openHAB או Home Assistant

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916

שליחה

Grappa כתב:@PCingAddict
·
כן מותקן אצלי כבר שנה וחצי ועדיין לא היתה לי הסבלונות לחפר לעומק ולהבין איך מחברים אותו ל UZB.
נראה יותר מורכב מ openHAB
...
ממש פשוט - תוקע את ה UZB, ומוסיף את השורות הבאות לקונפיגורציה:

zwave:
usb_path: /dev/ttyACM0
...
(מקווה שזה ייושר לשמאל). יכול להיות שה PATH אצלך יהיה שונה, אבל זה הכל.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2568
שם מלא: Grappa

שליחה

DudeShemesh כתב:
...
...
(מקווה שזה ייושר לשמאל). יכול להיות שה PATH אצלך יהיה שונה, אבל זה הכל.
...
·
זו הגדרה של לינוקס? לא נראה לי שיעבוד ב וינדוס.
ננסה למצא מה מגדירם ב וינדוס.

זהו בדיוק העיניין שמפריע לי במערכות האלה יש כל כך הרבה אופציות וממשקים למינהם אבל הגדרות פשוטת עדיין נדרש לבצע בקובץ קונפיגורציה שצריך לחפור ולמצא את מיקומו.

היית מצפה ממערכות כאלה שההגדרות הראשוניות יתבצעו בממשק ורק תהליכים מורכבים או ממשקים מורכבים יתבצעו ע"י משחק בקבצים.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

puma1 כתב:@Grappa
·
תתחיל מפה

https://www.mksmarthouse.com/guides
...
·
עצוב מאד מה שהולך במערכת הזאת...
נכנסתי לקטע Remote Access חשבתי שיהיה הסבר פשוט איך לאפשר גישה מרחוק נתקלתי בחפירה לעומק ושינוי קבצים.
צריך להיות מזוכיסת בשביל לעבור את התהליך שנדרש רק כדי לקבל שליטה מרחוק.

כמו שכתבתי הייתי מצפה ממערכת כזאת להיות קצת יותר אינטואטבית

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574

שליחה

אני מצטער אבל אתה מדבר שטויות, לוקח בדיוק 3-4 דקות להפעיל שליטה מרחוק

התקנת התוסף דרך ממשק PAPER UI (בלחץ 30 שניות)
פתיחת הקבצים שמכילים את הקוד של הבקר וה-UUID, עם NOTEPAD או PUTTY (נניח 2 דקות אם לוקח זמן לחפש)
הרשמה לאתר OPENHAB CLOUD (דקה)

ויש סרטון פשוט בלינק שהבאתי לך, אם אתה רוצה יותר פשוט פתח את הקבצים עם NOTEPAD ווינדוס ולא דרך PUTTY

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

והנה הסרטון (הוא מסביר ממש לאט ולוקח לו 7 דקות!) וזה אפילו לא דרך ווינדוס או SAMBA, אלא PUTTY, עם שורות קוד, אתה פשוט יכול להיכנס לתקיה שבה מותקן הקבצים האלה ולפתוח עם NOTEPAD תחסוך עוד 4 דקות מהסרטון, צריך לקחת מהקבצים האלה את הקוד וה-UUID של הבקר, שאתה נרשם לאתר אתה שם אותם בהרשמה בשביל שהוא ידע להתחבר לבקר שלך, ולא כל אחד יוכל להתחבר אליו

בטעות פירסמתי סירטון למשהו אחר, זה הסרטון הנכון, וזה אפילו קצר יותר 5 דקות! עם PUTTY

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916

שליחה

@Grappa

להגדרות בטקסט יש המון יתרונות, אבל אכן היה נחמד אם היה wizard ראשוני שיוצר את הקבצים. מצד שני, במקרה של HA, יכול להיות ש Z-Wave נחשב הגדרה מתקדמת כי יש עולם ומלואו שאפשר לעשות בלעדיו.

