שטראוס משיקה קפסולות קפה המתאימות למכונות נספרסו

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #81 

תודה על התיקונים.

1. לגבי מס' החנויות: גם 5 חנויות (ש-3 מהן בת"א/פ"ת, 1 בירושליים ו-1 בחיפה) זה לא נחשב נוח. בטח לא מול האפשרות לרכוש קפסולות בתחנת דלק או בסופר.

2. לגבי הגעה-עד-הבית: זו הפעם הראשונה שאני שומע על זה. אתה בטוח בכך? אם כך, אז איך זה שאנחנו שומעים על אנשים שהולכים לתקן את המכונה בנספרסו ומדברים שם עם הטכנאי? זה כי עברה תקופת האחריות? אפשר לקבל את השירות הזה גם לאחר תקופת האחריות?
אם זה אכן נכון, אז מדובר כאן בפלוס משמעותי.

3. לגבי הסניפים של פז: אולי זה תלוי בסניף (או שאני פשוט נחמד, אז נותנים לי :)). באם-המושבות יש תמיד מכונה עובדת, ובחודשים הראשונים גם עמדה שם מישהי שתמיד הציעה לשתות. אותו כנ"ל בשופרסל ביג בסגולה, פ"ת.
את הלוואצה הראשונה שתיתי בקיבוץ גלויות בדרום ת"א. גם שם היתה עמדה מסודרת וכשביקשתי לטעום אמרו לי שאני מוזמן לגשת ולהכין לעצמי.

4. לגבי הבדלים בין קפסולות: אתה אומר "עצומים", ואני פשוט לא מסכים בכלל. עברתי כבר 3 מכונות שלהם (לא שיש הבדל בין המכונות, אבל זה היה בהזדמנויות שונות בחיים), טעמתי את כל הקפסולות הרלוונטיות. אני מעדיף את השחורה פשוט כי היא חזקה יותר. אבל מבחינת טעם... בחיאת, איזה הבדלים? מדובר בניואנסים קטנטנים שנעלמים בים דליחות. לך תקלה חד זני קוסטה ריקה מול חד זני הודו. *זה* הבדלים בכוס קפה. אני מוכן להמר שבטעימה עיוורת, מעט מאוד אנשים יצליחו להבדיל בין הקפסולות השונות. אולי 2-3 יתבלטו - וגם הן, בגלל העוצמה.

5. הנטול שלהם טוב רק כי הוא דלוח בדיוק באותה המידה כמו שאר הקפסולות (כלומר, הוא לא רע יותר). אבל זה לא קפה שאני מוכן לשתות באופן יומיומי.
אם הייתי מוכרח לשתות נטול, הייתי שותה נטול שאני קולה לבד (כאמור, ליגה אחרת של קפה) או טייסטרס צ'וייס ירוק.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #82 

moti_r כתב:תודה על התיקונים.

1. לגבי מס' החנויות: גם 5 חנויות (ש-3 מהן בת"א/פ"ת, 1 בירושליים ו-1 בחיפה) זה לא נחשב נוח. בטח לא מול האפשרות לרכוש קפסולות בתחנת דלק או בסופר.

2. לגבי הגעה-עד-הבית: זו הפעם הראשונה שאני שומע על זה. אתה בטוח בכך? אם כך, אז איך זה שאנחנו שומעים על אנשים שהולכים לתקן את המכונה בנספרסו ומדברים שם עם הטכנאי? זה כי עברה תקופת האחריות? אפשר לקבל את השירות הזה גם לאחר תקופת האחריות?
אם זה אכן נכון, אז מדובר כאן בפלוס משמעותי.

בוודאי שאני בטוח. מן הסתם זה שירות שהוא חינמי רק בתקופת האחריות.

3. לגבי הסניפים של פז: אולי זה תלוי בסניף (או שאני פשוט נחמד, אז נותנים לי :)). באם-המושבות יש תמיד מכונה עובדת, ובחודשים הראשונים גם עמדה שם מישהי שתמיד הציעה לשתות. אותו כנ"ל בשופרסל ביג בסגולה, פ"ת.
את הלוואצה הראשונה שתיתי בקיבוץ גלויות בדרום ת"א. גם שם היתה עמדה מסודרת וכשביקשתי לטעום אמרו לי שאני מוזמן לגשת ולהכין לעצמי.

אני נוטה לחשוב שאני אחד היותר נחמדים בסיטואציות האלה, אז כנראה שלא זו הבעיה.. :wink:

4. לגבי הבדלים בין קפסולות: אתה אומר "עצומים", ואני פשוט לא מסכים בכלל. עברתי כבר 3 מכונות שלהם (לא שיש הבדל בין המכונות, אבל זה היה בהזדמנויות שונות בחיים), טעמתי את כל הקפסולות הרלוונטיות. אני מעדיף את השחורה פשוט כי היא חזקה יותר. אבל מבחינת טעם... בחיאת, איזה הבדלים? מדובר בניואנסים קטנטנים שנעלמים בים דליחות. לך תקלה חד זני קוסטה ריקה מול חד זני הודו. *זה* הבדלים בכוס קפה. אני מוכן להמר שבטעימה עיוורת, מעט מאוד אנשים יצליחו להבדיל בין הקפסולות השונות. אולי 2-3 יתבלטו - וגם הן, בגלל העוצמה.

