פניות לגופו של אדם ומריבות אישיות בפורום

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kagaben
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #81 

אני מרגיש צורך לקפוץ ולשתף את דעתי בנושא שנדון ולמעשה בנושא אליו התגלגלנו לדון.

ראשית, אינני משתתף קבוע בפורום, כנראה משום היותי בעל ידע מסויים ביותר בתחום (שלא לומר מצומצם), אך יחד עם זאת אני מוצא עצמי בערך כל יום מתחבר לפורום וקורא את התגובות.
מידי פעם מוצא לנכון גם להגיב, ולפעמים אפילו להמליץ.
מי שיציץ בהודעות ובפרופיל שלי וודאי יוכל להתרשם שאנני מבין גדול בנתונים טכניים וכן אינני אודיופיל בעל ציוד משמעותי, אבל אני לומד ומתכנן להשתדרג לפי צרכיי וליכולתי.

חשוב לי לציין כי המעט שאני יודע בתחום, בא לי מהפורום הזה, ואם לא רק ממנו, אז הצורך להבין יותר, בא ממנו.
עם כל זאת, ואני אומר את זה באופן חד משמעי, לא הייתי מגיע לפורום הזה ו"מתאהב" באודיו אם לא הייתי מחפש לדעת איפה אפשר לקנות מוצר X בזול ומה עדיף.
אל הפורום הזה הגעתי במקרה בלי להכיר אותו לאחר חיפוש ספציפי בגוגל.
אני חושב שרבים כמוני התגלגלו לפורום מסיבה דומה וכך נדבקו בחיידק.

לדעתי, אם היה הפורום עוסק רק בעניינים טכניים כבדים ו/או ענייני סאונד ליודעי דבר, הקהילה הנחמדה הזו היתה מתקשה לשמור על הגחלת מהסיבה הפשוטה ש-מתחיל, הדיוט, אשר אינו יודע מונחים (או לפעמים אפילו פירמות מעבר למוצרי מדבקה שמוכרים בשופרסל) מחפש לדעת דבר או שניים לפני רכישה, לא היה מוצא תשובה באתר ובטח לא היה מרגיש פה בית חם. ומה לעשות שברמות המדוברות כמו גם ברמות הרודפות שמעל, מחיר מוצר הוא העיקר.

ובעצם מה שאני מנסה להגיד, זה שאם יופרדו דיוני המחירים מאלו ה"ענייניים יותר" הדבר בעצם יהפוך את הפורום, דה פקטו, למעין גילדה סגורה. לכן לדעתי צריכים למצוא סבלנות גם לנושאים הפחות מעניינים כל עוד הם באמת בגבול הטעם הטוב, אבל חבל לחסום מראש כל כיוון אחר.

לעניין תרבות הדיבור, מיותר לציין שאני תומך בשפה נקייה ועניינית. מיותר לציין שגם אני הרגשתי טונים צורמים ובקשר לכך מסכים שלעיתים יש צורך לנער את הסורר.

(b)

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #82 

kagaben

אבל ההפרדה הזו נעשית כבר שנים. כל נושא תמחור ותלונות על מחירים נפרד מהשרשורים הראשיים מזה זמן רב ביותר (אין לי כח לראות את גילו של השרשור, אבל אני מהמר על שלוש שנים לפחות).

עד כה, לא הפכנו לגילדה סגורה.

אין ספק שזה פגע במספר המשתתפים שנכנסים כאן לשרשורים. אבל זה בסדר גמור, זה המחיר שאנחנו מוכנים בשביל להשאיר את השרשורים הטכניים נקיים מאינטרס כלכלי.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #83 

גם אני חושב שלא ניתן להפריד בין שני נושאים אלו, המחיר הוא חלק בלתי נפרד, הראיה לכך שמי שפותח שירשור חדש ובו הוא מעוניין לרכוש מוצר כל שהוא, השאלה הראשונה שעולה היא "מה התקציב?"
וזה לגיטימי גם לומר שקניה במקום X חוסכת 20% מהמחיר

