יס משיקה את שירות yesMAX TOTAL - שירות VOD

חדשות ועדכונים של HT Magazine
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

1) שים לב לשוק האינטרנט. אף אחד לא מחייב אותך להזמין טכנאי כדי להתקין ראוטר. כל אחד יכול לתפור כבלים ואז להאשים את כל העולם, וזה לא קורה. תרוץ.
2) לקוח שצריך תשתית - שישלם עליה. אני צריך תשתית בנקודה בבית (לא קשור ל VOD), אני אזמין מבזק HOMEPLUG. אני לא צריך נקודה? אני לא אשלם גרוש לבזק - והם לא חלמו לבקש ממנו 200 שקל על כלום. אני לא צריך לסבסד אף אחד, אף אחד לא צריך לסבסד אותי, ויס יכולים ב-ק-ל-ו-ת לתמחר את כל הפתרונות שהם מציעים. תרוץ.
...
לא מדוייק. שוב, שים לב שאם יש בעיות אתה מתקשר לספק התשתית, אח"כ לספק האינטרנט ואז אתה בא בטענות לעצמך...
פה זה לא אותו דבר כי אתה משלם על התוכן.....
גם אני חושב שפה היה צריך ליצור תימחור שונה אל מול מה שאני צורך מהם.
וזה גם מה שאמרתי, הן לסמנכ"ל השיווק והן למנהל הפיתוח עיסקי שלהם.
אם יש לי תשתית והחיבור שלי הוא CAT5 פשוט, אז שייקחו מחיר נמוך ואם אני צריך רכיבים נוספים כגון HOME PLUG שייחייבו אותי עליהם בנפרד.
השיטה שהם בחרו (לטוב ולרע) היא תמחור מסובסד אחיד וגלובלי ואין ספק שדווקא אנחנו , ה-EARLY ADOPTERS נפגעים מזה.
יותר מזה, אנחנו שלקחנו בין הראשונים YESMAXHD, אנחנו חייבים לקחת את התוספת, הן במחיר והן בביקור ולקוחות שהעדיפו "לחכות" או רק עכשיו לעבור, הם מצ'ופרים כי הם ממילא היו צריכים לשלם על הביקור....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

מבחינתי הם הפעילו עוד אפשרות בממיר
לא יותר
נכון, מגניב
ושני הצדדים יכולים להנות
אבל ראבאק,
כשהתחילו לשדר ב DD הם דרשו שיגיע טכנאי לחבר לי את האופטי לרסיבר?
העם דורש..... כל מיני דברים

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

yes-man כתב:אז אתה יכול לנטוש,
סרוגים עונה 2 פרק 8 עלה ב-VOD ביום חמישי, כשהשידור הוא ביום ראשון. (חבל שזה היה רק ב-SD)

ב-HOT יש 2 סדרות שעלו לשידור בלעדי ב-VOD (רד בנד וחצויה אאל"ט)
...
הבנתי!
ב 15.1.2011 אני עוזב.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

שמתי לי תזכורת בטלפון :)

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)

שליחה

nir11 כתב: מה שעצוב, זה שזו כרוניקה ידועה מראש: אני אבקש להתנתק, אטייל בין נציגים, ואז מישהו יציע לי את זה ב 100 שקל, ואני בטיפשותי עוד אחשוב שעבדתי על המערכת..
...
גם 100 שקל אני לא מוכן לשלם. זה פשוט ללא כל הצדקה.
מה לגבי השעות המבוזבזות לחינם בהמתנה לטכנאי, שכמובן תמיד יאחר ?

אולי גם אם אני ארצה להוסיף ערוץ, ישלחו טכנאי ויחייבו אותי בעוד 200 ש"ח. למה לא, זו שיטה יפה לעשות כסף.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak

שליחה

zovirax כתב:
שח_מט כתב:
oferlaor כתב:Huber,

לדעתי תכנים של YES יהיו בדיוק אלה שנקבל בחינם.