אתה צודק אבל אני ממש לא משווה לאספרסו אמיתי, ולא על זה הדיון. אני משווה לפתרונות אוטומטיים אחרים. יחסית אליהם, ההבדלים עצומים.

5. הנטול שלהם טוב רק כי הוא דלוח בדיוק באותה המידה כמו שאר הקפסולות (כלומר, הוא לא רע יותר). אבל זה לא קפה שאני מוכן לשתות באופן יומיומי.
אם הייתי מוכרח לשתות נטול, הייתי שותה נטול שאני קולה לבד (כאמור, ליגה אחרת של קפה) או טייסטרס צ'וייס ירוק.

כפי שרשמתי, אין לי מושג איך הם עושים את זה, אבל הנטול שלהם טוב יותר מכל נטול אספרסו אחר שטעמתי, כולל קלייה ביתית, וניסיתי פחות או יותר את כל האפשרויות של קפה קלוי וקלייה עצמית שאפשר, כולל כאמור ייבוא קפה ירוק נטול מארה"ב, שנתן את התוצאה הטובה ביותר עד שטעמתי את הנטול של נספרסו. אל תטעה, זה כמובן עדיין רחוק מאספרסו אמיתי, אבל הוא בהחלט סביר לשתייה כאספרסו נקי ולא כקפוצ'ינו, וזה הנטול היחיד שאני יכול להגיד את זה עליו
...

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #83 

moti_r כתב:אני ממש לא מצליח להתאפק מול כמות אי-הדיוקים (ואני משתמש במילה עדינה) שמסתובבת כאן.

נספרסו זו לא איכות. נספרסו זה מותג. ובטח שהם לא *ה*איכותיים. שום דבר שהם עושים לא טוב יותר מאף אחד אחר, למעט המיתוג שלהם.

גם אם נפרק את "איכות" וננסה להבין "איכות של מה?" אז:

- איכות של קפה:
בשום פנים ואופן לא. נספרסו זה לא קפה איכותי.
נספרסו מול אספרסו זה כמו מקדונלדס מול ההמבורגר של מיט-בר.

- איכות של נוחות:
נכון מאוד. אבל אין כאן שום בידול. כל מכונת קפסולות מספקת בדיוק את אותה הנוחות. מכונות אוטומטיות מייצרות קפה בדיוק באותה הנוחות (ועם אפשרויות שליטה הרבה יותר מגוונות).

- איכות של טעם:
גם לא נכון. אני לא יודע לגבי הקפסולות של שטראוס כי לא טעמתי, אבל אספרסו-קלאב, למשל, נותנים טעם בדיוק באותה הרמה של נספרסו.
חלק מהמכונות האוטומטיות (לא פודים, אלא אוטומטיות) - גם.
מכונה אוטומטית ספציפית שטעמתי בקוויקמיל באיטליה (ואין אותה בארץ, אני לא יודע למה) נותנת קפה בליגה אחרת לגמרי מנספרסו.

- איכות של מגוון:
לא נכון. נספרסו נופלת כאן מול התחרות. כל הקפסולות של נספרסו דומות אחת לשניה - ההבדל הוא רק בחוזק. כמה שניסיתי לעצום עיניים ולדמיין קפה הודי או גוואטמלה וכו' - הדליחות של הקפה היא כ"כ גבוהה מול אספרסו אמיתי, ששום הבדלי זן לא באים באמת לידי ביטוי.
מצד שני, אספרסו-קלאב נותנים קפה עם הל, שוקו ועוד כל מני שטיקים שכאלה. זה עוד יותר חילול הקודש, אבל אם כבר אתם מוכנים להתפשר על טעם הקפה תמורת נוחות - אז אספרסו-קלאב עדיפים.

- איכות של שירות:
דשתם בזה הרבה וחזרתם על כל מני מילים גבוהות שלא מתארות עובדות אלא תחושות. אבל בשורה התחתונה, אין שום יתרון שירותי לנספרסו כשמדובר במכונות הקפה שלהם. את המכונה לא קונים מהם, אלא ממשווקים. איכות שירות הלקוחות שלהם היא לא טובה יותר מהמתחרות, שמענו לקוחות לא מרוצים מכאן ומכאן. הנציגים שלהם בחנות אולי ממש נחמדים, אבל גם הנציגים של אספרסו-קלאב ממש נחמדים, גם הבחור שהדגים לי את המכונה החדשה בשופרסל לפני כמה חודשים היה ממש חביב וגם הבחורה בתחנת הדלק של "פז", שהכינה לי לוואצה, היתה חייכנית וחביבה.

אני לא רואה שום יתרון לטעימות קפה ב-"בוטיק", אם יש רק שני "בוטיקים" כאלו בארץ. זה *שירות חסר*, זה ממש לא יתרון שירותי! מי רוצה לנסוע עד לכיכר המדינה, גם אם יחנו לו את הרכב וישטפו לו אותו, רק כדי לטעום פאקינג קפסולה של נספרסו? הרי לקוחות נספרסו חרטו על דגלם את הנכונות להתפשר בגדול על איכות (הקפה) תמורת נוחות (ההכנה שלו). אנשים שלא מוכנים להשקיע עוד 10 שניות בקבלת קפה פי 100 יותר טוב, כן מוכנים לנהוג עד לכיכר המדינה כדי לטעום קפסולה חדשה? (שגם ככה זהה לכל השאר). וואלה, לא ברור לי וגם לא נראה לי נכון בכלל.

