רובוט לניקוי הבית roomba 560
זה כבר עשיתי,eagle75 כתב:יש הגדרה בבסיס הנתונים של הרמוני תחת קטגוריה של home automation ואז home appliance, תחפש iROBOT ואז 560.osherov כתב:איך הגדרתם את שלט הארמוני שיקבל את כל הפקודות של הרומבה ?......
אבל הדברים היחידים שהצלחתי להפעיל עם השלט זה סיבוב ימינה וסיבוב שמאלה של הרומבה!
איזה כפתורים אצלכם מזיזים אותו קדימה ואחורה ויותר חשוב איזה כפתור מחליף את פעולת ה Dock שלו?
אין קדימה, אני משחק עם החצים ימינה ושמאלה מה שגורם לו לסוע קדימה בזיגזג קטן. לגבי ה DOCK, ברגע שאתה מקרב אותו לתחנת הבסיס, הוא מבצע DOCK אוטומטית.osherov כתב:זה כבר עשיתי,eagle75 כתב:יש הגדרה בבסיס הנתונים של הרמוני תחת קטגוריה של home automation ואז home appliance, תחפש iROBOT ואז 560.osherov כתב:איך הגדרתם את שלט הארמוני שיקבל את כל הפקודות של הרומבה ?......
אבל הדברים היחידים שהצלחתי להפעיל עם השלט זה סיבוב ימינה וסיבוב שמאלה של הרומבה!
איזה כפתורים אצלכם מזיזים אותו קדימה ואחורה ויותר חשוב איזה כפתור מחליף את פעולת ה Dock שלו?...
הצלחתי להפעיל את כפתור הכיבוי/הדלקה (לחיצה על PAUSE). וחוץ מזה ניתן ללמד אותו את הקוד של המגדלור ולהפחיד אותו בעזרתו.
-
uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
גם אני לא מצליח לשלוט על ה dock וגם לא על clean או spot .
רק ימינה ושמאלה.
הבנתי שמי שרכש את השלט המקורי של הרומבה יכול לתכנת את ההארמוני ללמוד את הפקודות.
מה שעדיין לא ניסתי זה להוריד מבסיס הנתונים של לוג'טק את רומבה 530 לשלט , אולי זה ישלוט יותר טוב , שווה ניסיון .
רק ימינה ושמאלה.
הבנתי שמי שרכש את השלט המקורי של הרומבה יכול לתכנת את ההארמוני ללמוד את הפקודות.
מה שעדיין לא ניסתי זה להוריד מבסיס הנתונים של לוג'טק את רומבה 530 לשלט , אולי זה ישלוט יותר טוב , שווה ניסיון .
טוב,
הזזה ימינה ושמאלה לא מספיק
מה שהכי חושב זה כפתור התחל, Spot ו Dock !
אגב, לדעתי אין אפשרות דרך שלט IR שלנו לבצע את הפעולות האלה מכיוון שהם ניתנים לשליטה רק ע"י שלט RF
הזזה ימינה ושמאלה לא מספיק
מה שהכי חושב זה כפתור התחל, Spot ו Dock !
אגב, לדעתי אין אפשרות דרך שלט IR שלנו לבצע את הפעולות האלה מכיוון שהם ניתנים לשליטה רק ע"י שלט RF
לטעמי זה נחמד, אבל לא יותר מזהeagle75 כתב:זה דווקא מגניב לשלוט עליו עם הימינה ושמאלה, הצלחתי להגיע לשליטה לא רעה בכלל....
אני רוצה שמהספה בצפייה בשידור בטלויזייה:
1. ללחוץ על כפתור בשלט שיוציא את הרומבה מהתחנה שלו,
2. לכוון אותו לנקודה מסויימת בעזרת כפתורי השלט קדימה, אחורה, שמאלה וימינה
3. ללחוץ על כפתור Spot בשלט שיגרום לרומבה שינקה את הליכלוך המקומי
4. להחזיר אותו לתחנה שלו
5. ללחוץ על כפתור Dock על מנת שהרומבה יחזור לישון!!!
6. אופצייה - ללחוץ על כפתור שיגרום לרומבה להכין לי קפה->להביא לי אותו->לצאת לגינה ולכסח את הדשא->לחזור הבייתה ולהתנקות לבד->לטפס כמה מדרגות ולנקות את שאר המפלסים בבית->להתנקות שוב->לחזור לתחנה (כל זה לא נשמע לי מסובך מידי
-
uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
אצלנו במשפחה קוראים לחבר החדש בשמו "רומבה" .
אתמול הבן שלי (שנתיים) אמר לדודה שלו "רומבה מנקה לנו את הבית" היא חשבה שהבאנו עובד זר...
אני מסכים עם osherov לגבי 1-5 זה בדיוק התרחיש שאותו הייתי רוצה לפתור.
אתמול הבן שלי (שנתיים) אמר לדודה שלו "רומבה מנקה לנו את הבית" היא חשבה שהבאנו עובד זר...
אני מסכים עם osherov לגבי 1-5 זה בדיוק התרחיש שאותו הייתי רוצה לפתור.
אבל 1-5 ניתנים לביצוע עם הימינה/שמאלה/הפעל.uris כתב:אצלנו במשפחה קוראים לחבר החדש בשמו "רומבה" .
אתמול הבן שלי (שנתיים) אמר לדודה שלו "רומבה מנקה לנו את הבית" היא חשבה שהבנו עובד זר...
אני מסכים עם osherov לגבי 1-5 זה בדיוק התרחיש שהייתי רוצה לפתור....
נכון שזה פחות נוח כי אין כפתור ייעודי לכל פעולה, אבל:
ימינה ושמאלה אמורים להוציא אותו מהתחנה.
