Westworld - סדרה חדשה מHBO

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

שליחה

אני דווקא חשבתי שזה היה פרק מבולגן לא הגיוני מבחינת העלילה והעולם של הסדרה. יותר מדי דברים בלתי סבירים (כמו הטכנאי שפשוט עושה כל מה שמייב אומרת לו) זה הרגיש כאילו מישהו אמר להם שצריך לעלות הילוך בעלילה ועשו את זה באופן די מסורבל.
שי

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

אז ככה, המתינו שני פרקים חדשים מוכנים לצפייה, האחד היה של ווסטוורלד האחר של המתים המהלכים....
אפילו לא היתה מחשבה שנייה, הלכתי על ווסטוורלד.... כנראה שהתמכרתי.

קודם כל הסידרה הזו משגעת את המוח, לא משנה איזה תאוריה אתה מפתח בראש, הכל יכול להיות והכל יכול לקרות לכאן או לשם, אני מוצא את עצמי מנסה להתמקד בכל מילה ובכל לוגו של WW שנצפה על המסך.

נתחיל מהסוף, מייב הולכת להיות "השלמה המלך" של המארחים, העלתה את "התפיסה" למקסימום, גם ככה היא היתה חריפה....
קצת מפריע לי שהטכנאי עושה כל מה שהיא מבקשת ללא סרק וכחל כמו גם שלא הביאו הסבר הגיוני כיצד היא מצליחה לשלוט בהתעוררות שלה במתקן התיקונים.

פורד, קיבל חלק נכבד מאוד מהעלילה, משהו לא כל כך מסתדר שם .... גילינו את משפחתו ואת פורד כילד חמוד, קיבלנו הצצה למבנה המכני של המארחים בגילגולם הראשון, לי זה נראה שפורד הוא ארנולד, איך בדיוק לא יודע, זה נראה שלשם זה הולך, לא היה ארנולד מעולם, "בראשית יצר פורד את ארנולד"...

לא פגשנו כלל את דולורס הפרק הזה. אלסי שמגלה את הסוד הגדול נחטפת\נהרגת\? על ידי נעלמה .... מי ? מה ? ....

scsa
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1428

שליחה

Shayosef כתב:אני דווקא חשבתי שזה היה פרק מבולגן לא הגיוני מבחינת העלילה והעולם של הסדרה. יותר מדי דברים בלתי סבירים (כמו הטכנאי שפשוט עושה כל מה שמייב אומרת לו) זה הרגיש כאילו מישהו אמר להם שצריך לעלות הילוך בעלילה ועשו את זה באופן די מסורבל.
...
ממש מסכים איתך!
הפרק הזה הראה לנו עד כמה לסדרה הזאת אין שום הגיון, אני ממש כבר מתחיל בכוח לראות אותה.
איזה קישקוש , קודם כל מה אין להם שם מצלמות בכל מקום שיכולים לראות מה הטכנאי ומייב הזאת עושים? ומה הקטע שהיא הולכת איתו בכל המתחם הזה חופשי חופשי ואף אחד לא שם לב עליה? ובכלל אין עליה מעקב דרך המחשב שאפשר לראות את כל פעולה שהיא עשתה? אומרים כל הזמן שאף אחד לא יכול לפגוע בך שם, הרי האיש בשחור(האד האריס) עושה מה שבא לו שזה אפילו מעבר ללקוח רגיל שמגיע לשם, אז איך פתאום רובוטים מרביצים לו ומשתקים אותו ובסוף בכלל קושרים? הרי הוא יכול להשתחרר חופשי.
חוץ מזה כל הקטע של הרובוטים שנמצאים רק בפארק הזה בשתלום לא הגיוני. תחשבו כמה מאות שנים היה לוקח להגיע בכלל לטכנולוגיה כזאת, שזה בכלל יותר ממושלם אפילו, ואחרי כל השנים של פיתוח זה נמצא רק בפארק? נו באמת, כל העולם היה אמור להיות הרבה יותר משוכלל ומתקדם וגם עם כל מיני רובוטים מחוץ לפארק הזה

כל כך הרבה שטויות היו בפרק הזה. איך שזה הולך עכשיו ואם הם בכל זאת ימשיכו איתה לעוד עונות, זה נראה שרק לקראת עונה השלישית אולי יתחיל לזוז שם משהו

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון

שליחה

scsa כתב: חוץ מזה כל הקטע של הרובוטים שנמצאים רק בפארק הזה בשתלום לא הגיוני. תחשבו כמה מאות שנים היה לוקח להגיע בכלל לטכנולוגיה כזאת, שזה בכלל יותר ממושלם אפילו, ואחרי כל השנים של פיתוח זה נמצא רק בפארק? נו באמת, כל העולם היה אמור להיות הרבה יותר משוכלל ומתקדם וגם עם כל מיני רובוטים מחוץ לפארק הזה
...
·על פי ההגיון הזה, אתה לא יכול להינות משום סידרה ....

