בדיקת איכות ספקי האינטרנט של HomeTheater V2.0 -עדכון חדש- 2/11/11

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #81 

מלפני כמה דקות

[img2=550x497]http://i41.tinypic.com/2ykfixe.jpg[/img2]

אני ינסה שוב מחר בצהריים ,אבל בינתיים החייגן עושה את העובדה במיוחד בהתחשב בזה שזה בזק בין לאומי ועוד בלי שום תיעדוף .. אבל הפיתרון עם החייגן לא ממש עוזר למי שיש 100Mb, זה או לקבל 20 בקושי עם MLPS או 40 וניתיקונים חוזרים עם L2TP .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

candybars
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 74
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #82 

Piloter כתב:המצב אצלי לא משהו אני חושב...
תקנו אותי אם אני טועה... מהירות של 30 מגה-תשתית של בזק וספק, אקספון
אה ואצלי זה עם חייגן PPPOE
...
האמת שקטסטרופלי לגמרי פרט לחיבור לארה"ב שהוא ממש מצויין ובשעות עומס הייתי לוקח אותו בשתי ידיים (אני 30 מגה בבזק בנלאומי..). מה שכן ציינת שאתה עם חייגן - תוודא שיש לך גם גיימר. התוצאות לאירופה ממש לא הגיוניות ומצביעות לדעתי על תקלה בניתוב - משהו הספק יתייחס אליו (וגם רק אם תתעקש..) רק אם יש לך חבילת תעדוף...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #83 

התוצאות של Piloter ממש גרועות, אבל גם בלי תיעדוף זה לא אמור להיות עד כדי כך גרוע ,אולי הגיע הזמן להחליף ספק ..

Class889 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 283 פעמים

שליחה #84 

IamEzio כתב:מלפני כמה דקות

אני ינסה שוב מחר בצהריים ,אבל בינתיים החייגן עושה את העובדה במיוחד בהתחשב בזה שזה בזק בין לאומי ועוד בלי שום תיעדוף .. אבל הפיתרון עם החייגן לא ממש עוזר למי שיש 100Mb, זה או לקבל 20 בקושי עם MLPS או 40 וניתיקונים חוזרים עם L2TP .
...
אתה סתם מטעה אנשים.

אני כרגע בMPLS בהוט 100 מגה ואני מוריד גם מחול על מהירות מקסימלית, אפילו יוטיוב מוריד מהשרתים בחול 74.125... ומוריד לי אותם על 9MB/S
טורנטים אני מוריד על 11MB/S.
ככה שזה לא נכון בעליל מה שאתה אומר.
ועם חייגן של ווינדוס שהMTU שלו הוא 1400 אני מגיע למהירות של 60 מגה.
אני עדיין מנסה להתחבר בL2TP בנתב ולראות כמה אני אקבל.
אבל בטוח יותר מ60 מגה.

וניתוקים? אין בשום מצב. גם בחיבור עם חייגן וגם עם חיבור ללא חייגן

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #85 

Class889, ב L2TP לא תקבל 60, אפילו לא 40, מניסיון.

עם איזה ספק אתה נמצא ב MPLS, שהביצועים טובים ?

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #86 

שבת, שעה 23:22 בלילה
בזק בינלאומי 100 מגה+גיימר
בזק 50 מגה
[img2=550x516]http://up353.siz.co.il/up1/m5zfhintmrmz.jpg[/img2]

Piloter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #87 

IamEzio כתב:התוצאות של Piloter ממש גרועות, אבל גם בלי תיעדוף זה לא אמור להיות עד כדי כך גרוע ,אולי הגיע הזמן להחליף ספק ..
...
כמו שציינתי אני אצל אקספון ואני לא חושב שיש גיימר בספקית הזאת. אגב גם בהורדות ישירות אני לא מקבל 3.4 MBbyte
זאת לא יכולה להיות בעיית תשתית? בגדול יש לי את הראוטר של D LINK 6740U והוא משמש אותי כמודם והראוטר שלי TP LINK 1043 עם הקושחה המקורית.
כמה זה אמור להיות תקין? שלפחות יהיה לי משהו להשוות איתו?
ולא נראה לי שיש ספק נורמלי בחוץ. בזק בינלאומי עושים Traffic shaping ו.. CCC אין בכלל חבילות של 30 מגה
זאת לא יכולה להיות בעיית תשתית? בגדול אמור להגיע טכנאי אליי אבל לא נראה לי שהם יודעים לעשות משהו מלבד ל.. להחליף ראוטר :evil:

