תופעת זליגת האור בדגמי ה-LCD החדשים של LG: lc41,lc51
יש זליגה בהרבה מסכים היום, יכול להיות שאתה ראית זליגה בכמה מסכים ואפילו לא שמת לב כי בכל מסך זה בדרגה שונה, וכמובן יש מסכים ללא זליגה.
המסך הזה יחסית זול וטוב, ולכן אני חושב שאם תופעת הזליגה לא מפריעה לך ממש (כמו לי, אני בקושי שם לב לזה בצפייה אם בכלל)
אז תקנה.
המסך הזה יחסית זול וטוב, ולכן אני חושב שאם תופעת הזליגה לא מפריעה לך ממש (כמו לי, אני בקושי שם לב לזה בצפייה אם בכלל)
אז תקנה.
המחשב מחובר עם כרטיס מסך geforce 8500GT דרך יציאת DVI על HDMI במסך, לגבי NR אני לא כל כך סגור על התכונה אז תסביר בבקשה למה הכוונה. אני עובד ברזולוציה מקסימלית של המסךLiorC כתב:איך המחשב מחובר ? (בלי קשר לבעיה), המסך תומך ב-NATIVE RATE ?...
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
רגע, לא הבנתי - הם באו אליך ראו את הבעיה והחליפו לך למסך חדש (זהה) שבו רמת הזליגה נמוכה משמעותית ?shlomi79 כתב:קיבלתי את ה-LCD LG 42LC41 רואים מעולה כאשר המחשב מחובר, בעת צפייה בסרט לא רואים את תופעת הזליגה נכון לעכשיו (יש לי אותה רק שעה), רואים קצל זליגה בעת צפיה במסך חשוך....
קצת עידכונים בבקשה....
לי עדיין לא חזרו לפנייה באימיילים, ומחר זה כבר היום הרביעי מאז ששלחתי.
שלום לכולם, רק עכשיו יצא לי לראות את השרשור.
לי יש 32LC2R וגם לי יש זליגה מזערית. בתמונה לא כל כך רואים את זה אז השתמשתי בהגברת midtones כדי שישימו לב.
סימנתי את הנקודה הבעייתית באדום.
קשה לראות את זה אבל מי שיתאמץ ישים לב - זה נראה כאילו יש פנס קטן בתחתית המסך שמאיר למעלה.
לי יש 32LC2R וגם לי יש זליגה מזערית. בתמונה לא כל כך רואים את זה אז השתמשתי בהגברת midtones כדי שישימו לב.
קשה לראות את זה אבל מי שיתאמץ ישים לב - זה נראה כאילו יש פנס קטן בתחתית המסך שמאיר למעלה.
-
- וזו התמונה המקורית
-
- זו המודגשת
דודיפלצת זה באמת לא משהו חריג וקיים בהרבה מסכים, מה שאנחנו מתארים מורגש הרבה יותר בצפיה רגילה.דודיפלצת כתב:שלום לכולם, רק עכשיו יצא לי לראות את השרשור.
קשה לראות את זה אבל מי שיתאמץ ישים לב - זה נראה כאילו יש פנס קטן בתחתית המסך שמאיר למעלה....
BRK.
אתה פשוט פרייר מה זה לא חזרו אליך כבר 4 ימים ואתה שותק? שילמת על שירות VIP להזכיר לך...
ח.י. מתחייבים להגעה של טכנאי תוך 24שעות...(לפי אמנת השירות ה"מהולל" שלהם) כנראה שלהרים טלפון זה יותר מסובך בשבילם. גם אלי לא חזרו אבל אני דוגם אותם פעם ביום, אתמול כבר לא ירדתי מהקו עד שקיבלתי תשובה קונקרטית מה הם מתכוונים לעשות איתי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
התופעות הללו קיימות בכמעט כל מסך LCD בגלל טכנולוגית התיאורה האחורית.
במסכים מסויימים זה מתבטא ב-CLOUDING, לפעמים יש דליפת אור מהקצוות ולפעמים זה אחיד.
כל מסך ותופעות הלוואי שלו. זה לא חריג ובמקרים שבהם זה בהיר במיוחד יתכן שיש פשוט בעיה במסגרת של מקור האור האחורי, או פשוט RIP באחד מהפילטרים.
מי שהיה במפגש בלגאסי ראה הדגמה (על ידי חן מסמליין/מיניליין - נציגת סמסונג) לגבי המבנה הפנימי של LCD. הוא הציג את התאורה האחורית (פאנל שעליו מורכבות נורות פלורסטנט דקות וארוכות) ואחריו פילטרים DEFUSERS רבים (שנראים כמו נייר פרגמנט).
קמט בנייר כזה גורם לבעיות GHOSTING ו-UNIFORMITY. אם בקצוות הפילטרים יש בריחת אור אז תראו תופעה כמו שמתוארת כאן.
במסכים מסויימים זה מתבטא ב-CLOUDING, לפעמים יש דליפת אור מהקצוות ולפעמים זה אחיד.
