LG OLED ב 9990 שקל!
- בניר
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
ראיתי את המסך הזה בעבודה. היתי בהלם תמונה מהמממת,אין מילים, השחור מושלם.היתי הולך עליה, אולם משהוא עצר אותי.
להבנתי השחקן היחידי כיום בשוק ה OLED בישראל היא חברת LG. להערכתי בתוך זמן קצר יחסית יכנסו לשוק בישראל עוד חברות,אשר על כן חושב שכדאי להמתין שיהיו עוד "שחקנים" מה שיביא לתחרות וקרוב לוודאי להורדת מחירים.
עוד שאלה שעולה, האם כדאי לרכוש 4K ? מתי ואם בכלל יכנס 4K לשימוש בארץ ?
להבנתי השחקן היחידי כיום בשוק ה OLED בישראל היא חברת LG. להערכתי בתוך זמן קצר יחסית יכנסו לשוק בישראל עוד חברות,אשר על כן חושב שכדאי להמתין שיהיו עוד "שחקנים" מה שיביא לתחרות וקרוב לוודאי להורדת מחירים.
עוד שאלה שעולה, האם כדאי לרכוש 4K ? מתי ואם בכלל יכנס 4K לשימוש בארץ ?
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
אין כרגע עוד יצרן בעולם שמייצר פאנלי OLED חוץ מ LG Display.
השחקן הכמעט בלעדי בשוק הזה הוא LG. סמסונג יצאו מהמשחק ולפנסוניק יש מסך OLED ה 65CZ950 אשר עושה שימוש בפאנל של LG. יש גם יצרנים סיניים שקונים פאנלים מ LG והציגו מסכים אבל לא ראיתי עדיין משהו מסחרי, רק אבי טיפוס ודברים אולי לשוק המקומי בסין.
השחקן הכמעט בלעדי בשוק הזה הוא LG. סמסונג יצאו מהמשחק ולפנסוניק יש מסך OLED ה 65CZ950 אשר עושה שימוש בפאנל של LG. יש גם יצרנים סיניים שקונים פאנלים מ LG והציגו מסכים אבל לא ראיתי עדיין משהו מסחרי, רק אבי טיפוס ודברים אולי לשוק המקומי בסין.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- eyosha
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1342
@liorper
·
זה בדיוק מה שצריך לעשות לדעתי ליאור
תוציא עכשיו 10000 על מכשיר שלא תומך 4K, יש כבר תכנים שמתחילים להגיע ומה אז?
לא חבל, אם התקלקלה לך הטלוויזיה בסדר , אז תקנה אם לא ואתה תומך Full HD תחכה, אין מה להוציא עשרת אלפים ועדיין להשאר ה full hd אחרי כל הסיפור..
אנשים ממהרים לבזבז, כי הפורום כאן סוחף אותם, אבל זה מיותר
·
זה בדיוק מה שצריך לעשות לדעתי ליאור
תוציא עכשיו 10000 על מכשיר שלא תומך 4K, יש כבר תכנים שמתחילים להגיע ומה אז?
לא חבל, אם התקלקלה לך הטלוויזיה בסדר , אז תקנה אם לא ואתה תומך Full HD תחכה, אין מה להוציא עשרת אלפים ועדיין להשאר ה full hd אחרי כל הסיפור..
אנשים ממהרים לבזבז, כי הפורום כאן סוחף אותם, אבל זה מיותר
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9068
אלעד - אתה בגדול צודק. אין היגיון אמיתי לקנות עכשיו FHD ולא 4K. אבל מהצד השני של המטבע החלופה היא "לרדת" למסך בגודל של 55 אינץ' עם תמונה מושלמת שזה בסופו של דבר מה שנדרש מהטלוויזיה.
או לחילופין לקנות מסך (ייתכן גדול יותר) שבו איכות התמונה תהיה פחות טובה אבל הוא יהיה יותר מתקדם.
וכל החיסכון יסתכם אולי ב- 2000 עד 3000 ש"ח לטובת גודל מול איכות ?
לדעתי האישית אני חושב ש OLED זה הדבר החם הבא ומי שחושב להחליף למשהו גדול יותר ויכול להמתין, אז שימתין עד שה- 4K יהיה שפוי יותר. אני מעריך שנה מהיום המחירים יהיו הרבה יותר שפויים על הגדלים הגדולים של ה- 4K.
או לחילופין לקנות מסך (ייתכן גדול יותר) שבו איכות התמונה תהיה פחות טובה אבל הוא יהיה יותר מתקדם.
