Raspberry Pi - FAQ
מספיקים לי שני חיבורי USB.mp3lll כתב:jjohn.doe
וואו למה? מה רע ברכזת usb?...
אחד לDOK שעליו מותקן raspbmc והשני ל-ir reciever (שיוחלף על ידי מקלט DTT).
ה-ir reciever יותקן על ה-GPIO שעל ה-pi
http://forum.stmlabs.com/showthread.php?tid=5549
john.doe ,
אני לא הייתי מתקין את Raspbmc, היא מבוססת מערכת הפעלה מלאה (דביאן) ולא תפורה במיוחד לXBMC כמו OpenELEC.
מאחוריה עומד מפתח יחיד שרוכב על ההצלחה של פרוייקטים חופשיים ברשיון GPL כמו Linux ו-XBMC ומגביל את הפצת Raspbmc, היא אולי חופשית, Free אבל לדעתי לא ניתן להגדירה כתוכנת קוד פתוח, Open Source כפי שטוען המפתח, Open Source מבחינתי זה רק GPL, אין לי ספק שעשה זאת ע"מ לקצור רווחים כספיים.
לעומתה OpenELEC היא פרוייקט המפותח בקביעות ע"י צוות מצומצם ויציב של מתכנתים באופן פתוח וידידותי על גבי פלטפורמת Github שמאפשרת למתכנתים נוספים לתרום לפרוייקט על בסיס מזדמן, זה מאפשר זיהוי ותיקון באגים בקלות וזריזות, כך גם כל משתמש פשוט יכול לפתוח issue בGithub על באגים או תכונות שרוצה שיתווספו לפרוייקט.
OpenELEC מופצת ברשיון GPL שבין השאר איפשר לחברה כמו Xtreamer להפיץ את הUltra2 איתה, ההצלחה שמאחורי פרוייקטי קוד פתוח נובעת משימוש ברשיון GPL, לדעתי או ש Raspbmc תמות או שהמפתח יחליף את התוכנה לרשיון GPL.
לדעתי זה טעות להתקין את Raspbmc, אם אתה רוצה יותר שליטה על המערכת שרצה אז עדיף שתתקין דביאן ומעליה את XBMC.
OpenELEC לעומת זאת מיועדת למשתמשים שמחפשים שקט מבחינת קלות עדכונים ויציבות, בסופו של דבר המערכת מיועדת להיות מותקנת ע"י משתמשים פשוטים, מחוברת לטלויזיה בסלון ונשלטת בצורה מלאה משלט פשוט.
http://openelec.tv/forum/124-raspberry- ... d-snapshot
מה שכן, יש כאלה שסבורים שהמערכת תרוץ יותר מהר אם משתמשים בכונן פלאש, אני לא בטוח כמה זה נכון כאשר מדובר בכרטיס SD מהיר כמו Class10, בכל מקרה זה נכון רק עבור משימות מסויימות בלבד כמו טעינת תמונות ומידע על ספריית המדיה מהCache כאשר מדפדפים במצב ספריה אבל לא עבור ניגון סרטים ומוזיקה.
אני לא הייתי מתקין את Raspbmc, היא מבוססת מערכת הפעלה מלאה (דביאן) ולא תפורה במיוחד לXBMC כמו OpenELEC.
מאחוריה עומד מפתח יחיד שרוכב על ההצלחה של פרוייקטים חופשיים ברשיון GPL כמו Linux ו-XBMC ומגביל את הפצת Raspbmc, היא אולי חופשית, Free אבל לדעתי לא ניתן להגדירה כתוכנת קוד פתוח, Open Source כפי שטוען המפתח, Open Source מבחינתי זה רק GPL, אין לי ספק שעשה זאת ע"מ לקצור רווחים כספיים.
לעומתה OpenELEC היא פרוייקט המפותח בקביעות ע"י צוות מצומצם ויציב של מתכנתים באופן פתוח וידידותי על גבי פלטפורמת Github שמאפשרת למתכנתים נוספים לתרום לפרוייקט על בסיס מזדמן, זה מאפשר זיהוי ותיקון באגים בקלות וזריזות, כך גם כל משתמש פשוט יכול לפתוח issue בGithub על באגים או תכונות שרוצה שיתווספו לפרוייקט.
