[אוחד] NZBMATRIX נסגר סופית, יש תחליפים???

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #81 

Spook, ראיתי שב-Sickbeard יש אופצייה לעבוד עם טורנטים. לא בדקתי אותה בעצמי, אבל נראה מעניין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #82 

כל אתרי החיפוש שהוא תומך בהם בשביל טורנטים דורשים הזמנה.

d0xx
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #83 

הבעיה גם שבד"כ באתרים כאלה צריך לשמור על יחס שיתוף וקשה לשמור על יחס שיתוף שמורידים כמויות גדולות במהירויות של הארץ

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #84 

יש אתרים המאפשרים לקבל גם נקודות עבור תכנים לא פופולריים שמשאירים ל-Seeding, ואז להמיר אותן ל-Uploaded GB.
TorrentDay הוא אחד מהם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #85 

אני לא מבין את הדרמה... באמת... היה EDONKEY נסגר, היה EMULE נסגר, היה קאזה נסגר, היה NBZ נסגר, היה טורנט נסגר...

אפשר להסתכל על חצי הכוס הריקה ולהגיד שהכל נסגר, מצד שני אפשר לראות כי אם נסגר משהוא אז משהוא אחר יצוץ..

(Y) זה חתול ועכבר, ואין פה מנצחים, וגם לא יהיו.

יש עדיין טורנט וIRC וHTTP, ועוד ועוד. פשוט צריך להחליף שיטה.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46434
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #86 

nirmv כתב:
ziv_r כתב:shay1,
הקשר בין יצרני סטרימרים וניוז זה בדיוק כמו הקשר בין אינטל \ AMD לניוז, כלומר אין שום קשר.
...
אל תיתמם. עולם הסטרימרים נשען חזק על הורדות לא חוקיות של מדיה.
...
shay1 כתב:כמה שזה נשמע מוזר ולך בעיקר ZIV בין עם נרצה או לא כל הדברים התחברו ביחד במרוצת השנים לרצף של דברים שכול אחד משפיע על השני וכרגע שאחת החוליות ברצף נקטעה השרשרת נעה בחוסר איזון עד למציאת תחליף לחוליה
...
כל תעשיית ה- CE קשורה ברמה כזאת או אחרת לצריכה והצגה של תכנים לא חוקיים, אם אלו יצרני מסכים דקים, רסיברים, רמקולים, יצרני סטרימרים, יצרני מעבדים לשוק ה- HTPC, יצרני כונני קשיחים, יצרני NAS-ים, Logitech עם סטרימר האודיו שלה ויצרנים דומים אחרים ועוד. להגיד שיש להם אינטרנס לזה שרשת ה- USENET תשאר קיימת, יכול להיות (הפירוש של "אינטרס" זה "עניין" - ואת כולנו זה מעניין). מצד שני, נראה לכם שהם עושים משהו או יכולים בכלל לעשות משהו בנושא?
אתם נותנים חשיבות יתרה למקור אחד של השגת תכנים וחושבים שכל התעשייה נשענת על זה - והיא ממש לא.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #87 

שלום,
לפי דעתי, עידן ההורדות הפיראטיות עומד להסתיים.
הברז שכולנו (או לפחות רובנו הגדול) שתינו ממנה, תיסגר מתישהו.

CINAVIA, אתרי שיתוף, טורנטים ציבוריים, ויוזנט שנופלים.
גם הטורנטים הפרטיים לא יחזיקו הרבה זמן מעמד.
ועדיין לא שלפו את "התותחים הכבדים", שזה ענישה מחמירה כנגד המשתמשים עצמם!

עד כאן זה "המקל". השאלה מה יהיה "הגזר". חייבת להיות אלטרנטיבה חוקית שתתפוס את הואקום.
YES ו-הוט אמורים להיות המשענת העיקרית עבור מרבית הציבור, אבל בעלי מערכות ק"ב לא יכולים להסתפק בכך.
חייב לבוא שיפור גדול הן באיכות התמונה, והן בסאונד
(לי יש מנוי טריפל של הוט, ואני כלל לא טורח לצפות בשידורים שלהם)

מישהו הזכיר פה ספריות וידאו. גם הם כבר נכחדות מהעולם.
היה לי מנוי בבלוקבסטר בחיפה ,הסניף היחיד שנותר באזור הצפון .
לפני כשנה התקשרו אליי להודיע שסוגרים את הבאסטה ושאבוא לקבל זיכוי על היתרה.
בינינו, גם שהספריות היו עדיין פעילות- המבחר היה מצומצם מאוד, בעיקר בתחום הבלוריי, ובעיקר המתורגמים לעברית.
גם לצאת כל פעם מהבית כדי לקחת סרט ולהחזירו – לא ממש נוח.

