מחפש חוות דעת לגבי Aune T1 + DT990 Pro, לפני רכישה
- anatoli15
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2303
אני אעשה קצת סדר של המספרים, כי נראה לי שאנשים לא מבינים מזה הספק. כל המספרים שזורקים בפורום "חיברתי למגבר של 1000000וואט והן פרחו" הם שטויות.
רוב האנשים מפעילים את ה-K1000 ממגבר שמוציא 50-100W - נו אז?! זה לא אומר שזה מה שצריך.
המגבר הכי טוב שאיתו שמעתי את ה-K1000 עד היום הוציא 11W, אבל זה לא אומר שניצלתי את אותם 11W שבכלל נתונים ב-8אוהם.
הרגישות אומרת כמה dB אתה מקבל ל-1mW (בדר"כ נתון במרחק של 1cm ובתדר של 1KHz). בשביל לקבל תוספת של 10dB צריך פי 10 הספק. זה אומר שבשביל אוזניות עם רגישות של 90dB/1mW צריך 10mW כדי לקבל 100dB (לצורך העניין, זו עוצמה גבוהה מאוד להאזנה).
אם מכוונים ל-100dB האוזניות האלה עם רגישות של כ-83dB/mW צריכות כ-50mW בלבד! עם עכבה של 50 אוהם זה אומר 1.6VRMS סך הכל וזרם של 32mARMS.
עם ה-K1000 (שהן האוזניות הכי קשות שיש לאנושות להציע כנראה), עם רגישות של 74dB/mW צריך 400mW כדי להגיע לאותה העוצמה נשמעת. עם עכבה של 120 אוהם צריך 7VRMS ביציאה שמתרגם לזרם של 58mARMS.
עריכה: ושלא יהיה לא ברור, למרות שאני לפעמים קצת בוטה באופן ההתבטאות שלי, אני לא מתווכח\רב\משפיל,מה שלא יהיה. אז אני מקווה מאוד שאף אחד לא נפגע מדברי או האופן בו הם נאמרו.
רוב האנשים מפעילים את ה-K1000 ממגבר שמוציא 50-100W - נו אז?! זה לא אומר שזה מה שצריך.
המגבר הכי טוב שאיתו שמעתי את ה-K1000 עד היום הוציא 11W, אבל זה לא אומר שניצלתי את אותם 11W שבכלל נתונים ב-8אוהם.
הרגישות אומרת כמה dB אתה מקבל ל-1mW (בדר"כ נתון במרחק של 1cm ובתדר של 1KHz). בשביל לקבל תוספת של 10dB צריך פי 10 הספק. זה אומר שבשביל אוזניות עם רגישות של 90dB/1mW צריך 10mW כדי לקבל 100dB (לצורך העניין, זו עוצמה גבוהה מאוד להאזנה).
אם מכוונים ל-100dB האוזניות האלה עם רגישות של כ-83dB/mW צריכות כ-50mW בלבד! עם עכבה של 50 אוהם זה אומר 1.6VRMS סך הכל וזרם של 32mARMS.
עם ה-K1000 (שהן האוזניות הכי קשות שיש לאנושות להציע כנראה), עם רגישות של 74dB/mW צריך 400mW כדי להגיע לאותה העוצמה נשמעת. עם עכבה של 120 אוהם צריך 7VRMS ביציאה שמתרגם לזרם של 58mARMS.
עריכה: ושלא יהיה לא ברור, למרות שאני לפעמים קצת בוטה באופן ההתבטאות שלי, אני לא מתווכח\רב\משפיל,מה שלא יהיה. אז אני מקווה מאוד שאף אחד לא נפגע מדברי או האופן בו הם נאמרו.
- eyal1983
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
מבחינה מדעית (ואמפירית) - כל מה שאתה אומר - נכון.
ועדיין, הרבה אנשים, וגם שמגדירים עצמם אודיופילים, "שומעים" אחרת אחד מהשני.
(איפה היה הכיף, אם חד משמעית א' היה יותר טוב מ- ב'
)
ועדיין, הרבה אנשים, וגם שמגדירים עצמם אודיופילים, "שומעים" אחרת אחד מהשני.
(איפה היה הכיף, אם חד משמעית א' היה יותר טוב מ- ב'
- LQDForce
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 776
אייל,
לגבי ה HE-6 , קניתי אותן בשיא ההתלהבות לאחר האזנה אינטנסיבית.
אתה פשוט לא מבין כמה שהייתי מאוכזב מהן, הן לא נשמעו לי טוב כמו שהאזנתי להן לפני שקניתי. ניסיתי כל מיני מגברים אצל חברים ובחנויות- כלום לא הלך.
בסוף החזרתי אותם ליצרן והחלפתי ב HE-500 . הן נשמעו הרבה הרבה יותר טוב , הרגשתי שעשיתי שדרוג ולא להיפך.
יש המון דברים מעבר להספק שמשפיעים על הסאונד.
מגבר עם נתונים טובים לא בהכרח ישמע טוב, עם אוזניות עקשניות זה לגמרי hit or miss ..
לגבי ה HE-6 , קניתי אותן בשיא ההתלהבות לאחר האזנה אינטנסיבית.
אתה פשוט לא מבין כמה שהייתי מאוכזב מהן, הן לא נשמעו לי טוב כמו שהאזנתי להן לפני שקניתי. ניסיתי כל מיני מגברים אצל חברים ובחנויות- כלום לא הלך.
בסוף החזרתי אותם ליצרן והחלפתי ב HE-500 . הן נשמעו הרבה הרבה יותר טוב , הרגשתי שעשיתי שדרוג ולא להיפך.
יש המון דברים מעבר להספק שמשפיעים על הסאונד.
מגבר עם נתונים טובים לא בהכרח ישמע טוב, עם אוזניות עקשניות זה לגמרי hit or miss ..
נערך לאחרונה על ידי LQDForce ב 02/01/2014 12:06, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- eyal1983
-
- חבר מביא חבר