בכל מקרה, לא ניסיתי אף פעם לעבוד על Windows איתו, ואני בספק אם זו תצורה מומלצת.
אם מעניין אותך בכל זאת להתנסות, זה ממש קל להתקין את זה על Pi, ואני פה זמין לשאלות.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2806

שליחה

האם זה הגיוני לייצר מערכת בית חכם שדורשת תיכנות, המרת קודים, למידת שפה וכו'?
המדובר בבית חכם למתכנתים?
איפה הממשק שאמור להחליף את כל כאב הראש הזה?
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@lasik
·
איו לי ידע בתכנות, ובכל זאת יש לי מערכת מוגדרת עם המון רכיבים, ותרחישים

מי שמפתח את HA וOPENHAB אלא אנשים פרטיים שנותנים מזמנם ללא כל רווח, אפילו בורה שזה בקר גרוע ויקר עם חברה שמקבלת כסף אתה צריך קוד LUA בשביל תרחיש פשוט (מעבר לתדליק אור בשעה X), נעזוב את זה שיש שם בקושי תמיכה למשהו. מה גם שאם תרצה לעשות תרחיש מתקדם ב-OPENHAB, רוב הסיכויים שרק תצטרך לעשות העתק הדבק מהפורום של שלהם, כי מישהו אחר כבר ביקש לפניך, ואם לא, ישמחו לעזור לך

רוב הדברים ניתן לעשות דרך הממשק של OPENHAB, יש דברים שדורשים קוד, כמו כל מערכת אחרת

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@lasik
·בית חכם זה עדיין שוק נישה הפונה לפריקים של טכנולוגיה ולמי שמחפש תחביב. אלו לא האנשים ש"יבזבזו" את זמנם ביצירת ממשקים או מדריכים למתחילים כי עבורם עקומת הלימוד החדה היא חלק מהכיף.

הנסיון הראשוני שלי עם openHAB מאוד דומה לזה של @Grappa ההבדל הוא שזה המריץ ואיתגר אותי עד שהצלחתי. אבל לספר אחר כך שזה קל, שטויות או כיף גדול? ממש לא.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Catskinner
·

ציינת שאתה התקנה את OPENHAB בגירסה ישנה יותר (לפני 2) שם נעשה שינוי משמעותי בממשק ובהגדרות, לכן לא הייתי משווה

מעבר לזה, אני מבין שלא הכל קל, יש דברים יותר ופחות כמו בכל בקר, לי אישית היה יותר קל להגדיר את OPENHAB מהתחלה ועד הסוף מאשר ורה (כמובן שזה תלוי מה רוצים לעשות) אבל להגיד שזה כל כך מסובך להגדיר שליטה מרחוק, שפירסמתי סרטון שמראה איך לעשות את זה ב-5 דקות, הכל עניין של רצון, לא לחפש קיצורי דרך, גם מי שיעבור על הסירטון שלב שלב לאט לאט לא יקח לו יותר מ-15 דקות לסיים את העניין הזה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

@puma1
·למה לא להשוות, לבן אדם אסור להתקין מערכת בגרסה ישנה, למחוק ולהתקין מחדש בגרסה חדשה?

התקנתי בזמנו את גרסה 1.7 עבדתי איתה אבל ההתמשקות עם Netatmo לא הייתה בהתאם לציפיות שלי וירדתי מזה במשך כמה חודשים טובים. לאחר מכן התקנתי על מחשב אחר לחלוטין את גרסה 2.2 וממנה שדרגתי ל 2.3. כלום ממה שלמדתי ב 1.7 עזר לי בהתקנה השניה. לא השתמשתי באותו מסד נתונים ל persistence השתמשתי ב binding שונים, ה sitemap היה שונה לחלוטין - התחלתי מאפס וכך הייתה גם עקומת הלמידה שלי.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא ציינת שמחקת והתקנת מחדש. רשמת שאתה משתמש עוד מהגירסה הישנה. בשביל זה רשמתי לא להשוות.

