שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

הפיינל פור של היורוליג מתחיל הערב.
זה רק אני, או שנדמה שאם מכבי לא שם זה מעניין פה אנשים בערך כמו רבע גמר טורניר רומא בלי שחר פאר...

אפרופו רומא - ונוס וויליאמס לא הצליחה להתאושש מהמשחק מול שחר, והפסידה ליאנקוביץ שתשחק מול סרינה בחצי הגמר.
בחצי השני, אנה איוונוביץ שחוזרת לעצמה (התדרדרה למקום ה 56) נגד הספרדיה מריה חוסה מרטינז סאנצז (26).
ערן

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

eg99 כתב:הפיינל פור של היורוליג מתחיל הערב.
זה רק אני, או שנדמה שאם מכבי לא שם זה מעניין פה אנשים בערך כמו רבע גמר טורניר רומא בלי שחר פאר...

אפרופו רומא - ונוס וויליאמס לא הצליחה להתאושש מהמשחק מול שחר, והפסידה ליאנקוביץ שתשחק מול סרינה בחצי הגמר.
בחצי השני, אנה איוונוביץ שחוזרת לעצמה (התדרדרה למקום ה 56) נגד הספרדיה מריה חוסה מרטינז סאנצז (26).
...
אותי זה מעניין מאוד וכמו שנה שעברה אני אצפה בשלושת המשחקים אולי אפילו עם חבר או שניים שיקפצו לבקר.

ההימור שלי: ברצלונה....

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

הגרנד טור השני בחשיבותו בעולם, הג'ירו האיטלקי, מתחיל מחר!!

שליחה

יפה ערן (Y)
אני רואה שאתה בודק ועוקב :)

אז הנה, שנה שלמה עברה ואחרי חודשים של אימונים, מגיע זמן האמת לכל רוכבי האופניים המקצוענים באשר הם! הג'ירו האיטלקי מתחיל מחר והולך להיות לנו תענוג של טור ושל ספורט באופניים בכלל כאשר השיא, כמובן, יהיה ביולי כש-הטור דה פרנס יתחיל!

אז מי נגד מי בג'ירו
אכן מחר מתחיל הטור השני בחשיבותו בעולם, הג'ירו האיטלקי. השנה הטור הזה, קצת-קצת פחות אטרקטיבי בגלל מחסור של 3 הגדולים שהחליטו לוותר עליו וללכת ישירות על הטור דה פרנס (שיתחיל ב 3 ביוני שהראשון ביניהם הוא הרוכב מספר אחד בעולם ומנצח הטור דה פרנס, אלברטו קונטאדור, שהחליט לוותר על הג'ירו ובמקום זה שלח את חבר קבוצתו החדש לקבוצת אסטנה (זה שחזר משנתיים של השעיה), אלכסנדר וינוקורוב שנראה כאחד הפיבוריטים לנצח (רוכב שהוא חוויה לצפיה), רוכב חזק נוסף שילחם על התואר הוא מיודענו בראדלי וויגינס שקרא תיגר בטור דה פרנס האחרון על כל הגדולים וסיים אותו במקום הרביעי, קאדל אוונס האוסטרלי (אלוף העולם) יהיה שם וכמובן הוא אחד מעומד בכיר ואיך אפשר לא להזכיר את קרלוס ססטרה, שלראות אותו מטפס זה ממש מעשה אומנות (אני מת עליו ולא לשכוח שהוא מנצח הטור דה פראנס 2008). גם איוואן באסו יהיה שם וכאן השאלה היא האם הוא יצליח לחזור להיות איוואן הגדול, זה שהיה היחיד שהצליח להחזיק עם לאנס הגדול בימים הכי גדולים שלו (לדעתי לא אבל ייתכן שדווקא שנתיים בחוץ הביאה לו כוחות חדשים). אנדי שלק (זה שסיים שני בטור דה פרנס), למרבה הצער לא יגיע. דניס מנצ'וב, אלוף 2009 החליט לוותר ברגע האחרון על הגירו ולהתרכז בטור דה פראנס (שנה שעברה כל האנרגיה שהוא הוציא בג'ירו גמרה לו את הטור דה פרנס) וכמובן האיש שבגללו כולם חזרו להתעניין בענף הזה, לאנס הגדול החליט לוותר (ת'אמת כל הקבוצה החדשה שלו, רדיו שאק לא מגיעים לטור). ארמסטרונג, מתאמן עונה שלמה רק למטרה אחת, הטור דה פרנס ויותר מזה כל הפוקוס שלו הוא נגד מתמודד אחד, שכרגע נראה בלתי עביר. למרות מחסור שלושת התותחים, לראות את כל שאר הפנומנים האלה על כל הנופים המדהימים של איטליה (והולנד), לראות את הרוכבים האלה מטפסים את הקירות (והשנה יש שם כמה קטעי קירות שמכוניות 1.6 ליטר לא עולות שיפועים כאלה!!) זה תמיד חוויה.

