היי שלום שוב,
אז ככה, ח.י הביאו אליי את המסך החדש הבוקר.
החדשות הטובות הן שנראה שיש בו הרבה פחות זליגה. עדיין קיימת, אבל ברמה שאפשר היה לחיות איתה.. לא רואים את זה בתמונה מפני שלא הספקתי להגדיר במצלמה זמן חשיפה וכו' אבל יש מעט זליגות. ברמה סבירה ביותר.
החדשות הרעות הן שהמסך גם הגיע עם פגם. ברגע שהוא הודלק הופיע לו (ונשאר שם באופן קבוע) פס צהוב אנכי לכל גובה המסך ברוחב של איזה כשלושה פיקסלים. שאלתי את הטכנאיים האם בדקו לי את המסך לפני שהוא הובא אליי, כפי שהובטח לי מהשירות. הם אמרו שלא, שהם לא עושים דברים כאלה. עצם העובדה שהמסך הגיע פגום גם מאשרת את הדבר.

כמובן שהמסך הקודם הוחזר והחדש נלקח חזרה אליהם. יתאמו איתי שוב החלפה ליום אחר..
לא רק שאני מאוכזב, אלא גם שהסיפור הזה מתחיל לעלות לי יותר מידי כסף. כבר הפסדתי שני ימי עבודה על הסיפור הזה ובפעם הבאה שהם יבואו זה יהיה היום השלישי (כן, בדומה לסרט "היום השלישי" - גם כאן יש הרבה בארדאק)
מה ששמתי לב אליו על הדרך זה שבמסך אצלי הפאנל לא צמוד למסגרת בכל אזורי פינות המסך. יש מרווח של כמה מילמטרים בין המסגרת לפאנל עצמו בידיוק באזורים שיש זליגות אור. אם מסתכלים ממבט מלמעלה למטה באזורי הפינות ניתן לראות במרווח הזה את תאורת הלד האחורי "שבורחת" בין המרווחים. הנה תמונה של מה שאני מנסה להסביר. תמונה ממבט מלמעלה למטה על הפינה הימנית התחתונה. התעלמו כאן מהגוון האפור של הפאנל.

במסך החדש שהובא אליי הפאנל יושב צמוד למסגרת ואין בו מרווחים.
עוד משהו, יש כאלה שראיתי שרשמו בפורום וגם יש אנשים שאמרו לי בעל פה - חוסר אחידות ועננות במסכי LED זה חלק מובנה בטכנולוגיית מסכי ה LED במידה כזו או אחרת. אז ככה, אני מסכים עם זה חלקית. חוסר אחידות אבסולוטי ברור שלא נקבל פה ואף אחד לא נכנס פה לקטנות עם ערכי מדידה של שחור/לבן באזורים שונים במסך. וכן יכול להיות גם נקודתית אזורים מסויימים שאפילו בעין, במסך שחור לגמרי רואים שהגוון שלהם מעט בהיר יותר.
אבל למה מסכים חלקית?
כי אני יודע שאת הרוב הגדול של הבעיות האלה אפשר לפתור או למזער באופן משמעותי אם היצרניות רק יתכננו רכיבים מעט איכותיים יותר ו/או קצת ישקיעו יותר בנושא של תכן ההרכבה של המוצרים שלהם ובבקרת איכות. באמת שדרושה קצת יותר אכפתיות אך לא מדובר פה בהשקעה כבירה. עובדה היא גם שבהמון מסכי LED אין כמעט את התופעה הזו. במסך הקודם שלי 50ES5600 של סמסונג (מסך פשוט לכל דעה) לא היה אפילו זכר לזליגה. כלום. אפס. והוא בניגוד למסך הנוכחי שלי היה מסך EDGE LED ולא BACK LED כשהאחרון עדיף על הוקדם בנושא הזליגות, לפחות על הנייר.
אגב, התמונה הקודמת שפרסמתי היתה עם מסך שחור לגמרי. אז הנה תמונות מצפייה בתכנים רגילים רק כדי להמחיש שהבעיה היא לא רק עם איזה משהו סינטטי שלא שייך להנאה השגרתית מהמסך. שימו לב לארבעת הפינות, לא שקשה לפספס. תגידו לי אתם אם אפשר לחיות עם זה.. (התשובה שלכם לא רלוונטית לגבי שינוי התחושה שלי

)

אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".