מתלבט בין חמישה דגמי טלוויזיות סמארט 4k. טווח 49-55, מחיר עד 3.2k

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #81 

@maor23
·
קודם כל, השוואה טכנית יש לך פה:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold*0.1
אמנם בשני המקרים מדובר בדגם לא זהה לדגם בארץ, אבל בגדול אלה דגמים מאוד מאוד דומים.

בגדול ל-LG יש פנל VA שנותן זווית צפיה יותר רחבה.
ול-Samsung יש פנל IPS שנותן זווית צפיה צרה יותר, אבל נותן צבע שחור יותר מדויק (ולא אפור כהה).
ל-LG יש לאג תצוגה נמוך יותר במשחקים, אבל סמסונג תומכת בתדר תצוגה משתנה, freesync וגם אפליקציית SteamLink מובנית להזרמת משחקים מהמחשב.
יש להם מערכות הפעלה ושלטים שונים - אבל זה יותר עניין של טעם.

maor23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #82 

mdk_25 כתב:@maor23
·
קודם כל, השוואה טכנית יש לך פה:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold*0.1
אמנם בשני המקרים מדובר בדגם לא זהה לדגם בארץ, אבל בגדול אלה דגמים מאוד מאוד דומים.

בגדול ל-LG יש פנל VA שנותן זווית צפיה יותר רחבה.
ול-Samsung יש פנל IPS שנותן זווית צפיה צרה יותר, אבל נותן צבע שחור יותר מדויק (ולא אפור כהה).
ל-LG יש לאג תצוגה נמוך יותר במשחקים, אבל סמסונג תומכת בתדר תצוגה משתנה, freesync וגם אפליקציית SteamLink מובנית להזרמת משחקים מהמחשב.
יש להם מערכות הפעלה ושלטים שונים - אבל זה יותר עניין של טעם.
...
·אוקיי, ראיתי והפנמתי. באמת לפי מה שכתוב באתר שהראית, חוץ מהצפייה הרחבה הסמסונג לוקח כמעט בכל פרמטר וזה משמעותי. אני חושב שהדגם נבחר.
אני שוקל להזמין דרך האינטרנט מאחד האתרים המוכרים (לאסטפרייס, אולסייל וכו') בתקווה שכל אלה הם משווקים מטעם יבואן רשמי.
שאלונת קטנה, בלוטוס קיים גם בדגם של סמסונג וגם של אלגי נכון?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #83 

@maor23
·
בסמסונג בוודאות. לדעתי גם ב-LG.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #84 

רק תיקון קטן:
ל-LG זה פאנל IPS עם זווית צפייה רחבה
לסמסונג פאנל VA עם יחס ניגודיות הרבה יותר גבוה.

maor23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #85 

@mdk_25
·אני לא יודע אם מותר לי לשאול ואם לא אז פשוט תגיד לי שאסור.
האם אתה מכיר אתר מסויים שניתן דרכו להזמין במשלוח עד הבית שהוא מטעם יבואן רשמי?
אני שמעתי על מספר אתרים לדוגמה אולסייל, לאסטפרייס, סלון חללית וכו' יש המון מבחר. השאלה מה מהם יבואן רשמי.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 552
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #86 

mdk_25 כתב:@rannyz
·
אתה טועה.
הנה מעבד i7 מדור 7:
https://ark.intel.com/products/95441
הנה מעבד i3 מדור 7 שיותר חזק ממנו:
https://ark.intel.com/products/149090
...
·ידידי אני ממש לא טועה. מחשבים זה התחום הראשי שלי אפיילו לפני AV.
קודם כל איפה אתה רואה בלינקים ששלחת שI7 פחות חזק מהi3?
שנית, האם הסתכלת בתאריך היציאה של 2 המעבדים שציינת? הI7 יצא בQ3/16. ה-I3 בQ3/18.
איך אתה משווה בין 2 מעבדים שיש ביניהם שנתיים הבדל? אתה יודע מה קורה בשוק במעבדים מבחינה טכנולוגית בפרק זמן של שנתיים?
נערך לאחרונה על ידי rannyz ב 02/11/2018 15:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #87 

·
א. קח בחשבון שיש טלויזיות שבדגמים בגודל מתחת ל-55 אינצ׳ חסרים מאפיינים מסויימים.

