אסון בצפון, 40 הרוגים בשריפה, עשרות לכודים

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493

שליחה

לפני שמאשימים את אלי ישי.
מי שמנהל את שירותי הכיבוי בארץ אמר שברגע שהם ביקשו כסף ישי העביר להם 100 מיליון שקל.
אבל גם עליו יש מגבלות.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

תגידו, סתם שאלה..
נראה לכם שאלי ישי היה מעודכן היום, רחמנא ליצלן, או שהעדיף לשמור את השבת..?

:roll:
...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

גילי,
הנושא הוא מורכב ולדעתי זה גולש קצת מנושא השרשור ובעיקר נכנס לויכוח פוליטי (למרות שייתכן ששנינו באותו הצד כאן). אני כן אומר ש:
-שלא כמוך וכמו הדיעה הרווחת בקרב לא מעט אנשים, אני חושב שרוב חברי הכנסת הם ממש לא נוכלים אשר כל מה שמעניין אותם זה להראות בטלוזייה ולקבל פנסייה אחרי קדנציה אחת. אני חושב שרובם הם אנשים ראויים שפשוט לא מתנהלים נכון (בגלל לא מעט סיבות)

-במחדל הנוכחי, אני אישית, ממש לא מחפש לכרות ראשים אלא מחפש את זה שמישהו יפתור את הבעייה הזאת כאן אחת ולתמיד. לדעתי, למרות הציניות שלנו, בעיית הכבאות בישראל תיפתר בגלל הטרגדיה הזאת (ובגלל שמצד אחד הפתרון לא עולה כל כך הרבה כסף ומהצד הנוסף, פותר הבעייה, יהנה מאהדת הציבור)

-אני גם כן מודע לאמת שבארוע הנ"ל, כנראה, גם אם היו לנו כלי תעופה וגם אם מצב הכבאים היה מושלם. עדיין היינו מגיעים למצב בו היינו זקוקים לסיוע מסיבי מבחוץ. זאת לא סתאם עוד איזה שריפה פשוטה כמו המאות שהיו לנו כאן בשנים האחרונות. צריך להזכיר כאן, שגם מעצמות כיבוי בעולם (כגון רוסיה, יוון, ארה"ב) מסתבכות לא פעם בשריפות ענק שהתרחשו אצלם במדינה עם כל הציוד שלהם (לעיתים שריפות שנמשכות שבועות שלמים). לטעמי, סה"כ מרגע תחילת הארוע, הוא מנוהל בצורה טובה מאוד ע"י הגורמים הממונים (שזה לא משהו של מה בכך). כל זה לא בא להסתיר את המחדל ההזוי שהתרחש אצלנו אבל חייבים להכניס את זה לפרספקטיבה נכונה

אני גם מתגחך מהזלזול שחלק ממדינות העולם רוחשות לנו בגין חוסר היכולת שלנו להתמודד עם המשבר הזה. רוסיה, שבעשור האחרון התמודדה בהצלחה מועטה עם לא מעט משברים שהתרחשו אצלם במדינה וארה"ב הגדולה והחזקה שכל רשתות התקשורת שם מתגחכים עלינו, אבל כנראה שהם שכחו לדוגמא שבאסון ההוריקן האדיר בניו אורלינס שפקד אותם ב 2005, התנהלות המשטר וכוחות החירום שם יירשם לדיראון עולם. במקרה הזה הדשא אצל השכנים שלנו (רובם לפחות) הוא ממש לא ירוק יותר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:
moco כתב:אריה,
אני מתנגד מאוד לגישת ה"כולנו אחראים", שאגב, אתה יכול להחיל אותה בעצם על כל מחדל או פשלה לאומיים.
גישה כזו מעודדת חוסר לקיחת אחריות מצד מי שאמור לעסוק בזה ישירות.
...
אתה נשמע כמו פולטיקאי משופשף בתגובה הזאת :wink:

