נרכש 60LA621Y - האם זליגת האור תקינה? (סוף סיפור. עמ' 8 )

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

לא.. אם היו כבר הייתי מעדכן.
שלחתי היום בבוקר מייל לשאול לגבי התקדמות.. לא קבלתי מענה, לא במייל ולא טלפוני.
לצערי, אני מניח שזה יהיה רק שבוע הבא מתישהו. :(
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

היי,
אז יש עדכון, חזרו אליי היום בבוקר.
לצערי לא רק שהם לא עמדו בהבטחה שלהם להחליף לי את המסך במסגרת השבוע שעבר עכשיו זה גם יהיה רק בעוד שבועיים מהיום - כלומר שלושה שבועות מיום הפניה שלי אליהם וקצת פחות מחודש ממועד האספקה המקורי.
מבאס, אבל אפשר לחיות עם זה. כל עוד בסופו של דבר המסך שיביאו לי יהיה תקין מפגמים אז יהיה בסדר.
אגב פגמים, לפני יומיים גיליתי שלמסך שלי יש איזשהי בעיה בחיבור HDMI 3. הוא לפעמים לא מצליח לזהות שרכיב מסויים מחובר ופועל בכניסה הזו והדבר היחיד שפותר את זה זה לנתק את כבל ה HDMI ולחבר שוב ואז המסך מצליח לזהות. זה קרה לי גם כשה PS3 היה מחובר שם וגם עם המחשב וניסיתי עם כמה כבלים שונים. הבעיה היא רק בכניסה הזו.

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

ממליץ בחום לבטל את העסקה.

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן

שליחה

jacko-il כתב:היי,
אז יש עדכון, חזרו אליי היום בבוקר.
לצערי לא רק שהם לא עמדו בהבטחה שלהם להחליף לי את המסך במסגרת השבוע שעבר עכשיו זה גם יהיה רק בעוד שבועיים מהיום - כלומר שלושה שבועות מיום הפניה שלי אליהם וקצת פחות מחודש ממועד האספקה המקורי.
מבאס, אבל אפשר לחיות עם זה. כל עוד בסופו של דבר המסך שיביאו לי יהיה תקין מפגמים אז יהיה בסדר.
אגב פגמים, לפני יומיים גיליתי שלמסך שלי יש איזשהי בעיה בחיבור HDMI 3. הוא לפעמים לא מצליח לזהות שרכיב מסויים מחובר ופועל בכניסה הזו והדבר היחיד שפותר את זה זה לנתק את כבל ה HDMI ולחבר שוב ואז המסך מצליח לזהות. זה קרה לי גם כשה PS3 היה מחובר שם וגם עם המחשב וניסיתי עם כמה כבלים שונים. הבעיה היא רק בכניסה הזו.
...
היי שחר.
אני מניח שהסיבה היא מחסור קשה במלאי המוצר...
מקווה שההחלפה תפתור את הנושא על הצד הטוב ביותר (Y)

מני

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

MovieO, אני מעדיף שלא..
סה"כ, למעט בעיית זליגת האור זה מסך טוב לדעתי והעסקה שעשיתי לדעתי טובה. אני אהיה מרוצה כשאקבל מסך זהה לזה רק תקין. כפי שראינו כאן (וגם ברשת בכלל) מפרסומים של אחרים המצב שלי הוא חריג ולא תואם את המקובל בדגם הזה.
נכון, די מוגזם שמושכים אותי עם ההחלפה כל כך הרבה זמן אבל אני טיפוס סלחן וגמיש. אני רק מקווה שהם יעמדו מאחורי המילה שלהם ובאמת יספקו לי מסך תקין. ממש לא בא לי שוב לקבל מסך שסובל מאותה בעיה או מבעיות אחרות.

