מוזיקה חברים, מוזיקה!!
מכירים לד זפלין?
מכירים את ארבעת האלבומים הראשונים שלהם?
היום שמעתי שכל השירים שלהם מהאלבומים האלו - גנובים.
שוד ושבר, ביאסו אותי היום
בנוסף מצאתי את זה
http://www.cracked.com/article_18500_th ... ds_p2.html
ידעתם? זה היה נפוץ?
הכצעקתה?
מכירים את ארבעת האלבומים הראשונים שלהם?
היום שמעתי שכל השירים שלהם מהאלבומים האלו - גנובים.
שוד ושבר, ביאסו אותי היום
בנוסף מצאתי את זה
http://www.cracked.com/article_18500_th ... ds_p2.html
ידעתם? זה היה נפוץ?
הכצעקתה?
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
ידוע - רובם המוחלט של הקטעים מושפעים עמוקות (מועתקים\ מקיימים מחווה חסרת תמלוגים) מקטעי בלוז של אמנים ותיקים וגם מוסיקת פולק.
Willie Dixon הבולט מבינהם.
ומכאן נשאלת השאלה:
האם תסכימו שלהקת Black Sabbath (קסם שחור) (שאני לא חובב גדול שלה) העתיקה את הריף המרכזי בקטע "Paranoid"
משירם של הזפלינים Dazed and Confused?
Willie Dixon הבולט מבינהם.
ומכאן נשאלת השאלה:
האם תסכימו שלהקת Black Sabbath (קסם שחור) (שאני לא חובב גדול שלה) העתיקה את הריף המרכזי בקטע "Paranoid"
משירם של הזפלינים Dazed and Confused?
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
moranshw, הקטע הוא: אפרים שמיר - "נכון את יפה".
הסולו מועתק גם כן, כמעט בשלמותו.
אם כי אני מאמין שיסכימו איתי שהגרסה של שמיר עדיפה בהרבה.
הבלוזיות והשימוש החדשני ב-Talkbox לגיטרה.
לגבי הריף הזפליני שהשבת גנבו ב-Paranoid,
הכוונה כאן ל-01:12:
הבלוזיות והשימוש החדשני ב-Talkbox לגיטרה.
לגבי הריף הזפליני שהשבת גנבו ב-Paranoid,
הכוונה כאן ל-01:12:
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
Zip the Zep
הגניבות של זפלין... אוי איזה נושא אהוב... Stairway to Heaven תו אחר תו משיר של להקת Spirit שנקרא 'טאורוס' והסולו של השיר הזה, מזכיר לי תמיד, באופן חשוד, את גירסתו של Hendrix ל-All alone the watchtower שהוא בכלל של דילן... Zep, אגב, חיממו גם בשביל Spirit בארה"ב אבל אף אחד לא זוכר או יודע שהיתה להקה כזו פעם...
Dazed and Confused בכלל נוגן על-ידי Jake Holmes ב-1967 בחימום ללהקת Yardbirds שהציגו בפעם הראשונה את הגיטריס Jimmy Page. המחבר המקורי לא קיבל פני אחד למרות שפנה לפייג' וביקש, לפחות שיכירו בו.
יש אתר שלם שטוען לפירסום כל השירים הגנובים של Zep כאן. הנה רשימה חלקית בלבד:
Dazed and Confused בכלל נוגן על-ידי Jake Holmes ב-1967 בחימום ללהקת Yardbirds שהציגו בפעם הראשונה את הגיטריס Jimmy Page. המחבר המקורי לא קיבל פני אחד למרות שפנה לפייג' וביקש, לפחות שיכירו בו.
