XBMC on Linux for Arm Devices

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

שליחה

מבוסס על 13.2 עם שדרוג של FFMPEG לגרסא 2.3.2. מגרסא 2.3 מביא איתו תמיכה ב-HEVC (הידוע גם בשם H265). אני יודע שעובדים עליו במרץ ברשימת התפוצה של FFMPEG :-). בכל מקרה, מעניין מה יקרה אם קהילת ה-RIPPPERים בעולם תחליט לעבור מ-H264 ל-H265.

כשזה יקרה, מכשירים כמו ה-RPI יהפכו ללא רלוונטיים כי אין להם את יכולות הפיענוח בחומרה לקודק הזה...

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975

שליחה

@voguemaster

לדעתי ffmpeg 2.3.2 לא מעניין בהקשר של HEVC כי מעבד Arm חלשלוש לא יפענח תוכן מקודד באופן זה אך מבחינת תאימות לסטרימים אינטרנטיים הרי זו התקדמות עצומה (ע"ע HLS, נדמה לי שהשיפור נוגע דוקא לוידאו).
לא בטוח שמה שעושה codesnake זה חכם כי אולי יתווספו בעיות כתוצאה מהשדרוג הזה.
נראה לי יותר נכון להוציא גרסה מבוססת Helix סמי-יציבה/alpha אחרונה, כך ניתן להישאר רלוונטים מול הפיתוח הרשמי של XBMC ולדחוף PR חזרה כאשר התיקונים מקבלים משוב מהמשתמשים.

נסיון העבר מראה שהסצינה אינה משנה פורמט קידוד או חוקים אלא ברגע שיש התקדמות טכנולוגית מבחינה תצוגה אז הקידוד החדש משמש לתכנים אלה, לדוגמה h264 נקבע כפורמט לתכני HD בלבד (720P, 1080P וכו').
כך שאני מאמין ש-HEVC ישמש לקידוד תכני UHD בלבד, כנראה דרך x265.

כמובן שההתייחסות היא לקבוצות הסצינה ולא כל מיני ליצנים שעושים מה שבא להם (ע"ע Anime ו-10bit).

כשתשדרג את המסך שלך ל-UHD אז שלח לי את ה-RPi אני כבר אמצא מה לעשות איתו.
אם אתה חסר סבלנות אז תהיה מוכן עם היד על הארנק, מכשירים מבוססי RK3288 כבר בפתח, אני משער שעד תחילת אוקטובר כבר יהיו זמינים לציבור הרחב ומתישהו לקראת 2015 גם נשמע על S812.

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500

תראה, H265 לא מוגבל רק ל-UHD

שליחה

הוא באופן כללי יעיל יותר מ-H264 בערך בפקטור 2 מבחינת הדחיסה. אין שום סיבה שסצינת ה-RIPPERים לא תאמץ אותו בחום רב. הם הרי אימצו את ה-MKV ו-H264 עוד הרבה לפני שהייתה תמיכה רחבה בכל חומרה קיקיונית לזה, והנה, אחרי כמה שנים זה הסטנדרט וכל טלוויזיה כמעט תומכת בפורמט הזה.

נראה לי ש-H265 יתפוס, אולי לא באותו קצב כמו קודם אבל אין סיבה שלא. אין לי בעיה למצוא מה לעשות עם הפאי, שלא תבין לא נכון, פשוט הוא יהפוך ללא רלוונטי בתור קופסת XBMC, שזה חבל...

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838

שליחה

MX תומך בכיווץ הזה בחומרה?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

@voguemaster

שוב פעם, הסצינה לא החליפה בעבר פורמטים עבור תוכן באבחנה ותיקה ואין סיבה שתעשה זאת היום.
לא הגיוני לעבור לקידוד שלא נתמך ע"י חומרה קיימת שכוללת כל סמארפון וטבלט עלי אדמות, זה פשוט לא יקרה.

אתה גם לא לוקח בחשבון שמקודדי HEVC חופשיים כמו x265 דיי צעירים, יתכן מאוד שיתגלו בעתיד איתם בעיות שיחייבו תיקון.
גם העובדה שאין עדיין חומרה בשוק שמפענחת קידוד יכולה להשפיע על הגדרות המקודד בחוקי הסצינה (כפי שקרה עם x264) ועדכון ההנחיות בהקשר הגדרות אלה.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

רכשתי גם CMX AML8726-MX :D
תגידו, זה מגיע עם שקע אירופאי?