בקיצור, כמו שכבר כתבתי בעבר, הפתרון צריך להיות הורדה חוקית של תכנים (להשכרה או רכישה לצמיתות), באיכות גבוהה, עם כתוביות.
וכל זה במחיר שווה לכל נפש...

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #88 

אתה צודק אבל..... המודל שקיים היום לא עובד ! ותהיה פיראטיות עד שיהיה מודל עסקי שלא יהווה גזלה של מחירים.

הרי בעולם המוזיקה המודל השתנה, ותודות למי ? לסצנה !
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #89 

bariko,
יש כאן בפירוש ואקום. האולפנים נלחמים בשירות לא חוקי, אבל אף אחד לא דואג לספק שירות במקומו.
אנשים מוכנים לשלם על איכות, גם הNEWS זה לא בחינם ועדיין שום שירות חוקי לא בא להחליף אותם ולספק תוכן באותה איכות.
כמו שכתבתי בשרשור אחר, חלק מהאבסורד הוא הקשר החזק מאוד בין אולפני לייצרני ציוד, כמו סוני הפקות וסני אלקטרוניקה, אפל ואולפני דיסני, לוקאס ומעבדות THX.
החברות האלה מרויחות משגשוג הפיראטיות מצד אחד, כיוון שאנשים רוכשים ציוד יקר ובכ"ז זה לא מספיק להן והן רוצות לגבות כסף גם מכוון התוכן, לאחוז בחבל משני קצותיו.
אני מקווה שמישהו שם יתעורר, כי בלי תוכן איכותי, תחום הק"ב ילך וידעך. אנשים לא קונים ציוד באלפי דולרים ויותר, כדי לצפות באיכות של YES.
No place like home.......... Theater

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #90 

Cable_Guy כתב:
nirmv כתב:
ziv_r כתב:shay1,
הקשר בין יצרני סטרימרים וניוז זה בדיוק כמו הקשר בין אינטל \ AMD לניוז, כלומר אין שום קשר.
...
אל תיתמם. עולם הסטרימרים נשען חזק על הורדות לא חוקיות של מדיה.
...
נכון אבל הורדות זה לא רק ניוז... נכון שניוז הוא שחקן מרכזי במשחק הזה אבל עדיין לדעתי רוב הצורכים לא משתמשים בו אלא בטורנט ומשפחת הראפידשרים למיניהם.
...
נכון מאוד

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #91 

Agent

המודל שהצעתי הוא היחיד שיכול לתפוס.
הצעירים שבינינו אולי לא זוכרים, אבל פעם, לפני עידן האינטרנט, לא היו בכלל הורדות פיראטיות.
אנשים היו קונים תקליטים ודיסקים, ומשכירים סרטים בספריות וידאו.

זה גם מה שיכול להיות בעתיד, רק בצורה של מדיה דיגיטלית, ולא פיזית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #92 

opv

אף אחד לא מספק אותו בישראל. בארה"ב יש מספר פתרונות (אם כי עקומים ולא ממש פותרים את הבעיה שאתה ואני ספציפית מתייחסים אליה). בנוסף, בארה"ב דווקא יש זמינות לא רעה של סרטי בלוריי, בעוד שבשאר העולם הפורמט הזה לא ממש תפס.

לגבי הקשר, כבר הסברתי לך שהדבר האחרון שמעניין את יצרני התוכן זה גורל יצרני האלקטרוניקה. זה פשוט לא מזיז להם אם התחום הזה יתקע או מה. ליצרני התוכן יש כרגע את אפל, אמאזון, מיקרוסופט, גוגל ו-netflix על הראש, זה כל מה שמעניין אותם.

