תקלה חמורה במסך פלזמה של פנסוניק - (אני ממש בשוק) אשמח לעצה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
amir77a פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282

שליחה

לי אגב היה ניסיון רע ומר עם יבואן רכב מסוים שרכשתי מהם רכב חדש. הייתה תקלה חמורה מאד ברכב והם התכחשו לבעיה לגמרי. אכלתי מהם מרורים (ולא רק בפסח). בדיעבד אגב הסתבר שהיה ריקול על הבעיה ברוב העולם, כמובן שלא בישראל.

אני הבטחתי שמהיבואן הספציפי הזה לא ארכוש רכב לעולם.

חסך שני שקל שקל בתיקון והפסיד לנצח לקוח.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

amir77a כתב:לי אגב היה ניסיון רע ומר עם יבואן רכב מסוים שרכשתי מהם רכב חדש. הייתה תקלה חמורה מאד ברכב והם התכחשו לבעיה לגמרי. אכלתי מהם מרורים (ולא רק בפסח). בדיעבד אגב הסתבר שהיה ריקול על הבעיה ברוב העולם, כמובן שלא בישראל.

אני הבטחתי שמהיבואן הספציפי הזה לא ארכוש רכב לעולם.

חסך שני שקל שקל בתיקון והפסיד לנצח לקוח.
...
אין ספק שיש יבואני רכב בארץ שלא מעניין אותם משרות לקוחות ושימור לקוחות .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220

שליחה

ליאור מצער אותי לקרוא שהשקפה שלך ושל נדב על מחיר מרצדס היא כזאת.

קודם כל אני חושב שזאת טעות לקנות מרצדס ישירות מהחברה, חבל על הכסף.
אותו אדם קנה את המרצדס מאוטודיל אם אני לא טועה והוא יד שניה.
קנה אותה עם 10K בק"מ.

אפילו חצי מיליון היא לא עלתה, בסביבות ה100 פחות.

אם הם לא היו עושים את מה שעשו לא היה כזה נורא אם היו מפסידים לקוח, היום לקנות בארץ מרצדס לא כל כך רחוק מכל אדם.
בכל מקרה גלשנו לגמרי מהנושא.

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020

שליחה

אני חושב שהדוגמא של המרצדס לא ממש ברורה .
השאלה מה תיקנו? החליפו רצועה או מנוע שלם?

אותו דבר בקשר למסך המדובר, אם מדובר ברכיב אלקטרוני שלא עולה הרבה ועבר אולי חודש מתום האחריות אז אפשר להתגמש פה, גם אצלי היו מקרים שכיבדו אחריות חודש או חודשיים אחרי שפג זה לא חדש וזה מקובל בהרבה מקומות.
אבל להחליף פנל שלם למסך זה כמו להחליף את השלדה של המרצדס.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220

שליחה

לא זכור לי מה תיקנו אבל זה היה משהו של כמה אלפי שקלים לא משהו קטן.
אחת הסיבות גם שהחליפו זה כי הרכב היה במוסך לצורך טיפול שנתי שבועיים לפני גמר האחריות, חודש אחרי נדלקה נורה והרכב נשלח לבדיקה במוסך.
לאחר שגילו מה הבעיה ואמרו לבעל הרכב שהטיפול לא באחריות, בעל הרכב דיבר עם מרצדס גרמניה והם נתנו הוראה לבצע את התיקון ללא עלות מצד הלקוח.

נדב אני לא חושב שצריך להחליף לו פאנל, אני חושב שצריך לתת לו שתי אופציות :

להישאר עם המסך או שיורוקום יתנו לו את האופציה לקנות ממנו את המסך במחיר שנראה להם.

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464

שליחה

אני מצטער חבר'ה, אבל השרשור הזה הוא בדיוק הסיבה למה הישראלים הם צרכנים מכוערים.

אני לא מבין למה אתה חושב שמגיע לך משהו - נגמרה האחריות, זהו. למה היבואן צריך עכשיו להפסיד כסף? כי אתה חושב שקנית את המרצדסים של המסכים?

אולי אולי אולי אם היית קונה מסך 200 אינץ שעולה 400,000 שקל, הייתי מבין את הזעם. אבל כולה קנית פנסוניק 58 אינץ, שעוד עשרות אנשים בארץ ואולי מאות קנו.