OpenELEC מופצת ברשיון GPL שבין השאר איפשר לחברה כמו Xtreamer להפיץ את הUltra2 איתה, ההצלחה שמאחורי פרוייקטי קוד פתוח נובעת משימוש ברשיון GPL, לדעתי או ש Raspbmc תמות או שהמפתח יחליף את התוכנה לרשיון GPL.
לדעתי זה טעות להתקין את Raspbmc, אם אתה רוצה יותר שליטה על המערכת שרצה אז עדיף שתתקין דביאן ומעליה את XBMC.
OpenELEC לעומת זאת מיועדת למשתמשים שמחפשים שקט מבחינת קלות עדכונים ויציבות, בסופו של דבר המערכת מיועדת להיות מותקנת ע"י משתמשים פשוטים, מחוברת לטלויזיה בסלון ונשלטת בצורה מלאה משלט פשוט.
אפשר לבצע בקלות גם בOpenELEC, לדעתי אפשר לוותר על SSH ופשוט לערוך את הקבצים המתאימים דרך SAMBA (יש שרת מובנה בOpenELEC).ה-ir reciever יותקן על ה-GPIO שעל ה-pi
http://forum.stmlabs.com/showthread.php?tid=5549...
http://openelec.tv/forum/124-raspberry- ... d-snapshot
לא צריך להתקין על כונן פלאש ע"מ לבצע OverClocking, ניתן לעשות זאת גם כאשר משתמשים בכרטיס SD, אפשר פשוט לחבר את כרטיס הזיכרון למחשב ולערוך את config.txt (מחיצת הboot היא FAT וניתנת לגישה מWindows) או לבצע זאת דרך SSH.בעזרת raspbmc אפשר להתקין מראש את xbmc על DOK (עדיין צריך את כרטיס ה-SD בשביל ה-boot הראשוני).
זה מאפשר לבצע overvolt (שלא מבטל את האחריות) ומאפשר לנגן סרטי 1080p עם DTS בלי קרטועים....
מה שכן, יש כאלה שסבורים שהמערכת תרוץ יותר מהר אם משתמשים בכונן פלאש, אני לא בטוח כמה זה נכון כאשר מדובר בכרטיס SD מהיר כמו Class10, בכל מקרה זה נכון רק עבור משימות מסויימות בלבד כמו טעינת תמונות ומידע על ספריית המדיה מהCache כאשר מדפדפים במצב ספריה אבל לא עבור ניגון סרטים ומוזיקה.
אני מריץ את OpenELEC בהצלחה על 800Mhz ללא תקלות, ממה שבדקתי מהירות זו מספקת בהחלט לפענוח DTS ללא גמגומים.john.doe כתב:dhead2009,
לא ניתן לבצע OverClocking בלי כונן פלאש בגלל בעיית ה-SD card corruption, מה שלא קורה בכונן פלאש.
אני אנסה שוב את OpenELEC, למרות ש-Raspbmc נראת לי נוחה יותר להתקנה......
נראה לי שככל שתאיץ יותר את המעבד יגדל הסיכוי לתקלה זו.
OpenELEC מיועדת מראש להתקנה לזכרונות מבוססי פלאש ולכן המערכת מקונפגת לכתוב כמה שפחות מידע לזיכרון זה.
כך גם XBMC, אני לא בטוח לגבי דביאן או Raspbmc.
הנה עוד משהו לצפות לו, Boblight בדרך RPi.
ע"מ לפענח וידאו בעזרת מעבד הוידאו של הRPi נעשה שימוש בנגן omxplayer שמנצל את ארכיטקטורת OpenMax.
לא ניתן להשתמש בתוסף Boblight הסטנדרטי לנתח את הוידאו שמנוגן (שפונה לספריות סטנדרטיות של מערכת ההפעלה) אלא מידע זה צריך להתקבל מהנגן omxplayer.
מפתח Stasik0 בפורום הרשמי של הRPi יצר גרסה ראשונית של omxplayer עם תמיכה כזו.
כלומר omxplayer מנתח את הוידאו שמנוגן וע"מ להשתמש במידע זה יש להתקין Boblight (על הRpi או על Arduino) ששולט על רצועת לדים.
http://raspberrypi.org/phpBB3//viewtopi ... 1&start=25
ע"מ לפענח וידאו בעזרת מעבד הוידאו של הRPi נעשה שימוש בנגן omxplayer שמנצל את ארכיטקטורת OpenMax.
לא ניתן להשתמש בתוסף Boblight הסטנדרטי לנתח את הוידאו שמנוגן (שפונה לספריות סטנדרטיות של מערכת ההפעלה) אלא מידע זה צריך להתקבל מהנגן omxplayer.