ב. מהדגמים שהצגת: NU8000 נחשב עדיף על ה-MU9000.
SK7900 ו-NU8000 הולכים ראש בראש. בכל אחד יש יתרונות וחסרונות על האחר.
אני אישית קניתי NU8000 בגלל היתרון שלו בהזרמת משחקי מחשב, אבל באמת שהייתי מרוצה באותה מידה גם מ-SK7900.
...
·גם פה לצערי אני נאלץ לחלוק עליך. לדעתי ה9000 עדיפה על ה8000. גם בציון הסופי וגם בהצגת תכנים של ספורט סרטים והופעות. בהשתקפויות בכלל יש לה יתרון בפער גדול למי שיש חלון מול המסך.
יש לה עוד יתרון מבחינתי שיש לה רכזת שכל החיבורים נכנסים אליה ורק כבל אחד מחובר לטלוויזיה ולא צריך להתעסק עם מספר כבלים שנכנסים מהצד.
ועוד יתרון אחד שאלי דיבר: מהפלאפון ניתן ב9000 להפעיל את האפליקציות של הטלוויזה. ב8000 לא ניתן לעשות זאת.

לדעתי ה8000 עולה על ב7900 בגלל פנל ה-IPS שיש בLG.
משלושתם אני אישית הייתי לוקח את ה9000.
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #88 

@maor23
·
בכל אתר רשום מי היבואן.
אם היבואן/נותן האחראיות זה סמוליין, זה יבואן רשמי.
אם רשום יבואן אחר, זה לא יבואן רשמי.

maor23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #89 

rannyz כתב:
...
...
·גם פה לצערי אני נאלץ לחלוק עליך. לדעתי ה9000 עדיפה על ה8000. גם בציון הסופי וגם בהצגת תכנים של ספורט סרטים והופעות. בהשתקפויות בכלל יש לה יתרון בפער גדול למי שיש חלון מול המסך.
יש לה עוד יתרון מבחינתי שיש לה רכזת שכל החיבורים נכנסים אליה ורק כבל אחד מחובר לטלוויזיה ולא צריך להתעסק עם מספר כבלים שנכנסים מהצד.
ועוד יתרון אחד שאלי דיבר: מהפלאפון ניתן ב9000 להפעיל את האפליקציות של הטלוויזה. ב8000 לא ניתן לעשות זאת.

לדעתי ה8000 עולה על ב7900 בגלל פנל ה-IPS שיש בLG.
משלושתם אני אישית הייתי לוקח את ה9000.
...
דווקא לפי השוואה בrtings, הmu9000 פחות טובה בהצגת תכני ספורט ובמשחקי וידאו, שזה עיקר השימוש שלי
·

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #90 

maor23 כתב:
...
...
דווקא לפי השוואה בrtings, הmu9000 פחות טובה בהצגת תכני ספורט ובמשחקי וידאו, שזה עיקר השימוש שלי
·
...
·
אם אתה רואה הרבה ספורט ומשחק הרבה והיתרונות שציינתי ל9000 לא חשובים לך אז תיקח את ה8000 כי היא גם תומכת בVariable Refresh Rate ובטכנולוגיית freesync כך שאם יש לך קונסולה חדשה שתומכת בזה או כרטיס מסך של AMD אתה בהחלט תהנה מפיצ'ר זה.

maor23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #91 

rannyz כתב:
...
...
·
אם אתה רואה הרבה ספורט ומשחק הרבה והיתרונות שציינתי ל9000 לא חשובים לך אז תיקח את ה8000 כי היא גם תומכת בVariable Refresh Rate ובטכנולוגיית freesync כך שאם יש לך קונסולה חדשה שתומכת בזה או כרטיס מסך של AMD אתה בהחלט תהנה מפיצ'ר זה.
...
·אין לי קונסולה חדשה, יש לי ps4 הרגיל ככה שזה לא ממש יתמוך לי ב4k והכל לצערי אבל כשאני לא משחק, עיקר השימוש שלי בטלוויזיה הוא צפייה בכדורגל או סדרות בנטפליקס. עכשיו כשאתה יודע, על מה היית ממליץ לי ללכת? 9 או 8?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #92 

@maor23
·
לא ברור לי על סמך מה הקביעה פה שה-mu9000 עדיפה מה-nu8000.
מדיונים קודמים בפורום, של אנשים שהיה להם mu9000 והחליפו אותה ב-nu8000 (כלומר התנסו ממקור ראשון ולאורך זמן), ה-nu8000 עדיפה על ה-mu9000.
לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vp2853395#2853395