לך תקנה מסך חדש, המחירים היום ברצפה והאיכות נהדרת. לא מגיע לך כלום, והניסיון להכפיש את שם היבואן בפורום כדי להוציא מהם אולי מסך חלופי הוא מעורר חלחלה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

LinkMattan כתב:אני מצטער חבר'ה, אבל השרשור הזה הוא בדיוק הסיבה למה הישראלים הם צרכנים מכוערים.

אני לא מבין למה אתה חושב שמגיע לך משהו - נגמרה האחריות, זהו. למה היבואן צריך עכשיו להפסיד כסף? כי אתה חושב שקנית את המרצדסים של המסכים?

אולי אולי אולי אם היית קונה מסך 200 אינץ שעולה 400,000 שקל, הייתי מבין את הזעם. אבל כולה קנית פנסוניק 58 אינץ, שעוד עשרות אנשים בארץ ואולי מאות קנו.

לך תקנה מסך חדש, המחירים היום ברצפה והאיכות נהדרת. לא מגיע לך כלום, והניסיון להכפיש את שם היבואן בפורום כדי להוציא מהם אולי מסך חלופי הוא מעורר חלחלה.
...

LinkMattan

לפי הבנתי פותח השרשור הוא בעלים של מסך פנאסוניק PV-60 ואני לא מבין איך הוא מוגדר כמסך פרימיום .
תקן אותי עם אני טועה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336

שליחה

LinkMattan כתב:

"אני מצטער חבר'ה, אבל השרשור הזה הוא בדיוק הסיבה למה הישראלים הם צרכנים מכוערים."

(n) (n) (n)

במבחן של מי יותר - צרכן ישראלי מכוער או סוחר \ יבואן ישראלי טמע ,הייתי בוחר ללא היסוס באפשרות השניה
ברמת השרות ללקוח גם בתקופת האחריות אנחנו משתווים לרפובליקת בננות רקובות, ומקבלים גם את הדגמים שמיועדים לשווקים אלה [אסייתים] אבל ברמת מחירי המוצרים אנחנו נמצאים באלפיון העליון של מערב אירופה

כאן משלמים הרבה יותר , ומקבלים הרבה פחות, לכן היום בהינף עכבר אפשר לשלם פחות ולקבל מוצרים טובים יותר שלא מיועדים לשוק האסייתי

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אם אתה רוצים לדעת למה המחירים כל כך גבוהים בארץ, זה בדיוק מהסיבה שפותח הדיון דורש מסך חלופי. אין מה לעשות, הישראלים דורשים יותר ממה שמגיע להם, וכמישהו פותח דיון כזה באתר כזה, הדבר מחייב את היבואנית לענות לדרישותיו ובסופו של דבר להחליף את המסך - דבר שמגולם בסופו של דבר במחיר המוצר.

הכל סטטיסטיקה, וכשיבואנית מתמחרת מסך במחיר כל כך גבוה, צריך להבין שבתוך המחיר גם מגולם גם כל התלונות וההחלפות הלא מוצדקות שלנו כצרכנים ישראלים.

אז מה בא קודם, הצרכן שחושב שמגיע לו הכל או המחירים הגבוהים שיוצרים דעת קהל שלילית על היבואנים?

ולגבי ההודעה לפני זה - 58 אינץ לעומת 60 אינץ זה זניח. וגם אם הוא עלה 30,000 שקל, זה לא מצדיק דרישות כאלה. מסך פרימיום זה מסך שמותקן אצל עשירי הארץ - מדובר בדרך כלל במסכים שמחיריהם גבוהים במיוחד (יכולים להגיע ל100,000 שקל ויותר). אז דיברתם על מרצדס - זה לא מרצדס. זה פולקסווגן - איכותי וטוב, אבל בוא לא נסחף.

כשקנית טלוויזיה, חתמת וירטואלית על חוזה, שזו תעודת האחריות. זה כל מה שמגיע לך מצד היבואן. וכמו כל חוזה, הוא לא חייב מיל יותר ממה שכתוב שם. אז אני לא מבין על מה התלונות - על כך שמכשיר מתקלקל? ברוכים הבאים לעידן הטכנלוגי, בו מכשירים נוטים להתקלקל. אם היית באמת ריאלי, היית מרחיב את האחריות שלך. אבל לא, בחרת לדרוש דרישות מוגזמות.

ובואו לא נכנס לעניין שהיבואניות מביאות מסכים נחותים - גם אם זה נכון, ויש סיכוי, כבר חפרנו על זה מספיק בפורום, והדבר יצר סתם שרשורים מגעילים.