אמת
- Ilyan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2544
סליחה על הOT הבוטה, אתה יכול לגלות באיזה מגבר מדובר?anatoli15 כתב:
המגבר הכי טוב שאיתו שמעתי את ה-K1000 עד היום הוציא 11W, אבל זה לא אומר שניצלתי את אותם 11W שבכלל נתונים ב-8אוהם....
עפ"י ההספק אני מניח שאינו הקנווד 7100 שלך או beta22-4ch.
- LQDForce
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 776
אם כבר OT ו K1000,
ממה שיצע לי לשמוע, המגבר שהוציא את הצליל הכי טוב מהן היה מגבר מנורות מבוסס 300B. אם אני לא טועה, זה היה משהו של bottlehead אבל אני לא בטוח, היה לי זמן מאוד קצר איתו.
ממה שיצע לי לשמוע, המגבר שהוציא את הצליל הכי טוב מהן היה מגבר מנורות מבוסס 300B. אם אני לא טועה, זה היה משהו של bottlehead אבל אני לא בטוח, היה לי זמן מאוד קצר איתו.
- Ilyan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2544
יש להם רק מונובלוקים של 300b.
- mikel1999
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
היי
יכול להיות שבשבוע הבא יהיה לי את DT880 (אם אני אהיה מרוצה מהתוצאה עם המגבר שלי)
אז אולי יהיה לך שווה לחכות קצת (: ואז תוכל לשמוע את שניהם עם מגבר טוב וזול...
או שאני לא יהיה מרוצה מהתוצאה ואז לא יהיה לי את ה880...
יכול להיות שבשבוע הבא יהיה לי את DT880 (אם אני אהיה מרוצה מהתוצאה עם המגבר שלי)
אז אולי יהיה לך שווה לחכות קצת (: ואז תוכל לשמוע את שניהם עם מגבר טוב וזול...
או שאני לא יהיה מרוצה מהתוצאה ואז לא יהיה לי את ה880...
- mikel1999
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
ובחיית ,כבר יש 6 עמודים לשרשור הזה
אז תנו לNIKE להיות סגור על עצמו לפני שאתם גולשים לאוזניות של 1000$~
אז תנו לNIKE להיות סגור על עצמו לפני שאתם גולשים לאוזניות של 1000$~
- eyal1983
-
- חבר מביא חבר

מה אתה עושה הנחות תגיד לי... ועוד 30%(!)
ה HE-6 היא 1,324$ אחרי משלוח
ה HE-6 היא 1,324$ אחרי משלוח
-
Nike
-
- חבר פעיל

