הרבה כסף, אבל אתה מקבל נוחות בלי שום תחרות.
זה כמו לשאוב מים לבד מול פשוט לפתוח את הברז. יש גבול להתעללות
איציק - מגניב!
היה לי פעם חזירון כזה שגם עשה אוינק אוינק. קניתי בארה"ב.
(בארץ כנראה אסור למכור כאלה כי הם לא כשרים).

זה זה - 139 ש"ח.moti_r כתב:יש כאן שרשור על מטחנת דיסקיות (שבה אתה מכוון את גובה הטחינה והוא נשאר קבוע) בוואלה שופס, שעולה לא הרבה יותר מהמטחנה הזו....

בכיף ...itzik_vip כתב:מוטי אני אביא את המטחנה למפגש ביום חמישי זה ייתן הרבה תשובות
כפיר אולי תוכל להביא גם את המטחנה שקנית מ- ''טישלר'' ?...

קודם כל יש מצב. זה בדיוק מה שאני עושה בחודשים האחרונים במשרד מדי יום. בד"כ יוצא לי לטחון את הקפה תוך כדי שיחה, ולכן אני לא שם לב לדקה או שתיים שדרושות לטחינה.moti_r כתב:תגידו, מצטער שאני קצת party pooper אבל מה בדיוק תעשו עם המטחנה הזו?
65$ עבור גימיק כמעט חד-פעמי?
הרי אין מצב שמישהו באמת ישב ויטחן לעצמו אספרסו 2-3 דק', כדי לקבל טחינה שהיא זהה למה שכל מטחנה חשמלית פשוטה נותנת תוך מס' שניות בודדות....
אתה משווה קפה שנטחן ממש לפני החליטה לקפה שנטחן שעות רבות קודם לכן?ולקחת לטיולים נשמע לי הזוי. מה בדיוק תעשה עם קפה טחון טרי בטיול? מכסימום אתה מכין קפה שחור, וגם ככה אתה בטיול... טחן בבית בבוקר וסגור ענין. במיוחד שכשבטיול צריך כמות יחסית גדולה כי אתה לא שותה לבד....
יש חיסרון גדול נוסף - מטחנת להבים דורשת הרבה נענועים ושקשוקים כדי להפטר מגושים ששנדבקים לדפנות ולציר. עבורי ה-Hario נוחה בהרבה, וכמובן שהטחינה האחידה והשליטה על העובי שלה עדיפים בכל שיטת חליטה (גם אם לא קריטיים כמו באספרסו).moti_r כתב:יש שיש חסרון למטחנת סכינים והוא שאין דרך לוודא שכל פעם מקבלים את אותו עובי טחינה, כי עובי הטחינה תלוי בכמה זמן אתה טוחן (ככל שטוחנים יותר זמן, מקבלים יותר דק, בדיוק כמו מעבד מזון)....
למקינטה נראה שמדובר בפתרון מצויין, אם כי שניים מארבעת המדרגים בוואלה נתנו לה ציונים נמוכים מאוד. מעניין מדוע...יש כאן שרשור על מטחנת דיסקיות (שבה אתה מכוון את גובה הטחינה והוא נשאר קבוע) בוואלה שופס, שעולה לא הרבה יותר מהמטחנה הזו....

פיספסת שתי נקודות חשובות:moti_r כתב: 1. אני לא מבין. אתה עכשיו מדבר על מכונה עם מגביר קרמה? חשבתי שמדברים על אספרסו, לא על תואמים......
ואת זה אתה כותב כאחד שברשותו שתי סוגי המטחנות? כי לי כן יש את שתיהן, ואני יכול להעיד שהטחינה במטחנת להבים הרבה פחות נוחה והרבה יותר מייגעת ומעצבנת מאשר טחינה עם מטחנה ידנית. אתה יכול להסביר מדוע כל כך חשוב לך להיות party pooper ולחרבן על הניסיון ועל חווית השימוש של אחרים? כי אתה נלחם כאן בחירוף נפש נגד פתרון שאחרים משתמשים בו ומרוצים, מבלי שלך יש ניסיון רלוונטי שונה.עם מכונה אוטומטית של משרד, אתה לא תרגיש בהבדל גם אם תטחן במטחנת להבים חשמלית שעולה חצי ממחיר המטחנה הידנית, וגם עובדת מהר יותר (כולל האי נוחות שבנקיונה)....
קודם כל זה יכול להיות גם 7 שעות (עד הקפה שבסוף הטיול). ההבדל בפרק הזמן הזה בהחלט מורגש כשמשתמשים במכונת אספרסו. האם הוא מורגש בבריקה? בקרוב נדע.2. אני בהחלט משווה קפה שנטחן לפני כמה שעות לקפה שנטחן במקום, בטח שמדובר בטיולים. אף אחד לא ישים לב לשום הבדל אם הקפה נטחן בבית 4 שעות קודם....
1. לא חייבים לשתות קפה שחור. אני מתכוון לרכוש בקרוב בריקה במיוחד למטרה הזו.אבל *כולם* ישימו לב לכך שמהרגע שמישהו אמר "בואו נכין קפה שחור" ועד שהכנת מספיק קפה טחון (תורכי, כן? זה בטח לוקח 5 דק' למנה) ל-4-5 אנשים, החבר'ה גם חזרו הביתה ורואים "פסוקו של יום"......
היא יכול להתאים בדיוק לדברים שעליהם דובר - (1) שימוש במשרד (2) קמפינג וטיולים (3) תחליף למטחנת דיסקיות חשמלית עבור מי שלא יכול להרשות לעצמו לקנות מטחנה כזו, וכן רוצה להנות מקפה אספרסו עכשיו ולא בשנה הבאה.אני פשוט רוצה לוודא שלא יווצר כאן רושם, מתוך ההתלהבות של כולנו, שמטחנה כזו באמת עשויה להיות תחליף ראוי למטחנה חשמלית איכותית....

נפתח מועדון סודי של מטחנות ידניות!boren כתב:תתחדש!![]()
אני חושב שאחת הנקודות שהתפספסו בדיון הוא הכיף שבטחינה הידנית. הטחינה לא מרגישה כמו מטלה שמחכים שתסתיים, אלא כפעילות כיפית שבסופה מקבלים קפה טוב. אני מקווה שגם הניסיון שלך יהיה חיובי כמו שלי....