שרשור תגובות: ה- Pioneer SC-LX85 - איכות, עוצמה ושלל תכונות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #81 

הסרתי את כל ההתלהמות. אי אפשר לאחרו שיהיה שרשור אחד שאני לא צריך לערוך?

מתבייש.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #82 

ziv_r כתב:opv,
אנשים אוהבים להטיל ביקורת, אבל לא מסוגלים לעמוד בביקורת של עצמם.

9000es,
תודה על ההרחבה.
אלו התוספות המשמעותיות שדיברת עליהן?

1. תוכל לפרט על כל "שלל המצבים"? כיצד הם מגיעים לידי ביטוי? מתי יש לעשות בהם שימוש וכל פרט אחר שאתה יכול לספק.
...
ziv_r

DIGITAL FILTER ב 85 קיים ללא ברירת מחדל . הכוונה היא שעל כל מקרה אתה משתמש באחד מהמצבים
אתה רק צריך לבחור איזה מבין השלושה מתאים לך יותר .

1. SLOW
2. SHARP
3.SHORT

כל אחד בעל חותם סאונד שונה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #83 

9000es כתב: בכפתור האודיו בשלט יש תוספת של שלל אפשריות הקשורות לאודיו ולשמע תלת מימדי
אחד מהם הוא DIGITAL FILTER בעל שלוש מצבים שונים.
...
אז "שלל אפשרויות" מתרגם בסופו של דבר ל- 3? מצויין. חבל שלא יכולת לספק הסבר קצת יותר מעמיק על הפילטר המדובר, כמו בשביל מה צריך אותו, למה רסיברים אחרים מסתדרים בלעדיו ומה ההבדל בתוצאה שהוא נותן לעומת EQ ידני או מצבי DSP.

אם מישהו מבעלי ה- SC-LX85 או אחר יוכל לשפור אור על הנושא, זה יכול להיות מאוד מעניין.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #84 

לא התעצלתי ופתחתי את ה- Manual של הרסיבר . בעמוד 58, תחת הפרק של Using other functions, ניתן למצוא את ההסבר ולאחר קריאתו, הדבר נראה כמו מצבי DSP שונים. לפי הבנתי, נדמה שזה משפיע רק על הכניסות הדיגיטליות האופטיות או הקואקסיאליות, לא עבור HDMI.

בכל אופן, אני לא חושב שזה פרט כזה מהותי שזה לא בסדר שהוא לא נכלל בביקורת לרסיבר כפי שנטען.

בכל אופן, תודה ל- 9000es על שהסב את תשומת ליבנו לפרט זה.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2804
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #85 

MarioMan,
תודה על הביקורת המקיפה על הרסיבר.
אהבתי את השפה הביקורתית בה התיחסת לאספקטים מסויימים ברסיבר, וביחוד את ההשוואה למותג מקביל.

לדעתי ההתיחסות שלך החשובה והנוקבת הבאה בשירשור זה לנושא עלות \ תועלת היתה צריכה לבוא לידי ביטוי ישיר במאמר הביקורת ולא רק בשירשור תגובות.
"לגבי הפרוססינג - כל הכבוד להם, אבל למוצר הזה יש תג מחיר של 15,900 ש"ח במדינת ישראל ואם ההגברה לא מעניינת (ופה המקום להעיף מבט בהתייחסות דווקא לדו ערוצי) אז זה אומר שזה "פרוססור" יקר מאוד וככזה, המצאות של אותם נושאים בעיתיים שהזכרתי עתה ופירטתי לגבם בכתבה היא בעייתית לכל הפחות."

התיחסות זו, כמו גם ההתיחסות ההשוואתית החוזרת למותג מקביל, במגוון התיחסויות לאורך המאמר, מקפיצה לטעמי את הביקורת ונותנת לה שווי מקצועי הרבה יותר מסקירת תכונות וביצועי מכשיר.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #86 

אין על הפיוניר LX85 ולא יהיה לדעתי אחד הרסיברים ..!!