זה פשוט מעצבן לראות שאנשים מפרשים שירות טוב כמתן שירותים של אחריות בתקופה שיש חריגה מהאחריות על גבי הגב הכלכלי (שלא תמיד הוא חזק) של היבואן. זה לא. שירות טוב זה רק במסגרת האחריות, וכולל מענה מהיר ואדיב של שירות הלקוחות, תיקונים מקצועיים ומהירים והצעה למסכים חלופיים במקרה של תקלה רצינית, אבל כל זה במסגרת תקופת האחריות.

שיעור קצר בשירות לקוחות טוב ותקופת אחריות.

רוביןהוד
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621

שליחה

אבל אין לו כבר תקלה במסך,הכל בכאילו.

דרהילר
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93

שליחה

dydy כתב:LinkMattan כתב:

"אני מצטער חבר'ה, אבל השרשור הזה הוא בדיוק הסיבה למה הישראלים הם צרכנים מכוערים."

(n) (n) (n)

במבחן של מי יותר - צרכן ישראלי מכוער או סוחר \ יבואן ישראלי טמע ,הייתי בוחר ללא היסוס באפשרות השניה
ברמת השרות ללקוח גם בתקופת האחריות אנחנו משתווים לרפובליקת בננות רקובות, ומקבלים גם את הדגמים שמיועדים לשווקים אלה [אסייתים] אבל ברמת מחירי המוצרים אנחנו נמצאים באלפיון העליון של מערב אירופה

כאן משלמים הרבה יותר , ומקבלים הרבה פחות, לכן היום בהינף עכבר אפשר לשלם פחות ולקבל מוצרים טובים יותר שלא מיועדים לשוק האסייתי
...
. מהסיבה שמחירי המסכים בארץ ברוב המקרים הוא מופקע ומוגזם אנשים נאלצים לשלם במיטב כספס על מסכים שעולים באסיה הרבה הרבה פחות. קשה לי לראות לקוח באירופה או באסיה מוציא סכום של 14000שח על מסך 50vt20 כשמחירו בחול הוא כ 5000 ש"ח לכן הלקוח מצפה לשנים ארוכות של אמינות ,הוא רוצה אחריות לא ראלית כי המחיר שהוא שילם הוא לא ראלי.....

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

דבר ראשון מדובר על מסך בגודל 42" לא 58 ולא 60

דבר שני, אני לא מבין על איזה הרחבת אחריות אתם מדברים,
גם אני בעלים של המסך הזה ואף אחד מיורוקום או החנות שבה קניתי נתנו לי אופציה של הרחבת אחריות או משהו דומה.

אולי המסך לא נחשב מסך פרמיום, אבל בהחלט מסך ברמה גבוהה לזמנו.

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Mistoffelees כתב:דבר ראשון מדובר על מסך בגודל 42" לא 58 ולא 60

דבר שני, אני לא מבין על איזה הרחבת אחריות אתם מדברים,
גם אני בעלים של המסך הזה ואף אחד מיורוקום או החנות שבה קניתי נתנו לי אופציה של הרחבת אחריות או משהו דומה.

אולי המסך לא נחשב מסך פרמיום, אבל בהחלט מסך ברמה גבוהה לזמנו.
...
תקנו אותי אם אני טועה, אבל יש חברות ביטוח שמציעות ביטוח על תקלות של מוצרי חשמל.

חוץ מזה אתה צריך לשאול אותם לגבי הרחבת אחריות, תתפלא לדעת שאולי יש יבואנים שכן מציעים הרחבת אחריות.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

למישהו יש המלצה על חברת ביטוח כזאת?

