מחפשת המלצה למגבר סטריאו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

ארז_וחני כתב: מניסיון קודם שלי עם מרנץ (לא מכיר את הדגם הספציפי שציינת) , יש למגברים שלהם אופי יותר מוזיקלי, יותר נעים לאוזן, אולי על חשבון רמת הצלילות.
...
·

נא להביא לכך הוכחות ולא לבלבל בן אדם חדש שמתעניין בתחום.
בכל המגברים המודרניים מכוונים אך ורק לצליל נייטרלי לחלוטין, FR ישר כמו סרגל ולכן אין שום סיבה הגיונית שמגבר SOLID STATE יפיק צליל חמים יותר או ינמיך את התדרים הגבוהים. אם אתה מכיר כזה - אנא להציג מדידות או תוצאות של מבחן עיוור.

7011 לדוגמא:
https://www.soundandvision.com/content/ ... test-bench
Analog frequency response in Pure Direct mode:
–0.09 dB at 10 Hz
–0.02 dB at 20 Hz
+0.13 dB at 20 kHz
–2.64 dB at 50 kHz.

Analog frequency response with signal processing:
–0.47 dB at 10 Hz
–0.13 dB at 20 Hz
–0.09 dB at 20 kHz
–19.31 dB at 50 kHz.
...
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 02/07/2018 15:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

kerenlev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32

שליחה

@ארז_וחני
·

אין לי דרך לשמוע אלבום שלם ולהחליט אם אהבתי את המגבר או לא.

ככל הנראה שאצטרך פשוט לאמר וללכת על ההמלצות כי באמת אין שום דרך לדעת.

בתשובה שלי מקודם שאלתי עוד שאלה.האם קיימת דרך לחבר בין המגבר להזרמת מוזיקה מהטלפון הנייד לדוגמה שלא דרך הBT?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

evgenetic כתב:
...
...
·

נא להביא לכך הוכחות ולא לבלבל בן אדם חדש שמתעניין בתחום.
בכל המגברים המודרניים מכוונים אך ורק לצליל נייטרלי לחלוטין, FR ישר כמו סרגל ולכן אין שום סיבה הגיונית שמגבר SOLID STATE יפיק צליל חמים יותר או ינמיך את התדרים הגבוהים. אם אתה מכיר כזה - אנא להציג מדידות או תוצאות של מבחן עיוור.
...
·

נא להביא הוכחות שכל המגברים המודרניים מכוונים אך ורק לצליל נייטרלי לחלוטין, FR ישר כמו סרגל - אנא להציג מדידות או תוצאות של מבחן עיוור.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

kerenlev כתב:
בתשובה שלי מקודם שאלתי עוד שאלה.האם קיימת דרך לחבר בין המגבר להזרמת מוזיקה מהטלפון הנייד לדוגמה שלא דרך הBT?
...
·

אפשר באמצעות סטרימר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ארז_וחני כתב:
...
...
·

נא להביא הוכחות שכל המגברים המודרניים מכוונים אך ורק לצליל נייטרלי לחלוטין, FR ישר כמו סרגל - אנא להציג מדידות או תוצאות של מבחן עיוור.
...
·

בבקשה:
https://www.audioholics.com/av-receiver ... r-x3300w-1
https://www.audioholics.com/av-receiver ... asurements
https://www.audioholics.com/amplifier-r ... r-review/3
https://www.audioholics.com/amplifier-r ... asurements

ופה יש עוד הרבה דוגמאות: https://www.soundandvision.com/content/ ... -receivers

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

evgenetic כתב:
Analog frequency response in Pure Direct mode:
–0.09 dB at 10 Hz
–0.02 dB at 20 Hz
+0.13 dB at 20 kHz
–2.64 dB at 50 kHz.

