הזמנת מכונה מחו"ל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

TsurTriger כתב: אם כי, אני בן אדם רציונאלי בגישה בכל נושא של הוצאות (אולי לפעמים יותר מדי)..
...
·

קשקשן מישהו עוד יאמין לך בסוף... אתה הכי לא רציונלי בפורום הזה עם הכי הרבה שכנוע עצמי - ראה את מאמר הפולמן... רק כפיר יותר משוגע ממך.....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096

שליחה

הלו הלו :lol:
הפורמן זו השקעה. הוא עם ציפוי זהב. אני מחכה שהזהב יעלה (הם הוציאו גירסה כמו שלי, רק עם מטבע זהב במשקל של 1/4oz, אבל ויתרתי).
בוא איתי לסופר בהזדמנות, תראה איזה נוראי לעשות איתי קניות.8)
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781

שליחה

TsurTriger כתב:הלו הלו :lol:
הפורמן זו השקעה. הוא עם ציפוי זהב. אני מחכה שהזהב יעלה (הם הוציאו גירסה כמו שלי, רק עם מטבע זהב במשקל של 1/4oz, אבל ויתרתי).
בוא איתי לסופר בהזדמנות, תראה איזה נוראי לעשות איתי קניות.8)
...
·צור נראלי שהטענות שלך התפוגגו ברגע שהוזכר נושא הפולמן :lol:

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777

שליחה

TsurTriger כתב: בוא איתי לסופר בהזדמנות, תראה איזה נוראי לעשות איתי קניות.8)
...
·

אומרים שהשלב הראשון בריפוי הוא הכרה בבעיה :twisted:

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה

תודה רבה גם לחן וגם לעפר שהרסו לי את התדמית. :x

אז אם כבר הרסתם,
עפר במיוחד בשבילך:
פולמן מצופה זהב 22K עם מטבע זהב טהור (24K) במשקל של 1/4oz
שלא תחשוב שלא ביררתי את המחיר, כמובן בשבילך. המחיר, לפני כחודשיים, היה כ980$. אך נאמר לי שהמחיר מתעדכן בהתאם לשער הזהב (בגלל המטבע שיש בתוך הטמפר).
[img2=960x960]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... d7c76f8501[/img2]
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אין לי אזרחות אמריקאית, אפשר אחד עם מטבע של לירה ? :)
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

gibson9655
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103

שליחה

דווקא לגבי הדוחסנים אני חושב שהסיפור דיי ברור ורוב מי שקורא הכתבה ואפילו מי שקונה מבין את השורה התחתונה. גברים אוהבים תכשיטים וגורמטים (למטבח)

במכונות הקפה אני בטוח שיש עוד מי שחושבים שאחת תוציא שוטים אלוהיים ברצף ואחרת שוטים נחמדים ברצף. אנשים מתמכרים לקניות ולשדרוגים הרבה יותר מלקפה עצמו, משאירים למין הנשי עשן..

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@IlanEdri
·
נו, הגיעה ? :)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

@gibson9655
·
אני חושב שאני מפספס אותך
אם נשים לרגע בצד את ענין ה "מה יותר טעים" , שזה סובייקטיבי, במכונות שונות אתה עשוי לקבל קפה שונה. גם אם השיטה דומה (ההבדל בין מכונות מנוף עם קפיץ למשל הוא עצום, כך גם לגבי מכונות סינגל בוילר ביתיות בסיסיות)
ישנו סוג מסוים של מכונות ביתיות, מחיף חום עם ראש E61 , מגוון גדול של מכונות ויצרנים אבל השיטה והרכיבים קרובים לכדי זהות. והמחירים נעים בין 6-10 K שקלין. אם אתה טוען שניקח סוג זה של מכונות, נכייל אותן באופן זהה, ואז נעשה מבחן טעימות עוורות, לא נדע איזו מנה יצאה מאיזו מכונה, בלי להתחשב במחיר, אתה כנראה צודק לחלוטין. ההבדל הוא רק במה שמסביב - איכות הבניה, חיבור ישיר, תוצרת הרכיבים הפנימיים וכו. בקיצור מדובר בעיקר בפיצ'רים ומראה.
אם תכניס לבדיקה מכונות עם ראשים שונים כמו בזרה ולה-צימבלי, שלא לדבר על מנופים, אתה כנראה תשים לב להבדל. אבל זה לא אומר שזה יהיה טעים יותר או פחות, אלא בעיקר שונה.
אגב החוכמה היא לא לשים מאסטר-בריסטה על המכונות אלא דוקא מישהו שהדרכת 10 דקות בלבד, ואז תראה שיש הבדלים בחזרתיות בין מכונות.
לבסוף, אני אישית לא מאמין גדול במבחנים עוורים. הם מגלים לך כל מיני דברים מעניינים אבל לא קולעים במבחן שביעות הרצון הכללית ממוצר לאורך זמן. המוח האנושי מורכב מידי ולא מאפשר לנתק את החוויה הכללית מהתוצאה בכוס (במקרה זה) בדיוק כמו שכיף יותר לנהוג במכונית יפה או לצפות בטלויזיה ששילמת עליה יותר. אם אתה רוצה לקחת את זה לקיצוניות, עשה לעצמך מבחן: דמיין לך כוס אספרסו מושלמת. קרמית, טעמים עזים ומובחנים, ריח נעים של קפה, ללא טעמי לוואי, תחושה קלה של קקאו, עם פירותיות קלה בסוף הלגימה. כיון שהמוח שלך מסוגל לעשות זאת, גם בלי כוס קפה ביד, הוא עושה זאת כשאתה לא מבקש ממנו בזמן שאתה שותה ממכונה שעונה לצפיותיך. במבחן עיוור אתה לא יודע למה לצפות ולכן אתה בעיקר בוחן את יכולת המוח לעבוד בסביבה של חוסר ודאות.

