המלצה למטחנת דיסקיות ידינית מ-ע-ו-ל-ה יאלה קנייה קבוצתית :P

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

pup, צודק לגבי המחיר. אבל פי 5 נשמע מפחיד, בזמן שההפרש הוא למעשה 700 ש"ח.
הרבה כסף, אבל אתה מקבל נוחות בלי שום תחרות.
זה כמו לשאוב מים לבד מול פשוט לפתוח את הברז. יש גבול להתעללות :)

איציק - מגניב! :)
היה לי פעם חזירון כזה שגם עשה אוינק אוינק. קניתי בארה"ב.
(בארץ כנראה אסור למכור כאלה כי הם לא כשרים).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1014

שליחה

זה לא סתם חזיר, זה חזיר האהבה (l) (שימו לב ללחצן שלו)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

למי יש בבית חביתוש ידני, מכונת מנוף חייבת להיות גם מטחנה ידנית.
רק בגלל האנטי של מוטי אני אלך על הדבר האמיתי בסוף - זסנהאוס.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מוטי אני אביא את המטחנה למפגש ביום חמישי זה ייתן הרבה תשובות

כפיר אולי תוכל להביא גם את המטחנה שקנית מ- ''טישלר'' ?

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

איציק רעיון מצוין.
ככה אני אדע אם להזמין את הKYOCERA
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

moti_r כתב:יש כאן שרשור על מטחנת דיסקיות (שבה אתה מכוון את גובה הטחינה והוא נשאר קבוע) בוואלה שופס, שעולה לא הרבה יותר מהמטחנה הזו.
...
זה זה - 139 ש"ח.
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=JIOPCG105

ויש חנות במרחק הליכה מהעבודה שלי שמוכרת את זה ב-130.
(לפחות לפי זאפ)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

itzik_vip כתב:מוטי אני אביא את המטחנה למפגש ביום חמישי זה ייתן הרבה תשובות

כפיר אולי תוכל להביא גם את המטחנה שקנית מ- ''טישלר'' ?
...
בכיף ...

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

moti_r כתב:תגידו, מצטער שאני קצת party pooper אבל מה בדיוק תעשו עם המטחנה הזו?
65$ עבור גימיק כמעט חד-פעמי?

הרי אין מצב שמישהו באמת ישב ויטחן לעצמו אספרסו 2-3 דק', כדי לקבל טחינה שהיא זהה למה שכל מטחנה חשמלית פשוטה נותנת תוך מס' שניות בודדות.
...
קודם כל יש מצב. זה בדיוק מה שאני עושה בחודשים האחרונים במשרד מדי יום. בד"כ יוצא לי לטחון את הקפה תוך כדי שיחה, ולכן אני לא שם לב לדקה או שתיים שדרושות לטחינה.

מעבר לכך, מטחנה שמסוגלת לטחון מספיק דק לאספרסו עולה 1000 ש"ח. למי שלא רוצה להשקיע כל כך הרבה כסף ה-Hario נותנת פתרון כלכלי מאוד. עם זאת, למכונה ללא מגביר קרמה דרושה טחינה דקה שדורשת יותר זמן והופכת להיות באמת מייגעת. אני לא בטוח שהייתי בוחר להשתמש בה אם המכונה הייתה כזו (בסאקו במשרד יש כמעט בוודאות מגביר קרמה).
ולקחת לטיולים נשמע לי הזוי. מה בדיוק תעשה עם קפה טחון טרי בטיול? מכסימום אתה מכין קפה שחור, וגם ככה אתה בטיול... טחן בבית בבוקר וסגור ענין. במיוחד שכשבטיול צריך כמות יחסית גדולה כי אתה לא שותה לבד.
...
אתה משווה קפה שנטחן ממש לפני החליטה לקפה שנטחן שעות רבות קודם לכן?