לדעתי האישית אני חושב ש OLED זה הדבר החם הבא ומי שחושב להחליף למשהו גדול יותר ויכול להמתין, אז שימתין עד שה- 4K יהיה שפוי יותר. אני מעריך שנה מהיום המחירים יהיו הרבה יותר שפויים על הגדלים הגדולים של ה- 4K.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9068
אלעד - אתה בגדול צודק. אין היגיון אמיתי לקנות עכשיו FHD ולא 4K. אבל מהצד השני של המטבע החלופה היא "לרדת" למסך בגודל של 55 אינץ' עם תמונה מושלמת שזה בסופו של דבר מה שנדרש מהטלוויזיה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- eyosha
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1342
@avihuli
·
זה פחות או יותר התכנית שלי, רק שהטלוויזיה הנוכחית תחזיק מעמד עד אז...
·
זה פחות או יותר התכנית שלי, רק שהטלוויזיה הנוכחית תחזיק מעמד עד אז...
- qashoa
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1121
אני לא מצליח להבדיל בין 4k ל fhd אפילו ממרחק 2 מטר
אז החלטתי ללכת על ה oled
עד שיהיו שידורי 4k ... מחיר מסך הפרימיום של היום יהיה במחיר של פיתה שווארמה פלוס שתיה
אז החלטתי ללכת על ה oled
עד שיהיו שידורי 4k ... מחיר מסך הפרימיום של היום יהיה במחיר של פיתה שווארמה פלוס שתיה
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
·qashoa כתב:אני לא מצליח להבדיל בין 4k ל fhd אפילו ממרחק 2 מטר
אז החלטתי ללכת על ה oled
עד שיהיו שידורי 4k ... מחיר מסך הפרימיום של היום יהיה במחיר של פיתה שווארמה פלוס שתיה...
אם זה ככה אז למה לקחת OLED ?? תקנה סתם TV ותחסוך כסף .
ההבדל ענק במרחק של 2מ' בין FHD ל-4K , גם בTV בגודל 50' ואם את זה אתה לא רואה -
אז בטח שלא תראה הבדל בין LED רגילה ל-OLED .
- qashoa
-
- חבר ותיק

הכוונה שלי לתכנים באיכות hd .movieman כתב:·......
אם זה ככה אז למה לקחת OLED ?? תקנה סתם TV ותחסוך כסף .
ההבדל ענק במרחק של 2מ' בין FHD ל-4K , גם בTV בגודל 50' ואם את זה אתה לא רואה -
אז בטח שלא תראה הבדל בין LED רגילה ל-OLED ....
ולא ב 4k
- jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
איך השווית, ואיזה מסך 50" זה היה? זה נשמע שונה מהותית מהנסיון של אחרים.movieman כתב:ההבדל ענק במרחק של 2מ' בין FHD ל-4K , גם בTV בגודל 50'...
·ואם את זה אתה לא רואה אז בטח שלא תראה הבדל בין LED רגילה ל-OLED ....
OLED משפר שחורים וזוויות צפיה, דברים שאפשר להבחין בהם בלי קשר למרחק.
ברור שאין הבדל (ממשי) אם התוכן לא 4K.qashoa כתב:הכוונה שלי לתכנים באיכות hd .ולא ב 4k...
- qashoa
-
- חבר ותיק

האמת ש 2 מטר מ 55 אינץ הפריע לי קצת.
למרחק של 3 מטר זה סביר בעיניי
וזה בגלל שאיכות השידור לא משהוא.
אם כך הזמן הייתי מחובר על בלוריי היה יותר נוח
למרחק של 3 מטר זה סביר בעיניי
וזה בגלל שאיכות השידור לא משהוא.
אם כך הזמן הייתי מחובר על בלוריי היה יותר נוח
- movieman
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5012
·qashoa כתב:הכוונה שלי לתכנים באיכות hd .......
ולא ב 4k...
התכוונתי למסך 55' שעמד קרוב.
אני מדבר על תכנים של 4K . אל מול תכנים ב-FHD .
אגב - בהתחלה לא הייתי משוכנע שיש הבדל במרחק של 2 מ' בין 4K ל-FHD (חפרתי בנושא עוד מדגם ישן של סמסונג F9000),
אבל בפעם השנייה שיצא לי לבדוק בחנות עם תכני דמו ומעט "שינוי הגדרות תמונה) ההבדל היה מוחשי .