עכשיו ברצינות, אני לא מסיר אחריות מאף אחד אלא בדיוק ההפך. אני אומר שהאחריות נמצאת בכל אחד ואחת מאיתנו (אצל רובנו לפחות). אנחנו כמובן לא אחראים ישירים על המחדל הזה כי לצורך זה אנחנו בוחרים הרי בכנסת ובממשלה שתבצע את הפעולות הנחוצות לצורך מניעת מחדלים כאלה. אבך כן האחריות שלנו נובעת מזה שעוד חודשיים כמעט אף אחד מאיתנו לא יזכור את זה ואף אחד מאיתנו לא ייבחר\לא ייבחר מישהו מחברי הכנסת האלה בבחירות הבאות בגלל המחדלים שנעשו\לא נעשו על ידו בשריפה הזאת. בנוסף לזה שבמקרה הנ"ל המחדל נעשה ע"י יותר מידי אנשים במשך תקופה ארוכה מידי כדי שניתן יהיה להעניש מישהו באופן משמעותי. כאנלוגיה אני אומר שלטעמי זה כאילו היו שולחים את רוב קציני צה"ל הבכירים הבייתה כתוצאה ממחדל הלחימה שהתבצע במלחמת לבנון האחרונה, זה פשוט בלתי אפשרי. אגב, המחדל בנושא הכבאות בישראל הוא זעיר ביחס למחדלים אחרים שעדיין קיימים כאן ולא באמת מעניינים אף אחד. לדוגמה חוסר ההתמודדות של המדינה למקרה של רעידת אדמה. את הקטסטרופה שתתרחש כאן במקרה של רעידת אדמה גם מטוס ענק מאריזונה לא יוכל להציל!
...
כמו פוליטיקאי?
לדעתי התבטאתי 180 מעלות הפוכות מפוליטיקאי. הפוליטיקאי הממוצע (ואני, כמובן, לא מדבר במקרה זה על אפוזיציונר שיאשים את האחראים הרבה מעבר לאחריותם) ינסה להעביר אחריות הלאה. אם לא יוכל להצביע ישירות על שמות, הוא פשוט ינסה להרחיב את מעגל האחראים. "לכולם אחריות" זו הרחבת המעגל האולטימטיבית.

אני לא יודע אם אתה יודע, אבל אחרי מלחמת יום כיפור, הייתה התבטאות מפורסמת של הנשיא דאז, הפרופ' אפרים קציר (שאגב היה אחלה בן אדם), ש"כולנו אשמים". ההתבטאות הזו ספגה המון ביקורת ציבורית ובצדק, למרות שבמקרה ההוא אולי הוא פחות טעה כי הוא התייחס לזחיחות ולשחצנות שהייתה חלק מכל החברה הישראלית לאחת מלחמת ששת הימים.

להאשים את הבוחר, במקרה זה, זה חוטא לאמת. אי אפשר לנהל מערכת בחירות על נושא ספציפי מסוג זה, כי יש הרבה נושאים ספציפיים. בסופו של דבר אתה בוחר באנשים ש"ינהלו את כל העיניינים".
כרגע כולם מדברים על כבאות, ורק באסון הבא נגלה על מה לא דיברנו.
כדי לחדד את הנקודה הנ"ל, אני בהחלט יכול להאשים את הבוחרים במידה רבה במצבנו המדיני בטחוני, כי זה היה ותמיד נושא מרכזי בארץ.

לגבי רעידות אדמה אתה אומנם צודק שגם שם יש מחדל אבל יש הבדל ענק בין נושא השריפות לנושא רעידות האדמה, זה לא אותו דבר, ולדעתי נושא השריפות חמור יותר.
הסיכוי ששריפות יקרו הוא בסדרי גודל יותר גדול, והעלות הכלכלית להיערכות מולו, היא בסדרי גודל יותר קטנה.
לכן ההתיחסות לרעידות אדמה, שאני מסכים שהיא לא מספקת, היא בעלת טווח זמן גדול בהרבה (גם הזמן שלוקח להיערך אבל אופק העתיד שעבורו נערכים) ועם עלות מפוזרת על שנים רבות מאוד.
אם הרעידה תהיה מחר - פשוט אכלנו אותה, מאוחר מידי :(
לעומת זאת, היערכות לשריפות, בטח רכישת מטוסים ואימון מפעיליהם זה דבר שאפשר לבצע בטווח של חודשים - שנה, לפחות ברמה ראשונית. מטוס אחד לא היה לנו, לא יאומן.
לכן, אני דווקא רואה במחדל הכבאות כחמור יותר מנושא רעידות האדמות. הפתרון היה הרבה יותר קל, והמחדל הוא תוצאה של הזנחה ולא קושי אוביקטיבי לביצוע.