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #84 

ronensud כתב: 3. בהקשר הצרכני, אני חושב שאתר גדול וחזק כמו זה, היה יכול בהחלט להשפיע על תמחור בעייתי אך מבין שזו לא האג'נדה שלכם. חבל לי.
רונן
...
ronensud
עלית על נקודה מאוד חשובה כאן ואסביר, בארץ יש מחירי מחירון, מחירי ZAP ומחירי רכישה בפועל שהפערים הם לעיתים עצומים, בשוק הישראלי להבדיל מהשוק האמריקאי והאירופי אוהבים לנהל משא ומתן, יצביע פה מי שלא שמע או אמר את המשפטים הבאים: "איזה מחיר אתה עושה לי?" ו"זה המחיר הכי טוב שאתה יכול לעשות לי?" בארה"ב ובאירופה יש מחיר STICKER וזהו, אתה רוצה לקנות בזול תחכה להחלפת המודל, למכירות אחרי חג המולד או BLACK FRIDAY.
ברגע שתיכנס פה אג'נדה של תמחור אפשר לסגור את האתר במתכונתו הנוכחית למחרת, לומר לך שליבואן ממוצע "כיף" לראות את השרשורים בנושא ייבוא אישי, ממש לא, מה שהכי לא הוגן בעיני בהתנהלות של הייבוא האישי של לשגע את כל העולם, ללכת לשבת בחנות לשמוע רסיברים ורמקולים במשך שעות, לקבל את כל המידע ואז ללכת ולהזמין באינטרנט מחו"ל.
כל עוד שלא מדובר באנשים הדוחפים אג'נדה מסחרית אין הרבה מה לעשות כי מדובר בדיון בין חברי הפורום, אבל אם מדובר בטרול מגעיל אז למה שלא ירחיקו אותו, בדיוק כמו שמרחיקים עוסקים בתחום שהמליצו על מוצר שהם מוכרים?
ביבוא אישי יש גם מידה מסוימת של "סיכון מחושב" ומהמורה פסיכולוגית שצריכים לעבור וזו גם הסיבה שלדעתי הנושא לא פורץ את גבולות הפורום הזה, לפחות בערוצים שאני מכיר בארץ לא מרגישים ירידה במכירות לטובת ייבוא אישי, צריך גם להבין שהתופעה הזאת קיימת במדינות נוספות שבהם "לוטשים" למחירים בשוק האמריקאי. זו גם חלק מהסיבה שהיצרנים מייצרים מוצרים שונים לשווקים שונים. השוק האמריקאי הוא השוק הגדול בעולם לרוב היצרנים ולכן היצרנים פועלים בשוק הזה באופן ישיר ומוכרים את המוצרים בעצמם וגם נותנים את השרות בעצמם, בארץ לעומת זאת יש יבואן וחנות וכל אחד רוצה להרוויח, הרי בסופו של דבר אף אחד לא פועל כאן לשם שמיים, "הפיצוי" הוא מוצר שמותאם לתנאי הארץ, חלוקה לתשלומים נוחים, השרות והתמיכה שאנו אמורים לקבל מהחנות ומהיבואן והראש השקט שרכשנו בארץ ויש עם מי לדבר, כמו כן לפחות אצל יבואנים מסוימים כן מנסים לתמחר הוגן עד כמה שניתן, אבל לצערנו לעולם לא נוכל להגיע כאן למחירי ארה"ב בתנאי הייבוא והשיווק הקיימים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #85 

BreezeNET

ברגע שהדגש עובר לנושא התמחור, היבוא, החנות וכו', זה צריך להתפצל לשרשור מתאים בפורום המסחר/השירות וכו'.

שרשורים בפורומים טכניים צריכים להיות על הנושאים הטכניים, לא על המחיר או על היבוא, או על השירות, או על איזו חנות עדיפה.

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #86 

אריה,

תוכל לחפש הודעות שלי מהעבר הרחוק ולראות שתמיד הייתי נגד שימוש לרעה של זמנם של אנשים וניצולם כדי למצוא מה להביא מחול.
זו התנהגות בזויה וקלוקלת ואני מקווה שהתופעה אינה רחבה.

כשרוצים לתמחר טוב זה אפשרי. אחרת אין לי מושג איך אתם מוכרים את הרסיבר הכי חדש ובכיר של ימהה ב11 אלף בעודו נמכר ב2000 דולר בארהב.

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #87 

העניין הוא שאנשים רוכשים את הימהה המדובר לא במחיר של 2000 דולר אלה יותר לכיוון של 1000 דולר.

http://www.ebay.com/itm/YAMAHA-RX-A3000 ... 45fc97b119

גם אצלהם זה הזוי, המחיר שלהם באתר נושק ל - 2000 דולר ובדילרים כאלו ואחרים אתה מוצא את זה בהרבה פחות.

אבל זה ממש לא הנושא על פי כוונתו של עופר.

צריך לזכור שיש לכל אחד את זכות הבחירה ושכל אחד יעשה מה שטוב לו, ברגע שהופכים את זה לאג'נדה של וויכוחים אז זה כבר מתחיל לחצות קווים אדומים.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #88 

ronensud כתב:אריה,

תוכל לחפש הודעות שלי מהעבר הרחוק ולראות שתמיד הייתי נגד שימוש לרעה של זמנם של אנשים וניצולם כדי למצוא מה להביא מחול.
זו התנהגות בזויה וקלוקלת ואני מקווה שהתופעה אינה רחבה.