תכנים חדשים או כאלה שכרגע לא זמינים ביס הם אלה שיהיו מיועדים לשידור ב-VOD. נקווה שלא תהיה זליגה של תכנים לתוך ה-VOD כפי שקרה ב-HOT עקב ההצלחה הגדולה של השירות.

sam22,

צריך את גירסאת התוכנה המיוחדת כמובן ולשלם על השירות, אבל כך חוסכים את עלות ביקור הטכנאי.
...
אני מאוד מקווה שלא תהיה זליגת תכנים אחרת באמת כבר חצו כל גבול...
אישית אני עוד מחכה שכלקוח זאפר יצ'פרו אותי ב MAX HD בעלות נורמלית שקטנה מ 20 שח לחודש
...
ביום שיהיה פרק אחד ב VOD לפני שיהיה בשידור הרגיל - אני נוטש.
אני לא מוכן לקבל ב 250 שקל לחודש שאריות של ה VOD.
...
תנטוש. גם ביס כבר היו סדרות שעלו קודם בMax Movies.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מרטין,

לגבי הכדאיות הכלכלית של זה, לפי הערכתי כל YES זה מיזם לא כלכלי...

המעבר ל-HDTV גם לא כלכלי. הם כרגע בונים את המודל הכלכלי שלהם לעתיד.

אגב, כל הבעיות שמתוארות כאן לגבי רוחב סרט והתשלום לפי צריכה לא ממש תופסת כאן. הסיבה פשוטה. הלחץ של הספקיות הן מכיוון חו"ל. החיבור בארץ לא כזה יקר וה-BACKBONE בתוך הארץ הוא מהיר ורחוק מאוד ממיצוי. לכן, אין שום סיבה שעומסים גדולים בתוך הארץ (ביננו לבין יס למשל) צריכים להפריע למישהו. ההיפך, זה מאיט את השימוש לחו"ל ולכן הספקיות יהנו מתעבורה כזו...

המעבר לתשלום לפי צריכה הוא הכרח המציאות וכדאי כבר להתרגל לעובדה שיתכן שנשלם פחות לספקי התוכן בעתיד ויותר לספקי התשתית...

לגבי נושא התמחור. אני לחלוטין מסכים שתשלום לטכנאי עבור כל ממיר (במיוחד כשמדובר בכמות גדולה של ממירים) זו הגזמה פראית. ממליץ לכם להצביע בטלפון - תתקשרו אליהם ותבררו מחיר ותבהירו להם שאתם לא מוכנים לשלם את התשלום הספציפי.

לכל מי שמתלונן שדופקים אותו - הראשונים תמיד משלמים על שירות בעייתי, תוכן חלקי וכו'. כשאני התחברתי ליס בתחילת השידורים שלהם היו להם משהו כמו 5 ערוצים + עוד כמה ערוצים מחו"ל שלא עניינו אותי. לא היה PVR ושילמתי פחות או יותר מה שאני משלם כיום. דפקו אותי? לא חושב. לא סתם קוראים לזה ה-BLEEDING EDGE. ה-EARLY ADOPTERS תמיד חוטפים על הראש בדיוק כמו אלה שרוכשים ראשונים את האייפון וצריכים לברר איך לפרוץ אותו או איך להתקין תוכנות בעוד שמי שרוכש אותו כיום מקבל אותו בשבריר מחיר, עם חיבור מהיר בהרבה ואפשרות קלילה להכניס תוכנות.

לגבי תוספת המחיר עבור ה-VOD, האמת שאני מופתע כי באמת הייתי משוכנע שהם ילכו על מודל חינמי לחלוטין למי שיש לו YES MAX HD. רק התחזוקה של שתי גירסאות שונות עבור אותו ממיר נראה לי לא פחות מהזוי. נראה לי שמהר מאוד הם יצטרכו לשנות את הגישה הזו כי זה פשוט לא יהיה הגיוני עבורם (הרי תוך זמן קצר מאוד הם מחזירים את העלות של הטכנאי אם אנשים מתחילים להשתמש בזה).

יש לי תחושה שהם יצטרכו לשקול זאת מחדש ואני מאוד מקווה שהם יעשו כך.