מרגיז אותי שהחליטו שחיל אויר לא משתתף כי זה שוחק את הכלים. גם לחימה שוחקת את הכלים, ולפעמים גם פשוט משמידה אותם. אז גם שם ח"א לא ישתתף? כל עוד לא הקימו כוח ייעודי לתחום, היה צריך להטיל על ח"א אחריות בתחום, ואם הכלים נשחקים, אז זה המחיר. אולי זה היה גורם לח"א לעשות שיקול כלכלי ולהחליט שיותר זול לרכוש מטוסים ייעודיים מאשר לשחוק כלי מלחמה יקרים יותר, וזה כבר היה מוביל באופן טבעי להקמת טייסת כיבוי - תחת ח"א או אזרחית, זה כבר סוגיה משנית.
משה

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

osherov כתב:גילי,
הנושא הוא מורכב ולדעתי זה גולש קצת מנושא השרשור ובעיקר נכנס לויכוח פוליטי (למרות שייתכן ששנינו באותו הצד כאן).
...
לא חושב שזה נכנס לויכוח פוליטי. לא לקחתי פה צד כלשהו.
osherov כתב:גילי,
הנושא הוא מורכב ולדעתי זה גולש קצת מנושא השרשור ובעיקר נכנס לויכוח פוליטי (למרות שייתכן ששנינו באותו הצד כאן). אני כן אומר ש:
-שלא כמוך וכמו הדיעה הרווחת בקרב לא מעט אנשים, אני חושב שרוב חברי הכנסת הם ממש לא נוכלים אשר כל מה שמעניין אותם זה להראות בטלוזייה ולקבל פנסייה אחרי קדנציה אחת. אני חושב שרובם הם אנשים ראויים שפשוט לא מתנהלים נכון (בגלל לא מעט סיבות)
...
רובם לא ראויים, ואלה שראויים, לא מתנהלים נכון בגלל השיטה. השיטה דפוקה, והיא חייבת לפנות את מקומה. לא יעזור פה לאף אחד כלום. עד שלא ישנו אותה, אנחנו נמשיך לאכול ***, עד שניגמר..
osherov כתב: -במחדל הנוכחי, אני אישית, ממש לא מחפש לכרות ראשים אלא מחפש את זה שמישהו יפתור את הבעייה הזאת כאן אחת ולתמיד. לדעתי, למרות הציניות שלנו, בעיית הכבאות בישראל תיפתר בגלל הטרגדיה הזאת (ובגלל שמצד אחד הפתרון לא עולה כל כך הרבה כסף ומהצד הנוסף, פותר הבעייה, יהנה מאהדת הציבור)
...
ברור שעכשיו בעיית הכבאות תיפתר, אבל כמו תמיד, אצלנו יש סדר בדברים.
קודם אסון, אחרי זה שינויים. למה היינו צריכים לחכות לזה, בשביל שינויים? כי אנחנו פראיירים מטומטמים.
osherov כתב: אני גם כן מודע לאמת שבארוע הנ"ל, כנראה, גם אם היו לנו כלי תעופה וגם אם מצב הכבאים היה מושלם. עדיין היינו מגיעים למצב בו היינו זקוקים לסיוע מסיבי מבחוץ.
...
לא כל כך מתרגש ממה שמדברים בעולם. זו שריפה ענקית בכל קנה מידה, ונדרשה כאן עזרה.
אבל תסכים איתי שיש כאן טעם לפגם, כאשר קפריסין ואזרבייג'אן שולחות לנו מטוסי כיבוי של 6K ליטר קיבולת.
מילא ה- Super tanker, אני מבין, אבל רבאק.. קפריסין..?
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אריה,
לא נכון שאם היינו ערוכים, עם כמה מטוסים (לא מטוסי ענק) לכיבוי, מלאי חומר ועוד הרבה כבאים, עדיין היינו זקוקים לסיוע מאסיבי מבחוץ. אולי אפילו לא היינו זקוקים לסיוע בכלל.
השריפה שלנו, למרות שהיא אסון לאומי כבד בקנה מידה שלנו, היא שריפה בינונית-קטנה יחסית לאלה שבארה"ב שעושות כותרות גם אצלנו.
פשוט היער שלנו הוא קטנטן יחסית ליערות שם. אגב, באנגלית מכנים את מה שקורה אצלנו כ brush fire ולא forest fire , כי אין בעצם במדינת ישראל forest (יער) אמיתי. המקבילה בארה"ב זה השריפות התכופות שיש , למשל, בפרברי לוס אנג'לס או אוקלאנד.