marvje
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 12 פעמים

שליחה #88 

אורנג'+בזק 15 מגה.
שעה: 00:05
[img2=550x684]http://666kb.com/i/bz0cwwa1k0n7xuq1i.jpg[/img2]

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #89 

Class889 כתב:

...
אתה סתם מטעה אנשים.

אני כרגע בMPLS בהוט 100 מגה ואני מוריד גם מחול על מהירות מקסימלית, אפילו יוטיוב מוריד מהשרתים בחול 74.125... ומוריד לי אותם על 9MB/S
אבל בטוח יותר מ60 מגה.

...
תיראה ,אני לא יודע באיזה ספק אתה משתמש , אבל עם בזק בין לאומי בMLPS ,טורנטים מTL ועוד טראקרים אחרים שאני מקבל מהם לרוב את מלוא רוחב הפס ,בקושי עברתי את ה200KB/s וגם זה היה אחרי המון זמן ,הורדות ישירות : מהאתר של nVidia ניסיתי להוריד דרייבר והוא ירד בערך על 1.5MB/s ,מהאתר של AMD ניסיתי להוריד דרייברים - גם אין בעייה מוריד על מקס' .. ניסיתי להוריד דרייברים מהאתר של GIGABYTE ולא משנה מה הורדתי זה לא עבר את MB/s , ניסיתי להוריד קבצים מMultiUpload שרת שאני תמיד מוריד ממנו והמהירות שאני מקבל היא מקס' (גם עם 20 מגה בVDSL ההיתי מקבל בערך 2.5MB/s ) קיבלתי בערך 150-300KB/s וגם זה עם 8 חיבורים ! גם כשסתם גלשתי אתרים בחו"ל הרגישו דיי איטיים יחסית למה שהם היו פעם (גם בVDSL 20 וגם עם חיבור ה10 מגה בADSL ) והכי מצחיק בבדיקה שהעלת פה לאתר קיבלתי בכל הבדיקות למעט אחת או שניים פחות מ1Mb/s גם כשעשיתי את הבדיקה בשעה 12 ואפילו אחרי זה - זמן שבו אנשים הולכים לישון והלחץ יורד אצל הספקיות ואיתו פוחת התיעדוף האגרסיבי .
אבל אחרי שהגדרתי חייגן L2TP ,הטורנטים יורדים במלוא המהירות,מMultiUpload אני מקבל 1.5MB/s ,גם בבדיקה שפה באתר כמו שאפשר לראות אני מקבל 10Mb/s שזה מעולה לחיבור של 12Mbps.

Piloter,לא מאמין שזאת בעיית תשתית,אם אתה רוצה להיות לשלול את זה פשוט תשנה את המשתמש בחייגן מהמשתמש שלך באקספון ל1@1 או 2@2 ,אז אתה תוכל לבדוק את המהירות שלך רק מול התשתית,אם אתה מקבל 30Mb הורדה ו1.5Mb העלאה אז הכל בסדר,מבחינת ספקית .. זאת הבעיה המרכזית עם האינטרנט פה בארץ.
בכל הספקיות יש בעיות ,כשההיתי בבזק בין לאומי עם 20 מגה בבזק אז גם התוצאות היו מאוד מגוונות ,לפעמים אתה מקבל מהירות גבוהה ולפעמים כלום למרות שדווקא בהורדות הם היו דיי בסדר לעומת סרטימינג ודברים אחרים שלפעמים פשוט לא זזו,גם אורנג' לפני התוצאות שחברי הפורום מפרסים הם כבר לא הספק המעולה שהם היו פעם,ועל המצב באקספון כנראה כבר הבנת בעצמך מהנסיון שלך .