לגבי כמות הקפה, הפתרון דומה למה שקורה במשרד - כשאנשים נוספים רוצים קפה הם טוחנים בעצמם.
moti_r כתב:יש שיש חסרון למטחנת סכינים והוא שאין דרך לוודא שכל פעם מקבלים את אותו עובי טחינה, כי עובי הטחינה תלוי בכמה זמן אתה טוחן (ככל שטוחנים יותר זמן, מקבלים יותר דק, בדיוק כמו מעבד מזון).
...
יש חיסרון גדול נוסף - מטחנת להבים דורשת הרבה נענועים ושקשוקים כדי להפטר מגושים ששנדבקים לדפנות ולציר. עבורי ה-Hario נוחה בהרבה, וכמובן שהטחינה האחידה והשליטה על העובי שלה עדיפים בכל שיטת חליטה (גם אם לא קריטיים כמו באספרסו).
יש כאן שרשור על מטחנת דיסקיות (שבה אתה מכוון את גובה הטחינה והוא נשאר קבוע) בוואלה שופס, שעולה לא הרבה יותר מהמטחנה הזו.
...
למקינטה נראה שמדובר בפתרון מצויין, אם כי שניים מארבעת המדרגים בוואלה נתנו לה ציונים נמוכים מאוד. מעניין מדוע...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אני לא אצטט כי יהיה לנו כאן בלאגן ציטוטים, אבל אתייחס לנקודות החשובות:

1. אני לא מבין. אתה עכשיו מדבר על מכונה עם מגביר קרמה? חשבתי שמדברים על אספרסו, לא על תואמים...
עם מכונה אוטומטית של משרד, אתה לא תרגיש בהבדל גם אם תטחן במטחנת להבים חשמלית שעולה חצי ממחיר המטחנה הידנית, וגם עובדת מהר יותר (כולל האי נוחות שבנקיונה).

2. אני בהחלט משווה קפה שנטחן לפני כמה שעות לקפה שנטחן במקום, בטח שמדובר בטיולים. אף אחד לא ישים לב לשום הבדל אם הקפה נטחן בבית 4 שעות קודם. אבל *כולם* ישימו לב לכך שמהרגע שמישהו אמר "בואו נכין קפה שחור" ועד שהכנת מספיק קפה טחון (תורכי, כן? זה בטח לוקח 5 דק' למנה) ל-4-5 אנשים, החבר'ה גם חזרו הביתה ורואים "פסוקו של יום"...

שמעו, אני לא נגד מטחנה ידנית. לא יציא לי לשחק עם אחת כזו, ואני אשמח לראות אותן ביום חמישי.
אני פשוט רוצה לוודא שלא יווצר כאן רושם, מתוך ההתלהבות של כולנו, שמטחנה כזו באמת עשויה להיות תחליף ראוי למטחנה חשמלית איכותית.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

moti_r כתב: 1. אני לא מבין. אתה עכשיו מדבר על מכונה עם מגביר קרמה? חשבתי שמדברים על אספרסו, לא על תואמים...
...
פיספסת שתי נקודות חשובות:

1. ה-Hario מסוגלת בהחלט לטחון מספיק דק כדי לסתום את הסילביה וגם את הגאג'יה Tebe שיש לי בבית. היא גם מסוגלת לספק שוט זנב עכבר ברגע שמוצאים את השילוב הנכון של עובי טחינה, כמות קפה ועוצמת דחיסה.
2. לא כתבתי שלסאקו במשרד יש מגביר קרמה, אלא שאני חושד שיש לה כזה. אני לא יודע בוודאות כי לא פירקתי אותה לבדוק.
עם מכונה אוטומטית של משרד, אתה לא תרגיש בהבדל גם אם תטחן במטחנת להבים חשמלית שעולה חצי ממחיר המטחנה הידנית, וגם עובדת מהר יותר (כולל האי נוחות שבנקיונה).
...
ואת זה אתה כותב כאחד שברשותו שתי סוגי המטחנות? כי לי כן יש את שתיהן, ואני יכול להעיד שהטחינה במטחנת להבים הרבה פחות נוחה והרבה יותר מייגעת ומעצבנת מאשר טחינה עם מטחנה ידנית. אתה יכול להסביר מדוע כל כך חשוב לך להיות party pooper ולחרבן על הניסיון ועל חווית השימוש של אחרים? כי אתה נלחם כאן בחירוף נפש נגד פתרון שאחרים משתמשים בו ומרוצים, מבלי שלך יש ניסיון רלוונטי שונה.

