האם אתה אודיופיל?
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
איזו מציאות? זו הקיימת בתא אנקאוטי במידה 4x6 שבו מקליטים כל טראק בנפרד?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
לא יודע תלוי באלבום , אם זו הופעה חיה של הוודסטוק , או אלבום שלם של חנוך שמוקלט בטייפ 4 ערוצים אצלו בחדר בבית
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
לא עיניין של "לא רוצה" אלא לא מעניין אותם או לא גורם להם לשינוי בחוויה בצורה מהותית ולכן זו לא משאת נפשם.
כמה אנשים אתה מכיר שמסתכלים על רכב רק כעל כלי שאמור לקחת אותה מנקודה A לנקודה B?
כשהם רואים רכב כמו קטאהם7 זה לא עושה להם דבר.....
שוב, מרבית האנשים שאני מכיר, גם כששומעים את המערכת שלי למשל, אומרים שהם בהחלט שומעים את ההבדל וזה יופי, אבל פה זה נגמר עבורם.
זה פשוט לא גורם להם לרצות להגיע לזה. הם מסתפקים במערכת מיני או באוזניות שהגיעו עם האייפוד.
זה לא אודיופיל מבחינתי.
כמה אנשים אתה מכיר שמסתכלים על רכב רק כעל כלי שאמור לקחת אותה מנקודה A לנקודה B?
כשהם רואים רכב כמו קטאהם7 זה לא עושה להם דבר.....
שוב, מרבית האנשים שאני מכיר, גם כששומעים את המערכת שלי למשל, אומרים שהם בהחלט שומעים את ההבדל וזה יופי, אבל פה זה נגמר עבורם.
זה פשוט לא גורם להם לרצות להגיע לזה. הם מסתפקים במערכת מיני או באוזניות שהגיעו עם האייפוד.
זה לא אודיופיל מבחינתי.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אתה יודע מה מרטין, אני חושב שנפלת כאן למלכודת ידועה. אחרי שהשקעת לא מעט כדי להגיע לחוויה מאוד מסויימת אצלך בבית אתה קצת נפגע מכך שאנשים אחרים לא שותפים להתלהבות שלך ולכן אתה נוטה לבטל את הדרך שבה הם מעדיפים להאזין למוזיקה.
בעצם מה שאתה טוען זה שאודיופיל אמיתי נמדד בכמות ההשקעה שנמדדת בזמן ובחקירה ובסידור האביזרים כדי להגיע לחוויה מאוד ספציפית. אני אישית לא מסכים איתך כי לדעתי אתה מחליף בין הדרך למטרה. לדעתי אתה צריך לשאול מדוע המטרה היא להגיע לאותה חוויה וכאן אני חושב שזה לא בגלל הרצון לשחזר את המציאות (שלדעתי זה קשקוש בלחץ) אלא בגלל שאודיופיל אמיתי מסוגל לרכז את תשומת ליבו בחוש השמע ולתת לו קדימות על פני חושים אחרים. מאותו הרגע המוח מתחיל לעבוד וילצור תמונת עולם השונה מזו שהוא מרכיב כשחוש דומיננטי אחר נמצא בשליטה. וזו החוייה שאנחנו מחפשים ונהנים ממנה כי זו חוויה שמשנה את המציאות שאנחנו חשים באותו הרגע.
יש כאלו שלא מגיעים לזה אף פעם ולכן הם מבזבזים את זמנם בהחלפת ציוד בתקווה שצרוף קסום כלשהוא יביא להם את החוויה המיסטית הזו שכולם מדברים עליה. יש אחרים שפוגעים בול בפעם הראשונה או בגלל שיש להם חוש פנימי המנחה אותם איזה מרכיבים הם זקוקים לו (כמוך כנראה) ויש כאלו שאינם זקוקים לאביזרים הקפיים מוקפדים ומסתפקים בזוג אזניות.
תקציר מנהלים: ההיפוטזה שלי היא שכדי לגלות מיהו אודיופיל אמיתי צריך לעשות לאנשים MRI ו CT Scan
בעצם מה שאתה טוען זה שאודיופיל אמיתי נמדד בכמות ההשקעה שנמדדת בזמן ובחקירה ובסידור האביזרים כדי להגיע לחוויה מאוד ספציפית. אני אישית לא מסכים איתך כי לדעתי אתה מחליף בין הדרך למטרה. לדעתי אתה צריך לשאול מדוע המטרה היא להגיע לאותה חוויה וכאן אני חושב שזה לא בגלל הרצון לשחזר את המציאות (שלדעתי זה קשקוש בלחץ) אלא בגלל שאודיופיל אמיתי מסוגל לרכז את תשומת ליבו בחוש השמע ולתת לו קדימות על פני חושים אחרים. מאותו הרגע המוח מתחיל לעבוד וילצור תמונת עולם השונה מזו שהוא מרכיב כשחוש דומיננטי אחר נמצא בשליטה. וזו החוייה שאנחנו מחפשים ונהנים ממנה כי זו חוויה שמשנה את המציאות שאנחנו חשים באותו הרגע.
יש כאלו שלא מגיעים לזה אף פעם ולכן הם מבזבזים את זמנם בהחלפת ציוד בתקווה שצרוף קסום כלשהוא יביא להם את החוויה המיסטית הזו שכולם מדברים עליה. יש אחרים שפוגעים בול בפעם הראשונה או בגלל שיש להם חוש פנימי המנחה אותם איזה מרכיבים הם זקוקים לו (כמוך כנראה) ויש כאלו שאינם זקוקים לאביזרים הקפיים מוקפדים ומסתפקים בזוג אזניות.
תקציר מנהלים: ההיפוטזה שלי היא שכדי לגלות מיהו אודיופיל אמיתי צריך לעשות לאנשים MRI ו CT Scan
-
MartinHSabag
-
- מנהל