כל מסך ותופעות הלוואי שלו. זה לא חריג ובמקרים שבהם זה בהיר במיוחד יתכן שיש פשוט בעיה במסגרת של מקור האור האחורי, או פשוט RIP באחד מהפילטרים.
מי שהיה במפגש בלגאסי ראה הדגמה (על ידי חן מסמליין/מיניליין - נציגת סמסונג) לגבי המבנה הפנימי של LCD. הוא הציג את התאורה האחורית (פאנל שעליו מורכבות נורות פלורסטנט דקות וארוכות) ואחריו פילטרים DEFUSERS רבים (שנראים כמו נייר פרגמנט).
קמט בנייר כזה גורם לבעיות GHOSTING ו-UNIFORMITY. אם בקצוות הפילטרים יש בריחת אור אז תראו תופעה כמו שמתוארת כאן.
- talkalina10
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
dudim, תוכל לפרט בבקשה מה סיכמת עם ח.י לגבי הבעיה?
תודה.
נ.ב
קיבלתי טלויזיה lg32 lc41 אתמול והתופעה קיימת באופן משמעותי ביותר.
גם לי יש שירות וי איי פי, ואני רוצה לדעת מה באפשרותי לעשות.
תודה.
נ.ב
קיבלתי טלויזיה lg32 lc41 אתמול והתופעה קיימת באופן משמעותי ביותר.
גם לי יש שירות וי איי פי, ואני רוצה לדעת מה באפשרותי לעשות.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
גם כל מעבד של מחשב מתחמם נורא - זה קיים בכל מחשב אבל זה לא אומר שאפשר להשוות מחשב שמגיע ל55 מעלות למחשב שמגיע ל75 מעלות.oferlaor כתב:התופעות הללו קיימות בכמעט כל מסך LCD בגלל טכנולוגית התיאורה האחורית.
....
אנחנו לא דנים באם זליגת אור קיימת או לא אלא ברמת זליגת האור - רמה גבוהה מדי לעומת רמה סבירה.
בכל מקרה לפי ההסבר שלך ניתן להבין שרמה בולטת מדי של זליגה לעומת טלווזיות אחרות מקורה בתקלה פיזית, זה עומד בניגוד למה שמסבירים לנו בח.י. ובניגוד למה שאני שמעתי היום מאחראי המוצר או אחראי השירות או מי שלא דיברתי איתו (מח.י.), שזה עומד בניגוד למה שאמרו לSHLOMI79 (שזה כן תקלה פיזית ולא מאפיין של הדגם), בקיצור קצת באלאגן
אבל אם כל הטלווזיות מדגם זה מהBATCH הנוכחי (אם לא מההבאים) יהיו זהות אז חבל על הטרחה עם טכנאי שאמור לבוא ( זה בטח לא יצדיק ביזבוז יום עבודה, גם של הטכנאי). צריך לחכות לעוד ועוד דיווחים ממשתמשים.
התמונה שצילמו כאן מהדגם הקודם של LG די מעידה על קיצוניות של התופעה רק בדגמים החדשים (למרות שמסקנה נכונה תבוא בעיקר ממבט בעיניים).
שבוע הבא אני הולך להתקין את ה42LC41 בעבודה, למרות שלא מדובר בתנאי צפייה ותאורה כמו של בית או חדר צפייה אני אנסה לבדוק מה קורה עם הדגם הזה.
קיבלתי אתמול בצהריים 37LC41 ועכשיו בדקתי (חדר חשוך, סרט עם פסים שחורים מעל ומתחת) - אצלי התופעה די בולטת (אני משתמש בו כמעט אך ורק לגלישה ומשחקי מחשב, בחדר מואר, ולכן לא שמתי לב).
לצערי אין לי מצלמה זמינה כרגע אז אין לי איך לצלם, אבל זה דומה לתמונות הראשונות שמופיעות בשרשור.
מה אתם אומרים, יש טעם להזמין שירות או שזה מה יש?
לצערי אין לי מצלמה זמינה כרגע אז אין לי איך לצלם, אבל זה דומה לתמונות הראשונות שמופיעות בשרשור.
מה אתם אומרים, יש טעם להזמין שירות או שזה מה יש?
אנשים יקרים,
אני לא מבין למה מי שזה מפריע לו משלים עם הזה, מי שזה מפריע לו כנראה שזה בולט באופן חריג שיחזור לח.י. שיבואו לקחת את המסך שלהם.
מבדיקה קצרה שעשיתי (הלכתי לראות כמה מסכים בתצוגות ואצל חברים שקנו) ולאור הדיווחים פה בפורום אין ספק שהדבר קיים ואי אפשר להתעלם ממנו יש מסכים שיותר חריף מאחרים (רולטה
), בדגמים הנ"ל זה כנראה חמור יותר עובדה שהנושא "חם" וגם כל מי שאתה שואל ב ח.י. יודע ישר במה מדובר מכאן אני מבין שהם מודעים לזה רק לא יודעים איך להתיחס לנושא עדיין.
עד היום (בדגמים הקודמים של LG) לא הרגישו בזה באופן בולט כל כך וכנראה זו הסיבה שהנושא לא עלה.
