אני כאמור, לא כלכך מכיר את הכרטיס ובטוח לא איך התוכנה של NDSCAM עובדת.
אבל, לפני מה שאני מבין מההדפסות, בשני המקרים הם עובדים ב- 38400 שזאת מהירות סטנדרטית.
אולי הבעיה היא בקונפיגוריציה אחרת לדוגמא מס' ה- stop bits. הוא לא מדפיס ב NDSCAM את שאר הפרמטרים. הצלחת פעם סתם לדבר עם הכרטיס בעזרת hyperterminal או משהו דומה ?
IProgrammer
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
שליחה
mpogr
זה משגע אותי שזה הכל נראה סינית עבורי. אני מבין את הקוד, אני מבין בתקשורת, אבל כל הפרוטוקול שמעל זה מול ה- כרטיס (ATR וכל זה) פשוט לא יודע איך לאכול את זה. איפה אני יכול למצוא חומר על זה ? מה זה ATR, איך זה עובד. איך ההתממשקות עם הכרטיס עובדת. זה מאוד יעזור לי בכדי לצלול יותר עמוק, במיוחד כשנרצה להתחיל להתעסק עם הכרטיסים החדשים של ה- MAX HD וכן נסיון לבצע עדכון (למרות שממה שאני קורא באינטרנט זה כנראה חסר סיכוי, הנושא של העידכון).
mpogr
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
שליחה
גם אני מאוד הייתי רוצה להבין את הדברים לעומק, אבל, כמו שאתה יכול לתאר לעצמך, אתה לא תמצא SPECS לדברים האלה. מה שדי ברור הוא שכל המידע שעובר בין הכרטיס לקורא עובר איזו טרנספורמציה, כי אם מסתכלים על התעבורה באמצעות SNIFFER אי אפשר למצוא שם את מידע שהיה אמור לעבור (ECM PACKET ו-SID מהקורא לכרטיס ו-DCW בחזרה).
IProgrammer
חבר פעיל מאוד
שליחה
כאמור סינית.
אין לי מושג מה זה ה- ECM וה- DCW. אשמח בלהתחיל להבין מה זה אומר.
לגבי המידע, הוא אכן עובר קידוד ופיענוח. ניתן לראות את זה בקוד של ה- OSCam.
כנראה שהחיים היו הרבה יותר קלים אם היינו בונים את הקוד בסביבה של Visual Studio ואז היינו עוקבים אחרי התהליך עם דיבאגר ולומדים הרבה יותר.
לדעתי, כדאי להשקיע ולהמיר את התוכנה ל- Win32. התוכנה שם כתובה די יפה ובשכבות. ורוב השכבות הינם כתובות ב- C טהור וללא שימוש בקריאות מערכת הפעלה, כך שאני לא בטוח שזה יהיה עד כדי כך נורא. אני אנסה להשקיע בזה בזמני החופשי, אבל זה יקח לי קצת זמן כמובן.
בכל מקרה לעניינינו, אתה לא יודע להגיד איפה זה נכשל כשאתה מריץ את ה- OScam שקימפלת ב- Cgywin ללא ביטול ה- ifdef שכאמור מגדיר אותו כ- 38400 ?
IProgrammer
חבר פעיל מאוד
שליחה
mpogr
אני בניתי פרוייקט ב- VC מבוסס על OSCam. אני חייב לציין שהרבה ממנו מתקמפל לי ככה בלי בעיות. ישנם כל מיני מודולים שלא מתקמפלים לי. הרבה מהם בכלל קשורים למוד client שלו ולכן ממש לא חשובים לי. מעבר לכך, כל מיני מודולים שלא מתקמפלים בכלל קשורים לכרטיסים אחרים שאינם של NDS, ולכן גם חבל להתמקד בהם.
ככל שאני חושב על זה, נראה לי שבא לי ללכת על כיוון אחר לחלוטין. האם קיים ברשת קוד ל- MDAPI plugin שהינו גם card client עבור windows ? לדוגמא האם יש את ה source-ים ל WinCS ?
נראה לי שהרבה יותר קל לי, לקחת את הקוד הזה, ולשתול פנימה את הקוד הרלוונטי בלבד ל- NDS, כלומר להחליף את ההקריאות ב- client לקריאות ישירות למודולים המתאימים ב- OSCam וזהו.
ככה אתה מקבל בעיקרון תחליף ל- NDSCAM עם source-ים ותמיכה ישראלית
mpogr
חבר פעיל במיוחד
שליחה
IProgrammer,
אם כבר עושים ניתוח לב פתוח לקוד, הייתי לוקח את הקוד של הפניית ה-ECM לכרטיס וקבלת ה-DCW ומכניס אותו ישירות ל-DVBE4SAGE. הרבה מאוד צרות של האימפלמנטציה הנוכחית נובעות מהצורך להשתמש ב-MDAPI שהוא גרוע ברמות.
בוא, אם לא אכפת לך, שלח לי את הקוד הרלוונטי (פרוייקט VC והשינויים שלך) ונראה איך אפשר לשלב אותו ישר בתוך DVBE4SAGE מבלי להזדקק לתיווכים מיותרים.
IProgrammer
חבר פעיל מאוד
שליחה
mpogr
הבעיה היא שלא גרמתי להכל עוד להתקמפל. אני מנסה להבין מתוך כל הזבלה מה רלוונטי ומה לא. אני צריך להבין מה שייך לכרטיסים אחרים ומה רלוונטי עבור ה- NDS. בשביל זה אני עושה reverse engineering על כל הקוד שהולך שם. מנסה לעקוב אחרי ה- flow. זה יקח לי כמה ימים.
