you like without it getting harsh sounding. So with our no cost option you may want to not play your system as loud as you would like.
[/left]
[left]
Receivers can have decent RMS power output with one channel driven, like your Marantz does, but they have no dynamic headroom and struggle with multiple channels driven at the same time. Music and movies can swing up to +/- 15 dB of dynamic headroom. For each 3 dB increase in power you need double the wattage. So if your median output level is 30 watts per channel, in order to play a +15 dB dynamic you would need 960 watts per channel for a brief moment in time. If your amplifier cannot produce this dynamic peak it will go into clipping, which means it will turn the top of each sine wave into a square wave. This sends a multitude of mini shorts to the speakers causing their voice coils to overheat. This is why speaker damage is more likely with a small amp that has no dynamic headroom turned up too loud than a big amp that can deliver all the power including the dynamic headroom required without clipping. Another huge benefit of getting rid of clipping is the sound quality goes way up. You will be able to turn up your system as loud as you like without it getting harsh sounding. So with our no cost option you may want to not play your system as loud as you would like.
[/left]
·ride כתב:שיחה שהייתה לי עם המהנדס הראשי של חברת הרמקולים הקנדית אקסיום לגבי רסיברים. ההמלצה שלו חד משמעית להוסיף מגבר כוח לקדמיים ולסנטר. ההסבר כאן:
[left]
[/left]...
בכללי הוא צודק, אבל בתור מהנדס טכני ראשי, הוא אמור היה לדעת שאין דבר כזה RMS POWER. הספק בוואטים זה ממוצע רגיל, על מכפלת מתח בזרם, ולא שורש ממוצע ריבועי על המכפלה, שהוא חסר משמעות. אפשר להבין את מקור הטעות שנובע משימוש שגוי במונח אי שם בשנות ה 60, ואיך שהוא זה נגרר הלאה. כעקרון כאשר אומרים RMS POWER מנסים להגיד הספק עמיד לתווך הארוך כאשר במבוא יש אות סינוס טהור...
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- יצירת קשר:
@Gad007
·
שמע, לפני שהוספתי את המגבר כוח כהמלצתו, שרפתי פעמיים דרביירים שהוחלפו מיד (יש להם שירות מדהים). מאז שיש לי את המגבר, שומע סרטים בעוצמה גבוהה ואין שום בעיות.
·
שמע, לפני שהוספתי את המגבר כוח כהמלצתו, שרפתי פעמיים דרביירים שהוחלפו מיד (יש להם שירות מדהים). מאז שיש לי את המגבר, שומע סרטים בעוצמה גבוהה ואין שום בעיות.
·roberts כתב:@Gad007
תודה גד- נתוני ה Damping Factor בתדרים הגבוהים לא מזהירים (בחלק מהמגברים) - מה המומחים אומרים על כך ?
יתכן שזה נובע עקב הפילטר ביציאה שמהווה התנגדות נוספת כפונקציה של התדר ? האם אפשר לשים סלילים עם מוליכים בעלי שטח חתך גדול יותר ==> התנגדות קטנה יותר ?
לדעתי יתכן שה Damping Factor בתדרים גבוהים לא כל כך שמיע , יתכן....
הם מספקים עכבת מוצא כפונקציה של תדר. עד ל 500 הרץ העכבה נמוכה מ 20 מיליאוהם. זה מבטיח DF של 200 ומעלה. אין כל משמעות ל DF עבור תדרים מעל ל 500 הרץ, כי הטיוטר לא מחזיר כא"מ נגדי משמעותי, ולכן גם כאשר יצרן אחר מצהיר על DF של 200, הוא מתכוון עד ל 500 הרץ. תכלס, DF של 50 ומעלה מספיק ביותר. אגב זה בסה"כ יחס עכבת רמקול לעכבת מוצא של המגבר. אם אתה מחפש שם מגבר מעולה למחיר, אז ממליץ על 125ASX2 - שתי יחידות כאלו זה 120 וואט נקי בפחות מ 0.01% עיוותים ב 8 אוהם ו DF של 250 מינימום.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
- נתן תודות: 1587 פעמים
- קיבל תודות: 1355 פעמים
@Gad007
תודה.
התכוונתי להבדלים בין ה- A150 ל- A300 (ולא ל-A100). תוכל להתייחס נקודתית לאלו ?
לגבי ה- PA-1, הבנתי...
למה הביצועים שלו טובים יותר "על הנייר" מול מה שיש לי בימהה ?
