רסיבר סטריאו מול רסיבר קולנוע ביתי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551

שליחה

ארז_וחני כתב:
...
...
·

טעות בידך.
סיפרתי על מקרה אחד אבל מזה הסקת שזה כל ניסיוני וזה לא נכון.
...
·
אני לא הסקתי שום דבר על ניסיונך או בכלל עליך באופן אישי.
אני רק אומר שכל ההשוואות האנקדוטליות הללו אינן מחזקות טענה לפיה בהשוואה לק"ב, מגברי סטריאו יישמעו יותר טוב משום היותם סטריאו. הנה למשל Trendin נתן דוגמא הפוכה.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 24/12/2015 17:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ארז_וחני כתב:
...
...
·

הרי כבר הסכמנו שהמדידות המתפרסמות לא ממש שוות, נכון?
אז מה אתה רוצה עכשיו מלקוח ממוצע שאין לא ציוד בדיקה וגם אם היה לו , לא היה יודע מה לעשות איתם?....
...
·
מה שאני רוצה מלקוח ממוצע זה שלא ייקבל את השטות המכלילה שנאמרה כפשוטה, לפיה רמת כניסה נשמעת פח,
ושייקח בחשבון שבהחלט ייתכן מצב בו מגבר "רמת כניסה" של חברה אחת יהיה יותר טוב מ"ספינת הדגל" של חברה אחרת, למשל. או מזו של סדרה קודמת.

סתם דוגמא: כל כרטיס קול פשוט היום כולל ממירי DAC פנימיים שהם יותר טובים ממפלצות שהיו בשנות התשעים ועלו פי מאה.

אנא אל תוציא את דבריי מהקשרם.

אני דיברתי על סדרה של חברה אחת. במקרה זה בד"כ ההבדלים בין ספינת הדגל לרמת-כניסה כן יהיו מצוינים.
אם ההבדלים הם רק בזיווד מהודר יותר או איזו שטות אחרת, זה צריך להדליק נורה אדומה.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ארז_וחני כתב:
...
...
·

זה בדיוק העניין - את דבריו קיבלת כמו שהם.
דברים שכתובים בדיוק באותו סגנון אבל תכנם לא תואמים את השקפותיך - אתה תוקף ומציב דרישות אחרות.
לזה בהחלט קוראים איפה ואיפה.
...
·
ארז, מה לא ברור?
אף אחד לא לא שלל את ההתנסות האנקדוטלית אלא את המסקנה הכללית שעלתה ממנה ("נסיון להוכיח משהו").
אם אדם מקבל דוגמא נגדית כהפרכה, זו לא "איפה ואיפה".

איש א': כל המספרים האי זוגיים הם ראשוניים.
איש ב': לא נכון.
איש א': בהחלט כן! הנה בדקתי: 1, 2, 3, 5, 7, 11, 13 - כולם ראשוניים. כל המספרים האי זוגיים הם ראשוניים.
איש ב': הטענה שלך לא מבוססת. הנה צביקה בדק: 9 הוא מספר אי זוגי אך אינו מספר ראשוני.
איש א': למה את דבריו של צביקה אתה מקבל כמו שהם, רק כי הם תואמים את השקפתך? זו מדיניות של איפה ואיפה!

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143

שליחה

אני רחוק מאוד מקולנוע ביתי יש לי רסיבר Marantz SR4500 שמתפקד מצויין כבר +- 10 שנים

מהניסיון שלי עם אודיו לרכב
שם עושים מבחנים למגברים כמו אחוזי THD ובאיזה עוצמה הם מופיעים
האם גם בסקירות מוצרים לקולנוע ביתי גם מודדים את העוצמות של המגברים או שמסתמכים על הנתונים שפירסם היצרן?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

evgenetic כתב:העניין הוא שעד כה לא הצלחת להוכיח אף אחד מטיעונים משלך, לעשות לי נו נו נו ולהתעסק באופי שלי לא מוסיף לך שום נקודות בויכוח.
...
1. אני לא עוסק בהוכחות. אני מספר על ניסיוני. מי שרוצה - ייקח לתשומת ליבו.
2. מקובל עלי שמי שרוצה להוכיח צריך לעשות את זה בשיטות אובייקטיביות מקובלות.
3. ההתעסקות שלי בך נבעה רק משום שבכל פוסט שכתובים בו דברים שאינם תואמים את האג'נדה שלך אתה שולף את המתודולוגיה האולטימטיבית, שבכלל לא בטוח שאתה מיישם אותה בעצמך ... אולם כאשר נכתבים דברים באותו סגנון ממש אבל תוכנם מתאים לאג'נדה שלך - אז אין בעיה...
ראוי שכל מי שקורא את העצות שלך יידע את הדברים וייקח בחשבון את הסלקטיביות שאתה נוקט בה.
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 24/12/2015 19:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

