משחקי הכס - Game of Thrones - עונה 2
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73420
- שם מלא: ערן
[left]How to Finally Figure Out What’s Going On in ‘Game Of Thrones’[/left]
http://flavorwire.com/287071/how-to-fin ... ones?all=1
http://flavorwire.com/287071/how-to-fin ... ones?all=1
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
לאן נעלמתם? מתחילת החודש אף אחד לא כתב שום דבר.
היה פרק מעולה אתמול. אחד הקרבות המרשימים ביותר שראיתי בטלויזיה (אני זוכר שגם בתחילת רומא היה קרב מרשים, אני לא זוכר אותו מספיק בשביל לקבוע איזה מרשים יותר). רואים שחלק ניכר מהתקציב לעונה הלך לפרק הזה. גם בספר מאוד אהבתי את החלק הזה, עם פרקים של טיריון וסאנסה לסירוגין.
נשאר רק עוד פרק אחד לעונה הזאת, ויש לא מעט דברים שצריכים להיכנס בו. יש סצינה מסויימת שאני מקווה שלא תקוצץ, אבל בכל מקרה, עד כמה שאני זוכר מהספרים (כי בנקודות מסויימות הם כבר גלשו לספר השלישי), צפוי פרק מטורף.
היה פרק מעולה אתמול. אחד הקרבות המרשימים ביותר שראיתי בטלויזיה (אני זוכר שגם בתחילת רומא היה קרב מרשים, אני לא זוכר אותו מספיק בשביל לקבוע איזה מרשים יותר). רואים שחלק ניכר מהתקציב לעונה הלך לפרק הזה. גם בספר מאוד אהבתי את החלק הזה, עם פרקים של טיריון וסאנסה לסירוגין.
נשאר רק עוד פרק אחד לעונה הזאת, ויש לא מעט דברים שצריכים להיכנס בו. יש סצינה מסויימת שאני מקווה שלא תקוצץ, אבל בכל מקרה, עד כמה שאני זוכר מהספרים (כי בנקודות מסויימות הם כבר גלשו לספר השלישי), צפוי פרק מטורף.
- arnold
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 908
עד עכשיו מאכזב קשות++
לא קורה שם כלום, אני גומר לראות פרק ומנסה לסכם לעצמי מה התחדש בעלילה בפרק האחרון - בד"כ זה לא יותר מ 3-4 משפטים.
סדרה מושקעת ברמות אבל פול גז בניוטרל מבחינתי.
לא קורה שם כלום, אני גומר לראות פרק ומנסה לסכם לעצמי מה התחדש בעלילה בפרק האחרון - בד"כ זה לא יותר מ 3-4 משפטים.
סדרה מושקעת ברמות אבל פול גז בניוטרל מבחינתי.
- kingshoko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
בעונה השניה יש 12 פרקים לדעתי. ולא 10.Malcontent כתב:לאן נעלמתם? מתחילת החודש אף אחד לא כתב שום דבר.
נשאר רק עוד פרק אחד לעונה הזאת, ויש לא מעט דברים שצריכים להיכנס בו. יש סצינה מסויימת שאני מקווה שלא תקוצץ, אבל בכל מקרה, עד כמה שאני זוכר מהספרים (כי בנקודות מסויימות הם כבר גלשו לספר השלישי), צפוי פרק מטורף....
פרק 9 הוא מעולה!
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
Game.of.Thrones.S2E00.You.Win.or.You.Die מישהו צפה בזה?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- Hertz33
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
פסוף פרק 9 היה פרומו ל10 ונאמר "בשבוע הבא בפרק סיום העונה....". אז יש רק 10. גם אני לא האמנתי שכבר נגמרה העונה. לפי דעתי היית עונה מצויינת עם הרבה התפתחויות מעניינות.kingshoko כתב:בעונה השניה יש 12 פרקים לדעתי. ולא 10.Malcontent כתב:לאן נעלמתם? מתחילת החודש אף אחד לא כתב שום דבר.
נשאר רק עוד פרק אחד לעונה הזאת, ויש לא מעט דברים שצריכים להיכנס בו. יש סצינה מסויימת שאני מקווה שלא תקוצץ, אבל בכל מקרה, עד כמה שאני זוכר מהספרים (כי בנקודות מסויימות הם כבר גלשו לספר השלישי), צפוי פרק מטורף....
פרק 9 הוא מעולה!...