יש אתר שלם שטוען לפירסום כל השירים הגנובים של Zep כאן. הנה רשימה חלקית בלבד:
- Babe I'm Gonna Leave You של Anne Bredon
- Black Mountain Side שיר עם שהוקלט קודם לכן על ידי Bert Jansch
- Bring It On Home של Willie Dixon ובוצע ע"י Sonny Boy Williamson
- Communication Breakdown נגנב מ-Eddie Cochran בשירו Nervous Breakdown
- Custard Pie עיבוד על-פי Bukka White
- How Many More Times נגנב בחלקו מ- Howlin' Wolf ובחלקו מ-Albert King
- The Lemon Song נגנב גם הוא מ-Howlin' Wolf
- In My Time Of Dying שיר עם - בוצע ע"י דילן קודם לכן
- Moby Dick בוצע לראשונה ע"י Sleepy John Estes ואח"כ ע"י Bobby Parker
- Nobody's Fault But Mine של Blind Willie Johnson
- Since I've Been Lovin - המילים של Moby Grape
- Whole Lotta Love נגנב מ-Willie Dixon
- White Summer - נגנב מ-Davey Graham
אני מתבייש שלא הצלחתי לזהות את זה לבד.[quote="harari"]עמרי, הכוונה לmaster of puppets של מטאליקה?
דקה 6:02
לינק לוידאו [/quote]
האמת? יש משהו נחמד בלגנוב איזה ריפ, במיוחד אם נותנים לו קצת פרשנות אחרת.
אבל גניבת שיר שלם?
בלי לתת קרדיט?
טומי - מה דעתך האישית על מה שזפלין עשו?
איך אתה מסביר שההיסטוריה שופטת אותם אחרת?
צודק![quote="tomyeshuah"]moranshw, הקטע הוא: אפרים שמיר - "נכון את יפה".
הבלוזיות והשימוש החדשני ב-Talkbox לגיטרה.[/quote]
למרות שאני דווקא חיבבתי מאוד גם את הגירסא הזו.
אני עדין לא מתחבר לגניבה של paranoid
ואת ג'קסון הלבן את מכירים?
אבל גניבת שיר שלם?
בלי לתת קרדיט?
אבל גניבת שיר שלם?
בלי לתת קרדיט?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

בקנה מידה עכשווי זה גועל נפש מוסרי אך במבט ברוח הזמן, זה לא היה כזה סיפור. לווילי דיקסון ואלברט קינג השחורים היה אסור לעלות לאותו אוטובוס שעליו, תאורטית, עלה ג'ימי פייג' הלבן. היה אסור להם אפילו, לבלות באותו פאב. ופתאום, קמה חבורה של אנרכיסטים צעירים ולבנים, מעבר לאטלנטי, ומבססת את רוב הרפרטואר שלה על יצירות של אמריקאים שפופים ומדוכאים שאפילו אמריקה לא ידעה שהם קיימים. זפ' הביאו את התהילה השחורה בחזרה לארה"ב ובכך 'שילמו' את חובם המוסרי, כביכול, ליוצרים המקוריים. אז הם שכחו לתת קרדיט. ביג דיל. קינג, ווילסון ושחורים אחרים לא היו רואים סנט אחד שחוק גם כך.moranshw כתב:טומי - מה דעתך האישית על מה שזפלין עשו? איך אתה מסביר שההיסטוריה שופטת אותם אחרת?...
ההיסטוריה, לא מורכבת מעובדות. היא מורכבת ממה שאנשים חושבים שהן העובדות. היא גם עושה הנחות לגאונים. איך ההיסטוריה שופטת את ביל גייטס? איך היא שופטת את סטיב ג'ובס? למישהו באמת אכפת שהאחד גנב מהשני? מישהו מכם יודע שבפועל שניהם גנבו את מערכת ההפעלה מבוססת ה-drag & drop שלהם מחברה קטנה ומטריפה בשם זירוקס? להיסטוריה יש נטייה להפוך 'פשעים' ל'עבירות' ו-'עבירות' ל'חטאים' כשמדובר ביקיריה. אחר-כך, כשהגורילה כבר שוקלת 600 ק"ג, היא מתיישבת איפה שהיא רוצה ומספרת לכולם מהי ההיסטוריה הנכונה.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
איך בא לי לגנוב שיר... 
- tnsilver
- חבר מביא חבר

נראה אותך. לך תגנוב שיר לשימי תבורי שלך...RAMIRAMI68 כתב:איך בא לי לגנוב שיר......
