שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!
-
osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
אנדי בורח פרנק אחריו !!!!!!!!!!
קונטדור תופס !!!
קלודן נפל שוב מאחורה !!!
איפה לאנס !!! תפס אותם !!! גם ויגינס תפס אותם !!!
עוד 3.4 ק"מ
קונטדור תופס !!!
קלודן נפל שוב מאחורה !!!
איפה לאנס !!! תפס אותם !!! גם ויגינס תפס אותם !!!
עוד 3.4 ק"מ
-
osherov
-
- גורו Android

פרנק חייב לנסות לברוח ללאנס !!
נראה לי שהנסיון האמיתי עוד מעט יגיע
ויגינס נראה עייף נופל קצת מאחורה !!
נראה שהקרב הוא בין פרנק שלק ללאנס על המקום השלישי (לאנס עדיין נראה לא רע)
עוד 2.7 ק"מ, ויגינס תופס אותם !
נראה לי שהנסיון האמיתי עוד מעט יגיע
ויגינס נראה עייף נופל קצת מאחורה !!
נראה שהקרב הוא בין פרנק שלק ללאנס על המקום השלישי (לאנס עדיין נראה לא רע)
עוד 2.7 ק"מ, ויגינס תופס אותם !
-
osherov
-
- גורו Android

עוד 2 ק"מ !!
חבר'ה, לאנס לא יוותר על המקום שלו על הפודיום !
ויגינס נופל מאחורה !
חבר'ה, לאנס לא יוותר על המקום שלו על הפודיום !
ויגינס נופל מאחורה !
-
osherov
-
- גורו Android

נראה לי שכולם גמורים לגמרי !!
האם אין לאף אחד כוח לברוח !!
אפילו קונטדור נראה "קצת "עייף
עוד 1.4 ק"מ !!
אנדי בורח !!!
קונטדור תופס !! לאנס תופס !! פרנק תופס !!
האם אין לאף אחד כוח לברוח !!
אפילו קונטדור נראה "קצת "עייף
עוד 1.4 ק"מ !!
אנדי בורח !!!
קונטדור תופס !! לאנס תופס !! פרנק תופס !!
-
osherov
-
- גורו Android

ויגינס גמור מאחורה !! כל הכבוד לו על הרכיב היום !!
הזקן מטקסס לא יוותר !!!!!!!
לאנס יעמוד על הפודיום !!
הזקן מטקסס לא יוותר !!!!!!!
לאנס יעמוד על הפודיום !!
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
מה קורה?
-
osherov
-
- גורו Android

זהו נגמר !!!
קונטור יהיה האלוף
אנדי שלק במקום שני
לאנס ארמסטרונג מקום שלישי
ויגינס מקום רביעי
פרנק שלק (עבר את קלודן) מקום חמישי
אנרה קלודן נפל למקום השישי !
קונטור יהיה האלוף
אנדי שלק במקום שני
לאנס ארמסטרונג מקום שלישי
ויגינס מקום רביעי
פרנק שלק (עבר את קלודן) מקום חמישי
אנרה קלודן נפל למקום השישי !
- שח_מט
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3902
למה מתייחסים למחר כמשהו פורמלי בלי אפשרות לשינוי מיקום?
מי מקבל את החולצה המנוקדת?
מי מקבל את החולצה המנוקדת?
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
תודה אריה...
עקבתי אחריך בשידור ישיר (אין לי טלביזיה...) כמו בימים הטובים עם שירים ושערים...
בגלל זה נבהלתי שאולי נטשת את השידור בדקה האחרונה....
אחלה!
.
עקבתי אחריך בשידור ישיר (אין לי טלביזיה...) כמו בימים הטובים עם שירים ושערים...
אחלה!
.
-
osherov
-
- גורו Android