DigiSUN כתב:
...
...
·
מה שאני רוצה מלקוח ממוצע זה שלא ייקבל את השטות המכלילה שנאמרה כפשוטה, לפיה רמת כניסה נשמעת פח,
ושייקח בחשבון שבהחלט ייתכן מצב בו מגבר "רמת כניסה" של חברה אחת יהיה יותר טוב מ"ספינת הדגל" של חברה אחרת, למשל. או מזו של סדרה קודמת.

סתם דוגמא: כל כרטיס קול פשוט היום כולל ממירי DAC פנימיים שהם יותר טובים ממפלצות שהיו בשנות התשעים ועלו פי מאה.

אנא אל תוציא את דבריי מהקשרם.

אני דיברתי על סדרה של חברה אחת. במקרה זה בד"כ ההבדלים בין ספינת הדגל לרמת-כניסה כן יהיו מצוינים.
אם ההבדלים הם רק בזיווד מהודר יותר או איזו שטות אחרת, זה צריך להדליק נורה אדומה.
...
·להשוות כרטיס קול של היום לאלקטרוניקה שהייתה בשנות התשעים זו השוואה מתקבלת על הדעת ?
20 שנים באלקטרוניקה?

לא ניתן לשלול את האמירה שרסיבר ברמת כניסה של חברה אחת יכול להשמע טוב יותר מרסיבר דגל של חברה אחרת.
אני עוד לא נתקלתי בתופעה כזאת, לא באופן אישי ולא מניסיונם של אחרים שכתבו בפורומים שונים.
עד שלא בודקים את כל האפשרויות ויש המון קומבינציות לבדוק, לא ניתן לשלול את זה.
יחד עם זאת לאור ניסיון של חברים שונים, ההיתכנות לדבר כזה לא ממש גבוהה.זה לא המקרה השכיח.
אשמח אם תוכל למצוא לי דוגמא אחת כזאת...
מסכים איתך שבדף הנתונים של מגבר דגל מול מגבר ברמת כניסה של אותה חברה יהיו הבדלים. לא הבנתי מה הפואנטה בזה...
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 24/12/2015 19:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

DigiSUN כתב:
...
...
·
ארז, מה לא ברור?
אף אחד לא לא שלל את ההתנסות האנקדוטלית אלא את המסקנה הכללית שעלתה ממנה ("נסיון להוכיח משהו").
אם אדם מקבל דוגמא נגדית כהפרכה, זו לא "איפה ואיפה".

איש א': כל המספרים האי זוגיים הם ראשוניים.
איש ב': לא נכון.
איש א': בהחלט כן! הנה בדקתי: 1, 2, 3, 5, 7, 11, 13 - כולם ראשוניים. כל המספרים האי זוגיים הם ראשוניים.
איש ב': הטענה שלך לא מבוססת. הנה צביקה בדק: 9 הוא מספר אי זוגי אך אינו מספר ראשוני.
איש א': למה את דבריו של צביקה אתה מקבל כמו שהם, רק כי הם תואמים את השקפתך? זו מדיניות של איפה ואיפה!
...
·נו באמת, לעשות אנלוגיה להתנסות השוואתית בין מגברים להוכחה מתימטית...
אתה מוליך שולל את הקוראים.
ההבדל בינינו הוא שאני מקבל את ההתנסות שלו והמסקנה שלו כמו שהיא.
אתה לא מקבל התרשמות של הרבה אנשים. אתה דורש הוכחה ומשתמש בהתנסות שונה של בודדים כ"הוכחה"...
האם לכל דבר שנכתב פה צריך הוכחה מדעית?
יש ים של דוגמאות שאף אחד לא ביקש הוכחה והפלא ופלא, תמיד כאשר תוכן ההודעה תאם את האג'נדה...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

