מערכת השמע שלי...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #81 

עופר
אני מקווה שבשנה הבאה כסיום מוצלח לשרשור הזה אני אעלה תמונה עם תומר צין כששנינו מחבקים רמקול של וילסון אלכסנדריה בתערוכה בווגאס...
(Y)

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #82 

עופר, עזוב אותך, ישראל לא אוהב רמקולים יקרים. הוא הזמין את אלו:

תמונה
HiFiMusic IL

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

ישראל,

שליחה #83 

il62 כתב:בועז -אודיופילים אמיתיים יודעים בדיוק מה הם רוצים..הם לא צריכים שום יועצים...
הם צריכים כסף....והרבה:lol:
...

:מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:

בגלל זה הם מחילפים ציוד כל הזמן :lol:

ולגבי ההסתבכות ..... מנצל את זה שמרטין בחו"ל :wink:

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #84 

אלוני
מה לא קראת את התקנון של עופר
יש איסור להראות תמונות אירוטיות בפורום :!:
:lol:
בועז
אודיופילים אמיתיים נמצאים ברדיפה מתמדת ובמיוחד כאשר הם מתרגלים לצליל מסוים
אז הם מחפשים את הדבר הבא-את הריגוש הבא....
לכן למגברי מנורות יש יתרון כלשהוא ...כל שלשה חודשים אתה מחליף סוג מנורות ...הצליל משתנה ואתה מקבל את הריגוש הבא....
האמת שעדיין לא עברו שלשה חודשים מאז שקניתי את המגבר ואני בעצם משכנע את עצמי שזה ככה.....
ישראל

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #85 

ZY כתב:
תרשה לי לחלוק עליך אבל זה עניין של טעם ויכולת אבחנה...(המצב דומה לאדם שיכנס לסופר מרקט, יראה פלזמה ויתלהב מהתמונה ולאחר התמונה תצרום/ תצרוב בעניים מרוב שהיא גרועה לטעמו, אותו כנ"ל בעניין מע' אודיו).

כך הדבר בתחום העץ (עכשיו יש לנו- אודיופיל, וידאופיל ו..וודפיל).

בכל אופן, במקרה דנן לא התייחסתי במונח "רעוע" לפרקט כחומר אלה יותר כמסה, לפרקט למינציה בעובי 6-8 מ"מ יש את הווברציות הלא טבעיות שלו.
...
אני לא יודע אם מישהו בדק או הולך לבדוק את הנושא הזה וזה דווקא כן נושא לדיון אבל לפי דעתי לא יהיה שינוי בצליל בבית עם פרקט למינציה או פרקט עץ (לא נראה לי שמישהו ירכיב פרקט למינציה ויבדוק את הרמקולים שלו ולאחר מכן ירכיב פרקט עץ ויבצע שוב את הבדיקה).
גיל בכר

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #86 

לגבי האלכסנדריה, מעולם לא שמעתי רמקולים שהתקרבו כל כך לתחושה שאתה שומע את האומן עצמו. זה כבר לא היה עניין של "טעם" בעיני, היות ולרמקולים לא היה שום אופי משל עצמם. הם פשוט היו מדהימים, והתדהמה גדלה כשניסיתי לנתק את עצמי מהאפקט הויזואלי שלהם והאזנתי להם שעה ארוכה בעיניים עצומות.
מה שהיה כל כך מיוחד עבורי היא העובדה, שלמרות שידעתי שוילסון הם רמקולים יקרים- (ויש הרבה רמקולים יקרים) שאלתי על המחיר רק אחרי ששמעתי אותם ואמרתי לעצמי "אין דרך בעולם שתוכל לקנות אותם, והמחיר מטורף באמת, אבל...לפחות הם נותנים תמורה מלאה לכסף".
נועם

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #87 

גיל,

אפשר גם להחליף קירות וריהוט בכל שלב ואז לבדוק שוב 8O

liranpereg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87

שליחה #88 

לההוא שפירסם את התמונה...
איך אתה יכול לחיות עם כזה דבר מפלצתי בבית?
מה הגובה של זה? 3 מטר?
זה לא ייאמן
ועוד אני חשבתי שהגזמתי שהשקעתי 2.5 במערכת שלי :\

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #89 

liranpereg, זה ב- "מרתף" מה הבעיה?
HiFiMusic IL

liranpereg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 87

שליחה #90 

בישביל מה לקנות כזה דבר למרתף?
אני מתאר לעצמי שזה לא תענוג כל כך לשמוע כזה דבר במרתף

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #91 

מה רע במרתף כל עוד אין לו בעיות אקוסטיות? מדובר בחדר קולנוע יעודי אם לא שמת לב.
HiFiMusic IL

tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

Re: חשיבות הבסיס/ הריצפה?