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

חברים: בחו"ל לרוב אחריות היא שנה, ואני עובד עם לא מעט חברות בחו"ל - כשאני רוכש מסכים לפרוייקטים התשובה זהה: שנה אחריות. רוצה מעבר ? תשלם.
נהיה אצלנו תרבות של אחריות לשלוש - חמש שנים.
9000es, אתה תרצה לפחות את התחושה שמישהו ניסה עבורך, היות ורכשת מסך שהוא לא מדבקה ולא משהו רגיל, 15 אלף למסך 42 או 50 זה לא מעט, אני הייתי רוצה את התחושה שמישהו ניסה.
אני גם חושב שלשפוט את יורוקום בתקופת החגים לחובה זה לא הוגן, יגמרו החגים ואפשר יהיה לבדוק איתם (אם זה יהיה רלבנטי מבחינת פותח השרשור).
לגבי מי ששאל מי נשאר: אף אחד, כולם ח*א... :) וברצינות - זה עניין של מזל לשני הצדדים. קורה שנופלים על לקוח עם מוצר שעושה בעיות. באופן אישי התקנתי ציוד של למעלה ממליון שקלים והוא היה תקול. מזל שהייתי בחדר שרתים חשוך שלא ראו בו כמה החלפתי צבעים. לשמחתי הציוד החלופי הגיע תוך שבוע מחו"ל והוא עובד (טפו טפו טפו). אבל זה קורה. וגם אני תלוי בשירות מול חו"ל. אני נלחפ ונותן ללקוח לדעת שנלחמתי עבור מה שמגיע לו. האם יורוקום, סמליין, ראלקו, ח.י, אלקטרה, י.שלום עושים פאשלות ? כן, אבל כולם עושים אותם. ויש לחברות האלו לא מעט סיפורים מעולים ואמיתיים על שירות נפלא. רכשת ? תתחדש ותהנה ותזכור שסבלנות תביא לך תוצאות טובות יותר ובריאות. (Y)
Vocare Ad Regnum

amir77a פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

LinkMattan כתב:אני מצטער חבר'ה, אבל השרשור הזה הוא בדיוק הסיבה למה הישראלים הם צרכנים מכוערים.

...
הישראלי אינו צרכן מכוער, צר לי שהנך בעל דימוי עצמי כה ירוד.

הצרכן הישראלי הנו אחד מהצרכנים הטובים בעולם ואין על זה כלל עוררין. הישראלי מהיר מאד ברכישותיו, פתוח מאד לקבלת מוצרים חדשים - כלומר מאד לא שמרן והמון יתרונות נוספים. לא סתם הסוחרים בשווקי טורקיה הצטערו מאד שהצרכן הישראלי הפסיק לפקוד אותם.
אתה מוזמן לבדוק מידע זה עם כל מומחה לשיווק בינלאומי.

נהפוך הוא לו הצרכן הישראלי היה יודע לעמוד על שלו ולא לצאת ב-99% מהמקרים פראייר, השירות היה נראה אחרת. לו יבואן הנותן שירות לקוי היה מוענש בצניחה במכירותיו בפעם העוקבת הוא היה נזהר במעשיו ומתנהג אחרת.
אני לא אשכח ראיון באחד מהעיתונים עם מנכ"ל סלקום, לאחר שהחברה הייתה ראשונה להעלות מחירים, הוא נשאל אם הוא לא חושש מנטישת לקוחות. התגובה שלו הייתה ממשפחת הפחחחחחחח... הצחקת אותי.

הבעיה הנה שהצרכן הישראלי נתקל ביבואנים ומשווקים שלעיתים נראה כי מטרתם היחידה הנה מיקסום הרווח, כאשר לא סופרים את הצרכן מעשרה קילומטר.
השירות של חברות רבות בישראל הנו עלוב/רקוב/מאוס/עושק ועוד הרבה מילים מאותה משפחה.

צאה וראה לדוגמא מה מספר הטלפון המקובל של שירות לקוחות בארה"ב... נכון מתחיל ב- 1-800, בישראל רק מספר הטלפון של מרכזי המכירות מתחילים בקידומת זאת.
עו דגומא בשוק האמריקאי החזר כספי הנו כמעט מובן מאליו, בישראל היה צורך בחוק בכדי ליצור מציאות דומה ועוד אינספור דוגמאות.

לפני זמן רכשתי בחנות מסויימת באורלנדו בפלורידה, נעלי ספורט של ריבוק. הלכתי אתם מס' ימים ללא הפסקה. היה פגם כלשהו בנעל שגרם לכך שמשהו בלט בתוך הנעל, גרם לי לשפשוף מאד לא נעים בתוך הנעל. חזרתי לחנות. הם התנצלו 100 פעם והחליפו לי את הנעל לחדשה כלל ללא דיון נוסף. כך נראה שירות נפלא.

מוכר מוצר/נותן שירות שנתן/מכר מוצר פגום, עליו לשאת בנזקים.

גם אם עוד אלף איש רכשו את אותו מסך זה אינו גורע מאחריות יבואן לשירות נאות.