ארז_וחני כתב:
...
...
1. אני לא עוסק בהוכחות. אני מספר על ניסיוני. מי שרוצה - ייקח לתשומת ליבו.
2. מקובל עלי שמי שרוצה להוכיח צריך לעשות את זה בשיטות אובייקטיביות מקובלות.
3. ההתעסקות שלי בך נבעה רק משום שבכל פוסט שכתובים בו דברים שאינם תואמים את האג'נדה שלך אתה שולף את המתודולוגיה האולטימטיבית, שבכלל לא בטוח שאתה מיישם אותה בעצמך ... אולם כאשר נכתבים דברים באותו סגנון ממש אבל תוכנם מתאים לאג'נדה שלך - אז אין בעיה...
ראוי שכל מי שקורא את העצות שלך יידע את הדברים וייקח בחשבון את הסלקטיביות שאתה נוקט בה.
...
·
שוב, זה לא משנה מה אני מיישם ומה לא, מה שחשוב הוא שאני מביא הוכחות ברורות לכך שציוד (מקור+הגברה+כבלים) ב12 אלף דולר לא שונה מציוד ב700 דולר באופן בו הוא נשמע בבדיקה DBT, כל שאר הדברים לא חשובים. מה שנראה לך כסלקטיביות שלי לא משנה את תוצאות הניסוי הזה.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ארז,
אתה מתיש בוויכוחים שלך כשאתה שם אנשי קש. במקום "כל המספרים ראשוניים הם אי-זוגיים" כתוב "כל מי שאוכל גזר מקבל אוזניים ארוכות" ותרוץ עם זה. זה בדיוק אותו דבר. כמה אנקדוטות אינן מהוות הוכחה. הדוגמא הנגדית כלל אינה מתיימרת להיות הוכחה הפוכה מלכתחילה - אלא זו המחשה שגם ההיפך אפשרי אם משתמשים באותה רמת טיעון - אנקדוטלי, חלש, בלתי-מבוקר. כשאדם אומר לך "באותו אופן אני יכול לומר לך ההיפך, הנה צביקה התנסה אחרת" - זו לא מדיניות של "איפה ואיפה"!
אתה צריך ללמוד מהי היפותיזת האפס (Null Hypothesis): הנחת הייסוד ממנה יוצאים בבדיקה של טענה כזאת צריכה להיות שאין מתאם בין שני גורמים, ולא להיפך. כשאתה מנסה למצוא קורלציה בין סיווג מגבר (סטריאו/ק"ב) לטיב הסאונד, היפותיזת האפס ממנה צריכים לצאת היא שלא מוכח קשר כזה. זו לא "אג'נדה"!

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

evgenetic כתב:
...
...
·
שוב, זה לא משנה מה אני מיישם ומה לא, מה שחשוב הוא שאני מביא הוכחות ברורות לכך שציוד (מקור+הגברה+כבלים) ב12 אלף דולר לא שונה מציוד ב700 דולר באופן בו הוא נשמע בבדיקה DBT, כל שאר הדברים לא חשובים. מה שנראה לך כסלקטיביות שלי לא משנה את תוצאות הניסוי הזה.
...
"נאה דורש - נאה מקיים" , זה חל על אחרים, לא עליך...לך יש פטור...
"ההוכחות" שאתה ממחזר (לא חידשת עד עכשיו שום דבר... ), נטחנו עד דק בפורומים שונים כולל פה ובסופו של דבר אין קביעה מוחלטת וסופית בעניין.
תואיל לקרוא את הביקורות לגבי אופן התנהלות ה"ניסויים" האלה. לא בטוח שתבין את מהות ההסתייגויות משום שבשביל זה צריך לשמוע עם האוזניים, בדיוק כמו שכימאי לא יבין את טועמי היין עד שבעצמו לא יתנסה בטעימת יין.
זה שהתעוררת עכשיו ונדמה לך שאתה מביא את האמת לעולם האודיו, זה רק נדמה לך..
אתה מוזמן לרכוש ציוד אודיו ב 700 דולר ולהנות ממנו. אולי גם 200 דולר יספיקו...
אין לי בעיה עם זה בכלל.
לי מפריע מסע הצלב שאתה עושה באצטלה של "מושיע" ולכן אני אמשיך לחשוף את הצביעות של כתיבתך ואת המגמתיות שאתה נוקט בה. זה ייתן לקוראים פרספקטיבה נכונה יותר ושכל אחד יחליט לעצמו מה הוא עושה וכיצד יפעל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

