תסלחו לי על הבורות
אז מה אם רומן קנה ?
מה כל מה שרומן קונה טוב ???
מה שרומן קונה אידאלי גם בשבילי ???
(ד"א אני לא מכיר את רומן אישית אבל לעניין זה לא חשוב.)
לא צריך לעניין מי קונה מה
אם מתאים לך לכיס ,לבית,להנהלה , ואתה אוהב את הסאונד אתה תהנה מכל רגע
רונן- אני שמח בשבילך
תגיד כבר שיפרת דברים הקשורים באקוסטיקה שלך - כדי שתוכל להינות מ 926 יותר?
כי עד עתה הבנתי שהתעסקת במדפים ממיפל והחלפת\שידרוג אלקטרוניה- וזה עדיין לא פותר בעיות אקוסטיות
למי שמתעקש להשתמש בקרל או מגבר טרנזיסטורי חזק דוגמתו עם ה - VICTORY (רמקול עם אימפדנס שלא יורד מ - 10 אום, ועם נצילות של 94 די.בי.), חובה לעשות שינוי פנימי ברמקול ההופך אותו למתאים יותר לסוג זה של הגברה: במילים אחרות, הרמקול הנ"ל עבד בקונפיגורציה לא נכונה.
זו הנחיה ברורה של היצרן. השינוי כולל PORT בגודל אחר, חומרי דיפון שונים ועוד.
רונן- אני שמח בשבילך
תגיד כבר שיפרת דברים הקשורים באקוסטיקה שלך - כדי שתוכל להינות מ 926 יותר?
כי עד עתה הבנתי שהתעסקת במדפים ממיפל והחלפת\שידרוג אלקטרוניה- וזה עדיין לא פותר בעיות אקוסטיות
...
תודה מכל הלב.
אכן אקוסטיקה חשובה היום יותר מתמיד, יש לי בעיה עם ההנהלה, אני דוגל בשיטת השלבים,
השלב הבא שידרוג האקוסטיקה מצד אחד, והטמעתה/התאמתה המושלמת לסלון ללא כיסי התנגדות של ההנהלה
אייל פור
מדבריך אני מבין שהרמקול צריך הגברה מנורתית של 1 W ?
לא הבנתי למה צריך לעשות שינוי , ומי חוץ מהיצרן יכול לעשות אותו ?
הרמקול ניראה נציל מאוד אך אני מניח שכל מגבר טרנזיסטורי 100W יניע אותם בקלות .
אולי תוכל לפרט למה נידרשים השינויים ?
עופר,
האכזבה שלי מהאוקטב היא שהתחלתי פחות ופחות לשמוע בהם את אחד הסגנונות האהובים עליי ביותר - רוק/רוק כבד, לטעמי הוא די קורס במוסיקה שכזו. רציתי רמקול שיהיה יותר ALL-AROUND.
איל W,
הציטוט שהבאתי של רומן היתה דוגמא לביקורת, שים לב שהבאתי גם ציטוט של חניבעל לכן אני לא מבין למה הסקת מכך שקבעתי שכל מה שרומן קונה הוא טוב.
אייל,זה די מדויק לגבי האוקטב,זאת הייתה גם התרשמותי מהרמקול
למרות שהרמקול עושה דברים מסוימים באופן מדהים...
אבל לי היה חסר באופן אישי - נפח, והרבה.{twin}
דרך אגב כולנו מחפשים רמקול ALL-AROUND
אבל זה קשה...
1) מטרת השינוי: יש בעולם מגברים לא מעטים, שמטרה חשובה של המתכנן שלהם היתה ליצור יכולת דחיפה לרמקולים קשים. התיכנון החשמלי של מגברים כאלה, ויש הטוענים שגם הצליל שלהם, מושפע כמובן מכך.
ה - VICTORY תוכנן לעבוד עם מגברים חלשים מאוד (3-4 וואט), חלשים (למשל 9-28 וואט) ובינוניים (נעזוב כרגע את עניין הוואטים, כי כאן נושא הזרם הופך את העניין לקשה להגדרה). מבחינה חשמלית (וכמובן מבחינת התפיסה של המתכנן) יש לכך משמעות.
אי לכך, ל - VICTORY יש שתי גרסאות: גירסה למי שמשתמש במגברי מנורות בגודל קטן עד סביר ורמקולים טרנזיסטוריים שאינם אימתניים, וגרסא שנועדה למגברים טרנזיסטוריים חזקים במיוחד (למשל מגברי HIGH CURRENT בהספקים גבוהים יחסית, אבל לא רק).
2) לפי מה שהבנתי ממר בלום, מתכנן הרמקול, השינוי יכול להעשות במקום. לא עשיתי מודיפיקציה כזו בעצמי, כי לא מכרתי אף פעם רמקול כזה עם KRELL או MARK LEVINSON, ואם כן הייתי מוכר הייתי מזמין מראש את הרמקול בגרסא הנכונה. אבל , זה מה שנאמר לי בזמנו.
3) בכלל, ובלי קשר לרמקול הנ"ל, זה מן הסתם בזבוז כסף לשדך מגבר שחלק חשוב מההוצאה עליו הוא להיות מסוגל לדחוף זרמים גבוהים, לרמקול שפשוט לא מנצל יכולת זו.
אילפור כתב:למי שמתעקש להשתמש בקרל או מגבר טרנזיסטורי חזק דוגמתו עם ה - VICTORY (רמקול עם אימפדנס שלא יורד מ - 10 אום, ועם נצילות של 94 די.בי.), חובה לעשות שינוי פנימי ברמקול ההופך אותו למתאים יותר לסוג זה של הגברה: במילים אחרות, הרמקול הנ"ל עבד בקונפיגורציה לא נכונה.
זו הנחיה ברורה של היצרן. השינוי כולל PORT בגודל אחר, חומרי דיפון שונים ועוד.
...
רגע--האם מדובר על השילוב עם קרל?? מגניב לאללה.
להתאים מגבר כזה לקואינסידנט זה דבר ממש הזוי, אבל כיום עם כל תרבות הקולונרית של הפיוזן, שניתן לאכול סטייק עם רוטב שוקולד, אז גם השילוב של הויקטורי לקרל נראה "הגיוני".
אייל- אני בטוח שהמתרשמים מהוקטורי-שמעו אותו מחובר למגבר מתאים יותר- אחרת הם היו מתביישים לעלות את ניסיונם הזה על דפי הפורום
לרוק \אלקטרוני הייתי שוקל לקחת קלייפש-נראה לי יותר מתאים ובטח פחות יקר.
אי לכך, ל - VICTORY יש שתי גרסאות: גירסה למי שמשתמש במגברי מנורות בגודל קטן עד סביר ורמקולים טרנזיסטוריים שאינם אימתניים, וגרסא שנועדה למגברים טרנזיסטוריים חזקים במיוחד
...
מעניין מה שאתה מציג...
למעשה מצב האזנה שלי לרמקול -היה רחוק מלהיות אופטימלי...
כמובן בידיעתי ובאשמתי המלאה...
לרוק \אלקטרוני הייתי שוקל לקחת קלייפש-נראה לי יותר מתאים ובטח פחות יקר.