שים גם לב, שכל שריפה גדולה מתחילה כקטנה ואם מכבים אותה מוקדם אז צריך הרבה פחות כוח כיבוי מאשר אם לא עושים כן בהתחלה.
כך שטייסת קטנה של מטוסים בסדר גודל של מטוסי יוון בהחלט מספיקה.
כמובן צריך להשקיע הרבה (וזה דווקא זול כספית) באמצעי אתרעה מוקדמים, וכמובן גם להגיב לאזרחים שמצלצלים בתגובה מהירה.
עם הטכנולוגיה של היום, כמו מזל"טים, זה ממש קל במדינה בגודל אסימון כמו שלנו , במיוחד כשאין שריפות יער בנגב בכלל.
אפילו את מגדלי התצפית המעטים לא מאיישים היום, להבנתי. מה יותר פשוט וזול מלהקים מגדלי תצפיות ולהעסיק תצפיתנים. (וזה נחוץ היום רק אם המזל"טים יקרים מידי).
משה

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877

שליחה

ע....צ...ב...י...ם זה מה שגרם לי אברי גלעד היום בבוקר:

אני מצטט אותו "השריפה הזאת מוצדקת עם כל הנספים בה, רק כדי להעיר את הממשלה"...

אף אחד לא טרח להשתיק אותו או להגיב לו באולפן אפילו הצדקנית אורנה בנאי...

מעניין מה הוא היה אומר אם קרוב שלו היה בין הנספים, ולמען האמת אחרי לוויה של מכר ביום שישי זה מה שאני מאחל לו מכל לבי (האם גם אז השריפה היתה מוצדקת?)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

mikee8 כתב:ע....צ...ב...י...ם זה מה שגרם לי אברי גלעד היום בבוקר:

מעניין מה הוא היה אומר אם קרוב שלו היה בין הנספים, ולמען האמת אחרי לוויה של מכר ביום שישי זה מה שאני מאחל לו מכל לבי (האם גם אז השריפה היתה מוצדקת?)
...
אני בהלם!!
זה מה שהוא אמר?
זמן טוב להוציא אותו לגמלאות

יחד עם ההוא עם השימלה שזקנתו מביישת את עברו המרשים

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

:evil: :evil:
הוא ממש אמר דבר כזה?
השעייה מיידית ולצמיתות. שילך לפרסם מגה בול.

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אמר אמר... הנה קישור לפני שיורידו... לראות את זה שוב זה עוד יותר מעצבן
http://reshet.ynet.co.il/Shows/Haolam_H ... st,176462/

עינב גלילי מסתכלת עליו כאילו נפל מהשמיים אבל לא העזה לאמר כלום! - רק שכולם כועסים כרגע (כאילו להצדיק שהדברים נאמרים מכעס).

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
נעים מאוד כתבנו לענייני כיבויי אש :wink:
קל מאוד להגיד שאם היו לנו מטוסים הם בטח היו מכבים את האש בדקות הראשונות ומונעים את התפשטות השריפה ולהגיד שאם מישהו היה מגיע לאזור השריפה 10 דקות אחרי שהאש פרצה ניתן היה לכבות אותה עם כוס מים ואם המשטרה הייתה חוסמת את הכביש אז לו היו נהרגים 41 אנשים (כמו שנאמר בחדשות ערוץ 2) ואם ואם ואם. המציאות בדר"כ שונה ומורכבת הרבה יותר מכך. גם במדינות מובילות בעולם, השריפות האלה אצלם מתרחשות ולא נעצרות עם כל האמצעים הטכנולוגים שיש להם (אני גם לא קונה את הזלזול שיש לגבי זה שהשריפה הזאת היא קטנטונת במושגי שריפות ענק בחו"ל). חלק מהשריפות שם נמשכות שבועות שלמים על שטחים נרחבים מאוד בלי שכל מטוסי הענק שלהם ועשרות אלפי הכבאים שלהם יצליחו לדגדג לאש. המחדל הוא ברור וכמובן צריך להיחקר, אבל ליפול בפח שאם היה לנו מערך כיבוי מתקדם השריפה הזאת הייתה נמנעת לגמרי, זה פופיליזם או חוסר הבנה בעיני. לטעמי השריפה הזאת התפשטה לא בגלל חוסר מזל אלא בעיקר בגלל יחס סטטיסטי (האסון הסוהרים עצמם לטעמי הוא חוסר מזל נוראי). כלומר לדוגמא נניח שמתוך 1000 שריפות שפרצו במדינה שלנו בשנים האחרונות בחורש טיבעי, סטטיסטית, שריפה אחת תצליח לקבל את התנאים על מנת לההפך למשהו ענק (בלי קשר ליכולות כוח הכיבוי שלנו) וזה פשוט מה שקרה כאן.