אני חייב להגיד שבתחילת העלייה הייתה לי הרגשה שפרנק שלק יצליח לעבור את לאנס, גם בגלל שהוא רכב טוב ממנו בהרים ברוב שלבי הטור והרי הגענו לונטו, מלך ההרים של הטור, אבל גם בגלל שאנדי שלק ניסה לעזור לאחיו בכל הכוח לברוח מלאנס (אפילו ויתר על ניסיון לנצח את הקטע) , לאנס לא קיבל שום עזרה מחברים לקבוצה שלו ! קונטדור לא עזר לו (ות'אמת גם לו צריך) וקלודן הרי התחרה בו ולכן בטח הוא לא יעזור לו ! זה השאיר אותו לבד מול האחים שלק !, אבל כנראה שללאנס באמת יש משהו שדוחף אותו מעבר ליכולת הגופנית שלו ! הוא אומנם איבד משהו עם הפרישה, הפציעה והגיל המבוגר אבל את הנחישות ואת הניסיון אף אחד לא יוכל לקחת ממנו והיום הוא הוכיח את זה על ההר הקשה מכולם !
אני עייף רק מלהסתכל עליהם עולים ועולים ועולים את הקיר האינסופי הזה !
אני עייף רק מלהסתכל עליהם עולים ועולים ועולים את הקיר האינסופי הזה !
-
osherov
-
- גורו Android

1. מחר לא יהיו שום שינויים מכיוון שמחר זה קטע מישורי די קצר (167 ק"מ) בלי שום טיפוס ולכן אין שום דרך למישהו מהמובילים לברוח לאף אחד אחר בלי שייתפס על ידם ! היום האחרון בטור הוא לפרוטוקל בלבד, בתחילת הקטע אתם תראו את קונטדור מצטלם ושותה שמפנייה וייקבל כבוד מכל רוכבי הטור על ההישג שלו !שח_מט כתב:למה מתייחסים למחר כמשהו פורמלי בלי אפשרות לשינוי מיקום?
מי מקבל את החולצה המנוקדת?...
2. החולצה המנוקדת ניתנת למי שנחשב לרוכב שהוא המטפס הטוב ביותר ! מי שלקח אותה השנה הוא פלאזוטי. הניקוד נקבע כך שבכל פיסגת הר בכל קטע בטור המנצח בטיפוס לפיסגה מקבל ניקוד על כך, הניקוד נקבע על פי המיקום שלך (ראשון, שני וכו) וכמות הנקודות שאתה מקבל נקבעת על פי קושי הטיפוס (קטגוריית הקושי של הטיפוס)
אגב, מעניין היה לשמוע את קונטדור בראיון אחרי הרכיבה היום, שם הוא אמר שהוא רכב בסיום הקטע עם לאנס על מנת לעזור לו לעלות לפודיום, עוד הוא אומר שלאנס פשוט לא היה צריך את העזרה שלו !
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
צפיתי ב10 דקות הסיום.
למרות שהסברת פעם אני עדיין לא מבין את הקטע של "לעזור". אז דיברת על הגנה מפני רוח אבל איך עוזרים בטיפוס?
איך מוגדרת "דבוקה" לצורכי תזמון? נראה לי שבסוף את מתאמתים על להגיע מטר לפני האחר.
מה נעשה עכשיו שנה בלי הטור? מה האירוע הבא?
למרות שהסברת פעם אני עדיין לא מבין את הקטע של "לעזור". אז דיברת על הגנה מפני רוח אבל איך עוזרים בטיפוס?
איך מוגדרת "דבוקה" לצורכי תזמון? נראה לי שבסוף את מתאמתים על להגיע מטר לפני האחר.
מה נעשה עכשיו שנה בלי הטור? מה האירוע הבא?
משה
-
osherov
-
- גורו Android