אני אנסה להסביר שוב, כי אני כנראה מפספס משהו בניסיון שלי להעביר את מה שאני חושב.
אני לא כתבתי בשום מקום שיש קשר בין אודיופיליה לבין השקעה כספית. זה עיניין של מחשבה/רצון/DESIRE.
אני לא נפגע וזה לא עושה לי כלום כשבא מישהו אלי הביתה ואומר לי שמספיק לו לשמוע ברמקולים של הטלוויזיה במונו. זה בסדר גמור.
אגב, בקטנוע שקניתי למשל, הלכתי על פראקטיות נטו על חשבון ה-EXCITEMENT שברכיבה. עמדו מולי שני קטנועים - אחד כייפי יותר לרכיבה שהיא קצת יותר ספורטיבית (עד כמה שאפשר בקטנוע) אל מול ישיבה שהיא יותר ישיבה נינוחה עם תא איחסון גדול (קטנוע מנהלים עלק).
לגבי הדרך או המטרה - אני מקבל שיש כאלו שהמטרה היא שמיעת המוסיקה והרכבת המערכת היא רק הדרך.
אצלי לא.
אצלי המטרה היא החוויה של ה-VIRTUAL REALITY ולכן כל מה שיכול לשפר את החויה הזו (החלפת ציוד, לקחת גירסת רימסטר טובה יותר של אותו אלבום וכמובן הופעות אקוסטיות חיות, רק שמה לעשות לא כל מה שאני שומע נגיש או עדיין בין החיים...
אין המילה אודיופיל אצלי באה לגנות או לעשות סלקציה קשיחה, להיפך. כל מי שהוא חושב שמעניין אותו גם איך הוא שומע מעבר למה שהוא שומע ולאהבתו למוסיקה, מבחינתי ולהגדרתי הפרטית, הוא אודיופיל.
בין הוא מצא את המיטב (עלות תועלת, איך השהציוד נראה, נאמנות מותג, DIY וכו') ובין אם הוא סטודנט עני שעדיין מפנטז על מערכת החלומות שלו וכרגע הוא שומע בסטאפ של TAMP עם שני רמקולי וינטאג'.
אני לא כתבתי בשום מקום שיש קשר בין אודיופיליה לבין השקעה כספית. זה עיניין של מחשבה/רצון/DESIRE.
אני לא נפגע וזה לא עושה לי כלום כשבא מישהו אלי הביתה ואומר לי שמספיק לו לשמוע ברמקולים של הטלוויזיה במונו. זה בסדר גמור.
אגב, בקטנוע שקניתי למשל, הלכתי על פראקטיות נטו על חשבון ה-EXCITEMENT שברכיבה. עמדו מולי שני קטנועים - אחד כייפי יותר לרכיבה שהיא קצת יותר ספורטיבית (עד כמה שאפשר בקטנוע) אל מול ישיבה שהיא יותר ישיבה נינוחה עם תא איחסון גדול (קטנוע מנהלים עלק).
לגבי הדרך או המטרה - אני מקבל שיש כאלו שהמטרה היא שמיעת המוסיקה והרכבת המערכת היא רק הדרך.
אצלי לא.
אצלי המטרה היא החוויה של ה-VIRTUAL REALITY ולכן כל מה שיכול לשפר את החויה הזו (החלפת ציוד, לקחת גירסת רימסטר טובה יותר של אותו אלבום וכמובן הופעות אקוסטיות חיות, רק שמה לעשות לא כל מה שאני שומע נגיש או עדיין בין החיים...
אין המילה אודיופיל אצלי באה לגנות או לעשות סלקציה קשיחה, להיפך. כל מי שהוא חושב שמעניין אותו גם איך הוא שומע מעבר למה שהוא שומע ולאהבתו למוסיקה, מבחינתי ולהגדרתי הפרטית, הוא אודיופיל.
בין הוא מצא את המיטב (עלות תועלת, איך השהציוד נראה, נאמנות מותג, DIY וכו') ובין אם הוא סטודנט עני שעדיין מפנטז על מערכת החלומות שלו וכרגע הוא שומע בסטאפ של TAMP עם שני רמקולי וינטאג'.
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

