Xbox Series X/S ב 10/11/2020 - הדיון המרוכז
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73257
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
אז המידע על ה PS5 שוחרר, והנה ההשוואה המלאה נכון לפי המידע כרגע:
https://www.dexerto.com/gaming/sony-rev ... ed-1342707
https://www.dexerto.com/gaming/sony-rev ... ed-1342707
-
Huber
- חבר במועדון HT

·elangab כתב:@Huber
·
הייתי רק רוצה להוסיף הערה אחת, שכמובן שהיא ברורה מאילו, אבל לפעמים בדיונים הטכנים האלה על טרה פלופס וכרטיסי מסך זה נדמה שלא.
גם אם מחשב יכול להוציא גרפיקה טובה יותר (על הנייר או בפועל) - בסופו של יום המשחקים על PS4 והמשחקים על X1 נראים נהדר.המשחקים על PS5 ו XSX יראו אפילו יותר נהדר. קונסולה היום מוציאה גרפיקה וסאונד ברמה מאוד מאוד גבוהה. לפעמים זה מרגיש מהדיונים האלה שלעומת מחשב קונסולות ניראות כמו כרטיס מסך משנות ה 90, וזה ממש לא המצב.
המרדף אחרי "החזק יותר" זה מרדף שלא יגמר לעולם, והמחשב הטוב של היום זה הגרוטאה של עוד שלוש שנים.
ההתעסקות בכמה פוליגונים יש לאלומת האור ואיך היא זזה על הדשא מעניינת ברמה האקדמאית והגיקית, והפיתוחים האלה מרשימים ועוזרים - אבל זה לא העיקר.
עד היום צצים לי זכרונות טובים מ AC2, מאס אפקט וקווסטים ישנים של לוקאס ארטס וסיירה און ליין - ואף אחד מהמשחקים
האלה לא היה עומד במבחן הגרפיקה והסאונד של היום. מה שחשוב זה הסיפור, המשחקיות והדמויות. זה מה שנשאר.
(שלא לדבר על זה שרוב המשחקים המעניינים עבורי היו בדור הזה אינדי, שגם ככה לא מתהדרים בגרפיקה שלהם כדבר העיקרי)
מקווה שהדור הנכנס יביא איתו הרבה זכורונות טובים...
מסכים עם כל מילה. בשבילי הבלעדיים של ה PS4 היו חלק מהמהשחקים הכי טובים ששיחקו ב 6-7 שנים האחרונות, למרות שהיה לו חומרה מיושנת להחריד.
- Aviv943
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 610
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
אני לעומתכם לא מסכים בכלל. אני כחובב גראפיקה מושבע, לא יכול להסתכל על ה PS4 פרו. ההשוואה בינו לבין מה שאני מוציא עם 2080TI ושני מסכי pg279q (אם המשחק תומך) היא הבדל של שמיים וארץ. אני בכלל לא חושב שזאת תחרות הוגנת. זה כמו שנתנו ל ג'י סי אוונס לרוץ מול סוסים- למרות שהיה האדם המהיר לתקופתו, מראש הסיכוי שלו היה אבוד.
-
Huber
- חבר במועדון HT

[left]Gears 5 on Xbox Series X: The Tech Demo Analysed In-Depth!
[/left]
[/left]
-
Huber
- חבר במועדון HT

