ביטול עמעום בסמסונג NU8000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
surfer1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181

שליחה

TheCoolest כתב:תבטלו את הכתוביות ויהיה בסדר.
זאת מגבלה של הטכנולוגיה + החלטות של היצרן. כל התלונות נא לשלוח לסמסונג.
...
·
סמסונג אומרים נטפליקס.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@surfer1
·
הם יכולים להגיד מה שבא להם. יש לי OLED, ובנוסף יש לי טלוויזיה עם FALD, ושם אין בעיות כאלה, גם ב-HDR.

surfer1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181

שליחה

TheCoolest כתב:@surfer1
·
הם יכולים להגיד מה שבא להם. יש לי OLED, ובנוסף יש לי טלוויזיה עם FALD, ושם אין בעיות כאלה, גם ב-HDR.
...
·
מה זו הטלוויזיה הזו עם ה-FALD?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@surfer1
·
Vizio M60-D1

motorishta4
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 289

שליחה

הורדתם לי את כל החשק מלרכוש את המסך הזה.

ב7400 גם קיימת הבעיה הזאת??

בlg sk8000 מישהו יודע אם קיימת התופעה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

ב-LG היא הרבה יותר חריפה כי יש שלה פאנל IPS עם ניגודיות הרבה יותר נמוכה.
רק SK8500 ו-SK9500 מגיעות עם FALD.

motorishta4
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ו7400 של סמסונג גם Fald?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633

שליחה

למי שרצה לראות סרטון (מנצל על הפוקוס, הטלפון שלי מתקשה לצלם מפורסמים בחושך):

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858

שליחה

motorishta4 כתב:ו7400 של סמסונג גם Fald?
...
·
אתה שואל ברצינות? זה דגם מתחל ל NU8000 אתה עוד מבקש FALD? אגב ה FALD ב LG לא שווה כלום לפי ביקורות RTINGS. עדיף לכבות אותו. כרגע המסך 55 הכי זול עם FALD זה סוני F9005 והוא עולה 7000 שח...

motorishta4
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@BARBIE
·

וואללה צודק, התבלבלתי לרגע!8O

yanking
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111

שליחה

הסירטון מזעזע, פשוט בושה שמוציאים טלוויזיות כאלה לשוק
השאלה למה לחלק יש את הבעיה ולחלק אין ?

BARBIE
טרול
טרול

שליחה

קשה לי להאמין שחברה גדולה כמו סמסונג תבחר בכוונה לא לאפשר ביטול מלא של עמעום גלובאלי, למרות המון תלונות של משתמשים. כנראה שאין להם כאן ברירה ומדובר במגבלה של המעבד שהם בחרו להשתמש בו. מניח שהמגבלה התגלתה מאוחר מידי. שוב, בכל סמסונג מדגמי 2018 שהיא עם תאורה צידית כולל דגמי ה Q עד 8 כולל בישראל, יש את הבעיה. גם בסוני אם שמים את הקונטרס אוטומטי ובהירות אוטומטית על מקסימום, התופעה מורגשת (בדקתי אצלי), אבל סוני משתמשים במעבד אחר משלהם שמאפשר עקיפה של האפקט מבלי לבטל את כל מנגנון עיבוד התמונה. בסמסונג זה לא אפשרי. אם האפקט מבוטל מהתפרית טכנאי, הקונטרסט יורד ומקבלים תמונה חסרת עומק ללא הבדלים חזקים בין אזורים מוארים וחשוכים. אז כרגע מי שלא רוצה אפקט כזה בסמסונג, אז אין לו ברירה אלא ללכת על ה Q9FN שנמכרת רק בגרסת ה 65 בארץ. ב LG שהיא לא OLED המצב יותר גרוע עם פאנל IPS ו FALD לא אפקטיבי ומאד בעייתי. ב OLED יש את בעיית הצריבה וצבירה, ולכן ההיתי מתרחק מהטכנולוגיה הזאת. נשאר LED עם FALD איכותי, אבל זה מצמצם את האפשרויות בארץ לסוני שיקרה מהמתחרים ב כ35%. זה מה שי כרגע. ההיתי ממתין למבצעי BF עבור סוני, אולי היו הפתעות. במקרה הכי גרוע, אפשר להמתין למבצעי פסח. עד אז הדגמים החדשים כבר לא יהיו חדשים והמחירים ירדו. סוני F9005 תעלה כמו סמסונג Q7FN היום... בקיצור, מי שלא דחוף לו 4K HDR רצוי שימתין...

