איך אתם מעבירים את הצום?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #81 

flsh כתב:אני חייב לתקן - אגנוסטי זה מי שהוא לא מאמין ולא אתאיסט. מי שאומר "אני לא יודע ואי אפשר לדעת". מתוך הגדרה זה מישהו שהוא סקפטי לגבי אם יש אלוהים. לא להתבלבל בין זה לאתאיזם - שזו האמונה שאלוהים לא קיים.
...
(Y)
יפה, זה פחות או יותר מתיישב עם מה שאני.
אני חושב שיש משהו שהוא קצת מעבר למדע מדוייק, לפחות עד שאני אקבל הסברים לגבי דברים מסויימים שלמדע אין תשובה לגביהם, אבל אני רחוק שנות אור מכל מה שקורה עם הדת, לא רק יהדות, אלא כמעט עם כל הדתות שאני מכיר.

מה שאנחנו רואים היום בזרמים המרכזיים של היהדות, זו פרשנות שנעשתה ע"י אנשים שונים בתקופות שונות ולפי הבנתם את הכתוב, והפרשנות הזו נטמעה בקרב רובנו ולעיתים היא רחוקה מאד ממה שאנחנו היינו מפרשים היום.

מספיק לקרוא ולהתעמק בנוסח התפילות במהלך היום כדי להתקומם על הכתוב.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #82 

sam22 כתב:Eff,
קצת מפחיד, לא?
להאמין ולא לצום
...
למה ?
מה הקשר בין אמונה לקיום מצוות ?
כל בני האדם הם מאמינים. כלומר, כל אחד מאמין במה שהוא רוצה. צדק מוחלט, שלום עולמי, האמונה שאתה חי \ חיה
עם בן\בת הזוג שהכי מתאים \ מתאימה לך, האמונה במזל, האמונה בגורל שנכתב מראש, או האמונה ביכולת שלך לקבוע את גורלך, וגם האמונה באלוהים.
לא משנה במה אתם מאמינים, בסופו של דבר האמונה היא זו שדוחפת אותנו להמשיך.
בלי האמונה במשהו לא הינו שורדים כבני אדם.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #83 

אני התחלתי את הצום אבל אתמול בלילה כבר הבנתי שאין לי כח חח
מספיק עשיתי את זה בשנתיים האחרונות, אין לי כח יותר.
אולי בצבא. גם ככה אני לא שומר כשרות אז פתאום היום אני אהפוך לרב.

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #84 

ארז_וחני כתב:[איך זה מתיישב עם מה שאמרת קודם שאת מאמינה? גם מאמינה וגם לא צמה:
...
אני טיפוס שניכנע מראש
sam22 כתב:Eff,
קצת מפחיד, לא?
להאמין ולא לצום
...
זה מאוד מפחיד . מקווה שבכל זאת אלוהים יסלח לי ..
GO VEGAN

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #85 

אני אישית נע על הציר שבין אגנוסטיציזם לאתאיזם.
בהמון ויכוחים שיש לי עם אנשים מאמינים, אני תמיד מפנה אותם לפסקה הבאה,
ששמורה לי מפעם, אחר קריאה רבה של הנושא.
שימו לב למשפט האחרון בפסקה.

הואיל ואלוהים מוגדר, במרבית הדתות, ככל יכול, יודע הכול ומקור הטוב; נשאלת השאלה מדוע עולמנו שופע ברשעות, חוסר צדק וסבל? אם אלוהים הוא כל יכול ויודע הכל, אז הוא יכול ויודע כיצד למנוע את העוולות בעולמנו. אם אלוהים הוא טוב ונדיב אז הוא רוצה להשכין ערכים טובים של שלום, אהבה וחמלה; ולמנוע רשעות, חוסר צדק וסבל. אם אלוהים יכול, יודע ורוצה למנוע את הרע בעולמנו - מדוע אינו עושה כן? אם אלוהים רוצה למנוע רוע, אך אינו יכול - אזי אינו כל-יכול. אם הוא יכול אך אינו רוצה - אזי הוא רשע. אם הוא גם יכול וגם רוצה - מאין נובע הרוע? אם הוא גם לא יכול וגם לא רוצה, אין סיבה לקרוא לו אלוהים. יוצא מכך שאלוהים טוב לא יכול להתקיים.