Analog frequency response with signal processing:
–0.47 dB at 10 Hz
–0.13 dB at 20 Hz
–0.09 dB at 20 kHz
–19.31 dB at 50 kHz
...
·

יופי של דוגמא לחוסר רלוונטיות של הנתונים שמפרסמים ולשימוש העקום שאתה עושה בהם:
להביא 4 נקודות האזנה, כאשר 2 מהן הם מחוץ לטווח השמיעה ( 10 הרץ ו 50 אלף הרץ) וה 2 הנותרות הן בקצה של תחום השמיעה - 20 הרץ ו 20K הרץ ואת הקשקוש הזה אתה מביא ב"הוכחה" ל "צליל נייטרלי לחלוטין, FR ישר כמו סרגל"....
מה קורה בטווח, בין 10 הרץ ל 20K הרץ?
אתה כנראה "מניח" שזה מתנהג ליניארי ו"ההנחה" שלך שקולה ל "הוכחה"....
ומה קורה בעכבות שונות ? אתה מכיר עכבה קבועה לכל אורך תחום התדרים הרלוונטי?
אבל זה נתון לא ידוע אז יאללה נתעלם מזה כי נוח ונראה " ידענות" ....

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

evgenetic כתב:
גם בשרשור הזה אכן מדובר בכסף, כמו תמיד, זה שאתה לא קולט את זה זה לא חדש. כי ב3500 אתה יכול לקנות רסיבר טוב עם שלל פיצ'רים שימושיים או מוצר מסורס והרבה פחות משוכלל ולשלם בכך על פוזה אודיופילית ולא על משהו מהותי.
...
·

מגבר משולב של חברה כמו דנון או מרנץ שעולה באזור 3000 שח זו "פוזה אודיופילית"?
באמת שאין לך מושג על מה אתה מדבר....

כשתחליט לשמוע עם האוזניים, תודיע.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730

שליחה

@evgenetic
·
מה שכתבת לגבי תיכנון מגברים למצב flat FR ממש לא נכון, לכל יצרן יש את ״צליל הבית״ שאליו הוא מכוון בד״כ.
לספק נתוני FR ״אופטימלי״ של מגבר ולטעון שלשם כל היצרנים מכוונים סלח לי אבל זה סוג של בורות.
You pay peanuts, you get monkeys

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ארז_וחני כתב:
...
...
·

יופי של דוגמא לחוסר רלוונטיות של הנתונים שמפרסמים ולשימוש העקום שאתה עושה בהם:
להביא 4 נקודות האזנה, כאשר 2 מהן הם מחוץ לטווח השמיעה ( 10 הרץ ו 50 אלף הרץ) וה 2 הנותרות הן בקצה של תחום השמיעה - 20 הרץ ו 20K הרץ ואת הקשקוש הזה אתה מביא ב"הוכחה" ל "צליל נייטרלי לחלוטין, FR ישר כמו סרגל"....
מה קורה בטווח, בין 10 הרץ ל 20K הרץ?
אתה כנראה "מניח" שזה מתנהג ליניארי ו"ההנחה" שלך שקולה ל "הוכחה"....
ומה קורה בעכבות שונות ? אתה מכיר עכבה קבועה לכל אורך תחום התדרים הרלוונטי?
אבל זה נתון לא ידוע אז יאללה נתעלם מזה כי נוח ונראה " ידענות" ....
...
·

מה שקורה הוא שהטווח הביניים ישר כמו סרגל, ובגלל זה לא טורחים לדווח על זה אלא מדווחים רק על נקודות הקיצון בהם באמת יש roll off מסוים. אתה יכול להסתמך על audioholics עם הביקורות המפורטות יותר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

freerider כתב:@evgenetic
·
מה שכתבת לגבי תיכנון מגברים למצב flat FR ממש לא נכון, לכל יצרן יש את ״צליל הבית״ שאליו הוא מכוון בד״כ.
לספק נתוני FR ״אופטימלי״ של מגבר ולטעון שלשם כל היצרנים מכוונים סלח לי אבל זה סוג של בורות.
...
·

בורות זה לטוען שכל אחד מכוון לFR משלו בדיוק אחרי שהבאתי 5 דוגמאות מובהקות לכך שיצרנים שונים אכן מכוונים לFR ישר תחת עומס, מצוי, לא רצוי, בתכנון המגברים.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493

שליחה

@evgenetic ו@ארז_וחני, תעשו טובה ותפתחו שרשור משלכם לעניין.
@kerenlev מנסה לקבל עזרה מועילה ולקנות מגבר דו ערוצי, הדיון שלכם לא מקדם אותה לך.