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

אין באמת בעיית צריבה או צבירה ב OLED למשתמש רגיל. אם אתה משחק הרבה באותו משחק או רואה את אותו ערוץ עם לוגו במשך שעות ארוכות אז אולי כדאי להימנע מ OLED. לכל השאר אין מה לדאוג.

lokilook
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 208

שליחה

לי יש את הb7 כבר כמעט שנה ואני משחק הרבה בסוני, ואין שום צבירה או צריבה.. רק לידיעה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

@BARBIE
·
שוב, גם ב- Q9FN לא ניתן לבטל את עמעום התאורה האחורית. יש שלוש אפשרויות - LOW, MEDIUM ו- HIGH. אבל, כאשר המסך הזה משחק עם עוצמת התאורה זה פחות מפריע לעין מפני שהמשחק עם העוצמה הוא נקודתי ולא עבור כל הפאנל יחד. זה עלה וצויין בכל הביקורות שקראתי (כולל זו של עפר כאן באתר) ובנוסף לכך, בסצינות חשוכות (כמו למשל הסצינה המפורסמת ב- GRAVITY בה סנדרה בולוק מתגלגלת ומתרחקת אל החלל) המסך מחשיך עצמו בצורה מעט מוגזמת וזה גורם לאיבוד המון פרטים בתמונה. ולא ניתן לכבות את ההתנהגות הזו - ככה סמסונג רוצים.

למה שסמסונג ירצו את זה? כנראה כי לדעתם הטרייד-אוף משתלם והם חושבים שעדיף לוותר על מעט מידע בכדי להציג שחור עמוק ואחיד יותר. צריך גם לזכור שמרבית הצופים בעולם צופים בתכנים ללא תרגום (או שהתכנים בשפה שלהם או שהם צופים עם דיבוב) ולכן כנראה זה פחות מפריע לרבים אחרים.

עריכה - לעיונכם, מצ"ב וידאו הממחיש את שינויי התאורה האחורית גם ב- Q9FN מביקורת המסך ב- flatpanelshd.
(קישור לביקורת המלאה: https://www.flatpanelshd.com/review.php ... 1525936564)
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 18/10/2018 14:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

BARBIE
טרול
טרול

שליחה

lokilook כתב:לי יש את הb7 כבר כמעט שנה ואני משחק הרבה בסוני, ואין שום צבירה או צריבה.. רק לידיעה
...
·

תשתמש בה בתור מסך למחשב ותשאיר אותה שעה עם הדסקטופ... משחקי מחשב כוללים הרבה שינוים ולכן פחות יגרמו לצריבה. הסכנה היא תמונה סטטית שיכולה להתקע גם בטעות. בעיקר אם יש לך מחשב מחובר או ממיר של חברת טלויזיה שעלול להציג שקופית תקלה...

motorishta4
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Sk 8000 גם יש את הבעיה הזאת?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@motorishta4
·
עניתי כבר על השאלה הזו.

motorishta4
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@TheCoolest
·

סליחה
התכוונתי 8500sk

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

גם על זו עניתי באותה התשובה.
SK8500 כוללת FALD. לכן שם ההילה תהיה רק מסביב לכתוביות ולא לכל גובה המסך.
אבל המסכים של LG מגיעים עם פאנל IPS, ושם רמת השחורים לוקה מאד בחסר, במיוחד בתוכן HDR.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”