Tuberomix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107

שליחה

dhead666 כתב:@voguemaster

שוב פעם, הסצינה לא החליפה בעבר פורמטים עבור תוכן באבחנה ותיקה ואין סיבה שתעשה זאת היום.
לא הגיוני לעבור לקידוד שלא נתמך ע"י חומרה קיימת שכוללת כל סמארפון וטבלט עלי אדמות, זה פשוט לא יקרה.
...
זה לא לגמרי מדוייק כי כיום יש הרבה תוכן SD שמוצא בפורמט x264.
עם זאת אני גם לא מאמין שזה דבר שיקרה בזמן הקרוב מכיוון שהרבה יותר מדי מכשירים לא תומכים ב-x265 עדיין. עוד כמה שנים זה אולי כבר יתמך אבל עד אז כנראה שרובנו גם נחליף את המכשירים הפשוטים האלה שעדיין לא תומכים. בקיצור זה לא נראלי שווה דאגה כרגע.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

@Tuberomix

צודק,
עם הדגש שההנחיות לגבי קידוד תוכן HD ב-x264 פורסמו לראשונה ב-2007 ואילו עבור תוכן SD ב-x264 פורסמו הנחיות רק ב-2012 כאשר חלק מקבוצות הסצינה עדיין מפיצות xvid.
לכן צפויות לנו כמה שנים טובות של חסד ועדיין לא פורסמו הנחיות לגבי x265 (אם זה יהיה המקודד הנבחר).

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

dhead666 כתב:חדשות i.MX6:
...
התמיכה בפלטפורמה הזו של Freescale עומדת בפני כניסה לעץ הפיתוח הרשמי של XBMC, מה שאומר שכנראה רוב הבעיות כבר נפתרו.
כרגע מדובר בתמיכה תחת לינוקס בלבד אך התמיכה תחת Android גם צפויה להתווסף.

https://github.com/xbmc/xbmc/pull/5202
...
ה-PR המקושר אושר והחל מהיום פלטפורמת i.MX6 נתמכת רשמית ע"י XBMC (גרסאות alpha של Helix) תחת Linux עם OpenELEC, Geexbox והמערכת מבוססת Yocto של סטפן (Wolfgar).
תמיכה תחת Android צפויה לבוא בקרוב מאוד כאשר למכשירי Cubox-i מוצעת היום להורדה גרסה 4.4.2.

מידע מפורט על מגבלות ותקלות שידועות היום ניתן למצוא בפוסט הראשון שבשרשור זה.

hometheater
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104

שליחה

@שי-כ
·

כן ..

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

עדכון לגבי Cubox-i (ו-i.MX6 בכלל)

גרסאות הפיתוח OpenELEC האחרונות המבוססות Helix מגיעות עם קרנל 3.14.
בגרסאות אלה כבר לא צריך להיות קיים הבאג שפוגם בניגון של וידאו באבחנה גבוהה.
בנוסף, לפי דיווחי משתמשים בגרסה האחרונה CEC תקין כך שאפשר גם לוותר על שלט IR.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

למישהו יש פה ניסיון בחיבור ה MX לרסיבר?

הטלוויזיה כל רגע מאבדת סיגנל לרגע (הרסיבר לא)

חשבתי שמדובר בבעיה בספק - מצאתי ספק 5V 5A יציב ואיכותי - שללתי את המקרה הזה.

איזה מעצבן - כבר חשבתי שעד עכשיו אני העיף את ה HTPC...

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

ביצעתי בדיקה קצרה היום של מחיר Raspberry Pi מול Cubox-i1.

Raspberry Pi מהחנות ModMyPi:
* לוח מודל B+, מחיר: £23.33
* מארז פשוט: מחיר: £4.16
* ספק כוח 2A, מחיר: £4.16
סה"כ כולל דמי משלוח £39.63, בערך 235 ש"ח.
(לא כולל כמובן עמלות המרת מטבע בכרטיס אשראי, לא יודע אם קיימות עמלות אם משלמים ב-Paypal עם כרטיס שקלי).

Mix and Match של Cubox-i Carrier Base עם MicroSOM-i1
* MicroSOM וה-Carrier, מחיר 55$.
* ספק כח 2A/5V, מחיר 10$.
סה"כ כולל מע"מ (משלוח חינמי בארץ) 75$, בערך 270 ש"ח.