** זו רק דיעה, אובייקטיבית במידה רבה, לטעמי, אך שוב, זו רק דעתי, ואין לאף אחד להיפגע.
והכי הכי חושב, כמו שנכתב קודם:
חיו ותנו לחיות..
...

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #86 

יש הרבה הוכחות כאלה. חמודות מאוד אבל בסופו של דבר הן נשענות על ההנחה שאלוהים כל יכול, כל יודע ומקור כל הטוב - ויש דתות לא נשענות על זה (יהדות לא, דרך אגב. אלוהים הוא אל מלחמה בחלקים מהתנ"ך וההפך הגמור מאל מוסרי).
אפשר גם להגיד שאם אלוהים כל יודע, אז הוא יודע מה אני עשיתי, עושה ואעשה בעתיד ולכן אין לי חופש בחירה - כי מישהו (אלוהים) בזמן עבר כבר ידע את כל מה שאני אעשה. לכן, כל דבר רע שעשיתי נקבע כך מראש ולכן אני לא צריך להתנצל עליו. הנה, הוכחה שלא צריך את יום כיפור ואין גן עדן וגהנום (כמובן שזה לא באמת רציני ואני מתנצל אם מישהו נפגע מזה).
הדרך הכי טובה לתקוף את האמונה של מישהו זה לתת לו להאמין בשקט. אתה הרי לא תצליח לערער לאף אחד את האמונה שלו, אז לפחות אל תעצבן, תתעצבן ותעייף את עצמך ומישהו אחר בדרך :lol:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #87 

flsh כתב:אני חייב לתקן - אגנוסטי זה מי שהוא לא מאמין ולא אתאיסט. מי שאומר "אני לא יודע ואי אפשר לדעת". מתוך הגדרה זה מישהו שהוא סקפטי לגבי אם יש אלוהים. לא להתבלבל בין זה לאתאיזם - שזו האמונה שאלוהים לא קיים.
...
זה מזכיר בדיחה:
מה זה יהודי אגנוסטי?
אחד שמאמין באל אחד, מקסימום. :)

ההגדרה שלך לאתאיזם לא מדויקת.
זה לא אמונה שאל לא קיים, אלא חוסר אמונה בזה שהוא קיים. אגנוסטי ואתאיסט זה כמעט אותו דבר, חוץ מכך שהאגנוסטי תופס עמדה יותר פאסיבית - "אני לא יודע". והאתאיסט עמדה יותר ברורה ואמיצה (ונכונה בעיני) - "אין שום סיבה לחשוב שהוא כן קיים".

בעיניין אמונה. נאמר בצדק שכולם מאמינים במשהו (אני מאמין שמחר תזרח השמש) אבל נכון גם שתמיד יש רוב שלא מאמין.
רוב העולם לא מאמין בזאוס כאל.
רוב העולם לא מאמין בישו כמשיח.
רוב העולם לא מאמין במוחמד כנביא.

עצם זה שקבוצות שונות מאמינות בדברים שונים, וכל אחת באותו להט. זה אחד הדברים המשכנעים לכך שכולם טועים - אבל זו בהחלט תופעה אנושית חזקה.
משה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #88 

אני רואה שלא היה לכם משעמם :-)

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #89 

האמת נמצאת בין לבין. מקור המילה (מיוונית עתיקה) זה ללא אל(ים). השימוש היום הוא גם חוסר האמונה לבין האמונה שאין (והרבה מילונים, כמו מילון אוקספורד לאנגלית, מכילים את שתי ההגדרות).
יש הבדל מאוד גדול בין אגנוסטיקה ואתאיזם (לשני סוגיו - חוסר אמונה או אמונה שאין). האגנוסטיקן לא בא ואומר אני לא יודע, הוא בא ואומר אי אפשר לדעת. האתאיסט בחלק מהמקרים אומר שהוא יודע שלא ובחלק מהמקרים אומר שהוא לא מאמין, אבל לא אומר כלום על אם אפשר לדעת, וזה בדיוק מה שמדבר עליו האגנוסטיקן.
זה פחות או יותר שקול לבן אדם שמאמין באל אבל לא יודע באיזה דת לבחור, ומישהו שכן יודע איזה דת הוא רוצה לקיים. זה דומה באופן שטחי, מקרוב זה מאוד שונה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #90 

