גם אני התחדשתי ב denon 3400 אבל...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
יניבש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59

שליחה

SHLOMIS1Z כתב:שלום לכולם ,
עבדתי לפני כן 8 שנים עם yamaha rxv משהוא 59.
ללא אודיסי והסאונד נעים וחמים לאוזן.
היום ביצעתי לדנון כיול בכל 8 הנקודות עם האודיסי.
והסאונד נשמע מאוד מאוד אנמי.
הרצתי 3 סרטים בפורמט mkv.
עובד בתצורה של 5.1
מהיכן להתחיל לחפש את הבעייה ?
האם זו בעייה בכלל ?
תודה על התשובות.
...
·מנסיון שלי עם דגם X4100 , לאחר שמבצעים הכיול יש מקום בתפריט בו בוחרים להפעיל הכיול שבצענו. אחרת הכיול לא בא לידי ביטוי.
מאחר ובצעתי את זה על רסיבר של חבר אני לא זוכר היכן בתפריט מגדירים את זה אבל שווה לחפש.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

עכשיו עשיתי עוד פעם כיול ווליום שמתי על רבע ואכן הסאב יצא על מינוס 1 כבר יותר נורמלי
Sony 1040
Monitor mass

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538

שליחה

יפה, מכאן אתה יכול לשחק איתו עד טווח של 3db- עד 3db+

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1578

שליחה

ערב טוב חברים emoticon
אני שוב מעורר את השרשור מאחר והתבקשתי לתת תשובות ולספק נתונים על הנייר .
הייתי עסוק טרוד בתקופה האחרונה עם כל ההכנות לאטמוס .
אז שנתחיל ... :D
קצת רקע ....
לאחר כיול האודיסי והשמע האנמי שהתלוננתי החלטתי לקחת צעד קדימה - אם אני בתוך המחלה אז עוד קצת חולי :roll:

* הותקנו שני אטמוסים TOP MIDDLE
* המערכת אופסה להגדרות יצרן .
* בוצע כיול לכל 8 הנקודות .
* וביצעתי נקודת שמירה לצורך שיחזור עתידי למצב הנוכחי .
* לא כיילתי שום כלום ידני . (מלבד הגדרת וידאו לצפיה בסרט ) אך זו כבר סאגה אחרת...:D
אשמח לעזרתכם .
תודה רבה רבה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי shlomis1zzz ב 09/05/2018 21:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עוד

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@shlomis1zzz

כמה דברים:

1. Speaker Config - הקדמיים שלך מוגדרים Large, תשנה אותם ל-Small. במצב Large הסאב לא יצטרף לקדמיים, מה שיכול לתרום לסאונד אנמי.

2. Dynamic EQ על Off אצלך, אני ממליץ להפעיל אותו. מה שהפיצ'ר הזה עושה זה לתת לך יותר נפח ובאס בווליום נמוך יותר מרפרנס (0db), כך שאם אתה רוצה לצפות בסרט אבל אתה יכול להאזין בעוצמה של 25db- בלבד נגיד, עדיין תקבל אפקט כמו בעוצמות גבוהות יותר.

3. Distances - הכל בסדר אין מה לגעת.

4. Levels - גם פה נראה סבבה חוץ מהסנטר שבולט, הגדרת אותו ידנית על 3+ או שככה יצא בכיול? הסאב שלך על 5.5db-, אם אתה מרגיש שחסר לך נפח ובאס, אני מציע להרים אותו לאיזור ה 1db-, לראות איך הכל נשמע לך ולהתקדם משם. בגדול הסאב שלך לאחר כיול צריך להיות בטווח של בין 3db+ לבין 3db- כתוצאה סופית. חשוב לא לעבור 3db+. לגבי העוצמות באופן כללי, אודיסי מכוון את הווליום כדי שהעוצמה תהיה 75db כשאתה שומע ברסיבר בווליום של 0db, מה שנקרא - Reference. לכן בגלל ההנחתה של העוצמות הסאונד יכול להשמע חלש וחלול לפעמים.

מכיוון שרוב האנשים לא יכולים להאזין בעוצמה של 0db כי זה מאוד חזק, מבחינת הרמקולים האחרים אתה יכול לשנות את העוצמות אם אתה מרגיש שחסר לך ווליום נגיד מהסראונד האחורי או מהאטמוסים, אז אל תפחד להגביר שם את העוצמות של הרמקולים כדי שישמע טוב בווליום שאתה רגיל לשמוע בו. מה שכן, אם אתה מעלה עוצמות, תעלה אותם באופן סימטרי, כלומר, הוספת 1db לקדמיים? תוסיף גם 1db לכל השאר, כדי שההרמוניה של הכיול תישמר.

5. Crossovers - הקדמיים שלך מוגדרים כ Full Band כי אודיסי זיהה אותם כ Large, אחרי שתשנה ל-Small, תשנה את הערך שם ל-80 או ל-100, מה שנשמע לך יותר טוב.