למעט אולי "שש עם עודד בן עמי" ....

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

אנשים, זה סדרת מד"ב, אין הרבה כאלה, ואני לא מדבר על זומבים, ערפדים, וכל מני שטויות כמו רדיו שניתן לדבר איתו עם האבא המת מלפני עשור. אני מדבר על סדרה שצריך להפעיל בה את המוח, לחשוב, לנתח ולדמיין, בדומה לספר טוב. לא הכל צריך להיות מובן וחשוף מהפרק הראשון. לא הכל צריך לרוץ מהרמהרמהר, לא תמיד צריך לקבל הכל על הצלחת ולנסות להדהים אותנו עם אקשן או מתח מוגזם כמו שקורה ברוב הסדרות, הכל מנופח יותר מדי, גימיקי ורעשני. תתנו לסדרה זמן לבנות את המתח, להרכיב את העלילה, להציג את השחקנים ולתת להם זמן מסך. זאת סדרה על עולם שלם, לא רק מה שקורה בעולם הווסטוורלד אלה גם העולם מסביב, לא פשוט לספר הכל בכמה פרקים מבלי להיות שטחית ורדודה.
אז בבקשה או תהנו בשקט או תפסיק לראות. אבל אין אפילו דבר אחד רע בסדרה הזאת. הכל עובד יפה מאוד וזורם כמו שצריך ומי שלא התרגש מפרק 6 כראה לא מבין על מה הסדרה הזאת וכנראה גם לא יבין.
זאת לפחות, דעתי.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

עזוב BUGY , לא את החבר'ה כאן אתה צריך לשכנע.
לא הם שקובעים אם הסדרה תבוטל, או תמשיך לרוץ הלאה.

כפי שכבר אמרתי זה עניין של טעם, אבל כנראה שהרוב רוצה רק "מתים מהלכים" ,"אימת המתים המהלכים" וגם שהזבל הקיים ייגמר, עוד יחזרו מהמתים לרדוף אותנו...

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357

שליחה

לא יודע כנראה רק אני אבל הסדרה הזו אני מחכה לה בכליון עיניים מפרק לפרק, התחברתי לדמויות האמיתיות והלא אמיתיות,
למרות שמפרק לפרק ההבדל ביניהם הולך ומצטמצם. במיוחד אנטוני הופקינז ואיוון ווד.
צודקים בהחלט, יש הרבה שלא התחברו לרעיון ויש שזה בשבילם יצירה מעניינת ומיוחדת.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

bariko כתב:עזוב BUGY , לא את החבר'ה כאן אתה צריך לשכנע.
לא הם שקובעים אם הסדרה תבוטל, או תמשיך לרוץ הלאה.

כפי שכבר אמרתי זה עניין של טעם, אבל כנראה שהרוב רוצה רק "מתים מהלכים" ,"אימת המתים המהלכים" וגם שהזבל הקיים ייגמר, עוד יחזרו מהמתים לרדוף אותנו...
...
·חס וחלילה שאני ינסה לשכנע מישהו לראות או לאהוב משהו. רק מנסה להסביר שלפעמים צריך לשבת ולראות, בלי ציפיות, בלי לראות טריילים, בלי להשוואת לסדרות אחרות, בלי להסיק מסכנות על פי הפרק הראשון על כל הסדרה אלה פשוט לשבת לראות ולחשוב. לנסות לשים את עצמך במקום הדמויות. לנסות ולחשוב מה כוונת המשורר.

דרך אגב, זה שאנחנו כבר בדף השישי, אחרי רק שש פרקים, אומר לי שכן יש משהו בסדרה, טוב או רע, לא יודע, אבל היא כן עושה גלים.

אני רק ממתין לחזרה של Stranger.Things ו-The Expanse, ביחד אלה שלוש סדרות מדע בדיוני הכי טובות שהיו לנו מאז BSG ו-SGU.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357

שליחה

BUGY כתב:
...
...
·דרך אגב, זה שאנחנו כבר בדף השישי, אחרי רק שש פרקים, אומר לי שכן יש משהו בסדרה, טוב או רע, לא יודע, אבל היא כן עושה גלים.
...
·לכל פרק דף :)

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426

שליחה

התחושות שלי קצת מעורבות.
מצד אחד, היה באז גדול על הסדרה ויש שמות גדולים גם בין השחקנים וגם בתסריטאים ובהתאם הציפיות.
מצד שני, הסדרה מתקדמת לאט ולא מספיק ברורה.