flsh כתב:האמת נמצאת בין לבין. מקור המילה (מיוונית עתיקה) זה ללא אל(ים). השימוש היום הוא גם חוסר האמונה לבין האמונה שאין (והרבה מילונים, כמו מילון אוקספורד לאנגלית, מכילים את שתי ההגדרות).
יש הבדל מאוד גדול בין אגנוסטיקה ואתאיזם (לשני סוגיו - חוסר אמונה או אמונה שאין). האגנוסטיקן לא בא ואומר אני לא יודע, הוא בא ואומר אי אפשר לדעת. האתאיסט בחלק מהמקרים אומר שהוא יודע שלא ובחלק מהמקרים אומר שהוא לא מאמין, אבל לא אומר כלום על אם אפשר לדעת, וזה בדיוק מה שמדבר עליו האגנוסטיקן.
זה פחות או יותר שקול לבן אדם שמאמין באל אבל לא יודע באיזה דת לבחור, ומישהו שכן יודע איזה דת הוא רוצה לקיים. זה דומה באופן שטחי, מקרוב זה מאוד שונה.
...
צודק לגבי השפה - אבל השימוש המעשי כיום הוא "לא מאמין".
באופן מעשי, לא תמצא הרבה אתאיסטים שזה אצלם עיניין של אמונה. בעולם עם מסורות דתיות רבות, האתאיזם בא כקונטרה ולא כאמונה בלתי מוסברת מסוג חדש. במילים אחרות, זו לא עוד דת.
משה

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #91 

uris כתב:אני רואה שלא היה לכם משעמם :-)
...
כיפור זה אחד הימים העמוסים אצלנו..
...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #92 

ליאור,
התכוונתי שלהאמין באלוהים ולא לקיים יום כמו כיפור
נשמע לי מפחיד.

אני לא אשכח סיפור שסיפר לי מישהו דתי שנסע ברכב ביום כיפור בשנת 73 כי הוציאו צווי 8.
היה היה בשוק
הוא לא תפקד מפחד
היה איתו עוד בחור דתי
והם התחילו לדבר על זה.
ואז השני אמר לו:
"אם לא מתנו מהנסיעה בכיפור, כנראה שמחכה לנו גיהנום אמיתי בסיני"
כאילו אלוהים מאשר להם שהמצב כל כך קשה שזה בסדר לנסוע ביום כיפור

כאדם לא מאמין, זה נשמע לי הזוי
אבל זה מאוד מרגש לשמוע ממי שמאמין על הסיטואציה הזו
העם דורש..... כל מיני דברים

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #93 

Giliboy כתב:אני אישית נע על הציר שבין אגנוסטיציזם לאתאיזם.
בהמון ויכוחים שיש לי עם אנשים מאמינים, אני תמיד מפנה אותם לפסקה הבאה,
ששמורה לי מפעם, אחר קריאה רבה של הנושא.
שימו לב למשפט האחרון בפסקה.

הואיל ואלוהים מוגדר, במרבית הדתות, ככל יכול, יודע הכול ומקור הטוב; נשאלת השאלה מדוע עולמנו שופע ברשעות, חוסר צדק וסבל? אם אלוהים הוא כל יכול ויודע הכל, אז הוא יכול ויודע כיצד למנוע את העוולות בעולמנו. אם אלוהים הוא טוב ונדיב אז הוא רוצה להשכין ערכים טובים של שלום, אהבה וחמלה; ולמנוע רשעות, חוסר צדק וסבל. אם אלוהים יכול, יודע ורוצה למנוע את הרע בעולמנו - מדוע אינו עושה כן? אם אלוהים רוצה למנוע רוע, אך אינו יכול - אזי אינו כל-יכול. אם הוא יכול אך אינו רוצה - אזי הוא רשע. אם הוא גם יכול וגם רוצה - מאין נובע הרוע? אם הוא גם לא יכול וגם לא רוצה, אין סיבה לקרוא לו אלוהים. יוצא מכך שאלוהים טוב לא יכול להתקיים.