MartinHSabag כתב:.[/quoteאני אנסה להסביר שוב, כי אני כנראה מפספס משהו בניסיון שלי להעביר את מה שאני חושב.
אצלי לא.
בין הוא מצא את המיטב (עלות תועלת, איך השהציוד נראה, נאמנות מותג, DIY וכו') ובין אם הוא סטודנט עני שעדיין מפנטז על מערכת החלומות שלו וכרגע הוא שומע בסטאפ של TAMP עם שני רמקולי וינטאג'...
אז זהו שיש אנשים שמגיעים לאותו ריגוש לאותה חוויה - והוירטואל ריאליטי שלהם מסתכם במערכת של 750 דולר ,אז הם לא אודיופילם ?
יש הרבה אנשים שמעניין אותם איך הם שומעים - ברגע הרכישה בלבד !!! , ולכן הם מקשיבים ל 5-10 זוגות רמקולים שנמצאים בחנות לפני הרכישה וברגע שהם רכשו זה נגמר ., אז הם אודיופילם או לא ? או שזה צריך להעסיק אותם 24/7 ?...
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
אני עם מרטין בעניין הזה, לא חשוב גודל ומחיר המערכת, לכל אחד טעם שונה וסטנדרטים שונים.אם אותו אדם שיש לו מערכת ב750 דולר באמת חווה את מה שהוא מצפה לחוות וזה חשוב לו לחוות את זה - לדעתי הוא הוא אודיופיל, כי הוא מודע לחוויה הזו. (לא חשוב אפילו אם הוא הגיע לחוויה הזו, רק שיבין מה זו החוויה הזו ויחפוץ לחוות אותה)bossgt6 כתב: אז זהו שיש אנשים שמגיעים לאותו ריגוש לאותה חוויה - והוירטואל ריאליטי שלהם מסתכם במערכת של 750 דולר ,אז הם לא אודיופילם ?
יש הרבה אנשים שמעניין אותם איך הם שומעים - ברגע הרכישה בלבד !!! , ולכן הם מקשיבים ל 5-10 זוגות רמקולים שנמצאים בחנות לפני הרכישה וברגע שהם רכשו זה נגמר ., אז הם אודיופילם או לא ? או שזה צריך להעסיק אותם 24/7 ?...
לדעתי זה לא חייב להעסיק אנשים 24/7 אבל אם זה לא מעסיק אותך כלל וזה לא חשוב לך, אז לא נראה לי שאתה אודיופיל. אני חושב שאדם שקונה מערכת באופן אימפולסיבי בלי לחקור קודם לא באמת חשובה לו האיכות. טבעי שישמע כמה רמקולים ויבחר את מה שמוצא חן בעינייו יותר אבל הוא לא יתאמץ לברר אם יש מערכות שיותר מתאימות לו במקומות אחרים.
נערך לאחרונה על ידי harari ב 20/10/2010 18:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

