המדריך המתקדם לאקסטרימר ג'וקבוקס העברי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
DANBR22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #81 

טוב למרבה הפלא המצב אצלי עדיין אותו הדבר אחרי התקנה חלקה של החבילה החדשה... עדיין אין תמונות בWALL ואין אופציה לעבור לLIST.

כרגע לפחות הוא יוצר קובץ BMP אבל עדיין לא יוצר XML.... :עצוב: :

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #82 

DANBR22 כתב:טוב למרבה הפלא המצב אצלי עדיין אותו הדבר אחרי התקנה חלקה של החבילה החדשה... עדיין אין תמונות בWALL ואין אופציה לעבור לLIST.

כרגע לפחות הוא יוצר קובץ BMP אבל עדיין לא יוצר XML.... :עצוב: :[/quote]

אחי כדי שאוכל לעזור לך בנושא:
אשמח אם תשים בפורום תמונת מסך של תיקיית סרט שלך
כולל גירסת הג'וקבוקס והאקסטרימר שבידך

לדעתי יתכן והבעיה תהיה בכלל בבסיס נתונים של הג'וקבוקס או בהתקנה עצמה - נגיע לזה אם לא נמצא פתרון ע"פ מה שרשמתי למעלה...
תצלם תמונת מסך של התקייה ותעלה ל-imageshack.us ושים כאן שאראה יחד הגירסאות

נ.ב. ה-ThumbGen לא אמור ליצור קובץ XML, הוא יוצר עכשיו את ה-bmp אבל הג'וקבוקס בסריקת אופליין של תיקיות המועדפים יוצר להן קבצי xml
...

DANBR22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #83 

אוקיי,

אני אעשה את זה בערב כשאני אהיה בבית...

בכל מקרה יש לי את האקסטרימר הרגיל הראשון שיצא, מעודכן לגרסה 2.52 עם הJB שמגיע איתה..

תודה

shayhe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
שם מלא: שי
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #84 

TomerBr אחלה עבודה !!!

יש לי בעיה קטנה. בטלויזיה 37" במרחק של 3 מטר אני לא מצליח לקרוא את הכתב.
הפונט קטן מדי.
נכנסתי לקבצי ה XML והגדלתי את הפונט של "PLOT" ל 14 (הוא 10 או 11 במקור) ואז בחלק מהסרטים שיש הרבה מלל,
חלק מהמלל נחתך.

מישהו מכיר template יפה שיש יותר מקום למלל ופחות תמונות?

שי

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #85 

DANBR22 כתב:אוקיי,

אני אעשה את זה בערב כשאני אהיה בבית...

בכל מקרה יש לי את האקסטרימר הרגיל הראשון שיצא, מעודכן לגרסה 2.52 עם הJB שמגיע איתה..

תודה
...
אין בעיה אחי אני מחכה לצילום מסך ונראה משם לאן נלך.
shayhe כתב:TomerBr אחלה עבודה !!!

יש לי בעיה קטנה. בטלויזיה 37" במרחק של 3 מטר אני לא מצליח לקרוא את הכתב.
הפונט קטן מדי.
נכנסתי לקבצי ה XML והגדלתי את הפונט של "PLOT" ל 14 (הוא 10 או 11 במקור) ואז בחלק מהסרטים שיש הרבה מלל,
חלק מהמלל נחתך.

מישהו מכיר template יפה שיש יותר מקום למלל ופחות תמונות?

שי
...
תודה :)
א' כל שים לב שכשאתה לוחץ על כפתור ה-INFO פונט הטקסט גדל מעט אם אינני טועה
אם בכל זאת זה לא מספיק והגדלת הטקסט ידנית מגבילה את התקציר יותר מדי, לי לפחות כרגע אין פתרון אחר לתבנית שגם תתמוך בעברית נכון וגם מציגה טקסט גדול יותר, מקווה שאחרים יוכלו לעזור :)

the-edge
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

כמה שאלות בסיסיות של מתחיל

שליחה #86 

ההתקנה דורשת זיכרון פיזי על האקסטרימר?

חייב להיות בכונן פנימי או אפשרי על דיסק און קי?

כמה זכרון צריך?

תודה

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: כמה שאלות בסיסיות של מתחיל

שליחה #87 

the-edge כתב:ההתקנה דורשת זיכרון פיזי על האקסטרימר?

חייב להיות בכונן פנימי או אפשרי על דיסק און קי?

כמה זכרון צריך?