** זו רק דיעה, אובייקטיבית במידה רבה, לטעמי, אך שוב, זו רק דעתי, ואין לאף אחד להיפגע.
והכי הכי חושב, כמו שנכתב קודם:
חיו ותנו לחיות..
...
אני רק יכול לומר לך שכמעט כול רב נורמאלי יכול להסביר לך שזה שטויות במיץ (תסלח לי אם זה פוגע בך ), הבעיה היא שאף אחד מאלו שאומרים את זה , לא ממש רוצים לשמוע עד כמה זה שטויות
ולאחר מחשבה נוספת , אני לא מתכווין לרבנים מהזרם הלאומי דהיינו המפד"ל ו/או בני עקיבה , אני מדבר על רבנים אמיתיים , דהיינו חרדיים

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #94 

truejoker כתב: ולאחר מחשבה נוספת , אני לא מתכווין לרבנים מהזרם הלאומי דהיינו המפד"ל ו/או בני עקיבה , אני מדבר על רבנים אמיתיים , דהיינו חרדיים
...
זו אמירה קשה מאוד
עד היום שמעתי כאלו דברים רק מחרדים

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #95 

sam22 כתב:ליאור,
התכוונתי שלהאמין באלוהים ולא לקיים יום כמו כיפור
נשמע לי מפחיד.

אני לא אשכח סיפור שסיפר לי מישהו דתי שנסע ברכב ביום כיפור בשנת 73 כי הוציאו צווי 8.
היה היה בשוק
הוא לא תפקד מפחד
היה איתו עוד בחור דתי
והם התחילו לדבר על זה.
ואז השני אמר לו:
"אם לא מתנו מהנסיעה בכיפור, כנראה שמחכה לנו גיהנום אמיתי בסיני"
כאילו אלוהים מאשר להם שהמצב כל כך קשה שזה בסדר לנסוע ביום כיפור

כאדם לא מאמין, זה נשמע לי הזוי
אבל זה מאוד מרגש לשמוע ממי שמאמין על הסיטואציה הזו
...
אני לא יודע אם אתה יודע , ואני גם בטוח שאתם לא תרצו להאמין לזה , ואולי גם אצלב על זה כאן , אבל רק שתדע ששמעתי מאנשים שאני יודע שהם אמיתיים , שקצינים סוריים אמרו שהיו אנשים לבנים שעצרו אותם מלהתקדם יותר מידי .
כמו כול דבר אחר בהוויה הישראלית , אלו שלא רוצים להאמין יחשבו שהנס הענק שקרה שם , הוא לא נס , ו/או יתעלמו ממנו . הם גם לנוחותם התעלמו מהניסים הגלויים שהיו במלחמת המפרץ , וזה בסדר .
אבל לפחות אל תחשבו שאם מישהו שמאמין מפחד , הפחד שלו לא לוגי , לא ברור לי אם הפחד שלו לא יותר לוגי מאי הפחד שלכם
אבל היות וזה אינו שירשור על דת , ואני לא ממש רוצה להכנס יותר מזה , בואו ונעצור פה .
כול מי שרוצה לצלוב אותי , יכול לבצע זאת בה"פ :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #96 

sam22 כתב:
truejoker כתב: ולאחר מחשבה נוספת , אני לא מתכווין לרבנים מהזרם הלאומי דהיינו המפד"ל ו/או בני עקיבה , אני מדבר על רבנים אמיתיים , דהיינו חרדיים
...
זו אמירה קשה מאוד
עד היום שמעתי כאלו דברים רק מחרדים
...
מסיבה טובה מאוד , המפד"ל כבר מזמן מנסה להיות עם ולהרגיש בלי (או אולי להפיך :lol: ), במקרים האלו , להתמודד אם דברים כאלו יחייב אותם לשנות דיעות שהם לא רוצים לשנות
אתה יכול לא להסכים עם הדתיים , אבל העובדה הפשוטה היא שבדת היהודית אין מקום למחשבה שהמדינה יותר חשובה מצווי האלוקים , ו/או שקולה להם . מי שמנסה את זה ינסה גם למצוא היתרים לדברים אחרים .
וכמו כול דבר בחיים כשאתה מנסה למצוא תירוצים , אתה תמיד מאבד את האמת