אגב, עוד אחד שלא יגיע הוא פביאן קאנצ'לארה (הקטר, הטיל, שורף המסלולים, זה שמייצר כוח כאילו הוא רוכב על אופנוע כבד ולא על ידי רגלי בן-אנוש), אומנם הוא לא היה מעומד לזכייה, אבל אין אף אחד שמתקרב ליכולת "הקיטור" שלו במסלולים מישורים ונג"ש-ים (קצרים). מה שהוא עשה בטור דה פרנס האחרון, לא ישכח עוד הרבה שנים בעולם האופניים

אז מה הולך להיות לנו השנה:
הטור האמיתי יתחיל השנה מהקטע ה 14 (יום שבת עוד שבועיים). אז יתחילו הטיפוסים הגדולים (זה שבדרך הם ירכבו איזה 2500 ק"מ זה "קטן" עליהם). השנה הם יפגשו בהר-קיר, שנחשב אולי, לקשה שקיים בסבב המקצועני שנקרא Monte Zoncolan, זה יקרה בקטע ה 15 שם הם פוגשים בטיפוס באורך 10 ק"מ, בשיפוע לא מציאותי של 12% (רק להזכיר שהחרמון שלנו הוא בשיפוע ממוצע של 4-5.5 אחוזים). בקטע ה 16 הם הולכים לבצע נג"ש (מסלול נגד שעון) בעלייה באורך 13 ק"מ, בשיפוע ממוצע של 8.5%, כאשר יש שם שתי קירות של 20% ו 24% כאשר הק"מ האחרון הוא בשיפוע של 13.9%!!! (יש קטע של 60 מטר בעלייה מצומת אשתאול לישוב צובה בהרי ירושלים, שם השיפוע הוא בערך 14%.....הדרך היחידה שלי לעבור את הקטע הקצר הזה הוא לעמוד על האופניים ולדווש הכי חזק שאפשר עד שה 60 מטר "המסכנים" האלה יגמרו, עכשיו לחשוב על רכיבה בשיפוע כזה של ק"מ שלם, שמגיע אחרי 12 ק"מ של טיפוס נגד שעון, שמגיע אחרי שבועיים וחצי של רכיבה, שמגיעה אחרי רכיבה של 3K ק"מ זה פסיכי לגמרי). אבל עדיין לא סיימנו, כי דווקא הקטע ה 19 הוא הכי קשה בג'ירו השנה, כמה קשה?!......4 טיפוסי קיר על מסלול באורך 195 ק"מ! סיימנו?......עדיין לא כי הקטע ה 20, הלפני אחרון , מגיע על מנת "לוודא הריגה" לכל הגוססים שעדיין מנסים לקרוא תיגר על התואר. בקטע הזה יש בערך 80 ק"מ של של עליות!! 80 ק"מ!! (רק להביט על פרופיל המסלול של הקטע הזה על מנת להבין מה המשוגע שהחליט עליו....).

-אורך הטור הוא 3,418 ק"מ
-הגאנד טור ישודר כולו ביורוספורט (גם ב HD) וכמו שרשמתי רק לראות את הנופים הפראיים של האלפים והפרינאים יכולים לתפקד כשומר מסך על ה LCD או הפלזמה שלכם!!

