סוני התחילה לחסום סרטים פיראטים בPS3

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

TANDBERG כתב:אוריאל - אני לא יכול להתלונן על זה שסגרו לי פירצה לים. מה, זו קונספירציה שבעלי החוף המגודר מאפשרים פירצה כדי שאנשים יקנו אצלהם בקיוסק ? יש פירצה, זה קורה ! יש פירצה ווינדוס, בגוגל ובכל כך הרבה תוכנות וחומרות שלא תאמין. לא הכל בחיים זו מטרה של מישהו. אני ממש לא בטוח שעשה להם טוב שצורבים להם תוכנות או מריצים סרטים פרוצים על המכשיר שלהם. יש פורטים פתוחים במכשיר בשביל הזרמת התכנים הזו. הם התכוונו לתת שירותים אחרים על הפורטים האלו ועל היכולות האלו. זה בדיוק למה כוסות המילוי מחדש בישראל נכשלו - כי אנחנו לא יכולים לשמור על מידה, פשוט לא.
אני מגן עליהם כי אני רוצה להאמין שיש תמורה עבור תשלום לתוכן. ואתה בצורה מאוד לא מודעת אומר לי שאני איקח כל מה שאני יכול בלי לשלם. אני גם מנצל את הפרצה הזו, אני לא מוריד אלא מעביר תכנים על HDD פעם בהרבה זמן, את הרוב אני רואה בקולנוע. אם יסגרו לי את האופציה הזו אני אחפש דרך אחרת לראות את התכנים. לא הייתי מודע לזה שהיה אפשר לנגן דרך הסוני סרטים עם תוכנת צד שלישי, זה לא היה המניע שלי לרכישה. ואני לא היחיד מן הסתם.
זה באמת דו שיח של חרשים.
...
אם אתה משווה את הקושי בלסגור פרצה בXMB ללסגור פרצה בווידנוס אז כנראה אנחנו באמת לא נסכים.
מעבר לזה , אני גם מאמין שיש תמורה עבור תשלום תוכן ובדיוק בגלל הסיבה הזאת יש לי PS3 ולא אקס-בוקס ואני לא מוריד משחקים פרוצים גם למחשב שלי.אני ממש לא אומר לך לקחת כל מה שאתה יכול בלי לשלם , אני פשוט אומר את דעתי והיא שהמהלך הזה מראה את המחויבות (יותר נכון יהיה להגיד את חוסר המחויבות והזלזול הבוטה) של החברה ללקוחותיה וזה בסך הכל מראה לנו לאן נושבת הרוח ומה יהיה בעתיד.חברה שעושה מהלך כזה היום לא תהסס לעשות דברים שבאמת יפגעו בך (מי אמר PSN PLUS) ולעטוף את זה במילים של צדקנות כמו :"זה רק כדי להגן מגניבות / זה רק מסיר פרצות אבטחה / זה רק מוסיף תוכן "
אתה חושב שאני גנב , לבריאות שיהיה לך , אני חושב שכולכם עיוורים וכשתתעוררו כבר יגבו מאיתנו תשלום כדי לשחק ברשת (כמובן בטענה המוצדקת שזה מונע מגנבים לשחק כי גנבים הרי לא מוכנים לשלם) אם תתעוררו בכלל , או שאולי גם זה יראה לכם לגטימי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

אוריאל, אתה יודע למה אנחנו הופכים את זה לאישי? כי אתה מאפשר לנו. אתה מעלה טענות שאין להם בסיס ומבסס סביבן וויכוח עקר. הנה דוגמא - PSN PLUS, מה בדיוק השירות הזה מפריע לך? איך בדיוק זה שינה את חייך? כבעל PS3 שלא התחבר לשירות אני לא רואה שום שינוי בשירות שקיבלתי מסוני. ה PSN PLUS מאפשר לך לקבל שירות נוסף בתשלום אבל לא גורע במאומה מהשירות שניתן עד היום בחינם. גם היום אני יכול לשחק ברשת ב PS3 חינם ולעשות כל מה שיכלתי לפני השירות הזה - בחינם. שום דבר לא ירד או השתנה לרעה.

לגבי "חוסר מחויביות של החברה" - תראה לי עוד מכשיר בשוק שהוספו לו כ"כ הרבה פיטצ'רים במהלך שנות קיומו כמו הקונסולות של הדור הנוכחי ונמשיך את הדיון, סבבה?

