מספיק כבר עם ה facebook הזה ! (נשברתי גם אני!!!!)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

moco כתב: מה זה החיים הממשיים? אולי תקשורת המונים דווקא מאפשרת לאנשים להיות יותר מחוברים.
...
על זה בדיוק אני מדבר. הטענה שלי הוא שהחיבור הוא לשום מקום, או אם תרצה החיבור הוא למרחב וירטואלי שחסר את מה שהמרחב הממשי נותן. מכיוון שהחיבור הוא לשום מקום ( ממשי ), הוא הופך לעניין עצמו כך שלמעשה לא ממש חשוב איזה מסרים מועוברים בין האנשים ( אם בכלל מועוברים ), חשוב עצם החיבור עצמו. אם אין מסר ותוכן אין תהליך תקשורתי אמיתי.

שים לב,
הם יושבים באותה כיתה אבל מתקשרים דרך פייסבוק. פשוט הזוי.

"מי שלא בפייסבוק - לא באמת מכירים אותו. אפילו מי שבא לבית ספר וכותב בפייסבוק, אז כולם עושים לו לייק וככה אנחנו יודעים מי הגיע לבית ספר"

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

לגבי הציטוט האחרון, אני חושב שאתה מתייחס ברצינות יתר להגזמה של ילדה.
אתה באמת חושב שהם לא מדברים בבי"ס?
הFB החליף (חלקית) את התקשורת הSMS, צ'אט וטלפון. גם האחרונים לא מנעו תקשורת ישירה בבי"ס.

החיבור הוא לא לשום מקום. אני מסכים שאין הרבה תוכן ממשי במסרים בין הילדים שם, אבל גם זה לא חידוש של FB. שמעת פעם איך מתנהלת שיחת טלפון בין שתי נערות?
משה

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

אני חושב שהגזמת לחלוטין.
החכמה היא שכאן באינטרנט - הרבה יותר קל ופשוט לדבר על דברים, אנשים מרגישים יותר חופשיים.

אני לא חושב שבחיים הייתי מארגן מפגש צפייה במשחק כדורגל, בבית של מישהו אחר, כשאני מכיר את רוב האנשים רק מהאונליין, ואת רובם בכלל לא מהאופליין.
FB ופורומים נותנים לך אפשרות להכיר אנשים - בעלי מכנה משותף, להכיר אותם ברמה גבוהה יותר.
נותן להם נושאים לשיחה כזו או אחרת.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673

שליחה

Lior_M כתב:
שים לב,
הם יושבים באותה כיתה אבל מתקשרים דרך פייסבוק. פשוט הזוי.

"מי שלא בפייסבוק - לא באמת מכירים אותו. אפילו מי שבא לבית ספר וכותב בפייסבוק, אז כולם עושים לו לייק וככה אנחנו יודעים מי הגיע לבית ספר"

ליאור
...
ליאור, הם יושבים באותה כיתה ומתקשרים בפייסבוק כי כך הם יכולים להתקשר מבלי להרעיש או להיפך, כולם יכולים "לצעוק" ועדיין יהיה סדר כלשהו.

אני ממש מצטער,
אהיה מוכן לשבת ולנהל איתך דיון בעניין המחקר שלך, אבל כמי שמכיר את שני העולמות טוב מאוד, אני חושב שהמסקנות שלך מרחיקות לכת, שלא לומר מוטעות.
העולם הזה הוא חיי מתמיד, ולו רק בגלל היכולת לתקשר טוב יותר בין אנשים.
כמי שמכיר את העולם החדש, אני יכול להגיד שבד"כ יש שימוש מוגזם בישום כלשהו עד שהשימוש מתאזן.
Facebook גם מקרב בין אנשים, אנשים שלא מסוגלים ביום יום להתקשר לכל החברים שלהם (גם עם חבר אמיתי לא מדברים כל יום) אבל כן מעוניינים לדעת מה שלומם ובראשם.
לסיום, דוגמא אשר לא משליכה על הכלל: בשבוע שעבר, שהייתי בטיול באירופה, כתבתי שאהיה בפריז. קרוב משפחה מדרום אמריקה הציע להפגש ואני בכלל לא ידעתי שהוא גם יהיה באיזור וכל זאת בגלל הפייסבוק. (בסוף לא נפגשנו כי לא הייתה התאמה בתאריכים, אבל הבנת את העניין)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