מני,
גם אני מקווה. תאמין לי שאני מקווה. :)

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

היי שלום שוב,
אז ככה, ח.י הביאו אליי את המסך החדש הבוקר.
החדשות הטובות הן שנראה שיש בו הרבה פחות זליגה. עדיין קיימת, אבל ברמה שאפשר היה לחיות איתה.. לא רואים את זה בתמונה מפני שלא הספקתי להגדיר במצלמה זמן חשיפה וכו' אבל יש מעט זליגות. ברמה סבירה ביותר.
החדשות הרעות הן שהמסך גם הגיע עם פגם. ברגע שהוא הודלק הופיע לו (ונשאר שם באופן קבוע) פס צהוב אנכי לכל גובה המסך ברוחב של איזה כשלושה פיקסלים. שאלתי את הטכנאיים האם בדקו לי את המסך לפני שהוא הובא אליי, כפי שהובטח לי מהשירות. הם אמרו שלא, שהם לא עושים דברים כאלה. עצם העובדה שהמסך הגיע פגום גם מאשרת את הדבר.
תמונה
כמובן שהמסך הקודם הוחזר והחדש נלקח חזרה אליהם. יתאמו איתי שוב החלפה ליום אחר..
לא רק שאני מאוכזב, אלא גם שהסיפור הזה מתחיל לעלות לי יותר מידי כסף. כבר הפסדתי שני ימי עבודה על הסיפור הזה ובפעם הבאה שהם יבואו זה יהיה היום השלישי (כן, בדומה לסרט "היום השלישי" - גם כאן יש הרבה בארדאק)

מה ששמתי לב אליו על הדרך זה שבמסך אצלי הפאנל לא צמוד למסגרת בכל אזורי פינות המסך. יש מרווח של כמה מילמטרים בין המסגרת לפאנל עצמו בידיוק באזורים שיש זליגות אור. אם מסתכלים ממבט מלמעלה למטה באזורי הפינות ניתן לראות במרווח הזה את תאורת הלד האחורי "שבורחת" בין המרווחים. הנה תמונה של מה שאני מנסה להסביר. תמונה ממבט מלמעלה למטה על הפינה הימנית התחתונה. התעלמו כאן מהגוון האפור של הפאנל.
תמונה
במסך החדש שהובא אליי הפאנל יושב צמוד למסגרת ואין בו מרווחים.

עוד משהו, יש כאלה שראיתי שרשמו בפורום וגם יש אנשים שאמרו לי בעל פה - חוסר אחידות ועננות במסכי LED זה חלק מובנה בטכנולוגיית מסכי ה LED במידה כזו או אחרת. אז ככה, אני מסכים עם זה חלקית. חוסר אחידות אבסולוטי ברור שלא נקבל פה ואף אחד לא נכנס פה לקטנות עם ערכי מדידה של שחור/לבן באזורים שונים במסך. וכן יכול להיות גם נקודתית אזורים מסויימים שאפילו בעין, במסך שחור לגמרי רואים שהגוון שלהם מעט בהיר יותר.
אבל למה מסכים חלקית?
כי אני יודע שאת הרוב הגדול של הבעיות האלה אפשר לפתור או למזער באופן משמעותי אם היצרניות רק יתכננו רכיבים מעט איכותיים יותר ו/או קצת ישקיעו יותר בנושא של תכן ההרכבה של המוצרים שלהם ובבקרת איכות. באמת שדרושה קצת יותר אכפתיות אך לא מדובר פה בהשקעה כבירה. עובדה היא גם שבהמון מסכי LED אין כמעט את התופעה הזו. במסך הקודם שלי 50ES5600 של סמסונג (מסך פשוט לכל דעה) לא היה אפילו זכר לזליגה. כלום. אפס. והוא בניגוד למסך הנוכחי שלי היה מסך EDGE LED ולא BACK LED כשהאחרון עדיף על הוקדם בנושא הזליגות, לפחות על הנייר.
אגב, התמונה הקודמת שפרסמתי היתה עם מסך שחור לגמרי. אז הנה תמונות מצפייה בתכנים רגילים רק כדי להמחיש שהבעיה היא לא רק עם איזה משהו סינטטי שלא שייך להנאה השגרתית מהמסך. שימו לב לארבעת הפינות, לא שקשה לפספס. תגידו לי אתם אם אפשר לחיות עם זה.. (התשובה שלכם לא רלוונטית לגבי שינוי התחושה שלי :wink:)
תמונה
תמונה

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6648

שליחה

jacko-il

צר לי לשמוע את החדשות המאכזבות . מקווה מאוד שבסופו של דבר הסאגה תסתיים
עם מסך תקין שיעבוד לפי טעמך .

לגבי זליגות : בדרך כלל ככל שהמסך יותר גדול , יש סיכוי יותר גדול לזליגות.

יש סיכוי לבטל את העסקה לחלוטין ולקבל את הכסף בחזרה ?
האם רכישת מסך פלזמה יכולה להיות תחליף ראוי עבורך ?