מפתח Stasik0 בפורום הרשמי של הRPi יצר גרסה ראשונית של omxplayer עם תמיכה כזו.
כלומר omxplayer מנתח את הוידאו שמנוגן וע"מ להשתמש במידע זה יש להתקין Boblight (על הRpi או על Arduino) ששולט על רצועת לדים.
http://raspberrypi.org/phpBB3//viewtopi ... 1&start=25
ביצעתי בדיקה זריזה עם OpenELEC RC1 וTvHeadend כשרת PVR על הRPi ואני חייב לציין שאני מופתע מאוד לטובה.
קונפיגורציה מס' 1: RPi מוזן מרכזת USB, כרטיס רשת אלחוטי מחובר ישירות לRPi, דונגל DVB-T מחובר לרכזת, הזרמה מעל רשת אלחוטית.
קונפיגורציה מס' 2: זהה ל-1 אך הזרמה מעל רשת קווית.
קונפיגורציה מס' 3: RPi מוזן מרכזת מספק שמחובר למחבר מיקרו USB, כרטיס רשת אלחוטי ודונגל DVB-T מחוברים ישירות לRPi, הזרמה מעל רשת אלחוטית.
קונפיגורציה מס' 4: זהה ל-3 אך הזרמה מעל רשת קווית.
בכל המקרים הצלחתי לצפות בערוצים מקליינט XBMC על Windows.
בקונפיגורציה 1 לא הצלחתי לצפות בשידורים דרך XBMC עם הRPi, זה באג ידוע שנמצא בטיפול.
לא בדקתי את VDR כי מטרת הבדיקה היתה יותר תאימות חומרה אך היא אמורה לעבוד באופן תקין.
בשימוש עם רכזת USB שאינה מוזנת עצמאית לא היה ניתן להזרים את הערוצים.
החומרה איתה ביצעתי את הבדיקות:
כרטיס רשת אלחוטי מבוסס Realtek rtl8192c, נדמה לי הוא עלה כ5$ בebay, קישור לתמונה, זה לא כרטיס הרשת האידיאלי כיוון שבלתי ניתן להזרים באמצעותו תכני HD.
דונגל DVB-T מבוסס it9135, קישור לתמונה (האריזה שונה אך שני הדונגלים זהים).
ספק כוח בחיבור מיקרו USB עם זרם מקסימלי מוצהר של 1A, עדיף להשתמש בספק שמגיע ל1.2A מעבר לכך אין כל יתרון עקב poli-fuse של 1.1A שמגן על הלוח (אלא אם כן מדובר בספק סיני זול שלא מצליח לספק את הזרם המקסימלי המוצר).
הציפיה הראשונית שלי היתה שהRPi לא יצליח לספק מספיק זרם לדונגל DVB-T ולכרטיס הרשת האלחוטי, אך נראה שלא היתה בעיה כזאת.
מה שכן לא עשיתי וכן הייתי צריך זה לנסות לנגן תכנים כבדים כדוגמת סרט HD עם פס קול DTS ולהזרים את שידורי עידן+ בו זמנית ולראות האם הRPi מתמודד עם זאת בהצלחה.
כפי שציינתי הבדיקה היתה מאוד זריזה ויש לבדוק את יציבות הקונפיגורציות האלה לאורך זמן רב יותר.
קונפיגורציה מס' 1: RPi מוזן מרכזת USB, כרטיס רשת אלחוטי מחובר ישירות לRPi, דונגל DVB-T מחובר לרכזת, הזרמה מעל רשת אלחוטית.
קונפיגורציה מס' 2: זהה ל-1 אך הזרמה מעל רשת קווית.
קונפיגורציה מס' 3: RPi מוזן מרכזת מספק שמחובר למחבר מיקרו USB, כרטיס רשת אלחוטי ודונגל DVB-T מחוברים ישירות לRPi, הזרמה מעל רשת אלחוטית.
קונפיגורציה מס' 4: זהה ל-3 אך הזרמה מעל רשת קווית.
בכל המקרים הצלחתי לצפות בערוצים מקליינט XBMC על Windows.
בקונפיגורציה 1 לא הצלחתי לצפות בשידורים דרך XBMC עם הRPi, זה באג ידוע שנמצא בטיפול.