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #93 

maor23 כתב:
...
...
·אין לי קונסולה חדשה, יש לי ps4 הרגיל ככה שזה לא ממש יתמוך לי ב4k והכל לצערי אבל כשאני לא משחק, עיקר השימוש שלי בטלוויזיה הוא צפייה בכדורגל או סדרות בנטפליקס. עכשיו כשאתה יודע, על מה היית ממליץ לי ללכת? 9 או 8?
...
·אם אתה לא משתמש בקונסולה חדשה או במחשב שעושה שימוש בfreesync אז לא רואה יתרון משמעותי ל8000 אז קח מה שיותר זול. אם שניהם אותו מחיר אז אני במקומך עדיין הייתי לוקח את ה9000 כי בסה"כ אתה עדיין גם רואה איתה שידורים רגילים .

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #94 

·
לא ברור לי על סמך מה הקביעה פה שה-mu9000 עדיפה מה-nu8000.
מדיונים קודמים בפורום, של אנשים שהיה להם mu9000 והחליפו אותה ב-nu8000 (כלומר התנסו ממקור ראשון ולאורך זמן), ה-nu8000 עדיפה על ה-mu9000.
לדוגמא:
https://www.hometheater.co.il/vp2853395#2853395
...
·הקביעה היא על סמך מה שבדקתי ולפי דעתי בלבד. ברור שיכול לבוא משתמש אחר שמשהו ב8000 יותר חשוב לו ואז היא תהיה לו יותר טובה.

באתר rting ה9000 קיבל ציון כולל 8.0 לעומת ה8000 שקיבלת 7.9 מה אומר שברמה הכללית לדעתם היא מובילה. ברור שלכל דגם יש יתרונות שלו מול השני ולכן צריך לצלול לתוך הפיצ'רים של כל דגם ולפי זה לבחור מה עדיף למי.
את היתרונות העיקריים של ה9000 מול ה8000 פירטתי למעלה בפוסט ואתה מוזמן לעבור שוב. לי חשוב הone connect והאסטטיות שזה נותן לטלוויזיה ואת הקלות של החלפת חיבורים. אני שונא כל פעם להילחם עם החיבורים שנכנסים לצד ולאחורי הטלוויזה ואני עושה זאת לא מעט וזה לטעמי פיתרון מעולה ואסטטי.
לי חשוב שיהיה ניתן להפעיל אפליקציות מהפלאפון, לי חשוב שיהיה פילטר של שחור (ה-ultra black) שעוזר לשחורים טובים יותר ומקטין ההשתקפות כי בחדר יש לי אור על המסך.
ה9000 היא עם עומק צבעים של 10ביט מלא וה8000 היא 8 ביט + FRC. אני לא טוען שזה הבדל משמעותי אבל עובדה שסמסונג התפשרה כדי לחסוך וקיים הבדל. ההגיון שלי אומר שאם קיימת פשרה פה אז בטח קיימת פשרה בעוד מקומות במסך כי זו סדרה 8 ולא 9.
לעומת זאת היתרון המשמעותי ביותר של ה8000 הוא לגיימרים כי יש לה Variable Refresh Rate והיא תומכת freesync כך שלגיימרים היא בהחלט תיתן עדיפות. לכל השאר אני לא חושב שיש לה עדיפות משמעותית על ה9000.

אם כל זה זה לא מספק אותך אז תסתכל בפוסט שצירפת אתה עצמך. אני מרשה לעצמי לצטט את ארתור שמבין דבר אחד או שניים במסכים ואומר "ה-MU9000 עדיפה על MU8000, מן הסתם, זה דגם גבוה יותר ובעל איכות תמונה טובה יותר"

וחוץ מזה סמסונג עצמה קבעה שה9000 יותר טובה כי מדד הדירוג שלה הוא PQI 2700 לעומת 2500 ב-8000. אז מי אנחנו שנתווכח איתה?

rannyz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #95 

@mdk_25
·בהמשך למה שכתבתי לעיל על ההבדלים בין ה8000 ל9000 לגבי רמת הסיביות בפנל תקרא את הפוסט הבא: https://www.hometheater.co.il/vp2849870#2849870

הדעות חלוקות כמה זה משפיע אבל זה משפיע.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”