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לגבי ביטול העסקה - אני באמת לא יודע מה להגיד.
כשפניתי ל- ח.י לאחר מספר ימים מקבלת המסך סוכם איתי שיחליפו לי את המסך במסך חדש שאין בו את הבעיה הנ"ל. בגלל שאני מרוצה משאר התכונות של המסך והוא בגדול מתאים לי למעט בעיית הזליגה, הסכמתי, מתוך הנחה שאקבל מסך זהה אך ללא הבעיה המציקה. בין מועד הפנייה שלי אליהם ועד ההספקה היום פניתי גם לחנות ממנה רכשתי את המסך, סיפרתי את הבעיה שלי למנהל ממנו רכשתי ובררתי את האפשרות לבטל את העסקה. הוא הרגיע אותי והבטיח לי שאני בידיים טובות ושאם אמרו לי שזה יוחלף למסך תקין אז זה מה שיהיה. שאני אתן להם לעבוד ולספק לי מסך תקין. בחרתי להאמין לו וליבואן ולתת להם לעבוד ולספק לי מסך חדש תקין.
לצערי, אני לא משוכנע במאה אחוז שעשיתי נכון וגרוע מכך - הימים האלה שאני מחסיר בעבודה עולים לי המון כסף ומציבים אותי במצב לא נעים כל פעם מול המנהלים שלי. בדיעבד היה לי יותר משתלם כספית לבטל את העסקה (גם אם זה כולל השתתפות באיזה דמי ביטול) או אפילו למכור את המסך הזה הלאה בהפסד מאשר להכנס לכל הסאגה הזאת.
לדבר כרגע על מסך פלזמה זה לא רלוונטי מפני שאני עדיין תקוע באותו המקום. עקרונית, אני לא שולל פלזמה כטכנולוגייה אך מעשית אני לא חושב שיש פלזמות שיכולות לענות על כל הצרכים שלי בתקציב שהיה לי.

oz007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297

שליחה

jacko-il

אם רכשת אשמח אם תוכל לשתף את זה בשרשור דגמים ומחירים
חבל שאתם לא משתפים פעולה זה ממה יכול לעזור לכולם

frogi1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63

שליחה

הבעיה עם המסך הזה היא כזאת:
אמנם מדובר על מסך לד אחורי ולא היקפי אך בדגם הזה אין את מנגנון הLocal dimming שהוא ורק הוא אמור לתת את האחידות הטובה והמתבקשת במסכי לד ואת העדר תופעות העננות והזליגות כמו גם שחור מוחלט.
ברגע שהמנגנון הזה חסר זה שקול לרכישת ג'יפ לשטח ללא 4X4.... אתה מקבל ג'יפ אבל עם כל החסרונות והמגבלות של הנעה קדמית רגילה.

זה בהחלט יכול להסביר שמסכי לד היקפי יתנו ביצועים טובים יותר מהמסך הזה כמו שגם אתה ציינת מנסיונך.
בטכנולגיית הלד לצער רבים אין קיצורי דרך כדי לקבל ביצועים טובים וצריך את כל העוגה, לפי הצילומים שהעלת הזליגות ורמת
העננות זה לא משהו שאני הייתי יכול לחיות איתו.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

jacko-il
האמת הסיפור שלך ממש מבאס. אני מרשה לעצמי להכליל שרובינו כאן מחפשים להוציא מקסימום מהציוד שלנו, לכייל אותו נכון מבחינת תמונה וסאונד ולא להתפשר על תמונה עם חוסר אחידות בהארה.
ממש בא לי להשתדרג על מסך גדול יותר ועם תלת מימד אבל שרשורים עם חוויות עמו שלך ושל אחרים עם חוויה דומה מרתיע..

בכל אופן שיהיה לך בהצלחה!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

lasik כתב:jacko-il
לא להתפשר על תמונה עם חוסר אחידות בהארה.
...

אמנם פלזמה היא טכנולוגיה שעבר זמנה ולא חפה מתקלות ,
אך מבחינת איכות השחורים ואחידות בהארה היא עושה את עבודתה נאמנה .