אסיים ואומר, כי לו היית טורח לקרוא את דברי לאורך כל האשכול, מעולם לא הכפשתי את יורוקום, לא אמרתי עליהם מילה וחצי מילה רעה יתר על כן אפילו לא דרשתי מהם דבר וחצי דבר, לבטח לא החלפה של המסך, אפילו לא של השלט וגם לא של הסוללות של השלט.

מכיוון שהמסך נכון לרגע זה תקין, אין לי כרגע כל טענה כנגד אף אחד , כל טענה שהייתה לי הייתה כנגד פנסוניק בלבד.

ניסיון להתייחס לדברים שלא אמרתי מעולם, מבלי לטרוח ולקרוא את הדברים במלואם, מעורר בי חלחלה.

amir77a פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

9000es כתב:

...

LinkMattan

לפי הבנתי פותח השרשור הוא בעלים של מסך פנאסוניק PV-60 ואני לא מבין איך הוא מוגדר כמסך פרימיום .
תקן אותי עם אני טועה .
...
אין ספק שהמסך כיום אינו פרימיום, אך במועד הרכישה הוא היה בהחלט מסך פרימיום. לא היקר ביותר, אך יקר בהרבה מרוב המסכים האחרים שהיו זמינים באותה העת.

amir77a פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

LinkMattan כתב:אם אתה רוצים לדעת למה המחירים כל כך גבוהים בארץ, זה בדיוק מהסיבה שפותח הדיון דורש מסך חלופי. אין מה לעשות, הישראלים דורשים יותר ממה שמגיע להם, וכמישהו פותח דיון כזה באתר כזה, הדבר מחייב את היבואנית לענות לדרישותיו ובסופו של דבר להחליף את המסך - דבר שמגולם בסופו של דבר במחיר המוצר.

הכל סטטיסטיקה, וכשיבואנית מתמחרת מסך במחיר כל כך גבוה, צריך להבין שבתוך המחיר גם מגולם גם כל התלונות וההחלפות הלא מוצדקות שלנו כצרכנים ישראלים.

אז מה בא קודם, הצרכן שחושב שמגיע לו הכל או המחירים הגבוהים שיוצרים דעת קהל שלילית על היבואנים?

ולגבי ההודעה לפני זה - 58 אינץ לעומת 60 אינץ זה זניח. וגם אם הוא עלה 30,000 שקל, זה לא מצדיק דרישות כאלה. מסך פרימיום זה מסך שמותקן אצל עשירי הארץ - מדובר בדרך כלל במסכים שמחיריהם גבוהים במיוחד (יכולים להגיע ל100,000 שקל ויותר). אז דיברתם על מרצדס - זה לא מרצדס. זה פולקסווגן - איכותי וטוב, אבל בוא לא נסחף.

כשקנית טלוויזיה, חתמת וירטואלית על חוזה, שזו תעודת האחריות. זה כל מה שמגיע לך מצד היבואן. וכמו כל חוזה, הוא לא חייב מיל יותר ממה שכתוב שם. אז אני לא מבין על מה התלונות - על כך שמכשיר מתקלקל? ברוכים הבאים לעידן הטכנלוגי, בו מכשירים נוטים להתקלקל. אם היית באמת ריאלי, היית מרחיב את האחריות שלך. אבל לא, בחרת לדרוש דרישות מוגזמות.

ובואו לא נכנס לעניין שהיבואניות מביאות מסכים נחותים - גם אם זה נכון, ויש סיכוי, כבר חפרנו על זה מספיק בפורום, והדבר יצר סתם שרשורים מגעילים.

זה פשוט מעצבן לראות שאנשים מפרשים שירות טוב כמתן שירותים של אחריות בתקופה שיש חריגה מהאחריות על גבי הגב הכלכלי (שלא תמיד הוא חזק) של היבואן. זה לא. שירות טוב זה רק במסגרת האחריות, וכולל מענה מהיר ואדיב של שירות הלקוחות, תיקונים מקצועיים ומהירים והצעה למסכים חלופיים במקרה של תקלה רצינית, אבל כל זה במסגרת תקופת האחריות.

שיעור קצר בשירות לקוחות טוב ותקופת אחריות.
...
ראה תגובתי הקודמת, חבל שארשום שנית.