רשמתי את זה באחד הדיון כאן (אני חושב שאפילו במרחק גדול יותר רואים את ההבדל) .
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 464
לאור המבצע המפתה, הלכתי היום לאל״מ לראות את הטלוויזיה. הדבר הראשון ששמתי לב אליו הוא כמות הצריבות המטורפת שהייתה לה. לוגו של MTV, ערוץ 10 ועוד כמה. המוכר אמר לי שהטלוויזיה בתצוגה רק חודשיים. הדבר השני שעיצבן אותי הוא שמחברים את כל הטלוויזיות שם לממיר YES אחד מסכן עם מיליון פיצולים וכבלים באורך מטורף. איכות התמונה של כל הטלוויזיות שם הייתה זוועה. כשביקשתי להחליף למקור בו אוכל לראות את יכולות הטלוויזיה, המוכר הסתכל עלי במבט הזוי ושאל ״לאיזה?״. אמרתי לו בלו-ריי. הוא צחק כאילו ביקשתי משהו מופרך. סליחה באמת שלפני שאני מוציא 10000 שקל אני ארצה לראות את היכולות האמיתיות של הטלוויזיה שלי. חנות שאמורה להתמחות בין השאר בטלוויזיות ומחברת את כולן לשידור Yes מסכן. הזוי.
אבל בלי שום קשר, למי שעדיין שוקל לקנות אותה, שיקח בחשבון את נושא הצריבות. הוא ממש חמור לדעתי. בשבילי זה היה Deal Breaker שלילי.
אבל בלי שום קשר, למי שעדיין שוקל לקנות אותה, שיקח בחשבון את נושא הצריבות. הוא ממש חמור לדעתי. בשבילי זה היה Deal Breaker שלילי.
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

זה מסך שעלול להיצרב אם לא שומרים עליו ואני מניח שבצוגה בחנות הוא יכול לעמוד ימים שלמים על אותו ערוץ. זה פשוט לא מזיז שם לאף אחד. מבקרים בעולם שהיו עם המסך מעל שבוע רשמו שהם נתקלו בצבירות תמונה אך שהן נעלמו אחרי זמן מה ולא נצרבו.
לגבי החנות, נו.. מה אפשר לצפות ממקום כמו אל"מ ושות'? אם אתה רוצה שיתייחסו לבקשה כמו לצפות בתכן איכותי ממקור איכותי ברצינות, נסה ללכת לחנות מתמחה. חוץ מזה, אפשר תמיד לשים כמה תכנים באיכות טובה שאתה מכיר על דיסק און קי וללכת איתו לבחון איפה שבא לך..
לגבי החנות, נו.. מה אפשר לצפות ממקום כמו אל"מ ושות'? אם אתה רוצה שיתייחסו לבקשה כמו לצפות בתכן איכותי ממקור איכותי ברצינות, נסה ללכת לחנות מתמחה. חוץ מזה, אפשר תמיד לשים כמה תכנים באיכות טובה שאתה מכיר על דיסק און קי וללכת איתו לבחון איפה שבא לך..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- superbizho
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 718
לגבי צריבה של המסך
ראיתי אותו דבר גם במכשירי galaxy s6 החדשים בתצוגה... יש בהם מסכים בטכנולוגיה דומה (amoled) ..
לפי מיטב הבנתי בעיה של הצריבה נגרמת על ידי תמונה סטטית.. האם זה היה גם המקרה בעולם תצוגה?
ראיתי אותו דבר גם במכשירי galaxy s6 החדשים בתצוגה... יש בהם מסכים בטכנולוגיה דומה (amoled) ..
לפי מיטב הבנתי בעיה של הצריבה נגרמת על ידי תמונה סטטית.. האם זה היה גם המקרה בעולם תצוגה?