כשנגיע לשלבים המעניינים אני אעדכן אתכם
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

יפה, אריה, חזרת לאלמנט שלך.
לא יודע, אבל לי זה לא נשמע טוב שכמה מהמובילים מוותרים על המירוץ מתוך חישובים על הטור דה פרנס.
זה כאילו מסי ורונלדו לא מופיעים לליגת האלופות, כדי לשמור את עצמם למונדיאל.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:יפה, אריה, חזרת לאלמנט שלך.
לא יודע, אבל לי זה לא נשמע טוב שכמה מהמובילים מוותרים על המירוץ מתוך חישובים על הטור דה פרנס.
זה כאילו מסי ורונלדו לא מופיעים לליגת האלופות, כדי לשמור את עצמם למונדיאל.
...
ההשוואה היא לא נכונה, מכיוון שספורט רכיבת האופניים הוא שונה בעליל מכדורגל, כדורסל או נניח טניס (שגם שם הרבה שחקנים מפקסים את עצמם לתחרויות מסוימות בלבד כמו הגראנד סלאמים). לרוכב אופניים יש תחרות מטרה של גרנד טור אחד בשנה (לעיתים שניים, אבל למובילים הראשים זה בדר"כ רק תחרות אחת), את כל העונה שלו הרוכב מכוון לנקודת מסוימת בזמן, שם הוא יהיה ב 100% כשירות (שזה סיפור מדהים בפני עצמו כי אפילו לטור של 3 שבועות, הרוכבים מגיעים לקטע הראשון בכושר של בערך 90% ורק בזמן התחרות עצמה הם בונים עוד קצת את הכושר שלהם על מנת להגיע ל 100% בקטעים הקשים והחשובים של התחרות). פיזיולוגית, זה כמעט בלתי אפשרי להגיע לשני שיאים (באורך של 3 שבועות כל אחד) בזמן של 2 חודשים (עוד חודשים הטור דה פרנס מתחיל), השיא אליו הרוכב יגיע במידה והוא מתכוונן רק לתחרות אחת, תמיד יהיה גבוה יותר. לאנס, בימים הגדולים שלו כאשר הוא זכה 7 פעמים רצוף בטור הצרפתי, לעולם לא התעניין או התחרה באופן רציני בשום טור אחר. הכל תוכנן לניצחון שלו בטור דה פרנס. גם שנה שעברה, כאשר לאנס הגיע לג'ירו (קונטדור לא השתתף גם אז בג'ירו) זה היה כחלק מהאימון שלו להגיע לשיא בטור דה פרנס, בנוסף לפציעה שהשביתה לו חלק מעונת האימונים שנה שעברה (ולראייה הוא היה מאוד חלש אז בג'ירו לעומת היכולת שהוא הציג בטור דה פרנס. אגב, ההיפך הגמור מאלוף הג'ירו, דניס מנצ'וב, שבטור הצרפתי הוא הגיע רק למקום ה 17). אז למה בכל זאת חלק מהגדולים כן מגיעים לטורים הגדולים האחרים:
1. כסף-מעט מאוד רוכבי אופניים מרוויחים סכומים המאפשרים להם להתחרות רק בטור יחיד (הם מחויבים לקבוצות שלהם ולספונסרים שלהם)
2. הרצון לנצח בטור גדול-לחלק מהורכבים המטרה היא דווקא הטורים "המשניים" (הספרדי והאיטלקי) ולא הטור דה פרנס, כי שם הם מבינים שהסיכוי שלהם לנצח הוא נמוך יותר
3. אימון-חלק מתוכנית האימונים היא להשתתף בגרנד טור נוסף על מנת לשפר את הכושר שלהם ואת המוכנות שלהם לטור המטרה. אבל, הרוכבים האלה אף פעם לא יהיו בכושר שיא בטור האימון הזה, ולכן הם לא ינצחו או יתחרו על הניצחון בטור (דוגמה ללאנס בשנה שעברה)
4. הרצון לנצח ביותר מטור אחד בשנה-בגלל הקושי להגיע לשיא כפול בזמן קצר, חלק מהרוכבים מנסה להוכיח שלמרות הקושי הזה הם עדיין יכולים להגיע לשיא שיספיק להם לסכות בשני הטורים (או לפחות להיות בפיסגה). קונטדור לדוגמא זכה בשנת 2008 גם ג'ירו וגם בוואלטה הספרדי. אגב, מי שמנסה את זה, לוקח סיכון מאוד גדול כי הוא יכול לאבד ככה את הזכייה ב 2 הטורים
5. חלק גדול מהרוכבים לא מנסה לזכות בטורים, אלא רק בחלק מהקטעים או בחולצת הטור (המטפס הטוב ביותר, הרוכב המהיר ביותר במישור וכו), ולכן לרוכבים האלה יותר קל להגיע לשיא כפול, מכיוון שהם לא צריכים "להתאמץ" לכל אורך הטור, דבר שמשאיר להם את היכולת להתאושש ביתר קלות ולהתכונן לטור הקרוב הבא