סרטון המציג את יכולות ה Raytracing של ליבת ה RDNA2 שנמצאת בקונסולות:
אני יענה לשטויות שכתבת בצורה מסודרת...Huber כתב:א. אני לא יודע אם אתה רציני או צוחק - הרי אתה זה שהשווה אותו לכרטיס של נווידיה - ה 1080 משום מה. ברור שטרהפלופ של אחד לא שווה למשנהו. יתרה מזו וכפי שכבר ציינתי טרהפלופ של ווגה לא שווה לטרהפלופ של RDNA, אז גם ההשוואה שלך ל VEGA 64 לא רלוונטית. מצד שני האתר אליו הפנית כן עשה השוואה ישירה בנהם - שוב ממליץ לך לצפות בסרטונים על מנת שתוכל לנהל דיון חכם יותר.
ב. גרפיקה זה לא רק "מהירות נטו". יש הרבה טכנולוגיות חדשות שמשפרות את יכולות הרינדור ומאפשרות לכרטיס לבצע עבודה יעילה יותר. שוב - צפה בבקשה בווידאו, אחרת אנחנו סתם טוחנים מים.
ג. איך שלא תסובב את זה, הבלעדיים של ה PS4 (להזכירך חומרה בל 7 שנים) נחשבים למרהיבים אפילו לעומת משחקי מחשב מהשנה האחרונה. משחקים כגון GOW, UNCHARTED, Horizon Zero Dawn ועוד נחשבים למשחקים מרהיבים ולא רק לדברי, בדוק סקירות ברשת. אז תתאר לעצמך מה ניתן יהיה להשיג עם חומרה שהיא בערך פי 8 יותר חזקה. ברגע שמפתחים לחומרה אחת ייעודית ניתן להשיג תוצאות מדהימות - זה הכוח שוב ושוב.
הנה קוריוז מעניין. אם תצפה בווידאו הזה תלמד שה RT דמו שהציגו על ה XBOX הוא מאתגר מאוד אפילו למחשבי גיימינג חזקים מאוד כיום:
...
א. טרה-פלופס היא יחידת מידה של חישובי נקודה-צפה, ככה שהיא לא יכולה להיות שונה בין כל הכרטיסי מסך כולל הארכיטקטורה שלהם.
מה שהבחור ניסה להגיד לך זה שכרטיסי NV בפחות טרה-פלופס מהירים יותר מכרטיסי AMD והוא צודק!
ב. כל הטכנולוגיות האלו קיימים כבר שנתיים בכרטיסי RTX ואפילו טוב יותר, חוצמזה RDNA2 יגיעו גם לPC עוד לפני שהקונסולות יושקו בכלל. אז מה הנקודה שלך בדיוק?
ג. GOW, UNCHARTED, Horizon Zero Dawn כל המשחקים האלו סובלים מזמני טעינה לא מציאותיים.
רצים בקושי ב-30FPS עם סטטרים ונפילות FPS, לכולם יש draw distance גרוע עם טקסטורות ברמה נמוכה.
אתה גם מסלף עובדות בזה שאתה טוען שהקונסולה מריצה את המשחקים טוב ב 7 השנים האחרונות, זה לא נכון!
עובדה שסוני וגם MS הוציאו שדרוג לקונסולות. הוכחה לטענה שלי... לך תראה איך המשחק CONTROL רץ על הקונסולת בסיס. אפילו המפתח של המשחק Baldur's Gate 3 טען שהוא לא יכול לעשות פורט לקונסולות.
·
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

·Huber כתב:סרטון המציג את יכולות ה Raytracing של ליבת ה RDNA2 שנמצאת בקונסולות:
...
למי שלא מבין למה הדמו הזה חשוב, אני מצטט את התגובה שלי בת'רד המקביל על הקונסולה השניה:
החברה ב AMD אף פעם לא הצטיינו בדמואים נאים. מצד שני הדמו כן מדגים היטב את היכולות הדי מפתיעות של RT ב RDNA2 (להזכירך חלק מהאנשים השליליים פה טענו שאין מצב שקונסולה תריץ RT בצורה סבירה - הדמו הנ"ל די מנפץ את הטענה הזו):
https://www.tomshardware.com/news/amd-d ... rdna-2-gpu
[left]
Say of the demo what you will. We don't think it's the kind of art that we'd like to see in a game, because frankly... Mirror mirror on the wall...
However, the sheer abundance of mirrors, glass, polished metals, and other reflective surfaces do make for a very demanding tech demo. As developers, you can optimize all you want, but having that many reflective surfaces in a scene and smoothly running raytracing on it is an accomplishment to be proud of.[/left]
מה מפתיע פה בדיוק? דמו עלוב שרץ בסביבות 20 FPS בקושי עם סטטרים, לא סתם אין מונה FPS בצד.
Ray tracing זאת טכנולוגיה בחיתולים כרגע, לא משנה עם יש לך PC עם כרטיס RTX או קונסולה.
הפריצת דרך האמיתית בקונסולה... SSD, מעבר לזה הכל בולשיט מעורבב ב-PR זול שעובד רק על פאנבוייס כמוך.
Ray tracing זאת טכנולוגיה בחיתולים כרגע, לא משנה עם יש לך PC עם כרטיס RTX או קונסולה.
הפריצת דרך האמיתית בקונסולה... SSD, מעבר לזה הכל בולשיט מעורבב ב-PR זול שעובד רק על פאנבוייס כמוך.
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