דיגיסאן,
אנחנו לא בפורום "הוכחות" בפקולטה למדעים מדויקים.
אנחנו בפורום של מוזיקה ואודיו שהוא מוצר צריכה רגיל, כמו הרבה אחרים.
פורום כזה נועד בעיקר לכתיבה חופשית של אנשים לגבי התרשמותם וניסיונם.
אף אחד לא מנסה להוכיח ולא מוכיח אבל גם לא ייתכן שכל התנסות אישית של מישהו תהיה נתונה למתקפה בלתי פוסקת - תוכיח !
תנו לאנשים לשמוע באוזניים ולהחליט על דרך קבלת ההחלטות שלהם בעצמם.
אולי באמת יהיה מעניין לפתוח סקר שיבדוק כמה מקוראי הפורום בחרו בשיטת מבחן עיוור כאשר הם רכשו ציוד אודיו ולפני מתן תשובה יפורטו השלבים ההכרחיים לביצוע מבחן עיוור תקין.
יש לי תחושה שמיעוט קטן עשה את זה כמו שכתוב בספר.

האם בפורום של טועמי יין ייכנס כימאי שלא שותה יין ויבדוק את הרכב הכימי של יינות ויטען ש"לא יכול להיות שיש הבדל בטעם כי המבנה הכימי דומה ברמה שחוש הטעם של האדם לא מסוגל להבחין בהבדלים" ויטען במפגיע להוכחות על כל דבר?
האם יאפשרו דבר כזה?

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ארז_וחני כתב:
...
...
"נאה דורש - נאה מקיים" , זה חל על אחרים, לא עליך...לך יש פטור...
"ההוכחות" שאתה ממחזר (לא חידשת עד עכשיו שום דבר... ), נטחנו עד דק בפורומים שונים כולל פה ובסופו של דבר אין קביעה מוחלטת וסופית בעניין.
תואיל לקרוא את הביקורות לגבי אופן התנהלות ה"ניסויים" האלה. לא בטוח שתבין את מהות ההסתייגויות משום שבשביל זה צריך לשמוע עם האוזניים, בדיוק כמו שכימאי לא יבין את טועמי היין עד שבעצמו לא יתנסה בטעימת יין.
זה שהתעוררת עכשיו ונדמה לך שאתה מביא את האמת לעולם האודיו, זה רק נדמה לך..
אתה מוזמן לרכוש ציוד אודיו ב 700 דולר ולהנות ממנו. אולי גם 200 דולר יספיקו...
אין לי בעיה עם זה בכלל.
לי מפריע מסע הצלב שאתה עושה באצטלה של "מושיע" ולכן אני אמשיך לחשוף את הצביעות של כתיבתך ואת המגמתיות שאתה נוקט בה. זה ייתן לקוראים פרספקטיבה נכונה יותר ושכל אחד יחליט לעצמו מה הוא עושה וכיצד יפעל.
...
על אילו ניסויים "האלה" אתה מדבר? אני מדבר על אחד בלבד, ועד כה לא שמעתי ממך מילה אחת של ביקורת עניינית, והאמת אפילו ביקורת לא עניינית, על אופן התנהלותו של הניסוי.

אני לא יודע איך זה בכלל אפשרי בשלב הזה, אבל נראה לי שעדיין לא קלטת שהניסוי מהסוג בודק בדיוק את ה"שמיעה באוזניים" שאתה מהלל, אז אם אתה חושב שיכולה להיות איזושהי הסתייגות שקשורה לתחום "השמיעה באוזניים", יש לך חוסר הבנה עוד יותר עמוק ממה שחשבתי עד כה. האנלוגיה עם טועמי יין כמובן לא תקפה כי מהות העניין הוא לא הטעם הסובייקטיבי אלא יכולת זיהוי ההבדלים בין טעמים אם אכן יש כאלה.

לא ממש אכפת לי מה מפריע לך וכאמור אין לזה שום משמעות או השפעה מהותית על הטענות שלי, די ברור שלכל אדם יפריע הרבה יותר אם יקנה מוצר יקר מבלי שזה ישפר בצורה כלשהו את המערכת שלו. אז כל עוד יש לי כוח ורצון אמשיך לבקר פה את ההמלצות האידיוטיות שמרבים לתת פה לאנשים שרק נכנסים לתחום.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738

שליחה

evgenetic כתב: האנלוגיה עם טועמי יין כמובן לא תקפה כי מהות העניין הוא לא הטעם הסובייקטיבי אלא יכולת זיהוי ההבדלים בין טעמים אם אכן יש כאלה.

