Project Morpheus/PlayStation VR - משקפי ה VR החדשים של סוני

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Meishar84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 354

שליחה

גל הכול בצחוק :D

האמת שבנושא הVR אני דיי ספקן, ברגע שהטכנולגיה תגיע לבשלות ויתחילו לצאת כותרי AAA שתומכים ומיועדים לVR ובעיקר FPSים במיוחד אחד ספציפי, (מישהו אמר Battlefield VR? :D )
אני אקפוץ על זה.
כרגע אני מעדיף לשבת על הגדר ולתת לטכנולוגיה להתבשל ולהתייצב, במיוחד שהיא עולה כמו קונסולה ולא כמו אביזר משלים.
נערך לאחרונה על ידי Meishar84 ב 06/11/2016 14:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

Meishar84 כתב:הכול בצחוק :D
האמת שבנושא הVR אני דיי ספקן, ברגע שנקבל כותרי AAA שתומכים ומיועדים לVR ובעיקר FPSים במיוחד אחד ספציפי, (מישהו אמר Battlefield VR? :D )
אני אקפוץ על זה.
...
זה בדיוק העניין, שאני לא רואה משחק FPS קלאסי כמו BF מגיע ל VR ועובר אדפטציה איכותית (שלא לדבר על מושלמת)
לרוץ - אי אפשר, לכן כבר השליטה מוגבלת לאביזרים, שלא לדבר על הסחרחורת שתקבל כשתנוע בתזזיתיות האופיינית של המשחק הזה.
אני סקפטי בשלב הזה, זה עדיין לא שם.

Meishar84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

דווקא לדעתי השילוב של BF ובכלל FPS עם VR יכול להיות מדהים.
השליטה מן הסתם תהיה בשלט, למעט סיבוב ותנועות ראש שתוכל לקבל ראיה 360 מעלות.
למעשה הדבר היחיד שהVR יוכל לעשות זה להחליף את הסטיק השמאלי.

תחשוב על זה,
התקמפרת באיזה הר או גבעה, אתה שומע מטוס\טנק בא מאחורה בצד שמאל (כמובן שחובה אוזניות Wireless Plus לפחות) אתה מסובב את הראש רואה את המטוס\טנק עוברים מספר מטרים ממך.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Meishar84 כתב:דווקא לדעתי השילוב של BF ובכלל FPS עם VR יכול להיות מדהים.
השליטה מן הסתם תהיה בשלט, למעט סיבוב ותנועות ראש שתוכל לקבל ראיה 360 מעלות.
למעשה הדבר היחיד שהVR יוכל לעשות זה להחליף את הסטיק השמאלי.

תחשוב על זה,
התקמפרת באיזה הר או גבעה, אתה שומע מטוס\טנק בא מאחורה בצד שמאל (כמובן שחובה אוזניות Wireless Plus לפחות) אתה מסובב את הראש רואה את המטוס\טנק עוברים מספר מטרים ממך.
...
אז בגדול אני מבין שאתה צלף מתקמפר, אה??? :lol:
וברצינות - היום זה לא חסר לי, כלומר עם המערכת סראונד או עם האוזניות מדמות סראונד אני דיי חווה את החוויה מבחינת שמע.
מבחינה ויזואלית, אין ספק שלהסתכל לאחור לבין להזיז את הסטיק יש הבדל, אבל זה עדיין לא מתיישב לי ברמה של משהו אפוי בצורה מלאה ואיכותית.
אין ספק שימים יגידו, הדרך נסללת ואני בטוח שמי שרכש VR עכשיו יהנה מכותרים שרק ישתפרו עם הזמן.
זמנים טובים להיות גיימר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73412
שם מלא: ערן

שליחה

לכל מי ש"יושב על הגדר", "מחכה לבשלות מוצר" ומחכה למשחקים גדולים יש לי כמה דברים לציין:

1. כל הביקרות על ה PS VR מציינים שזה מוצר איכותי ו"בשל". לי יצא להתעסק איתו רק יום אחד (אבל מלא, כ 7-8 שעות) ואני בהחלט מסכים עם אמירה הזו.

2. יש כבר כ 50 משחקים בשוק. מתוכם כבר יש לא מעט משחקי AAA כגון BATMAN: ARKHAM VR, RIGS: MECHANISED COMBAT LEAGUE, EVE: VALKYRIE RESIDENT EVIL 7, FARPOINT למי שחיפש שוטר, 5. Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration, Until Dawn: Rush of Blood, Final Fantasy XV: VR Experience, Star Wars: Battlefront X-Wing VR, Star Trek: Bridge Crew, Call of Duty: Infinite Warfare – Jackal Assault, Gran Turismo Sport ועוד ועוד ועוד.