בעיני איכות של שירות, כשמדובר בקפסולות, זו העובדה שכשאני נכנס לתחנת הדלק ליד הבית שלי, עומדת בכניסה (כבר מעל לשנה) מכונה של לוואצה, חמה ומוכנה, עם מבחר קפסולות שלהם. תמיד מציעים לי שם לטעום את הקפה. *זה* שירות של קפסולות.

- איכות של משלוח חינם:
משלוח חינם זה לא שירות. זה פיצ'ר שאתה משלם עליו.
אני לא מבין למה אתם מתלהבים ממשלוח חינם של קפסולות.
גם את הקמח שלכם אתם קונים במשלוח חינם מהסופר? מה לגבי התפוחים? שוקולד מריר?

ישראלי גם ככה מבקר בסופר או בתחנת הדלקת פעם בשבוע. מה יותר פשוט מלהרים את היד למדף ולאסוף קפסולות למכונה?
מי צריך משלוח בכלל?
ולגבי רכישות באינטרנט: זה נהדר, אני עושה סופר באינטרנט פעם בשבועיים שלושה. אבל בישראל מדובר באחוז קטן מאוד מהאוכלוסיה.
רוב האנשים קונים בסופר, ושם הם מצפים למצוא את הקפסולות שלהם.

כאמור, זה לא שירות וזה לא יתרון.
זו בסה"כ הדרך של נספרסו לכסות על החסרון הגדול שלהם - יש רק להם רק 2 חנויות בארץ!

עצם העובדה שיש כאן אנשים שכ"כ מתאמצים להגן בחירוף נפש על נספרסו (ולהשוות אותם לאפל!!) רק מראה עד כמה המותג הזה חזק, וזה קסם מדהים בעיני.
...
ש לי מה לומר לך אבל זה לא יהיה בסדר כרונולוגי לדבריך

ראשית הלכת רחוק מאוד ידידי מעבר למה שאתה צריך

נתחיל מכך שנשאל מי אתה שתגדיר מוצר איכותי ?

על איזה עובדות אתה מתבסס?

אי אפשר להתכחש לעובדה שאנשים לא רוכשים נספרסו בגלל השירות אלה בגלל הטעם ואיכות הקפסולה ובסוף גם בגלל השירות
אולי אתה רגיל למכונה שמגדלת את פולי הקפה לאחר מיכן קוטפת מיבשת וגם טוחנת אבל מי קבע שזה איכותי

על פי איזה מדד נקבע אצלך איכות קפה ?

נראה לי שיש לך איזו שהיא אג'נדה על נספרסו ולמה אינני יודע שאתה מסרב לקבל את רמת השירות שלהם
אתה מנסה ליצור ספין מוזר כאילו אין לנספרסו שירות או הקפה שלהם ירוד בו בזמן שהחברה מוכרת הכי הרבה קפסולות קפה אז נראה לי שצרכני הקפה יש דעה

אם אתה טוען שכל הקפסולות של נספרסו זהות בטעם אני מציע שתתפטר מתפקיד מנהל פורום קפה
אתה מיצר עליהום על חברה ללא סיבה מוצדקת אין לך ולו טענה אחת מוצדקת למעט סוג של קינאה על הצלחת החברה בכל קנה מידה

שנית להכין קפה במכונה שגם טוחנת את הקפה לא לוקח עוד 10 שניות אלה יותר
ההתעסקות בלנקות את המכונה וכל המסביב זה הרבה יותר זמן עם משכללים את הכול לעומת מכונת קפסולות
ושוב אני חוזר מי קבע שהקפה שאתה שותה נחשב לטוב יותר?

כל האנלוגיה שלך מבוססת על השמצות ולא על עובדות

אתה איש של סופרמרקט או תחנת דלק תישאר שם למה אתה מנסה לשכנע בכל הכוח שהסופרמרקט טוב יותר ושירות של נספרסו פחות טוב או שזה לא נקרא שירות

אצלך שירות זה אולי חינם לכן אתה קונה בסופר

שתפנים שאין דברים בחינם אולי תבין מה זה אומר שירות

אני בטוח שאם אפשפש אצלך אמצא לא מעט מותגים שאתה רוכש בו בזמן שניתן למצוא מותגים חלופיים
אבל אתה לא תקנה

כגון אייפון או סלולאר של סמסונג וכו'
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #84 

מר shay1 לאספרסו יש סטנדרט.
זה לא סתם קפה ויש אומדנים לאיכות שלו - בקטע הזה נספרסו רחוקים שנות אור מהמושג שנקרא אספרסו.
קרא כאן:
http://www.espressoitaliano.org/doc/EIC ... -%20LQ.pdf
במיוחד את עמוד 7.
הקפה שאתה שותה מנספרסו הוא בהגדרה נחות לעומת מכונת אספרסו אמיתית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #85 

shay1,
להגיד שנספרסו הוא קפה הכי איכותי זה באמת ללכת רחוק מאוד. בתור בעלים של נספרסו אני יודע שיש קפה יותר טוב, אבל אני מתפשר באיכות הקפה, בשביל הנוחות, מה עוד שלי זה מספיק טוב ואני ששותה בד"כ קפה עם חלב אז ההבדל לא משמעותי. אבל אני לא משקר לעצמי וחושב שזה הקפה הטוב בעולם...
ואני מסכים גם עם מוטי, רוב הטעמים של נספרסו דומים ובד"כ אחרי שמצאת את ה-3-4 שמתאימים לך לא תחליף ביניהם יותר.

