Hertz33 כתב:למעשה הפכתי להיות 34

.
אני פשוט לא מבין מה אתם רוצים? מההההה?
את הכבוד המגיעה לכם? קבלו את כל הכבוד שבעולם. שלא נוריד מטורק? מה זה יתן לכם? האם יש מדד רייטינג לכתוביות?
האם יש תשלום פר קובץ מורד? לא! אז אני מודה בתגובה להורדת כתוביות מאתר זה או אחר, זה המקסימום שאני יכול לעשות.
אם נפסיק להוריד מטורק האם האתר יפשוט רגל? לא.
קראת לי "הישראלי המכוער" אבל זה כ"כ אופייני לך להלחם על ה"כבוד" האבוד הזה.
הרי בכל העולם תעשיית המוזיקה והסרטים שהן תעשיות שמגלגלות מיליארדים נלחמות בפירטיות וגנבות ולאן זה הביא אותן? לשום מקום, עדיין הרשת מפוצצת בתכנים פיראטיים. אז עכשיו MGM יישבו על ESIR שיתנו להם קרדיט בINFO של השיחרור שלהם? לא, הם יושבים בשקט וסופרים את ההפסדים. וגם אתם צריכים לדעת מתי לרדת בכבוד מהעיניין הזה ואני אומר את זה עם הערכה עצומה למתרגמים מכל קבוצה שהיא.
...
ההשוואה בין שיתוף קבצים לבין גניבת תרגום היא ממש לא נכונה. כשאתה מוריד סרט, הוא מופץ בשמו האמיתי, כתובים בו הקרדיטים לבמאי, לתסריטאי, לשחקנים, לעוזרי ההפקה, לכולם. עמלם הקשה של כל מאות האנשים שעבדו עליו מכובד בצורת קרדיט. אף קבוצת הפצה באינטרנט מעולם לא לקחה לעצמה קרדיט על צילום הסרט. הנזק שנעשה הוא לכל היותר כספי, והאמת? זה נזק כספי שנעשה לאולפנים שמגלגלים מיליארדים ממילא. לא שזה הופך את זה ליותר בסדר, אבל בוא נגיד שזה לא בדיוק סוף העולם.
המצב הזה דומה למצב שבו טורק בסה"כ מעלה את התרגומים שלנו לאתרו (עם קרדיטים). באופן טבעי, עקב ההתנהגות של מנהל אתר טורק במשך השנים, היינו מעדיפים שבטורק לא יהיו התרגומים שלנו. אבל אנחנו מקבלים את זה בהכנעה כי ככה עובד העולם.
לעומת זאת, כשטורק גונבים תרגום - אין שום קרדיט. לשבת כ"כ הרבה זמן ולהשקיע את הנשמה ביצירה הזאת (כן, תרגום זה יצירה), במשך 10-20-30 שעות, ושאחד האתרים הגדולים בתחום יפיץ את זה כשלו, ועוד יעז להשמיץ אותי בתוך התרגום שאני יצרתי - זה מצב בלתי נסבל שלעולם לא נקבל.
חשוב גם להבין את הבדלי הגודל - ההפצה הפיראטית של סרט היא אחוז די קטן מסך כל ההפצות שלו (קולנוע, DVD, טלוויזיה, פרסומות...). טורק, לעומת זאת, הוא אתר מרכזי יחסית בתחום, והמרכזיות שלו לא מאפשרת לנו להתעלם ולשבת בשקט.
אם הקבלנו את זה לתעשיית הקולנוע והטלוויזיה, הרי זה כמו שבערוץ 10 תמיד יופיעו סרטים וסדרות ללא הקרדיטים ליוצרים האמיתיים שלהם, ובמקומם יופיע שבחים על כמה שערוץ 10 איכותי ומגניב וכל השאר קקות.