- dgent
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2221
הם ימשכו לנו את סדרת המופת הזאת עוד הרבה עונות. .. כאחד שלא קרא את הספרים לפני הפה שלי היה פעור כשראיתי כמה שטח היה צריך שם לכל סדרת הספרים, מחכה לנו עוד המון אקשן. כן יירבו
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- Huber
-
- חבר במועדון HT

כמה שלא הבנתי בפרק הנוכחי:
1. לסטאניס היה אמור להיות צבא של אלפי אנשים, אך כשהציגו את הקרב על החוף, כשהוא ניסה לפרוץ את השער וטיירון לניסטר התקיף אותו מאחור, הראו קרב של כמה עשרות אנשים בלבד - לאפא נעלמו השאר?
2. אם טיירון לניסטר ידע שההתקפה תגיע מכיוון שער הבוץ ושזה שער חלש שיפרץ מהר, למה לא לשלוח אנשי מלאכה שיחזקו אותו לפני הקרב?
3. למה אביר המלך תקף את טיירון לניסטר (בסצנה בה הוא חתך לו את הפנים)?
1. לסטאניס היה אמור להיות צבא של אלפי אנשים, אך כשהציגו את הקרב על החוף, כשהוא ניסה לפרוץ את השער וטיירון לניסטר התקיף אותו מאחור, הראו קרב של כמה עשרות אנשים בלבד - לאפא נעלמו השאר?
2. אם טיירון לניסטר ידע שההתקפה תגיע מכיוון שער הבוץ ושזה שער חלש שיפרץ מהר, למה לא לשלוח אנשי מלאכה שיחזקו אותו לפני הקרב?
3. למה אביר המלך תקף את טיירון לניסטר (בסצנה בה הוא חתך לו את הפנים)?
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
- Huber
-
- חבר במועדון HT

זה ת'רד יעודי לעונה, מי שלא ראה עדיין את הפרק לא צריך להיכנס לתגובות חדשות. אין שום דרך להימנע לגמרי מספוילרים (ולמען האמת אין צורך) בת'רד שכזה.
- Hertz33
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
אני רק מניח שרוב החיילים מתו בפיצוץ של הספינות. גם לי לא ברור איך למבצר שאמור לעמוד תקופה ערוכה מאוד מול מתקפת אויוב יש נקודת חולשה בצורת שער רעוע שכולם יודעים עליו. לגבי אביר שתקף את טיריון אני מניח שמלכה אם דאגה לזה ונגלה על זה בפרקים הבאים.
"על החתום...."
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
הובר, תשובות בשבילך:
1) נכון, יש צבא גדול, אבל לוקח זמן להנחית צבא כזה, ולא כולו התמקד באותו שער - חלקם פשוט ניסו לעבור את החומה עם סולמות, כמו שאפשר היה לראות. זאת הסיבה שאחרי שחוסל הכח הראשוני הסתער פתאום כח חדש ולא קטן על המגנים.
2) אני מניח שיש גבול עד כמה אפשר לחזק שער קיים, שגם אמור להיות שימושי. במיוחד כשהשער הזה נמצא באיזור העני של העיר, שם, כמו שראינו בפרקים הקודמים, לא בדיוק מחבבים את המלך ואנשיו, וכל מי שילך לעבוד שם בשם המלך מסכן את חייו.
3) זאת נקודה שלא הובהרה גם בספרים, אבל זה די ברור שהעניין נעשה בפקודת המלכה, שמאוד לא מחבבת את אחיה. בנוסף, בספרים הרבה יותר ברור שהאביר הספציפי הזה נאמן קודם כל למלכה ואחר כך חושב אם להיות נאמן למישהו אחר, כולל אנשים אחרים ממשפחת המלוכה.
1) נכון, יש צבא גדול, אבל לוקח זמן להנחית צבא כזה, ולא כולו התמקד באותו שער - חלקם פשוט ניסו לעבור את החומה עם סולמות, כמו שאפשר היה לראות. זאת הסיבה שאחרי שחוסל הכח הראשוני הסתער פתאום כח חדש ולא קטן על המגנים.
2) אני מניח שיש גבול עד כמה אפשר לחזק שער קיים, שגם אמור להיות שימושי. במיוחד כשהשער הזה נמצא באיזור העני של העיר, שם, כמו שראינו בפרקים הקודמים, לא בדיוק מחבבים את המלך ואנשיו, וכל מי שילך לעבוד שם בשם המלך מסכן את חייו.