אני לא כזה מתלהב שמעתי המון דגמים אבל הפיוניר הזה מטורף האומנם תג מחיר של 15K אבל למי שיש את היכולת זה הרסיבר

בקולנוע הוא מושלם יכולת העברה שלו לאחוריים זה משהו עוצמתי איכותי והכי חשוב מדהים ביופיו
כולל FULL BAND PHASE הסאב לא סתם דופק אלה במדוייק

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #87 

Men,
איזה רסיברים שמעת שהביאו אותך למסקנה כזו?
העם דורש..... כל מיני דברים

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #88 

men כתב:אין על הפיוניר LX85 ולא יהיה לדעתי אחד הרסיברים ..!!

אני לא כזה מתלהב שמעתי המון דגמים אבל הפיוניר הזה מטורף האומנם תג מחיר של 15K אבל למי שיש את היכולת זה הרסיבר

בקולנוע הוא מושלם יכולת העברה שלו לאחוריים זה משהו עוצמתי איכותי והכי חשוב מדהים ביופיו
כולל FULL BAND PHASE הסאב לא סתם דופק אלה במדוייק
...
אם זכרוני אינו מטעני, קנית אותו "על עיוור" - לא ככה?

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #89 

onkyo
denon
NAD
YAMAHA
כל הרסיברים האלו נישמעים מצוין כן שלא תבינו לא נכון אהבתי מאוד אבל כששמעתי את הפיוניר מאוד אהבתי
האמת עד לפני שנה לא ידעתי שפיוניר מייצרת רסיברים תמיד הייתי אם אונקיו וימאהה
לדעתי האישית פיוניר מנצח ה SC LX73 ומעלה הדגמים הישנים יותר לא שמעתי אז לא יודע
הLX85 מושלם

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #90 

EPONY נכון אהבתי את ה LX73 וכשראיתי שיצא ה LX85 אז החלפתי נכון על עיוור פחדתי שאני יצטער אבל לשמחתי אני מרוצה ממנו מאוד
הן בסרטים והן במוזיקה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #91 

זה מענין כי אני לא חושב שהוא דוחף יותר מה83.
ואני חייב לומר שאני לא חושב שהם דוחפים יותר מה2067 או 3067 של ימהה.
אני כותב את זה כי לאחרונה הייתי בבדיקות תכופות ואני לא חושב שיש פערים שמצדיקים הצהרות כאלו, לכל צד שהוא
העם דורש..... כל מיני דברים

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #92 

lasik כתב:MarioMan,
תודה על הביקורת המקיפה על הרסיבר.
אהבתי את השפה הביקורתית בה התיחסת לאספקטים מסויימים ברסיבר, וביחוד את ההשוואה למותג מקביל.

לדעתי ההתיחסות שלך החשובה והנוקבת הבאה בשירשור זה לנושא עלות \ תועלת היתה צריכה לבוא לידי ביטוי ישיר במאמר הביקורת ולא רק בשירשור תגובות.
"לגבי הפרוססינג - כל הכבוד להם, אבל למוצר הזה יש תג מחיר של 15,900 ש"ח במדינת ישראל ואם ההגברה לא מעניינת (ופה המקום להעיף מבט בהתייחסות דווקא לדו ערוצי) אז זה אומר שזה "פרוססור" יקר מאוד וככזה, המצאות של אותם נושאים בעיתיים שהזכרתי עתה ופירטתי לגבם בכתבה היא בעייתית לכל הפחות."

התיחסות זו, כמו גם ההתיחסות ההשוואתית החוזרת למותג מקביל, במגוון התיחסויות לאורך המאמר, מקפיצה לטעמי את הביקורת ונותנת לה שווי מקצועי הרבה יותר מסקירת תכונות וביצועי מכשיר.
...
היי.
א. (Y)
ב. לגבי הציטוט של מה שאמרתי שהבאת בהודעתך - צריך להבין באיזה קונטקסט הוא נאמר.
החבר 9000es הביע את דעתו החיובית על הרסיבר וציין כי "הפרוססינג שלו מתפקד בצורה הטובה ביותר והנכונה ביותר" אז מה שרשמתי בא להבהיר שגם אם נניח ויש לו את הפרוססינג הטוב ביותר מבין שאר הרסיברים אנחנו מדברים פה על רסיבר ולא על פרוססור ככה שאי אפשר להגיד שמוצר הוא מושלם רק בגלל נקודת זכות אחת כאשר כל השאר כושלות (נניח לרגע שזה המצב, שוב, רק כדי להבין יותר טוב על מה מדובר).