אז זהו בדיוק , אני איתך בעניין הזה וגם עם מרטין בעניין הזה ובעניינים אחרים ....harari כתב:אני עם מרטין בעניין הזה, לא חשוב גודל ומחיר המערכת, לכל אחד טעם שונה וסטנדרטים שונים.אם אותו אדם שיש לו מערכת ב750 דולר באמת חווה את מה שהוא מצפה לחוות וזה חשוב לו לחוות את זה - לדעתי הוא הוא אודיופיל, כי הוא מודע לחוויה הזו.bossgt6 כתב: אז זהו שיש אנשים שמגיעים לאותו ריגוש לאותה חוויה - והוירטואל ריאליטי שלהם מסתכם במערכת של 750 דולר ,אז הם לא אודיופילם ?
לדעתי זה לא חייב להעסיק אנשים 24/7 אבל אם זה לא מעסיק אותך כלל וזה לא חשוב לך, אז לא נראה לי שאתה אודיופיל. אני חושב שאדם שקונה מערכת באופן אימפולסיבי בלי לחקור קודם לא באמת חשובה לו האיכות. טבעי שישמע כמה רמקולים ויבחר את מה שמוצא חן בעינייו יותר אבל הוא לא יתאמץ לברר אם יש מערכות שיותר מתאימות לו במקומות אחרים....
-
MartinHSabag
-
- מנהל

הם כן.אז זהו שיש אנשים שמגיעים לאותו ריגוש לאותה חוויה - והוירטואל ריאליטי שלהם מסתכם במערכת של 750 דולר ,אז הם לא אודיופילם ?...
הם לא בהכרח.יש הרבה אנשים שמעניין אותם איך הם שומעים - ברגע הרכישה בלבד !!!...
זה כמו להגיד שמי שעושה נהיגת מבחן לפני שקונה רכב ולא בוחר לפי הצבע ומה שיש לשכן, אז הוא "חולה הגה". אז לא בהכרח.
זה בהחלט מצביע על רוכש חכם יותר ובהכרח "חולה הגה" ככה ייבחר אוטו, אבל לא להיפך.
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

בראבו - יחי האודיופילם של הדיוטי פריMartinHSabag כתב:הם כן.אז זהו שיש אנשים שמגיעים לאותו ריגוש לאותה חוויה - והוירטואל ריאליטי שלהם מסתכם במערכת של 750 דולר ,אז הם לא אודיופילם ?...הם לא בהכרח.יש הרבה אנשים שמעניין אותם איך הם שומעים - ברגע הרכישה בלבד !!!...
זה כמו להגיד שמי שעושה נהיגת מבחן לפני שקונה רכב ולא בוחר לפי הצבע ומה שיש לשכן, אז הוא "חולה הגה". אז לא בהכרח.
זה בהחלט מצביע על רוכש חכם יותר ובהכרח "חולה הגה" ככה ייבחר אוטו, אבל לא להיפך....
- HazooM
-
- כתב

- תגובות: 6805
אודיופיליות בהחלט אינה נמדדת בהוצאה הכספית, אודיופילים פשוט מוכנים להשקיע יותר על מנת לקבל את התוצאה
הכי טובה בשבילם ומפה יוצא שרוב האודיופילים בעלי ציוד יקר מהרגיל. הגישה היא מה שקובע ופה גם טמונה הבעיה
מפני שישנם אודיופילים שמשכנעים את עצמם שכל דבר במערכת משפיע על הסאונד (הכוונה היא כמובן להוצאה כספית
מגוחכת על כבלים, חיווט חשמל, סטנדים לציוד וכו') ומבחינתם לא יעלה על הדעת שברגע שמחליפים לדוגמא כבל חשמל
לא יהיה הבדל שמיע...
אבל מצד שני זה תחביב ויש מקום לכל הגישות השונות בתחום הזה.
הכי טובה בשבילם ומפה יוצא שרוב האודיופילים בעלי ציוד יקר מהרגיל. הגישה היא מה שקובע ופה גם טמונה הבעיה
מפני שישנם אודיופילים שמשכנעים את עצמם שכל דבר במערכת משפיע על הסאונד (הכוונה היא כמובן להוצאה כספית
מגוחכת על כבלים, חיווט חשמל, סטנדים לציוד וכו') ומבחינתם לא יעלה על הדעת שברגע שמחליפים לדוגמא כבל חשמל
לא יהיה הבדל שמיע...
אבל מצד שני זה תחביב ויש מקום לכל הגישות השונות בתחום הזה.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