3) זאת נקודה שלא הובהרה גם בספרים, אבל זה די ברור שהעניין נעשה בפקודת המלכה, שמאוד לא מחבבת את אחיה. בנוסף, בספרים הרבה יותר ברור שהאביר הספציפי הזה נאמן קודם כל למלכה ואחר כך חושב אם להיות נאמן למישהו אחר, כולל אנשים אחרים ממשפחת המלוכה.
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
1 - נגמר התקציב לכל הסטטיסטים, ול-CGI, אז זה מה יש
הרבה מתו בפיצוץ, חלק נחתו במקומות אחרים ונפלו מהסולמות, חלק פרץ כבר לעיר (סטאניס היה בפנים עם כמה אנשים), ואלו נשארו בחוץ.
2 - לא היה צורך לחזק אותו עד לאותו רגע, סטאניס ידע שהוא חלש רק כי הוא היה חלק מ"הנהלת" העיר (אחיו היה המלך...), כל השאר לא ידעו.
חוץ מזה, מבחינה אסטרטגית, היה נכון להשאיר אותו כך כדי למשוך את סטאניס ולתקוף דרך המנהרות באיגוף (טיריון תיכנן את זה מראש).
3 - אין לי מושג, גם אני חושב שהמלכה אחראית לזה.
הרבה מתו בפיצוץ, חלק נחתו במקומות אחרים ונפלו מהסולמות, חלק פרץ כבר לעיר (סטאניס היה בפנים עם כמה אנשים), ואלו נשארו בחוץ.
2 - לא היה צורך לחזק אותו עד לאותו רגע, סטאניס ידע שהוא חלש רק כי הוא היה חלק מ"הנהלת" העיר (אחיו היה המלך...), כל השאר לא ידעו.
חוץ מזה, מבחינה אסטרטגית, היה נכון להשאיר אותו כך כדי למשוך את סטאניס ולתקוף דרך המנהרות באיגוף (טיריון תיכנן את זה מראש).
3 - אין לי מושג, גם אני חושב שהמלכה אחראית לזה.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

1. בפיצוץ ראו כמה ספינות נהרסות מתוך עשרות רבות שהיו לו, אפילו לא רבע, כך שמרבית הכח שלו עדיין שרד ועדיין היו אמורים להיות על החוף אלפי אנשים ולא עשרות, גם אם חלק מהם היה מנסה לפרוץ את החומות (למרות שהנחו אותם לגשת לשער בשלב מסוים). הכח החדש שמראים מסתער היה הכח של אבא של המלכה שבא לעזרתם ותקף ת הכח הזעום של סטאניס שהיה על החוף. פה פשוט אין היגיון, נראה לי שפשוט חסכו בניצבים.
2. סטאניס ידע שהשער חלש, וטיריון ציין בפירוש שהוא יודע שסטאניס יודע שהשער חלש ושמשם הוא כנראה יתקוף. השלב ההיגיוני הבא הוא לחזק את השער בכדי לקנות למגינים יותר זמן ולמנוע מסטאניס וכוחותיו לפרוץ אותו, במיוחד אם הם תכננו להתקיף מאחור. שוב, לא הגיוני בעליל. לגבי "מחבבים את המלך", איש מלכה מקבל תשלום, אין אף איש מלאכה בכל האיזור שרוצה להרוויח כסף?
3. כן, הגיוני שזו המלכה, לא רואה שום תשובה אחרת.
טוב, חקרתי קצת ומסתבר שכל הבעייה התחילה בזה שחסכו בתקציב אפקטים. לפי הספר הצי הקטן של המלך היו אמור כולו להיות עמוס כולו באש הפרא ולהתפוצץ ולקחת עימו את מרבית הצי של סטאניס כשהוא לכוד במיצר ע"י שרשרת ברזל ענקית שהורמה אחרי שהצי של סטאניס נכנס לשם. בפרק מראים רק ספינה אחת ורק חלק קטן מהצי של סטאניס נהרס במלכודת, שוב, כנראה על מנת לחסוך בתקציב האפקטים - וזה מה שגרם לי לא להבין לאן נעלם שאר הצבא של סטאניס.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Ba ... Blackwater
ד"א, לפי הספר "הכלב" ברח משדה הקרב בגלל האש. אם אתם זוכרים סיפרו שהוא קיבל את הצלקת שלו בגלל שאחיו דחף את פניו לגחלים לוהטות, דבר שכנראה גרם לו לפתח טראומה מאש ושגרם לו בשדה הקרב לאבד את העשתונות ולברוח (מראים אותו קופא כשרץ מולו אדם בוער, אבל לא קישרתי את זה לצלקת שלו וכנראה שרובנו לא).