...
·במובן מסויים האנלוגיה של מבחן עיוור לטעימת יין היא כן רלוונטית לדעתי לתחום האודיו, כי גם בדיקה זו נועדה לנטרל "פלצניזם" של יקבים שגובים מחירים מופקעים על תוצרתם ובמבחן עיוור הם אינם משקפים את יומרותיהם.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

במובן הזה כן, אבל הוא לא מצליח להפריד בין שני רעיונות שונים: זה שיש טעם/צליל מסוים שיכול להיחשב לטוב או לא טוב וזה כמובן סובייקטיבי, ויש את העניין שאנחנו מדברים עליו והוא היכולת לזהות בין שני יינות/מגברים שונים אובייקטיבית אך לא בהכרח שונים בטעם/צליל.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629

שליחה

כתבתי בעבר ואכתוב גם עכשיו, החלפתי מגבר סטריאו בעלות 12 א' שח ברסיבר בעלות דומה ולא הרגשתי בהבדל.
לפני ההחלפה עשיתי מבחן שבו הושמע ראשית המגבר לאחר מכן נותקו הרמקולים וחוברו שוב (זה לוקח משהו כמו 20 שניות). לא הייתה לי אפשרות באמת לעשות a/b טסט מאחר ואין לי קופסת מיתוג, אבל המבחן הזה הפריך בעיניי את הטענה שיש הבדל בין המכשירים. המסקנה שהגעתי אליה הביאה אותי לבסוף לרכוש רסיבר (אחר) בגלל היכולות שלו ברב ערוצי ושנחשב לשכיח יותר בקרב חברי הפורום.
את המגבר מכרתי בשמחה. ולהשלים את ההרגשה מכרתי מיד את האינטרקונקט לראשון שהגיע וממש היה בא לי להפתר מהכבלים לרמקולים "היוקרתיים" שדחפו לי כי הרגשתי שאם בין מגברים לא היה הבדל אז רוב הסיכויים שהכבלים לא ישפיעו כלל.
אגב, את כבל החשמל "היוקרתי" למרות מחירו האסטרונומי מסרתי מתנה לרוכש המגבר כי הרגשתי שהוא ממש מיותר עבורי.
אלה שני הסנט שלי.
השיעור שקיבלתי מאז הוא כפול:
1. לפני שקונים צריך לשמוע עם האזניים ולא עם העיניים.
2. גם לקנות לפי העיניים זה בסדר, העיקר שנדע את זה ולא נרגיש מרומים.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

ארז , אני לא מצליח להבין מה מקפיץ אותך ומה אתה מכניס כל פעם יינות , כאילו שיש איזה קשר בכלל או התאמה בין הטענות שהח'ברה מעלים פה לבין טעימת יינות . אתה מתעלם כל הזמן מהנחת הבסיס ועושה סלט של עובדות , הנחות והתנסויות אישיות , ולכל הדבר הזה אין שום תוקף .

פורום יינות לא רלוונטי. למה? מפני ששם הנחת היסוד היא שאכן יש הבדל כימי במרכיבי היין . טועמים או לא , זה לא קשור , ולכן אף חוכמולוג לא יתפרץ לשם ויטען שאנשים מדמיינים הבדלים , כי יש.

מתי החוכמולוג כן יתפרץ לשם ? לאחר שבמבחן עיוור כלשהו , (שאגב ביין הרבה יותר קל לביצוע מכיוון ששאר המשתנים יותר קלים לשליטה ובקרה) טועמים מנוסים וברי סמכא יטענו שחשו בהבדל בין יין משני בקבוקים שונים - למרות שמדובר באותו יין . מן הסתם תסכים איתי שאין שום סיבה שהבדל כזה יהיה קיים בפועל , אלא אם כן לשיטתך לגודל הבקבוק/צבע המדבקה/סוג הנייר והכיתוב שלה יש השפעה על אחד ממאפייני היין.

זה מה שטוענים פה נגדך ואתה מתעקש משום מה לא לקבל .