כשרוצים לתמחר טוב זה אפשרי. אחרת אין לי מושג איך אתם מוכרים את הרסיבר הכי חדש ובכיר של ימהה ב11 אלף בעודו נמכר ב2000 דולר בארהב.
...
לנושא ההתנהגות הבזויה והקלוקלת אני איתך ב- 400 אלף אחוז. זה למען הגינות כל הצדדים וממש לא פייר לטחון ת'ראש לחנות או לספק בעוד שמראש אתה יודע שלא תקנה.
ולנושא המחיר, אל תשכח שצריך להוסיף לעלויות האלה עוד שנאי + עלות הובלה לארץ ומכס (33.4%) בהנחה שאתה מייבא כחוק, כך שהפער הוא לא תמיד כזה גדול בצורה יחסית.
חיסכון של 1500-2000 שקל ואולי אפילו יותר למי שממש יחרוש את הרשת, ברסיבר היי אנד יכול להיות המון עבור רבים (כמוני...) אבל ממש מעט עבור הקיצון השני שאותם מעניין יותר הראש השקט בלי כאבי הראש של חסרונות הייבוא ובמיוחד שמדובר ברסיבר יקר (RXA3010 מתומחר במחיר מחירון של 1999$ אבל יש אותו ברשת גם ב 1500$)
הכל עניין של פרספקטיבה (ראה גם את התמחור ההזוי לנושא הרכבים שקיים בארץ - מיסוי מטורף ובאחוזים פערים גדולים משמעותית יותר מאלו הקיימים על הקולנוע הביתי).
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 27/11/2011 15:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #89 

רק רציתי ליישר את הלוגיקה כאו
"מה שהכי לא הוגן בעיני בהתנהלות של הייבוא האישי של לשגע את כל העולם, ללכת לשבת בחנות לשמוע רסיברים ורמקולים במשך שעות, לקבל את כל המידע ואז ללכת ולהזמין באינטרנט מחו"ל."

מילת מפתח זה "מחו"ל"? מה אם ללכת לחנות\מוכר אחרת\אחר? בהגדרה חייבים לקנות במקום שנתן לך "לשבת בחנות לשמוע רסיברים ורמקולים..."?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #90 

ashk כתב:רק רציתי ליישר את הלוגיקה כאו
"מה שהכי לא הוגן בעיני בהתנהלות של הייבוא האישי של לשגע את כל העולם, ללכת לשבת בחנות לשמוע רסיברים ורמקולים במשך שעות, לקבל את כל המידע ואז ללכת ולהזמין באינטרנט מחו"ל."

מילת מפתח זה "מחו"ל"? מה אם ללכת לחנות\מוכר אחרת\אחר? בהגדרה חייבים לקנות במקום שנתן לך "לשבת בחנות לשמוע רסיברים ורמקולים..."?
...
יש פה אחריות לא קטנה של המוכר גם בהקשר של בירור הצרכים הראשוני לנושא התקציב של הלקוח וזו אחת השאלות הראשונות שצריכות להישאל טרם תחילת "ההשמעה וההדגמה". בהתאם לתקציב שהלקוח מעוניין להוציא המוכר צריך להראות לו מוצרים שנכנסים בטווח הזה.
אם המוכר מכוון גבוה בלי הנחת הבסיס הראשונית הזו, אז כנראה שהוא צריך ללכת לקורס מזורז בתהליכי מכירה.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #91 

אם מישהו מרגיש צורך עז להתייחס לגופו של מישהו.
אז נא להתייחס לגוף זה
גופו של אדם - גופה של חוה
 גופו של אדם - גופה של חוה

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #92 

היי אנד אמיתי - אין ספק :)

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #93 

ashk כתב:רק רציתי ליישר את הלוגיקה כאו

...
אם כל חנות היתה נותנת מראש את המחיר הכי טוב שלה בלי התמקחויות של שוק הכרמל זה היה קורה.
מי שאשם בכל הסיפור הזה אלה היבואנים/מוכרנים ולא הצרכנים.
אבל אנחנו שוב נגררים לנושאים שלא קשורים...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #94 

שמוליק.
:ריר:
זהו, מבחינתי הדיון ננעל בתמונה הזו, כל הטענות הוכחו (או שלא, זה כבר לא ממש משנה...)

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #95 

שמוליק , לא ידעתי שאתה כזה שובב...
מצטרף אלי ל AVN ??

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #96 

Rino כתב:שמוליק , לא ידעתי שאתה כזה שובב...
מצטרף אלי ל AVN ??
...
וואלה
תעלה תמונות שלך....
שוב
נתייחס לגופו...

