תהיות ומחשבות לגבי ה-SVS SB2000 שלי והבמה הקדמית. עדכון: שודרג ל-SB3000 !!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

תהיות ומחשבות לגבי שדרוג ה-SVS SB2000 שלי + ניראות הבמה הקדמית

להשאיר בינתיים ככה ולקוות שתצא סדרה 3000 קטנה יותר
9
69%
לשדרג את הסאב ל-SB4000 + חיתוך הפלטה מאחורה. לקוות שברוחב יהיה על הקשקש בול
4
31%

סך הכול הצבעות: 13

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

אבי מברוק!!

שמח שסוף סוף קיבלת את החלום המרטיט

תרטיט את הסלון את הסביבה ואת השכנים

תהנה מהרצים נצוכים בדציבלים גבוהים

תתחדש ותהנה ו.....תן בראשי :hammer:

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1367

שליחה

אבי היקר תתחדש מגיע לך הכל מהכל שתנהנה ממנו כמה שיותר אתה אדם מקסים (f)

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

@freerider
·
freerider כתב:@avihuli
·אם לא איכפת לך לקבל עצה בלי קשר לנושא שידרוג הסאב...
הייתי ממליץ לך לנסות ולהרחיק ואף להגביה מעט את הרמקולים הקידמיים ואף לתת הטייה כלפיי חוץ בזוית של כ-5-10 מעלות...כרגע הבמה הקדמית שלך נראית צרה יחסית, נסה, אולי תאהב את התוצאה.
...
·

בדיוק מה שחשבתי לכתוב @avihuli
יחד עם זאת, מזל טוב על השדרוג!!!!

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

avihuli כתב:@BARBIE
תודה... (Y)
התוצאה הראשונית לא הייתה נראית לי הגיונית בגלל ההנחתה שנראתה לי גבוהה אל מול הסאב הקודם.
גם לא היה שקט מופתי בבית בגלל הרעש שהיה מבחוץ.
את הכיול המלא (השני), עשיתי בדממה מוחלטת והתוצאות אכן נראות הגיוניות יותר.
אבל אני אדע בפועל איך זה נשמע רק שאוכל להגביר ווליום ובאמת לבחון אותו בתנאים עבודה רגילים ולא בווליום נמוך.

כיוונתי לפי מה ש-SVS המליצו: ווליום 10dB- באפליקציה (כי אין חוגה לסובב בפאנל ההגברה), פאזה על 0 מעלות ו-LFE.
כל שאר ההגדרות הנוספות שיש באפליקציה, לא נגעתי ולו מהסיבה ש הכיול והרסיבר יטפלו במה שצריך להיות מטופל.

הבדיקה הבאה שארצה לעשות בהמשך היא מדידה של החלל בצורה אקוסטית בשביל להבין אם יש ואילו בעיות אקוסטיות באילו תדרים קיימים.

אגב לפי ההמלצה פה, הבחור אומר שה-YAPO צריך להיות על מצב FLAT כאשר מצב THROUGH נשמע לא פחות טוב לאוזניי בקטעים מסויימים. קיצור - אני צריך להמשיך לבדוק.
...
·

אבי תתחדש ותהנה (Y)
דרך אגב, אתה מודע לזה שבמצב THROUGH אתה בעצם מנטרל/מכבה את הכיול...כן?

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858

שליחה

@avihuli
·

שים לב מצב THROUGH מבטל את הכיול YPAO, מצב FLAT הוא הסטנדרטי, ומצב NATURAL (אם אני זוכר נכון), זה למעשה FLAT אבל עם הנחתה לא ליניארית של תחום הגבוהים - זה שקול למצב X CUVE בפיוניר ומצב RE-EQ באונקיו או מצב CINEMA EQ בדנון. מיותר לחלוטין לטעמי, סתם רוצח גבוהים ללא שום סיבה מוצדקת (זה הגיע כרעיון לא ברור של חברת THX שהחליטו שפסי קול של סרטים בהירים מידי בחדר ביתי שאין בו טיפול אקוסטי בולע כמו באולם קולנוע...).