שליחה #92 

zy כתב:
תומרצין כתב:האיש נעזר ביועץ, הוא לא הגביל את התקציב. היועץ המליץ על הטוב ביותר שהוא מכיר והלקוח הוציא את פנקס השיקים.

תומר
...
על פי התמונות בשרשור המקורי- נראה שרצפת ה"מרתף" כוסתה בפרקט למינציה (למיטב הערכתי מהתמונה- כזה שעולה בין 30 ל60 ש"ח למטר בהום סנטר, כלומר זול).
באם איבחנתי נכון את סוג הפרקט, אזי פרקט כזה המונח על רצפה קשיחה, אפילו אם מניחים ספוג/גומי דק תחתיו מהווה בסיס רעוע למדי לרמקולים ולשאר הרכיבים.

שאלתי- האם אותו "יועץ" חשב/ מבין גם באקוסטיקה הכללית?
האם לא עדיף לבסס את המערכת על רצפה קשיחה ככול הניתן למניעת ויברציות או לפחות על רצפת עץ בריאה מאוד שתתן את ה"חום" האופייני לעץ?
...
הרצפה היתה קיימת לפני המערכת, היא אינה רעועה כלל וכלל. הצליל מדהים (מבלי להכנס כרגע לפרוט בגלל חוסר בזמן).
היועץ מבין גם באקוסטיקה.

תומר

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342

אבל חבר'ה

שליחה #93 

ה"לקוח" האלמוני, הוא לא אודיאופיל !
יש לו ציוד אודיאופילי אבל הוא לא אודיאופיל.
אין לו "השקפת עולם" אודיאופילית, לא דעות מגובשות על אופי הצליל שהוא רוצה, ולא איכפת לו אם יש רמקולים שעולים חצי אבל נשמעים רק טיפ טיפה פחות טוב.

אגב, זה לא רק יתרון ל"יועץ" זה גם "בעיה". למעשה ה"יועץ" צריך לבחור מערכת כזו שמגלמת את מירב הסיכויים שבן-אנוש יאהב אותה, כי תארו לכם שאחרי כל זה ה"לקוח" יגיד "אני לא יכול לסבול את הבאסים של הרמקולים האלה".

כלומר, יכול להיות שאפילו היועץ (אילו יכל), לא היה בוחר בסט-אפ הזה לעצמו. כי יכול להיות שיש לו טעם מאוד מיוחד שהוא מודע לו (נגיד לא מחשיב באסים בכלל), ולא יכול לקחת את הסיכון שגם הלקוח שלו בעל אותו טעם.

בקיצור, זו לא משימה פשוטה :( , אבל ככל שהתקציב גדול יותר, סיכויי ההצלחה גדולים יותר :wink: .

(אגב, אני לא מכיר אף אחד מהנפשות הפועלות והכל פרי דמיוני)
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

tomertsin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #94 

udif כתב:
תומרצין כתב:
udif כתב: האם הקניה נעשתה בעזרת יועץ שהרכיב את המערכת לפי תקציב נתון מראש? (גמיש או גבוה ככל שיהיה?)
...
לא נעלבתי מ-2 השירשורים. הבטחה אישית.

האיש נעזר ביועץ, הוא לא הגביל את התקציב. היועץ המליץ על הטוב ביותר שהוא מכיר והלקוח הוציא את פנקס השיקים.

תומר
...
בעצם היו כאן 2 מגבלות:
1. הרמקולים אמורים לתת חוויה אודיופילית מקסימלית
2. אילוצי גודל ומשקל בהתאם לחדר בו המערכת מותקנת.

האם ברמה כזאת (שבה כסף אינו מגבלה) המערכת הנ"ל היא קונצנזוס, או שניתן היה להרכיב מערכות שונות שניתן לטעון שהן טובות יותר?
ההנחה שלי היא שבעל המערכת מעולם לא שמע אותה לפני שהיא הותקנה אצלו ולכן הוא בעצם סומך על היועץ ב- 100%.