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אריה, תודה על ההסבר אבל שים לב שזה נשמע לי לא טוב רק בגללך :wink:
רשמת "השנה הטור הזה, קצת-קצת פחות אטרקטיבי בגלל מחסור של 3 הגדולים", וניתן היה להבין שמדובר במשהו חריג.

שאלה : זה שהטור דה פרנס נחשב למספר 1 והגירו למספר 2 זה עיניין של מסורת של יוקרה (כלומר, מסיבות היסטוריות החליטו הרוכבים הטובים להתרכז בזה) או שיש אלמטים ממשיים (כמו אורך וקושי) שקובעים את זה?
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:אריה, תודה על ההסבר אבל שים לב שזה נשמע לי לא טוב רק בגללך :wink:
רשמת "השנה הטור הזה, קצת-קצת פחות אטרקטיבי בגלל מחסור של 3 הגדולים", וניתן היה להבין שמדובר במשהו חריג.

שאלה : זה שהטור דה פרנס נחשב למספר 1 והגירו למספר 2 זה עניין של מסורת של יוקרה (כלומר, מסיבות היסטוריות החליטו הרוכבים הטובים להתרכז בזה) או שיש אלמנטים ממשיים (כמו אורך וקושי) שקובעים את זה?
...
-לא, דווקא אין משהו חריג השנה בג'ירו, פשוט הדבר היחיד השונה היה ששנה שעברה זאת הייתה התחרות בה חזר לאנס אחרי הפרישה הארוכה שלו וזאת הייתה התחרות שכל העולם ציפה לראות מה הרמה שלו....חוץ ממנו גם בשנה שעברה לא השתתפו בתחרות הזאת קונטדור ואנדי שלק (מקום 1 ו 2 של הטור דה פרנס השנה). רק להדגיש שזה לא מוריד כמעט בכלום, כי עדיין כל השאר שם, לצופה מהצד שפחות מכיר את הנפשות ואת הסיפורים הטור הזה על הנייר אולי פחות מעניין, אבל לכל מי שקצת מתעניין, זה הולך להיות משהו שהוא פשוט חבל על הזמן!

-שאלה טובה, איך הטור דה פרנס הפך להיות מספר אחד. זה דומה אולי לסיבה שוימבלדון נחשב לגראנד סלאם הכי יוקרתי בלי איזה סיבה באמת אמתית (אומנם הוא הכי ותיק אבל זאת לא באמת יכולה להיות הסיבה). אני מניח שעם השנים, הרוכבים עצמם והפרסום של הצרפתים גרמו לתחרות אצלם להיות מספר אחד. אגב, דווקא לאנס (שכל כך שנוא על ידי הצרפתים) הוא זה שהגדיל את הבידול הזה, על ידי זה שהוא הופיע רק לטור דה פרנס וכשהאלוף מגיע רק לתחרות אחת אז כדי לנצח אותו גם אתה חייב להגיע לתחרות הזאת. כשלאנס חזר לסבב לפני שנה וחצי הוא הודיע שדווקא המטרה שלו היא הג'ירו ולא הטור דה פרנס ויותר מזה הוא דיבר על כך שהוא לא ישתתף בטור הצרפתי (כנראה כנקמה על כל הסבל שהצרפתים עשו לו בשנים הגדולות שלו) אבל בסופו של דבר, כידוע, המטרה שלו הייתה צרפת (ושם הוא הגיע למקום השלישי). בקשר לקושי, אז הטור דה פרנס לא נחשב לקשה מכולם ויתרה מכך הקושי של הטור זה משהו שמשתנה משנה לשנה, מכיוון שהקטעים משתנים. בגדול, אפשר לומר, שדרגת הקושי בין הגרנד-טורים הוא די דומה. אגב, השנה, הג'ירו ללא ספק יהיה פיזית קשה יותר