תשאר עם FLAT, ואם ה THROUGH נשמע טוב יותר, סימן שכיול YPAO לא צלח. אגב המלצה של מינס 10 דצי בל באפלקציה שקולה לחוגה ב 3 רבעים ב SB-2000. אני מניח שה SB-2000 אצלך היה על חוגה באמצע, ואז הכיול נתן ל 0 או מינוס 1 דצי בל. זה נמוך מידי. הכי טוב זה תוצאת כיול של כמינוס 6 ואז לאחר כיול תעלה קצת למינוס 3, לפי הטעם האישי...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

אבי

עזוב סיפורים, יצא המרצע מהסאב וברור לנו בשלב הזה שהסיבה האמיתית לשדרוג היתה החולצה.

וכדאי מאוד שהפוסט הבא ממך כאן לא יהיה טיזינג ארוך אלא התרשמויות, גם אם תצטרך להעיר את הבית בלילה :)

תתחדש! (f)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

@זמר תודה יניב - אתה אח יקר... מאחל לך גפ פה שתיהנה מהמפלצות שרכשת ושיהיה שיפוץ מהיר עם תוצאה פגזית !!

@eyosha אלעד ידידי - אכן פתחתי טיפה את הזווית לפני כמה שבועות החוצה.

@טלHD ו- @BARBIE - יאללה שיכנעתם, מקבע על FALT.

@mulder ערן - וואלה צודק. אכלתי את הלבלב כבר... העם רוצה התרשמויות, אנסה לטפל בזה היום. אני גם ממש סקרן לדעת.

@yuria ממש סליחה עם הקטע של מידת גודל הכבל במסנן הרעשים... :oops:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

אבי תהנה יפה מאוד
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ערן את הקטע אם החולצה זה אני דווקא
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

בארבי במינוס 6 הסאב לא יורגש בכלל ואם תעלה ידני אז למה כיול ? ואז הווליום בסאב לשים על מקסימום לא נראה לי
Sony 1040
Monitor mass

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3744
שם מלא: חיים

שליחה

תשאיר את הסאב הקיים ה"55. ותוסיף מקרן זה נראה לי קיר שמתאים ל"100.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

היי אבי למה שמת את הסאב על מינוס 10 ככה שמת שהתחלת כיול ?
Sony 1040
Monitor mass

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

עופרפולק כתב:היי אבי למה שמת את הסאב על מינוס 10 ככה שמת שהתחלת כיול ?
...
כן. זה מה שרשום "בהוראות" לביצוע לפני הכיול, יחד עם פאזה על 0 ו-LFE.
כמו שב-2000 אתה שם את החוגה בחצי ווליום, ב-3000 ומעלה צריך לשים 10db- באפליקציה (אין חוגה בפאנל של הסאב, רק כפתורים).
הטווח של סקאלת הווליום בסאב הוא בין 60dB- עד 0bB הכי גבוה.

ולגבי החולצה, במקרה שלך אני חושב שזו צריכה להיות דווקא חליפה קומפלט...(Y)
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

big007 כתב:תשאיר את הסאב הקיים ה"55. ותוסיף מקרן זה נראה לי קיר שמתאים ל"100.
...
הי, לא הבנתי לגבי להשאיר את הסאב הקיים ?

לנושא "גודל התמונה": אני מסכים שצריך להגדיל אבל מקרן יהיה פחות רלוונטי, מכל מיני שיקולים...
יש על זה שרשור שלם פה שפתחתי לפני כמה חודשים וכאן יש הדמיות לגדלי מסך שונים בחלל הנוכחי. בהתחלה חשבתי להגדיל רק ל-65 אבל נראה "ששוכנעתי" ש-77 ייתן תוצאה טובה יותר ע"י החברים הטובים פה באתר... :evil: :lol:
החלטתי להמתין עם השדרוג הזה ולדלג על ה-77C8 הייעודית וברגע שתגיע ה-77C9 לארץ לקראת סוף השנה, כנראה שזו תהיה הטלוויזיה הבאה בסלון שלנו.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אז היום בערב במקום סיפור לפני השינה לילדים, עשינו סשן ממש קצר של תצוגת תכלית להבין לאיפה נושבת הרוח. על הפרק היה לנו את:
* קונג פו פנדה - קטע הלחימה של הפנדה עם הנמר
* מכוניות - הקטע שספידי מתחרה על המסלול
* Mad Max - קטע חילוץ המיכלית מהחול באמצעות הקשירה לעץ
* ועוד כל מיני קטעי דמו קצרים של אטמוסים ו- DTS:X למינהם

התוצאה (בהשוואה ל-2000): הבאס בתוך העצמות בגוף, סופר מדויק ומהיר, עם נפח עמוק ונמוך יותר. לא הזיז לו כמה שהגברתי, עדיין נשאר יציב על רגליות השיכוך ורק הדרייבר מרקד לו פנימה והחוצה.
ה-2000 היה לי ממש מעולה, ה-3000 לוקח את התוצאה שהייתה לי: מחדד ומהדק אותה יותר.
ההבדל בינהם "שמיע" ברמת התחושה בגוף בעיקר וכן "במיקוד" של הבאס.