שורה תחתונה:
מי שזה מפריע שיעשה רעש בח.י. ומי שלא שיתחדש כי סה"כ במחירים האלה זה אחלה מסך.
COST EFFECTIVE מקסימלי
אני לא מבין למה מי שזה מפריע לו משלים עם הזה, מי שזה מפריע לו כנראה שזה בולט באופן חריג שיחזור לח.י. שיבואו לקחת את המסך שלהם.
מבדיקה קצרה שעשיתי (הלכתי לראות כמה מסכים בתצוגות ואצל חברים שקנו) ולאור הדיווחים פה בפורום אין ספק שהדבר קיים ואי אפשר להתעלם ממנו יש מסכים שיותר חריף מאחרים (רולטה
עד היום (בדגמים הקודמים של LG) לא הרגישו בזה באופן בולט כל כך וכנראה זו הסיבה שהנושא לא עלה.
שורה תחתונה:
מי שזה מפריע שיעשה רעש בח.י. ומי שלא שיתחדש כי סה"כ במחירים האלה זה אחלה מסך.
COST EFFECTIVE מקסימלי
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
רק חבל שבארץ על תקלה כזו צריך לעשות רעש ליבואן, ממה שאני קורא בפורומים בחו"ל הם מחזירים מסכים כאלה ללא שום בעיה
לפעמים מספר פעמים עד שהם מקבלים מסך תקין
לפעמים מספר פעמים עד שהם מקבלים מסך תקין
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

- shalom_lam
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי
בדיוק קניתי את ה-LG 42LC51, עדיין לא קיבלתי אותה. מקווה שהבעיה הזו לא ממש חמורה (של זליגת הצבע), מזל שקניתי בחנות טובה ואין בעיה להחזיר.
השאלה אם נמצא פתרון לבעיה ? או שהשפשוף הזה שהציע אחד החברה באמת עוזר.
בדיוק קניתי את ה-LG 42LC51, עדיין לא קיבלתי אותה. מקווה שהבעיה הזו לא ממש חמורה (של זליגת הצבע), מזל שקניתי בחנות טובה ואין בעיה להחזיר.
השאלה אם נמצא פתרון לבעיה ? או שהשפשוף הזה שהציע אחד החברה באמת עוזר.
חברה , זה לא רק LG , אני רכשתי AOC 32 מאייבורי - אותה הבעיה ! ! !
ניתן להתרשם בשירשור הקצר הבא :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
כפי שנאמר , החליפו לי מסך, אבל גם החדש באותה הבעיה .
אגב , לא הביאו אליי הביתה אלא נאלצתי ליסוע אליהם עם המסך כדי שיחליפו לי . . . למה אני אשם ? אמרו "שרות עד הבית" ולא עמדו בזה ! ! !
יואל .
ניתן להתרשם בשירשור הקצר הבא :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
כפי שנאמר , החליפו לי מסך, אבל גם החדש באותה הבעיה .
אגב , לא הביאו אליי הביתה אלא נאלצתי ליסוע אליהם עם המסך כדי שיחליפו לי . . . למה אני אשם ? אמרו "שרות עד הבית" ולא עמדו בזה ! ! !
יואל .
קיבלנו אתמול את הטלויזיה
מדובר ב37LC51,כשאין תמונה על המסך באמת רואים את התופעה בבירור.
אבל כשצופים בשידורי טלויזיה או בסרט לא רואים.
מה אתם אומרים?
כדאי לפנות אליהם?
יש איזו תשובה רשמית מהם?
ד"א משום מה אצלי אני לא מצליח לראות את התפריט העברי,עברתי בין כל השפות ואין עברית במסך...
אבל כשצופים בשידורי טלויזיה או בסרט לא רואים.
מה אתם אומרים?
כדאי לפנות אליהם?
יש איזו תשובה רשמית מהם?
ד"א משום מה אצלי אני לא מצליח לראות את התפריט העברי,עברתי בין כל השפות ואין עברית במסך...
נערך לאחרונה על ידי ofershap ב 02/07/2007 10:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
1. כדאי לפנות שידעו שיש בעיה, אתה תראה את זה בסצינות חשוכות בוודאות, עד היום הם דבקים בטענה שככה זה במסכי LCD אבל תתלונן אולי כבר יש להם פיתרון, תעמוד על זה שלפחות יגיע טכנאי.
2. אני כמעט בטוח שלצורך פתיחת תפריט עברית צריך שלט הטכנאי שיש למתקין אז למעשה בכל מקרה אתה צריך להזמין אותם... שיבדקו גם את הבריחת אור מהמסך.
2. אני כמעט בטוח שלצורך פתיחת תפריט עברית צריך שלט הטכנאי שיש למתקין אז למעשה בכל מקרה אתה צריך להזמין אותם... שיבדקו גם את הבריחת אור מהמסך.
יש לי את אותה תופעה ב Haier
רגשתי לאחרונה מסך Haier אני מבסוט ממש מנו וגם שמתי לב שיש לי את התופעה המסך שלי הוא 8ms ואני מצליח לחיות עם זה