3. תראו כמה משחקים יגיעו לזה בעתיד הקרוב:

https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_VR#Games

אז כל ה"אין משחקים", "לא בשל" וכו וכו - סתם תירוצים לא לקנות. זכותכם, אבל הי - אל תחיו באשליות שאין מה לשחק.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

gal-cohen כתב:
...
...
וברצינות - היום זה לא חסר לי, כלומר עם המערכת סראונד או עם האוזניות מדמות סראונד אני דיי חווה את החוויה מבחינת שמע.
...
·

מתנצל לנפץ את האשליה, אבל גם לי יש מערכת 5.1 מאוד איכותית, ולא, זה לא אפילו קרוב לחוויה ש VR מספק. זה משהו שעד שלא מנסים, לא מבינים - באמת.

ד"א, מי שישוב על הגדר ורוצה להתנסות - בהחלט מוזמן לבוא אליי לבקר ולהתרשם :wink:

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Huber כתב:
...
...
·

מתנצל לנפץ את האשליה, אבל גם לי יש מערכת 5.1 מאוד איכותית, ולא, זה לא אפילו קרוב לחוויה ש VR מספק. זה משהו שעד שלא מנסים, לא מבינים - באמת.

...
שוב, ציינתי שמדובר בחוויית הסאונד בלבד, רק השמע - לא החוויה הכללית של המוצר או בהיבט של תוכן הוידאו.
אני לא יושב על הגדר בגלל משחקים, אני בעיקר על הגדר בגלל שאני רגיש לחוויה הזו, ולטעמי המוצר עדיין צריך להתפתח.
זו גם לא שאלה של טעם - זו עובדה, בדיוק כמו שה PS4 עדיין מתפתח וכנ"ל ייאמר גם על ה PRO.
עוד ייצאו משחקים טובים יותר, יפים יותר, עוטפים יותר, וזה חל בהחלט גם על ה VR.

כרגע אני גם לא מתרשם מכמות הכבלים הגדולה, שלא לדבר על אביזרים נוספים, מצלמה, MOVE, וכל מי שרוצה לשחק במשחקי FPS כהלכה, יהיה חייב גם את הרובה:
http://www.pushsquare.com/news/2016/11/ ... r_wishlist

אין לי ספק שאתה נהנה וההתרשמות שלך לטובה, לא חולק על כך בכלל.

Meishar84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

gal-cohen כתב:אז בגדול אני מבין שאתה צלף מתקמפר, אה??? :lol:
...
להפך, אין לי סבלנות לשבת ולהתקמפר, אני יותר נוטה לכיוון הEngineer או Assault (תלוי במפה). אני משחק כמו שהיד שאוהב לרוץ מרתון או להשתמש בטנקים ולהלחם ברכבים משוריינים אחרים, אני גם מאוד אוהב להכנס לקרבות ירי מול צלפים שיש לי נשק נחות יותר (Assault Rifle) בשביל האתגר :lol:
Huber כתב:לכל מי ש"יושב על הגדר", "מחכה לבשלות מוצר" ומחכה למשחקים גדולים יש לי כמה דברים לציין:

1. כל הביקרות על ה PS VR מציינים שזה מוצר איכותי ו"בשל". לי יצא להתעסק איתו רק יום אחד (אבל מלא, כ 7-8 שעות) ואני בהחלט מסכים עם אמירה הזו.

2. יש כבר כ 50 משחקים בשוק. מתוכם כבר יש לא מעט משחקי AAA כגון BATMAN: ARKHAM VR, RIGS: MECHANISED COMBAT LEAGUE, EVE: VALKYRIE RESIDENT EVIL 7, FARPOINT למי שחיפש שוטר, 5. Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration, Until Dawn: Rush of Blood, Final Fantasy XV: VR Experience, Star Wars: Battlefront X-Wing VR, Star Trek: Bridge Crew, Call of Duty: Infinite Warfare – Jackal Assault, Gran Turismo Sport ועוד ועוד ועוד.

3. תראו כמה משחקים יגיעו לזה בעתיד הקרוב:

https://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_VR#Games

אז כל ה"אין משחקים", "לא בשל" וכו וכו - סתם תירוצים לא לקנות. זכותכם, אבל הי - אל תחיו באשליות שאין מה לשחק.

...
1.נכון שהוא איכותי, אבל עדיין יש לו דרך ארוכה לפניו.
2.המשחקים שם הם משחקים ישנים וממוחזרים, גם למעט GT ובאטמן אין שם יותר מידי AAA..
לCoD אני לא מתקרב גם אם תשלם לי :lol: , עם הכרזת Infinite Warfare העתידני במקום MW4 או כותר לוחמה מודרנית אחר הסדרה הזאת התפגרה.
בוא נסכם את זה לפחות מבחינתי , ביום שיהיו גרסאות VR לBF, Uncharted, The Last of Us, אני אזמין אותו באותו רגע, עד אז אני לא חושב שארכוש אותו.
3.Gran Turismo יכול להיות מעניין עם VR, אבל זה בתנאי שיש מצלמה בתוך הרכב שרואים את הדש בורד וההגה.
Huber כתב: מתנצל לנפץ את האשליה, אבל גם לי יש מערכת 5.1 מאוד איכותית, ולא, זה לא אפילו קרוב לחוויה ש VR מספק. זה משהו שעד שלא מנסים, לא מבינים - באמת.