למי שבאמת רוצה לדעת ולא רק פה להתנגח ולחפש את השלילי בכל דבר, AMD הודיעה שהדמו רץ ברזולוציה של 1080P ב 60FPS, ובמקביל הודיע שזה רץ על גירסת DXR 1.0 ושגירסה 1.1 תביא עימה יעלות רבה יותר וביצועים טובים יותר. בהתחשב בכך שבמשחק אמיתי לא יהיו כמות כזו מטורפת של השתקפויות, אני מאמין שהקונסולות אכן יצליחו להריץ RT היטב, בניגוד לנבואות הזעם של חלק מהמגיבים פה (טוב, נו, לפחות מגיב אחד שתמיד מחפש את השחור בכל סיטואציה):
- Aviv943
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 610
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
לרוב אני לא משחק בכלל, אני בעיצומו של תואר במדעי המחשב ובשילוב עם משרה מלאה לא נשאר לי זמן.elangab כתב:@Aviv943
·
אז מה האסטרטגיית משחק שלך? אתה משחק כל משחק רק בהשקה שלו ולא חוזר למשחקים ישנים ?...
אם כן צץ לי חלון זמן כלשהו אני משחק במה שתופס לי את העין. תאריך יציאת המשחק לא רלוונטי אבל כנראה שהוא לא יהיה מעל שנתיים בערך.
·יש כאן דיון. זה שירשור על האקס בוקס וואן, אז מן הסתם מתעסקים בזה בעיקר. זה לא דיון על מה יותר טוב קונסולה או מחשב. אני לא חושב שאתה "טרול" במובן האינטרנטי הרגיל אבל אני מודה שלא הצלחתי להבין מה אתה רוצה בעצם. מה השורה תחתונה שלך? אתה רוצה להוכיח שמחשב זה מכונת משחקים טובה יותר ? ונגיד ותוכיח שכן, מה זה יתן לך ? מה זה בכלל "טוב יותר" ? "נוח יותר" ? אתה רוצה להוכיח שקונסולות זה מכשיר שעדיף לא לרכוש ?uribak כתב:כמה בוגר, פשוט פתטי.
לא פלא שאין פה דיון מורחב משתתפים....
כדי להויצא את עצמך מהפינה שנתקעת בה, פשוט תסביר את האג'נדה. כי אם אין אג'נדה ורעיון מאחורי הדברים, אתה באמת סתם טרול כמו שנכתב כאן.
"Ray tracing זאת טכנולוגיה בחיתולים כרגע, לא משנה עם יש לך PC עם כרטיס RTX או קונסולה."elangab כתב:......
כדי להויצא את עצמך מהפינה שנתקעת בה, פשוט תסביר את האג'נדה. כי אם אין אג'נדה ורעיון מאחורי הדברים, אתה באמת סתם טרול כמו שנכתב כאן....
תקרא מה כתבתי, אין פה קשר לPC vs Consol. הטענה שלי שכרגע Ray tracing זה לא זה.
ולא משנה מחשב או קונסולה מאוד פשוט.
·
-
Huber
- חבר במועדון HT

-
Huber
- חבר במועדון HT

[left]Xbox Series X dev teases juicy AMD RDNA 2 GPU performance
[/left]
https://www.pcgamer.com/xbox-series-x-d ... rformance/
[/left]
https://www.pcgamer.com/xbox-series-x-d ... rformance/
-
Huber
- חבר במועדון HT

פיל ספנסר מסביר למה ויתרו על יציאת סאונד אופטית בדור הזה:
https://www.trueachievements.com/n41344 ... ical-audio
מה דעתכם? האם בסטאפ שלכם יציאת סאונד אופטית היא חובה או שכבר יש לכולנו פה מערכת שמע התומכת בכניסת HDMI?
https://www.trueachievements.com/n41344 ... ical-audio
מה דעתכם? האם בסטאפ שלכם יציאת סאונד אופטית היא חובה או שכבר יש לכולנו פה מערכת שמע התומכת בכניסת HDMI?