החל ממחר - בזק תשדרג חינם ל־100 מגה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
esaly
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2003
שם מלא: esaly

שליחה

חברים, קצת על פרוטוקול עבודה,
כרגע אני על PPPOE ומקבל 70 מגה לאחר השדרוג, (לפני כן הייתי על 40)
לא כדאי ב100 מגה לעבור לMPLS?

נ.ב : גם הנתב שלי נתקע כל כמה ימים - 1043ND.

romitkin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103

שליחה

לבזק אין MPLS (או אף פרוטוקול אחר לצורך העניין). מהם נתוני הסינכרון שלך?

RefaelMantsur
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 320
שם מלא: Refael Mantsur

שליחה

יש להם חיבור MPLS.לעסקים בלבד
תמונה
רפאל מנצור

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176

שליחה

התייעצות:
אני על 15 מגה ואני לא מעוניין כרגע לשלם לבזק עוד 8-10 ש"ח דמי שכירות על מודם/ראוטר VDSL, וגם לא ממש דחוף לי לשדרג את המהירות.

השאלה אם מבחינה אסטרטגית לטווח ארוך כדאי לי להירשם עכשיו למבצע ולשדרג ל-100 מגה "על נייר בלבד" ללא תוספת עלות כשבפועל אני אמשיך להשתמש במודם ADSL הרגיל שלי ואתחבר במהירות 15 מגה, כדי לשמור לעצמי על נייר את המהירות הגבוהה יותר במחיר אטרקטיבי כך שאם בעוד שנה אני ארצה לשדרג אז כל מה שאני אצטרך לעשות זה לשכנע את השימור להשאיר אותי באותו מחיר ובאותו מסלול שאני כבר נמצא בו?

האם יש סיטואציה שבוקר אחד פתאום החיבור שלי לא יעבוד ואני אתקשר ויגידו לי "אתה חייב ללכת לבזקסטור לקנות/לשכור מודם VDSL ועד שתעשה זאת החיבור ADSL שלך לא יעבוד בכלל ואתה תהיה בלי אינטרנט?" או שכל עוד אני לא אקנה/אשכור מודם VDSL ואחבר אותו אז אף אחד בבזק לא יעשה איזושהי פעולה שתפגע בחיבור ה-ADSL הישן שלי?

כי אנחנו יודעים מהשנה האחרונה שלא הייתה לבזק בעיה להקפיץ ללקוחותיה מחירים בסדר גודל של 50% ולא היה עם מי לדבר, אז יכול להיות שהמבצע הנוכחי הוא חד פעמי ולעולם לא תהיה הזדמנות להוציא מהם 100 מגה במחיר נמוך משמעותית מ-100 שקל שזה מה שאני משלם כיום על 15 מגה.

כלומר השאלה באיזו סיטואציה למשל מחליטים בבזק לשלוח טכנאי שיחליף לי בארון סעף כרטיס ADSL בכרטיס VDSL, האם זו פעולה שנעשית ברגע שאני נרשם למהירות 40 או 100, או שזו פעולה שנעשית ברגע שאני מחבר מודם VDSL לקיר? האם כדאי לי להתקשר ספציפית לשירות הטכני ולשאול אותם אם הם יודעים איזה כרטיס יש בארון שלי והאם הוא מאפשר להחליף מודם ADSL ו-VDSL בלי בעיה או שלא יידעו להגיד לי כזה דבר?

NetCHEIF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678

שליחה

1. אל תשכח שהמחיר של 0 שקל הוא לשנה בלבד.
2. ברוב רובם של המקרים לא ניתן להשתמש במודם ADSL לשירות VDSL.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

kingi555
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148

שליחה

שאלה - בהנחה ואני מחליט לשדרג (כרגע 15 מגה), ומוכן לשלם את התוספת החודשית עבור שכירת הראוטר.
בהנחה וכעבור שנה בזק מעלים את המחיר, אוכל לבקש לשנמך את המהירות? [בכתבות באינטרנט רשום שאפשר, אבל לא מצאתי לכך אסמכתא יותר מהימנה]

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5921

שליחה

אם אני אזמין שידרוג היום או מחר, האם בזק יוכלו לחזור בהם ולבטל מבצע למי שהזמין כבר?

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783

שליחה

kingi555 כתב:שאלה - בהנחה ואני מחליט לשדרג (כרגע 15 מגה), ומוכן לשלם את התוספת החודשית עבור שכירת הראוטר.
בהנחה וכעבור שנה בזק מעלים את המחיר, אוכל לבקש לשנמך את המהירות? [בכתבות באינטרנט רשום שאפשר, אבל לא מצאתי לכך אסמכתא יותר מהימנה]
...
לפי הרשיון של בזק אסור עליהם לכפות על הלקוחות את מהירות שהם רוצים שיקח מהם , וכל החברות נשענות על אותו רישיון הזה

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081

שליחה

dima_vy כתב:אם אני אזמין שידרוג היום או מחר, האם בזק יוכלו לחזור בהם ולבטל מבצע למי שהזמין כבר?
...
אני מאמין שהם לא יבטלו לך.