לגבי עלות שונה של טכנאי לפי העבודה. נניח ואתה לא יודע כלום ואתה רוצה לקבל מחיר. מה הם יגידו לך? נבוא נראה מה יש לך בבית ואז נגיד לך כמה כסף זה יעלה? הצחקתם אותי. הרי כמה אנשים יגידו להם שאין שום בעיה והם יחברו לבד וללא עלות וכשזה לא יעבוד, הם יאשימו את יס וידרשו גם שהטכנאי יגיע לתקן את זה בחינם...

הבעיה היא לא עם חברי האתר, שאין לי ספק שהם יוכלו לטפל בנושא בלי שום בעיה. הבעיה האמיתית היא השכנים שלכם, האמא שלכם וכד'. יש להם חיבור רשת וככל הנראה יכולים טכנית לקבל את השירות, אבל נסו להסביר להם איך לחבר את הכבל ומה לדרוש בחנות (CAT 5E? או CAT 5 מי?)...

קחו בחשבון שגם אם לא עשיתם שום דבר ולא מעניין אתכם ה-VOD (חברים - הרוב שם זה ב-SD, וה-HD שם זה 4Mbps) כך שאני לא חושב שה-VOD ממש מיועד לקהל הספציפי של האתר. בנוסף, זה ההתחלה - אם התמחור הזה לא ראלי הם יראו את המספרים ויבינו את זה לבד. ככה זה עובד בשוק חופשי - הם יעשו סקר ויגלו שאחוז החדירה נמוך בגלל תמחור ואז לא יהיה ברירה אלא לתקן את התמחור...

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

לגבי הוט למי שהתעניין אז המחיר שלהם הוא 15 ש"ח לממיר VOD (זה לפחות מה שאני משלם) וזה פר ממיר.
לגבי מי לוקח אחריות אז אני לא כל כך מסכים עם כל מי שטען פה שלא בא לו טכנאי הביתה כדי להתקין לו ראוטר. . .
הרי כל הקמפיין של בזק בינ"ל בנוי על הרשת האלחוטית (העלובה מאוד) שלהם , ותאמינו או לא , זה לא מובן מאליו לרוב האנשים ורוב האנשים ממש לא יודעים לחבר ראוטר...אז בא אליהם טכנאי הביתה ועושה את זה.
בנוסף , מי שמתקין עצמאית ראוטר - הספק/ספק התשתית שלו לא יתמכו בזה (לצערי אני אומר את זה מנסיון) ויסרבו לעזור לו במקרה של בעיות ....
אותו דבר קרה בזמנו (ואני משער שעדיין קורה) עם הPS3 , כשלא הצלחתי לחבר אותו לרשת והתקשרתי אליהם לעזרה ,הם סירבו לעזור לי כי הם לא "תומכים בPS3 " (מה זה משנה אם אני מנסה לחבר PS3/פלאפון/לפטופ.....שאלוהים ישמור אותם)....
לגבי בעיות שיהיו ברשת אני חושב שפה יש יותר מדי פרצות וזה נראה לי ממש הזוי להתחיל להעביר את זה ע"ג האינטרנט , מה גם שאנחנו כנראה הולכים להתחיל לשלם ע"פ צריכה ולא ע"פ מגבלת מהירות (גם נושא בעייתי מאוד מאוד שיעשה עוד המון בלאגן) .. . אז בעצם הולכים להתחיל לשלם על כל סרט ליס+לספק התשתית והרשת שלי ? (כבר לא כל כך זול) או שהם יתחילו למיין את התעבורת רשת שלי לפי פנים/חוץ ארצית....?(מי יעשה את המיון הזה? הספקים ? בהתנדבות ומרצון טוב לעזור ליס ? )

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4854

שליחה

אתה מדבר על העלות לממיר שתומך VOD, לא על שירות ה-VOD
אתה צריך להפריד בין השניים.

על האפשרות לצפות בשירות ה-VOD משלמים פעם אחת למנוי, כיום מחיר המחירון הוא 16.9 ש"ח

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

כאמור,
כשתהיה לי בעית ואצטרך טכנאי בגלל שלא חיברתי כשורה את הכבל, אשלם בשמחה.
הרי בכל מקרה הם לא נותגעים בהגדרות הראוטר
מה יש להם לעשות אצלי שמצדיק 200 ש"ח?