מעבר לזה הכל היה הרבה יותר בעייתי בעבר גם אני התנסיתי איתה בעבר לפני מספר שנים. והמצב היה שונה. היום הרבה יותר קל לעשות הכל. ואת הרוב ניתן לעשות דרך הממשק. אני לא חושב שלהגדיר חיבור לענן בopenhab במצב שלה היום נחשב למסובך. ולא נראה לי הגיוני לרשום שצריך להיות מזוכיסט ולשנות קבצים בשביל חיבור לענן.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

puma1 כתב:והנה הסרטון (הוא מסביר ממש לאט ולוקח לו 7 דקות!) וזה אפילו לא דרך ווינדוס או SAMBA, אלא PUTTY, עם שורות קוד, אתה פשוט יכול להיכנס לתקיה שבה מותקן הקבצים האלה ולפתוח עם NOTEPAD תחסוך עוד 4 דקות מהסרטון, צריך לקחת מהקבצים האלה את הקוד וה-UUID של הבקר, שאתה נרשם לאתר אתה שם אותם בהרשמה בשביל שהוא ידע להתחבר לבקר שלך, ולא כל אחד יוכל להתחבר אליו

בטעות פירסמתי סירטון למשהו אחר, זה הסרטון הנכון, וזה אפילו קצר יותר 5 דקות! עם PUTTY
...
·
תודה רבה על העזרה,
כבר הייתי בשלב הזה ועדיין לאחר כמה איתחולים ונסיונות לצערי זה לא עובד.
הקונטרולר שלי עדין מפיע כ offline ב myopenhab.

מבחינת ממשק המשתמש אין כל סיבה שהUUID והSecret לא יופיעו ב openHAB Cloud פלאג (או איך שקוראים לזה) זה די פשוט לביצוע מבחינת המפתח והופך את המערכת לקצת יותר ידידותית למתחיל.

חייב לציין שאני לא מפחד מלחפור בקבצים, בשורות קוד ומהזמן הנדרש ללמוד מערכת, להיפך אני נהנה מזה אך ההתחלה עם המערכות האלה קצת מייאשת כשנתקלים במגבלות UI פשוטות כל כך והאתגר של ללמוד משהוא חדש הופך פתאום למטלה.

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כל מערכות הבית החכם מראש מיועדות לאנשים טכניים. ולכן לפתוח את קובץ הnotepad זה לא משהו שישבור אותם

תבדוק את הלוג. ותפרסם פה את החלק שקשור לענן. ויהיה אפשר לראות מה הבעיה. כשאתה חדש במשהו כל דבר פשוט יכול להיראות בעייתי. וכמו שאמרתי אי אפשר לבוא בטענות לאנשים שנותנים מזמנם הפרטי לפתח מערכת כזאת. אני לא יודע למה הפרטים לא נמצאים בממשק. כנראה מסיבות אבטחה. אבל בכל מקרה. אני מוריד את הכובע בשביל כל אותם אנשים שעזרו ועוזרים לפתח את המערכת הזאת. ובאופן כללי. אם היית מנסה את זה לפני כמה שנים. היית יודע איזה התקדמות זה עבר וכל הזמן ממשיך להשתפר

יש עכשיו גם מנוע חדש ליצירת חוקים. שהכל נעשה דרך הממשק ומאפשר לעשות המון ללא שום קוד. זה עדיין לא מושלם. אבל לאט לאט זה יגיע לשם. המנוע הזה בתחילת דרכו וכבר מאפשר לעשות הרבה יותר ממה שניתן לעשות בממשק של הורה ללא lua

עזי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
שם מלא: עזי

שליחה

Grappa כתב:בעיקבות השירשור הארוך כאן החלטתי לנסות ולבחון ברצינות מעבר לopenHAB (מ VERA).
התקנתי openHAB על WIN כולל פלאג UZB וחיברתי כמה מודולים לבדיקה.
אמנם יש הרבה הסברים ברשת אבל מדובר בכאב ראש גדול והיגיון קצת עקום במיוחד בהסברים, כל דבר פשוט מסובך מאד להגדרה ומלווה בהתחכמות יתר אפילו הגדרת חיבור מרחוק שאמורה להיות פשוטה ביותר מלווה בהסבר לא הגיוני ולא מוביל שלב שלב כולל חוסר בפרטים שצריך לנחש.
הגדרת מודול דימר פשוט הופכת לסיפור ועד עכשיו אני לא מצליח ליצר משוב מהמודול חזרה לבקרה.
ניסיון חיבור ל NEST מחייב פתיחת חשבון מפתח ב NEST ועוד.....
המערכת אצלי כוללת הרבה ממשקים למערכות אחרות ומתאר לעצמי שאם ממשק ל NEST כזה מורכב מה ייקרה עם הממשקים האחרים.