אם כבר דוגמאות...
מישהי שהייתה איתי בצבא - וגם בצבא בקושי דברנו - פנתה אליי לפני כמה ימים, לבדוק אם אני מכיר מישהו שמחפש מעצב גרפי כי יש לה חברה שמחפשת. אני לא חושב שבחיים היא הייתה מתקשרת אליי.
ומה שבני הנוער אומרים לגבי חדשות - שגם זה הם מקבלים מפייסבוק, זה רק בגלל שלא פעם - מישהו נתקל בחדשות מעניינות - ומפיץ אותם לחברים שלו, או לחלופין - אתה נרשם פשוט לקבוצה של חברת חדשות או של אתר חדשות - ומקבל את החדשות אליך.
פייסבוק גם מרים מחסומים - כמו שנסים אמר - יש מצב שמישהו לא טוב בתקשור ביום יום, או שיש לו איזה "סטיגמה" שדווקא הפייסבוק יכול לעזור לו לשבור אותה ואח"כ - גם מחוץ לפייסבוק - המצב ישתפר.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

טוב, איתי, במקרה שלך זה ממש חבל הצלה סוציאלי
מי היה שומר איתך על קשר אחרת? :wink:

אתם יודעים, אפשר לומר את אותו הדבר על הפורום,
1. זה גוזל זמן
2. יכול להיות שעדיף לקבוע בחנות או אצל מישהו בבית ולדסקס עינינים שונים

העובדות הן:
1. בפורומים כאן הכרנו אנשים עם תחומי ענין דומים לשלנו
2. אנחנו מתקשרים איתם (בדרך כלל) במדיה הוירטואלית הזו
זה קצת כמו פייסבוק, לא?

פייסבוק זו פלטפורמה (כמו פורומים). כל אחד (או קבוצה) יוצק לתוכה את התוכן המתאים לו
העם דורש..... כל מיני דברים

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

אבי,
שופך שמן למדורה :-)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

נראה לי אחלה רעיון לפתוח קבוצת פייסבוק נגד הפייסבוק...
סתם להדגיש את האבסורד. :wink:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

theAman כתב:נראה לי אחלה רעיון לפתוח קבוצת פייסבוק נגד הפייסבוק...
סתם להדגיש את האבסורד. :wink:
...
אבל אם אני לוחץ על הצטרף אני אומר כן
ואם אני לא מצטרף אני אומר כן
מה עושים!!! :) ??

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

זה בדיוק הפרדוקס...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

אני בלופ
תפתור את זה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

[left]Report: Facebook CEO Doesn't Care About Privacy[/left]

http://www.dailytech.com/Report+Faceboo ... e18261.htm

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

uris,

מה לא בסדר עם זה? דווקא העובדה שמקדמים ספרים באופן הזה רק יגביר את קריאת הספרים, לא?

theAman,

פתח קבוצה:
if 1,000,000 people join - we'll close down Facebook!

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

oferlaor כתב:uris,

מה לא בסדר עם זה? דווקא העובדה שמקדמים ספרים באופן הזה רק יגביר את קריאת הספרים, לא?

theAman,

פתח קבוצה:
if 1,000,000 people join - we'll close down Facebook!
...
:lol:

הקטע הוא שאני לא יודע איך סוגרים את הקבוצה שפתחתי :)
עוד מעט אני אחפש בגוגל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

אבי - צד שמאל למטה בד"כ יש משהו בסגנון.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

איתי,
צריך למחוק את כל מי שחבר בקבוצה, ויש ג'וב אוטומטי של השרתים של פייסבוק שמוחק קבוצות ריקות.

