סמסונג Q7FN בעיית בהירות בתרגומים
שאלה, האם לא ניתן פוט לוותר על HDR בתכנים בעיתיים?
האם ה-HDR כל כך משפר את התמונה שזה deal breaker ובלעדיו כבר לא ניתן לצפות בתוכן 4K?
הרי זכור לי שבשנה שעברה הדיעה הרווחת בייתה שרוב המסכים לא יכולים להפיק תועלת מתוכן HDR עקב עוצמת הארה נמוכה מידי, מה השתנה?
נשמע לי שקצת מנפחים את הבעיה, יכול להיות?
האם ה-HDR כל כך משפר את התמונה שזה deal breaker ובלעדיו כבר לא ניתן לצפות בתוכן 4K?
הרי זכור לי שבשנה שעברה הדיעה הרווחת בייתה שרוב המסכים לא יכולים להפיק תועלת מתוכן HDR עקב עוצמת הארה נמוכה מידי, מה השתנה?
נשמע לי שקצת מנפחים את הבעיה, יכול להיות?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
ל-NU8000 יש רמת הארה גבוה יחסית. יש לה טווח צבעים רחב. אין שום סיבה לוותר על HDR במסך הזה.
ואם אתה צופה דרך נטפליקס, אין לך דרך לבטל בצורה סלקטיבית את הפורמט.
הבעיה קיימת רק בסצינות מסויימות. בשרשור השני מצאו כמה סצינות בעיתיות והחליטו שבגלל כמה סצינות כהות באיזו סדרה או שתיים המסך הזה גרוע.
ואם אתה צופה דרך נטפליקס, אין לך דרך לבטל בצורה סלקטיבית את הפורמט.
הבעיה קיימת רק בסצינות מסויימות. בשרשור השני מצאו כמה סצינות בעיתיות והחליטו שבגלל כמה סצינות כהות באיזו סדרה או שתיים המסך הזה גרוע.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78837
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
האם יתכן שהבעיה זה מגביר הניגודיות? במצב hdr הוא צריך להיות כבוי...
@oferlaor
·
אנשים אני חייב להרגיע את הנושא , הבעיה בכלל לא רצינית זה חיסרון הכי קטן מבין כל חסרונות של כל הדגמים שאיתו צריך להתמודד אני צופה המון עם נטפליקס ומאוד מרוצה התופעה כמעט לא מורגשת , הגדרתי את העמעום לנמוך והכל תקין , מבך מעולה .
·
אנשים אני חייב להרגיע את הנושא , הבעיה בכלל לא רצינית זה חיסרון הכי קטן מבין כל חסרונות של כל הדגמים שאיתו צריך להתמודד אני צופה המון עם נטפליקס ומאוד מרוצה התופעה כמעט לא מורגשת , הגדרתי את העמעום לנמוך והכל תקין , מבך מעולה .
האם הבעיה משמעותית או לא? כל אחד ישפוט לפי הסרטון בהודעה המקורית.
כן, זה קורה בעיקר ב HDR וחובה סצינות כהות + תרגום בהיר. האם זה קריטי? האם זה דיל ברייקר? אז עבורי הבעיה היתה לחלוטין דיל ברייקר. לכל אחד מחברי שהראיתי לו את הסרטון היתה תגובה זהה לשלי. אז נכון שלא כל תוכן שרואים זה קורה, אבל, רוב התכנים הם כבר HDR ובנוסף, בטלויזיה יקרה שנקנתה דווקא בגלל איכויות התמונה היוצאות דופן ודווקא ע"י אנשים שרגישים לאיכויות - זה לא מקובל.
אצלי לבסוף נשברתי, לקחתי משכנתא והחלפתי את המסך ל Q9FN (ואפילו קפצנו בגודל ל 75 אחרי ההדגמה המעלפת אצל yaronco
). ב Q9FN הבעיה עדיין קיימת אבל הרבה פחות משמעותית. אז הנה, לי זה הספיק כי החבילה כולה מאוד מאוד איכותית ו "התשלום" פה ממש לא גדול. ב Q7FN לא הייתי מוכן לצפות בשום תוכן HDR כל עוד הבעיה שם.
אתמול גם יצא לי לבדוק Q7F, הדגם הקודם ל Q7FN. אז שם זה לא קורה או קורה ממש ממש בקטנה. שם נראה שהלוקאל דימר הוא הרבה פחות אגרסיבי ולכן הסצינה מלכתחילה פחות כהה ולכן כאשר התרגום נכנס הבהירות עולה ממש מעט. זה דגם שיושב בכלל על גרסת firmware אחרת, כך שיכול להיות שיש עוד סיכוי שזה יטופל דרך תוכנה ב Q7FN. אגב, ניסיתי את כל מה שהוצע כאן להחלשת הבעיה, כולל ניסיונות עם הנמכת הדימר או שימוש במצב HDR+, שום דבר, אבל שום דבר לא ביטל את התופעה, לכל היותר החליש אותה אולי ב 10%. זו כמובן דעתי האישית.