ולמה "חסר" לו את השנאי העגול כפי שיש בדר"כ במגברים חיצוניים ?
מבחינת השאלות - שאלתי לצורך הבנה טכנית בסיסית בלבד איך העסק עובד / מחובר.
** במאמר מוסגר,לנגן BD שלי (ימהה BDA1020), יש גם יציאות אנלוגיות נפרדות מעבר ל-HDMI.
עניין אותי לדעת האם אני יכול לחבר את היציאות האנלוגיות ישירות לכניסות של המגבר החיצוני (מבלי לעבור דרך הרסיבר). מתשובתכם אני מבין שלא.
בנושא ה-AirPlay וה-BT, האם שניהם יכולים "להזרים" אלחוטית באותה איכות ?
כי כשאישתי מזרימה "מהמטבח" (:lol:) ב-AirPlay שלה זה נשמע טוב יותר מאשר הזרמה ב-BT.
תודה.
לגבי ה- PA-1, הבנתי...
** במאמר מוסגר,לנגן BD שלי (ימהה BDA1020), יש גם יציאות אנלוגיות נפרדות מעבר ל-HDMI.
עניין אותי לדעת האם אני יכול לחבר את היציאות האנלוגיות ישירות לכניסות של המגבר החיצוני (מבלי לעבור דרך הרסיבר). מתשובתכם אני מבין שלא.
כי כשאישתי מזרימה "מהמטבח" (:lol:) ב-AirPlay שלה זה נשמע טוב יותר מאשר הזרמה ב-BT.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

צודק... !!Catskinner כתב:@avihuli
·לגבי השאלה שלך על חיבור מקביל של יציאת הרמקולים ויציאת ה pre לשני זוגות רמקולים נפרדים. אם תקדיש מחשבה אתה תבין בעצמך עד כמה זה לא ריאלי. באותה מידה אתה יכול לשאול כיצד לחבר מקור אודיו אחד לשתי הגברות נפרדות בו זמנית.
הפתרון לשימוש בכמה רמקולים זה או להפעיל אותם דרך Zone 2 או להשתמש מראש בשני סטים של הגברות נפרדות ולמתג את המקורות.
חיבור מקור אודיו ישירות למגבר כוח: כל הזמן שאתה מודע שיציאת Line Out היא בעצם הגברה 100% ושלמגבר כוח אין בקרת ווליום משלו אז כן זה אפשרי, בדיוק כפי שלקפוץ ממטוס ללא מצנח זה גם אפשרי. בשני המקרים התוצאה ידועה מראש ואפשר לעשות את זה רק פעם אחת.
אולי זה יעזור אם תסביר מה אתה מנסה להגשים בסופו של דבר? או שזו הייתה רק שאלה מתוך סקרנות....
לפעמים בגלל שזה כזה פשוט, קשה להגיע לתשובה...
כאמור, שאלה לצורך ההבנה בלבד.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 489 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
לא פירטת איזה רמקולים אלה ומה הנצילות שלהם /איזה רסיבר מדובר / מה המרחק שאתה יושב מהם.ride כתב:@Gad007
·
שמע, לפני שהוספתי את המגבר כוח כהמלצתו, שרפתי פעמיים דרביירים שהוחלפו מיד (יש להם שירות מדהים). מאז שיש לי את המגבר, שומע סרטים בעוצמה גבוהה ואין שום בעיות....
די קיצוני המצב של לשרוף פעמיים טוויטרים..
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- יצירת קשר:
·mulder כתב:לא פירטת איזה רמקולים אלה ומה הנצילות שלהם /איזה רסיבר מדובר / מה המרחק שאתה יושב מהם.......
די קיצוני המצב של לשרוף פעמיים טוויטרים.....
לא שרפתי טוויטרים ! נשרפו מידים
הרמקול הוא M80 של אקסיום. הנה ה SPEC שלו
[left]
Enclosure Triple Vortex / Reflex
Max RMS Amp Wattage 400 Watts
Max Dynamic Amp Wattage 1600 Watts
Min Amp Power 10 Watts
Freq Resp +/-3dB (Hz) 34 - 20k
Freq Resp +3dB- 10dB (Hz) 28 - 20k
Impedance (Ohms) 4 Ohms
SPL in Room1w/1m(db) 94 dB
SPL Anechoic 1w/1m(db) 90 dB
X-Over 220 Hz & 1.8 kHz
Tweeter Dual 1"
Midrange Dual 5.25"
Woofer Dual 6.5"
Dimensions H W D (inches) 39.5" x 9.25" x 17"
Dimensions H W D (mm) 1003 x 235 x 432
Weight (lbs) each 54
Weight (kg) each 24[/left]
לגבי רסיבר, זה פעם קרה עם פיוניר SC-LX85 ופעם במרנץ 8012 (לא אותו רמקול). בכל מקרה, מאז שהוספתי מגבר כוח לקדמיים ולסנטר, אין שום בעייה. שומע בעוצמות ממש גבוהות
·avihuli כתב:@Gad007
תודה.