העזרה בטיפוסים לא קשורה רק לקבלת עזרה נגד רוחות שבגלל מהירות הרכיבה הנמוכה יחסית חסימת הרוח על ידי רוכב היא פחות משמעותית אך יש לשים לב שעדיין זה קיים !moco כתב:צפיתי ב10 דקות הסיום.
מה נעשה עכשיו שנה בלי הטור? מה האירוע הבא?...
כדי להמחיש את המשמעות
אני אתן דוגמה מהרכיבה היום:
זה די ברור שאנדי ופרנק שלק תכננו לרכב ביחד מתוך מטרה שאנדי ידחוף את פרנק ! הטקטיקה הייתה לנסות לפגוע בלאנס בנקודת החולשה היחסית שלו והיא הקושי שלו להגיב לשינויי קצב בעליות ! (לאנס אוהב לרכב בקצב אחיד וקבוע בעליות), יחסית בתחילת העלייה אנדי התקיף מספר פעמים (זה לא דבר מקובל בעלייה כל כך ארוכה) ! לא מתוך מטרה לברוח אלא מתוך מטרה לשבור את לאנס ! פרנק שידע שזאת הטקטיקה, כמובן ציפה להתקפה ולכן מייד נצמד לאחיו ברגע שזה ניסה לברוח ללאנס ! פרנק ידע שזה יגיע ולכן היה מוכן גופנית למאמץ הרגעי הזה של ניסיון הבריחה ! לאנס לעומת זאת לא מוכן לכך אבל מחויב להגיב ולהיצמד מייד לפרנק ! והחוסר ידיעה הזאת גוזלת לך את הכוחות ! המטרה הייתה שאנדי ינסה לברוח מספר פעמים עד שפעם אחת לאנס לא יוכל להגיב להתקפה או במקרה כזה זה היה נגמר ! אנדי היה דוחף את אחיו פרנק עד הפיסגה ! ולאנס היה נותר מאחור כי אף אחד לא היה יכול לסחוב אותו ולהחזיר אותו לפרנק ! היום זה לא הלך להם מהסיבה שלפרנק לא היה את זה ברגליים היום ולכן הוא לא יכל להיצמד לאחיו ברגע שזה האחרון ניסה לברוח וזה עשה ללאנס את החיים "קלים" יותר כי ברגע שלאנס הבין שפרנק לא מסוגל לעמוד בקצב של אחיו הוא הבין שלפרנק אין את זה היום ומנטלית בנקודה הזאת הוא הבין שזהו פרנק לא יצליח לברוח ממנו !
אגב, יש עוד הרבה טקטיקות קבוצתיות בטיפוסי הרים אבל נשאיר את זה לפעם אחרת !
האירוע הבא הוא אליפות ארה"ב הפתוחה בטניס (גרנד סלאם)עוד חודש !!!
נאדל חוזר ! ונראה האם לספרדי אחר יש את הכוח לחזור לפיסגת הטניס מול יריבו משכבר הימים פדרר !
- moco
-
- גורו

עדיין לא הבנתי את "לדחוף" ו"לסחוב"
למה רוכב מנוסה כמו ארמסטרונג "מחויב" להגיב? הוא לא יכול להתעלם?
למה רוכב מנוסה כמו ארמסטרונג "מחויב" להגיב? הוא לא יכול להתעלם?
משה
-
osherov
-
- גורו Android

אם לאנס יתעלם ! אז אנדי ואחיו פרנק ייפתחו פער של כמה שניות מלאנס ואז יהיה מאוד קשה ללאנס לסגור את הפער הזה לבד כי באותו הרגע שהאחים ייראו שלאנס לא נצמד אליהם אז אנדי מייד ימשיך לדחוף את פרנק עד לפיסגה ! כדי להבין באמת את היתרון העצום שיש לך ברכיבה בקצב אחיד אחרי מישהו "שמושך" אותך אתה צריך לרכב קצת באופני כביש, זה פשוט הרבה יותר קל לתת למישהו להכתיב את הקצב מאשר לעשות את זה בעצמך ואז ברגע הנכון, אם יש לך את הכוח, אתה פורץ לבד על מנת לזכות בקטע ! זה זהה לגמרי בריצות בינוניות בהם אתה תמיד תראה שהפיבוריט ירוץ אחרי מישהו אחר (לעיתים זה יהיה מכתיב קצב) ואז ברגע הנכון לקראת הסוף הוא יעקוף ויפרוץ קדימה על מנת לזכות בריצה !moco כתב:עדיין לא הבנתי את "לדחוף" ו"לסחוב"![]()
למה רוכב מנוסה כמו ארמסטרונג "מחויב" להגיב? הוא לא יכול להתעלם?...
- moco
-
- גורו