אין מצב בעולם , ב-ע-ו-ל-ם , שבמערכת נתונה בחלל נתון , כאשר המשתנה היחיד הוא סוג הכבל/אינטרקונקט , יהיה הבדל בפלט השמע , המתקיים מחוץ לתפיסה הסובייקטיבית של הנבדק/נבחן/סתם בן אדם שמחליף כבילה להנאתו.

בהנחה ומודדים 2 כבלים בכל טווח מחירים כלשהו ומתקיימים התנאים האלה:

1 – הכבלים פסיבים , ללא פילטרים. מאפיינים חשמליים של הכבלים – קיבול, השראה, התנגדות , מוליכות – זהים בתחום השמע.

2 – הכבלים שקופים לחלוטין בתחום תדרי השמע

3 – סקין אפקט ,הפרעות RF ושאר מרעין בישין , בהנחה ומתקיימים , משפיעים רק על התחום

שנמדד כבר במגה הרצים , או לכל הפחות רחוק בסדרי גודל מתחום השמע.

(*תחום השמע – הכוונה גם ברמה של 50 קילו הרץ /הגבול העליון הרלוונטי , לחובבי SACD ולנערים בגיל 14 עם שמיעה בריאה.)

אז ניתן לקבוע בוודאות שכל הבדל הנחווה ע"י המאזין בהאזנה לא עיוורת , לא מגיע מהרמקולים, ופתוח להשערות באשר למקורו האמיתי.

אות שמע הוא בסך הכל מטען, גודל חשמלי , בעת שעובר בכבל . ככזה , הוא בר ניטור ומדידה ע"פי פרמטרים ידועים מראש . בכבל לא זורם "סאונד" .

ההתעקשויות הילדותיות שלכם להיתפס לחוויה הסובייקטיבית שלכם די מובנים , לאור העובדה שחלקכם מושקע בהון עתק ברכיבי ציוד שונים , ופשוט לא מוכן לנסות ולהכיר אפילו באפשרות אחרת.

אגב , במדידות חשמליות/אלקטרוניות נטו יתקבלו הבדלים , לא רק בין כבלים , אלא גם על אותו כבל ממדידה למדידה. וזאת משום שאי אפשר לשלוט לחלוטין בכל המשתנים . אתה יודע , תנודות בזרם החשמל , דעיכת רכיבים/בלאי טבעי שלהם מהשמעה להשמעה (אפסי כמעט אך קיים) , ואני בטוח שיש עוד דברים שעלולים להשפיע שאיני יכול לחשוב עליהם כעת. אבל כל אלה משפיעים באופן זניח אם בכלל על הפלט , ואחת כמה וכמה על מה שהמאזין שומע , ובכל אופן לא ניתן לייחסם בלבד לעובדה שכבילה הוחלפה .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045

שליחה

clip99 כתב:אין מצב בעולם , ב-ע-ו-ל-ם , שבמערכת נתונה בחלל נתון , כאשר המשתנה היחיד הוא סוג הכבל/אינטרקונקט , יהיה הבדל בפלט השמע , המתקיים מחוץ לתפיסה הסובייקטיבית של הנבדק/נבחן/סתם בן אדם שמחליף כבילה להנאתו.
...
·
יש לי במערכת שני אינטרקונקטים שונים במחיר די דומה מחברות שונות
אם אני הופך בניהם את המיקומים הצליל של המערכת משתנה לגמרי לצליל שאני לא אוהב, ואם אשתמש במשפט שלך "אין מצב בעולם , ב-ע-ו-ל-ם ," שאני לא אזהה איזה כבל יושב היכן במערכת שלי !

ולא, אני לא מזמין אותך לבצע לי מבחן עיוור או כל מבחן אחר כי הדבר היחיד שמעניין אותי הוא מה אני שומע !

הנסיון שלי עם מגברי ק"ב/דו ערוצי
יש לי מגבר ק"ב ישן (נרכש ב2006) שהיה די טוב בזמנו (ימהה Rxv2500)וכשרציתי לשפר את הדו ערוצי בדקתי מספר מגברי דו ערוצי אצלי בהשוואה לק"ב במחירי יד שנייה דומים לק"ב והם לא נשמעו טוב ממנו (בדקתי ארקם, אודיולאב, נאד ועוד כמה)
לבסוף מצאתי מגבר דו ערוצי שאהבתי במחיר קצת יותר גבהה ורכשתי אותו אבל הוא נשמע טוב יותר מהק"ב באופן ברור
כך שלא תמיד כל דו ערוצי ישמע טוב יותר מק"ב במיוחד לא הדגמים הזולים יחסית כמו האודיולב 8000 שדובר בו היכן שהוא בשרשור הזה