תודה
...
עריכת התשובה שתהיה נכונה נכון ל18/12: יש צורך בכונן קשיח פנימי להתקנת הג'וקבוקס של האקסטרימר.
נערך לאחרונה על ידי TomerBr ב 18/12/2010 0:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

DANBR22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #88 

אוקיי נראה לי שככה אני משתף את התמונה...

http://img822.imageshack.us/img822/7065 ... loaduf.jpg

כמו שכבר אמרתי אני משתמש בגרסה 2.52

תודה רבה אחי

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #89 

DANBR22 כתב:אוקיי נראה לי שככה אני משתף את התמונה...

http://img822.imageshack.us/img822/7065 ... loaduf.jpg

כמו שכבר אמרתי אני משתמש בגרסה 2.52

תודה רבה אחי
...
כדי לשתף תמונה בקלות יותר, תלחץ במקלדת על מקש ה-Print Screen (נמצא לרוב למעלה בצד ימין), כנס לצייר, תלחץ "הדבק" (או ctrl+v במקלדת) ואז תראה צילום מסך של מה שהיה כשלחצת על הכפתור. שמור את הקובץ בתור JPEG ותעלה לאינטרנט.

עוד דרך, לבעלי ווינדוס 7: להיכנס בתפריט התחל לכלי שנקרא Snipping Tool ואיתו אפשר לצלם חלקים מהמסך ולשמור אותם ישירות כתמונה (נמצא ב-Start->All Programs->Accessories).
----------
ולענייננו:
רשימת הקבצים שיש לך בתיקייה נראית לי תקינה, אבל חשוב לי גם לדעת מה שם התיקיה שלה ושם התיקיות ש"מעליה" מתחילת הכונן בסדר עולה מהכונן ועד אליה (לא משנה לי תיקיות הסרטים האחרים).
אני אתן לך דוגמא איך לכתוב את זה:

קוד: בחירת הכל

C:
* VOD
** Horror Movies
*** Quarantine
(אני לוחץ בכתיבת ההודעה כאן על כפתור ה"קוד" שמעל ה"גודל גופן" כדי לגרום לזה להיראות כ"קוד"). מקווה שהבנת את כוונתי.

נ.ב. שמת את התיקייה של הסרט במועדפים של הג'וקבוקס לפני שניסיתי לסרוק אותה, כן? אותה או את התיקיה שמעליה לצורך העניין.

DANBR22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #90 

טוב אז ככה, אכן סרקתי את התיקיה ובמצב MULTIPLEX רואים תמונה ותקציר של סרט בודד, אבל אין לי אןפציה לעבור לLIST ובWALL כל התמונות שחורות אלא אם אני לוחץ על INFO שמעביר לעמוד עם תמונה ותקציר.

לגבי הנתיב:

קוד: בחירת הכל

H:
*MY MOVIES
**T2
***Q

או בקיצור:

H:\my movies\t2\Q

תודה רבה,

דן

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #91 

דן, לפי מה שנשמע אולי בטעות דילגת על שלב 2 בהוראות התקנה - "היכנסו לממשק הווב של האקסטרימר שלכם ובחרו בתפריט ב"הגדרות" ושם "מעטפת" ומהרשימה ביחרו ב-TG_Sheets. לחצו על "שמור" לסיום."
בטוח שעשית את זה? מה שמופיע לך שמה שבחרת הוא TG_Sheets?
מבחינת תיקיות הכל נראה תקין.

אגב, אני מציע לנסות להיכנס בממשק ווב ל"הגדרות" -> "אתחול ג'וקבוקס" ולסמן את "קבצי XML" ו"בסיס נתונים" (שים לב - לא לבחור את "הגדרות משתמש" - אם תבחר גם בהגדרות משתמש הוא יאפס לך את הבחירה מסקין TG_Sheets ותצטרך סתם לבחור אותו שוב), ולנסות לסרוק את הסרטים מחדש. לפעמים גם זה עוזר, כמו שכתבתי בהערה לפני השאלות ותשובות.

DANBR22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #92 

תומר, ניסיתי את זה מספר פעמים אבל זה עדיין אותו הדבר...

yakirh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #93 

TomerBr כתב:
yakirh כתב:תומר, אחרי שאני עושה סריקה בממשק הווב התוצאות בנממשק עצמו יוצאות ללא שום מידע, רק כותרת באנגלית וזהו.
במכשיר עצמו זה עובד נהדר, אבל אני רוצה שהכותרת גם תהיה בעברית כמו שעשית אצלך, עברת סרט סרט ושינית או שלא עשיתי משהו?