הערה קטנה,
בקרב אסכולת רוכבי האופניים, עצם זה שלאנס השקיע את כל השנים רק כדי לזכות בטור הצרפתי, גורמת להם לא להתייחס עליו כגדול, באמת, בכל הזמנים, כי אומנם הוא זה שזכה הכי הרבה בטור הצרפתי אבל by-far רוכב האופניים האגדי, הבלגי אדי מרקס, נחשב לטוב בהיסטוריה. מרקס, זכה בלא פחות מ 11 גראנד טורים (5 צרפת, 5 ג'ירו ו 1 ווואלטה) ויותר מזה הוא אחד משני הרוכבים היחידים בהיסטוריה שבשנה אחת החזיק בכתר משולש. כלומר ניצח בכל שלושת הטורים הגדולים......משהו שפשוט מבליט עד כמה טוב הוא היה ביחס לאחרים בשנים שלו

העניין הוא שבקרב שאר העולם (לא אוכלוסיית המשוגעים לענף) אין פשוט דרך לנצח את הסיפור המדהים של לאנס!!
ולכן אם אתה לא יכול לנצח אותו אז תצטרף אליו...וככה ארמסטרוג הפך להיות חלון הראווה של הענף. הוא זה שמשך את כל המשה-ים והגילי-ים לשמוע ולהתעניין קצת בספורט היפה הזה :wink:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ההשוואה לוימבלדון נשמעת הגיונית.
אני דווקא חושב שזה שווימבלדון הכי וותיק זו דווקא סיבה מאוד סבירה לזה שהוא נחשב הכי יוקרתי.
זה לא שאנשים היום אומרים לעצמם "הוא הכי וותיק אז הוא בטח הכי חשוב" אלא שזה שהוא התחיל קודם גרם ליוקרה הזו להיווצר. היום הוא הכי יוקרתי כי הוא הכי יוקרתי:), כלומר זה תהליך שמזין את עצמו.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב: העניין הוא שבקרב שאר העולם (לא אוכלוסיית המשוגעים לענף) אין פשוט דרך לנצח את הסיפור המדהים של לאנס!!
ולכן אם אתה לא יכול לנצח אותו אז תצטרף אליו...וככה ארמסטרוג הפך להיות חלון הראווה של הענף. הוא זה שמשך את כל המשה-ים והגילי-ים לשמוע ולהתעניין קצת בספורט היפה הזה :wink:
...
זה כמעט נכון. רוב הציבור חי רק את ההווה (ועבר קרוב) ברוב התחומים, ולאנס זה באמת חתיכת סיפור.
למה רק כמעט? כי אותי אישית הסיפור שלו, למרות שהיה מעניין ומלהיב בתור סיפור אישי , לא משך בכלל להתעניין בספורט הזה. הדבר היחידי שגרם לי להתענינות מסוימת (בספורט, לא בלאנס) זה הפוסטים שלך בקיץ האחרון. ברצינות.
לא יודע מה עם גילי :-)