אגב, אתה טוען שהתוצאה עם מטחנת להבים במכונה עם מגביר קרמה מקבילה לזו שאפשר לקבל עם מטחנת דיסקיות? לא בדקתי את זה, אבל אני מבטיח לנסות ולדווח.
2. אני בהחלט משווה קפה שנטחן לפני כמה שעות לקפה שנטחן במקום, בטח שמדובר בטיולים. אף אחד לא ישים לב לשום הבדל אם הקפה נטחן בבית 4 שעות קודם.
...
קודם כל זה יכול להיות גם 7 שעות (עד הקפה שבסוף הטיול). ההבדל בפרק הזמן הזה בהחלט מורגש כשמשתמשים במכונת אספרסו. האם הוא מורגש בבריקה? בקרוב נדע.
אבל *כולם* ישימו לב לכך שמהרגע שמישהו אמר "בואו נכין קפה שחור" ועד שהכנת מספיק קפה טחון (תורכי, כן? זה בטח לוקח 5 דק' למנה) ל-4-5 אנשים, החבר'ה גם חזרו הביתה ורואים "פסוקו של יום"...
...
1. לא חייבים לשתות קפה שחור. אני מתכוון לרכוש בקרוב בריקה במיוחד למטרה הזו.
2. גם קפה שחור לא חייבים לטחון לעובי של אבק. נסה ותראה.
אני פשוט רוצה לוודא שלא יווצר כאן רושם, מתוך ההתלהבות של כולנו, שמטחנה כזו באמת עשויה להיות תחליף ראוי למטחנה חשמלית איכותית.
...
היא יכול להתאים בדיוק לדברים שעליהם דובר - (1) שימוש במשרד (2) קמפינג וטיולים (3) תחליף למטחנת דיסקיות חשמלית עבור מי שלא יכול להרשות לעצמו לקנות מטחנה כזו, וכן רוצה להנות מקפה אספרסו עכשיו ולא בשנה הבאה.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 21/03/2010 16:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

BOREN,

האינפוטים שלך כאן מעניינים ובהחלט מחזקים את כדאיות הרכישה של מטחנה שכזו (גם אם היא 65 דולר) ותודה.

מה שכן לא כ"כ אהבתי את השפה שהשתמשת בה, לאור האוירה החיובית והכיפית מאוד בפורום הזה אני חושב שניתן להשתמש בשפה עדינה יותר, זו רק דעתי האישית ואני מקווה שתקבל את זה ברוח חיובית.
שוב תודה על המידע השימושי.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

pup26, יש לי בעיה עם התנצחות חסרת תוחלת. הדברים שכתבתי מבוססים על ניסיון עם ארבע המטחנות שברשותי - להבים של מולינייה, דיסקיות ידנית של Hario, דיסקיות חשמלית של סוליס, ודיסקיות חשמלית של איבריטל. אם מוטי (שאגב היה הראשון להשתמש בביטוי "party pooper", או בעברית - "מחרבן מסיבות" / "מקלקל שמחות") רוצה לחלוק על הדברים, מוטב שייגבה אותם בעדות על ניסיון שונה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

אני לא חושב שיש מישהו שבאמת חי רק על מטחנה ידנית לאספרסו - אלא אם כן הדרישות שלו מאספרסו לא מאוד גבוהות.
זה משהו אקסטרה ולא יספק פתרון מלא פשוט כי הטחינה לא מספיק אחידה ואין מספיק דרגות טחינה.

איתןאוהבקפה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189

שליחה

אז קיבלתי היום את ה- Hario Skerton. אני לא יכול לנסות ולהסביר בכלל כמה מפתיעה המטחנה הזאת... אני ברגעים אלה ממש מנסה להבין את הטחינה שמתאימה לי אבל באמת - וואו. כל כך הרבה אפשרויות ואיכות המטחנה ככלל, מאוד גבוהה... במהלך השבוע אעלה ביקורת מצולמת וגם אשתדל להביא אותה ביום חמישי ואז כולם יבינו על מה מדובר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תתחדש! (Y)

אני חושב שאחת הנקודות שהתפספסו בדיון הוא הכיף שבטחינה הידנית. הטחינה לא מרגישה כמו מטלה שמחכים שתסתיים, אלא כפעילות כיפית שבסופה מקבלים קפה טוב. אני מקווה שגם הניסיון שלך יהיה חיובי כמו שלי.

איתןאוהבקפה
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 189

שליחה

boren כתב:תתחדש! (Y)

אני חושב שאחת הנקודות שהתפספסו בדיון הוא הכיף שבטחינה הידנית. הטחינה לא מרגישה כמו מטלה שמחכים שתסתיים, אלא כפעילות כיפית שבסופה מקבלים קפה טוב. אני מקווה שגם הניסיון שלך יהיה חיובי כמו שלי.
...
נפתח מועדון סודי של מטחנות ידניות!

itzik_vip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תתחדש איתן!
תביא את המטחנה למפגש ביום חמישי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

לא יצא לי לראות את ההודעה המקורית של boren, אז אתייחס להודעה כפי שהיא כרגע - אני מניח שהיא מרוככת יותר (אבל עדיין קצת מוגזמת לטעמי).