למה אני חותר?
גם אני הייתי רוצה לקנות מערכת בלי לכתת את רגלי ולשמוע עשרות קומבינציות ולדעת שעבור X שקלים אני מקבל את הטוב ביותר שניתן לשמוע.
יש לי מערכת כבר הרבה שנים שאני פשוט עצלן מכדי להחליף רק בגלל שאני שונא את התהליך המייגע של ללכת לחנויות שונות, לשמוע, ולנסות לזכור מה נשמע יותר טוב יחסית לחנות אחרת. גם לקחת הביתה ציוד זה לא פתרון (לסחוב רמקולים ומגברים הלוך ושוב מהחנות לבית ובחזרה, לעמוד ולהרכיב הכל, ועדיין לא תוכל להרכיב את כל מה שאתה שוקל לקנות בו זמנית כדי לבצע מבחני A/B).

למדתי המון מאז שהתחלתי לקרוא את השרשורים באתר, וברור לי שאין רמקולים "טובים" אלא שהם צריכים להתאים למגבר (די ברור - עניין של נצילות, התנגדות וכו').
ועדיין, באותה רמת תקציב לא ניתן להגיע לקונצנזוס מה נשמע "הכי טוב" ואין אפילו הגדרה מה זה "הכי טוב". יש כאלו שרוצים שחזור מדויק ככל שניתן, יש כאלו שרוצים "צליל חם" (שזה בעצם עוות מכוון) - בקיצור, חייבים ללכת ולשמוע הרבה מערכות ולקבוע מה מתאים לטעם האישי ולתקציב לפני שאפשר להתרווח בבית. יש הרבה חברים באתר שדוקא אוהבים את התהליך - אני לא!

בסופו של דבר, מה שכמעט הרג לי די סופית את החשק לשדרג כרגע זה העובדה שאני עובד כל יום עד 6-7 בערב, אח"כ עסוק עם הילד עד שהוא שוכב לישון, ואח"כ אסור לעשות יותר מדי רעש כדי שהוא ישן, וההנהלה בכלל לא אוהבת את הטעם שלי במוזיקה. ואפילו שבתות זה לא אופציה עבורי (אני שומר שבת). מה שאומר שבעצם כבר אין לי זמן ויכולת לשמוע מוזיקה ברמקולים כמו שפעם אהבתי.

בגלל זה קניתי לא מזמן אוזניות DT880. זה אמנם לא רמקולים, אבל אפשר לקנות בתקציב יחסית נמוך אוזניות שנחשבות לטובות מאד בלי ללכת לטרוח ללכת ולשמוע אותן קודם. לדאבוני זה לא פתר את בעיית ההנהלה. מסתבר שכשהיא עובדת בבית אפילו הרעש שזולג מהאוזניות מפריע לה...
...
ישנה מערכת דומה מאוד בארץ. לקוח רציני מוטס לכל מקום בעולם, להאזין למערכת. אפשר היה להרכיב אותה מרכיבים אחרים, קיימים גם יותר יקרים.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #95 

גיל כתב: ZY כתב:
בכל אופן, במקרה דנן לא התייחסתי במונח "רעוע" לפרקט כחומר אלה יותר כמסה, לפרקט למינציה בעובי 6-8 מ"מ יש את הווברציות הלא טבעיות שלו.
...
אני לא יודע אם מישהו בדק או הולך לבדוק את הנושא הזה וזה דווקא כן נושא לדיון אבל לפי דעתי לא יהיה שינוי בצליל בבית עם פרקט למינציה או פרקט עץ (לא נראה לי שמישהו ירכיב פרקט למינציה ויבדוק את הרמקולים שלו ולאחר מכן ירכיב פרקט עץ ויבצע שוב את הבדיקה).
...
אכן זו היתה כוונתי- לפתוח את נושא ביסוס הרמקולים /מערכת, לא ברמה של ההוא, משרשור אחר, שם דובר על אדם שקדח יסודות נפרדים לפטיפון...... אלא ברמה של על מה אנחנו שמים את הספייקיים היעודיים של הרמקולום /מזנון מערכת--> לדעתי אם הרצפה "רוקדת" כלומר לא מהודקת ויציבה דיה (וזו יכולה להיות רצפת קרמיקה, בלטות או פרקט...), המערכת לא תהיה במיטבה ולא יעזרו שום ספייקים.
גם לרקדן טוב מותר לפעמים להאשים את הבמה...