Liquido
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה

MartinHSabag כתב:
אז למה על עדכון תוכנה שזה שירות "חינמי"
...
אתה לא רציני בזה, נכון?
התוכן, השרתים, התוכנה, הפיתוח, השירות לא עולים כסף?
לפי הגישה הזו, על מערכת ההפעלה במחשב אני צריך שיישלמו לי בכלל....
...

מה לא רציני?
שילמתי 800 ש"ח (סתם זרקתי מחיר) על מוצר Adobe Photoshop CS4.
חלק מהשירות שלהם זה לתת לי עדכונים בחינם..
במידה ותצא תוכנה חדשה Adobe Photoshop CS5
אני אשלם מחיר מלא (או מחיר שדרוג)!

יש לי ממיר MAXHD, אני לא מחליף שום ממיר ושום דבר.
אני כולה רוצה וצריך לקבל עדכון תוכנה שיכול גם להתבצע מרחוק.
ואין שום סיבה שעל כל עדכון וכל שירות אני אשלם מחיר בשמיים.

שוב, במידה וצריך להחליף ממיר/להוסיף "קופסאות" למינהם/לבנות תשתית
זה משהו אחר והתמחור שלו בהתאם..

אין פה שום הגיון!

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

yes-man כתב:אתה מדבר על העלות לממיר שתומך VOD, לא על שירות ה-VOD
אתה צריך להפריד בין השניים.

על האפשרות לצפות בשירות ה-VOD משלמים פעם אחת למנוי, כיום מחיר המחירון הוא 16.9 ש"ח
...
לא בדיוק.
אם אתה מזמין סרט מVOD MOVIES אתה משלם רק על הסרט , אם אתה מזמין מHOT VOD אתה משלם תשלום חודשי

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

oferlaor כתב: אגב, כל הבעיות שמתוארות כאן לגבי רוחב סרט והתשלום לפי צריכה לא ממש תופסת כאן. הסיבה פשוטה. הלחץ של הספקיות הן מכיוון חו"ל. החיבור בארץ לא כזה יקר וה-BACKBONE בתוך הארץ הוא מהיר ורחוק מאוד ממיצוי. לכן, אין שום סיבה שעומסים גדולים בתוך הארץ (ביננו לבין יס למשל) צריכים להפריע למישהו. ההיפך, זה מאיט את השימוש לחו"ל ולכן הספקיות יהנו מתעבורה כזו...
...
עפר - לא מדוייק.
מי שיקרא בין השורות בפיצוץ המו"מ בין יס לנטוויז'ן ילמד הרבה על מה מתרחש מאחורי הקלעים של אספקת אינטרנט בארץ.
ספקיות האינטרנט (בזב"ל, 012, NV) משלמות לספקיות התשתית (במקרה של NV זה בזק) לפי נפח תעבורה. נטוויז'ן חששה (ובצדק) שהשרתים של יס VOD יצרכו הרבנ תעבורה, ולכן רצתה לחייב את יס לפי אותו מודל, ונקבה במחירים שהיא משלמת היום לבזק (סדר גודל של 12-14 אלף ש"ח לגיגה). יס, מצידה, לא הסכימה והעסק התפוצץ.
מכיוון שספקיות האינטרנט משלמות לפי נפח גם על תעבורה פנים ארצית (ובמיוחד תעבורה שעוברת דרך ה-IIX) התכנים של יס VOD יגדילו את העלויות שלהן, מבלי שהן רואות ולו שקל אחד מכל הפרוייקט הזה. אין ספק שיש כאן מסלול התנגשות בין אינטרסים שונים (יס רוצה להציג שירות "זול" ולכן מעבירה בעדינות את עלויות התמסורת ללקוח/ISP, ספקיות האינטרנט רוצות להגדיל את השימוש ברשת, אבל תוך שמירה על airlang סביר ו/או מעבר למודל חיוב אחר).
You are never fully dressed without a smile