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

היי, רק עדכון -
תחילת השבוע התקשרתי ל- ח.י כדי לברר מתי יגיע המסך לאחר שהמסך התקול כאמור נקלח על ידם בחזרה. דרשתי שינסו לבוא לקראתי עם זמן האספקה לשעות הערב או ביום שישי מאחר ותכל'ס הם אלו שפישלו עם המסך הקודם אחרי שאמרו לי שהוא ייבדק לפני שהוא יישלח אליי וזה לא קרה. בנוסף, גם בגלל שאין לי כבר אפשרות לקחת עוד יום חופש בעבודה, שלא לדבר על זה שזה עולה לי המון כסף. הנציג רשם את הפניה ואמר שהוא יעביר את הבקשה שלי הלאה. הסתבר לי בדיעבד שהם חזרו אליי למחרת אך מעולם לא ראיתי שיחה מהם והושארה לי הודעה בתא קולי לחזור אליהם. אתמול התקשרתי אליהם שוב כדי לתאם ושוב כל ההסברים מחדש לנציגה אחרת.. שורה תחתונה, הם לא יכולים לבוא לקראתי בזמני האספקה ונשאר להם חלון אחרון הכי קרוב רק ביום חמישי הבא. זה מתחיל להיות חתיכת סרט ההחלפה הזאת.
תאמינו לי כבר חשבתי אולי להישאר עם המסך שלי וזהו.. מצאתי שזליגות האור/עננות שיש לי במסך מתמזערות מעט לאחר שהמסך עובד קצת ומתחמם ובנוסף מצאתי ברשת הצעה לנסות להקטין את העננות ע"י ליטוף הפאנל באזורים "הנגועים" עם מטלית מיקרופייבר. (מצאתי את "השיטה" הזו באיזה פוסט ב- AVS, קישור: http://www.avsforum.com/t/1125227/possi ... disclaimer). מהפוסט שם זה השתמע להרבה כאילו עושים איזה מסאז' לפאנל או מפעילים עליו לחץ - זה ממש לא כך. כפי שרשמתי - זה ממש ליטוף של הפאנל, דומה לניקוי שגרתי של המסך רק בלי הפעלת כח.
להגיד לכם ששני הגורמים האלה פתרו את הבעיה ואין לי זליגות - ממש לא. פשוט מעט פחות. ניסיתי לצלם ולהראות כאן, אבל המצלמה מסתבר לא כזו רגישה לדקויות האלה ורק בעין זה נראה מעט יותר טוב. עדיין, כשיש תמונה כהה רואים את האזורים הבהירים, אבל זה מעט פחות בהיר ופחות בולט ממה שהיה. מצד שני, מישהו כבר אמר לי שיכול להיות שפשוט התרגלתי לזליגות וזה סתם שכנוע עצמי שמשהו השתנה בכלל..
הבעיה היא (ורשמתי את זה כבר באחד הפוסטים הקודמים שלי) שיש למסך גם בעיה עם אחת מכניסות ה HDMI והוא כל הזמן מאבד בה אות + המרווחים האלה שיש בין הפאנל למסגרת לא נראים לי תקינים ועובדה היא שבמסך שהביאו לי להחלפה זה לא היה כך והכל היה בו פיקס.
אז נכון לעכשיו - ממתין להחלפה בשבוע הבא ומקווה שאקבל מסך נטול פאקים ותקלות. מת לגמור כבר עם הסאגה הזו.

ועכשיו בלי קשר לבעיות, אחרי שהתרגלתי לכל ההגדרות ואחרי שכיוונתי אותו קצת אני יכול להגיד שאני מאד מרוצה מהיכולות שלו. כלומר, תורידו לו את הפאק של הזליגה המוגזמת וזה פשוט אחלה מסך. הכל עובד ונראה כמו שאני אוהב, גם בסרטים וגם במשחקים.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

אל תוותר
שילמת המון כסף ולא מעט ממנו הולך לשירות ואחריות. תממש אותה שוב ושוב עד שתקבל את המסך שהוא 100%
אל תתפשר על 98% כי הביאו לך בהתחלה 50%
מגיע לך מוצר 100% טוב וזה מה שתקבל.

בהצלחה

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

לא לוותר זה קל להגיד , אבל כל פעם לקחת יום חופש בגלל ביקורי טכנאי , אין סוף טלפונים (שרובם זוכים להתעלמות מוחלטת)
זה כאב ראש לא קטן..

ממש כמו מלחמת התשה

זו בדיוק אותה שיטה כמו של חברות ביטוח....