לא בדקתי את VDR כי מטרת הבדיקה היתה יותר תאימות חומרה אך היא אמורה לעבוד באופן תקין.
בשימוש עם רכזת USB שאינה מוזנת עצמאית לא היה ניתן להזרים את הערוצים.
החומרה איתה ביצעתי את הבדיקות:
כרטיס רשת אלחוטי מבוסס Realtek rtl8192c, נדמה לי הוא עלה כ5$ בebay, קישור לתמונה, זה לא כרטיס הרשת האידיאלי כיוון שבלתי ניתן להזרים באמצעותו תכני HD.
דונגל DVB-T מבוסס it9135, קישור לתמונה (האריזה שונה אך שני הדונגלים זהים).
ספק כוח בחיבור מיקרו USB עם זרם מקסימלי מוצהר של 1A, עדיף להשתמש בספק שמגיע ל1.2A מעבר לכך אין כל יתרון עקב poli-fuse של 1.1A שמגן על הלוח (אלא אם כן מדובר בספק סיני זול שלא מצליח לספק את הזרם המקסימלי המוצר).
הציפיה הראשונית שלי היתה שהRPi לא יצליח לספק מספיק זרם לדונגל DVB-T ולכרטיס הרשת האלחוטי, אך נראה שלא היתה בעיה כזאת.
מה שכן לא עשיתי וכן הייתי צריך זה לנסות לנגן תכנים כבדים כדוגמת סרט HD עם פס קול DTS ולהזרים את שידורי עידן+ בו זמנית ולראות האם הRPi מתמודד עם זאת בהצלחה.
כפי שציינתי הבדיקה היתה מאוד זריזה ויש לבדוק את יציבות הקונפיגורציות האלה לאורך זמן רב יותר.
לאחר שהפעלת את התוסף TVHeadend (השרת נמצא תחת Services) תתחבר אליו מדפדפן בפורט 9981 ותפעל לפי המדריך לסריקת הערוצים, מאחר והבאג שמוזכר במדריך תוקן רוב הסיכויים שניתן להסתפק בסריקה אוטומטית.mp3lll כתב:dhead2009
איך אתה מבצע חיפוש ערוצים שדונגל מחובר אליו? ב xbmc?
ואם אתה יכול קישור לדונגל האלחוטי כי איבאי לא מעלה דבר...
חיפוש קצר בebay עם השאילה mini dvb-t usb.
דונגל מבוסס af9015 (דונגל גדול יותר בצבע אפור) לדעתי יזוהה ללא בעיה עם הRPi אך נראה לי שצריכת החשמל שלו מעט יותר גבוהה (הוא יותר מתחמם) לכן אני לא בטוח אם יעבוד בצורה תקינה בחיבור ישירות לRPi אך כן בחיבור לרכזת עם ספק כוח משלה.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
דונגל יש, שאלתי לגבי ה wifi
כי מה שיש לי אמור לעבוד אבל הוא לא, ואין סריקה ידנית של רשתות זה ידני, ועדיין לא התחבר כלל....
TVHeadend
אני מתקין על הרסברי? לא הבנתי...
TVHeadend
אני מתקין על הרסברי? לא הבנתי...
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
ב-OpenELEC ממשק XBMC יש להוסיף את התוסף של השרת של TVHeadend שנמצא תחת הקטגוריה Services.
אחרי שהותקן התוסף יש לגשת לממשק הרשת של השרת דרך דפדפן (פורט 9981).
מהצד השני יש כמובן את הקליינט של TVHeadend שנמצא תחת הקטגוריה PVR Clients בתוספות XBMC.
כרגע למיטב הבנתי קיים באג שפוגם בצפייה על הRPi דרך הקליינט של OpenELEC, אבל כמובן שניתן לצפות מכל מחשב אחר שמריץ את XBMC (כשהשרת רץ על RPi).
אחרי שהותקן התוסף יש לגשת לממשק הרשת של השרת דרך דפדפן (פורט 9981).
מהצד השני יש כמובן את הקליינט של TVHeadend שנמצא תחת הקטגוריה PVR Clients בתוספות XBMC.
כרגע למיטב הבנתי קיים באג שפוגם בצפייה על הRPi דרך הקליינט של OpenELEC, אבל כמובן שניתן לצפות מכל מחשב אחר שמריץ את XBMC (כשהשרת רץ על RPi).