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

גם אני הזמנתי את ה VOD ולמרות שניסיתי להסביר לבחורה בטלפון שאין לי צורך בטכנאי, כמובן שהיא סירבה ואמרה שהוא חייב להגיע! אני ממליץ לכל מי שיש לו כבר תשתית קיימת וכל מה שצריך לעשות אצלו זה לחבר את הכבל למתג ,שינצל את הטכנאי הזה לעבודות אחרות:
-שימו את הממיר היס מקס HD שלכם בחדר אחר בו אין לכם כבל רשת ותנו לטכנאי להשחיל לכם נקודת רשת חדשה!
-למי שיש לו כבר נקודות רשת בכל הבית אז תדאגו לא לסדר לטכנאי נקודת רשת נוספת באזור הטלויזייה (לי יש נקודת רשת אחת שמחוברת ל HTPC). תנו לטכנאי להשאיר אצלכם את HPNA או PLC אח"כ תמצאו שימוש לרכיבים האלה (תנו את זה להורים)

אגב, אצלי כרגע אין מקום פנוי בראוטר (כל ה 4 פורטים תפוסים) נראה איך הטכנאי הולך להתמודד עם זה?!

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ככה סתאם אני צופה לי במשחק הכדורסל של ירושלים במקס HD ופתאום הכל קופא ואני מקבל את המסכים הבאים :o

בלי שום הכנה, בלי שום שאלות! יורדת לי גירסה לממיר המקס HD!
אני מניח שזה קשור לבקשה שלי להתחבר לשרותי ה VOD שלהם!!
האם נראה לכם ש VOD אצלי יעבוד ברגע שאני מחבר את הממיר לרשת?!
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

אריה,
חבל ששברת את חרם הצרכנים הקצר :lol:

דווח, מענין אם יעבוד אצלך בחיבור ללא הטכנאי
את חובר המקום הוא יפתור עם סוויץ

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

וואלה נראה כאילו זה בדרך לעבוד!!

שליחה

עידכון 1!!
הגירסה ירדה, המכשיר היתחל את עצמו, חיברתי כבל רשת לממיר היס מקס HD והנה פתאום אני מקבל את תפריט ה VOD :)

ראו תמונה!!
כרגע הוא נמצא בסטטוס 'טוען'
אני מקווה שזה מחובר נכון!
אגב, איפה בודקים האם הממיר קיבל כתובת IP (עופר דיבר על ערוץ 806 אבל אין לי ערוץ כזה)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Liquido
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

osherov כתב:ככה סתאם אני צופה לי במשחק הכדורסל של ירושלים במקס HD ופתאום הכל קופא ואני מקבל את המסכים הבאים :o

בלי שום הכנה, בלי שום שאלות! יורדת לי גירסה לממיר המקס HD!
אני מניח שזה קשור לבקשה שלי להתחבר לשרותי ה VOD שלהם!!
האם נראה לכם ש VOD אצלי יעבוד ברגע שאני מחבר את הממיר לרשת?!
...

אצלי סיים העדכון..
הממשק עובד יופי..
אבל ברגע שרוצים לעשות פליי על סדרה/סרט חינמי קופצת הודעה שצריך להתחבר לשירות..

אז מה בעצם נשאר?!
תשתית יש!
עדכון תוכנה יש!
רק לפתוח את השירות אצלהם (בדיוק כמו שאני מבקש לפתוח ערוץ)!.. ועל זה 200 ש"ח..

אבסורד!!!

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

עפר דיבר על ערוץ 860 אני חושב
תראה שהוא מופיע בראוטר

Liquido
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: וואלה נראה כאילו זה בדרך לעבוד!!

שליחה

osherov כתב:עידכון 1!!
הגירסה ירדה, המכשיר היתחל את עצמו, חיברתי כבל רשת לממיר היס מקס HD והנה פתאום אני מקבל את תפריט ה VOD :)

ראו תמונה!!
כרגע הוא נמצא בסטטוס 'טוען'
אני מקווה שזה מחובר נכון!
אגב, איפה בודקים האם הממיר קיבל כתובת IP (עופר דיבר על ערוץ 806 אבל אין לי ערוץ כזה)
...

לא ראיתי שאפשר לבדוק IP דרך הממיר עצמו..

אני סידרתי את הכל דרך הראוטר..
לקחתי את ה MAC ADDRESS שלו (מדבקה מתחת לממיר)
ונתתי לו IP קבוע.. ואז הרצתי פינג לIP חזר אלי כמו בומרנג :D

חזור אל “חדשות HT”