עוד משהו אני מנסה להבין, האקסטרימר יוצר לי אחרי הסריקה קובץ XML בתיקיית הסרט שבפנים יש את המידע, במידע הזה הוא משתמש לטובת מיונים וחיפושים במכשיר? הXML שנוצר לי גם הוא ללא מידע רק עם כותרת באנגלית.
...
קובץ ה-XML שהג'וקבוקס יוצר במהלך סריקת אופליין מכיל בעצם את הנתונים שהוא מוצא מתוך קבצי מידע (nfo/tgmd לדוגמא) שקיימים בתיקייה. משמע שאם בתקייה לא היה מראש קבצי מידע לפני הסריקה, מה שיתקבל זה קובץ XML עם שם תיקיית הסרט וללא כל פרטי מידע נוספים.

ומה שקרה לך הוא שכנראה עשית פעם סריקת אופליין לתיקייה, לפני שיצרת את כל הקבצים הדרושים ב-ThumbGen, ומאז נותרו בתיקיות הסרטים שלך קבצי ה-XML עם המידע הריק מפעם... והג'וקבוקס ישתמש דווקא בו כי הוא מצא שהוא קיים ולא יצור אחד חדש אוטומטית כדי לא להסתבך.

לכן 2 פתרונות לפניך:
- היכנס לתיקיית האם שמכילה את תיקיות הסרטים שלך/קבצי הסרטים שלך ובצע חיפוש ל-xml כדי לקבל את כל קבצי ה-xml שקיימים לך שם ולמחוק את אלו שאינם רלוונטים (אם אתה הולך לסרוק את כל הסרטים מחדש אז אף אחד מהם לא רלוונטי).
- להבא במקום למחוק קבצים ממאגר הג'וקבוקס דרך כפתור ה-X שב"סרטים" בממשק הווב, היכנס ל"הגדרות" -> "אתחל את הג'וקבוקס" -> סמן את "בסיס נתונים" ו-"קבצי XML" כדי שהוא ימחק בעצם את הסרטי מהמאגר + קבצי ה-XML.

* אני אכתוב לצוות הג'וקבוקס בפורום הרשמי של אקסטרימר שינסו לעשות כך שבאמת כשמוציאים סרט מהמאגר בכפתור ה-X זה ימחק לו אוטומטית גם את קובץ ה-XML כדי לחסוך את כאב הראש הזה לעתיד.

דוקטורט עשיתי על הנושא :P
ונ.ב. בדקתי את התבנית החדשה ששלחת לי ... עובד חלק ונראה מצויין, בדרך להעלות למדריך יחד עם שאר הכלים!
אני מציע לך לשקול להזיז מעט את ה-Original Title (הכותרת האנגלית הקטנה) מעט ימינה כך שתהיה באותו מיקום מצד ימין יחד עם הכותרת העברית, לשיקולך :wink:
...
תודה על התשובה המפורטת, מה שקרה זה שלא יצרתי קובץ NFO בThumbGen, ואז האקסטרימר לא ידע מאיפה לקחת את המידע.. אבל משום מה הוא לא מייצר לי את הNFO באופן אוטומטי...

בקשר לז'אנרים, זה מאוד מאוד מעצבן שאין תמיכה בעברית בעניין הזה, יש בXML את כל הנתונים עם הז'אנרים והכל, לא יכלו להוסיף אפשרויות גם בשפות אחרות ולא רק באנגלית?
הפתרון היחידי שיש זה להפוך את כל שפת המערכת לאנגלית, לשנות בXMLים את הז'אנרים לאחד (או כמה) מהז'אנרים ברשימה ורק אז זה יעבוד..

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #94 

DANBR22 כתב:תומר, ניסיתי את זה מספר פעמים אבל זה עדיין אותו הדבר...
...
אוקיי אז עוברים לתוכנית ב'... נקרא לה "Operation Kino" (כמו ב"ממזרים חסרי כבוד") - ננסה לאפס את הג'וקבוקס לגמרי ונתחיל מאפס. אולי כך "ישתחרר לה הפקק" ולא תתקל בבעיה המוזרה של אי יצירת קבצי ה-XML.