- תגובות: 92
קראתי שה-Audinst HUD-mx2 פחות או יותר דומה ל-O2\ODAC (השוואה ישירה כאן - Head-Fi.org). זה הופך אותו למאוד משתלם במחיר של 210 דולר כולל משלוח. זאת לעומת 300 דולר כולל משלוח שעולה ה-O2+ODAC (לפחות מהאתר של JDS Labs, וזה גם בלי AC Adapter). יש גם את זה אבל זה עדיין הפרש של 75 דולר.
נתקלתי גם ב-Hifiman EF2A אך ככל שהמשכתי לקרוא כך הבנתי שהוא פחות מעניין מהנ"ל.
בשלב מסוים בשיטוטים שלי ב-Head-Fi נתקלתי שוב ב-Aune T1 ואני שם לב שיש הרבה אהבה כלפיו.
יש עוד הצעות\המלצות\דעות?
תודה.
עריכה: המחיר של ה-Audinst עלה ל-248 דולר
נתקלתי גם ב-Hifiman EF2A אך ככל שהמשכתי לקרוא כך הבנתי שהוא פחות מעניין מהנ"ל.
בשלב מסוים בשיטוטים שלי ב-Head-Fi נתקלתי שוב ב-Aune T1 ואני שם לב שיש הרבה אהבה כלפיו.
יש עוד הצעות\המלצות\דעות?
תודה.
עריכה: המחיר של ה-Audinst עלה ל-248 דולר
נערך לאחרונה על ידי Nike ב 02/01/2014 19:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
- anatoli15
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2303
זה היה מגבר SE 300B Class A של Audio-Note שעבר שדרוג עצבני (לא רק ברכיבים, אלא גם כמה שינויים בסכימה).Ilyan כתב:סליחה על הOT הבוטה, אתה יכול לגלות באיזה מגבר מדובר?anatoli15 כתב:
המגבר הכי טוב שאיתו שמעתי את ה-K1000 עד היום הוציא 11W, אבל זה לא אומר שניצלתי את אותם 11W שבכלל נתונים ב-8אוהם....
עפ"י ההספק אני מניח שאינו הקנווד 7100 שלך או beta22-4ch....
יש מצב שהוא היה קצת אופטימי שההספק הוא יותר בכיוון ה-9W, אבל זה עדיין יותר ממספיק. והוא נשמע מעולה. רק השדרוג של הרכיבים שם עלה יותר מכמה שעולה לבנות B22 4ch
אני מניח שזה שהוא היה מחובר ל-CDP שעלה כמו אוטו כנראה גם כן לא הזיק.
-
Nike
-
- חבר פעיל

טוב אז אם מתעלמים מההפרש במחיר:
Aune T1 או Audinst HUD-mx2?
אני די אוהב את המודולאריות של tubes והאפשרות לגוון מבלי להחליף את כל הרכיב. בהמשך אם ארצה לשדרג Amp אוכל להשתמש ב-T1 כ-DAC.
מה דעתכם?
-------------------
*משתדל לנהל שני דיונים במקביל*
-------------------
בעניין האזניות, אם אני מוכן למתוח קצת את התקציב, מה דעתכם על ה-Fidelio X1 ביחס ל-DT880\Q701?
אני די אוהב את המודולאריות של tubes והאפשרות לגוון מבלי להחליף את כל הרכיב. בהמשך אם ארצה לשדרג Amp אוכל להשתמש ב-T1 כ-DAC.
מה דעתכם?
-------------------
*משתדל לנהל שני דיונים במקביל*
-------------------
בעניין האזניות, אם אני מוכן למתוח קצת את התקציב, מה דעתכם על ה-Fidelio X1 ביחס ל-DT880\Q701?
- eyal1983
-
- חבר מביא חבר

- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
eyal1983 כתב:ODAC+O2 כקומבו.
ואתה מסודר לכל החיים
http://epiphany-acoustics.co.uk/product ... th-usb-dac...
http://www.jdslabs.com/products/48/o2-odac-combo
בדולרים זה יותר זול
-
Nike
-
- חבר פעיל