אני חושב שהפרק האחרון היה סוף סוף קצת יותר מהיר וגילה קצת יותר פרטים מעניינים, מצד שני הקטע עם מייב שהיא שולטת על הטכנאים והולכת חופשי בפארק היה כבר מוגזם.
כמו כן, היה די צפוי שיקרה משהו לאלסי שהלכה לבד לבדוק את המשדר.

דווקא לא מפריע לי מה שהולך עם אד האריס/השחור, החיילים בס"כ הרביצו לו ואת זה הם יכולים לעשות כמו שעשו לו לפני זה כשהכניסו אותו לכלא ואת אחד משני החברים, רובוטים יכולים להרביץ ולתפוס בני אדם אבל לא להרוג אותם. כדי שהחוויה תהיה ריאליסטית, נותנים לרובטים חופש מסויים ואחרי יום יומיים משחררים את הבני אדם...
באחד הפרקים, מישהו אמר שההבדל בין היכולת של הרובוטים לפגוע בבני אדם זה בסה"כ שורת קוד ולכן יכול להיות גם ששינו לחיילים האלו את השורה הזו...
כנ"ל מייב, כדי שהיא תהיה ריאליסטית, היא צריכה להיות אסרטיבית ומשכנעת ולכן היא יכולה להשפיע בקלות יחסית על הטכנאים (למרות שזה היה מוגזם).

הסדרה מעוררת הרבה שאלות ויש כל מיני קונספירציות לגבי הסדרה, אבל מאז אבודים, שהקטע שלה היה לעורר שאלות ולא לענות עליהם, אלא רק להוסיף עוד שאלות, אני די חשדן ביחס אל סדרות מיסתורין כאלו.
מצד שני, הסדרה מתעסקת ברובד של בינה מלאכותית והבדלים בין בני אדם לרובוטים שזה נושא נורא נפיץ וקשור לאתיקה ומוסר, רחוק מאוד מהשטויות על מפלצות באי מסתורי...

עוד קטע, זה נושא העירום, שבעיני הוא מוגזם מאוד, לא נותן שום אפקט וכנראה רק כדי לעורר באז ולמשוך חרמנים...

berlad26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 303

שליחה

עוד לא ראיתי את פרק 6 אבל אני מאד נהנה מהסדרה. זה משהו אחר מכל השאר שיש בטלוויזיה. מרגישים את כמות ההשקעה בסדרה וזה מעולה. הסיפור מעולה. אני רק מקווה שלא יעלו יותר ויותר שאלות ולא יפתרו אותן מתישהו.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

שליחה

@הקרנף

מצד שני הקטע עם מייב שהיא שולטת על הטכנאים והולכת חופשי בפארק היה כבר מוגזם.
...
אכן מוגזם אבל בפרק לפחות הציגו הסבר כלשהו:
לטכנאי השני שרצה להלשין היא אמרה שהיא מבינה שהוא סוחר בגופן של רובוטיות-נשים שמגיעות לתיקון לצרכי הגברים שעובדים במקום.
איך היא הסיקה את זה עוד לפני ששידרגו לה את השכל ? בזכות החושים החדים הכללי שלה כמנהלת בית זונות שמבינה בגברים המסתובבים בגפם.

הטכנאי יכל להכחיש כמובן. לא היה לה קייס חזק עם הוכחות אבל......סדרה.

לגבי הטיול בין החדרים עם הטכנאי הראשון: אמנם תמוה אבל יכולים להיות 2 הסברים:
1. כל צוות טכנאים עסוק בשלו ולא חל איסור על הוצאת רובוט מהחדר אז פשוט לא היה מי שידחף את האף.
2. כלפי חוץ, היא יכלה להיראות כאדם, אורחת שהגיעה למקום מסיבות כלשהן.

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב

שליחה

הקרנף כתב: עוד קטע, זה נושא העירום, שבעיני הוא מוגזם מאוד, לא נותן שום אפקט וכנראה רק כדי לעורר באז ולמשוך חרמנים...
...
העירום הוא מעין דה-הומניזציה של המארחים, פורד מדבר על זה בפרק השני או השלישי.
בגלל שמארח מתוכנת, אם לא תכנתו לו בושה הוא לא מתבייש.
הוא (פורד) מפחד שעובדים יאנישו את המארחים ויפתחו כלפיהם רגשות, כמו ארנולד שהתנתק מבני האדם והתבודד עם המארחים. לכן בכל הזדמנות המארחים עירומים כי הבגדים שלהם הם רק לצורך ההצגה בפארק.