ואז אם אחרי זה בכל זאת נסתכל עליו מנקודת מבט כאילו זה היה פרוססור אז יש לנו פרוססור (לכאורה), שהוא יקר משמעותית מכל המתחרים וגם אז, בתור פרוססור הוא כנראה לא יהיה מושלם.

ושוב אני חוזר ואומר זה לא פרוססור אלא רסיבר ולכן צריך להתייחס אליו כאל רסיבר.

התייחסות השוואתית חוזרת למוצר מקביל כשיטת עבודה (שים לב שהתייחסתי ליצרנים אחרים במקומות בהם הדבר שימש כהארה) לדעתי בעייתית מ-2 סיבות:

א. מוצר מקביל לצורך העניין זה Yamaha RX-A3010 או Onkyo TX-NR3009 (ל-Denon נכון להיום אין דגם חדש ברמת מחיר זו, כנראה שיגיע בהמשך כי הרסיברים ברמות הנמוכות יותר כן קיבלו ריענון) וצריך ניסיון קודם איתו או ניסיון בעת כתיבת המאמר ואף אחד משניהם אין כיוון שה-SC-LX85 זה הרסיבר הראשון שקיבלנו ברמת מחיר זו מדגמי 2012.

ב. זה מאמר ולא shootout ככה שלדעתי הוא אמור להתמקד במוצר עצמו. שוב, איפה שהיה צריך לציין יצרנים אחרים צויינו וכן גם מוצרים ספציפיים.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #93 

sam22 כתב:זה מענין כי אני לא חושב שהוא דוחף יותר מה83.
אני כותב את זה כי לאחרונה הייתי בבדיקות תכופות ואני לא חושב שיש פערים שמצדיקים הצהרות כאלו, לכל צד שהוא
...
סאם ידידי, בנושא זה אין "לדעתי" הכל ניתן לדעת ע"י קריאה של נתונים יבשים
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #94 

danlior כתב:
sam22 כתב:זה מענין כי אני לא חושב שהוא דוחף יותר מה83.
...
סאם ידידי, בנושא זה אין "לדעתי" הכל ניתן לדעת ע"י קריאה של נתונים יבשים
...
נערך

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 2444
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #95 

יואב,

שאתה אומר שהפיוניר לא נעים לאוזן, הכוונה היא בק"ב או בסטריאו?

אני באופן אישי שמעתי את האונקיו 3008 של חבר מחובר אצלי במערכת וברמת הק"ב לדעתי הפיוניר מתעלה עליו, תחושת הק"ב שהפיוניר מציג הוא פשוט שונה וזה לא יעזור, שמעתי באותו חלל עם אותם רמקולים ועם מצב רוח זהה :)

אבל אני באופן אישי עוד לא מצאתי את הרסיבר שייתן לי את "השלמות" שאני מחפש, גם בק"ב וגם בסטריאו.

אין ספק שהרסיברים מהסדרות הגבוהות ברמה מכובדת מאוד אך ברגע שאתה משדך לסט רמקולים שלך הגברה יעודית, פרוססור יעודי וכו' התמונה בהחלט משתנה.

אם אני לא טועה, לא מעט אנשים בפורום משתמשים ברסיברים שלהם בתור פרוססור בלבד ומשדכים הגברה יעודית, אני טוען שעדיף הגברה רב ערוצית ברמה ופשוט לשדך פרוססור בהתאם, במיוחד שנושא הטכנולוגי בפרוססור נוטע להתחדש בקצב מהיר, יותר קל וזול כל פעם להתעדכן עם פרוססור חדיש מאשר להחליף את הרסיבר ובמקביל זה גם יחליף לך את ההגברה ולך תדע מה תהיה התוצאה החדשה ברמת ההגברה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #96 

Almogc כתב:יואב,

שאתה אומר שהפיוניר לא נעים לאוזן, הכוונה היא בק"ב או בסטריאו?