האמת, גם את הקטע בריצה אף פעם לא הבנתי לגמרי. תמיד אני שואל את עצמי למה הפייבוריט לא יכול להיות מכתיב הקצב של עצמו.
טוב, ברור לי שאני לא יכול באמת להבין בלי להתנסות, ולא נראה לי שזה יהיה בגלגול הזה
טוב, ברור לי שאני לא יכול באמת להבין בלי להתנסות, ולא נראה לי שזה יהיה בגלגול הזה
משה
-
osherov
-
- גורו Android

אני מבין את שאלתך ובאמת לדעתי ההסבר קשור ליתרון מנטלי ולא רק ליתרון פיסי,moco כתב:האמת, גם את הקטע בריצה אף פעם לא הבנתי לגמרי. תמיד אני שואל את עצמי למה הפייבוריט לא יכול להיות מכתיב הקצב של עצמו.
טוב, ברור לי שאני לא יכול באמת להבין בלי להתנסות, ולא נראה לי שזה יהיה בגלגול הזה...
אני אתן לך דוגמה צנועה שלי אותה אני מרגיש כל הזמן ברכיבות כביש שאני עושה עם רוכבים אחרים,
ברגע שאני ורוכב נוסף מתחילים טיפוס ארוך כלשהו (נניח את הטיפוס של נס הרים) אחד משני מצבים מתרחש:
1. אני המוביל והרוכב השני צמוד לי לגלגל האחורי
2. אני צמוד לגלגל האחורי שלו
במקרה הראשון,
אני רוכב בקצב מהיר אבל לא יותר מידי מהסיבה שאני רוצה תמיד להשאיר לי כוח למצב שהרוכב מאחורי פתאום ינסה לברוח לי. אין לי שום יכולת לדעת האם הרוכב מאחורי מתאמץ או לא ! אני רק מרגיש אותו כל הזמן רוכב על הזנב שלי ! ככל שהטיפוס נמשך אני כמובן עייף יותר והחשש שלי שהרוכב מאחורי עוד שנייה בורח ולי ואני מרגיש שכבר אין לי את הכוח לתפוס אותו במידה וזה יתרחש ! לא קל לרכב במצב כזה ! אתה כל הזמן בחשש ! שים לב שאפילו אם יש לי את הכוח לנסות לברוח ממנו, בגלל חוסר הידע שלי מהכוח שלו אני לא אנסה "לבזבז" מאמץ זה כי זה עלול יהיה לשרוף אותי !
במקרה השני,
אני צמוד לגלגל שלו, אני מרגיש את הקצב שלו, אני רואה בדיוק באיזה הילוך הוא עולה, אני על פי שפת גוף שלו מרגיש כמה העלייה קשה לו. במידה ויש לי את הכוח אני אתקיף אותו ברגע שאני ארגיש שהוא מאט, שהוא בקושי (נניח ברגע שאני אראה שהוא מוריד הילוך). במידה ואין לי את הכוח לתקוף, עדיין, אני אתן את כל מה שיש לי ואדבק אליו במטרה שהוא יחשוב שהנה עוד רגע אני נותן גז ועוקף אותו בעלייה ! בנוסף צריך לשים לב שההתקפה שלי תפתיע אותו הרבה יותר מההתקפה שלו מהסיבה שאני רואה אותה מתרחש מול עיני (הוא מעלה הילוך, הוא נעמד על האופניים וכו), במקרה ההפוך ההתקפה מגיע פתאום בשקט מאחורה וייתכן שזה בדיוק ברגע הכי לא נוח מבחינתך (נניח ברגע שאתה בדיוק שותה), צריך גם להבין שברגע שמישהו מצליח להתרחק מהשני מרחק של מספר מטרים בלי שהאחרון יגיב, מנטלית הבורח "בראש שלו" כבר ניצח, הוא זיהה את הגבול היכולת של הרוכב מאחוריו (הרוכב שנשאר מאחור חשף את הקלף הכי חשוב שלו וזה גבול הקושי שלו), זה שמאחורה מרגיש שזהו אם הרוכב ברח ממנו אין לו שום סיכוי לתפוס אותו "ובראש" הוא כבר הפסיד את הקרב (למרות שאולי דווקא פיזית יש לו סיכוי לנצח אותו)
בטור אפשר לראות שמידי פעם רוכב מנסה לברוח לקבוצה (נניח קונטדור), אחרי כמה עשרות מטרים הרוכב מביט לאחור לבדוק האם יש תגובה מצד הרוכבים האחרים, במידה ואין הוא מבין שזהו ! הקטע שלו, ואז הוא מגייס כוחות מהידיעה שהוא חשף את הקלפים של כל הרוכבים מאחוריו
- moco
-
- גורו