ocsi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1609
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #97 

moco כתב: עצם זה שקבוצות שונות מאמינות בדברים שונים, וכל אחת באותו להט. זה אחד הדברים המשכנעים לכך שכולם טועים - אבל זו בהחלט תופעה אנושית חזקה.
...
יצא לך משפט חזק (Y)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #98 

truejoker כתב: כמו כול דבר אחר בהוויה הישראלית , אלו שלא רוצים להאמין יחשבו שהנס הענק שקרה שם , הוא לא נס , ו/או יתעלמו ממנו .
...
ספר על זה למשפחות השקולות, אני בטוח שהם ישמחו לשמוע שמישהו לא כלל אותם בנס שלו...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #99 

theAman כתב:
truejoker כתב: כמו כול דבר אחר בהוויה הישראלית , אלו שלא רוצים להאמין יחשבו שהנס הענק שקרה שם , הוא לא נס , ו/או יתעלמו ממנו .
...
ספר על זה למשפחות השקולות, אני בטוח שהם ישמחו לשמוע שמישהו לא כלל אותם בנס שלו...
...
אף אחד לא ממש יכול להתמודד עם צער של משפחה שכולה , וגם אני לא .
אני רק יכול לומר לך שתי עובדות פשוטות מאוד (והן ידועות לי אישית כי ראיתי זאת במו עני בכמה וכמה מקרים ):

1 - במקרה ויש חו"ח פציעה/מחלה קשה , חולה מאמין (וזה גם נבדק בחו"ל ), בד"כ מתרפא יותר מזה שלא , כמו כן האיכות חיים שלו ושל משפחתו הקרובה עדיפים בהרבה

2 - יש המון אנשים ששכלו נפשות קרובות , למרבה צערנו אנו העם שיש לו הכי הרבה אוייבים אכזריים שרוצים במותינו , אנו מוקפים במדינות שגם כשיש שלום איתם הוא שלום שתלוי במנהיג העכשווי . אם הוא ימות ו/או יוחלף , אתה עלול למצוא את עצמך במלחמה יותר מהר משתוכל לקלוט .
המשמעות של זה , שתמיד היו ויהיו משפחות שכולות , השאלה היחידה היא איך מתמודדים עם זה .
ועובדה פשוטה שגם כאן יש עדיפות ברורה לאנשים מאמינים
אז אני לא אומר לך או למישהו אחר להאמין כי זה יעזור בעית מצוקה , אני רק אומר שהתמודדות עם השאלה או ההתרסה שלך לגבי משפחות שכולות , היא לא ממש רלבנטית לגבי האמונה עצמה ו/או לגבי העובדה שהיו ניסים .

ועם כול הכבוד , אני בהחלט חושב שאנו חיים על נס , מכמעט כול בחינה . כי כמעט כול נבואה לוגית , ולא משנה איזה עתידן היה מנבא אותה , אני בטוח שאף אחד לא היה מאמין שיצאנו כך ממלחמת יום כיפור ובוודאי לא ממלחמת המפרץ , גם אף אחד לא היה מאמין (וזו גם עובדה שידועה לי ), שמבחינה כלכלית נהיה כך היום (אפילו אני לא האמנתי ואפילו נתתי כאן באתר התראה צלגבי הצפי הכלכלי השחור שלנו )
ד"א מבחינת ראיית מה שקורה בעולם והמגמות הכלכליות שקורות , מבחינה מקצועית אני לא חושב שהצפי שלי לא היה לא נכון . ואני בהחלט עומד מאחוריו :lol:

Eff
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #100 

uris כתב:אני רואה שלא היה לכם משעמם :-)
...
משעמם זה בקדם-גן-עדן לא בקדם-הגיהנום
GO VEGAN