6. Speakers / Bass - מוגדר נכון אין מה לגעת.

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

צח ידידי בוקר טוב :D
אלו הם הנתונים כפי שהתקבלו מהאודיסי.
ולכן בסנטר לא נגעתי / הוספתי כלום.
אתה מזהה בעייתיות ?
לגבי הקידמיים אגיע לבית ואשנה אותה ל small אך אני מבין שעליי לחתוך איפשהו משהוא ברסיבר. אין לי מושג כמה ואיפוא ?
מדובר על רמקולים מסדרת atlantic wharfedLe 500 se
עד שאחליפם למשהוא יותר רציני.
תודה רבה ויום נהדר.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בוקר אור.

לא רואה בעייתיות, רק תעקוב אחרי הפידבק שלי ואני בטוח שתגיע לתוצאות טובות, את כל ההגדרות שפירטתי אתה יכול לשנות בתפריט Audyssey - Manual Settings

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ומה מבחינת החיתוך ?
להשאיר במצב הנוכחי ?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

את החיתוך לסנטר, סראונד, ואטמוסים אתה יכול להשאיר כמו שאודיסי קבע, או לשנות אם אתה רוצה. רוב האנשים אוהבים לקבוע חיתוך גלובאלי של 80Hz עבור כל הרמקולים, אחרים אוהבים ללכת לפי נתוני היצרן. מבחינת אודיסי, מותר לך לעלות מעל הערך שאודיסי קבע, אבל אסור לך לרדת ממנו כי אז אודיסי לא יטפל בתדרים האלה.

את הקדמיים תשנה ל Small ותקבע על 80 או 100, לפי האוזן, שאר החיתוכים שאודיסי קבע למערכת שלך נראים בסדר, אישית לא הייתי משנה אבל תרשה לעצמך להתנסות בזה.

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Zachn כתב:את החיתוך לסנטר, סראונד, ואטמוסים אתה יכול להשאיר כמו שאודיסי קבע, או לשנות אם אתה רוצה. רוב האנשים אוהבים לקבוע חיתוך גלובאלי של 80Hz עבור כל הרמקולים, אחרים אוהבים ללכת לפי נתוני היצרן. מבחינת אודיסי, מותר לך לעלות מעל הערך שאודיסי קבע, אבל אסור לך לרדת ממנו כי אז אודיסי לא יטפל בתדרים האלה.

את הקדמיים תשנה ל Small ותקבע על 80 או 100, לפי האוזן, שאר החיתוכים שאודיסי קבע למערכת שלך נראים בסדר, אישית לא הייתי משנה אבל תרשה לעצמך להתנסות בזה.
...
תודות צח.
שוב עזרת לי מאוד מאוד .

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

@shlomis1zzz

באף כיול שערכתי אצלי לא קרה שרמקול הסנטר קיבל ערך ווליום כזה גבוה, ולא משנה איזה דגם רמקול היה.

זה נראה מוזר, בדרך כלל הערכים בקדמיים והסנטר אמורים לצאת באותו האיזור אחרי כיול. אבל כזה פער גדול?

בוא נשים בצד כרגע חיתוכים וכו' כי זה לא מה שישפיע על התוצאה, רק ילטש אותה קצת. אשמח שתסביר מה זה סאונד "אנמי" שקיבלת.

אגב 8 מדידות זה מיותר, מספיק חצי מזה לדעתי.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

mulder כתב:בוא נשים בצד כרגע חיתוכים וכו' כי זה לא מה שישפיע על התוצאה, רק ילטש אותה קצת. אשמח שתסביר מה זה סאונד "אנמי" שקיבלת.
...
אני מאמין שבעית האנמיות שהוא מדבר עליה תיפתר אחרי הפעלת Dynamic EQ וכיוון עוצמות הרמקולים, במיוחד עוצמת הסאב כמו שציינתי.

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

היי mulder ,
כפי שציינתי לא נגעתי בשום ערך , זה מה שקבע האודיסי.
לגבי המדידות החלטתי ללכת לפי הספר , להזיק זה לא יכול ... מקסימום הפסדתי 15 דקות מהחיים.
אם כמו שאתה אומר שחצי מיזה מספיק אז מדוע ברירת המחדל אינה עומדת על 4 מדידות ותו לא?
לגבי בעיית האנמיות , מרגיש לי כאילו הסאונד אינו נקי , מעין עמימות כזו .