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
אם אני אגנוב זה יהיה מ...אבי ביטר...הוא לא יבחין בגניבה:lol:
- tnsilver
- חבר מביא חבר

הנה השרשור הזה! ימים שאני מחפש אותו.
אנחנו מתחילים שיפוץ... אחרי שנגמור, סביר להניח שלא יישאר לנו כסף ונגור ברחוב. ככה זה שנותנים לחתול(ה) לשמור על השמנת. בכל מקרה, קיבלתי הוראה לאסוף את כל הצעצועים שלי שפיזרתי בבית. אחרת, השיפוצניקים יוכלו לשמור כל מה שהם מוצאים. האיום עשה את שלו ועשיתי סדר. הורדתי למרתף את הדברים שחשובים לי באמת בבית, את הכדורסל והסקייטבורד. כשחזרתי, מקס ומוריץ כבר היו עסוקים בפינוי רהיטים מהסלון... הזדמנות נדירה להצצה אל מאחורי כל הארונות וכל הכונניות. בין כל שאר הדברים הקטנים שתמיד נופלים מ'אחורי ה...' מצאתי את Dream Evil של רוני ג'יימס דיו. איזה כיף!!!
חודשים אני מחפש את התקליט הזה. למעשה, כבר התחלתי לפקפק אם היה ברשותי אי-פעם, או שסתם היה נדמה לי... אכן היה, ואכן נשאר תקליט נהדר! רוני ז"ל כבר לא עמנו אבל היצירות המופלאות שלו כן. למי שאוהב את הז'אנר של רוק Doom נאו-קלאסי - מובטחים שני צדדים שפשוט אי אפשר להפסיק להינות מהם! די נדיר בז'אנר הזה שכל החומר המוקלט איכותי ושניתן לאהוב את כל מה ששומעים. Dream Evil הוא בדיוק כזה. אני מתגעגע לרוני ג'יימס שנפטר מאותה מחלה ארורה בטרם עת. יוצר מדהים וכישרון נדיר בעל יכולת ווקלית מדהימה, לא פחות מזו של איאן גילן ורוברט פלאנט. האיש היה גאון והתקליט הזה, בין השאר (כמו גם Lock up the Wolves), ממחיש זאת במבחר מגוון של בלדות מלודיות ומוזיקת רוק 'ימי-ביניימית' משגעת.
כבר היינו בסרט הזה בעבר. אז מה נשתנה בתקליט הזה? כלום! פשוט השירים טובים יותר. ההפקה נדירה! תקליט נקי ואיכותי בצורה פנומנלית. פשוט אי אפשר להפסיק לשמוע. רוני ידע איך עושים זאת!
Ronnie James Dio - Dream Evil - Vertigo 1987
[img2=550x536]http://www.metal-archives.com/images/1/3/1/7/1317.jpg[/img2]
אנחנו מתחילים שיפוץ... אחרי שנגמור, סביר להניח שלא יישאר לנו כסף ונגור ברחוב. ככה זה שנותנים לחתול(ה) לשמור על השמנת. בכל מקרה, קיבלתי הוראה לאסוף את כל הצעצועים שלי שפיזרתי בבית. אחרת, השיפוצניקים יוכלו לשמור כל מה שהם מוצאים. האיום עשה את שלו ועשיתי סדר. הורדתי למרתף את הדברים שחשובים לי באמת בבית, את הכדורסל והסקייטבורד. כשחזרתי, מקס ומוריץ כבר היו עסוקים בפינוי רהיטים מהסלון... הזדמנות נדירה להצצה אל מאחורי כל הארונות וכל הכונניות. בין כל שאר הדברים הקטנים שתמיד נופלים מ'אחורי ה...' מצאתי את Dream Evil של רוני ג'יימס דיו. איזה כיף!!!