- לירן_ב
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 470
@LinkMattan
·מה אתה מצפה ממוכר בחנות אל״מ
היום הוא מוכר טלויזיות, אתמול הוא מכר בחנות נעליים
אני אישית תמיד הולך לחנויות הסטריאו המקצועיות - שם יש עם מי לדבר ושזה מגיע למחיר אני בודק מה המחירים בחנויות הרגילות ומסתדר עם המוכר
·מה אתה מצפה ממוכר בחנות אל״מ
היום הוא מוכר טלויזיות, אתמול הוא מכר בחנות נעליים
אני אישית תמיד הולך לחנויות הסטריאו המקצועיות - שם יש עם מי לדבר ושזה מגיע למחיר אני בודק מה המחירים בחנויות הרגילות ומסתדר עם המוכר
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

עצם העובדה שב-2015 אני צריך לשמור על המסך כדי שלא ייצרב נשמע לי הזוי. מזכיר לי את ימי הפלזמה העליזים. המסך בחנות כולה חודשיים, שזה בערך כמו שנה בשימוש ביתי - לא המון. גם ראוי לציין שזה המסך היחידי בחנות שם שהיה עם צריבות, מעליו ולידו היו מסכי לד של סמסונג ללא אף צריבה אחת. וזה סימן רע. מרגיש לי שהטכנולוגיה לא בשלה מספיק אם יש תקלות כאלה. והביקורות מחו״ל בדרך כלל נוטות להזניח דברים כאלה, או שהם כל כך שיכורים מאיכות התמונה שהם לא באמת נתנו את הדעת על הצריבות. אין דבר יותר מבאס מלקנות מסך בסכום לא מבוטל ואחרי זה לגלות כל מני צריבות ושטויות. מעדיף לחכות שנה-שנתיים עד שהבעיות האלה יפתרו.jacko-il כתב:זה מסך שעלול להיצרב אם לא שומרים עליו ואני מניח שבצוגה בחנות הוא יכול לעמוד ימים שלמים על אותו ערוץ. זה פשוט לא מזיז שם לאף אחד. מבקרים בעולם שהיו עם המסך מעל שבוע רשמו שהם נתקלו בצבירות תמונה אך שהן נעלמו אחרי זמן מה ולא נצרבו.
לגבי החנות, נו.. מה אפשר לצפות ממקום כמו אל"מ ושות'? אם אתה רוצה שיתייחסו לבקשה כמו לצפות בתכן איכותי ממקור איכותי ברצינות, נסה ללכת לחנות מתמחה. חוץ מזה, אפשר תמיד לשים כמה תכנים באיכות טובה שאתה מכיר על דיסק און קי וללכת איתו לבחון איפה שבא לך.....
לגבי החנות - באופן עקרוני אתה צודק. אבל הבעיה האמיתית כאן זה היחס של הרשתות האלה לצרכן, לא המוכרים. ההנהלה. אם הם חושבים שהם מוכרים ללקוח טלוויזיה ב10,20 ואפילו 30 אלף שקל ולא מאפשרים לו לבדוק את היכולת האמתית שלה, אז יש כאן בעיה מהותית שבאה מההנהלה. זה כמו שתכנס לסוכנות רכב והם לא יאפשרו לך לעשות נסיעת מבחן. אני מחרים את הרשתות האלה מעכשיו בכל הנוגע למסכים.
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

כל מה שהם משדרים שם בחנות זה שידורי יס. כל מני ערוצים. אז זו לא תמונה סטטית במלואה, אלה חלקית, כי כל הלוגואים הם סטטיים. והם אלו שנצרבו. שאר התמונה דינאמית.superbizho כתב:לגבי צריבה של המסך
לפי מיטב הבנתי בעיה של הצריבה נגרמת על ידי תמונה סטטית.. האם זה היה גם המקרה בעולם תצוגה?...
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

כמו שרשמתי - החודשיים האלה שהמסך היה שם בתצוגה לא רלוונטים. באותה מידה הוא יכל להיצרב גם אחרי מספר ימים, במידה והשאירו עליו תמונה ססטית לאורך ימים שלמים שזה ככל הנראה מה שעשו. פשוט - כי זה לא מעניין אותם.
ההשוואה לפלזמה נכונה מאחר גם ה- OLED וגם פלזמה מבוססים על תאים שפולטים אור ולא על תאים החוסמים אור, כמו ב- LCD. ובדיוק בגלל ההבדל הזה - מסכי פלזמה ו- OLED עלולים להיצרב ומסכי LCD לא.
אבל בין "עלול להיצרב" ל- "להיצרב בהכרח" יש הבדל גדול. גם במסכי פלזמה היו כאלה שהרסו את המסכים שלהם אחרי שהציגו עליהם תמונה סטטית לאורך זמן ארוך ו/או צפו כמעט תמיד באותו הערוץ עד שהלוגו כבר נצרב במסך. לכן, כשקניתי את אחת הפלזמות שהיו לי לפני איזה 6 שנים הייתי לחוץ מהנושא. בשנה הראשונה כשפאנל עוד היה "טרי" ורגיש יותר לצריבות, אכן הבחנתי בכמה צבירות תמונה שלעיתים אף לקח איזה יומיים-שלושה עד שהן ידעכו. אך לאחר 6 שנים (היום אצל הוריי) אין במסך ולו צריבה אחת. בשימוש נורמאלי עם המסך אני לא מאמין שיהיו בעיות, אבל אולי אני טועה. אדווח לגבי זה אחרי שימוש במסך לתקופה מסויימת.