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709

שליחה

amir77a כתב: כאשר רכשתי את מסך הפנסוניק, בהחלט היה לי בראש גם שירות טוב יותר לו ציפיתי ברכישת מוצר זה. ציפיתי ל
למוצר אמין שלא יתקלקל ויגיע לקצה חייו כעבור 4 שנים. האם זהו סיכון מחושב? ממש לא. כל רוכש מוצר חשמלי ב-15,000 שנועד לשימוש של 10 שנים פלוס, לו היה יודע שהמוצר "ימות" לאחר 4 שנים, לא היה נוגע בו.
...
אני ממליץ לך לשנות את הגישה שאם אתה קונה מכשיר חשמלי יקר בעשרות אלפי שקלים...אתה מכוסה ל 10 שנים תקלות.
אין חיה כזאת.
הכל תלוי במזל. יש מכשירים שלא יתקלקלו גם אחרי 10 שנים ויש כאלה שיתקלקלו יום אחרי סוף האחריות ועלות התיקון תהיה כמו לקנות מוצר חדש בשוק מתקדם יותר....

לכן אם השקעת כסף רב במכשיר חשמלי המשך לבטח אותו (לאחר תקופת האחריות)
עד אשר לא יהיה לך שווה להמשיך, ואתה אומר לעצמך שאם יתקלקל - כפרה.
עשה את שלו. אקנה חדש.

בדיוק כמו שאתה עושה ביטוח מקיף ברכב בכל שנה.

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הצרכן הישראלי הנו אחד מהצרכנים הטובים בעולם ואין על זה כלל עוררין. הישראלי מהיר מאד ברכישותיו, פתוח מאד לקבלת מוצרים חדשים - כלומר מאד לא שמרן והמון יתרונות נוספים. לא סתם הסוחרים בשווקי טורקיה הצטערו מאד שהצרכן הישראלי הפסיק לפקוד אותם.
אתה מוזמן לבדוק מידע זה עם כל מומחה לשיווק בינלאומי
...
כנראה שלא התייעצת עם המומחים לשיווק בינלאומי לגבי הגדרת צרכן טוב. צרכן טוב הוא לא רק אחד שרוכש הרבה, אלה גם אחד שלא מהווה מעמסה במשך תקופת השירות על נותן השירות. ברור שבטורקיה הם אוהבים את הישראלים, הם לא צריכים לסבול אותם כל השנה ולשמוע את התלונות שלהם.
נהפוך הוא לו הצרכן הישראלי היה יודע לעמוד על שלו ולא לצאת ב-99% מהמקרים פראייר, השירות היה נראה אחרת. לו יבואן הנותן שירות לקוי היה מוענש בצניחה במכירותיו בפעם העוקבת הוא היה נזהר במעשיו ומתנהג אחרת.
אני לא אשכח ראיון באחד מהעיתונים עם מנכ"ל סלקום, לאחר שהחברה הייתה ראשונה להעלות מחירים, הוא נשאל אם הוא לא חושש מנטישת לקוחות. התגובה שלו הייתה ממשפחת הפחחחחחחח... הצחקת אותי.
...
לא לצאת פראייר הינה התרבות הצרכנית הנוראית ביותר שיש כאן. כל כך הרבה אנשים מנסים למצוא את הדרך הכי זולה לשלם כדי לדפוק את המערכת, עד כדי כך שאלו שלא מתקשרים כל יומיים לשירות לקוחות להוריד מחיר, משלמים על כך מכיסם. מה שנוצר הוא אפקט בו מי שלא כל הזמן ובכל מהותו מחפש איך לא להידפק, נדפק בגלל אלו שכן. זה לא קיים בארצות אחרות, המחירים שם אחידים, יש תרבות קנייה רגועה ואין תרבות מיקוח בבונית-משהו שמתאימה לשוק. אתה צריך להסתכל על העניין בצורה מקרו, זה כמו שתרבות הליסינג העלתה את מחירי הרכב לצרכנים שאינם בליסינק.
הבעיה הנה שהצרכן הישראלי נתקל ביבואנים ומשווקים שלעיתים נראה כי מטרתם היחידה הנה מיקסום הרווח, כאשר לא סופרים את הצרכן מעשרה קילומטר.
...
אם תזכר בקורס "מבוא למומחיות בשיווק", תראה שאחת המטרות הכי חשובות של חברה היא למקסם רווחים, אלא אם כן היא פילנטרופית. וזו הבעיה, צרכנים ישראלים חושבים שהיבואנים צריכים להיות פילנטרופים. למה שהיבואן יספוג הפסד כלכלי כבד על משהו שאינו מחוייב לו?
השירות של חברות רבות בישראל הנו עלוב/רקוב/מאוס/עושק ועוד הרבה מילים מאותה משפחה.
...
עוד אחת מהדוגמאות של הצרכן הישראלי המצוי - רק תלונות, ועוד נוראיות. משום מה אני נתקל בשירות יחסית טוב, גם עם יס, גם עם נטויזן וגם הוט באינטרנט. אני לא מחפש כל הזמן איפה להשפיל אותם, ואולי בגלל זה אני זוכה לשירות טוב.
צאה וראה לדוגמא מה מספר הטלפון המקובל של שירות לקוחות בארה"ב... נכון מתחיל ב- 1-800, בישראל רק מספר הטלפון של מרכזי המכירות מתחילים בקידומת זאת.
עו דגומא בשוק האמריקאי החזר כספי הנו כמעט מובן מאליו, בישראל היה צורך בחוק בכדי ליצור מציאות דומה ועוד אינספור דוגמאות.
...
שירות הלקוחות של אורנג הוא בחינם מהפלאפון, ואני בטוח שיש עוד המון חברות.
נכון, זה לא כמו בארצות הברית, אולי בגלל מהסיבה שהחברות לא יכולות לממן שיחות בנות עשרות דקות על כל אחד שרוצה להתמקח על המחיר...
לפני זמן רכשתי בחנות מסויימת באורלנדו בפלורידה, נעלי ספורט של ריבוק. הלכתי אתם מס' ימים ללא הפסקה. היה פגם כלשהו בנעל שגרם לכך שמשהו בלט בתוך הנעל, גרם לי לשפשוף מאד לא נעים בתוך הנעל. חזרתי לחנות. הם התנצלו 100 פעם והחליפו לי את הנעל לחדשה כלל ללא דיון נוסף. כך נראה שירות נפלא
...
וואו, איזו השוואה נוראית לטלוויזיות. קודם כל, אם המסך שלך היה נפגם תוך כמה ימים או חודשים, היו מתנצלים ומחליפים. דבר שני, אם באמת היית רוצה לקחת את המקרה שלך ולהשוות אותו לדוגמה הזאת, היית צריך לשאול את עצמך מה היה קורה עם אחרי חצי שנה או שנתיים היית בא לחנות עם אותן תלונות. לבסוף, מוצרי ביגוד זה משהו שונה לגמרי ממוצרי חשמל, ולדעתי אין אחריות מוגדרת בטופס בנעליים כמו בטלוויזיות.