המערכת נראת חכמה אבל מאד מסורבלת ואני בדרך להתיאש.
אולי זה אני......
...
·זה לא רק אתה.
פתחתי את השרשור הזה כדי לקבל המלצה בין HA ל-OH. מהתגובות כאן וברשת קיבלתי את התחושה ש-openHAB זו מערכת שאתה מתחיל להשמיש באותה הקלות שאתה מתחיל לאכול את הפיצה שהזמנת.
לקח לי חצי יום להבין למה אני לא מצליח לחבר רכיב של קובינו (מופיע ברשימת הרכיבים הנתמכים אבל לקח לי זמן להבין ולמצוא שהוא לא נתמך בגירסה "היציבה" האחרונה). לקח לי עוד זמן לא קצר להבין איך לשדרג לגירסת milestone שכן תומכת ברכיב.
קשה לקרוא למערכת אינטואיטיבית. על כל דבר אתה צריך לחפש מה ואיך לעשות.
לחבר את אלקסה לרכיב? תתקין את ה-addon ולא תבין למה אלקסה לא רואה את הרכיב. תחפש ברשת ואז תבין שצריך בנוסף גם לערוך קובץ.
להתקין את הוורה כולל התקנה פיזית של רכיבי ה-zwave מאחורי המפסקים לקח לי כחצי יום כולל חיבור לאלקסה ותרחישים בסיסיים.
ב-openHAB לקח לי כמעט יום שלם להתקין את המערכת ולחבר שני רכיבים שכבר היו מותקנים פיזית (מד צריכת חשמל ומפסק). ואני בשלב שהם רק מחוברים וניתנים לשליטה. ועדיין, אני לא מצליח לראות חיווי נכון של מצב המפסק.
אני כנראה אמשיך איתה אבל אני לא חושב שאופן מימושה הנוכחי של המערכת מתאים לאדם לא טכני.

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי

שליחה

@עזי - ממליץ לך, ולכל האחרים שהסתבכו, לנסות גם את Home Assistant. אני חושב שבהרבה מקרים היא דווקא פשוטה יותר.
אגב, לא יודע אם אלה שלא אוהבים את OH הם מפתחים או לא, אבל יש סיכוי טוב שה YAML של HA יהיה נוח יותר ללא-מפתחים.

ועם או בלי קשר - שתי המערכות מיועדות למי שלא "מפחד" להתעסק עם קוד, לוגים והרבה קריאה בפורומים.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777

שליחה

אחרי כמה ימים עם המערכת, פשוט זה לא, להבין את הקשרים בין items לבין sitemap לא לגמרי הבנתי, אבל האפשרויות בלתי מוגבלות!
זה כיף, זה מהיר. הוורה אחלה, אבל איטי, אפליקיציה לטלפון גרועה.
ללא ספק זה דורש התאמות וזמן פנוי, אבל התוצר הסופי מגניב.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

עזי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

@PCingAddict
·התקנתי אתמול את מערכת HA על כרטיס זכרון אחר ושיחקתי איתה. מעדיף בשלב זה להישאר עם OH.
ואגב, קוד לא מפחיד אותי. זו הפרנסה שלי בעשורים האחרונים.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@עזי
·

שמח לקרא את מה שכתבת, האמת שקצת חששתי שמשהוא אצלי השתבש בעיקבות הגיל ואני לא מבין את הטרנד החדש.
הפוסט שלך הרגיע אותי קצת.
:D

אם איזה רכיב קובינו היתה לך בעיה?

עזי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

חזור אל “בית חכם ובקרה”