שרשור תגובות: ריפים של 4K HDR זמינים ברשת. מאיפה הם והאם הם נאמנים למקור?

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4806
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 948 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #81 

כמו שהדגמתי, גם אתה מסיק מסקנות ומושך את ההבנה שלך לאן שאתה רוצה - זו גם תשובה של פוליטקאי (או סתם טרול שבא לחפור...)

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #82 

rwg1 כתב:
...
...
אם נשאיר בצד לרגע את איך אתה מרגיש לגבי מי שמשתמש בריפים הללו, אני הייתי שמח לשמוע הסבר יותר טכני למה
יכולה להיות הסיבה לדבר שאתה קובע בצורה די נחרצת בציטוט הזה.
...
[השארתי בצד]

בהנחה וזה לא 1:1 ריפ מהדיסק לקובץ זהה - אני לא מבין איך זה לא מובן ?

אני מאמין שככל שהמקודדים ישתפרו ויתקנו באגים, והמקורות לקבצים יהיו נגישים יותר (קרי: פריצה) הקבצים יהיו יותר דומים למקור. זה תהליך שעבר גם עם DVD וגם עם בלו-רי "רגיל". אי אפשר להשוות ריפ מהיום ל DVD לריפ שעשו בשנת 2000 מבחינת יחס למקור.

חובב ווידאו, לדעתי, צריך ללכת ישר למקור. למה לקחת סיכון של הורדת דור / קידוד לא נכון ?

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #83 

שי-כ כתב:כמו שהדגמתי, גם אתה מסיק מסקנות ומושך את ההבנה שלך לאן שאתה רוצה - זו גם תשובה של פוליטקאי (או סתם טרול שבא לחפור...)
...
משעשע שכשיש בדיון כאן הודעות ואיזכורים להורדות/לא לרכוש - כולם מחליקים. אבל כשאומרים שזה קצת לא לעניין לדבר על זה - פתאום כולם צדיקים ומה פתאום ולא רמזנו ולא התכוונו והכל תיאוריה. תעשה לי טובה, לפחות תעמדו מאחורי מה שאתם כותבים.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #84 

@elangab

בדברים שאתה כותב בציטוט אתה אומר שברור שריפ כזה לא יכול להיות איכותי כמו האיכות מ- BD UHD
אתה לא מדבר על דרישה של 1:1. זה שהריפים הללו הם לא במדויק 1:1 זה נכון, אך מאוד יכול להיות מצב שגם אם
הריפ לא נותן במדויק 1:1 את אותם ערכי האות שמתקבלים מ- BD UHD הוא יכול לתת תמונה בה לא ממש ניתן
להבחין בהבדל, לדעתי זו צריכה להיות הכוונה כשמדברים על "איכותי כמו".

אז העובדה שהריפ הוא לא במדויק 1:1 כמו המקור זה דבר אחד אבל זה ממש לא הסבר טכני לסיבה שהריפ
לא יכול להראות לצופים בו איכותי כמו המקור.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #85 

rwg1 כתב:@elangab

בדברים שאתה כותב בציטוט אתה אומר שברור שריפ כזה לא יכול להיות איכותי כמו האיכות מ- BD UHD
אתה לא מדבר על דרישה של 1:1. זה שהריפים הללו הם לא במדויק 1:1 זה נכון, אך מאוד יכול להיות מצב שגם אם
הריפ לא נותן במדויק 1:1 את אותם ערכי האות שמתקבלים מ- BD UHD הוא יכול לתת תמונה בה לא ממש ניתן
להבחין בהבדל, לדעתי זו צריכה להיות הכוונה כשמדברים על "איכותי כמו".

אז העובדה שהריפ הוא לא במדויק 1:1 כמו המקור זה דבר אחד אבל זה ממש לא הסבר טכני לסיבה שהריפ
לא יכול להיות להראות לצופים בו איכותי כמו המקור.
...
·אתה צודק, זה גם תלוי איכות הציוד בו צופים (נגן/מסך/מקרן) וגם ברגישות של האדם הצופה - ייתכן וניסחתי את ההודעה שלי יותר מדי בנחרצות, אבל כוונתי היתה שבשלב כה מוקדם (יחסית) של UHD ו HDR, צריך לתת למקודדים "להתבשל" עוד. אם אדם אימץ מוקדם את ה 4K/HDR, סביר שהוא מעוניין לקבל את המקסימום איכות - וכרגע הכי הגיוני ללכת על דיסקים ולא על נטפליקס/יס/טורנטים. סביר שהתמונה (תרתי משמע) תשתנה לגמרי בעוד שנה-שנתיים מהיום. הייתי מאוד מופתע אם כבר היום היו קבצים בנפח הגיוני באיכות כמו דיסק.