לגבי הקשרים שהצבעת: לוקאס שייך לדיסני. דיסני לא קשורים לאפל (למעט הקשר שליורשים של סטיב ג'ובס יש אחוזים רציניים בדיסני, כך שהיו יכולים לגרום לשיתוף פעולה אם הם היו ממש מתאמצים, מה שהם לא). THX זו חברה נפרדת לחלוטין שעושה את הכסף לא מציוד אלא מ-certification (ואגב, הכסף הגדול לא בא בכלל מהציוד הביתי).

מה שהכי גרוע זה שאף אחד לא סופר את העולם מחוץ לארה"ב. מבחינתם שיהיה וואקום, זה לא מזיז לאף אחד.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #93 

opv כתב:bariko,
יש כאן בפירוש ואקום. האולפנים נלחמים בשירות לא חוקי, אבל אף אחד לא דואג לספק שירות במקומו.
אנשים מוכנים לשלם על איכות, גם הNEWS זה לא בחינם ועדיין שום שירות חוקי לא בא להחליף אותם ולספק תוכן באותה איכות.
כמו שכתבתי בשרשור אחר, חלק מהאבסורד הוא הקשר החזק מאוד בין אולפני לייצרני ציוד, כמו סוני הפקות וסני אלקטרוניקה, אפל ואולפני דיסני, לוקאס ומעבדות THX.
החברות האלה מרויחות משגשוג הפיראטיות מצד אחד, כיוון שאנשים רוכשים ציוד יקר ובכ"ז זה לא מספיק להן והן רוצות לגבות כסף גם מכוון התוכן, לאחוז בחבל משני קצותיו.
אני מקווה שמישהו שם יתעורר, כי בלי תוכן איכותי, תחום הק"ב ילך וידעך. אנשים לא קונים ציוד באלפי דולרים ויותר, כדי לצפות באיכות של YES.
...

אור,
כתבתי שצריכה להיות אלטרטיבה.
אתה זוכר שפעם היו כבלים פיראטיים?
המשטרה ניסתה ללא הרף להלחם נגד המפעילים, אבל שום דבר לא עזר.
כל פעם שעצרו אנשים והחרימו ציוד, אחרי מספר ימים, העסק חזר לתפקד כרגיל.

מה שהעלים אותם לגמרי, הייתה חברת הכבלים החוקית.
הציבור העדיף אותם.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #94 

עופר,
אתה יכול לחזור על דעתך כמה שאתה רוצה, אני לא מקבל אותה.הקשר עבורי מאוד ברור.
לוקאס פילמס נרכשו לא מזמן ע"י דיסני, אז מה, למה זה קשור?
אתה רוצה להגיד לי שלוקאס לא עשה כסף ממכירות ציוד עם מדבקת THX ובמקביל עשה כסף ממכירת תוכן?
היורשים של סטיב ג'ובס, לא צריכים שיתוף פעולה אקטיבי בין אפל לבין דיסני. מספיקה העובדה שאותם אנשים מחזיקים שתי חברות שאחת מהן היא ספקית ציוד והשניה ספקית תוכן, הקשר מאוד ברור.
לגבי סוני, שנינו מסכימים.

כמו שאמרת, גם בארה"ב לא הכל ורוד, אין תוכן להורדה באיכות BD.
זמינות של כותרים פיזיים? אנחנו כבר לא בשנות ה90. הדלק יקר מדי בשביל לנסוע להביא דיסק ולהחזיר אותו. גם משלוחים התייקרו בגלל הדלק. זה לא ירוק מספיק לצרוך תכנים פיזיים.
וביננו, העולם התקדם והצרכן התפנק, אני רוצה זמינות של תוכן כמו שיש לי היום ואני רוצה לשלם. אין בעיה טכנית אמיתית לספק כזה שירות. הכל מתחיל ונגמר בתאוות בצע מוגזמת.
No place like home.......... Theater

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #95 

bariko כתב:Agent

הצעירים שבינינו אולי לא זוכרים, אבל פעם, לפני עידן האינטרנט, לא היו בכלל הורדות פיראטיות.

...
מצטער אבל אתה מדבר תוך כדי הסתמכות על עבר ובראייה של זה מה יש ועם זה נסתדר.

כמו שאמרתי, ראה את מודל עולם המוסיקה, איך הוא השתנה והתהפך 180 מעלות והכל תודות לפיראטיות.