ובכלל בחיים, אני קונה את המקור כאשר הוא טוב ומשתלם, אבל גם יכול לקנות תחליפים אם הם טובים מספיק.
זה בסדר גמור ולגיטימי שאתה מושפע מטרנדים ומותגים, רוב העולם מושפע. אבל לפחות תהיה מודע לזה.

גם השירות והשיווק של נספרסו הם נהדרים ואני נהנה מזה, אבל אני לפחות מודע לזה שמאחורי זה עומדת מכונת שיווק ומכירות חזקה ומשומנת היטב, וכל עוד זה נוח לי, אני מסתדר עם זה, אבל אם יש אפשרות לנסות טעמים אחרים וקפסולות אחרות, אני גם אנסה, אין בזה כל פסול.
נערך לאחרונה על ידי tomer_h ב 14/01/2013 14:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #86 

דבוטאנט כתב:מר shay1 לאספרסו יש סטנדרט.
זה לא סתם קפה ויש אומדנים לאיכות שלו - בקטע הזה נספרסו רחוקים שנות אור מהמושג שנקרא אספרסו.
קרא כאן:
http://www.espressoitaliano.org/doc/EIC ... -%20LQ.pdf
במיוחד את עמוד 7.
הקפה שאתה שותה מנספרסו הוא בהגדרה נחות לעומת מכונת אספרסו אמיתית.
...
עדיין לא הבנתי מה רצית שאראה במה שצירפת? ראיתי ברושור שלא קרוב בכלל לוויכוח
בכלל קפה איטלקי אסלי בכלל לא מכינים במכונה אלה על להבה בקומקום מיוחד אבל לא בזה עסקיננו

אני לא מקבל שיבוא אדם /חברה ייתן ציונים למוצר שלא ניתן לבדוק אותו מדעית במכשירים אלה רק על
הסתמכות על הטעם של מס' מוגדר של אנשים שהם נותנים את הטון בטעם
אין לי בעיה עם טעם וריח של אף אחד כול אחד יאכל ישתה ויתלבש איך שהוא מרגיש אבל יש כאן עליהום מובהק על מוצר שהפכו אותו לזבל כי לא משווקים אותו בסופר, השירות לא שווה כי זה לא לפי הפרמטרים של כותב ההערות (מעניין לדעת מה הם הפרמטרים שלו לשירות) ,כל הטעמים אותו דבר והכל מה שניקרה זיפט אחד גדול
מה שניתן להבין זה שצריך לסגור את נספרסו ולזרוק את המפתח לים וכי רק מכונות משוכללות עם קפה שאפשר לרכוש בסופר זה המודל הנכון ואמיתי מי שיוצא בכזה עליהום על מוצר / חברה מין הסתם צריך לדאוג גם להביא סימוכין על מה הדברים מתבססים
נערך לאחרונה על ידי shay1 ב 14/01/2013 14:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
אותו דבר כשאתה טיפש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78792
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5380 פעמים

שליחה #87 

עובדתית, יש טעמים בקפסולות שאני לא אוהב, ויש כאלה שאני יותר אוהב. אני מניח שמי שלא אוהב קפסולות בכלל, לא יאהב באופן כללי את נספרסו.

אני לא אוהב אספרסו חזק מדי, ובעוד שחלק מהקפסולות דלוחות בעיני, אני בהחלט לא רוצה להכליל - יש כמה שאני מאוד אוהב ואפילו מעדיף על מה שזמין בבתי קפה לעיתים.

ממה שאני מבין, ניתן לעשות תיקון - כולל מכונה חלופית עד הבית.

גם הקפסולות מגיעות הביתה.

אני חושב שלקוח ממוצע שלהם לא רואה אף פעם את החנויות שלהם...

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #88 

tomer_h כתב:shay1,
להגיד שנספרסו הוא קפה הכי איכותי זה באמת ללכת רחוק מאוד. בתור בעלים של נספרסו אני יודע שיש קפה יותר טוב, אבל אני מתפשר באיכות הקפה, בשביל הנוחות, מה עוד שלי זה מספיק טוב ואני ששותה בד"כ קפה עם חלב אז ההבדל לא משמעותי. אבל אני לא משקר לעצמי וחושב שזה הקפה הטוב בעולם...
ואני מסכים גם עם מוטי, רוב הטעמים של נספרסו דומים ובד"כ אחרי שמצאת את ה-3-4 שמתאימים לך לא תחליף ביניהם יותר.

ובכלל בחיים, אני קונה את המקור כאשר הוא טוב ומשתלם, אבל גם יכול לקנות תחליפים אם הם טובים מספיק.
זה בסדר גמור ולגיטימי שאתה מושפע מטרנדים ומותגים, רוב העולם מושפע. אבל לפחות תהיה מודע לזה.