הסיפור האישי של לאנס באמת ריתק המונים. אני זוכר שהורי ישבו וצפו בטור בגללו בלי שהיה להם או שנשאר להם אח"כ, איזשהו יחס לספורט הדיווש עצמו.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:ההשוואה לוימבלדון נשמעת הגיונית.
אני דווקא חושב שזה שווימבלדון הכי וותיק זו דווקא סיבה מאוד סבירה לזה שהוא נחשב הכי יוקרתי.
זה לא שאנשים היום אומרים לעצמם "הוא הכי וותיק אז הוא בטח הכי חשוב" אלא שזה שהוא התחיל קודם גרם ליוקרה הזו להיווצר. היום הוא הכי יוקרתי כי הוא הכי יוקרתי:), כלומר זה תהליך שמזין את עצמו.
...
מסכים איתך, הכוונה שלי הייתה שאין באמת משהו שמבדיל אותו היום משאר הגרנד סלאמים (לדוגמה אם הניקוד שם למנצח היה גבוה יותר אז הייתי מבין), הוא הפך להיות כזה בגלל סיבה כלשהי בעבר (הותיק ביותר? אולי) וככה זה נשאר עד היום. באופניים הפער עוד יותר גדול מכיוון שבטניס, כל הגדולים מגיעים לכל הגרנד-סלאמים ומתייחסים על אחד מהם במידה שווה, בענף האופניים זה לא ככה מכיוון שחלק מהגדולים מתייחסים רק לטור הצרפתי כמטרה העיקרית. אלמנט נוסף שמייצב את הטור דה פרנס בפיסגה הוא שהצרפתים דוחפים את הטור שלהם בכל הכוח וכמות הכסף שהם זורקים עליו כל שנה לצורך הפרסום, האירגון, התקשורת והקהל שמגיע לצפות בטור מייצבים אותו כמספר אחד בעולם. שלא לדבר על זה שבצרפת הרי רכיבת האופניים זה ספורט לאומי (ואחרי כל המאמץ שלהם מגיע איזה טקסני חוצפן ולוקח להם את הטור כאילו להיות לשלו...זה פשוט מטריף אותם)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

הצרפתים באמת הצליחו.
כמעט כל אדם עם ידע כללי בסיסי ידוע להגיד מה זה "טור דה פראנס", וגם אם תגיד לו תחרות אופניים יפלוט חזרה "טור דה פרנס".
מעט יודעים מה ג'ירו. על הואלטה, אני בעצמי יודע רק כשעה, אחרי שנעזרתי בגוגל :-) .
משה

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

לדעתי הטור הצרפתי זכה בתהילה בגלל המסורת, כולל האלופים הגדולים - זה לא שאדי מרקס התחרה כל שנה בכל השלושה, וזכה רק פעם אחת בוואלטה (כמו פדרר ברולן גארוס), אלא שהוא התמקד בצרפתי, וראה כי טוב והמשיך באחרים.

וברור שגם בגלל השיווק האגרסיבי של הצרפתים.

קצת כמו ה F1 במונטה קרלו.
מירוץ די משעמם כי לא ניתן כמעט לעקוף (טוב, אבל יש הרבה יותר תאונות עצמיות), והעניין שהוא מביא הוא בגלל "חוג הסילון".
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אגב, משה,
הנה משהו שאתה אוהב. כידוע אחד הדברים הבעייתים בספורט הזה הוא נושא הסמים, בגלל הקושי הפיזי של הענף, הרבה מאוד רוכבים משתמשים בחומרים אסורים על מנת לייצר את הבידול שייתן להם את הזכייה. בעבר היו מספר פרשיות ענקיות שכמעט מוטטו את כולו (לדוגמא בשנת 98, ובשנת 06). אחת הבעיות היא שהרפואה מתקדמת וכך כל שנה ממציאים חומרים ודרכים חדשות על מנת לעקוף את בדיקות הסמים ומצד שני גם הבדיקות משתכללות כל הזמן, ממש משחק של חתול ועכבר. בשנת 2008 נכנסה בדיקה חדשה לענף שנקראת: biological passport, במילים פשוטות זה אומר שלוקחים בדיקות מכל הרוכבים במשך כל השנים (משנת 2008) ומשווים את התוצאות של כל בדיקה לבדיקות של אותם הרוכבים בעבר. ככה, אם תהיה למישהו חריגה קיצונית מול בדיקות של עצמו בעבר הוא מייד יאושם בשימוש בחומרים אסורים. עכשיו הרבה יותר קשה לעקוף את בדיקות הסמים האלה. חומר נוסף מעניין על התהליך הזה אפשר למצוא כאן:
http://www.uci.ch/Modules/ENews/ENewsDe ... A&LangId=1