:rocket: Operation Kino :רובה:
(אם הירי שלהם מציק לך פשוט תלחץ על כפתור ה"עצור" בדפדפן והירי יפסק)
1. צא מממשק הווב במחשב אם הוא פעיל
2. כבה את האקסטרימר והפעל אותו מחדש כדי למנוע שימוש בקבצים על ידו לפני
הפעולה הבאה
3. לאחר שהאקסטרימר נדלק, היכנס לכונן שלו (זה שעליו מותקן הג'וקבוקס) דרך המחשב שלך.
4. היכנס לתיקייה ששמה scripts.
5. בין התיקיות תראה שם תיקייה בשם xJukeBox (תיקיית הג'וקבוקס) נסה למחוק אותה.
מה שיקרה זה שהכל ימחק פרט לקובץ מסד הנתונים של הג'וקבוקס, אותו לא ניתן למחוק ידנית או להזיז - אבל מה שכן ניתן לעשות הוא לשנות את שם התיקיה xJukeBox לשם אחר ובכך לגרום לאקסטרימר לא לזהות את מיקום אותו מסד, ובהתקנה מחדש של הג'וקבוקס במקום להשתמש בפגום שהיה, יווצר קובץ חדש אוטומטית והבעיה תפתר. לכן שנה את שם התיקייה xJukeBox למשהו כמו temp או trash כדי שתדע שמה שבתוכה לא רלוונטי, לאחר מכן היכנס למסך ה"אקסטרימרינג" באקסטרימר שלך והתקן מחדש את הג'וקבוקס בגירסתה האחרונה.
6. הורד מהמדריך את הגירסה האחרונה של Heb_xJubeBox_Set_v1.1
7. כמו כן הורד שוב את הגירסה האחרונה של ThumbGen ושים אותה בתיקייה חדשה ונפרדת במחשב.
8. חזור במדריך הראשי שוב על סעיפים 1-5, 7-8

wish you luck mate. :)

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #95 

yakirh כתב:תודה על התשובה המפורטת, מה שקרה זה שלא יצרתי קובץ NFO בThumbGen, ואז האקסטרימר לא ידע מאיפה לקחת את המידע.. אבל משום מה הוא לא מייצר לי את הNFO באופן אוטומטי...

בקשר לז'אנרים, זה מאוד מאוד מעצבן שאין תמיכה בעברית בעניין הזה, יש בXML את כל הנתונים עם הז'אנרים והכל, לא יכלו להוסיף אפשרויות גם בשפות אחרות ולא רק באנגלית?
הפתרון היחידי שיש זה להפוך את כל שפת המערכת לאנגלית, לשנות בXMLים את הז'אנרים לאחד (או כמה) מהז'אנרים ברשימה ורק אז זה יעבוד..
...
באמת מוזר שהוא לא יצר לך את ה-NFO באופן אוטומטי. כדי למנוע מקרים כאלו אני בכל מקרה מציע לך לנסות ולהשתמש בקובץ פרופיל שיצרתי ושמתי יחד עם התבניות שלך בקובץ Heb_xJukeBox_Set_v1.1 - הפרופיל שם מכיל את כל ההגדרות המדויקות לאקסטרימר כולל הכל.

ובאמת מאוד מעצבן הקטע של הז'אנרים, היום כתבתי על זה עוד הודעה מפורטת בפורום של הג'וקבוקס. מקווה שזה יקבל מענה מתישהו. בין היתר מה שרשמתי שם הוא פתרון עתידי טוב יותר ממה שיש היום - לעשות שבמצב חיפוש/מיון הז'אנרים פשוט תוצג רשימת כלל הז'אנרים שקיימים בקבצי ה-XML, בלי רשימה מראש כמו עכשיו שמגבילה את המצב. ככה נוכל גם להגדיר ז'אנרים בעצמנו או להשתמש בז'אנרים משפות כמו עברית בלי בעיה, וכן לראות רשימה מלאה כמו שצריך בכל מקרה.

פתרון טריקי עכשווי ל"סידור" המצב: להחליף בתיקיית הג'וקבוקס בין קבצי השפה העברית לאנגלית - כך שהקובץ האנגלי יקבל את השם העברי וההפך - ואז כשמחזירים את האקסטרימר לשפה האנגלית, הג'וקבוקס בעצם יהיה בעברית (בגלל היפוך הקבצים) ותוכל לחפש/להשתמש בז'אנרים של הסרטים שלך במיון שעובד - כל עוד הם באנגלית (אבל הג'וקבוקס בעברית).
שים לב גם שכשעושים את טריק החלפת הקבצים הזה, בממשק הווב רואים פתאום את רשימת הז'אנרים בעברית כשנכנסים למצב 'עריכה' לסרט - מה שלפני זה היה לך מוסתר (או מופיע רק כשהאקסטרימר באנגלית).
בכל אופן - כשמקבלים את המידע מ-torec, מקבלים ז'אנרים בעברית. כרגע זה לא עוזר כי הג'וקבוקס לא תומך בזה. אז כמו שכתבת האפשרות היחידה היא לשנות את המידע אחרי זה ידנית לאנגלית.