Class889 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #90 

jpost כתב:Class889, ב L2TP לא תקבל 60, אפילו לא 40, מניסיון.

עם איזה ספק אתה נמצא ב MPLS, שהביצועים טובים ?
...
הסיבה שאני לא יכול לקבל יותר מ65 זה בגלל שהUPLOAD של 2 מגה עוצר בעדי כשאני עם חייגן של ווינדוס שהMTU שלו על 1400...

מה שקורה שאני מוריד על 65 מגה אבל נעצר בגלל הUPLOAD שהוא מנוצל לגמריי.
לכן אני מנסה כרגע להתחבר בL2TP בנתב שלי, אך כרגע אין הצלחה אני עוד עובד על זה.

חייגן:
[left]

« SpeedGuide.net TCP Analyzer Results »
Tested on: 11.26.2011 17:19
IP address: 82.80.xxx.xxx
Client OS: Windows 7

TCP options string: 020405500103030801010402
MSS: 1360
MTU: 1400
TCP Window: 66560 (NOT multiple of MSS)
RWIN Scaling: 8 bits (2^8=256)
Unscaled RWIN : 260
Recommended RWINs: 65280, 130560, 261120, 522240, 1044480
BDP limit (200ms): 2662kbps (333KBytes/s)
BDP limit (500ms): 1065kbps (133KBytes/s)
MTU Discovery: ON
TTL: 49
Timestamps: OFF
SACKs: ON
IP ToS: 00000000 (0)

[/left]

עכשיו הנה תמונה שמראה את הIP שלי , כמו שאתה רואה זה IP של חייגן, לא יודע אם אתה מכיר את הפולים של 014 אבל חיבור עם חייגן +גיימר זה הפול שאני נמצא בו.
אתה מוזמן להתקשר ולשאול אותם :)

[imgbig]http://up353.siz.co.il/up2/mjvydltmohe1.png[/imgbig]

אני מוריד עם IDM ורואה את המהירות עם NETLIMITER.
היה מיותר גם להעלות תמונה מהנתב כי אתה תראה אותו דבר.

הסיבה שאתה לא קיבלת יותר מ40 מגה זה בגלל השרתים של נטוויזן.
לדוגמא יש מספר שרתים אצל 014 שאני מתחבר בL2TP ואני לא עובר את ה10 מגה, ויש כמה שנותנים לי רק 40 ויש כזה שלא מגביל אותי ואני מקבל 65.....

Piloter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #91 

IamEzio כתב:
Class889 כתב:

...
אתה סתם מטעה אנשים.

אבל בטוח יותר מ60 מגה.

...
תיראה ,אני לא יודע באיזה ספק אתה משתמש , אבל עם בזק בין לאומי בMLPS ,טורנטים מTL ועוד טראקרים אחרים שאני מקבל מהם לרוב את מלוא רוחב הפס ,בקושי עברתי את ה200KB/s וגם זה היה אחרי המון זמן ,הורדות ישירות : מהאתר של nVidia ניסיתי להוריד דרייבר והוא ירד בערך על 1.5MB/s ,מהאתר של AMD ניסיתי להוריד דרייברים - גם אין בעייה מוריד על מקס' .. ניסיתי להוריד דרייברים מהאתר של GIGABYTE ולא משנה מה הורדתי זה לא עבר את MB/s , ניסיתי להוריד קבצים מMultiUpload שרת שאני תמיד מוריד ממנו והמהירות שאני מקבל היא מקס' (גם עם 20 מגה בVDSL ההיתי מקבל בערך 2.5MB/s ) קיבלתי בערך 150-300KB/s וגם זה עם 8 חיבורים ! גם כשסתם גלשתי אתרים בחו"ל הרגישו דיי איטיים יחסית למה שהם היו פעם (גם בVDSL 20 וגם עם חיבור ה10 מגה בADSL ) והכי מצחיק בבדיקה שהעלת פה לאתר קיבלתי בכל הבדיקות למעט אחת או שניים פחות מ1Mb/s גם כשעשיתי את הבדיקה בשעה 12 ואפילו אחרי זה - זמן שבו אנשים הולכים לישון והלחץ יורד אצל הספקיות ואיתו פוחת התיעדוף האגרסיבי .
אבל אחרי שהגדרתי חייגן L2TP ,הטורנטים יורדים במלוא המהירות,מMultiUpload אני מקבל 1.5MB/s ,גם בבדיקה שפה באתר כמו שאפשר לראות אני מקבל 10Mb/s שזה מעולה לחיבור של 12Mbps.

