שלום לך ידידי פותח הדיון,
ראשית אציין שאיכשהו הצלחתי לשרוד קריאה של 10 עמודים די משעממים ומלאים במידע מיותר ולא מועיל ל "בעיה שלך"..
לנושא המרכזי - הצריבה בפלסמה שלך:
אני די בטוח שאין לך ולא תהיה לך שום צריבה בפלסמה.
התופעה שתארת כאן היא למעשה צבירה ולא צריבה והיא די שכיחה במסכי פלסמה בכמה מאות שעות העבודה הראשונות. (וזה מאד תלוי כמה. אצל חלק מהמסכים יותר ואצל חלקם הרבה פחות..)
גם בפלסמה שלי, ה PS50 B550 (פשוטה הכמה סדרי גודל מהמסך שלך) של סמסונג חוויתי תופעות דומות (ודי מלחיצות האמת) בשבעות הראשונים. לא עשיתי לה הרצה ואכן קבלתי צבירת לוגואים של ערוצים שונים - בעיקר את הלוגו של הערוץ הראשון ב HD (תקופת המונדיאל בזמנו..

)
הייתי די לחוץ על העניין וגם אני בזמנו פתחתי כאן דיונים ושאלות ועלו בדיוק אותן האשמות ואותן הערות/הארות. גם אני הרצתי שטיפות וחזרתי כל כמה שעות לראות איך הבייבי שלי מתאוששת..
שורה תחתונה, לא אלאה אותך בפרטים וחפירות מיותרות - הצבירות האלה יעברו.
יותר מזה, ככל שהמסך שלך יהיה יותר וותיק ויעבוד יותר שעות, כך הוא יהיה פחות רגיש לתופעה.
אני אחרי כמה שנים של שימוש במסך שלי יכול להעיד שהוא כבר לא נצבר/רב בכלל. אני יכול להשאיר ערוצים לכמה שעות טובות ללא שום חשש מבלי שום פשרה בנושא של הגדרות התמונה ואין לי אפילו מיני צריבה בקטנה. כלום.
מקסימום הלוגו נשאר איתי ברקע לכמה שעות (וצריך די להתאמץ כדי להבחין שהוא שם, וגם בחושך מוחלט..) ואז נעלם מעצמו עם הזמן.
לא צריך יותר לעשות (לפחות לא חייב) שום שטיפה וכלום. הכל עובד כמו שהוא אמור להיות.
ולכל אלו עם הערות מגוחכות על כך שהטכנולוגייה הזו מיושנת ועשתה את שלה - שמרו את השטויות האלה לעצמכם.
זה אולי ייקרה בעתיד, אבל לא בגלל הסיבות שצוינו.
יותר בגלל הכיוון שאליו מושכים ציבור הלקוחות (או בפשטות - MORE LED PLEASE) וסיבות הקשורות בעלויות ייצור.
חג שמח לכולם,
שחר
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".