NimrodKadim
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218

שליחה

NetCHEIF כתב:... ברוב רובם של המקרים לא ניתן להשתמש במודם ADSL לשירות VDSL.
...
"רוב רובם של המקרים" בהכרח קטן מ"רוב המקרים". למעשה ברוב רובם של המקרים "רוב רובם" יוצא קטן מ"מיעוט" המקרים כאשר הרוב יוצא מעט יותר מחצי :)
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR

NetCHEIF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

אני כבר רושם אותך ללימודי פילוסופיה. לפי מה שכתבת, רוב הסיכויים שתהיה התלמיד המצטיין של המחזור.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

NimrodKadim כתב:
...
...
"רוב רובם של המקרים" בהכרח קטן מ"רוב המקרים". למעשה ברוב רובם של המקרים "רוב רובם" יוצא קטן מ"מיעוט" המקרים כאשר הרוב יוצא מעט יותר מחצי :)
...
יש כאן כשל לוגי.
אם נגדיר לשיטתך שרוב זו קבוצה הגדולה מחצי ורוב רובם היא קבוצה מוכלת ברוב הגדולה מחצי מהרוב, אזי -
רוב רובם הוא לא בהכרח קטן ממיעוט.
רוב רובם יכול להיות קטן או שווה לרוב (וממש לא בהכרח קטן מרוב),
ועל כן יכול להמשיך להיות גדול מהמיעוט.

לא הייתי ממהר עם לימודי הפילוסופיה...

מבחינת לשון - הביטוי "רוב רובם" בא להדגיש את משקלו של הרוב (קרי הרבה יותר מחצי), ואין שום משמעות לוגית מתימטית שניסית לפתח לעיל.

yoav_israel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42

שליחה

איך בכלל נותנים להם לפרסם \ להציע 100 מגה...
אצלי בקושי 15 אני מקבל.

esaly
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2003
שם מלא: esaly

שליחה

שאלה : אם שידרגלתי ל100 ואני מקבל 70 - אני יכול לפנות לתמיכה הטכנית שלהם למרות שזה חינם ושהם ישפרו את התשתית?

sushay
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1259

שליחה

לא יודע, אצלי מקבלים 58.. :-/
קיוויתי ליותר

Rough
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313

שליחה

הם משדרגים את כולם או שלא?
חעחעחע
http://www.twitch.tv/irs0osooom/c/3570257

HUAWEI HG610
Bezeq + Bezeqint Top40 + RA

הגדרות לutorrent
https://imageshack.com/a/orfb/1

NetCHEIF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

esaly כתב:שאלה : אם שידרגלתי ל100 ואני מקבל 70 - אני יכול לפנות לתמיכה הטכנית שלהם למרות שזה חינם ושהם ישפרו את התשתית?
...
אתה יכול לפנות טאבל זה די חסר טעם. המהירות שאתה מקבל מצויינת וטובה בהרבה ממה שאחרים מקבלים.

NetCHEIF פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה

sushay כתב:לא יודע, אצלי מקבלים 58.. :-/
קיוויתי ליותר
...
מה שאתה מקבל הוא די סטנדרטי. רוב הלקוחות מקבלים בן 55 ל-65 מגה.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

esaly כתב:שאלה : אם שידרגלתי ל100 ואני מקבל 70 - אני יכול לפנות לתמיכה הטכנית שלהם למרות שזה חינם ושהם ישפרו את התשתית?
...
בזמנו אם פרסמו סוג של הסתייגות בחוזים שלהם,שכל מי שלוקח חבילה של 100מגהביט,הם מתחייבים ל60 ומקסימום 100.

הווה אומר - קיבלת 60? הרווחת,קיבלת מעל 60? זה בגדר סוג של בונוס..

פלוניום
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 308

שליחה

ufffnick כתב:
...
...
יש כאן כשל לוגי.
אם נגדיר לשיטתך שרוב זו קבוצה הגדולה מחצי ורוב רובם היא קבוצה מוכלת ברוב הגדולה מחצי מהרוב, אזי -
רוב רובם הוא לא בהכרח קטן ממיעוט.
רוב רובם יכול להיות קטן או שווה לרוב (וממש לא בהכרח קטן מרוב),
ועל כן יכול להמשיך להיות גדול מהמיעוט.

לא הייתי ממהר עם לימודי הפילוסופיה...

מבחינת לשון - הביטוי "רוב רובם" בא להדגיש את משקלו של הרוב (קרי הרבה יותר מחצי), ואין שום משמעות לוגית מתימטית שניסית לפתח לעיל.
...

היכן הכשל הלוגי?

ניראה לי שמה שקובע האם קבוצת "רוב רובם" תהיה גדולה מהמיעוט, או קטנה ממנו, הוא גודל קבוצת הרוב.

למשל הדוגמא הבאה:

הרוב הוא 51 אחוזים.
המיעוט הוא 49 אחוזים.
"רוב רובם" אם כן, מוכלת בתוך 51 האחוזים.
ומכיוון שהיא גם גדולה ממחצית הרוב, נניח שהיא בעלת 26 אחוזים.
מכאן יוצא ש-26 אחוזים של "רוב רובם" הם מיעוט לעומת המיעוט שכבר אמרנו שהוא 49 אחוזים.
גם אם "רוב רובם" יהיו 48 אחוזים, זה עדיין קטן מהמיעוט.

:)

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”