התחדשתי בזוג רמקולים sonus faber, (מדפיים קטנים) שישמשו כ- סראונדים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

הוא כתב שלא אהב כי הסאונד ריחף מעליו וזה בדיוק מה שצריך להיות ולכן לדעתי בי/די פולאר יהיה אחלה כי הסאונד ירחף מעליו.

הוא לא אוהב ? על זה אין לי תשובה ,זכותו וטעמו , שיהנה מכל מה שיבחר
...
·זה לדעתך הסאונד אמור לרחף, לדעתי הוא לא. הוא אמור להיות מדוייק אבל לא לוקאלי, הוא אמור לספק רמזים לסאונד אבל בצורה ברורה, הוא אמור למלא את החדר באווירה ולהשלים את מה שקורה בבמה הקדמית. אבל הכי חשוב, הם צריכים להיעלם ולא למשוך תשומת לב. כי כשאני בסרט מזיז את הראש לכיוון הרמקול האחורי, אז משהו לא בסדר.
מצד שני, דעתי ודעתך בצד, יש הגדרות לסראוד וכיום הסראונד, כערוץ אודיו, עבר שינויים רבים והוא כבר לא כמו פעם, ערוץ "אווירה מרחף מעל הראש". כיום הוא אמור להיות ממוקד, לספק סאונד עשיר יותר ומלא, נגמרו ימי הסטליטים הקטנים שלא יורדים מתחת ל200, אין יותר רמקולי די-פוקל שיורים לכל הכיוונים, רמקולים תלויים כמעט על התקרה...כל זה נגמר, לפחות לפי דולבי. הם רוצים שהסראוד יהיה רמקול רגיל לכל דבר, כזה שאתה יכול לשים גם מקדימה, כזה שמייצר את כל התווח תדרים ובלי גימיקים.
(Note: Dipole surround speakers are not recommended for use for Dolby Atmos playback.)
we suggest that the height of the rear speakers not be more than 1.25 times the
height of the front speakers

אז מה הבחור אמור לעשות עם כל ההמלצות הללו?

אז אתה מבין, כל אחד פה זורק כל מני המלצות אבל תחלס, כמעט כולנו פה טועים כי ההמלצות החדשות של דולבי שונות מאוד ממה שהרבה מזקני השבט פה רגילים, תראה מה הולך בשרשור הזה, יש עשור פתרונות לאותה הבעיה וכולם צודקים.

FastandFurious פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5189

שליחה

@Lior_M
·אבל זה לא רמקול סראונד שמפזר את הצליל בחלל
זה רמקולים קדמיים...
גם לא אהבתי בכלל שהסאונד מפוזר בחלל
אני אוהב יותר פוקוס בצליל ושיש בשר כמו שצריך...
שוב פעם, אולי אני טועה ולא ככה אמורים לשמוע רמקולים סראונד

שמת לב מה כתבתי על השינוי שאני מתכוון לעשות?
לדעתך זה יתרום משהו לסאונד?
כי כרגע הצליל נכנס ישר לאוזן עוד לפני שהוא מתרחב בחלל כלומר האוזן
יושבת על הרמקול ושהצליל יוצא הוא לא מספיק להתרחב וישר מגיע לאוזן
אם ארים את הרמקולים וארחיק מצידי הספות אז הצליל יצליח להתפזר בחלל לפני שיגיע לאוזן
האם יש צדק בדבריי במחשבותי?
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

לדעתי הוא לא. הוא אמור להיות מדוייק אבל לא לוקאלי, הוא אמור לספק רמזים לסאונד אבל בצורה ברורה, הוא אמור למלא את החדר באווירה ולהשלים את מה שקורה בבמה הקדמית. אבל הכי חשוב, הם צריכים להיעלם ולא למשוך תשומת לב
...
אלו מילים אחרות לסאונד מרחף, בדיוק מה שחווה, כשניסה בי/די פולאר.
ולכן בי/די פולאר זו התשובה,לדעתי, כדי לקבל מה שכתבת.