*עריכה -
הנה מוזמן לעיין בעצמך בקישורים האלה, נשאלה שם אותה שאלה:
http://www.avsforum.com/forum/40-oled-t ... t-lag.html
https://www.avforums.com/threads/do-ole ... n.1913131/
אז שוב, צבירת תמונה - כנראה שכן. צריבה - ייתכן שכן אם ממש מזניחים, אבל נראה שבשימוש סביר אין עם זה בעיות.
ושוב, מבטיח לדווח אם אמצא בעתיד צריבות במסך שלי.
לגבי החנות, מסכים לחלוטין. מנסיון שלי אלו מקומות שאוהבים מכירות קלות ולא ממש אוהבים להשקיע בתצוגה שלהם ו/או בידע והסברים. הם עוד תקועים איפשהו בשנות השמונים-תשעים. תוקעים על מוצר בתצוגה מחיר רנדומאלי אשר ממנו הם מתחילים לעשות הנחות ומתחילים לבלבל לך את השכל.. לוקחים דף נייר ומחשבון (המהדרין אפילו משתמשים במחשבון עם חשבונית נייר כזו) ומתחילים לגרד את הראש איך הם נותנים לך עכשיו "הנחה שאסור להם לתת רק באישור המנהל אזור" וכו'
ההשוואה לפלזמה נכונה מאחר גם ה- OLED וגם פלזמה מבוססים על תאים שפולטים אור ולא על תאים החוסמים אור, כמו ב- LCD. ובדיוק בגלל ההבדל הזה - מסכי פלזמה ו- OLED עלולים להיצרב ומסכי LCD לא.
אבל בין "עלול להיצרב" ל- "להיצרב בהכרח" יש הבדל גדול. גם במסכי פלזמה היו כאלה שהרסו את המסכים שלהם אחרי שהציגו עליהם תמונה סטטית לאורך זמן ארוך ו/או צפו כמעט תמיד באותו הערוץ עד שהלוגו כבר נצרב במסך. לכן, כשקניתי את אחת הפלזמות שהיו לי לפני איזה 6 שנים הייתי לחוץ מהנושא. בשנה הראשונה כשפאנל עוד היה "טרי" ורגיש יותר לצריבות, אכן הבחנתי בכמה צבירות תמונה שלעיתים אף לקח איזה יומיים-שלושה עד שהן ידעכו. אך לאחר 6 שנים (היום אצל הוריי) אין במסך ולו צריבה אחת. בשימוש נורמאלי עם המסך אני לא מאמין שיהיו בעיות, אבל אולי אני טועה. אדווח לגבי זה אחרי שימוש במסך לתקופה מסויימת.
*עריכה -
הנה מוזמן לעיין בעצמך בקישורים האלה, נשאלה שם אותה שאלה:
http://www.avsforum.com/forum/40-oled-t ... t-lag.html
https://www.avforums.com/threads/do-ole ... n.1913131/
אז שוב, צבירת תמונה - כנראה שכן. צריבה - ייתכן שכן אם ממש מזניחים, אבל נראה שבשימוש סביר אין עם זה בעיות.
ושוב, מבטיח לדווח אם אמצא בעתיד צריבות במסך שלי.
לגבי החנות, מסכים לחלוטין. מנסיון שלי אלו מקומות שאוהבים מכירות קלות ולא ממש אוהבים להשקיע בתצוגה שלהם ו/או בידע והסברים. הם עוד תקועים איפשהו בשנות השמונים-תשעים. תוקעים על מוצר בתצוגה מחיר רנדומאלי אשר ממנו הם מתחילים לעשות הנחות ומתחילים לבלבל לך את השכל.. לוקחים דף נייר ומחשבון (המהדרין אפילו משתמשים במחשבון עם חשבונית נייר כזו) ומתחילים לגרד את הראש איך הם נותנים לך עכשיו "הנחה שאסור להם לתת רק באישור המנהל אזור" וכו'
- eyalW
-
- חבר פעיל

- תגובות: 98
מישהו יודע איפה אפשר עדיין לקנות ב 9999?