הקרנף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 426

שליחה

@gilg7
אמרתי מוגזם, לא לא הגיוני.
אבל בפארק כזה, עם כל הטכנולוגיה, נראה קצת מוזר שטכנאי זוטר עושה מה בראש שלו...
כנ"ל לגבי אלסי, צפוי מדי...

אגב, גם ציטט את מה שאמרתי, וגם תייגת אותי, אז קיבלתי 2 הודעות למייל וזה סתם מיותר. או שתצטט או שתתייג...

@Ymac
זוכר את הקטע הזה, אבל זה לא אומר שהמצלמה כל הזמן צריכה להתמקד בציצים של הבחורות :twisted:
יש הרבה עירום בסדרה, בעיקר עירום נשי, כי זה מוכר יותר!
בעיני העירום קצת אובר זה לימט...

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@הקרנף

לא הייה לי מושג שפעולה כזו גורמת ל 2 אימיילים להישלח:
אני לוחץ "הגב" ובתוך התגובה מדביק רק את המשפט שרציתי להתייחס אליו ואת המשפט הזה מסמן כציטוט בלחיצה על "" בתפריט העריכה.

זאת נראתה לי דרך נוחה לצטט רק משפט אחד מתוך תגובה שלמה, ועוד חשבתי שזו דרך מהירה לכווץ ת'רדים גדולים, במקום לערוך את הציטוט כולו.
טוב שהערת כי זאת לא פעם ראשונה שאני משתמש בדרך הזו לציטוט :)
לגבי אלסי: מסכים שזה היה צפוי.
burekas7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892

שליחה

למה אתם מתפלאים על האיש בשחור והחיילים, הוא הרי רובוט לא? הם יכולים להרוג אחד את השני.
או שאני פספסתי משהו והוא לא רובוט?!

אגב כל הדיבור באריכות למה היא לא הכי הכי יחסית לכולם זה רק בגלל שעשו לה רעש לפני.
אם זו הייתה סדרה רגילה שלא פיארו אותה לפני, אנשים היו לוקחים אותה בפרופורציה שונה. הציפייה הגדולה שיצרו לפני גרמה לתחושת אכזבה.

@BUGY
ראיתי שציינת את The Expanse, בזמנו רציתי להתחיל אבל לא היו כתוביות ואמרו שלא יתרגמו ב-qsubs
יש לה כבר כתוביות? כמה פרקים כבר צפית ואתה ממליץ?

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

האיש בשחור לא רובוט...
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

burekas7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892

שליחה

אבל בפרקים הראשונים הרובוט ניסה לירות בו ולא קרה לו כלום, איך זה? הרי לא שמים להם כדורי סרק באקדחים.
מה הוא אורח שנתקע שם 30 שנה?

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

להיפך, הכדורים של הרובוטים לא פוגעים בבני אדם. גם באחד הפרקים, בבריחה מהכלא הוא "ביקש פירוטכניקה", וקיבל אישור כלומר הוא אורח. מעבר לזה יש עד המון פרטים. המודעות שלו, הידע שלו ההכרה של העלילה ושל הדמויות וכו...
נערך לאחרונה על ידי shuali ב 09/11/2016 12:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

burekas7 כתב:אבל בפרקים הראשונים הרובוט ניסה לירות בו ולא קרה לו כלום, איך זה? הרי לא שמים להם כדורי סרק באקדחים.
מה הוא אורח שנתקע שם 30 שנה?
...
זה אורח מפורסם בעולם האמיתי מחוץ לפארק ואפילו נחשב שם כנראה לאיש טוב.
בפרק הקודם אורח אקראי ניגש להודות לא על העמותה או חברה שהוא עומד בראשה שפיתחה משהו שהציל את אחיו
והאיש בשחור אמר לו בצורה בוטה: תעזוב אותי בשקט, אני בחופשה עכשיו.

בנוסף, פורד ירד לשיחה אישית איתו בפארק, הם שמים לב שהוא פועל לפי תסריט משלו.
בפירוש מדובר באורח יוצא דופן אבל עדיין אין מספיק פרטים מה הסיפור שלו.

לגבי הכדורים שלא מזיקים לאורחים: לא ברור לי מה השיטה שלהם (אבל, זה לא המטריקס פה :) מדובר במשהו מוחשי יותר).
חזור אל “סרטים וטלויזיה”