שיהיה לו בהצלחה בכל מה שיבחר
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

ויקטור,
נמנעתי להגיב בשרשור "התחדשתי" כי זה קצת מבאס שהתגובות לא מעודדות ומגבות מה שכבר נעשה. אבל מכוון שאתה נאות לתקן את המעוות, ארשה לעצמי להגיב כאן.
ראשית, מה שהחברים רשמו לך הוא נכון. סראונד תפקידו לתת תחושת מעטפת של אפקטים ולא חפירה לוקאלית ישר לאוזן. זו הסיבה שרמקול סראונד בנוי אחרת ו"יורה" לכיוונים שונים מאשר ישר לאוזן. זו גם הסיבה שההמלצה הגורפת למקם אותם כחצי מטר מעל האוזן.
קיר אחורי הוא לא אופטימאלי ולכן יש רמקולים הבנויים לתת גם עבורו את המענה הנכון לסראונד.
ראה לדוגמא את האופציות למיקום נכון של רמקול יעודי לסראונד בתמונות המצורפות.
הדוגמא כאן היא של סראונד של קליפש אבל יש כמובן רמקולים הבנויים באופן דומה.
שיהיה הפעם בהצלחה!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098

שליחה

טלHD כתב:סראונד תפקידו לתת תחושת מעטפת של אפקטים ולא חפירה לוקאלית ישר לאוזן. זו הסיבה שרמקול סראונד בנוי אחרת ו"יורה" לכיוונים שונים מאשר ישר לאוזן.
...
·

זה נכון יותר לאולמות קולנוע ששם יש המון רמקולי סראונד שעוטפים את כל האולם. אני התנסיתי עם סראונד בי-פולארי ולא התחברתי לזה, כי אצלי זה הרס את ה IMAGING האחורי. ניסיתי לצפות בסרטים שאני מכיר היטב, למשל TOP GUN. עם רמקולי סראונד ממוקדים (מעל הראש בצדדים מוטים מטה מעט), כאשר המטוס חולף לאחור אני ממש מבחין במעבר לרמקול שמאל אחורי וזה גורם לי לסובב את הראש.

עם רמקולי ביפולאריים התקבל אפקט DIFFUSE מאש מוגזם, עד שהמטוס שאמור להשמע מאחור, נשמע מכיוון לא ברור כולל מהקיר הקדמי!

יותר מזה, קטעי מוסיקה בסראונד כמו ג'אן מישל ג'ר AURO נהרסו בגלל חוסר מיקוד מהערוצים האחוריים. גם האזנה למוסיקה מ 4 רמקולים נתנה אפקט של חוסר מיקום ופגיעה בהפרדה בין ערוצי ימין ושמאל...

ובכל זאת, נכון שיש צורך באפקט סראונד שעוטף את כל החדר. מסיבה זאת ימהה הוסיפה ערוצי PRESENCE ומאוחר יותר דולבי ו DTS הוסיפו מצבי שמע שלוקחים פס קול 5.1 ומוסיפים לו ערוצי רקע נוספים כמו ערוצי ה OVERHEAD בתקרה ב Dolby Sur החדש או ב DTS Neural X שמשלים את החסר וממלא את החדר בתחושת סראונד מבלי לפגוע במיקוד של שני הערוצי הסראונד המקוריים.

הבנתי שיש לו רסיבר שתומך ב 11.2 ערוצים. הכי טוב בשבילו זה שני רמקולי סראונד מוגבהים ומכוונים לאזור הישיבה, ותוספת של 4 רמקולי אפקט או תקרה. הרסיבר כבר ידאג למלא את כל הסלון עם מה שחסר לרמקולי סראונד שאינם בי-פולאריים..

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@Rekcuf
·לילה מצויין

אחרי כל מה שקראתי לא הבנתי
על מה אתה ממליץ?
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098

שליחה

@FastandFurious
·
לתלות רמקולים מדפיים איכותיים מעל הראש מכוונים כלפי מטה לכיוון מקום הישיבה. בהמשך שיתאפשר תוכל להסיף 4 רמקולים נוספים עבור אטמוס, אבל לא רק. בכל מצב שמע כמו DD5.1 שנפוץ מאד, אתה יכול לבחור מצב Dolby Surround ברסיבר, או מצב Neural X במקרה והפס קול הוא DTS 5.1, והרסיבר ירחיב את אפקט הסראונד גם לארבעת הרמקולים בתקרה (או קיר קדמי ואחורי בפינות למעלה). זה מעניק תחוה עוטפת מבלי לפגוע ב IMAGING של זוג הסראונד המדפיים.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

אני עדיין נשאר בדיעה שרמקול סראונד כשמו כן הוא צריך להיות רמקול היקפי.
נכון שאפשרויות אצלך הן לא אידאליות מבחינת קירות ומיקום אבל צריך סבלנות .
כמו שאתה לא תמיד ״נופל ״ על סאב או רמקולים קדמיים לטעמך ואתה שומע
כמה מועמדים , כך כדאי לעשות במקרה של האחוריים.
זה שלא אהבת את הפוקל לא בהכרח אומר שזה בגלל השיטה .
אני גם לא זוכר אם ניסית אותם עם האנטם או עם המרנץ אבל זו לא הנקודה.
יכול להיות שהכיול התפקשקש או שהם היו מוגברים יתר על המידה וזה הציק
השתלט לך על התוצאה . כמו שנאמר הם צריכים להיות מוגברים מעט ונכון
ובטח לא להיות דומיננטיים מדי אלא רק לתת מעטפת .
ההמלצה שלי היא לנסות עוד זוג או שניים , למקם נכון ולכייל מחדש .