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

אוריאל - לא קראתי לך גנב. ואם כן - גם אני כזה בעצמי. אם נעלבת אני מתנצל, זו לא הייתה כוונתי.
אני לא משווה טכנית כלום, אני משווה ברמה התודעתית. אין מערכת שאין בה פרצות, זה קורה לכולם. אפל חווים את זה כל הזמן וגם הם לא מרוצים מהנושא הזה.
בנוגע לPSN, איך הגעת למסקנה שזה שסוני סוף כל סוף ישיקו שירות און ליין נורמלי ישבית את השירות החינמי שהיה לה עד עכשיו ? שירות בתשלום יכול גם לתרום מאוד לסוני, לאו דווקא בנושא החסימות אלא יותר בעידוד אנשים לאון ליין. העלות לא גבוהה, התמורה יפה מאוד. אתה לא רוצה ? תמשיך עם PSN. אם סמנכ"ל שיווק שלהם עמד מול המסך ואמר שזה במקביל אין סיבה להאמין שזה בבל"ת. מעבר לזה - זה יכול להרוג להם את האון ליין אם הם יהרגו את הPSN, לא לכולם יש כסף לאון ליין או חשק לזה.
בנוגע להורדת הפיצ'ר של OTHEROS - הנושא הזה נטחן עד דק. קשה לבדוק מכל הכיוונים היום חומרה ותוכנה לפני שהיא יוצאת לשוק אם רוצים שהיא תהיה רלבנטית, מאוד קשה. אם תעשה את זה תגלה שאתה לא בתחרות אפילו. עושים פאצ'ים, גם של אבטחת מידע. הOTHEROS הוא טעות מבחינתי, כי אם היו עושים חושבים היו מגלים שזה משאיר את המכשיר פתוח לפריצות (לא ידוע אילו בדיוק ובאיזו רמה). כמו שציינתי, אם היו ממתינים לבדוק גם את זה, כמה זמן היה עובר עד שסוני הייתה מוציאה את הקונסולה מעבר לשנה איחור אחרי האחרות ? שנתיים ? שלוש ? שנה ? היית מחכה להם ?
אני לא עיוור לכלום, אני מודע לאופציות שלי, אבל אני לא יכול לבוא למישהו שמוכר תוכן או חומרה ולהגיד לו - אל תעשה לי יותר מדי שינויים.
קוריוז אחרון: אצלי בעבודה נעלו את המחשבים כולם ליוטיוב ולפייסבוק, כולנו כעסנו בהתחלה, הרי המחשבים אמורים להיות מסוגלים לעשות את זה כשאני בבית, אבל החסימה הייתה חד משמעית ולא ניתנת לשינוי. היו פרצות לנושא ? בטח. אבל אם תעשה את זה יעיפו אותך מהעבודה, גם אם רק גלשת מהבית, למה ? כי המחשב ניתן למטרה מסויימת. לא תיראה אותי הולך למנכ"ל ואומר לו את זה. אז מצאתי כיוונים אחרים, אבל לא התלוננתי בגלוי.
Vocare Ad Regnum

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Malcontent כתב:אוריאל, תיאוריית הקונספירציה שלך מנותקת לחלוטין מהמציאות. מעבר לעובדה שאתה החלטת שמיקרוסופט התחילו לחלק באנים בשביל לגרום לאנשים לקנות עוד קונסולות, יש לך תמיכה בתיאוריה הזאת? אתה טוען שמיקרוסופט התחילו לחלק באנים בזמן האחרון - זה פשוט לא נכון. באנים חולקו כל הזמן ולפחות פעם בשנה היה גל באנים גדול. בשנה שעברה היה גל גדול במיוחד, וזה בגלל שמיקרוסופט מצאו דרך ודאית לזהות קונסולות פרוצות.
כשהאקסבוקס 360 הושקה לקח זמן עד שפרצו אותה, היא לא הושקה כשהיא פרוצה ולא כשברור שניתן לפרוץ אותה בקלות. מאז הפריצה ועד היום הפורצים עושים מאמצים מאוד גדולים שלא להתגלות מכיוון שמיקרוסופט מאז ומתמיד חיפשה קונסולות פרוצות וחילקה באנים. הם גם עשו שינויי חומרה בכל דגם חדש של הקונסולה שיצא כדי להקשות על הפורצים ולחסום את אפשרות הפריצה. כדאי שתבדוק את העובדות לפני שאתה זורק האשמות.

