ראשית, אינני משתתף קבוע בפורום, כנראה משום היותי בעל ידע מסויים ביותר בתחום (שלא לומר מצומצם), אך יחד עם זאת אני מוצא עצמי בערך כל יום מתחבר לפורום וקורא את התגובות.
מידי פעם מוצא לנכון גם להגיב, ולפעמים אפילו להמליץ.
מי שיציץ בהודעות ובפרופיל שלי וודאי יוכל להתרשם שאנני מבין גדול בנתונים טכניים וכן אינני אודיופיל בעל ציוד משמעותי, אבל אני לומד ומתכנן להשתדרג לפי צרכיי וליכולתי.
חשוב לי לציין כי המעט שאני יודע בתחום, בא לי מהפורום הזה, ואם לא רק ממנו, אז הצורך להבין יותר, בא ממנו.
עם כל זאת, ואני אומר את זה באופן חד משמעי, לא הייתי מגיע לפורום הזה ו"מתאהב" באודיו אם לא הייתי מחפש לדעת איפה אפשר לקנות מוצר X בזול ומה עדיף.
אל הפורום הזה הגעתי במקרה בלי להכיר אותו לאחר חיפוש ספציפי בגוגל.
אני חושב שרבים כמוני התגלגלו לפורום מסיבה דומה וכך נדבקו בחיידק.
לדעתי, אם היה הפורום עוסק רק בעניינים טכניים כבדים ו/או ענייני סאונד ליודעי דבר, הקהילה הנחמדה הזו היתה מתקשה לשמור על הגחלת מהסיבה הפשוטה ש-מתחיל, הדיוט, אשר אינו יודע מונחים (או לפעמים אפילו פירמות מעבר למוצרי מדבקה שמוכרים בשופרסל) מחפש לדעת דבר או שניים לפני רכישה, לא היה מוצא תשובה באתר ובטח לא היה מרגיש פה בית חם. ומה לעשות שברמות המדוברות כמו גם ברמות הרודפות שמעל, מחיר מוצר הוא העיקר.
ובעצם מה שאני מנסה להגיד, זה שאם יופרדו דיוני המחירים מאלו ה"ענייניים יותר" הדבר בעצם יהפוך את הפורום, דה פקטו, למעין גילדה סגורה. לכן לדעתי צריכים למצוא סבלנות גם לנושאים הפחות מעניינים כל עוד הם באמת בגבול הטעם הטוב, אבל חבל לחסום מראש כל כיוון אחר.
לעניין תרבות הדיבור, מיותר לציין שאני תומך בשפה נקייה ועניינית. מיותר לציין שגם אני הרגשתי טונים צורמים ובקשר לכך מסכים שלעיתים יש צורך לנער את הסורר.