gibson9655
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103

שליחה

@hosq

דווקא לא נראה לי שפספסת אותי אולי רק בכמה נקודות , אבל באופן כללי אתה פשוט לא מסכים איתי :)

לגבי בריסטה מעולה - כל אחד אחרי תקופת לימוד יהיה בריסטה מעולה על המכונה שלו ולכן לשים בריסטה מעולה דיי קולע למה הוא עשוי להוציא מהמכונה שלו.
בריסטה מעולה מביא את המכונה שלו לתוצאה דומה עד כדי זהה למכונה שעולה עוד 50 אחוז ? גם הוא יוכל. ילמד ויוציא שוטים אלוהייםכמו שאוהבים להגיד פה וברצף.
·
מכונות מנוף מחוץ לטענה שלי למרות שלא ציינתי את זה. אין לי מושג מה טעם הקפה ומה מיוחד בחליטת מנוף , יכול להיות שבאמת יש הבדל גדול ויכול להיות שלא. אין לי מושג ולכן לא נכנס לזה.

ולגבי הטענה האחרונה שאמרת - אם דימיון מודרך עוזר לקבל שוט מעולה , אז אין טעם להשקיע עוד כסף ועודכסף במכונה. אפשר להסתפק במכונה טובה מאד ולא יוצאת מן הכלל.
עדיף להשקיע בעוד ציוד שמביא לתוצאות טובות - כמו סלסלאות יעודיות עם דוחסנים מתאימים , כמו קולה ביתי איכותי , כמו כוסות מעולות ובטח בקפה שבו הפערים בין הזול ליקר מאד ניכרים בכוס. ושהולך להיות נצרך במשך שנים בכמויות גדולות.
ואפשר גם להשקיע את הכסף בחוכמה בהשקעה מניבה.
(דוחסן מזהב של שרשר של מציל בבריכה זו לא בדיוק בשקעה חכמה ולא ברור למה היא תורמת פרט למינוס בחשבון ופלוס אצל היצרן, זה באמת טימטום בשיאו ועוד מטר למעלה , לא אישי זו רק דעתי)

IlanEdri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137

שליחה

Chura כתב:@IlanEdri
·
נו, הגיעה ? :)
...
אמורה להגיע בשלישי !! החברה בחנות היו ממש אחלה ושלחו לי תמונות של האריזה ביום שהם שלחו,
אמרו לי לוודא שהיא מגיעה בדיוק כמו שהם ארזו ולא לקבל אם לא. גרמו לי לבטוח בהם קצת יותר !

IlanEdri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

זה הגיע היום, עדכונים בהמשך:)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

IlanEdri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עוד אחת:)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474

שליחה

תתחדש ותהנה, נראית יפה, מבריקה, ומבטיחה.

noamsh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257

שליחה

אילן, תתחדש ותהנה :)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה

נתפס לי הצוואר בגללך...

איזה יופי של מכונה !
תתחדש.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

Ben_p
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 781

שליחה

אילן נראת מדהים , נשמח לשמוע התרשמות ראשונית שלך , כמו כן נשמח לקבל את שם החנות ולינק במידה ואתה שבע רצון

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755

שליחה

מדהים! תהנה ביג טיים

IlanEdri פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה לכולם!! אנסה לתת חוות דעת ותמונות בהמשך השבוע:)

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא משהו, הייתי בטוח שהזמנת ספידסטר...
:)

תתחדש!
Configure Terminal
Write Erase
reload