כן, זה קורה בעיקר ב HDR וחובה סצינות כהות + תרגום בהיר. האם זה קריטי? האם זה דיל ברייקר? אז עבורי הבעיה היתה לחלוטין דיל ברייקר. לכל אחד מחברי שהראיתי לו את הסרטון היתה תגובה זהה לשלי. אז נכון שלא כל תוכן שרואים זה קורה, אבל, רוב התכנים הם כבר HDR ובנוסף, בטלויזיה יקרה שנקנתה דווקא בגלל איכויות התמונה היוצאות דופן ודווקא ע"י אנשים שרגישים לאיכויות - זה לא מקובל.
אצלי לבסוף נשברתי, לקחתי משכנתא והחלפתי את המסך ל Q9FN (ואפילו קפצנו בגודל ל 75 אחרי ההדגמה המעלפת אצל yaronco
אתמול גם יצא לי לבדוק Q7F, הדגם הקודם ל Q7FN. אז שם זה לא קורה או קורה ממש ממש בקטנה. שם נראה שהלוקאל דימר הוא הרבה פחות אגרסיבי ולכן הסצינה מלכתחילה פחות כהה ולכן כאשר התרגום נכנס הבהירות עולה ממש מעט. זה דגם שיושב בכלל על גרסת firmware אחרת, כך שיכול להיות שיש עוד סיכוי שזה יטופל דרך תוכנה ב Q7FN. אגב, ניסיתי את כל מה שהוצע כאן להחלשת הבעיה, כולל ניסיונות עם הנמכת הדימר או שימוש במצב HDR+, שום דבר, אבל שום דבר לא ביטל את התופעה, לכל היותר החליש אותה אולי ב 10%. זו כמובן דעתי האישית.
·נוסה הדבר, פרט להנמכת התופעה ממש במעט זה גם גורם לסצינות כהות להיות מאוד כהות. אגב, במצב ברירת המחדל ב HDR, גם הדימר וגם מגביר הניגודיות ב HIGH.oferlaor כתב:האם יתכן שהבעיה זה מגביר הניגודיות? במצב hdr הוא צריך להיות כבוי......
זה ממש נראה לי באג במימוש של הלוקאל דימר. נראה שכאשר הוא נכנס לפעולה הוא מנמיך מאוד את תאורת הלד האחורי ומגביר את ערכי הבהירות של פיקסלים שהם לא "שחור". ככה הוא יוצר שחורים עמוקים ומה שאמור להיראות עדיין נראה מצויין. הופעת התרגום הבוהק גורמת לכיבוי של מנגנון הדימינג - הלד האחורי מוגבר למקס וערכי הפיקסלים הלא שחורים חוזרים לערכיהם הרגילים. מה שגורם לתאורת השחורים לעלות דרמטית ולכן התופעה.
מגביר הניגודיות בעיקר מנסה להבהיר את הפיקסלים הנראים ולהכהות את הקרובים לשחור. כך שנראה לי שלא הוא האשם. הוא גם לא נדלק ונכבה כאשר יש/אין תרגום.
rtings נתן ללוקאל דימר של Q7FN ציון של 1.8/10 וציין מפורשות עד כמה גרוע!
נערך לאחרונה על ידי granx ב 02/12/2018 12:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
·granx כתב:
אצלי לבסוף נשברתי, לקחתי משכנתא והחלפתי את המסך ל Q9FN (ואפילו קפצנו בגודל ל 75 אחרי ההדגמה המעלפת אצל yaronco). ב Q9FN הבעיה עדיין קיימת אבל הרבה פחות משמעותית.
...
סתם שאלה: למה לא החלפת ל-סוני XF9005? הרי היא עולה משמעותית פחות מהסמסונג Q9, אין לה את הבעיה המדוברת, ולהבנתי בכל שאר הפרמטרים היא יותר טובה מהסמסונג , לא?
·האפשרות היחידה לקבלת זיכוי מלא אצלי היה לרכוש מסך אחר של סמליין. הם הסכימו לזכות אותי מלא על ה Q7FN כל עוד אני רוכש מסך אחר אצלהם. לא קיבלתי החזר כספי.raoul כתב:·......
סתם שאלה: למה לא החלפת ל-סוני XF9005? הרי היא עולה משמעותית פחות מהסמסונג Q9, אין לה את הבעיה המדוברת, ולהבנתי בכל שאר הפרמטרים היא יותר טובה מהסמסונג , לא?...
- oferlaor
- מנהל

האופציה השניה היא לשנות את בהירות התרגום. יש ממשק לזה לנטפליקס באתר שלהם.