גם השירות והשיווק של נספרסו הם נהדרים ואני נהנה מזה, אבל אני לפחות מודע לזה שמאחורי זה עומדת מכונת שיווק ומכירות חזקה ומשומנת היטב, וכל עוד זה נוח לי, אני מסתדר עם זה, אבל אם יש אפשרות לנסות טעמים אחרים וקפסולות אחרות, אני גם אנסה, אין בזה כל פסול.
...
רק לשם הבהרה אני לרגע לא אמרתי וגם לא חושב שנספרסו הוא הקפה הכי איכותי ואם זה השתמע מדברי אני חוזר בי

1 אני חושב שלהיות מושפע מטריינדים זה לא רע כל עוד זה לא פוגם בשיקול דעתך ואתה עדיין יכול לבצע בחירה בין טוב ורע

2 גם אפל זו מכונה משומנת הייטב ואין עם זה בעיה כמעט לאף אחד כי מרבית האנשים מחזיקים אפל

3 שוב אני חוזר אין לי בעיה עם טעם וריח של אף אחד
לאחד הקפסולות החליפיות יהיהו מצוינות ולשני זה יהיה אסון וזה בסדר מבחינתי כל עוד שמדובר על טעם וריח

4 כאן יצאו בהודעות חותחות כנגד חברה שהיא בסה"כ חברה טובה עם שירות מעולה על כך שהיא יקרה ב30-50- אג' לקפסולה אני ולא בטוח שמרבית האנשים כאן שמתעניינים בקפה יהפכו להיות עניים בגלל עוד תוספת של כמה עשרות שקלים לחודש אם הקפה טעים ונהנים מהשירות אז הכל בסדר
אני מתרגז על ההתכלבות כאן של חלק מהאנשים על כמה עשרות שקלים הפרש בחודש שבגלל זה פותחים שרשור כאילו נספרסו גנבים
מרבית חברי הפורום יושבים על מערכות אודיו וידאו בסכומים נכבדים ומשדרגים מסכים ללא הבחנה אז על כמה אג' צריך לעשות עניין?

5זה טיבעי שבסוף כל אחד יתחבר למס' טעמים בודדים אני לא מצפה שמישהו יאהב את כל הטעמים וזה מה שיפה שיש את האפשרות לבחור טעמים ולגוון אבל הם בהחלט לא קרובים אחד לשני בטעם

לא יודע עם עדיין הקפסולות הללו קיימות אבל לפני חודש הוציאו הוצאה מיוחדת של 3 סוגי קפסולות בארומת שונות שנים אגוזים ואחד בארומת קוקוס אני רוצה להגיד שאני ממש נהנהתי מהטעמים הללו וזה מה שיפה בנספרסו שהם מתחדשים עם טעמים על בסיס קבוע ותמיד יש מה לגוון
אותו דבר כשאתה טיפש.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #89 

1shay לא שלחתי לך שום ברושור - שלחתי לך את הסטנדרט לאספרסו.
אתה מנפנפף כל הזמן בריכות של האספרסו של נספרסו בלי להבין שזה בכלל לא נחשב אספרסו.

זה לא קפה אסלי ואין קומקום קפה באיטליה אלא מקינטה שמוציאה מוקה.

אתה יכול להחליט מה שאתה רוצה לעצמך אבל בעולם בחוץ יש סטנדרטים.
אתה יכול גם להחליט שאתה קורא לירוק אדום ולאדום ירוק = אין בעיה רק תעצור ברמזור בירוק שלך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #90 

דבוטאנט כתב:1shay לא שלחתי לך שום ברושור - שלחתי לך את הסטנדרט לאספרסו.
אתה מנפנפף כל הזמן בריכות של האספרסו של נספרסו בלי להבין שזה בכלל לא נחשב אספרסו.

זה לא קפה אסלי ואין קומקום קפה באיטליה אלא מקינטה שמוציאה מוקה.

אתה יכול להחליט מה שאתה רוצה לעצמך אבל בעולם בחוץ יש סטנדרטים.
אתה יכול גם להחליט שאתה קורא לירוק אדום ולאדום ירוק = אין בעיה רק תעצור ברמזור בירוק שלך.
...
רק כדי לסכם את מה שאני טוען
1 אני חושב שאתה ועוד כמוך הם הפריקים של הקפה ואם הקפה הוא "האורגינל" הוא לא בדיוק בגובה הקצף או בארומה המדוייקת אז הוא מזוייף ואתה שוכח שמדובר בסה"כ על פאקינג קפה .

2 אין לי בעיה עם זה שלכל אחד יש טעם שונה נהפוך הוא אני בעד אדם באומנתו יחיה, אני בעד שכל אחד יאמין באמונה שלו ושיהיה לו טעם מישלו בבגדים ובמזון כל עוד שזה לא פוגע בסביבה הקרובה .