talsegal
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #96 

תודה ענקית (Y)

DANBR22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #97 

טוב אז מבצע קינו לא הלך משהו.... :rocket: :oops: :מכונת יריה:

עשיתי הכל מהתחלה עדיין אותה בעיה, אבל עכשיו לפחות הוא יוצר קבצי XML זה מה שכתוב בהם:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
- <movie xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
<title>Quarantine</title>
<originaltitle />
<sorttitle>Quarantine</sorttitle>
<id />
<year />
<releasedate />
<rating>0</rating>
<votes />
<mpaa />
<certification />
<genre />
<studio />
<director />
<credits />
<tagline />
<outline />
<plot />
<runtime>89.2 min</runtime>
<fileinfo />
</movie>

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #98 

:lol: אהבתי את הסמיילים...
ערכתי עכשיו גם בדיקה עם הסרט הזה אצלי ב-ThumbGen ולא מצאתי שהבעיה היא גם אישית אצלו, כך שעדיין מקור הבעיה לא ידוע - יש לי אבל עוד רעיון:
באיזה פרופיל אתה משתמש ב-ThumbGen? מה שיצרתי או אחד אחר?
למה שיצרתי קוראים "Xtreamer TG_Sheets (Hebrew)"
והוא אמור ליצור לך את כל הקבצים כמו שצריך כך שמהם ה-XML יוכל לקבל מידע.

עוד מס' שאלות חשובות:
1. ניסית לסרוק גם תיקיית סרט לבד וזה עדיין לא עובד?
2. הסרטים נמצאים על כונן פנימי, ואם לא אז איפה?
3. הג'וקבוקס נמצא באותו כונן יחד עם הסרטים או אחרת?
נערך לאחרונה על ידי TomerBr ב 10/12/2010 13:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #99 

ראשית, תודה רבה על המדריך המפורט ןמושקע.

ביצעתי את כל ההוראות בדיוק ונשארתי עם אותה בעיה שהייתה לי לפמי כן: ה XJB לא מבצע את הסריקה למרות שכל התיקיות ותת תיקיות בעברית.

שלב ה ThumbGen עבד בדיוק לפי ההוראות.
נוצרו לי קבצים לעשרות סרטים (אצלי יש מספר תתי-תיקיות עם סרטים בכל אחת או תת תקיות נוספות)

גם איפסתי את ה XJB בממשק ווב.

אבל כשאני עושה סריקה הוא מוצא 0 סרטים.

אם למישהו יש עצה, אודה לו מאוד.

TomerBr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #100 

gilg7 כתב:ראשית, תודה רבה על המדריך המפורט ןמושקע.

ביצעתי את כל ההוראות בדיוק ונשארתי עם אותה בעיה שהייתה לי לפמי כן: ה XJB לא מבצע את הסריקה למרות שכל התיקיות ותת תיקיות בעברית.

שלב ה ThumbGen עבד בדיוק לפי ההוראות.
נוצרו לי קבצים לעשרות סרטים (אצלי יש מספר תתי-תיקיות עם סרטים בכל אחת או תת תקיות נוספות)

גם איפסתי את ה XJB בממשק ווב.

אבל כשאני עושה סריקה הוא מוצא 0 סרטים.

אם למישהו יש עצה, אודה לו מאוד.

היי גיל,
...
שים לב שרשמתי ששמות התיקיות ותתי התיקיות צריכות להיות באנגלית בלבד, כך שיתכן מאוד והבעיה היא שאצלך הן בטעות בעברית.

עשה את הצעדים הבאים לבדיקה ותיקון:
- תבחר סרט
- שנה את שם התיקייה שלו לאנגלית (כשגם התיקיות שלפניו, תיקיות האם שלו, יקראו באנגלית)
- מחק את הקבצים שה-ThumbGen יצר לו מקודם וצור אותם מחדש בשבילו ספציפית.
- שים את התיקייה שלו במועדפים של ה-JukeBox ונסה לבצע סריקת אופליין עליה.

(i) שים לב
שימוש בקבצים שה-ThumbGen יצר לתיקיות בעברית לא יהיה רלוונטי, ויש צורך ליצור אותם מחדש לאחר שינוי השם לאנגלית.
נ.ב. ל-JukeBox יש בעיה בכל מקרה לקבל סרטים מתיקיות בעברית, זה פשוט תוקע אותו כשמנסים להפעיל ממנו סרט כשהתיקיה שלו עם שם עברי, ואלו הסיבות למה שמות התיקיות חייבות להיות באנגלית.
בהצלחה!:)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”