@kerenlev-
הפתרון הכי טוב יהיה ללכת לחנות שמחזיקה בתצוגה את המגברים שאת שוקלת, לקחת איתך את הרמקולים ולהאזין, הבעיה היא שזה יוריד את ההפתעה מבעלך, ובגלל שזו הפתעה לבעלך אין מי שיסחוב את הרמקולים לחנות :lol:

ולכן מה שנותן הוא לעשות עוד סיבוב האזנה בחנויות, אפשר להצליב עם עוד רמקולים בחנות כדי להבין האם הסאונד של המגבר מוצא חן בעיניך, לקרוא עוד קצת ביקורות באינטרנט ולהחליט.

לעניין הBT-
לא הייתי מגביל את עצמי למגבר עם פיצ'רים כאלה ואחרים.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@evgenetic
·והנה שוב אתה גורר את השירשור בניסיונות סרק להוכיח את האג׳נדה שלך, אולי הגיע הזמן שתשחרר קצת ואם אין לך מה לתרום לפותחת השירשור מלבד לספק קישורים ״רלוונטים״ עם נתונים שרק מבלבלים יותר ממה שהיא עכשיו את פותחת השירשור אז תתקדם הלאה כי ככל הניראה אנחנו לעולם לא נגיע להסכמה בנושא.

kerenlev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@ariel-ro
·תודה רבה🙂
לגבי המשפט האחרון שלך, לגבי מה התכוונת?

סטרימר, מה המחיר הממוצע? אפשר קצת פרטים על החייה הזו?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

freerider כתב:@evgenetic
·והנה שוב אתה גורר את השירשור בניסיונות סרק להוכיח את האג׳נדה שלך, אולי הגיע הזמן שתשחרר קצת ואם אין לך מה לתרום לפותחת השירשור מלבד לספק קישורים ״רלוונטים״ עם נתונים שרק מבלבלים יותר ממה שהיא עכשיו את פותחת השירשור אז תתקדם הלאה כי ככל הניראה אנחנו לעולם לא נגיע להסכמה בנושא.
...
·

אחלה cop out, אתה טוען ללא שום ביסוס שלא מכווניםלFR ישר, אני אומר לך שכן ומבסס את זה על 5+ מדידות, ופתאום הטענה שלך נעלמת ואני מקבל נו נו נו על זה שאני מפריע למהלך השרשור.

אני כבר אמרתי שאני מוכן לפרוש, אבל אם אתה מגיב לפוסט שלי ישירות למה אתה מצפה שאני לא אגיב בחזרה?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

אבקש ממנהל הפורום למחוק מהשירשור הזה את כל ההודעות שאינן מתייחסות לשאלה המקורית, שהורסות אותו וגורמות לו להיות בלתי קריא. מה גם שהויכוח המטופש הזה חוזר על עצמו כבר בפעם המי יודע כמה.
ולמתכתשים באותו ויכוח: הואילו לנהל אותו בהודעות פרטיות. אל תעייפו את כולנו עם ההבלים שלכם.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ariel-ro כתב:
ולכן מה שנותן הוא לעשות עוד סיבוב האזנה בחנויות, אפשר להצליב עם עוד רמקולים בחנות כדי להבין האם הסאונד של המגבר מוצא חן בעיניך, לקרוא עוד קצת ביקורות באינטרנט ולהחליט.

...
·לא רלוונטי להאזין "ולהצליב" מגבר עם רמקולים שלא שלה מכיוון שכל מגבר "יתנהג" בצורה שונה וישמע שונה עם כל רמקול אחר משלה.

kerenlev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אז אחרי שאתמול כבר ממש הלכתי לאיבוד התחלתי לחשוב על דברים שצצו פתאום.