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953

שליחה

אתה לא יכול לתאם יום התקנה לשעות בהם אתה לא עובד? שישי/שעות הערב?
אישה/חבר בבית?
כולה מישהו שיהיה נוכח בזמן שהטכנאי מרכיב
אתה תגיע אחר כך ותבדוק

זה ממש לא לגיטימי שתיקח ימי חופשה על הזמני עבודה שלהם

בכל אופן, אני יודע מה זה לממש אחריות כמה מבאס זה,
אבל מה שבטוח זה לא לוותר
בטח לא בעליות כאלו

MovieO
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

tomer953 כתב:אל תוותר
שילמת המון כסף ולא מעט ממנו הולך לשירות ואחריות. תממש אותה שוב ושוב עד שתקבל את המסך שהוא 100%
אל תתפשר על 98% כי הביאו לך בהתחלה 50%
מגיע לך מוצר 100% טוב וזה מה שתקבל.

בהצלחה
...
יש לי המון ניסיון עם זליגות ועננות עשיתי כבר דוקטורט בזה לצערי.

במצב העננות והזליגות כיום אם המצב טוב ב 80% שיקח בלי למצמץ כי הוא לא ימצא יותר טוב מזה בתאורה הקפית.

מה שכן מהתמונות שאני רואה מהצד השמאלי התחתון והצד הימני העליון יש לו זליגה חמורה הוא צריך לדרוש את הכסף חזרה ולגמור את הסיפור או לחלופין לבקש שיפתחו לו קופסא קופסא ויבדקו עד שיראה שהטלוויזיה במצב תקין (מה שלא יקרה בפועל)

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

tomer953,
לצערי לא הצלחתי לתאם איתם לשעות בהם אני לא עובד (שעות אחה"צ) או ליום שישי - הם לא עובדים בשעות האלו והם לא היו מוכנים להתגמש עם זה. בנוסף, אין לי אפשרות להביא מישהו לדירה שיקבל את המסך. אני רווק וגר לבד נכון לעכשיו, מה גם שלא הייתי סומך על אף אחד חוץ מעצמי לבדוק מה הם מביאים לי.
pessik,
האמת היא שאני לא מרגיש שמנסים להתיש אותי או שעובדים עליי והמקרה ממש לא דומה להתנהלות מול חברות ביטוח או משהו דומה. ייאמר לזכות ח.י שהתקשורת איתם ממש טובה, הם עונים מהר מאד לטלפונים, חזרו אליי כשאמרו שיחזרו אליי ומעולם לא התווכחו לגבי ההחלפה או התנערו מאחריות. מה שכן, לא היו צריכים להבטיח לי שיבדקו את המסך לפני שמביאים לי אותו אם בפועל הם לא עושים דברים כאלה. בסופו של דבר קרה בידיוק מה שחששתי ממנו והמסך הגיע תקול. רציתי להימנע מבזבוז זמן יקר ולקחתי סתם יום חופש בשביל השטות הזו.
MovieO,
אכן, כמו שרשמת, אם יהיו מעט זליגות (80% בסדר כמו שרשמת) אני כמובן אחייה עם זה מאחר ולא ניתן לקבל מסך לד עם אחידות מושלמת. מקובל לראות מעט זליגות ועננות כל עוד זה לא מכסה שטח גדול יחסית וגם מאד בהיר. זה בידיוק המצב אצלי - זה לא שאני דורש מסך ללא זליגות, אני דורש מסך ללא זליגות מוגזמות ואני חושב שזו דרישה לגיטימית לגמרי ולכן גם ח.י נענו לבקשה שלי להחלפת המסך.
הבעיה הגדולה ביותר כאן זה שזה כמו רולטה - אף אחד לא מבטיח לי שהמסך שיביאו יהיה במצב טוב יותר. אני רוצה לקוות שיותר גרוע ממה שיש אצלי כרגע לא יהיה..

בכל אופן, תודה לכולכם על התגובות ועל הליווי בדיון.
כמובן שאחזור ואעדכן כאן בהמשך.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1502

שליחה

הייתי מציע לך לבקש להגיע למחסן שלהם ולראות את המסך לפני ששולחים אותו אלייך.
תעשה את כל הבדיקות שלך שם ותמנע עוד ספק ועוגמת נפש

NK
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1994

שליחה

ambar כתב:הייתי מציע לך לבקש להגיע למחסן שלהם ולראות את המסך לפני ששולחים אותו אלייך.
תעשה את כל הבדיקות שלך שם ותמנע עוד ספק ועוגמת נפש
...
צודק בהחלט !!

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”