3 גלשנו לנושא אחר בכלל שהוא לא מהות הדיון שהוא מחיר הקפסולה כי מכאן ועד להשמצה גורפת של כל הנאמר כאן על השירות טעם וכו' בעניין נספרסו המרחק גדול מאוד

4 אתה רוצה קפה אספרסו אורגינאל לך על זה אבל אל תנסה אתה וכמותך שמאמינים באוטופיה ליצור מצב שכל מי שלא חושב כמוך לא מבין ולא יודע כלום כי בעולם יש רק את האספרסו שלך וכמותך והוא הכי טוב בעולם

5 אין לי בעיה לקבל את דעתך בעניין ואני יכבד אותה מאוד כל עוד לא יווצר מצב של כל מי שלא חושב כמותך הוא "אידיוט ואתה הכי חכם והכי צודק " ואם תוכל גם על הדרך להביא צידוקים לאמירות זה בכלל יהיה מצויין ואני אפילו אשכול אולי גם לחשוב כמותך
אותו דבר כשאתה טיפש.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #91 

shay1 כתב: 1 אני חושב שאתה ועוד כמוך הם הפריקים של הקפה ואם הקפה הוא "האורגינל" הוא לא בדיוק בגובה הקצף או בארומה המדוייקת אז הוא מזוייף ואתה שוכח שמדובר בסה"כ על פאקינג קפה .
...
זה ממש לא נכון. אנחנו דווקא שותים המון סוגים שונים של קפה. אני מוכן להמר ששתיתי בשבוע האחרון יותר קפה נמס ממך. וגם יותר קפה שחור ממך. וגם יותר קפה ממקינטה ממך. זה לא אספרסו או כלום.

ובכל אופן, אם מדובר "בסה"כ על פאקינג קפה", כהגדרתך, אז איך זה שאתה מתלהב והופך אמוציונאלי כ"כ מהנושא הזה?
shay1 כתב: 2 אין לי בעיה עם זה שלכל אחד יש טעם שונה נהפוך הוא אני בעד אדם באומנתו יחיה, אני בעד שכל אחד יאמין באמונה שלו ושיהיה לו טעם מישלו בבגדים ובמזון כל עוד שזה לא פוגע בסביבה הקרובה .
...
דווקא זה לא נראה ככה. אני מתרשם, מהתנהלותך בדיון הזה, שכל מי שלא מסכים איתך, הוא נחות מבחינתך. אתה מזלזל בכל מה ומי שעומד בדרכך. זה אפילו מגיע לרמה אישית ולא נעימה (שהייתה נערכת החוצה, אם היא לא היתה נגד המנהלים).
shay1 כתב: 3 גלשנו לנושא אחר בכלל שהוא לא מהות הדיון שהוא מחיר הקפסולה כי מכאן ועד להשמצה גורפת של כל הנאמר כאן על השירות טעם וכו' בעניין נספרסו המרחק גדול מאוד
...
אף אחד לא משמיץ. אני התייחסתי לנקודות עובדתיות (בחלקן אולי טעיתי, אבל זו מהות הדיון).
השמצה, לעיזה, סררה ולשון הרע מגיעות מאמוציות ולא מגובות בעובדות. זה יותר מזכיר את ההתנהלות שלך בדיון הזה, לא שלי ולא של דבוטאנט.
shay1 כתב: 4 אתה רוצה קפה אספרסו אורגינאל לך על זה אבל אל תנסה אתה וכמותך שמאמינים באוטופיה ליצור מצב שכל מי שלא חושב כמוך לא מבין ולא יודע כלום כי בעולם יש רק את האספרסו שלך וכמותך והוא הכי טוב בעולם
...
ראה סע' 2.
shay1 כתב: 5 אין לי בעיה לקבל את דעתך בעניין ואני יכבד אותה מאוד כל עוד לא יווצר מצב של כל מי שלא חושב כמותך הוא "אידיוט ואתה הכי חכם והכי צודק " ואם תוכל גם על הדרך להביא צידוקים לאמירות זה בכלל יהיה מצויין ואני אפילו אשכול אולי גם לחשוב כמותך
...
ראה סע' 4.

בנוסף, קיבלת כאן לינק לסטנדרט העולמי לאספרסו. אם יש משהו יותר "צידוקים" מזה, אני לא יודע מהו.
אשמח אם תקרא אותו, תבדוק איך נספרסו עומדים או לא עומדים בו, ותחזור אלינו עם מסקנות.

כדי להפוך את הנושא למעניין, אתה מוזמן לבדוק איך עומדת בסטנדרט הזה המכונה בת ה-60 שדבוטאנט שיפץ בעצמו לפני כמה שבועות, ושרק העלות של חידוש ציפוי הכרום שלה היתה גבוהה יותר ממכונת נספרסו עם מקציף.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #92 

למרבית האנשים יש אפל...מסקנה שנספרסו ואפל הולכים ביחד
ויוצרים את התבונה הטהורה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #93 

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #94 

moti_r כתב:
shay1 כתב: 1 אני חושב שאתה ועוד כמוך הם הפריקים של הקפה ואם הקפה הוא "האורגינל" הוא לא בדיוק בגובה הקצף או בארומה המדוייקת אז הוא מזוייף ואתה שוכח שמדובר בסה"כ על פאקינג קפה .
...
זה ממש לא נכון. אנחנו דווקא שותים המון סוגים שונים של קפה. אני מוכן להמר ששתיתי בשבוע האחרון יותר קפה נמס ממך. וגם יותר קפה שחור ממך. וגם יותר קפה ממקינטה ממך. זה לא אספרסו או כלום.