חודשים אני מחפש את התקליט הזה. למעשה, כבר התחלתי לפקפק אם היה ברשותי אי-פעם, או שסתם היה נדמה לי... אכן היה, ואכן נשאר תקליט נהדר! רוני ז"ל כבר לא עמנו אבל היצירות המופלאות שלו כן. למי שאוהב את הז'אנר של רוק Doom נאו-קלאסי - מובטחים שני צדדים שפשוט אי אפשר להפסיק להינות מהם! די נדיר בז'אנר הזה שכל החומר המוקלט איכותי ושניתן לאהוב את כל מה ששומעים. Dream Evil הוא בדיוק כזה. אני מתגעגע לרוני ג'יימס שנפטר מאותה מחלה ארורה בטרם עת. יוצר מדהים וכישרון נדיר בעל יכולת ווקלית מדהימה, לא פחות מזו של איאן גילן ורוברט פלאנט. האיש היה גאון והתקליט הזה, בין השאר (כמו גם Lock up the Wolves), ממחיש זאת במבחר מגוון של בלדות מלודיות ומוזיקת רוק 'ימי-ביניימית' משגעת.
כבר היינו בסרט הזה בעבר. אז מה נשתנה בתקליט הזה? כלום! פשוט השירים טובים יותר. ההפקה נדירה! תקליט נקי ואיכותי בצורה פנומנלית. פשוט אי אפשר להפסיק לשמוע. רוני ידע איך עושים זאת!
Ronnie James Dio - Dream Evil - Vertigo 1987
[img2=550x536]http://www.metal-archives.com/images/1/3/1/7/1317.jpg[/img2]
- tnsilver
- חבר מביא חבר

ככה עושים את זה...
בלוז רוק - כמו שצריך להיות... (חוץ מה-'אפרו' המגוחך בעליל של דון - הופעה אנרגטית במיוחד)
Grand Funk Railroad - Grand Funk 'The Red Album' (Capitol Records - 1969) - Inside Looking Out
Grand Funk Railroad - Grand Funk 'The Red Album' (Capitol Records - 1969) - Inside Looking Out
...וכל הג'אז הזה.
קניתי אותו באיביי בהדפסה יפנית מבלי לדעת דבר על התקליט, מלבד זה שפרדי האברד הוא וירטואוז (כמו יתר הנגנים כאן - הרבי הנקוק, ג'ורג' בנסון, רון קארטר, ג'ו הנדרסן), וזה שהמחיר שהשגתי עבורו הוא אטרקטיבי :
איזה ארסנל ! ! !
הוא תופס את כל הצד הראשון של התקליט
קניתי אותו באיביי בהדפסה יפנית מבלי לדעת דבר על התקליט, מלבד זה שפרדי האברד הוא וירטואוז (כמו יתר הנגנים כאן - הרבי הנקוק, ג'ורג' בנסון, רון קארטר, ג'ו הנדרסן), וזה שהמחיר שהשגתי עבורו הוא אטרקטיבי :
איזה ארסנל ! ! !
הוא תופס את כל הצד הראשון של התקליט
- tnsilver
- חבר מביא חבר

KBILLY - Super Sound of the 70's
טוב, אין באמת תחנת רדיו כזו, אבל בהחלט צריך שתהיה. עד עכשיו, לא ממש הצלחתם 'להכות את ה'תקליטיה'. היה לנו כאן קצת Session של בלומפילד, קופר וסטילס (יפה מאוד), קצת פליטווד מאק (ביג דיל באמת), גראנד פאנק (מעולה), סאבאת', זפלין, טיפל'ה ג'אז, קלפטון, שמפטון, ואלווין לי. את Come & Get It של White Snake - הבאתי איתי פעם לפבליק של אדי ואלכס בצומת קריית אתא ביחד עם סחורות סטראו נוספות מלבנון - שהייתי 'פורק' שם. השניים האלה, והתקליטן שלהם 'גדעון', היו תותחי על במוזיקה, כנראה עוד מהבית ברוסיה. אהבתי אותם. שמעתי שהיה להם איזה מועדון מצליח בת"א ושאחד מהם נפטר ממחלה קשה. יש כבוד. אבל White Snake זה שלי!