לגבי ה- PA-1, הבנתי...למה הביצועים שלו טובים יותר "על הנייר" מול מה שיש לי בימהה ?
כי כשאישתי מזרימה "מהמטבח" (:lol:) ב-AirPlay שלה זה נשמע טוב יותר מאשר הזרמה ב-BT....
ה A300 כמו ה A150 הוא מגבר סטריאו אנלוגי. הוא כן יהיה שדרוג למה שיש לך בימהה. במחינת הספק ה A300 יותר חזק מה PA-1 ב 25 וואט לערוץ. אבל ה PA-1 זה שני מונובלוקים נפרדם שאתה רוכש בנפרד. זה אומר שאתה יכול למקם כל אחד מהם קרוב לרמקול ואז הכבילה תהיה XLR. לא יודע אם בכלל יש לך יציאות BALANCED בימהה, כי אחרת לא כדאי לרכוש את ה PA-1 שהוא מגבר BALANCED בלבד, למרות שהם מספקים איתו מתאם ל RCA.
השנאי העגול זה שנאי ענק להמרת מתח הרשת מ 230 וולט ל 50 וולט. במגבר CLASS D אין בו צורך כי הספק שיש שם הוא ספק ממותג ולא ספק ליניארי. שים לב שבתוך ה PA-1 יש קבלים מאד קטנים, ואין אפילו צלעות קירור! אין צורך בכל זה בשביל 300 וואט. מתח הרשת מיושר ל DC במתח 325 וולט, ואז מומר ל AC בתדר מאד גבוה ומשם שוב ל DC במתח הנדרש. ככל שתדר המיתוג גבוה, יש פחות צורך בקבלים גדולים. יכולת ייצוב המתח של ספק DC מותג הרבה יותר טובה מכל ספק ליניארי. תדר האדווה בספק ממותג הוא בין 50 ל 100 קילוהרץ - תדר מחוץ לתחום השמע. לעומת זאת בספק ליניארי תדר אדוות המתח הוא 100 הרץ וזה כן בתחום השמע.
מגבר CLASS AB אנלוגי בעת תחום לינארי מאד צר ומוגבל, לעומת מגבר CLASS D בו התחום הליניארי מאד רחב (למעשה הוא תוכנן לעבוד רק בתחום הליניארי).
מגברי CLASS D בעלי פוטנציאל גבוה מאד ובתוך עשור, לא תמצא שום מגבר אנלוגי רגיל יותר בשום מוצר אודיו חדש. נצילות של מגבר CLASS AB רגיל היא 50%, זה אומר 50% מההספק הנצרך הולך לאיבוד בתור חום. לעומת נצילות של 80 עד 95% במגבר CLASS D. ברגע שעלות טרנזיסטורי הספק לתדר גבוה תרד, לא תראה יותר מגברים אנלוגיים.
קהילת האודיפילים לא מתבססת על עובדות הנדסיות, אלא על אמונות תפלות. היצרנים מנסים לרצות אותם ולכן זורמים איתם ומבססים מוצרים על ספקים ליניאריים עם שנאי טורודיאלי עגול, כי אותם אודיפולים משוכנעים ששנאי עגול נשמע טוב יותר משנאי C רגיל. בשנאי עגול הסלילים של המבוא והמוצא כרוכים זה על גבי זה. נכון שזה מקטין זליגת שטף מגנטי לסביבה, אבל זה גם מעלה קיבול פרזיטי שנוצר. אבל עבור ספק מותג שאין בו שנאי במבוא, זה כבר לא רלוונטי.
אם יש לך יציאות XLR ברסיבר, אני אשמח להשאיל לך את המגברים שבניתי לבדיקה.
·mulder כתב:לא פירטת איזה רמקולים אלה ומה הנצילות שלהם /איזה רסיבר מדובר / מה המרחק שאתה יושב מהם.......
די קיצוני המצב של לשרוף פעמיים טוויטרים.....