קודם כל - אני מבקש להמנע מלרדת לרמה אישית בדיונים. זה הכלל הכי חשוב לנו, ו-boren, אני מרגיש שירדת קצת נמוך מדי. גם אם זה היה בלי כוונה, אני מבקש שנשתדל להבא לא לענות לגופו של אדם, אלא רק לגופו של ענין.

ולגבי הענין עצמו: אני אנסה לחזור על עמדתי, כפי שהצגתי אותה במעלה השרשור:
- אין לי נסיון על המטחנה הזו, ולכן אני מבסס את דעתי על קריאה מהכתובים, כאן ובחו"ל
- אני מניח שלאחר שאתנסה במטחנה, דעתי תהיה יותר מוצקה
- למרות האמור לעיל, אני חושב שההתלהבות מהמטחנה הזו מוגזמת. אני לא רוצה שיווצר רושם כאילו המטחנה הזו היא פתרון cost effective למי שאין לו מספיק כסף למטחנה. אי אפשר להשוות אותה ל-ascaso i-mini (הקונית הכי זולה היום, אם אני לא טועה) בשום צורה שהיא. זה כמו להשוות בריקה למכונת קפה, ולומר שהיא מפתיעה ואיזה כיף ואיזה יופי וכמה זה נחמד. הכל טוב ויפה, אבל זו מקינטה וזו מכונת קפה.

לגבי איכות הטחינה - ההבדל יהיה רק בכוס. ואת זה אנחנו עוד נבדוק (ואני חוזר ומנחש מראש שיהיה הבדל לטובת הקוניות 38 מ"מ בלי שום ספק)
לגבי נוחות הטחינה - אתם מדברים על חוויה, אבל החוויה הזו תלויה במשתמש. אתם מצניעים (מתוך התלהבות) את העובדה שהמטחנה הזו דורשת המון עבודה כדי לטחון מנת אספרסו. קורא תמים יכול ליפול בנקודה הזו.

אגב, ההוכחה לדברי היא פשוטה לגמרי. נחיה ונראה לאורך זמן איזה אחוז מתוך כוסות הקפה אתם תכינו עם המטחנה הזו, מול המטחנה החשמלית שיש לכם בבית. אני מנחש שהאחוז ילך ויקטן, וישאף לאפס תוך מס' שבועות/חודשים (למעט הדגמות לחבר'ה).

אם אתה מתייחס למטחנה כזו בתור גאדג'ט, כפי שאיציק הציג אותה, אז הכל יופי ואני שמח שאתה נהנה איתה (למען האמת, גם אני רוצה סיבוב :)).
אבל ברגע שמציבים אותה כמוצר לגיטימי, שמשתמשים אחרים עוד עשויים לקנות כי הוא זול יותר ממטחנה חשמלית, אז צריך להיות הוגנים ולוודא שכולם מבינים את היתרונות והחסרונות.

ואגב, אני עדיין לא מתייחס לבעיה הכי גדולה שמסתמנת כאן, וזו אי היכולת לקבוע את עובי הטחינה המתאים למכונה שלך. ממה שאני קורא, אין מספיק רזולוציה לכיוונון טחינה.

נראה לי שמדובר במטחנה נחמדה בתור גימיק למישהו שהוא מאוד מנוסה בתחום ועבר הרבה קילומטראז' עם מטחנה חשמלית טובה ולא למשתמש מתחיל. אני לא רוצה לדמיין מה יקרה למישהו שיקנה סילביה ומטחנה כזו. פשוט חבל.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ההודעה לא מרוככת ואני עומד מאחורי מה שכתבתי בה. בכל מקרה, אני לא מתכוון להמשיך עם ההתנצחות הזו. מיציתי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

אני רק רוצה לציין שכפיר כבר עשה השוואה בין מטחנה ידנית למטחנה רצינית והניצחון היה ברור ודי ידוע מראש.
עלי מקובלת העמדה הזאת גם אם יקומו 10 אחרים שיחלקו על זה - כולם צודקים כל אחד והטעם שלו.
pup תכניס אותי בסוד העסקה של kyocera

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”