2. סטאניס ידע שהשער חלש, וטיריון ציין בפירוש שהוא יודע שסטאניס יודע שהשער חלש ושמשם הוא כנראה יתקוף. השלב ההיגיוני הבא הוא לחזק את השער בכדי לקנות למגינים יותר זמן ולמנוע מסטאניס וכוחותיו לפרוץ אותו, במיוחד אם הם תכננו להתקיף מאחור. שוב, לא הגיוני בעליל. לגבי "מחבבים את המלך", איש מלכה מקבל תשלום, אין אף איש מלאכה בכל האיזור שרוצה להרוויח כסף?
3. כן, הגיוני שזו המלכה, לא רואה שום תשובה אחרת.
טוב, חקרתי קצת ומסתבר שכל הבעייה התחילה בזה שחסכו בתקציב אפקטים. לפי הספר הצי הקטן של המלך היו אמור כולו להיות עמוס כולו באש הפרא ולהתפוצץ ולקחת עימו את מרבית הצי של סטאניס כשהוא לכוד במיצר ע"י שרשרת ברזל ענקית שהורמה אחרי שהצי של סטאניס נכנס לשם. בפרק מראים רק ספינה אחת ורק חלק קטן מהצי של סטאניס נהרס במלכודת, שוב, כנראה על מנת לחסוך בתקציב האפקטים - וזה מה שגרם לי לא להבין לאן נעלם שאר הצבא של סטאניס.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Ba ... Blackwater
ד"א, לפי הספר "הכלב" ברח משדה הקרב בגלל האש. אם אתם זוכרים סיפרו שהוא קיבל את הצלקת שלו בגלל שאחיו דחף את פניו לגחלים לוהטות, דבר שכנראה גרם לו לפתח טראומה מאש ושגרם לו בשדה הקרב לאבד את העשתונות ולברוח (מראים אותו קופא כשרץ מולו אדם בוער, אבל לא קישרתי את זה לצלקת שלו וכנראה שרובנו לא).
-
Shayosef
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
דווקא זה היה די ברור למה "דוג" איבד את העשתונות בגלל כל האש סביבו.
גם האיום שלו על אחראי קשתי אש די הבהיר את זה.
זה היה הפרק הטוב בעונה לא מזהירה לטעמי, פרקים איטיים עם מעט מאוד טוויסטים מעניינים.
גם לי זה צרם שהיה חוסר הגיון די גדול בכל קטע הלחימה, ציפיתי ליותר מהסדרה הזו.
גם האיום שלו על אחראי קשתי אש די הבהיר את זה.
זה היה הפרק הטוב בעונה לא מזהירה לטעמי, פרקים איטיים עם מעט מאוד טוויסטים מעניינים.
גם לי זה צרם שהיה חוסר הגיון די גדול בכל קטע הלחימה, ציפיתי ליותר מהסדרה הזו.
שי
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
גם לי הפריעה האיטיות בה מתקדמת העלילה בעונה הזו וזה גרם לי לעשות משהו שאני בדרך כלל לא עושה - ללכת לוויקיפדיה ולקרוא את תקצירי עלילות הספרים (כי לקרוא את הספרים היה לוקח לי שנים).
מסתבר שסדרת הספרים הזו היא סוג של Lost ספרותי. אין התחלה מוגדרת ואין סוף. אין עלילה מסויימת עם כיוון מוגדר שאליו הולכים, אלא פשוט תיעוד התרחשויות שונות ומשונות עם אלפי דמויות וירידה מטורפת לפרטים. במילה אחת - טלנובלה.
כרגע, לפחות, כמו ב Lost, אפשר להנות מהדרך כי הסיפור מסופר היטב ושומר על עניין. אבל אני די חושש מההמשך.
מסתבר שסדרת הספרים הזו היא סוג של Lost ספרותי. אין התחלה מוגדרת ואין סוף. אין עלילה מסויימת עם כיוון מוגדר שאליו הולכים, אלא פשוט תיעוד התרחשויות שונות ומשונות עם אלפי דמויות וירידה מטורפת לפרטים. במילה אחת - טלנובלה.