אין קדימה אחורה, אבל קל מאוד לשלוט עליו ולגרום לו לזוז קדימה. (אחורה עושים בקלות על ידי פניית פרסה).
לא צריך SPOT, אפשר ללחוץ קבוע על חץ ימינה הוא יסתובב וינקה את האיזור.
4. להחזיר אותו לתחנה שלו
שוב פעם ימינה שמאלה, ניווט עד קרוב לתחנה, הוא יזהה אותה לבד ויבצע DOCK.
ראה סעיף 4.
1. כאנלוגייה לפתרון הזה זה מקביל לכך שאני אסע מת"א לירושלים דרך ארה"ב !!eagle75 כתב:אבל 1-5 ניתנים לביצוע עם הימינה/שמאלה/הפעל.uris כתב:אצלנו במשפחה קוראים לחבר החדש בשמו "רומבה" .
אתמול הבן שלי (שנתיים) אמר לדודה שלו "רומבה מנקה לנו את הבית" היא חשבה שהבנו עובד זר...
אני מסכים עם osherov לגבי 1-5 זה בדיוק התרחיש שהייתי רוצה לפתור....
נכון שזה פחות נוח כי אין כפתור ייעודי לכל פעולה, אבל:
ימינה ושמאלה אמורים להוציא אותו מהתחנה.
אין קדימה אחורה, אבל קל מאוד לשלוט עליו ולגרום לו לזוז קדימה. (אחורה עושים בקלות על ידי פניית פרסה).
לא צריך SPOT, אפשר ללחוץ קבוע על חץ ימינה הוא יסתובב וינקה את האיזור.
4. להחזיר אותו לתחנה שלו
שוב פעם ימינה שמאלה, ניווט עד קרוב לתחנה, הוא יזהה אותה לבד ויבצע DOCK.
ראה סעיף 4....
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
אנחנו צריכים שמישהו אחד יקנה את השלט המקורי ונלמד את ההרמוניס שלנו במצב RAW, לדעתי הפתרון הכי קרוב לרכישה של השלט המקורי.
מגבית משותפת לקניה של השלט ואז הגרלה אצל מי הוא נשאר ?
מי בפנים ?
http://www.irobot.co.il/index.php?page= ... t&Itemid=7
מי בפנים ?
http://www.irobot.co.il/index.php?page= ... t&Itemid=7
שי
אבל זה שלט RF ורוב השלטים שלנו הם שלטי IR, לכן הלימוד פשוט לא אפשריShayosef כתב:אנחנו צריכים שמישהו אחד יקנה את השלט המקורי ונלמד את ההרמוניס שלנו במצב RAW, לדעתי הפתרון הכי קרוב לרכישה של השלט המקורי.
מי בפנים ?
http://www.irobot.co.il/index.php?page= ... t&Itemid=7...
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
כל הפעולות שלו הן RF ? הרי יש שליטה של ימינה ושמאלה ו DOCK וכו' גם ב IR, מוזר, בכל אופן התמחור של השלט בארץ מעולה!
http://www.amazon.com/Wireless-Command- ... 319&sr=8-5
סה"כ - 458 ש"ח
ובארץ 300 ש"ח !
כל הכבוד
* עדכון, כנראה ש AMAZON לא רוצים למכור כי המחיר האמיתי הוא 60$
http://store.irobot.com/product/index.j ... age=family
http://www.amazon.com/Wireless-Command- ... 319&sr=8-5
סה"כ - 458 ש"ח
ובארץ 300 ש"ח !
כל הכבוד
* עדכון, כנראה ש AMAZON לא רוצים למכור כי המחיר האמיתי הוא 60$
http://store.irobot.com/product/index.j ... age=family
נערך לאחרונה על ידי Shayosef ב 13/08/2009 10:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
שי
ניסיתי,eagle75 כתב:אתה מגזים, ניסית לשלוט עליו עם ימינה/שמאלה? הוא עושה זיגזגים מאוד קטנים...
חוץ מזה, קצת מוזר שחלק מהפקודות הם IR וחלק RF, לא?...
וזה אומנם נחמד אבל מרחוק (וגם מקרוב) זה באמת לא הכי נוח לשליטה.
הסיבה שיש פקודות ב IR (ימינה ושמאלה) לדעתי קשורות לפקדות IR שמופעלות ע"י המגדלור.
לדעתי הם עשו זאת ב IR על מנת להוריד את המחיר של המוצרים, כי במקרה של המגדלור המרחק תמיד יהיה קרוב ותמיד יהיה קו ישיר בין השואב למגדלור.
אגב, מאוד הגיוני שהפקודות יעשו ב RF משתי סיבות:
1. בגלל שהרובוט נמצא הרבה פעמים במקומות בהם אין קו ישיר בינו לבין השלט ולכן חייבים להשתמש ב RF
2. אם זה היה IR הרבה מאוד לא היו רוכשים את שלט הבית שלהם והיו משתמשים בשלט אוניברסלי (בדיוק כמונו)
אתה צודק.
אגב לגבי RF, אני חושב שמגדלורים כן משתמשים ב RF מכיוון שניתן לראות שהנורה הירוקה נדלקת ונכבית ביחד עם הרומבה גם כאשר אין קשר עין ביניהם.
היא נדלקת כאשר הרומבה יוצא לסיבוב ונכבת כאשר הוא חוזר לתחנה.
אגב לגבי RF, אני חושב שמגדלורים כן משתמשים ב RF מכיוון שניתן לראות שהנורה הירוקה נדלקת ונכבית ביחד עם הרומבה גם כאשר אין קשר עין ביניהם.
היא נדלקת כאשר הרומבה יוצא לסיבוב ונכבת כאשר הוא חוזר לתחנה.