שאם אני צריכה לקנות מגבר ובשביל לחבר אותו לספוטיפיי או כל הזרמת מוזיקה אני צריכה עוד סטרימר וצריכה גם נגן CD.

אז אולי כבר עדיף להשקיע עוד טיפה וללכת על משהו עם יותר פיצ'רים?

נגיד יש לנו גם אקס בוקס שאולי נרצה לחבר אותו(אפשרי בכלל?)

בקיצור יש דעות על הCambridge Audio CXA60? הוא יקר בטירוף וממש מעל התקציב שלי בארץ. (בחו"ל לא הצלחתי למצוא בכלל למכריה עם שילוח לארץ)

האם זה שווה את הכסף של הקפיצה מהMarantz PM6006?

אחד המוכרים זרק לי שאם אני מתכוונת לחבר את הDAC הסיני שלי למגבר החדש לא עשיתי בזה כלום. כי האיכות יורדת. עד כדי כך?

מתאם BT שווה לקנות גם שיהיה?

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@kerenlev
·
1. אילו פיצ׳רים החלטת שאת צריכה?
2. ה-CXA60 מגבר מצויין אך מניסיון עבר שלי ליבואן בארץ (עדיין אלגזי?) יש ״תיאבון בריא״ והתימחור שלו חסר פרופורציה.
3. ה-DAC שלך כרגע הוא לא top of the line אך הוא DAC לא רע ואל תהיי בטוחה שמה שתקבלי מובנה במגבר ישמע טוב יותר, דבר נוסף הוא שאת מחברת את המחשב שלך בכבל USB ולבנתיים לכל המגברים שיש להם DAC מובנה שעלו פה אין כניסת USB, דבר שיצריך ממך לרכוש מתאם נוסף במידה ותחליטי לרכוש מגבר עם DAC מובנה.
4. BT מובנה לדעתי לא הכרחי במגבר מהסיבה שבמידה ותירצי אופציה של שימוש ב-BT את יכולה תמיד להוסיף מתאם BT שזה דבר זול יחסית.
5. למה את צריכה סטרימר אם יש לך מחשב?
6. את ה-XBOX את יכולה לחבר לכניסה האופטית שב-DAC הנוכחי שלך.
7. כמו שעלה פה כבר הרעיון, את יכולה לרכוש רסיבר ק״ב במקום מגבר סטריאו, היתרון ברסיבר ק״ב הוא ריבוי כניסות אנלוגיות ודיגיטליות כולל HDMI לחיבור ה-XBOX, הממיר הדיגיטלי, והמחשב, אך לרוב לרסיברים ק״ב אין כניסת פטיפון ויהיה עליך לרכוש קדם מגבר לפטיפון בניפרד.
8. אל תאמיני לכל מה שמספרים לך מוכרים בחנויות :wink:

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

freerider כתב:@kerenlev
·
5. למה את צריכה סטרימר אם יש לך מחשב?
...
צודק לגמרי.
סטרימר זה סוג של מחשב מוגבל, מחשב עם תוכנה סגורה שלא ניתנת לתןספות/שינויים.
אין לך צורך בו אם תחברי מחשב.
תוכלי להזרים קבצים מהסלולרי שלך למחשב.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

kerenlev כתב:
אחד המוכרים זרק לי שאם אני מתכוונת לחבר את הDAC הסיני שלי למגבר החדש לא עשיתי בזה כלום. כי האיכות יורדת. עד כדי כך?
...
·

אז אמר....
זה תלוי באיכות ה DAC שיש לך לעומת איכות ה DAC המובנה שיש במגבר.
רק בהאזנה תוכלי לדעת אם יש הבדל שמיע בין השניים או אם יש עדיפות ברורה לאחד מהם.

בהנחה שה DAC הסיני הנפרד הוא לא סופר איכותי אני הייתי מעדיף לרכוש מגבר עם DAC מובנה משום שזה נותן עוד אופציה, יכול לשחרר את ה DAC למכירה ופחות מכשיר לחבר (פחות כבל חשמל וכבל חיבור למקור).
ארז

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”