אני לא יודע למה נדמה לך שכל כך קל לעשות קונסולה בלתי פריצה. אנחנו נמצאים היום בדור השביעי של הקונסולות, וזאת הפעם הראשונה בהיסטוריה שקונסולה לא נפרצה. נכון שיש מהנדסים מוכשרים, אבל יש גם האקרים מוכשרים שעובדים קשה ומשקיעים זמן וכסף בשביל לפרוץ את ההגנות החדשות.
אתה טוען שאתה לא קוזאק, אבל מצד שני אתה מצהיר שאם חברה תחסום את האפשרות לפרוץ את הקונסולה שלה, אתה תתלונן על זה.
בנוסף, יש את הטענה המוזרה שלך שבהתחלה איפשרו פיראטיות אבל עכשיו פתאום הרווחים מהמשחקים הם מה שיכניס יותר - בתחילת החיים של הקונסולה ההפסד על כל חתיכה שנמכרת גבוה הרבה יותר ממה שהוא עכשיו. מבחינה כלכלית הרבה יותר הגיוני להקפיד שהקונסולה תהיה סגורה בתחילת החיים ואז לאפשר פריצה מאשר לאפשר פריצה בתחילת החיים ואז לסגור את הפירצה אחרי שכבר ספגת הפסדים כבדים על מכירות חומרה בהפסד בלי להרוויח לצידן את התמלוגים על מכירות תוכנה.
...
מי אמר שהם מחלקים באנים כדי למכור קונסולות ? אם זה מה שהבנת אז אולי לא הסברתי כמו שצריך.
אני אומר שכל עוד הם היו צריכים למכור מכשירים (ע"מ שיהיו להם הרבה לקוחות שיכניסו להם הרבה כסף אח"כ) אז המכשיר היה פריץ . ברגע שהיו מספיק מכשירים בחוץ והיה אפשר להרוויח כסף גדול ממכירת משחקים אז המכשיר נחסם.איפה ראית שאמרתי שרק בזמן האחרון היו באנים?
בקשר לטענה השניה , לא מבין את ההגיון שלך . . .מה שהכי חשוב בתחילת החיים של הקונסולה הוא למכור אותה , שיהיו כמה שיותר לקוחות עם המכשיר בבית , הדבר הכי לא הגיוני לעשות הוא לחסום אותה מההתחלה כי אז אף אחד לא יקנה אותה . . ככה שהיא פרוצה כולם קונים וכמה שנים אחרי זה כשחוסמים אותה אז כבר כולם תקועים איתה ללא אלטרנטיבה ...זה המצב המושלם מבחינה כלכלית....זה אמנם לא מונופול אבל זה הכי קרוב שהם יכולים להגיע

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Huber כתב: הנה דוגמא - PSN PLUS, מה בדיוק השירות הזה מפריע לך? כבעל PS3 שלא התחבר לשירות אני לא רואה שום שינוי בשירות שקיבלתי מסוני. ה PSN PLUS מאפשר לך לקבל שירות נוסף בתשלום אבל לא גורע במאומה מהשירות שניתן עד היום בחינם. גם היום אני יכול לשחק ברשת ב PS3 חינם ולעשות כל מה שיכלתי לפני השירות הזה - בחינם. שום דבר לא ירד או השתנה לרעה.