- oferlaor
- מנהל

·granx כתב:·שלא נתמך בעברית. מוזמנים לפנות לנטפליקס בבקשה לתמוך בזה..........
לא מבין, קודם אתה אומר שזה לא ניתן לביצוע אבל לאחר שעופר מצמיד לך לינק אז אתה קובע שזה לא משפיע??
אז שינית וראית שזה לא עוזר?
ואם שינית למה טענת שתי דקות קודם לכן שלא ניתן?
ובעצם המסך כבר לא אצלך אז איך בדקת בכלל?
·בוננזה כתב:·......
לא מבין, קודם אתה אומר שזה לא ניתן לביצוע אבל לאחר שעופר מצמיד לך לינק אז אתה קובע שזה לא משפיע??
אז שינית וראית שזה לא עוזר?
ואם שינית למה טענת שתי דקות קודם לכן שלא ניתן?
ובעצם המסך כבר לא אצלך אז איך בדקת בכלל?...
שינוי הגדרות התרגום בנטפליקס משפיע רק על תרגום באנגלית
כשעוברים לעברית נשאר תרגום לבן בהיר
@בוננזה
·
בוננזה, בבקשה קח אויר לפני שאתה מצטט. תניח שאולי אנשים כבר חפרו בנושא מאוד לעומק לפני שטרחו והגיבו.
ולעניננו, כמו ש yaronco כבר ענה לך, ואחרי בילוי של שעתיים עם התמיכה של נטפליקס, לא ניתן לשנות הגדרות מראה של תרגומים בעברית ושום לינק לא יעזור פה. הסיבה - התרגום העברי לא נשלח לאפליקציה כקובץ טקסט אלא כתמונה ולכן הנגן שלהם מציג אותו כמו שהגיע, לבן בוהק.
·
בוננזה, בבקשה קח אויר לפני שאתה מצטט. תניח שאולי אנשים כבר חפרו בנושא מאוד לעומק לפני שטרחו והגיבו.
ולעניננו, כמו ש yaronco כבר ענה לך, ואחרי בילוי של שעתיים עם התמיכה של נטפליקס, לא ניתן לשנות הגדרות מראה של תרגומים בעברית ושום לינק לא יעזור פה. הסיבה - התרגום העברי לא נשלח לאפליקציה כקובץ טקסט אלא כתמונה ולכן הנגן שלהם מציג אותו כמו שהגיע, לבן בוהק.
·בוננזה כתב:@TheCoolest
·
אז אני מבין מדבריך שזה לא כל כך נורא כמו שזה נשמע, בגדול עשו מזבוב פיל?
אני חשבתי שניתן לבחור את האיכות בנטפליקס בהגדרות, לפחות כשמשתמשים במחשב, אני מבין שדרך האפליקציה זה בלתי אפשרי?...
כבר היו כאלה שניסו להמעיט מהבעיה, ואמרו שרק מי שרגיש יחוש בה.
יש לי את המסך.זו בעיה כל כך חמורה עד שבהתחלה חשבתי שהמסך תקול. אם הייתי יכול, הייתי מחליף את המסך, ואני ממליץ להתרחק ממנו.
המסך שלי הוא Q7FN 75.
@nir11
·
האם התופעה ממשיכה ב Q9FN ?
אם יש לך אפשרות תשקול לכתוב מכתב מעורך דין ליבואן
מכיוון שנטפליקס היום מאוד פופלרי אולי יהיה ניתן
להגיע לאיזה הסדר עם היבואן, ואם אינני מוכן למצוא פתרון, תאיים עליו שתיגש
לתקשורת כי זה לא פחות ממחדל, שאף אחד לא מתריע בפניו
בהצלחה
·
האם התופעה ממשיכה ב Q9FN ?
אם יש לך אפשרות תשקול לכתוב מכתב מעורך דין ליבואן
מכיוון שנטפליקס היום מאוד פופלרי אולי יהיה ניתן
להגיע לאיזה הסדר עם היבואן, ואם אינני מוכן למצוא פתרון, תאיים עליו שתיגש
לתקשורת כי זה לא פחות ממחדל, שאף אחד לא מתריע בפניו
בהצלחה
מעצבן, מבין את התסכול שלך.granx כתב:@בוננזה
·
ולעניננו, כמו ש yaronco כבר ענה לך, ואחרי בילוי של שעתיים עם התמיכה של נטפליקס, לא ניתן לשנות הגדרות מראה של תרגומים בעברית ושום לינק לא יעזור פה. הסיבה - התרגום העברי לא נשלח לאפליקציה כקובץ טקסט אלא כתמונה ולכן הנגן שלהם מציג אותו כמו שהגיע, לבן בוהק....
מקווה שה-q9 תספק אותך.
בהצלחה