כרגע, לפחות, כמו ב Lost, אפשר להנות מהדרך כי הסיפור מסופר היטב ושומר על עניין. אבל אני די חושש מההמשך.
- בועזון
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 959
לקרוא את הספרים, אם אתה אוהב את הז'אנר וגם אם לא, היה לוקח לך שבוע שבועיים....אם היית לוקח שניים שלושה ימי חופשה ועוד כמה ימי מחלה. שווה את זה, לדעתי. אי אפשר להוריד אותם מהידיים.Itsik_G כתב:גם לי הפריעה האיטיות בה מתקדמת העלילה בעונה הזו וזה גרם לי לעשות משהו שאני בדרך כלל לא עושה - ללכת לוויקיפדיה ולקרוא את תקצירי עלילות הספרים (כי לקרוא את הספרים היה לוקח לי שנים).
כרגע, לפחות, כמו ב Lost, אפשר להנות מהדרך כי הסיפור מסופר היטב ושומר על עניין. אבל אני די חושש מההמשך....
אני גם לא כל כך מרוצה מהעונה הזאת. התקדמות מאוד איטית ביחס לעיבוד טלוויזיוני, ויותר מדי שינויים מהעלילה המקורית, שאני לא מבין למה היה צריך לשנות כל כך - היא נראית די מתאימה למסך מלכתחילה...
- sbwolf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 138
אגב עוד לא ראיתי את הפרק המדובר אבל...
1- עוד משהו שלא נראה שציינו פה: כח גדול של הצבא של סטאניס הגיע רגלי או על סוסים מהיער (הצד השני של הנהר).
הוא היה אמור לעבור ברפסודות לצד השני, אבל בגלל כל האש-פרא כל הרפסודות נשרפו על חייליהם, והרבה נלכדו בצד השני.
אז הגיע הכח של טיירל ולאניסטר מאחור והשמיד את כל מי שנשאר.
מבחינת הצי הימי - חלק לא קטן שרד את הקרב וברח חזרה לכיוון דראגון-סטון ברגע שהבינו שאין סיכוי לנצח את הקרב.
3- אל תהיו כל כך בטוחים שזו המלכה, בסדרה הזאת יש המון הפתעות, ואני, נכון לסוף הספר הרביעי, עדיין לא יודע למה האביר באמת תקף את טיריון.
דוגמא לכך יכולה להיות בשאלה: מי הרג את גו'ן ארין? שעדיין לא ברורה בסדרה.
את התשובה תקבלו כפי שזכור לי רק בעונה השלישית, ולא! זה ממש לא מי שאתם חושבים.
1- עוד משהו שלא נראה שציינו פה: כח גדול של הצבא של סטאניס הגיע רגלי או על סוסים מהיער (הצד השני של הנהר).
הוא היה אמור לעבור ברפסודות לצד השני, אבל בגלל כל האש-פרא כל הרפסודות נשרפו על חייליהם, והרבה נלכדו בצד השני.
אז הגיע הכח של טיירל ולאניסטר מאחור והשמיד את כל מי שנשאר.
מבחינת הצי הימי - חלק לא קטן שרד את הקרב וברח חזרה לכיוון דראגון-סטון ברגע שהבינו שאין סיכוי לנצח את הקרב.
3- אל תהיו כל כך בטוחים שזו המלכה, בסדרה הזאת יש המון הפתעות, ואני, נכון לסוף הספר הרביעי, עדיין לא יודע למה האביר באמת תקף את טיריון.
דוגמא לכך יכולה להיות בשאלה: מי הרג את גו'ן ארין? שעדיין לא ברורה בסדרה.
את התשובה תקבלו כפי שזכור לי רק בעונה השלישית, ולא! זה ממש לא מי שאתם חושבים.
- manola
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1433
מעט אוף-טופיק, אבל לכל המעוניינים:
אחרי המתנה מורטת עצבים יצא סוף סוף הספר החמישי בסדרה,
"ריקוד עם דרקונים" (כרכים א+ב) בעברית לחנויות!
עכשיו נותר רק לצלוח אותו, וממה שהבנתי זה לא הולך להיות קל...
אחרי המתנה מורטת עצבים יצא סוף סוף הספר החמישי בסדרה,
"ריקוד עם דרקונים" (כרכים א+ב) בעברית לחנויות!
עכשיו נותר רק לצלוח אותו, וממה שהבנתי זה לא הולך להיות קל...