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

רוצים להבין כמה פסיכי הספורט הזה?!........אז אלברטו קונטדור ערך לפני מספר שבועות אימון היכרות באחד המסלולים שיערכו השנה בטור דה פרנס (וזה 4 חודשים לפני הטור). המסלול המדובר יירכב בקטע הרביעי בטור השנה (ב 7 ליולי). אבל מה מיוחד בקטע הזה? המיוחד הוא שכ-אות הוקרה למירוצי עבר באזור הזה הצרפתים הכניסו ב-40 הק"מ האחרונים של הקטע, 7 קטעי פאבה המרוצפים אבנים משתלבות. הרכיבה בקטעים האלה (שמזכירים יותר רכיבת שטח מאשר רכיבת כביש) היא מאוד בעייתית ודורשת מיומנות מיוחדת (נניח לדוגמה משהו כמו גשם במירוץ F1). קונטדור טס לצרפת עם כל הצוות ועם ציוד רכיבה מתאים ומספר מומחים שילמדו אותו איך לרכב בקטעים האלה. כששאלו אותו על הקטע הוא ענה שאי אפשר לנצח את הטור בקטע הזה אבל, ועוד איך אפשר להפסיד אותו שם ולכן הוא לא רוצה לאבד את הטור בגלל איזה נפילה שם...."פסיכים" לגמרי הצרפתים האלה, לרכב על האבנים האלה עם אופני כביש זה כמו לרכב בשביל 4X4 עם מכונית פרארי!! עכשיו רק חסר להם שהם ייפלו על יום גשום ובכלל תראו איזה חגיגה נקבל

רק שתבינו עד כמה זה קשה זה הביטו בתמונות של קטעי הפאבה האלה:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

כהמשך להודעה הקודמת הנה וידאו שמציג בקטנה אתה רכיבה על האבנים המרוצפות:

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אגב,
אני חייב תיקון קטן, אחרי שהלכתי למקורות לוודא את העניין.
אדי מרקס הגדול אומנם זכה בכתר משולש, אבל, הכתר משולש לא כולל את הטור הספרדי, אלא כולל זכייה בג'ירו, בטור דה פראנס ובאליפות העולם (שזה מירוץ חד יומי ולא גראנד טור) באותה השנה. נכון להיום אין שום רוכב אופניים שזכה (או בכלל היה קרוב לזכייה) בשלושת הגראנד טורים הגדולים באותה השנה, אולי יום אחד יגיע אחד כזה...מי יודע אולי קונטדור ינסה את זה יום אחד

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

לפחות כבר לא מדברים פה על שחר פאר..
...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

הנה, התחלנו :lol:

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Giliboy כתב:לפחות כבר לא מדברים פה על שחר פאר..
...
ואני הייתי בטוח שאתה כבר ביציע בבלומפילד עם אוהל מחכה לדרבי מחר!
או שאתה כבר שם וכותב את ההדעות האלה עם האייפון שלך :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב: אחת הבעיות היא שהרפואה מתקדמת וכך כל שנה ממציאים חומרים ודרכים חדשות על מנת לעקוף את בדיקות הסמים ומצד שני גם הבדיקות משתכללות כל הזמן, ממש משחק של חתול ועכבר
...
משפט מסקרן. האם מתנהל מחקר שמטרתו המוצהרת זה למצוא סמים שקשה לזהות או האם יש מחקר רפואי נורמלי (כזה שמטרתו לרפא אנשים או לשמור על בריאותם) שתוצאת לוואי שלו זה סמים שקשה לגלות?
אם א', אז מי מממן את זה?
משה

חזור אל “ספורט”