תודה אבל דיברנו על זה כבר, זה מחוץ לתקציב ומקביל ל-Audinst שעולה הרבה פחות.
קראתי יותר מידי דברים רעים לגבי מידת הנוחות של ה-Q701 ומאחר ושאני לא מתכוון לנסות לפני שאני קונה, אני פשוט אוותר עליהן. גם יש פה ושם התייחסות לבמה האליפטית שמרגישה קצת לא טבעית (יותר מידי ימין ושמאל).
מה הדעה על ה-HE-300? ה-HE-400 נראה לי ממש מעניין וגם לא אכפת לי למתוח את התקציב עד לשם אבל זה עוד 150 דולר מה-DT880 וזה כבר תקציב אחר לגמרי.
אז שוב:Nike כתב:קראתי שה-Audinst HUD-mx2 פחות או יותר דומה ל-O2\ODAC (השוואה ישירה כאן - Head-Fi.org). זה הופך אותו למאוד משתלם במחיר של 210 דולר כולל משלוח. זאת לעומת 300 דולר כולל משלוח שעולה ה-O2+ODAC (לפחות מהאתר של JDS Labs, וזה גם בלי AC Adapter). יש גם את זה אבל זה עדיין הפרש של 75 דולר....
נ.ב. בעניין האזניות- מיד ויתרתי על ה-Fidelio X1 כשגיליתי שלא ניתן להחליף פדים.Nike כתב:טוב אז אם מתעלמים מההפרש במחיר:
מה דעתכם?...
קראתי יותר מידי דברים רעים לגבי מידת הנוחות של ה-Q701 ומאחר ושאני לא מתכוון לנסות לפני שאני קונה, אני פשוט אוותר עליהן. גם יש פה ושם התייחסות לבמה האליפטית שמרגישה קצת לא טבעית (יותר מידי ימין ושמאל).
מה הדעה על ה-HE-300? ה-HE-400 נראה לי ממש מעניין וגם לא אכפת לי למתוח את התקציב עד לשם אבל זה עוד 150 דולר מה-DT880 וזה כבר תקציב אחר לגמרי.
נערך לאחרונה על ידי Nike ב 04/01/2014 9:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
אם רק הייתה לזה גרסה קטנה יותר וניידת עם סוללה נטענת, לא היה שווה לשקול שום דבר אחר. ever...epony כתב:eyal1983 כתב:ODAC+O2 כקומבו.
ואתה מסודר לכל החיים
http://epiphany-acoustics.co.uk/product ... th-usb-dac...![]()
![]()
בדולרים זה יותר זול...
קצת אוף טופיק, אתם יודעים אם יש משהו נייד עם סוללה שמכיל DAC של Sabre?
- epony
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
Audioquest Dragonflyfreedom_il כתב:אם רק הייתה לזה גרסה קטנה יותר וניידת עם סוללה נטענת, לא היה שווה לשקול שום דבר אחר. ever...epony כתב:eyal1983 כתב:ODAC+O2 כקומבו.
ואתה מסודר לכל החיים
http://epiphany-acoustics.co.uk/product ... th-usb-dac...![]()
![]()
בדולרים זה יותר זול...
קצת אוף טופיק, אתם יודעים אם יש משהו נייד עם סוללה שמכיל DAC של Sabre?...
Cambridge Audio DacMagic XS
היות והצ'יפ לא יותר חשוב מהאימפלמנטציה, לא הייתי מתמקד אך ורק בדאקים מבוססי סייבר, ובודק גם את ה-Meridian Explorer, ה-HRT MicroStreamer ואולי גם את ה-Fiio E18 שנמכר עכשיו ב-[url=https://www.massdrop.com/buy/fiio-e18]Massdrop[/url] ב-33% הנחה מהמחירון
-
Nike
-
- חבר פעיל

טוב אז אם מתעלמים מההפרש במחיר:
אני די אוהב את המודולריות של tubes והאפשרות לגוון מבלי להחליף את כל הרכיב. בהמשך אם ארצה לשדרג Amp אוכל להשתמש ב-T1 כ-DAC.
אני די אוהב את המודולריות של tubes והאפשרות לגוון מבלי להחליף את כל הרכיב. בהמשך אם ארצה לשדרג Amp אוכל להשתמש ב-T1 כ-DAC.
- eyal1983
-
- חבר מביא חבר

HE-300 אוזניות ברמה של HD598 אבל כבדות מאוד בבאס
HE-400 אוזניות V (באס וטרבל מודגשים), אורתודינאמיות, מאוד כבדות, באס מאוד טבעי ועמוק.
שונות מאוד מה 880
HE-400 אוזניות V (באס וטרבל מודגשים), אורתודינאמיות, מאוד כבדות, באס מאוד טבעי ועמוק.
שונות מאוד מה 880