ובכל אופן, אם מדובר "בסה"כ על פאקינג קפה", כהגדרתך, אז איך זה שאתה מתלהב והופך אמוציונאלי כ"כ מהנושא הזה?
shay1 כתב: 2 אין לי בעיה עם זה שלכל אחד יש טעם שונה נהפוך הוא אני בעד אדם באומנתו יחיה, אני בעד שכל אחד יאמין באמונה שלו ושיהיה לו טעם מישלו בבגדים ובמזון כל עוד שזה לא פוגע בסביבה הקרובה .
...
דווקא זה לא נראה ככה. אני מתרשם, מהתנהלותך בדיון הזה, שכל מי שלא מסכים איתך, הוא נחות מבחינתך. אתה מזלזל בכל מה ומי שעומד בדרכך. זה אפילו מגיע לרמה אישית ולא נעימה (שהייתה נערכת החוצה, אם היא לא היתה נגד המנהלים).
shay1 כתב: 3 גלשנו לנושא אחר בכלל שהוא לא מהות הדיון שהוא מחיר הקפסולה כי מכאן ועד להשמצה גורפת של כל הנאמר כאן על השירות טעם וכו' בעניין נספרסו המרחק גדול מאוד
...
אף אחד לא משמיץ. אני התייחסתי לנקודות עובדתיות (בחלקן אולי טעיתי, אבל זו מהות הדיון).
השמצה, לעיזה, סררה ולשון הרע מגיעות מאמוציות ולא מגובות בעובדות. זה יותר מזכיר את ההתנהלות שלך בדיון הזה, לא שלי ולא של דבוטאנט.
shay1 כתב: 4 אתה רוצה קפה אספרסו אורגינאל לך על זה אבל אל תנסה אתה וכמותך שמאמינים באוטופיה ליצור מצב שכל מי שלא חושב כמוך לא מבין ולא יודע כלום כי בעולם יש רק את האספרסו שלך וכמותך והוא הכי טוב בעולם
...
ראה סע' 2.
shay1 כתב: 5 אין לי בעיה לקבל את דעתך בעניין ואני יכבד אותה מאוד כל עוד לא יווצר מצב של כל מי שלא חושב כמותך הוא "אידיוט ואתה הכי חכם והכי צודק " ואם תוכל גם על הדרך להביא צידוקים לאמירות זה בכלל יהיה מצויין ואני אפילו אשכול אולי גם לחשוב כמותך
...
ראה סע' 4.

בנוסף, קיבלת כאן לינק לסטנדרט העולמי לאספרסו. אם יש משהו יותר "צידוקים" מזה, אני לא יודע מהו.
אשמח אם תקרא אותו, תבדוק איך נספרסו עומדים או לא עומדים בו, ותחזור אלינו עם מסקנות.

כדי להפוך את הנושא למעניין, אתה מוזמן לבדוק איך עומדת בסטנדרט הזה המכונה בת ה-60 שדבוטאנט שיפץ בעצמו לפני כמה שבועות, ושרק העלות של חידוש ציפוי הכרום שלה היתה גבוהה יותר ממכונת נספרסו עם מקציף.
...
אתה בכוח שומר על עמדותיך וזה טוב אבל לא טוב מאוד

2 אם תלך אחורה לתחילת הדיון תראה שאין לי בעיה כלל עם טעמים אחרים של קפה או מוצרים אחרים כלל
הבעיה שלי מתחילה שאתה יוצא בחורמה על מוצר שמביחינתך הוא סביר מינוס וזה בסדר אבל אתה בכוח מתווכך על דבר שהוא לא יכול להיות שנוי במחלוקת וזה השירות שלדעת רבים כמותי חושבים שהשירות של נספרסו הוא מעולה אתה חושב שלא זו זכותך אבל מכאן ועד לתת דוגמאות אוויליות על השירות ושבסופר זה גם נקרא שירות זה לא יעה ולא נאה לאחד במעמדך כמנהל פורום .

3 נכון אני חושב במקרה הזה בצורה אמוציונאלית כאשר סתם נתפלים למשהו שכל הסיפור ממחיר הקפסולה וכדי להצדיק את מחיר הסופר כתשתה חברה אחרת על סתם וללא צידוקים מוכחים בגלל הפרש של כמה אג' וזו מבחינתי יהירות לשמה

אתה לדעתי היבעת את עמדתך בצורה מוחצנת ומכוערת כאילו יש רק את המכונה שלך ושל כמותך בעולם ואין מקום אחר לאף חברה

אני לא כל כך מסתכל על הקישור כי זה נראה כמו איזה פירסומת ולא איזה משהו רציני מבחינתי אין כאן דבר שהוא נכון ולא נכון בסה"כ יש קבוצת מאמינים שחושבים בצורה מסוימת וזה בסדר

שוב אתה לא עונה בצורה עניינית אלה מנסה להסביר לי איך עמדה המכונה בת 60 שנה בשיפוץ

ולא נוגע בפואנטה זה באמת לא מעניין אותי המכונה בת 60 אני עם האספנות שלי גמרתי למעט רכבים

מיצידי תעשה קפה גם במזלג חשמלי אין לי בעיה רק תהיה עכבי לאורך כל הדרך ותלמד לקבל עמדותם של אחרים
נערך לאחרונה על ידי shay1 ב 14/01/2013 20:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
אותו דבר כשאתה טיפש.