טיוטר או כל דריבר נשרף רק אם הוא מקבל אות קטום שכולל רכיב DC גבוה מידי. זה לא קורה עם מגבר חזק מידי, אלא דווקא עם מגברים חלשים מידי שנכנסים לעיוותים. זה גם לא משנה מה ההספק הנקוב של הרמקול. גם וילסון סשה ישרפו אם משהו יחבר אותם לדנון X1500H וינסה לשמוע מוסיקה בעוצמה גבוהה.
ברגע שהאות מהמגבר נכנס לרוויה. זה אומר הופך לגל מלבני, זורם בסלילי הרמקול זרם DC לזמן ממושך מידי, במצב זה העכבה של הרמקול היא הנגדותו האוהמית בלבד, שהיא קטנה. יותר זרם = יותר חום והסליל נשרף.
זה דווקא קורה לדריברים של המיד והוופרים ופחות לטיוטרים, כי הטיוטרים מוגנים עי קבל טורי חוסם אות DC.
יש יצרני רמקולים שמוסיפים הגנה מזרם DC לכל הדריברים, אבל זה מסרס קצת את הנמוכים.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

זה ידוע לי.Gad007 כתב:·......
טיוטר או כל דריבר נשרף רק אם הוא מקבל אות קטום שכולל רכיב DC גבוה מידי. זה לא קורה עם מגבר חזק מידי, אלא דווקא עם מגברים חלשים מידי שנכנסים לעיוותים.
...
אבל דוקא הבנתי שטוויטרים הם אלה שיותר רגישים.
הרמקולים שלו 4 אום, הפיוניר לא ערוך לזה. המרנץ דווקא כן.
השאלה באיזה מרחק ועוצמה שמעו אצלו.
עדיף לשמור על האוזניים, אנשים.
·mulder כתב:זה ידוע לי.......
אבל דוקא הבנתי שטוויטרים הם אלה שיותר רגישים.
הרמקולים שלו 4 אום, הפיוניר לא ערוך לזה. המרנץ דווקא כן.
השאלה באיזה מרחק ועוצמה שמעו אצלו.
עדיף לשמור על האוזניים, אנשים....
הטיוטר באמת יותר עדין ונוטה להשרף יותר, אבל זה דווקא בגלל עוצמות גבוהות מידי, ופחות בגלל קטימה, כי בטור לטיוטר תמיד יש קבל חוסם DC. אבל שום דבר לא בטוח ב 100 אחוז. אני יכול להגיד רק שלמשל אצלי בדנון X6400H, מאז השקדמיים מוגברים עי מגברי הספק חיצוניים, הרסיבר נשאר קר גם בעוצמות גבוהות למשך הרבה זמן. נראה שאת רוב החום גרמה ההגברה של הקדמיים. הוא עכשיו נמצא על מצב ECO MODE.
השלב הבא, זה שדרוג ההגברה הקדמית, והוספת הגברה חיצונית גם לסנטר.
שימו לב לארגז מאחורי פול מ PS AUDIO
למי שאינו יודע, חברת PS AUDIO נחשבת למובילה מבין חברות האי אנד לציוד סטריאו אודיפילי. הם מתחרים ראש בראש מול HEGEL הגרמנית. הם תמיד שבחו את ההגברה שלהם שהייתה אנלוגית ופרי פיתוח שלהם, עד שיום אחד פול ועוד מהנדס מהחברה הלכו לשמוע הדגמה של המודולים של חברת ICEPOWER שמייצרת מגברי CLASS D מאד קומפקטיים וזולים שמבוססים רק רכבי הספק ממותגים כולל ספק. בלי שנאי וקבלים ענקיים, לפי מיטב האמונות התפלות של קהילת האודיפילים.
מאז הם לא רק שנדהמו מאיכות הסאונד, הם התחילו לעשות שימוש בכל המגברים שלהם רק במודולי ICEPOWER. הנה סרטון שפול העלה היום בבוקר, ומאחוריו רואים ארגז שמכיל את המודולים. כנראה ה 300AS1 וה 700AS1 החדשים.
כפי שאמרתי, העתיד הוא CLASS D. מניח שבקרוב יהיו מיסים גבוהים על כל מגבר שאינו מבוסס CLASS D כחלק מהמאמץ להקטין את הזיהום בכדור הארץ. מגבר CLASS D לא רק נשמע יותר טוב ממגבר אנלוגי ליניארי, הוא גם יותר ליניארי ממנו וגם חוסך המון אנרגיה.