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

@shlomis1zzz
·סאונד זה סובייקטיבי לך ישמע אנמי לאחר ישמע שונה,
תבדוק בהגדרות אודיסי אם מופעל דינמיק וולים? אם כן כבה את האפשרות ותבדוק,

אני מציע לך דבר הכי פשוט, אפילו יותר פשוט ממה שפשוט יכול להיות פשוט, פתח בבקשה את החוברת ותתחיל להרביץ בתורה, רק ככה אתה תכיר את הרסיבר כמו שצריך.. החברים אני אנחנו תמיד נשתדל לעזור לכולם עד כמה שניתן ואפילו מעבר, פשוט כאשר אתה מבין את הגדרות הרסיבר אז אתה יכול לשלוט בו ולכוון אותו בדיוק כמו שאתה אוהב

mulder הערכים של הכיול יכולים מאוד להיות קשורים בנצילות של הרמקולים, אולי לך זה לא קרה כי הרמקולים שברשותך היו תמיד בעלי נצילות דומה וכו'

מעבר לזה יש הרבה משתנים שקובעים ערכים בכיול, כמו, מיקום הרמקולים בחלל, החלל עצמו, הסב וופר והיכולות שלו תכנון הרמקול גודל הרמקול, ועוד כמה משתנים (Y)
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

FastandFurious כתב:@shlomis1zzz
·סאונד זה סובייקטיבי לך ישמע אנמי לאחר ישמע שונה,
תבדוק בהגדרות אודיסי אם מופעל דינמיק וולים? אם כן כבה את האפשרות ותבדוק,

אני מציע לך דבר הכי פשוט, אפילו יותר פשוט ממה שפשוט יכול להיות פשוט, פתח בבקשה את החוברת ותתחיל להרביץ בתורה, רק ככה אתה תכיר את הרסיבר כמו שצריך.. החברים אני אנחנו תמיד נשתדל לעזור לכולם עד כמה שניתן ואפילו מעבר, פשוט כאשר אתה מבין את הגדרות הרסיבר אז אתה יכול לשלוט בו ולכוון אותו בדיוק כמו שאתה אוהב

mulder הערכים של הכיול יכולים מאוד להיות קשורים בנצילות של הרמקולים, אולי לך זה לא קרה כי הרמקולים שברשותך היו תמיד בעלי נצילות דומה וכו'

מעבר לזה יש הרבה משתנים שקובעים ערכים בכיול, כמו, מיקום הרמקולים בחלל, החלל עצמו, הסב וופר והיכולות שלו תכנון הרמקול גודל הרמקול, ועוד כמה משתנים (Y)
...
@shlomis1zzz

Dynamic Volume כבוי אצלו אפשר לראות באחד הצילומי מסך. מה שכן שלומי אני שוב מחדד: תפעיל את Dynamic EQ, ואני מאמין שתרגיש הבדל גדול מאוד בסאונד.

מסכים מאוד עם הנאמר לגבי להתחיל לקרוא ולהתנסות, רק ככה מכירים את ההגדרות והמכשירים שלנו. תחשבו על זה שילמתם המון כסף בשביל ציוד, לא תרצו לדעת לתפעל אותו בצורה הכי טובה כדי להוציא ממנו את המיטב? המידע בפורום הוא מעולה אבל אין חכם כבעל נסיון.

שלומי תעדכן.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

@FastandFurious

מסכים איתך

הבנתי ממה שהוא כתב שהסדרה זה atlantic wharfedLe 500 se

בהנחה שגם הרמקול מהסדרה אז הנצילות לא עד כדי שונה - 88/92
עם הפרש של 8DB בכיול ביניהם מעניין ממה זה נובע.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

mulder כתב:@FastandFurious

מסכים איתך

הבנתי ממה שהוא כתב שהסדרה זה atlantic wharfedLe 500 se

בהנחה שגם הרמקול מהסדרה אז הנצילות לא עד כדי שונה - 88/92
עם הפרש של 8DB בכיול ביניהם מעניין ממה זה נובע.
...
·להפך בדיוק בגלל הסיבה הזאת שציינת (88/92 נצילות) מאוד יכול להיות ההפרש בעוצמות של הכיול.

אתן לך דוגמא חייה מה-setup שלי
ואילו הנתונים של הסנטר שלי
SENSITIVITY
89 dB SPL (2.83V/1M)

זה של הקדמיים,
88 dB SPL (2.83V/1M)

יש פה בסך הכל הפרש של 1 db לטובת הסנטר נכון?

שים לב בתמונה לערכים לא נגעתי, אבל בדרך כלל אני מגביר את הסנטר ב 1db כי ככה אני מעדיף ואוהב

הרמקולים הם שלישייה מאותו הסט של הייצרן והסראונדים לא קשורים לסט הזה, התאמתי אותם לפי ההמלצות בכמה אתרים וכמובן לפי האוזן שלי... יש פה הפרשים.. תשמע ז קשור הרבה לחלל ולעוד מליון דברים מעבר
. אלדעתי אין שום בעיה שגרמה לזה.
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ערב טוב ,
שאלה...
הפעלתי את מצב ה dynamic eq אך נצבעה שורה בלבן שלפני השינוי לא יכולתי לשנות ערכים.
השורה שהתווספה : reference levrl offset
מה אני אמור להכניס בשדה זה ?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה תוספת ווליום כללית. אין צורך להגדיר כלום

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”