הדבר היחידי שלא מצאתי אצלנו בתקליטייה של KBILLY זה Sea Sick Steve של הטנק - אבל מדובר באלבום חדש יחסית. ווילי דיקסון והאולינג וולף עוד ירשתי מאבא שלי - בתקופה שהוא החליט לתמוך בזכויות השחורים בשנות ה-60. לא שהוא אי פעם סבל בלוז - אבל הוא היה צריך להראות נכונות - אז הוא הלך על זה עם כל הלב. אני לא מתלונן. סוס שמקבלים במתנה - לא בודקים לו בשיניים.
אני דווקא תומך בזכויות הלבנים. אבל בלוז אני אוהב. יש לנו למעלה מ-200 ק"ג רק בלוז כולל אלבומי בקליט מקוריים משנות ה-30', של Big Bill ,Broonzy שהאמא שלו עוד היתה עבד; מלפני שאמריקה ידעה מה זה גיטרה 'חשמלית'. הדבר היחיד שחסר לי באמת זה Otis Taylor. האלבום שלו White African כולל יצירות כמו Resurrection Blues שהמילה היחידה המתאימה לתאר אותן היא 'מהפנטות'. שתי בעיות שיש לי איתו - זה המסר הפוליטי שלו (יש לו אלבום שנקרא Blue Eyed Devil ואני ממש לא חסיד גדול של אפליה על רקע צבע עיניים), והוא גם לא קיים בויניל. משמע - לא קיים בכלל. בעיה שלו. חבל.
לינקים לטיוב לא ממש נחשבים אצלי כמקנים זכות להמלצה - אבל כמעט כל מה שדיברתם עליו - קיים בארסנל. בקיצור - שעממתם אותי.
עכשיו אני זז לצלם כמה תמונות וכשאני חוזר אני מתכוון להראות לכם קצת מוזיקה שאי-אפשר להשיג ב'אוזן' וב-'חור'. הדפסות של 600, הדפסות של 1000 בודדים... נדירים באמת - כאלה שאפשר לשמוע רק ב-KBILLY.
הדבר היחידי שלא מצאתי אצלנו בתקליטייה של KBILLY זה Sea Sick Steve של הטנק - אבל מדובר באלבום חדש יחסית. ווילי דיקסון והאולינג וולף עוד ירשתי מאבא שלי - בתקופה שהוא החליט לתמוך בזכויות השחורים בשנות ה-60. לא שהוא אי פעם סבל בלוז - אבל הוא היה צריך להראות נכונות - אז הוא הלך על זה עם כל הלב. אני לא מתלונן. סוס שמקבלים במתנה - לא בודקים לו בשיניים.
אני דווקא תומך בזכויות הלבנים. אבל בלוז אני אוהב. יש לנו למעלה מ-200 ק"ג רק בלוז כולל אלבומי בקליט מקוריים משנות ה-30', של Big Bill ,Broonzy שהאמא שלו עוד היתה עבד; מלפני שאמריקה ידעה מה זה גיטרה 'חשמלית'. הדבר היחיד שחסר לי באמת זה Otis Taylor. האלבום שלו White African כולל יצירות כמו Resurrection Blues שהמילה היחידה המתאימה לתאר אותן היא 'מהפנטות'. שתי בעיות שיש לי איתו - זה המסר הפוליטי שלו (יש לו אלבום שנקרא Blue Eyed Devil ואני ממש לא חסיד גדול של אפליה על רקע צבע עיניים), והוא גם לא קיים בויניל. משמע - לא קיים בכלל. בעיה שלו. חבל.
לינקים לטיוב לא ממש נחשבים אצלי כמקנים זכות להמלצה - אבל כמעט כל מה שדיברתם עליו - קיים בארסנל. בקיצור - שעממתם אותי.
עכשיו אני זז לצלם כמה תמונות וכשאני חוזר אני מתכוון להראות לכם קצת מוזיקה שאי-אפשר להשיג ב'אוזן' וב-'חור'. הדפסות של 600, הדפסות של 1000 בודדים... נדירים באמת - כאלה שאפשר לשמוע רק ב-KBILLY.