שמע אל תצחק על כבל חשמל, אפילו עפר אמר פעם שהוא החליף כבל במכונה לבישול האורז ומאז האורז יוצא לו טעים יותר.
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

מה אתה אומר יש גם קטעים של שכנוע עצמי וכו'HazooM כתב:אודיופיליות בהחלט אינה נמדדת בהוצאה הכספית, אודיופילים פשוט מוכנים להשקיע יותר על מנת לקבל את התוצאה
לא יהיה הבדל שמיע...
אבל מצד שני זה תחביב ויש מקום לכל הגישות השונות בתחום הזה....
האודיופיל מחליף לדוגמא כבל במערכת שלו , לא שומע שום הבדל !!! אבל בכל זאת משכנע את עצמו שיש הבדל רק כדי להכניס את היד לכיס ??? נשמע מעניין .
מה הוא עושה עם הכבל הישן ? זה לא ירוק במיוחד כל הקטע הזה
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
הוא לא אמר שכל האודיופילים,הוא אמר שישנם
אמן מייסר
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

למה שלא יהיה ירוק? את הכבל הישן, שבכל זאת ברמה טובה מהממוצע, אפשר לחבר למדפסת - ככה יוצאים מכתבים יפים יותר במהירות רבה יותר, או לטלביזיה - ככה הופכים מסך HD Ready ל HD Ready 1080p, או למכונת הכביסה כדי שתצא נקיה יותר. חשבתי שכולם יודעים את זה.
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

Catskinner כתב:למה שלא יהיה ירוק? את הכבל הישן, שבכל זאת ברמה טובה מהממוצע, אפשר לחבר למדפסת - ככה יוצאים מכתבים יפים יותר במהירות רבה יותר, או לטלביזיה - ככה הופכים מסך HD Ready ל HD Ready 1080p, או למכונת הכביסה כדי שתצא נקיה יותר. חשבתי שכולם יודעים את זה....
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אבל זו מהות האודיופיליה-כבלי חשמל עבים מעוצבים ויקרים-מחיצות סאונד מיוחדות,אינטרקונקטים עצומים
שולחנות מיוחדים מורכבים מחומרים אקזוטיים-מה זה משנה אם זה שמיע או לא-זה התחביב!!
יש כאלה שמוסיפים ספוילרים,אז מה,זה מוסיף לביצועי המנוע??לא.אבל הם חובבי מכוניות
שולחנות מיוחדים מורכבים מחומרים אקזוטיים-מה זה משנה אם זה שמיע או לא-זה התחביב!!
יש כאלה שמוסיפים ספוילרים,אז מה,זה מוסיף לביצועי המנוע??לא.אבל הם חובבי מכוניות
אמן מייסר
- frankym
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
אני מגדיר את עצמי ואני חושב בצורה המדוייקת ביותר קודם אודיופיל!!!! אח"כ וידאופיל!!! ובסוף ציודפיל !!!! אין מה לעשות הם קשורים אחד בשני אצלי!
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

אבל מרטין אומר שאודיופיל זה אחד שחשוב לו איך זה נשמע .ילדיעפים כתב:אבל זו מהות האודיופיליה-כבלי חשמל עבים מעוצבים ויקרים-מחיצות סאונד מיוחדות,אינטרקונקטים עצומים
יש כאלה שמוסיפים ספוילרים,אז מה,זה מוסיף לביצועי המנוע??לא.אבל הם חובבי מכוניות...
ואתה כותב מה זה משנה אם זה שמיע או לא .
הצלחתם לבלבל אותי ,
טוב , בכל אופן אני חייב להירשם לקורס בנגרות , ובעבודה עם קירות גבס . ,צריך להתחיל איפה שהוא ולבוא עם איזה בסיס מסוים .
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אין סתירה בין הדברים,התכוונתי שייתכנו מקרים שלא יהיו הבדלים בשמיעה או לפחות לא יהיו ניכרים
וזה לא אומר שאודיופיל ישאיר את הנגן שלו שעלה עשיריה או יותר מחובר לכבל דק ומכוער שקנה באייס
ועולה 20 שקל-ככה נראה לי-אני חורץ גורלות רק לעצמי
וזה לא אומר שאודיופיל ישאיר את הנגן שלו שעלה עשיריה או יותר מחובר לכבל דק ומכוער שקנה באייס
ועולה 20 שקל-ככה נראה לי-אני חורץ גורלות רק לעצמי
אמן מייסר