סקירה ראשונית.CaTz כתב:נראה טוב...אפשר בבקשה סיקור של המכשיר?...
יש לשים לב שמדובר בהתרשמות מאוד ראשונית לאחר כחצי שעה של צפייה בלבד בתוכן 720P.
ההשוואה שלי היא בעיקר לRaspberry Pi כיוון שזו הפלטפורמה היחידה הנוספת הנמצאת באותה קטגוריית מחיר.
המכשיר מאוד מרשים חיצונית, קטן, דק מאוד, מגיע עם שלט, ספק כוח וחוברות מוצר בסינית, איננו מגיע עם כבל HDMI אך בזכות השימוש במחבר סטנדרטי (A) אין צורך בכבל מיוחד.
בנוסף למחבר HDMI בחלק האחורי קיימת כניסת רשת קווית, מחבר USB (מיקום מצויין לדונגל DVB-T) וכפתור Power.
בצד המכשיר קיימות 2 כניסות USB נוספות וכניסה לכרטיס מיקרו SD.
המכשיר מגיע עם שלט דיי פשוט (עוד על השלט בהמשך).
לא ביזבזתי יותר מדי זמן עם מערכת האנדרואיד שמגיעה מותקנת מראש, דיי מיהרתי להתקין את הפצת הלינוקס המתאימה.
התקנת הפצת הלינוקס של J1nx דיי פשוטה, מעתיקים את קובץ ה-img לכונן USB או כרטיס מיקרו SD ובהגדרות מע' האנדרואיד בוחרים לשדרג את המערכת ממקור מקומי.
זמן עליה של מערכת הלינוקס כחצי דקה שלאחריה XBMC מוכנה לשימוש.
כרגע, לפחות עם המכשיר שלי השלט שמגיע עם המכשיר לא מוגדר במערכת הלינוקס.
בממשק XBMC קיימת האפשרות להגדרת רשת קווית בלבד, לא בדקתי אם כרטיס הרשת האלחוטית זוהה במערכת כנדרש, עריכה: אין כרטיס רשת אלחוטי (לפחות בגרסה שנמכרת בDX).
הניווט מאוד זריז דרך התפריטים השונים (שוב, בהשוואה לRaspberry Pi, ההבדך בין 700Mhz ל1Ghz מורגש ביותר) ודרך ספריית המדיה, טעינה התחלתית של סרט מאוד זריזה, לא הרגשתי בעיית lipsync כלשהי.
משום מה כתוביות בעברית הוצגו כהלכה רק כאשר שפת הממשק שונתה לעברית.
נראה כי כרגע במערכת הלינוקס לכפתור הכיבוי של המכשיר אין כל השפעה, כיבוי המערכת דרך ממש XBMC לא מכבה את המכשיר.
מבדיקה קצרה קליינט tvheadend לא הציג תמונה בשידורי עידן+ אלא אודיו בלבד וגם אז השידור נקטע לאחר זמן קצר, כשאתפנה לכך אבדוק זאת בצורה יותר רצינית.
בסה"כ ההתרשמות הראשונית שלי היא שהפצת הלינוקס של J1nx עדיין לא מוכנה לשימוש יומיומי אך היא בדרך הנכונה, את כל הבעיות שתיארתי מעבר לtvheadend ניתן לפתור בקלות יחסית.
לגבי tvheadend נצטרך לעקוב, בסופו של דבר מקור בעיה אם קיימת הוא לא בtvheadend אלא בנגן amplayer כך שיש סיבה לצפות לפתרון שיגיע מחברת Pivos אם יצטרך.