ברור שאני בא

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #97 

oferlaor כתב:BreezeNET

ברגע שהדגש עובר לנושא התמחור, היבוא, החנות וכו', זה צריך להתפצל לשרשור מתאים בפורום המסחר/השירות וכו'.

שרשורים בפורומים טכניים צריכים להיות על הנושאים הטכניים, לא על המחיר או על היבוא, או על השירות, או על איזו חנות עדיפה.
...
לדעתי לא ניתן להפריד תמחור מוצר - משאר נתוניו .

הנקודה היא - איך עושים זאת בטעם ובהגינות.

לא נראה לי שצרכן מן השורה ישבע מקבלת פרטים על מוצר , שאינם כוללים את מחירו .

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #98 

MartinHSabag כתב:
ronensud כתב:
Itay_Pollak כתב:הצרה הגדולה istarmini שהמצב הוא כזה, שבמקום ששרשור יתעסק במוצר עצמו, מי שנכנס וחושב שהוא יקבל חוו"ד על המוצר עצמו, שאלות ותשובות לגבי המוצר ושאר ירקות לגבי המוצר, מקבל שרשור על המותג עצמו, על איך להביא את המוצר מחו"ל וכד'. זה מסתכל אנשים. קשה לעקוב אחרי השרשורים הללו. שגם מתוך אמוציות מעבירים עמודים על גבי עמודים בשעה.

תאמינו לי שהתעלמות בין הצדדים היריבים - הייתה גורמת לשרשורים ה"בעייתיים" לדעוך כ"כ מהר...

במקום 10 הודעות של ריב, תענו ל-10 אנשים בפורום - וזה כבר אומר שהשרשור ה"בעייתי" יהיה במקום 11....
...
האם הבעיה היא רק שהדיון על המחירים נעשה בתוך השרשור הנלווה לביקורת או עצם הדיון בתמחור?
האם כאשר נכתבת ביקורת על רסיבר פיוניר זה לא לגיטימי לכתוב שמוצר מתחרה שמתומחר זהה לפיוניר בחו"ל נמכר פה ב-3 אלף ש"ח פחות?
...
במקרה אני זוכר תגובות של epony (חלילה משהו נגדו או בעדו), אבל תחפש הודעות שלו.
שים לב כשהוא ממליץ לאנשים מוצרים הוא אומר בד"כ:
אתה יכול לקנות את X בארץ או באותו מחיר את Y מחו"ל.

איפה ראית שהיתה לנו בעיה עם זה?
...
(f)

לא ממש רציתי להגיב בעניין זה, אבל אם כבר מערבים אותי בדיון, אז אני חייב לציין שלדעתי המדיניות של הפורום ברורה ואני מחזק את עמדתם של כל המנהלים בשני עניינים שעיקריים שנדונים פה: 1) התרבות המקרים של פניה לגופו של אדם והוויכוחים העקרים והאינסופיים על מותג כזה או אחר; 2) פיצול שרשורים שעיקרם דיון על מחירים מפורומים שהנושא שלהם מוגדר כמסחרי.

יחד עם זאת, קצת חבל לי שחבר פורום פעיל כמו zionc פחות או יותר "הושתק" רק מכיוון שהוא מצא לנכון להביא לידיעתם של חברים רבים את היתרונות המגולמים ביבוא אישי מחו"ל...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #99 

רונן, אני מסכים.
אבל, יש כאן ענין של קו דק בין דיון על מחיר של מוצר כזה מול אחר לבין דיון שלם מהיכן לקנות.
את כולם, אני משוכנע שגם את המנהלים התמחור בארץ מרגיז
אז מה? כל ביקורת תהפוך לענין מחירים?
זה יכול להיות ליד, ויכול להיות בנפרד
לכולם יש יכטולת קופי פייסט לשירשור אחר בנושא תמחור שהם פותחים.

נכון, הפיצול יכול לעיתים לפגוע במידע שנאגר בשירשורים.
אבך אני חושב שלשם כך ישנם מנהלים לפורום, זו סמכותם וזה תפקידם.

ואתה יודע מה.. גם אם יש להם אג'נדה עסקית כלשהי, אני יכול לקבל ולהבין
העם דורש..... כל מיני דברים

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #100 

epony,

למען ההגינות:
יחד עם זאת, קצת חבל לי שחבר פורום פעיל כמו zionc פחות או יותר "הושתק" רק מכיוון שהוא מצא לנכון להביא לידיעתם של חברים רבים את היתרונות המגולמים ביבוא אישי מחו"ל...
...
הוא לא הורחק בגלל זה, הוא הורחק כיוון שהוא האשים את המנהלים בהאשמות שלא אציין אותם שוב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”