מה שאני מבקש, זה שאם תוכל להסביר לי פעם אחת מה ה- flow. איזה מידע בדיוק אתה צריך DVBE4SAGE .
מה זה ECM ומה זה DCW ומה הודעות האלו מכילות. אם תסביר לי, אני אוכל למצוא את זה בקוד שלהם, ולהתחיל להעיף את כל מה שלא קשור לזה.
כמו שאמרתי הרבה עובר קומפילציה, אבל הרבה גם לא. אני לא רוצה סתם להעביר לך זבלה.
mpogr
חבר פעיל במיוחד
שליחה
חבל להמשיך להתכתב פה, בוא, תתקשר אלי ל-******** ואסביר לך הכל.
נערך לאחרונה על ידי mpogr ב 04/08/2009 0:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
IProgrammer
חבר פעיל מאוד
שליחה
או... נראה לי שזה הכי טוב
אבל זה יהיה קצת יותר מאוחר (עוד שעתיים משהו כזה) מאחר ואני כאן עושה איזה אלף דברים בו"ז בעבודה...
zovirax
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax
שליחה
mpogr כתב:חבל להמשיך להתכתב פה, בוא, תתקשר אלי ל- ואסביר לך הכל.
...
אולי כדי שתצנזר את המספר שלך...
pixies
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
שליחה
נשמח אם תתנו מדי עדכונים איך הולך לכם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
IProgrammer
חבר פעיל מאוד
שליחה
mpogr כתב:חבל להמשיך להתכתב פה, בוא, תתקשר אלי ל-******** ואסביר לך הכל.
...
ניסיתי להתקשר אבל אתה לא זמין. יכול להיות שלא רשמתי את המס' טוב אבל הוא כבר מחוק.
מאחר ואינני תופס אותך, אני בעיקרון כבר התחלתי לפתח DLL שאני מקווה שתוכל להשתמש בו.
בעיקרון מדובר ב- DLL אשר יוצר thread אשר מדבר עם הכרטיס.
ה- DLL מגדיר כמה מתודות שאתה יכול לקרוא להם:
GetECM
SendDCW
DoEMM
בעיקרון הקריאה למתודות הנ"ל נכנסות לתוך תור של בקשות ומתבצעות מתוך ה- thread המדובר.
בסיום הפעולה, התשובה תיקרא ע"י callback שאתה צריך לתת בתור פרמטר וזהו.
חסרים לי כל מיני דברים כמו ה- ATR של YES וכו', אבל נגיע לשם.
תעדכן אותי אם זה נראה לך.
ה- DLL יתבסס בעיקרון על מודולים מתוך OSCam כאשר אני מעיף את כל מה שקשור שם ל- client server וכו'. בגדול כך אני גם מעיף את רוב מה שקשור ל UNIX ונשאר עם קוד C נקי חוץ מהמודול io_serial שאני צריך לשכתב אותו לגמרי.
בהצלחה לכולנו (וזה יקח לי זמן. אני טס בסופ"ש לשבועיים עבודה בארה"ב)
IProgrammer
חבר פעיל מאוד
שליחה
אנשים
הגיע לי הקורא כרטיסים.מהר לאללא דווקא ובלי שום בעיות. דואר רשום עד הבית.
אולם הגיע ללא ספק כוח. מישהו יודע להגיד לי מה המתחים והפולאריות של המחבר ? (כלומר האם הפלוס הוא בפין הפנימי או החיצוני).
Joshua_G
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
שליחה
מתחים 9 – 15 וולט, פלוס פנימי.
בברכה,
יהושע גומא
IProgrammer
חבר פעיל מאוד
שליחה
Joshua_G
תודה רבה
moshelib
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
שליחה
iprogrammer
אם תוכל לשמור שזה יעבוד בלינוקס גם כן?
בשביל משתמשי mythtv זה יהיה פריצת דרך משמעותית.
משה
IProgrammer
חבר פעיל מאוד
שליחה
moshelib
בגדול, מה שאני מתכנן לעשות לא יעבוד בלינוקס, כי יש הבדלים מאוד גדולים בין מערכות ההפעלה. אבל, התוכנה בנויה בצורה כזו, שאת החלקים הרלוונטים לממשק מול כרטיס ה- YES, אפשר יהיה בקלות להעתיק בחזרה לתוך הפרוייקט של OSCAM ולקמפל אותו בשביל לינוקס.
מקווה שזה יעזור.
IProgrammer
חבר פעיל מאוד
שליחה
mpogr
אתה יכול לארגן לי את קבצי הקונפיגוריציה שהשתמשת לבדוק את OSCam עם NDS ? זה יעזור לי מאוד להתקדם כאן.
בעיקרון, המרתי כבר כמעט הכל ל- win32 (נשארו לי כמה דברים קטנים בקובץ IOSerial שבגדול היה צורך בשיכתוב מלא עבורו) ואני רוצה לבצע קצת בדיקות.
לצערי לא הספקנו בסוף לדבר בטלפון, אז אני אשמח אם תיצור איתי קשר באימייל [email protected] (זה גם המסנגר שלי).
ברגע שאני אגיע למצב שה- DLL עובד, נעבור לשלב של שדרוג התוכנה למצב של NDSCam. הדרך היחידה שאני רואה איך לעשות את זה, יהיה להקליט שדרים שעבורים לא קיבלנו מפתח תקין ב- OSCam ולהעביר את השדר הזה ל- NDSCAM ולשבת עליו עם Softice ולנסות להבין מה הוא עושה שונה. מקווה שנצליח לעשות reverse engineering לקוד.