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #95 

ואללה לאן גלשנו, סיכום מבחינתי:
1. קפה מקפסולות הוא פחות טוב ממכונה ידנית ביתית + מטחנה, נכון כמעט תמיד, כשלא נופלים על קפה לא טוב (קורה), לא נופלים על קפה לא טרי (קורה למי שאין לו מקור לפולים על הקו - עבודה-בית-בילויים וכו), לא מפשלים , ומגיעים לרמת הכנה טובה וקבועה . ברור שההכנה הרבה יותר מהירה וללא לכלוך - מי שכותב אחרת מחרבש, אני אהבתי את ההתעסקות אבל בגלל שיקולי (חוסר) זמן עברתי לקפסולות.
2. קפה מקפסולות פחות טוב מקפה בבית קפה: לצערי הרבה פעמים לא, כמות הנוזל הבלתי ניתן לשתייה שקיבלתי כאספרסו...
3. בין מכונות הקפסולות נספרסו נחשבת למובילה מבחינת איכות, יש כאלו שחושבים שלא אבל סטטיסטית בכל העולם היא מובילה.
4. השרות של נספרסו מעולה, מי שטוב לו שיקנה בסופר/פז, זה עדיין לא סיבה להגיד שהשרות שלהם לא טוב, אולי לך זה לא מתאים, זה עדיין לא שולל את טיב השרות.
5. הקפסולות בארץ לא יותר יקרות משמעותית מבעולם למעט חלק מאירופה וגם שם זה לא מאות אחוזים כמו שאנחנו מכירים במוצרי סאונד.
6. שטראוס זולות ב 20-25%, מי שחשוב / יותר טעים לו או נוח לו לקנות בסופר - מצויין, לי לא, אני אוהב לקבל בחבילה ארוזה עד הבית (כמו את הקניות מהסופר, סודהסטרים, קניות מ DX ועוד)
7, אני הולך עכשיו להכין לי עוד אספרסו לא תקני :wink:

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #96 

אם הבנתי נכון הטענה היתה לא שהשירות של נספרסו לא טוב, הטענה היתה שלדבר על השירות שלהם זה כמו לדבר על השירות של ענבי טלי- זה פשוט לא צריך להיות רלוונטי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #97 

bnaya_d כתב:אם הבנתי נכון הטענה היתה לא שהשירות של נספרסו לא טוב, הטענה היתה שלדבר על השירות שלהם זה כמו לדבר על השירות של ענבי טלי- זה פשוט לא צריך להיות רלוונטי.
...
וזו כל התורה על רגל אחת (Y)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #98 

אני אוהב לשלם לשירות טוב לענבים שלי, גם אמא כמו שאתם יודעים לא נותנת לאבא ענבים בחינם
קומקום קפה איטלקי אסלי...זה צריך להכנס לפנתיאון
הדבר היחיד ששי1 שכנע אותי זה שהפרש המחיר בסופו של דבר לא קטלני (אמנם הרבה יותר יקר מהאלטרנטיבה העדיפה, נסקפה, אבל יחסית לשאר הקפסולות זה לא הפרש בלתי ניתן לגישור)
תכלס, בטעם, הייתי בוחר בלוואצה של ילו. לא טעמתי ולו קפסולה אחת של נספרסו שאחריה אמרתי לעצמי "טעים"
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #99 

הפתרון לבדיקת איכות הקפה הוא לתת מכל תוצר קפסולה לעכבישים ולראות את התוצאה.

:)

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #100 

חייב לומר שהלינק שפורסם כאן, המדבר על הגדרת "מהו אספרסו" באמת נראה כמו פרסומת ולא נראה כמו טופס רשמי ורציני. זה נראה כמו "מדריך לחובב הקפה המתחיל"..

שנית,

לדעתי shay1 כעס מכיוון שהרגיש שמזלזלים כאן באנשים חובבי הקפסולות ונוצרה הרגשה של "אם אין לך מכונת קפה ומטחנה בשווי של כמה אלפי שקלים, אתה לא שווה, וכך גם הקפה שלך".
"נוצרה הרגשה" כזו, גם אם לא הייתה כוונה כזו, חברים.

הוא כעס על הזלזול בקפה של נספרסו,
ולדעתי לא משנה אם הוא "טוב" או "רע" בעיני אחד או בעיני אחר, אין לפסול את היות האדם- באשר הוא חובב קפסולה או פולי קפה (או אפילו את חברת אפל, חח).

אני נוטה להסכים בנקודות אלה, עם shay1...

ובתור בעלים של 3 מכונות (סילביה, מכונה של אספרסו קלאב ועוד אחת של נספרסו), טעמתי את הקפה היוצא מכולם.
וכן, קפה מקפסולה הוא שונה. אבל רק "שונה". לא הייתי אומר שהוא רע.
אני נהנה מהקפה שלי במידה דומה כשאני שותה אותו מכל אחת מהמכונות. ואני מדבר על רמת הנאה ולא על מידת השונות בטעם (קפסולה\פולים). והנאה היא העיקר.

אחרי הכל, למי מאיתנו יש את היכולת ל"טעימה אבסולוטית" ?
8)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”