הסקת המסקנות שלי התבססה על ניסיון העבר, ולא על השוואה שערכתי. התסריט שהרצתי היה לגבי אדם שרוצה להעביר את הדיסק שרכש לכונן מדיה ולשמור על איכות זהה, ושלא כמו DVD/BD, אני עדיין חושב שדיסק הוא פיתרון נכון יותר כרגע.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4806
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 948 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #86 

elangab כתב:
...
...
משעשע שכשיש בדיון כאן הודעות ואיזכורים להורדות/לא לרכוש - כולם מחליקים. אבל כשאומרים שזה קצת לא לעניין לדבר על זה - פתאום כולם צדיקים ומה פתאום ולא רמזנו ולא התכוונו והכל תיאוריה. תעשה לי טובה, לפחות תעמדו מאחורי מה שאתם כותבים.
...
·
אתה שוב מסיק מסקנות- איפה ראית אותי מחליק/צדיק/רומז? ההכללות והציניות כאן היא שלך בלבד.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #87 

שי-כ כתב:
...
...
·
אתה שוב מסיק מסקנות- איפה ראית אותי מחליק/צדיק/רומז? ההכללות והציניות כאן היא שלך בלבד.
...
בהודעתך הראשונה, בה תיקנת אותי שעופר לא התכוון לכלום בהסברים על ניסוי ומחקר. לא שכנעת אותי שכוונתו של עופר היתה טהורה - כל הפסקאות על ההורדות ברשת לא קשורות בכלל לנושא, ומיותרות. איזכור עלות הדיסקים בכלל לא קשור לנושא שאתה טוען שהכתבה דיברה עליו - מה אכפת לי כמה עולה דיסק בכתבה שבודקת איכות ריפים ? אז נכון, הכתבה מנוסחת מאוד בצורה עקיפה אבל הנתונים שם.

אבל אני מקבל את הערתך. אני מאמין שהסקנת המסקנות שלך הובילה אותך לדעה שהכתבה באמת ובתמים הועלתה רק מסקרנות טכנית. נכון שהסקנת המסקנות שלי הובילה אותי לדעה אחרת, וזה יהיה לא הוגן לטעון שאתה טועה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #88 

@elangab

אני מבין את הסיבות (האתיות והאחרות) לזה שאתה כותב שלדעתך דיסק הוא הפיתרון הנכון יותר כרגע ואני לא בא
לזלזל בצד האתי של הדברים. אני באמת (ואפשר לקרא את מה שכתבתי גם בתגובות קודמות) כאן כדי לדבר על
מה שנראה לי שהמאמר באמת מנסה לבדוק : "ריפים של 4K HDR זמינים ברשת. מאיפה הם והאם הם נאמנים למקור".

בנושא זה גם לי חשובה מאוד האיכות, אני תמיד מעדיף את האיכות מהדיסק המקורי או הרימוקס שלו על פני קידוד מחדש
של התוכן, ויש מקומות שבהם קשה לי יותר להתפשר (או בכלל לא מוכן) בעניין זה כמו למשל בסרטים שצולמו על פילם
ובעיקר בסרטים היותר ישנים מהסוג הזה, אך זה עניין לדיון אחר.

אך עם כל הרגישות שלי לעניין, אני חייב להודות (ואת זה אני באמת לא עושה בקלות) שיצא לי לא פעם לראות סרטים
בקידוד מחדש שבאיכותם לא נופלים בהרבה מאיכות הדיסק המקורי.

בנושאים הללו מעניין אותי מאוד גם הצד הטכני של הדברים שאני בדרך כלל מנסה לבדוק ללמוד ולהבין יותר לעומק
מה יכולים להיות הגורמים, אם למשל נחזור לנושא הדיון הזה, שיכולים להשפיע על איכות הריפים הללו. בנסיון לחשוב
על כך מבחינה טכנית אני (בניגוד לך) לא לגמרי מוצא סיבה רצינית למה קידודים מחדש כאלה של סרטי HDR לא יכולים
להיות נאמנים למקור לפחות כמו קידודים מחדש (האיכותיים מבניהם) של סרטים מבלו-ריי רגיל. אך כשאני מעלה טענה
כזו, שחלק מהאנשים שקוראים אותה כאן כנראה לא יסכימו איתה, אני דואג שיהיה לי מראש הסבר טכני סביר במקרה
ויהיה לי צורך להתמודד עם השאלה למה אני חושב כך, ושאני לא רק יוכל להעלות טענה כללית על נסיון העבר שלי.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”