moti_r כתב:אני ממש לא מצליח להתאפק מול כמות אי-הדיוקים (ואני משתמש במילה עדינה) שמסתובבת כאן.
נספרסו זו לא איכות. נספרסו זה מותג. ובטח שהם לא *ה*איכותיים. שום דבר שהם עושים לא טוב יותר מאף אחד אחר, למעט המיתוג שלהם.
גם אם נפרק את "איכות" וננסה להבין "איכות של מה?" אז:
- איכות של קפה:
בשום פנים ואופן לא. נספרסו זה לא קפה איכותי.
נספרסו מול אספרסו זה כמו מקדונלדס מול ההמבורגר של מיט-בר.
- איכות של נוחות:
נכון מאוד. אבל אין כאן שום בידול. כל מכונת קפסולות מספקת בדיוק את אותה הנוחות. מכונות אוטומטיות מייצרות קפה בדיוק באותה הנוחות (ועם אפשרויות שליטה הרבה יותר מגוונות).
- איכות של טעם:
גם לא נכון. אני לא יודע לגבי הקפסולות של שטראוס כי לא טעמתי, אבל אספרסו-קלאב, למשל, נותנים טעם בדיוק באותה הרמה של נספרסו.
חלק מהמכונות האוטומטיות (לא פודים, אלא אוטומטיות) - גם.
מכונה אוטומטית ספציפית שטעמתי בקוויקמיל באיטליה (ואין אותה בארץ, אני לא יודע למה) נותנת קפה בליגה אחרת לגמרי מנספרסו.
- איכות של מגוון:
לא נכון. נספרסו נופלת כאן מול התחרות. כל הקפסולות של נספרסו דומות אחת לשניה - ההבדל הוא רק בחוזק. כמה שניסיתי לעצום עיניים ולדמיין קפה הודי או גוואטמלה וכו' - הדליחות של הקפה היא כ"כ גבוהה מול אספרסו אמיתי, ששום הבדלי זן לא באים באמת לידי ביטוי.
מצד שני, אספרסו-קלאב נותנים קפה עם הל, שוקו ועוד כל מני שטיקים שכאלה. זה עוד יותר חילול הקודש, אבל אם כבר אתם מוכנים להתפשר על טעם הקפה תמורת נוחות - אז אספרסו-קלאב עדיפים.
- איכות של שירות:
דשתם בזה הרבה וחזרתם על כל מני מילים גבוהות שלא מתארות עובדות אלא תחושות. אבל בשורה התחתונה, אין שום יתרון שירותי לנספרסו כשמדובר במכונות הקפה שלהם. את המכונה לא קונים מהם, אלא ממשווקים. איכות שירות הלקוחות שלהם היא לא טובה יותר מהמתחרות, שמענו לקוחות לא מרוצים מכאן ומכאן. הנציגים שלהם בחנות אולי ממש נחמדים, אבל גם הנציגים של אספרסו-קלאב ממש נחמדים, גם הבחור שהדגים לי את המכונה החדשה בשופרסל לפני כמה חודשים היה ממש חביב וגם הבחורה בתחנת הדלק של "פז", שהכינה לי לוואצה, היתה חייכנית וחביבה.
אני לא רואה שום יתרון לטעימות קפה ב-"בוטיק", אם יש רק שני "בוטיקים" כאלו בארץ. זה *שירות חסר*, זה ממש לא יתרון שירותי! מי רוצה לנסוע עד לכיכר המדינה, גם אם יחנו לו את הרכב וישטפו לו אותו, רק כדי לטעום פאקינג קפסולה של נספרסו? הרי לקוחות נספרסו חרטו על דגלם את הנכונות להתפשר בגדול על איכות (הקפה) תמורת נוחות (ההכנה שלו). אנשים שלא מוכנים להשקיע עוד 10 שניות בקבלת קפה פי 100 יותר טוב, כן מוכנים לנהוג עד לכיכר המדינה כדי לטעום קפסולה חדשה? (שגם ככה זהה לכל השאר). וואלה, לא ברור לי וגם לא נראה לי נכון בכלל.