Piloter,לא מאמין שזאת בעיית תשתית,אם אתה רוצה להיות לשלול את זה פשוט תשנה את המשתמש בחייגן מהמשתמש שלך באקספון ל1@1 או 2@2 ,אז אתה תוכל לבדוק את המהירות שלך רק מול התשתית,אם אתה מקבל 30Mb הורדה ו1.5Mb העלאה אז הכל בסדר,מבחינת ספקית .. זאת הבעיה המרכזית עם האינטרנט פה בארץ.
בכל הספקיות יש בעיות ,כשההיתי בבזק בין לאומי עם 20 מגה בבזק אז גם התוצאות היו מאוד מגוונות ,לפעמים אתה מקבל מהירות גבוהה ולפעמים כלום למרות שדווקא בהורדות הם היו דיי בסדר לעומת סרטימינג ודברים אחרים שלפעמים פשוט לא זזו,גם אורנג' לפני התוצאות שחברי הפורום מפרסים הם כבר לא הספק המעולה שהם היו פעם,ועל המצב באקספון כנראה כבר הבנת בעצמך מהנסיון שלך .
...
תודה על התשובה. כן.. גם דרך בדיקת תשתית זה לא הכי להיט.
אז לדעתי אין סיבה בכלל לעבור בין ספקיות אם זה דרעק.
טוב נו אולי הקו התת ימי החדש יעשה איזה משהו בארץ או חברת החשמל עם הפריסה שלהם. אבל לך תדע מתי זה יקרה 8O
הוספתי עוד בדיקה מעכשיו

Class889 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #92 

LamEzio כתב:מלפני כמה דקות

.
...

אני מסכים איתך לגמריי.
כמובן שזה קשור לספק, כמו שתראה קצת יותר למעלה פרסמתי בדיקת מהירות שלהם עם הכלי לבדיקת מהירות.
מהסיבה הפשוטה שהQOS בחיבור ללא חייגן הוא הגרוע ביותר, מפני שאין להם יכולת לראות את התעבורה של כל אחד ואחד.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #93 

Piloter ,גם אם אתה לא מקבל בדיוק 30Mb/s בבדיקת המהירות של בזק זה לא אומר שיש בעיה בתשתית,יש כאלו שיכולים לקבל 60Mb/s (דיי נדיר ) יש כאלו ש50Mb/s ,אצלי לדוג' כשההיתי מחובר לבזק בVDSL לפי הנתונים במודם ההיתי יכול לקבל בערך 48-45Mbps בהורדה ו20-24Mbps העלא ,כמובן שזה הכל תאורתי אבל זה אמור לשקף את המהירות המקס' מול התשתית , יכול להיות שבגלל המרחק המהירות המקס' שתקבל ה28-30Mbps ,אבל זה עדיין לא אומר שזה הגיוני שתקבל פחות מMb אחד לאירופה באמצעצ הלילה .

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #94 

מה? אם אתה מוגדר בבזק על 50 מגה אתה תקבל 50 מגה, אם אתה מוגדר על 30 אתה תקבל 30
אין כזה דבר להגדיר על 50 ולקבל 30 בגלל המרחק, הם בכלל לא ימכרו לך את החבילה במקרה כזה