קיצור - אני מרוצה !! תענוג !! 8)

עריכה קטנה: הנקודה השלילית היחידה שמצאתי עד כה היא שאין שום אינדיקציה ויזואלית שהסאב דלוק.
אני מניח כוחו של הרגל...
ועוד דבר - ברגע שמחברים את כבל הטריגר, אוטומטית הסאב עובר להגדרה הזו בדיפולט. כל ניסיון לשנות את זה כל עוד הכבל מחובר - לא אפשרי. מאוד נוח והגיוני.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אני רק אניח את הקטע הבא כאן...
אהה, ובזהירות עם הווליום. הנמוכים שם מרטיטים את הצורה.

ובלי קשר, היום אני שומע מוזיקה, החלטתי בקטע לעיל לתת בווליום (ולראות כמה הממברנה "יוצאת" החוצה), פתאום נעלם לי חלק מהבאס... 8O
מסתבר שיש בעיית מגעים קלה עם המחברים של ה-RCA. עדיין היה באס קל כי אני מחובר עם מפצל אבל בלי העומק שהיה בווליום נמוך יותר.
קיצור, הזמנתי זוויות חדשות שנראות איכותיות יותר, הפעם מ-UK.
https://www.ebay.com/itm/RCA-Phono-Righ ... Sw8lBTnwox

אני אנתק לגמרי את הזוויות הקודמות ואחבר ישירות עד שיגיע. מניח שזה מה שגרם את הבעיה בתחילת הדרך.
כנראה שגם ערכי הכיול שהתקבלו לאור כך יכול להיות שלא מדוייקים. נריץ כיול מחדש שוב על כל מקרה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

אם כבר איכותי ולא מתנתק, אלו הדוקים מאוד:
https://www.amazon.com/dp/B00H7KD5KI/?c ... _lig_dp_it

superbizho
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 718

שליחה

באמת אחלה באסים יש בשיר הזה :)
אולי יש לך עוד קטעים או שירים כדי לאתגר את המערכת שלי ?
NAS: Custom made 15TB WD RED
TV: Samsung mu9000 65
Sound 5.1.2: Denon x1400H + SVS ULTRA

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

@superbizho
בבקשה, מצ"ב עוד אחד שאני מאוד אוהב:

@BARBIE צדקת... (Y)
מסתבר שתוצאת הכיול של 0dB לא הייתה נכונה בגלל בעיית המגעים של המחברים.
הרצתי כמה פעמים כיול נוסף אחרי ששמתי קצת סרוויסאול על המחברים, עם המחברים, בלי המחברים, עם המפצל ובלי המפצל.
קיצור, התוצאות כדלקמן, כאשר "מרחק" הסאב נקבע על 4.25 מטר:
* חיבור ישיר ללא מפצל נותן הנחתה של 2dB-
* חיבור עם המפצל נותן הנחתה של 6.5dB-

משהו מוזר שגם נתקלתי בו ולא ידעתי, בטעות באחת הבדיקות חיברתי את המפצל Y הפוך: ימין-לשמאל ושמאל-לימין וקיבלתי תוצאות לא הגיוניות של מיקום הסאב 30 ס"מ מנק' ההאזנה והנחתה של 10dB- (מקסימום אפשרי). נקודה לידיעה למי שמשתמש במפצל...

זהו, עכשיו הכל מוגדר ומכויל כמו שצריך. חוזר להאזין לקצת מוזיקה.
סופ"ש נעים לכולם !!

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

אבי, אולי פספסתי את הסיבה בדרך. לא הבנתי מה הצורך בכל המחברים/מפצלים/זויתנים .. למה לא להשתמש בכבל digital coaxial איכותי ?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”