בעיני איכות של שירות, כשמדובר בקפסולות, זו העובדה שכשאני נכנס לתחנת הדלק ליד הבית שלי, עומדת בכניסה (כבר מעל לשנה) מכונה של לוואצה, חמה ומוכנה, עם מבחר קפסולות שלהם. תמיד מציעים לי שם לטעום את הקפה. *זה* שירות של קפסולות.
- איכות של משלוח חינם:
משלוח חינם זה לא שירות. זה פיצ'ר שאתה משלם עליו.
אני לא מבין למה אתם מתלהבים ממשלוח חינם של קפסולות.
גם את הקמח שלכם אתם קונים במשלוח חינם מהסופר? מה לגבי התפוחים? שוקולד מריר?
ישראלי גם ככה מבקר בסופר או בתחנת הדלקת פעם בשבוע. מה יותר פשוט מלהרים את היד למדף ולאסוף קפסולות למכונה?
מי צריך משלוח בכלל?
ולגבי רכישות באינטרנט: זה נהדר, אני עושה סופר באינטרנט פעם בשבועיים שלושה. אבל בישראל מדובר באחוז קטן מאוד מהאוכלוסיה.
רוב האנשים קונים בסופר, ושם הם מצפים למצוא את הקפסולות שלהם.
כאמור, זה לא שירות וזה לא יתרון.
זו בסה"כ הדרך של נספרסו לכסות על החסרון הגדול שלהם - יש רק להם רק 2 חנויות בארץ!
עצם העובדה שיש כאן אנשים שכ"כ מתאמצים להגן בחירוף נפש על נספרסו (ולהשוות אותם לאפל!!) רק מראה עד כמה המותג הזה חזק, וזה קסם מדהים בעיני.
...
ש לי מה לומר לך אבל זה לא יהיה בסדר כרונולוגי לדבריך
ראשית הלכת רחוק מאוד ידידי מעבר למה שאתה צריך
נתחיל מכך שנשאל מי אתה שתגדיר מוצר איכותי ?
על איזה עובדות אתה מתבסס?
אי אפשר להתכחש לעובדה שאנשים לא רוכשים נספרסו בגלל השירות אלה בגלל הטעם ואיכות הקפסולה ובסוף גם בגלל השירות
אולי אתה רגיל למכונה שמגדלת את פולי הקפה לאחר מיכן קוטפת מיבשת וגם טוחנת אבל מי קבע שזה איכותי
על פי איזה מדד נקבע אצלך איכות קפה ?
נראה לי שיש לך איזו שהיא אג'נדה על נספרסו ולמה אינני יודע שאתה מסרב לקבל את רמת השירות שלהם
אתה מנסה ליצור ספין מוזר כאילו אין לנספרסו שירות או הקפה שלהם ירוד בו בזמן שהחברה מוכרת הכי הרבה קפסולות קפה אז נראה לי שצרכני הקפה יש דעה
אם אתה טוען שכל הקפסולות של נספרסו זהות בטעם אני מציע שתתפטר מתפקיד מנהל פורום קפה
אתה מיצר עליהום על חברה ללא סיבה מוצדקת אין לך ולו טענה אחת מוצדקת למעט סוג של קינאה על הצלחת החברה בכל קנה מידה
שנית להכין קפה במכונה שגם טוחנת את הקפה לא לוקח עוד 10 שניות אלה יותר
ההתעסקות בלנקות את המכונה וכל המסביב זה הרבה יותר זמן עם משכללים את הכול לעומת מכונת קפסולות
ושוב אני חוזר מי קבע שהקפה שאתה שותה נחשב לטוב יותר?
כל האנלוגיה שלך מבוססת על השמצות ולא על עובדות
אתה איש של סופרמרקט או תחנת דלק תישאר שם למה אתה מנסה לשכנע בכל הכוח שהסופרמרקט טוב יותר ושירות של נספרסו פחות טוב או שזה לא נקרא שירות
אצלך שירות זה אולי חינם לכן אתה קונה בסופר
שתפנים שאין דברים בחינם אולי תבין מה זה אומר שירות
אני בטוח שאם אפשפש אצלך אמצא לא מעט מותגים שאתה רוכש בו בזמן שניתן למצוא מותגים חלופיים
אבל אתה לא תקנה
כגון אייפון או סלולאר של סמסונג וכו'
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.