הסבר יפה מאוד
מזכיר קצת את הרוכבים בולודרום.
אם מישהו נצמד אליך, זה כל כך קשה לשים לב להילוך שלו ולפוזה שלו. אם לא נוח להציץ אחורה כל הזמן, אפשר מראה קטנה (ליד המשקפיים)
אם מישהו נצמד אליך, זה כל כך קשה לשים לב להילוך שלו ולפוזה שלו. אם לא נוח להציץ אחורה כל הזמן, אפשר מראה קטנה (ליד המשקפיים)
משה
-
osherov
-
- גורו Android

moco כתב:הסבר יפה מאוד![]()
אם מישהו נצמד אליך, זה כל כך קשה לשים לב להילוך שלו ולפוזה שלו. אם לא נוח להציץ אחורה כל הזמן, אפשר מראה קטנה (ליד המשקפיים)...
זה לא זהה לגמרי לולודרום כי שם אין אלמנט של עייפות או שבירה או יכולת מנטלית !
בקשר לרכיבה ולמבט לאחור,
אתה יכול להסתכל אחורה אבל ראשית אתה משדר חולשה כי אני מאחור רואה ומבין שאתה מפחד ממני, המטרה שלך מקדימה היא לשדר לי שאתה לא מפחד ממני ואני בכלל לא מעניין אותך ! ושיש לך עוד המון כוח, ועוד רגע אתה משאיר אותי מאחור !
שנית ממבט חטוף לאחור, מאוד קשה "לקלוט" מה בדיוק היכולת של הרוכב מאחורייך.
אתה צריך לזכור שבעלייה ארוכה הרוכב מאחור יכול לרכב אחרי מישהו לעתים עשרות דקות ויותר. אתה כל הזמן רק מביט על הגלגל שלו, עליו, על ההילוך בו הוא נמצא, אתה שומע את הנשימות שלו, אתה רואה באיזה מהירות הוא מסובב את הפדלים (cadence), אתה כמעט שומע את הלב שלו דופק ! (נשמע אינטימי משהו
- moco
-
- גורו

בוודאי שלא זהה לגמרי, לכן כתבתי "מזכיר קצת"
בקשר למראה, הציוד הבא מיועד ספציפית לרוכבי אופניים, מן הסתם לצורכי בטיחות בכביש אבל אולי גם יכול לעזור כדי לחוש יותר את ארמסטרונג שנצמד לך לתחת: http://www.3rd-eye.com/
בקשר למראה, הציוד הבא מיועד ספציפית לרוכבי אופניים, מן הסתם לצורכי בטיחות בכביש אבל אולי גם יכול לעזור כדי לחוש יותר את ארמסטרונג שנצמד לך לתחת: http://www.3rd-eye.com/
משה