theAman כתב:truejoker כתב:
כמו כול דבר אחר בהוויה הישראלית , אלו שלא רוצים להאמין יחשבו שהנס הענק שקרה שם , הוא לא נס , ו/או יתעלמו ממנו .
...
ספר על זה למשפחות השקולות, אני בטוח שהם ישמחו לשמוע שמישהו לא כלל אותם בנס שלו...
...
אף אחד לא ממש יכול להתמודד עם צער של משפחה שכולה , וגם אני לא .
אני רק יכול לומר לך שתי עובדות פשוטות מאוד (והן ידועות לי אישית כי ראיתי זאת במו עני בכמה וכמה מקרים ):
1 - במקרה ויש חו"ח פציעה/מחלה קשה , חולה מאמין (וזה גם נבדק בחו"ל ), בד"כ מתרפא יותר מזה שלא , כמו כן האיכות חיים שלו ושל משפחתו הקרובה עדיפים בהרבה
2 - יש המון אנשים ששכלו נפשות קרובות , למרבה צערנו אנו העם שיש לו הכי הרבה אוייבים אכזריים שרוצים במותינו , אנו מוקפים במדינות שגם כשיש שלום איתם הוא שלום שתלוי במנהיג העכשווי . אם הוא ימות ו/או יוחלף , אתה עלול למצוא את עצמך במלחמה יותר מהר משתוכל לקלוט .
המשמעות של זה , שתמיד היו ויהיו משפחות שכולות , השאלה היחידה היא איך מתמודדים עם זה .
ועובדה פשוטה שגם כאן יש עדיפות ברורה לאנשים מאמינים
אז אני לא אומר לך או למישהו אחר להאמין כי זה יעזור בעית מצוקה , אני רק אומר שהתמודדות עם השאלה או ההתרסה שלך לגבי משפחות שכולות , היא לא ממש רלבנטית לגבי האמונה עצמה ו/או לגבי העובדה שהיו ניסים .
ועם כול הכבוד , אני בהחלט חושב שאנו חיים על נס , מכמעט כול בחינה . כי כמעט כול נבואה לוגית , ולא משנה איזה עתידן היה מנבא אותה , אני בטוח שאף אחד לא היה מאמין שיצאנו כך ממלחמת יום כיפור ובוודאי לא ממלחמת המפרץ , גם אף אחד לא היה מאמין (וזו גם עובדה שידועה לי ), שמבחינה כלכלית נהיה כך היום (אפילו אני לא האמנתי ואפילו נתתי כאן באתר התראה צלגבי הצפי הכלכלי השחור שלנו )
ד"א מבחינת ראיית מה שקורה בעולם והמגמות הכלכליות שקורות , מבחינה מקצועית אני לא חושב שהצפי שלי לא היה לא נכון . ואני בהחלט עומד מאחוריו