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist

שליחה

פייסבוק זה קדמה

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316

שליחה

האמת שבהתחלה הפייסבוק שימש אותי קצת עם חברים פה ושם הפעילו עליי לחץ בוא תעשה וויצא לי להציץ קצת וזה היה נראה נחמד ומעניין (בעיקר לראות תמונות מביכות ומטומטמות של אנשים).
אבל היום די היתמתנתי עם זה, שוקל פעמיים לפני שמוסיפים חברים (ויש מעצבנים שמבקשים המון פעמים), כבר לא עושה BEACME A FAN (ז"ל) לכל דבר שאני אוהב וכאלה.
הפייסבוק שלי הפך לסוג של קורא RSS מחוכם שכזה, מביא לי עידכונים מכל האתרים שאני אוהב, אתר אחד מעלה כתבה חדשה כשאני לא באתר, אני רואה את זה בעידכונים מיידים. אם אני רוצה לדעת מתי יצא דיסק חדש של להקה אהובה? נכנסים לעמוד שלהם ובודקים. אני מעוניין לקנות מוצר מסוים? מצטרפים לעמוד של החברה ולפעמים יש הנחות על מוצרים שלהם.

מה שאותי מרגיז זה כל הקבוצות האלו שרצות שם שכל בן אדם שוני שרוצה להראות לנו תמונות כאלה ואחרות ואז החברים מצטרפים וזה מטנף את העמוד עידכונים.
פשוט צורם לי בעין לראות אנשים שעושים סמיילים או רושמים שטויות ועושים להם לייק ורושמים להם בתגובה בולשיט כשזה ואחר.
מלבד זה לאחרונה יותר ויותר אנשים מעלים תמונות שטויות של עצמם או תמונות כפולות ומטושטשות ופשוט ממלאים את האתר בהמון ג'אנק (לעת ימים הבנתי שזו מגמה כמו פתיחת קבוצות טיפשיות).

לאן זה יתפתח אין לי תשובה, מה שכן זה יהיה מעניין לעקוב אחר ההיתפתחויות של האתר (בארה"ב פייסבוק עם יותר כניסות מגוגל! ).

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

Beta כתב:האמת שבהתחלה הפייסבוק שימש אותי קצת עם חברים פה ושם הפעילו עליי לחץ בוא תעשה וויצא לי להציץ קצת וזה היה נראה נחמד ומעניין (בעיקר לראות תמונות מביכות ומטומטמות של אנשים).
אבל היום די היתמתנתי עם זה, שוקל פעמיים לפני שמוסיפים חברים (ויש מעצבנים שמבקשים המון פעמים), כבר לא עושה BEACME A FAN (ז"ל) לכל דבר שאני אוהב וכאלה.
הפייסבוק שלי הפך לסוג של קורא RSS מחוכם שכזה, מביא לי עידכונים מכל האתרים שאני אוהב, אתר אחד מעלה כתבה חדשה כשאני לא באתר, אני רואה את זה בעידכונים מיידים. אם אני רוצה לדעת מתי יצא דיסק חדש של להקה אהובה? נכנסים לעמוד שלהם ובודקים. אני מעוניין לקנות מוצר מסוים? מצטרפים לעמוד של החברה ולפעמים יש הנחות על מוצרים שלהם.

מה שאותי מרגיז זה כל הקבוצות האלו שרצות שם שכל בן אדם שוני שרוצה להראות לנו תמונות כאלה ואחרות ואז החברים מצטרפים וזה מטנף את העמוד עידכונים.
פשוט צורם לי בעין לראות אנשים שעושים סמיילים או רושמים שטויות ועושים להם לייק ורושמים להם בתגובה בולשיט כשזה ואחר.
מלבד זה לאחרונה יותר ויותר אנשים מעלים תמונות שטויות של עצמם או תמונות כפולות ומטושטשות ופשוט ממלאים את האתר בהמון ג'אנק (לעת ימים הבנתי שזו מגמה כמו פתיחת קבוצות טיפשיות).

לאן זה יתפתח אין לי תשובה, מה שכן זה יהיה מעניין לעקוב אחר ההיתפתחויות של האתר (בארה"ב פייסבוק עם יותר כניסות מגוגל! ).
...
לא שכנעתם אותי ...פייסבוק = סלט של שטויות ....(שבפנים אולי יש כמה ירקות מזינים...אבל הסלט הסלט מלא שטויות...)

חזור אל “ללא קשר”