בעוונותי אני רוכב בשטח אזור הכרמל לפחות פעם אחת בשבוע (לעיתים בשטח ולעיתים על הכביש), ואני יכול להגיד לך שאין כמעט חודש בקיץ בו אני רוכב שם ולא מגלה שטחי יער חדשים שנשרפו כתוצאה מרשלנות כלשהיא (הציבור אולי זוכר בעיקר את השריפות הגדולות כמו אלה שהיו באזור החי-בר, באזור ניר עציון, באזור הר שוקף, באזור ירושלים, באזור גמלא וכו) אבל הציבור פחות נחשף לעשרות השריפות הקטנות שמתרחשות בכל הארץ כמעט כל שבוע כי פשוט הן לא נהפכות לשריפות הענק כאלה. השורה התחתונה שלי היא שהמחדל הוא גדול וצריך להיחקר אבל הוא-הוא לא הגורם לשריפת הענק הזאת שנפלה באמצע "החורף"

אגב, מוזר לי קצת איך אתה לא מבין שמחדל רעידות אדמה בישראל הוא מסוכן אלפי מונים (תרתי משמע) ממחדל הכיבוי כאן (זה נכון אגב לרוב המקומות בעולם). ברור שהדרך לטפל בבעיית רעידות האדמה תעלה למדינה הרבה יותר כסף אבל האסון שם יהיה קטסטרופלי בקנה מידה לאומי בלתי נתפס (למרות הקושי לבצע השוואה אל מול האסון שנפל עלינו הארוע הזה עדיין שריפת היער הוא אפילו "לא טיפה במיים" לעומת אסון שינחת עלינו אם האדמה תרעש כאן בעוצמות)

אגב נוסף, אני גם לא נופל מאלה שנותנים בתקשורת את נבואות השחור לגבי זה שלכרמל ייקח עשרות שנים להשתקם מהדבר הזה (בדיוק בדומה למה שאמרו בזמנו על שריפת הענק בירושלים בשנת 95). על בסיס העבר, ברור אומנם שחלק מהמקומות לא ייראה זהה לאיך שהוא נראה לפני השריפה, אבל תוך זמן קצר יחסית, הטבע (בעזרתו של האדם) ייתחדש במהירות מופלאה ממכות כאלה (אז אומנם לא נוכל להנות מעץ זית בין 100 שנה שנשרף כליל, אבל במרקם הכללי, יערות הכרמל לא יעלמו לנו ל 20 שנה עכשיו). מה שחמור בעיני יותר הוא הפגיעה בחי באזור הזה, שלפחות עד עכשיו אני לא שמעתי דיווח לגבי הנזק שנגרם שם לבעלי החיים

mikee8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני חייב לשאול את השאלה:

מישהו מכם באמת חושב שהיה מגיע לכאן "סופר טנקר" אם לא היו נספים בשריפה 41 איש?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

אריה,
אתמול אמרו שאמנם החי בר נשרף, אבל החיות שם לא נפגעו, לא יודע כמה מזה נכון, אבל זה מה ששמעתי ברדיו מתישהו.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אבי,
כן אני יודע לגבי החי בר אבל אני התכוונתי בעיקר לאוכלוסיית בעלי החי החופשיים ביערות עצמם (תנים, חזירי בר, איילים וכו)

הנה לטעמי התמונות הכי מצמררות מהאסון הנוראי של אוטובוס הצוערים בכרמל. רק מהתמונות האלה אני הצלחתי להבין עד כמה האש שתפסה את השיירה בדרך למעטה מהישוב בית אורן לא השאירה לאוטובוס שום סיכוי. הנה התמונות המצמררות האחרונות של האוטובוס לפני הטרגדייה הנוראית קיר. פשוט קיר בלתי נתפס שלא התיר לאוטובוס שום סיכוי לצאת מהתופת. באזור הזה של הכביש הצר יחסית, שיורד בשיפוע חד מאוד, לא היה לאוטובוס שום סיכוי לבצע פניית פרסה כדי להינצל מהתופת (צולם ע"י תושב בית אורן דן אמיר ופורסם בעיתון הארץ). הצילום נלקח מהישוב בית אורן עצמו שצפה לכיוון הכביש שיורד ממנו לכיוון חניון האגם (וצומת בית אורן). על פי עדי ראייה כל העמק שנמצא בין האוטובוס (הכביש) לבין הישוב בית אורן עצמו (כל הואדי שיחסית נראה נקי מאש בתמונה) עלה באש כולו תוך מספר שניות. אפשר עוד לראות את ההתפשטות הבלתי נתפסת של האש על פי צלע ההר מעל הכביש (מצד שמאל) שנראה בתמונה הראשונה די רגוע לבין התמונה השנייה שנלקחה מספר שניות אחרי, שם פשוט כל צלע ההר (נמצא מזרחית לכביש) התכסה בכדור אש נוראי.......פשוט מדהים ומזעזע :(
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1202232.html
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