...
·

לדעתי אם קונים VR חובה מערכת סאונד היקפית או אוזניות סראונד, אחרת החוויה היא רק 50%.
ואני אשמח מתישהו לבוא לראות ולהתרשם. :)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Meishar84 - אם ככה לעולם לא תקנה כי המשחקים שציינת לעולם לא יגיעו ל VR - זהו שוק שונה, עם משחקים שונים לגמרי.

אתה מוזמן, אני מהצפון, אפשרי בסופ"ש (שישי או שבת), דבר איתי בפרטי ונתאם.

Meishar84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

איך הגרפיקה בVR אגב? כמה מורגש האפקט של ה3D?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

3D עדיין לא ניסיתי, לא יודע האמת מאפא להשיג תכני 3D ל PS4. לגבי הגרפיקה - לא סוגיה בכלל. לי יש מחשב מאוד חזק ואני משחק ב 4K ומאוד רגיש לגרפיקה, פה החוויה כ"כ שונה שהגרפיקה לא משחקת תפקיד.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3630

שליחה

@Huber
·

אתה משתמש באוזניות (העלובות למדי) שהגיעו עם הערכה, או באוזניות משלך?

Batnun

.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

בהתחלה השתמשתי באלו שהגיעו עם הערכה, דווקא לא כאלו גרועות למען האמת. אח"כ כמובן עברתי לאוזניות איכותיות יותר משלי, ברור שיש הבדל, אבל שוב - המקרויות לא ממש גרועות.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444

שליחה

קיבלתי את הVR לפני שבוע וחצי,
אני ממליץ בחום לכל מי שמחזיק PS4 לנסות למצוא חנות או להגיע אפילו לחברי פורום שיש להם כדי לחוות,
לא משנה כמה יגידו וכמה יכתבו עד שלא תשימו את זה על הראש לא תבינו את החוויה,

הכי קל להקביל את זה להולודק בסטארטרק, בעצם כשאתה נכנס למשחק אפילו רק לתפריט זה כאילו אתה נכנס לחדר חדש והוא מקיף אותך לגמרי.
מבחינת התצוגה האמת שהייתי מופתע מעד כמה זה מפוקסל, אנחנו כרגע בשלב של PS1 מבחינת VR יש עוד דרך ארוכה עד שנראה משחקים ברמת הגרפיקה של uncharted או AAA אחרים, וזה כנראה לא יקרה בדור הנוכחי וגם לא זה שיגיע אחריו.
למרות זאת, ברגע שמתחיל משחק או שנמצאים בחוויה מסויימת הפיקסלים פשוט נעלמים, כי תחושת ההטמעות היא עד כדי כך מוחשית. אתה לא עוצר לחשוב על הפיקסלים ואתה כנראה גם לא שם לב אליהם. החשיבות של הגרפיקה עצמה היא הרבה פחות משמעותית מאשר העיצוב של העולם מסביבך.

מה שכן, בינתיים מכל הדמואים באמת חסר משחק ממש טוב,
BZ נראה טוב אבל לא נראה לי שווה 50$ וEVE VALKIRIE המשחק שהכי ציפיתי לו נקטל בביקורות, יש שם "שלם על מנת לנצח" והדמו מאוד מאוד קצר ולא נותן לחוות את המשחק.

מחר אמורים לצאת עוד כמה משחקים כולל ROBINSON של CRYTEK נקווה שהוא יהיה שווה את ה40$ ולא חוויה של שעה וחצי...

מהדמואים שיצא לי לשחק בינתיים אני רוצה לציין לטובה את עולם הפלטפורמה ב-PLAYROOM VR. פשוט לשחק סופר מריו, רק שאתה נמצא לידו והוא מתרוצץ מסביבך, יש פוטנציאל אדיר למשחקים מהסוג הזה.
עוד חוויה כיפית היא המטווח שהוא חלק מPS WORLDS, השימוש בMOVE ממש עובד מעולה. התנועות ממופות אחת לאחת. אני מת שיוציאו משחק TIME CRISIS חדש לVR.

שורה תחתונה, חוויה מדהימה אבל אם אתם יכולים לחכות עם זה אז עדיף, ותשתדלו לנסות בעצמכם אי אפשר להבין עד שלא מנסים.
נערך לאחרונה על ידי sagioto ב 07/11/2016 18:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

REZ חברים, תשחקו את REZ ב VR.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

האם PS4 פרו משפר את החוויה ב VR?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Huber כתב:האם PS4 פרו משפר את החוויה ב VR?

...
אין לך את ה PRO? רק את ה VR?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אכן.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Huber כתב:אכן.
...
אז מתי לבוא עם המכשיר?
תעשה לי הדגמה (אקיא בשקית) ועל הדרך נראה כיצד יש שיפור?
:)

חזור אל “קונסולות”