מי שירצה עזרה איך לבנות הגברה CLASS D מבוססת מודולי ICEPOWER, אשמח לעזור.
מאז הם לא רק שנדהמו מאיכות הסאונד, הם התחילו לעשות שימוש בכל המגברים שלהם רק במודולי ICEPOWER. הנה סרטון שפול העלה היום בבוקר, ומאחוריו רואים ארגז שמכיל את המודולים. כנראה ה 300AS1 וה 700AS1 החדשים.
כפי שאמרתי, העתיד הוא CLASS D. מניח שבקרוב יהיו מיסים גבוהים על כל מגבר שאינו מבוסס CLASS D כחלק מהמאמץ להקטין את הזיהום בכדור הארץ. מגבר CLASS D לא רק נשמע יותר טוב ממגבר אנלוגי ליניארי, הוא גם יותר ליניארי ממנו וגם חוסך המון אנרגיה.
מי שירצה עזרה איך לבנות הגברה CLASS D מבוססת מודולי ICEPOWER, אשמח לעזור.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

גם אצלי ככה עם ה 4400 מאז שעברתי לרמקולים אקטיביים.Gad007 כתב:·......
הטיוטר באמת יותר עדין ונוטה להשרף יותר, אבל זה דווקא בגלל עוצמות גבוהות מידי, ופחות בגלל קטימה, כי בטור לטיוטר תמיד יש קבל חוסם DC. אבל שום דבר לא בטוח ב 100 אחוז. אני יכול להגיד רק שלמשל אצלי בדנון X6400H, מאז השקדמיים מוגברים עי מגברי הספק חיצוניים, הרסיבר נשאר קר גם בעוצמות גבוהות למשך הרבה זמן. נראה שאת רוב החום גרמה ההגברה של הקדמיים. הוא עכשיו נמצא על מצב ECO MODE.
השלב הבא, זה שדרוג ההגברה הקדמית, והוספת הגברה חיצונית גם לסנטר....
אולי בעתיד אחליף ל-Class D כרגע יש לי 2 מגברי "רתכת" (יענו מכפילי הספק) AB בני כ 25 שנה שלא עושים רושם שהם הולכים להתפגר בקרוב.Gad007 כתב:
·......
הם מספקים עכבת מוצא כפונקציה של תדר. עד ל 500 הרץ העכבה נמוכה מ 20 מיליאוהם. זה מבטיח DF של 200 ומעלה. אין כל משמעות ל DF עבור תדרים מעל ל 500 הרץ, כי הטיוטר לא מחזיר כא"מ נגדי משמעותי, ולכן גם כאשר יצרן אחר מצהיר על DF של 200, הוא מתכוון עד ל 500 הרץ. תכלס, DF של 50 ומעלה מספיק ביותר. אגב זה בסה"כ יחס עכבת רמקול לעכבת מוצא של המגבר. אם אתה מחפש שם מגבר מעולה למחיר, אז ממליץ על 125ASX2 - שתי יחידות כאלו זה 120 וואט נקי בפחות מ 0.01% עיוותים ב 8 אוהם ו DF של 250 מינימום....
·
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

האמת אני אגיד לכם, נכנסתי לסחרור שמטריף לי את הדעת...
על פניו אני כנראה מבין שאני לא צריך (לכאורה...) לרכוש הגברה חיצונית.
ובאותה נשימה, פחות טוב ממה שיש כרגע - זה כנראה לא יעשה.
אבל ממש מדגדג לי להתחדש.
ה-A150 נראה חתיך לאללה, בגובה הנכון - אבל יהיה "חלש" מדיי.
ה-A300 די שקול לקיים אצלי ואם הוא היה נכנס במארז של ה-A150, אז כנראה שזה כבר היה בדרך אליי.
ה-PA1 זוג כזה אחד ליד השני, גם מהממים. צריך לארגן לכ"א מהם חשמל ישיר, פתיר עם החלפה של המפצל הנוכחי.
תומכים בקלאס D שאני מבין שלשם הטכנולוגיה הולכת.
קיצור, יש עוד המלצות למגברי סטריאו SLIM (נמוכים) שעובדים בקלאס D ?
על פניו אני כנראה מבין שאני לא צריך (לכאורה...) לרכוש הגברה חיצונית.
ובאותה נשימה, פחות טוב ממה שיש כרגע - זה כנראה לא יעשה.