את פרטי כרטיס הרשת האלחוטי שלפתי מdmesg, בebay היה לו שם גנרי "Mini 150M USB WiFi Wireless LAN 802.11 n/g/b Adapter" והמוכר שממנו רכשתי לא קיים אז קשה לי לכוון אותך למוצר הזה.
יש מוצרים שנמכרים כשבתיאור שלהם מופיע שהם תואמי Raspberry Pi, אך הם עולים כ10-11$.
אתה יכול לבצע חיפוש באופן כללי לכרטיס רשת אלחוטי ולבדוק אם מופיע מידע לגבי השבב שמכיל ואת זה לבדוק מול דף חומרה תואמת.
אתה יכול מראש להשתמש ברשימה שמופיעה בדף החומרה התואמת ולבצע חיפוש באיביי עם דגם הדונגל ואם לא תמצא (אני בספק) אז עם פרטי השבב, כנס לחיפוש מתקדם ובחר לבצע שאילה על כל התוכן ולא רק על הכותרת.
שים לב שדונגל אחד יכול לעבוד ודונגל שני עם אותו שבב לא.
מאחר ויש לי עוד כמה לוחות שזקוקים לדונגל אני פשוט התעצלתי והזמנתי עוד 2 דונגלים שנראים חיצונית דומים לזה שברשותי בתקווה שהם יעבדו, וגם צריכים להגיע אלי 2-3 דונגלים אחרים, אנסה לבדוק אותם מבחינת תאימות וביצועים, ואם הם מתאימים אפרסם קישורים אליהם.
אבל אני לא יודע מתי אבצע זאת, כנראה לא בשבועיים הקרובים.
יש מוצרים שנמכרים כשבתיאור שלהם מופיע שהם תואמי Raspberry Pi, אך הם עולים כ10-11$.
אתה יכול לבצע חיפוש באופן כללי לכרטיס רשת אלחוטי ולבדוק אם מופיע מידע לגבי השבב שמכיל ואת זה לבדוק מול דף חומרה תואמת.
אתה יכול מראש להשתמש ברשימה שמופיעה בדף החומרה התואמת ולבצע חיפוש באיביי עם דגם הדונגל ואם לא תמצא (אני בספק) אז עם פרטי השבב, כנס לחיפוש מתקדם ובחר לבצע שאילה על כל התוכן ולא רק על הכותרת.
שים לב שדונגל אחד יכול לעבוד ודונגל שני עם אותו שבב לא.
מאחר ויש לי עוד כמה לוחות שזקוקים לדונגל אני פשוט התעצלתי והזמנתי עוד 2 דונגלים שנראים חיצונית דומים לזה שברשותי בתקווה שהם יעבדו, וגם צריכים להגיע אלי 2-3 דונגלים אחרים, אנסה לבדוק אותם מבחינת תאימות וביצועים, ואם הם מתאימים אפרסם קישורים אליהם.
אבל אני לא יודע מתי אבצע זאת, כנראה לא בשבועיים הקרובים.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
רק לאחר התקנה של
https://dl.dropbox.com/u/887253/service ... -2.1.5.zip
ה PVR פעול אבל אני לא מצליח למצוא ערוצים מה אני מפספס?
שאני לוחץ על Add mux(es) manually… הוא חושב שניה ומפסיק... ( בעיות קליטה?) למרות שכתוב 100?
שאני לוחץ על Add mux(es) manually… הוא חושב שניה ומפסיק... ( בעיות קליטה?) למרות שכתוב 100?
בעיות קליטה לדעתי, המס' הזה נראה לי מציין את עוצמת הקליטה ולא איכות הקליטה ומתקבל מהדרייבר ולא נותן כל כך אינפורמציה מועילה.mp3lll כתב:רק לאחר התקנה של
שאני לוחץ על Add mux(es) manually… הוא חושב שניה ומפסיק... ( בעיות קליטה?) למרות שכתוב 100?...
ניסית גרסת ביטא רשמית ? כי אז אין כל סיבה להתקין ידנית את TVHeadend היא נכללת בRepository של OpenELEC ומורדת משם (כשאתה מחובר לאינטרנט כמובן) באופן אוטומטי כאשר אתה מתקין את התוסף, יכול להיות שמזה נובעת הבעיה (כלומר הגרסה שהורדת לא מתאימה).
תנסה את גרסת RC1 מהלינק (2.99.1), אתה אמור לקבל גישה לRepository של OpenELEC ללא בעיה.
http://resources.pichimney.com/OpenELEC ... s/?C=M;O=D