מוכר מוצר/נותן שירות שנתן/מכר מוצר פגום, עליו לשאת בנזקים.
...
לא מכרו לך מוצר פגום, מכרו לך מוצר שפעל נהדר במשך כל תקופת האחריות. ואם הוא היה נפגם במהלך האחריות, הוא היה נושא בתוצאות. אך כאן זה לא המקרה.

גם אם עוד אלף איש רכשו את אותו מסך זה אינו גורע מאחריות יבואן לשירות נאות
...
בתקופת האחריות אכן מגיע לך שירות נאות, מעבר לך הם לא חייבים לך דבר. כאן ההבדל, אתה דורש שירות נאות למשך תקופה שאתה החלטת שהיא הנכונה לטלוויזיות - 10 שנים! ההחלטה שלך כנראה התבססה על ידע כה רחב, וכנראה ערכת מחקרים סטטיסטיים על תוחלת החיים של הטלוויזיות של פנסוניק, שהחלטת לנקוב במספר הזה.

כאן אתה טועה. אחריות לא מוחלטת בהינף יד, אלה מתבססת על תוחלת החיים של המכשיר. ואם באמת היית צרכן נבון, היית חושב פעמיים לפני שהיית קונה מוצר עם אחריות של 4 שנים, בעוד שאתה דורש מוצר שיעבוד 10 שנים. אם מוכרים לך מוצר עם אחריות של 4 שנים, סיכוי סביר מאד שהמוצר יפגם לאחר תקופה זו.

שים לב שבתחומים אחרים האחריות היא ארוכה בהרבה, ולא סתם. למשל תמונות קנבס הן עם אחריות לכל החיים, כיוון שהזמן שלוקח לתמונה לאבד מאיכותה גדול מהרבה מתוחלת החיים של אדם.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”