לגבי "חוסר מחויביות של החברה" - תראה לי עוד מכשיר בשוק שהוספו לו כ"כ הרבה פיטצ'רים במהלך שנות קיומו כמו הקונסולות של הדור הנוכחי ונמשיך את הדיון, סבבה?
...
באמת כל הכבוד לסוני שהוסיפו את כל הפיצ'רים המדהימים שהם הוסיפו.
לגבי PSN PLUS , הוא באמת לא מפריע לי יותר מדי ,רק שאני מאמין שבעתיד הלא רחוק הוא יפריע לי מאוד כש(לדעתי) יהיו פחות פחות דמואים בPSN הרגיל למשל, או כשלא יתאפשרו יותר הורדות סרטים וסדרות למשל למנויים רגילים , או כשיתחילו לצאת משחקים כמו בטלפילד הירוס שאפשר לשחק בהם ברשת בחינם אבל המשחק מסורס ואם באמת תרצה לשחק כמו בנאדם תצטרך להיות מנוי בPLUS .
תתעוררו חברים , ככה מתחילה זליגת תוכן . יש כל כך הרבה דוגמאות לזה (למשל ערוצי הספורט . . רגע..בעצם , כל ערוצי התוכן ה"איכותי" בישראל)...
לגבי מי שחושב שאנשים לא יכולים לשלם כדי לשחק אונליין יש לי רק דבר אחד להגיד :XBOX LIVE

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

באנים היו מאז שהיו פריצות לאקסבוקס. זה מוכיח שהטיעונים שלך בנושא לא נכונים.
בקשר לרשת בתשלום - ביום שבו PSN יהיה ברמה של Xbox Live, אני אהיה מוכן לשלם על השירות, בדיוק כמו שאני מוכן לשלם על לייב (בהסתייגות אחת - כשזה יקרה אני אבחר באחד משני השירותים, אני לא אשלם על שניהם).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

http://us.playstation.com/support/answe ... m?a_id=361
מסמך מפברואר אם אני לא טועה 09' (אולי אוק') כלומר עוד לפני שהעניין הזה עלה בכלל.
ואני מעריך שזה כתוב בכל המסמכים - אם מישהו רוצה למצוא את המסמך המקורי הישן - בכיף.

ההערה השלישית אומרת:
"If your video files are copy protected, they may not play on the PlayStation 3 system."

והשנייה:
"Some video files distributed over the Internet have playback restrictions. For details, contact the content provider."

בקיצור - לפני שנמשיך - או לפני שהתחלנו היינו צריכים לבדוק את התנאים המדוייקים שסוני רשמו בעצמם.
כל מה שהם הוסיפו מבחינתם זו דרך לוודא שמה שהם רצו יתבצע.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

אגב, ההגנה הזאת קיימת בפלייסטיישן כבר מנובמבר 09, פשוט רק עכשיו מישהו עם בלוג פופולרי נתקל בזה ועשה מהעניין רעש ברשת.

ashk
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942

שליחה

איזו לוגיקה מעוותת יש לאנשים:!: 8O

Huber (ואחרים), כל הכבוד, אבל לא חבל לכם על המאמץ? הרי זה אבוד, כמו מלחמה בטחנות רוח.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

Malcontent - עכשיו זה צץ כי רק לאחרונה יצאו סרטים עם ההגנה הזו מובנית בתוכם (שכבר נפרצה ד"א למיטב הבנתי). אבל כפי שאיתי הראה פה, סוני אמרו בפה מלא שקבצים לא חוקיים לא ינוגנו, ככה שהנושא סגור מבחינתי.

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

רק שאלה קטנה ,אשמח לקבל תשובה.

לאחר שאני מוריד את העדכון המדובר ל PS3, אם אני לדוגמא מוריד סרט MKV וממיר אותו ל PS3, מעביר את הסרט לזיכרון נייד ומחבר אותו לקונסולה( הקונסולה שלי אינה מחוברת און ליין) אז לא אוכל לראות את הסרט ???

תודה .

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

כרגע אין בעייה. יש גם דרך לעקוף את התוכנה וגם מדובר רק באיזה שני סרטים בלבד.

liviur
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 697

שליחה

כרגע אם תוריד ריפ של הסרטים האלו שלא ספציפית טופל - גם אם תמיר או תשים על אמצעי אחסון חיצוני עדיין הסרט לא יעבוד / יהיה ללא סאונד אחרי כמה דקות.

אי אפשר להוריד את זה בצורה אלמנטרית.

ליביו

eyk77
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

ניסיתי להריץ סרט mkv והמכשיר עשה לי mute , בקיצור אני קונה עכשיו סטרימר, אני שמח שאנשים רגועים כי בשלב זה הסדרות רצים חלק ( כניראה סדרות להוריד זה בסדר) עכשיו אם המכשיר ילך לעולמו אני בטוח שלא אקנה ps3 חדש אלא xbox .

חזור אל “קונסולות”