אבל ממש מדגדג לי להתחדש.
ה-A150 נראה חתיך לאללה, בגובה הנכון - אבל יהיה "חלש" מדיי.
ה-A300 די שקול לקיים אצלי ואם הוא היה נכנס במארז של ה-A150, אז כנראה שזה כבר היה בדרך אליי.
ה-PA1 זוג כזה אחד ליד השני, גם מהממים. צריך לארגן לכ"א מהם חשמל ישיר, פתיר עם החלפה של המפצל הנוכחי.
תומכים בקלאס D שאני מבין שלשם הטכנולוגיה הולכת.
קיצור, יש עוד המלצות למגברי סטריאו SLIM (נמוכים) שעובדים בקלאס D ?
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אם אני מבין נכון, אני מקבל לוח אם מורכב, שאליו צריך לחבר כבלים / קונקטורים לחשמל, כניסות, יציאות רמקולים, נוריות חיווי וכדומה. האם הלוח תומך גם ב- vu meter ?Gad007 כתב:את מה שיש בתוך ה PA-1 או מה שיש בתוך מגברי על כמו M700 של PS AUDIO, אתה יכול להזמין כמוני מאתר הבריטי הבא:......
https://www.profusionplc.com/index.html...
לפי סינון של מוצרי icepower זה מה שיוצא: https://www.profusionplc.com/pro/gex/psrchrslts
אני מניח שהכל קלאס D ? ראיתי שיש כאלה שכבר מגיעים מראש 2 ערוצים.
https://www.profusionplc.com/featured/icepower-amps.php
מאיפה קונים מארז ?
.
.
·avihuli כתב:אם אני מבין נכון, אני מקבל לוח אם מורכב, שאליו צריך לחבר כבלים / קונקטורים לחשמל, כניסות, יציאות רמקולים, נוריות חיווי וכדומה. האם הלוח תומך גם ב- vu meter ?......
לפי סינון של מוצרי icepower זה מה שיוצא: https://www.profusionplc.com/pro/gex/psrchrslts
אני מניח שהכל קלאס D ? ראיתי שיש כאלה שכבר מגיעים מראש 2 ערוצים.
https://www.profusionplc.com/featured/icepower-amps.php
מאיפה קונים מארז ?...
את כל המחברים, מארזים ושאר חלקים, אתה יכול לרכוש מ GHENT שהוא מהנדס סיני חובב אודיו ומאד אמין. רק המחירים שלו לא הכי זולים:
http://www.ghentaudio.com/
יש שם קיטים ומארזים ל ICEPOWER וגם מגברים מוכנים, ואתה יכול לתאם איתו הרכבה. אתה שולח את הלוחות ישירות אליו, הוא מרכיב ומחזיר לך. אני רכשתי ממנו רק סטים של כבלי אינטרקונקט פנימיים שהוא מכין. מארז רכשתי ג'נרי מעליאקספרס וקדחתי חורים בעצמי. הוא שולח לך מארז מוכן עם החורים. בכדי לא להסתבך, ממליץ לך לקחת ממנו הכל מוכן. מאתר הלוחות ICE, ההיתי ממליץ על ה 250ASX2 - שתי יחידות. אם ברסיבר שלך יש יציאות XLR אז אתה רק צריך ממנו שקעי XLR, אחרת אתה צריך ממנו לוחות תיאום RCA ל XLR שזה חוצץ אקטיבי הזה:
http://www.ghentaudio.com/kit/rtx.html
אני לא צריך אותם, כי אני מתחבר מקדם NAD עי XLR. המגברים של ICE כולם מסוג NATIVE BALANCED - זה אומר נועדו לחיבור מאוזן XLR ולא RCA. אבל המעגל שלו לוקח RCA וממיר אותו ל BALANCED באיכות טובה מאד.
אם ה 250ASX2 יקר לך מידי, אז גם ה 125ASX2 מעולה. אותו המגבר רק חצי מההספק (125 וואט לערוץ ל 8 אוהם במצב מונו).
רק אל תתפתה לקנות מגבר מוכן כזה מ EBAY כי אלו זיופים סיניים. משווק מורשה של ICE זה רק האתר הבריטי שנתתי לך.
כל המחברים מ GHENT אם תקנה את החלקים לבד מ MOUSER ותרכיב את המחברים לבד, יצא 20 שח לעומת כמה מאות שקלים.
אני העדפתי לחסוך מעצמי את הכאב ראש, למרות שאין לי בעיה לעשות את זה.