למה שאני ולצורך העניין אני בUS, אשלם כל כך הרבה לסרט שארצה לראות בבית ? יש כמות עצומה של סרטים שיוצאת כל יום, שקוף שאין תקציב לזה, ולא אין סיבה שאמנע מעצמי צריכת תרבות בגלל מעמדי הכלכלי.

קולנוע ? שיפתו אותי עם כרטיס שני חינם או כרטיס VIP שנותן צופארים כמו בארץ.

בית ? תן לי פרסומות, תן לי לשלם לאחר שאראה אם אני חושב שזה היה שווה.

למה אנחנו כצרכנים צריכים לשבור את הראש ? שהם יתמודדו עם זה.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #96 

bariko כתב: בקיצור, כמו שכבר כתבתי בעבר, הפתרון צריך להיות הורדה חוקית של תכנים (להשכרה או רכישה לצמיתות), באיכות גבוהה, עם כתוביות.
וכל זה במחיר שווה לכל נפש...
...
אין ספק שזה הפתרון ורק זה. אני מניח שזה יתחיל בשירות כזה אבל עם מחיר שלא שווה לכל נפש ואז תהיה סוג של חלוקה בין בעלי הממון שלא ירצו להתעסק עם "***" וישתמשו בזה לבין רוב אוכלוסיית העולם שמשתמשת באינטרנט שימשיכו לחפש דרכים להוריד בצורה פיראטית.
כמו כל דבר בכלכלה, גם לפתרון כזה יש שווי שוק. יורידו מחירים לאט לאט עד שכל ההורדות הפיראטיות יכחדו לגמרי.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #97 

bariko כתב:
opv כתב:bariko,
...

אור,
כתבתי שצריכה להיות אלטרטיבה.
אתה זוכר שפעם היו כבלים פיראטיים?
המשטרה ניסתה ללא הרף להלחם נגד המפעילים, אבל שום דבר לא עזר.
כל פעם שעצרו אנשים והחרימו ציוד, אחרי מספר ימים, העסק חזר לתפקד כרגיל.

מה שהעלים אותם לגמרי, הייתה חברת הכבלים החוקית.
הציבור העדיף אותם.
...
בדיוק!
אם רוצים להלחם בשיתוף קבצים, הדרך הכי פשוטה היא לספק שירות חוקי במקום.
רוב האנשים לא משתמשים בשיתוף קבצים מאדיולוגיה סוציאליסטית, אלא מסיבות של נוחות וזמינות.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #98 

חברים - אולי תפתחו שרשור נפרד לכל ויכוחי הפתרונות החוקיים? אתם מפריעים לעקוב אחרי השרשור בתחום הרלבנטי לו.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #99 

Itay_Pollak כתב:חברים - אולי תפתחו שרשור נפרד לכל ויכוחי הפתרונות החוקיים? אתם מפריעים לעקוב אחרי השרשור בתחום הרלבנטי לו.
...
זו הדרך שלך לבקש שישלחו לך הזמנות? :roll:

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #100 

agent__smith כתב:
bariko כתב:Agent

...
מצטער אבל אתה מדבר תוך כדי הסתמכות על עבר ובראייה של זה מה יש ועם זה נסתדר.

כמו שאמרתי, ראה את מודל עולם המוסיקה, איך הוא השתנה והתהפך 180 מעלות והכל תודות לפיראטיות.

למה שאני ולצורך העניין אני בUS, אשלם כל כך הרבה לסרט שארצה לראות בבית ? יש כמות עצומה של סרטים שיוצאת כל יום, שקוף שאין תקציב לזה, ולא אין סיבה שאמנע מעצמי צריכת תרבות בגלל מעמדי הכלכלי.

קולנוע ? שיפתו אותי עם כרטיס שני חינם או כרטיס VIP שנותן צופארים כמו בארץ.

בית ? תן לי פרסומות, תן לי לשלם לאחר שאראה אם אני חושב שזה היה שווה.

למה אנחנו כצרכנים צריכים לשבור את הראש ? שהם יתמודדו עם זה.
...

אני מזדהה עם ההתמרמרות שלך, אבל זה לא משנה את דבריי :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”