Piloter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #95 

זהו, כמו ש FIGHTER ציין שלא ימכרו חבילה במקרה ו.. אתה לא אמור לקבל את המהירות שאתה יכול להגיע אליה באמת.
אני אסביר לך מה הסיפור אצלי.
אני בגדול יכול לקבל עד 100 מגה כי אני קרוב למרכזייה של בזק.
כשאני התחברתי לראשונה לבזק (הייתי בהוט עד לא מזמן אבל בגלל בעיות תשתית שהיו לי-ניתוקים יום יומיים וחוסר טיפול הוט מהצד שלהם גרם לי לעבור להוט)
אז כשלראשונה הוגדרתי אז היו לי 15 מגה (ככה הם מגדירים כי לוקח כמה ימים עד שמגדירים את החיבור ל VDSL)
מפה הכל טוב ויפה.
במהלך השבועיים הראשונים בבדיקות שעשיתי לבד מול אתר בזק ו SPEED TEST הייתי מקבל 28 או 26 מגה ולפעמים 29. ופה זה נשמע הכל סביר.
אבל כשניסיתי להוריד קבצים הם ירדו בערך בקצב של 15 מגה. משמע הייתי מוריד גג עד 1.6. זה נראה לי מוזר אבל ניחה. יש מלא סיבות לאיטיות.
ואז פיתאום הראוטר שלהם של D LINK הפסיק לעבוד (הוא היה עם הקשוחה 2.53-אחרונה) ואז כשהתקשרתי לבזק לברר מה פשר הבעיה, הנציג אמר לי שלקשוחה הזאת יש בעיות והכי כדאי לעבוד ל 2.41 וגם בדרך הוא אמר לי שאני בכלל הייתי מוגדר על 15 מגה. אחרי שהוא סידר את הבעיה והגדיר אותי בחזרה ל 30 אז פיתאום הייתי מקבל 31 בבדיקה במהירות של בזק וב SPEED TEST פלוס מינוס אותו דבר. ובהורדה דרך שרתים של בזק הייתי מקבל 3.4 בערך.
והכל היה טוב ויפה עד שיומיים אחרי זה שוב קיבלתי מהירות הורדה של 15 מגה, ובבדיקות מהירות בבזק הייתי מקבל גם 25 או 23. אז לא ברור לי מה הבעיה (ואני מוגדר 30 אצל בזק)
סורי על החפירה אבל בנתיים אני מוציא את הספק מההקשר של הבעיה שלי. כש... הטכנאי של בזק יגיע אז אני מקווה שימצא את הבעיה כי לי נמאס מכל הבעיות האלה.

סורי על החפירה

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #96 

בקשר לדילינק, הקושחה (כן כן קושחה לא קשוחה, אם היא היתה קשוחה היא היתה קורעת אותך) האחרונה לא גורמת לניתוקים ולא עושה בעיות, יש לי אותה גם והמודם די יציב. מה שנראה לי זה שהדילינק יצא עם פאק מהייצור ופשוט צריך להחליף אותו בדילינק אחר.

בקשר לבעיה שכל הזמן המהירות חוזרת ל15, לדעתי יש בעיה עם הפורט ומה שיפתור את זה הוא שהטכנאי יחליף לך פורט בMSAG.

Piloter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #97 

חח כן אני יודע שזה קושחה, אבל לא היה לי כוח לתקן. :oops:
בנוגע לטכנאים של בזק, פשוט לא ראיתי כאלה דברים. קודם כל בא טכנאי אחד שאפילו לא יודע להגדיר נתב של D LINK שישמש כראוטר והייתי צריך לעשות את זה במקומו. והטכנאי השני בכלל בסוף דיבר עם המוקד וסידרו שם משהו בהגדרות שוב פעם. ואני עדיין לא מרוצה כי אני מקבל בהורדה אצלי 2.4 גג.
הנה הבדיקות מחדש.
אגב הטכנאי השני לא ידע מה זה פורט MSAG. אני בספק אם מישהו יודע משהו בבזק, כמו בהוט.
איך אני יכול לדעת בממוצע כמה יש לי? מקסימום אני אוריד את ה 30 מגה.

RefaelMantsur
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 320
שם מלא: Refael Mantsur
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #98 

אלו הן התוצאות שלי .
רשת הוט 12MB עם 014 גיימר .
התצורה : חייגן L2TP על ''ללא חייגן'' של הוט