תנסה לבדוק את הסראונד של svs מסדרת אולטרה.
בהצלחה

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@Rekcuf
·רב תודות :)

כן זה מה שאני הולך לעשות היום
מקסימום אם לא תתקבל התוצאה הרצוייה,
תמיד הדרך להחלפת הרמקולים החדשים
פתוחה בפניי, אנסה להוציא את המיטב מהקיים

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@LiorShap
·ליאור הפוקאלים נבדקו אצלי בחלל עם האנת'אם
הבעיה איתם היית לפחות מבחינתי זה השיטה בה הרמקול
עובד, האמן לי ידידי שבדקתי עוצמות ובדקתי חיתוכים שונים
של הקרוס ואפילו שיחקתי עם המיקומים שלהם, אני פחות מתחבר
ל-בי פולאריים...

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

חברים בואו נתקדם....
ננסה למצאות את הקיים.

היום אני מתכוון לעשות את השינוי עם
האחוריים אצל, כלומר לפרק את הזרועות
ולתלות את הרמקולים גבוהה יותר, מבחינתי הכי
גבוהה שאפשר מבחינת הגיון או "חוקים", ולתת לרמקולים
זווית קלה לכיון הראש...

מה הגובה המקסימלי המומלץ?
או איזה גובה אתם ממליצים לתלות אותם במצב אצלי?

תודה שבוע טוב והמשך יום נעים לכולנו (f)

זמר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365

שליחה

מועדים לשמחה ויקטור היקר יש לי בבית רמקולים סראונד של קליפץ משובחים זוג אחד rs 7 וזוג אחד rs35 אתה מוזמן לקחת לנסות אצלך בבית סתם לצורך בדיקה שהיה לך יותר קל להחליט באהבה

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

זמר כתב:מועדים לשמחה ויקטור היקר יש לי בבית רמקולים סראונד של קליפץ משובחים זוג אחד rs 7 וזוג אחד rs35 אתה מוזמן לקחת לנסות אצלך בבית סתם לצורך בדיקה שהיה לך יותר קל להחליט באהבה
...
·חגים וזמנים לששון (f)

באמת שהפתעת אותי זמר היקר
ממש מאריך את הרצון הטוב לעזור
תמיד אני שמח לנסות אצלי ציוד
נמשיך בפרטי, המשך יום נעים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

FastandFurious כתב:חברים בואו נתקדם....
ננסה למצאות את הקיים.

...
·

מינימום חצי מטר...אבל אפשרי גם להתרחק יותר ולתקן בתוספת DB+ לאחר כיול.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@טלHD
·תודה טל, אני אישית לא מתחבר לסוג הרמקולים האלה...
אולי אם היה לי קיר נוסף מצד ימין לעמדת האזנה, ולא רק קיר אחד שאגב בחלקו הגדול גם ויטרינה יציאה למרפסת, רק אז אולי הרמקול היה מקבל
את מרחב העבודה שלו ואז היה נשמע אחרת
אך לצערי לא זה המצב אצלי..

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3744
שם מלא: חיים

שליחה

ויקטור חג שמח
תתחדש ותהנה...(b) (Y)
השלב הבא... להשלמת "קולנוע ביתי" הוא מקרן ומסך:wink:

חיים
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

FastandFurious כתב:חברים בואו נתקדם....
ננסה למצאות את הקיים.

היום אני מתכוון לעשות את השינוי עם
האחוריים אצל, כלומר לפרק את הזרועות
ולתלות את הרמקולים גבוהה יותר, מבחינתי הכי
גבוהה שאפשר מבחינת הגיון או "חוקים", ולתת לרמקולים
זווית קלה לכיון הראש...

...
תנסה מטר לפחות ובאלאכסון לגובה מעמדת ההאזנה הראשית.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

טל אומר חצי מטר לפחות וערן אתה אומר מטר...
האם יש חשיבות מסויימת מטר או חצי מטר? מעבר לזה שב-מטר ברור
שהסאונד יתפזר טוב יותר?
כלומר אין איזה חוק שאני מפספס נכון?

מחכה לתשובה זריזה, חבר שנרתם לעזרתי
אמור להגיע ואנחנו מתחילים :)

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@FastandFurious
·עושים חורים :)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

ויקטור, אין על הנחישות שלך... 8)
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”