MartinHSabag כתב:יורם,
לאחרונה אני נאלץ למחוק ולערוך הרבה מאוד הודעות שלך.
אין לי את הזמן והמשאבים ובטח שלא בתקופה כזו.

הודעה נוספת בסגנון הזה של הסתה לאלימות באתר שלנו ואתה תיחסם.
לתשומת ליבך.
...
קודם כל יש מקומות אחרים להוכיח גבריות-אתה לא חייב להתלהם עלי בפומבי (n) (n) (n)

דבר שני לדבריך שבטח לא בתקופה זו,,,,,אז נכון,לא רוקדים במדינת תלאביב כאילו אין חיפה

מילה לא שמעתי ממך על כך,יותר קל לאיים על יורם מאחורי המיקלדת

הרבה הודעות שלי ערכת????זה כמו שבט באפקריקה שסופר 1,,2,,הרבה

לתשומת ליבך
אמן מייסר

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

ובתקופה קשה זו אני כואב את הנעשה לא פחות ממך,לדוגמא הנפטרת מצפת אשרת פינטו הבת דודה של השכנים,פה לידי
אמן מייסר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

אני מתאר לעצמי שאחת הסיבות המגבירה את עוצמת האש היא ההתעקשות שלנו לשתול עצי אורן ים תיכוניים. זה הופך לערמה של זרדים בכל קיץ ואני זוכר מילדותי בצרפת שגם שם זה היה גורם לשרפות נוראיות בכל קיץ יבש.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666

שליחה

sam22 כתב:
mikee8 כתב:ע....צ...ב...י...ם זה מה שגרם לי אברי גלעד היום בבוקר:

...
אני בהלם!!
זה מה שהוא אמר?
זמן טוב להוציא אותו לגמלאות

יחד עם ההוא עם השימלה שזקנתו מביישת את עברו המרשים
...
באיזה דקה זה ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Giliboy כתב:תגידו, סתם שאלה..
נראה לכם שאלי ישי היה מעודכן היום, רחמנא ליצלן, או שהעדיף לשמור את השבת..?

:roll:
...
ronen61 כתב:אותי מסקרן לדעת מה בעוד שבוע-שבועיים יגידו החרדים לגבי ה"סיבה" האמיתית שפרצה השרפה.
...
Giliboy כתב:
ילדיעפים כתב:זו התשובה לתפילות לגשם
...
תאמין לי יורם, זה עומד לי על הקצה כבר מאתמול, אבל לא רציתי להגיב עם זה..
תפילות עלק....
...
שמתם לב אולי למה שהיה היום בטלוויזיה ? הראו ביית באיזשהו מקום שכול הביית נשרף ורק החדר שבו היו ספרי קודש נשמר לחלוטין
אולי זה התשובה משמיים לשנאה שלכם , חשבתם על זה ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

שמתם לב שעכשיו אין כבר את האמירה שלו , אולי היא נערכה
אבל מה שכן רואים בבירור שאין לו ולטלוויזיה שום אחד להאשים חוץ מאשר את ישי , גם להעברת הנושא לשר לבטחון פנים , זה בגלל שישי שובת בשבת
אם זה לא הטפת שנאה , אני לא יודע מה זה, כי כול העולם יודע שפיקוח נפש דוחה שבת

אז אתם לא אוהבים שנאה לערבים , אבל שנאה כזו לחרדים כן מותרת ? מה יש הדם שלהם מותר כי אתם שונאים אותם וזה פולטיקלי קורקט , אבל היות ןערבים זה לא פוליטיקלי קורקט אתם מתעלמים ?

הצביעות של הרבה אנשים בפורום הזה פשוט מזעזעת ודי פוגעת

חזור אל “ללא קשר”