אני באופן אישי שמעתי את האונקיו 3008 של חבר מחובר אצלי במערכת וברמת הק"ב לדעתי הפיוניר מתעלה עליו, תחושת הק"ב שהפיוניר מציג הוא פשוט שונה וזה לא יעזור, שמעתי באותו חלל עם אותם רמקולים ועם מצב רוח זהה :)

אבל אני באופן אישי עוד לא מצאתי את הרסיבר שייתן לי את "השלמות" שאני מחפש, גם בק"ב וגם בסטריאו.

אין ספק שהרסיברים מהסדרות הגבוהות ברמה מכובדת מאוד אך ברגע שאתה משדך לסט רמקולים שלך הגברה יעודית, פרוססור יעודי וכו' התמונה בהחלט משתנה.

אם אני לא טועה, לא מעט אנשים בפורום משתמשים ברסיברים שלהם בתור פרוססור בלבד ומשדכים הגברה יעודית, אני טוען שעדיף הגברה רב ערוצית ברמה ופשוט לשדך פרוססור בהתאם, במיוחד שנושא הטכנולוגי בפרוססור נוטע להתחדש

בקצב מהיר, יותר קל וזול כל פעם להתעדכן עם פרוססור חדיש מאשר להחליף את הרסיבר ובמקביל זה גם יחליף לך את ההגברה ולך תדע מה תהיה התוצאה החדשה ברמת ההגברה.
...
אלמוג ידידי אני מסכים שהוא מציג תחושה שונה אין ויכוח.
אני טוען( ולא רק אני כמובן) שהתחושה השונה הזו נובעת מהדגשת תחום תדרים מסויים( התחום הגבוה) על חשבון תדרי המייד והנמוכים. יש שאוהבים את זה ויש שלא. אני לא אתה כן. :) ה 85 בכלל נשמע קטסטרופה לעומת ה 83 אבל זו דעתי האישית כמובן.

לגבי פרוססור/רסיבר פה אני לא ממש מסכים איתך ולמה?
מי שאוהב את הסאונד של פיוניר אין לו הרבה ברירות חייב לרכוש רסיבר ולשדך לו הגברה חיצונית. מה גם שפרוססור ייעודי עולה לא פחות מרסיבר+ הגברה אז מה זה משנה?

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #97 

תקרא שוב מה רשמתי, אנחנו מסכימים בדעות שלנו, לגבי המחירים גם זה נתון לוויכוח אבל לא ניכנס לשם.

את החתימה שלי כבר ראית? :שובב:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #98 

Almogc כתב:תקרא שוב מה רשמתי, אנחנו מסכימים בדעות שלנו, לגבי המחירים גם זה נתון לוויכוח אבל לא ניכנס לשם.

את החתימה שלי כבר ראית? :שובב:
...
עכשיו שמתי לב (Y) (Y)

אני מציע לך להכנס עכשיו לבונקר ולהתכונן לקרב חייך ,פה בפורום :lol: :lol:

men
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #99 

אני שומע מוסיקה וסרטים בlx85
שומעים חזק מאוד ואיכותי אפילו פחות משליש
בעוצמה ואין קשר לטיפול הרסיבר בנמוכים הסאב. המטורף שברשותי עושה אתזה מצוין
זה שהכיול לא מטפל בנמוכים אין לזה משמעות
לא מבין למה צריך הגברה חיצונית אנו נהנה ממנו בעוצמות ללא הגברה חיצונית זה לא רסיבר של 800 שקל

Almogc
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #100 

Men,

יש לך רסיבר פנומנלי, כל אחד ודעותיו וזה בסדר, קח את זה בערבון מוגבל והעיקר שאתה מבסוט זה הכי חשוב (f) (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”