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #96 

ZY כתב:
אכן זו היתה כוונתי- לפתוח את נושא ביסוס הרמקולים /מערכת, לא ברמה של ההוא, משרשור אחר, שם דובר על אדם שקדח יסודות נפרדים לפטיפון...... אלא ברמה של על מה אנחנו שמים את הספייקיים היעודיים של הרמקולום /מזנון מערכת--> לדעתי אם הרצפה "רוקדת" כלומר לא מהודקת ויציבה דיה (וזו יכולה להיות רצפת קרמיקה, בלטות או פרקט...), המערכת לא תהיה במיטבה ולא יעזרו שום ספייקים.
גם לרקדן טוב מותר לפעמים להאשים את הבמה...
...
אין כאן שום קשר ל"ריקוד" כתוצאה מריצפת פרקט או למינציה, כוונתי היא שלדעתי לא יהיה הבדל בצליל בין ריצפת פרקט לריצפת למינציה וכל עוד לא יגיע מישהו כאן ויפריח זאת על ידי הוכחה מעשית לא נדע בוודאות.
גיל בכר

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #97 

גיל כתב: אין כאן שום קשר ל"ריקוד" כתוצאה מריצפת פרקט או למינציה, כוונתי היא שלדעתי לא יהיה הבדל בצליל בין ריצפת פרקט לריצפת למינציה וכל עוד לא יגיע מישהו כאן ויפריח זאת על ידי הוכחה מעשית לא נדע בוודאות.
...
למיטב הבנתי/ ידיעתי הוכח כבר שאם תציב רמקולים על ספוג/ גומי או לחילופין עם ספייקים יעודיים על הרצפה יהיה הבדל ואפילו די ברור.

ואני טוען שאם הרצפה עצמה "צפה" על ספוג או שמילוי החול לא משהו ויש חללי אויר, בקיצור אין קונטרה ראוייה (במקרה של למינציה גם אין מסה עצמית וגם הרצפה צפה). אזי כנראה חזרנו למצב הרמקול על ספוג/ גומי.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #98 

ערב טוב
אני מצפה, באופן תאורטי, ממערכת על שתצליח להעביר אלי חוויה מוסיקלית שטבועה במדיה. אפשר את העינין לחלק למוסיקה מצד אחד ולחוויה בכללותה מצד שני. אדוע כתב בשירשור מקביל שלדעתו יגיע יום שגם האנרגיות של החוויה יצליחו לעבור. לדעתי זה סיינס פיקשן. קשה לי להאמין שמערכת כל שהיא תוכל אי פעם לתרגם את מיסבך האמוציות החוץ מוסיקליות הכרוכות בביקור בקונצרט או אופרה וכדו.
בקשר לחלק של העברת המוסיקה ניראה לי שכאן יש קונפליקט פנימי. המקסימום שמערכת תוכל להגיע אליו זה להציג את ההקלטה. כלומר אים נקליט זמר פעם אחד עים רמקולים צמודים אליו ופעם כשהם מרוחקים, הרי מערכת טובה חייבת לזהות את ההבדל. כלומר שמענו את ההקלטה ולא את המוסיקה.
כמובן שאפשר ליטעון שאפשר בהופעה לשבת בשני מקומות שונים, אבל לצורך הקלטה תמיד יבחרו את ההשליה של המקום הטוב ביותר באולם. ויש הקלטות טובות ופחות טובות. כלומר שוב שמענו את ההקלטה ולא את המוסיקה.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #99 

ramkol כתב: אדוע כתב בשירשור מקביל שלדעתו יגיע יום שגם האנרגיות של החוויה יצליחו לעבור. לדעתי זה סיינס פיקשן. קשה לי להאמין שמערכת כל שהיא תוכל אי פעם לתרגם את מיסבך האמוציות החוץ מוסיקליות הכרוכות בביקור בקונצרט או אופרה וכדו..
...
מה אי אפשר לייצר רמקול שיורק עלינו בזמן נשיפה מאומצת ב sax? (לא שהייתי רוכש כזה), יש בתי קולנוע/ סרטים שכבר עושים שימושים מוחשיים/ פיזיים,
אין דבר העומד בפני ה....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #100 

1. בהחלט הייתי בוחר במערכת אחרת לגמרי בתקציב הזה.
2. בועז, צפה פגיעה... 8)
3. תומרצין, האם אתה היועץ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”