היום הדו ערוצי אצלי נשמע הרבה יותר טוב מהק"ב אבל בתקציב שונה לגמרי כך שההשואה לא לגמרי הוגנת למרות שהמחיר לא ממש קובע ובדקתי גם מספר מגברי דו ערוצי במחירים גבוהים עד גבוהים מאוד והם נשמעו לי לא טוב

לפני חודש רכשתי מגבר ק"ב חדש (ימהה rxv779) והוא נשמע לי משמעותית פחות טוב ממגבר הק"ב הישן במיוחד בדו ערוצי כך שגם לא כל מגברי הק"ב דומים אפילו אם הם מאותה חברה

ירון

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

@a_yaron
·

גם אין לי שום כוונה לבצע לך או למישהו מבחן עיוור , את זה אני משאיר למומחים ממני בנושא, אם אתה נהנה זה מה שחשוב .

לעניין הכבלים שלך , אם אתה שומע הבדל אז אחד מהם/שניהם לא עונים על הדרישות שפירטתי בהודעתי הראשונה . ואם כן, אין שום תוקף להצהרתך בדבר יכולת האבחנה ביניהם , אם אינך מגבה אותה במבחן עיוור שנערך כהלכתו .

לעניין המגברים קצת עשית סלט לוגי באמצע ההודעה אך אני מאמין שמדובר בטעות הקלדה , אבל אם השורה התחתונה שלך בנושא היא שיש הבדלים , צריך לוודא את זה רק לאחר עבודת הכנה מקיפה של כיוונון וכיול עוצמות ובקרים שונים.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738

שליחה

ירון כתב:

ולא, אני לא מזמין אותך לבצע לי מבחן עיוור או כל מבחן אחר כי הדבר היחיד שמעניין אותי הוא מה אני שומע !
----------------------------------
ירון, עזוב אותך מאיתנו, ממליץ לך לעשות את המבחן העיוור לעצמך כאשר עוזרים לך חבר/חברה/שכן/מכר שלא מהתחום למען הסר לחץ.

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055

שליחה

בשנת 1995 קניתי רסיבר ימהה 2090

בסטראו הוא היה וקם היום קיים אצל חבר שלי בדיוק אותו המכשיר עבר אליו

עם צליל ענק 135W RMS
נקי עם באס מצויין טרבל לא חד ומיד עגול וכל זה בפלט
הפעילו לי את הרמקול האגדי של ימהה NS-1000M עם כזה עוצמה ונוכחות מרשימים
לאחר שהחליף מגבר DENON PMA-1060 שנימכר לאחד מפורסם ביותר העוסק בתחום שהתחיל הכל ממכירה שלי אליו עם טיונר TRIO 990
אז נתתי לו קטלוג של הי אנד DENON הדלקתי אותו ומאז הוא בתחום הזה במוצרי הי אנד

לעניין הרסיבר 2090 היחידי שהכרתי עם היכולת להפעיל את 1000 ללא בעיה עם סינרגיה מופלאה עם PIONEER PD-S802

שנים נהנתי מצליל הזה עד שהוחלף בסוני 930QS אין מה להשוות בינו לבין הסוני -הסוני עם צליל עלוב ההיתי צריך להוסיף מגברי הספק TAN-330ES כי היה לו כניסה לפטיפון טובה מאד וטיונר מעולה ופרה מצויין .
היום אצל אבא שלי
החיסרון שהיה לו 2090 רק דולבי פרו לוגיק ולסוני היה הכל
בדו ערוצי הימהה היה ועדיין אחד המכשרים המוערכים ביותר אצלי - ויש לי כיום את 2092 של אותו חבר ממש וגם הוא מבוסס
על חטיבת מגברי ההספק שזהים בשני הדגמים עם DD חידוש אז ללא צורך פרוססור נפרד DP-1

אגב במעבר לסטראו ב2090 המגברים הנוספים של סנטר ואאחוריים כבים וכל ההספק הוא עובר לשני מגברים הקדמיים

והיה בו טריק קטן ומיוחד שהפך את הרסיבר 2090 הזה לסופר דופר בדו ערוצי - סוד שעדיין אני לא משחרר אותו

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”