יתרונות של הפאי:
* מחיר מעט יותר נמוך.
* יותר מחברי USB.
* רוב מוחלט של הבאגים כבר תוקנו.
* לוח פיתוח עם קהילה מטורפת של מפתחים ומעצבי חומרה, יש מי שזה לא יאמר לו כלום ויש כאלה שכן, אין טעם להרחיב בנושא.

חסרונות של הפאי:
* אם רוצים לנגן MPEG2 ו-VC1 (עם האצת חומרה כמובן) יש צורך ברכישה של רשיונות.
* רשת עוברת דרך USB, תעבורת רשת גוזלת לא מעט ממשאבי מעבד.
* חיבור כרטיס קול חיצוני כאשר ניגון המדיה מתבצע ב-XBMC לא כל כך ריאלי עקב עומס על המעבד.
* ...
בעצם כל החסרונות שמוזכרים בפוסט הראשון בשרשור זה.

יתרונות של ה-Cubox-i1
* לא סובל מכל חסרונותיו של הפאי (למעט passthrough של אודיו HD שעדיין לא תקין ב-100%).
* מעבד הרבה יותר עדכני וזריז מזה של הפאי (ארכיטקטורת Armv7h).
* בעלות של 10$ אפשר להוסיף כרטיס רשת אלחוטי מובנה עם אנטנה חיצונית שלא יתפוס מחבר USB (מגיע עם Bluetooth אך pulseaudio לא נכללת ב-OpenELEC כך שאי אפשר לנצלו להזרמת מוזיקה).
* חיישן IR מובנה.
* קטנטן וסקסי.
* מיוצר בארץ, משלוח חינמי (את הפאי גם אפשר לרכוש בארץ אך אז המחיר עולה).

חסרונות של ה-Cubox-i1
* שני מחברי USB בלבד.
* אין כפתור כיבוי (אבל אין גם בפאי).
* כל החסרונות שמוזכרים בפוסט הראשון.
* גרסאות OpenELEC רשמיות שהינן מעודכנות עם תיקוני הבאגים האחרונים מבוססות גרסאות פיתוח של Helix, אך קיימות גם כאלה לא רשמיות מבוססות Gotham.

אז הסיכום שלי:
אם אני צריך לבחור ב-HTPC בפחות מ-300 ש"ח הרי שה-Cubox-i1 מנצח.
אם מעלים את התקציב מעט יותר אז בסביבות ה-87$ אפשר לקבל את ה-Cubox-i2 (פלוס ספק כח) שעם מעבד כפול-ליבה משאיר את הפאי מאחור, זאת ברירת המחדל שלי ל-HTPC זול.
מעל ל-100$ אישית הייתי ממתין למיני מחשבים סיניים מבוססי Bay Trail (או בעצם Bay Trail-T) כדוגמת ה-Minix Neo Z64 (ואני מצפה לראות דגמים יותר זולים).

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673

שליחה

אני הזמנתי את הפאי לפני יותר משנה ועלה לי 190 שקל הדגם B כולל מארז וכולל משלוח עד הבית
מאז עלה המחיר?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

@M2

שים לב שהמחירים שציינתי כוללים ספק כוח.

כאשר רכשתי מ-RS שהיתה הכי זולה (לפחות כאשר מזמינים ערכה בודדת) היה מדובר בכ-60$.
עתה נראה כי RS מקשים עלינו ורוצים שנרכוש דרך חנות הרשת הישראלית שלהם (ייתכן שעדיין ניתן להזמין מ-UK), לא בדקתי אם זה כדאי ונדמה לי שמודל B+ לא זמין בה.
מי שיזמין את הפאי על הדרך בהזמנה גדולה מאחד מספקי רכיבי האלקטרוניקה בחו"ל יגיע למחירים זולים יותר אך השרשור והפורום פונים למשתמשים שמחפשים HTPC בלי להסתבך יתר על המידה ולא למפתחים וחובבי אלקטרוניקה, זו הסיבה גם שאין טעם להתחיל לפתוח כאן סקירת מחירים והשוואות בעשרות חנויות.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ה-Cubox-i1. עדיין זמין? לא מצאתי אותו באתר של solid-run :?

M2
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1673

שליחה

שי-כ כתב:ה-Cubox-i1. עדיין זמין? לא מצאתי אותו באתר של solid-run :?
...
יש במלאי
http://www.solid-run.com/product/hummingboard-i1/

אני שוקל אולי להזמין גם
נערך לאחרונה על ידי M2 ב 05/09/2014 17:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מוזר למה זה מפורסם באתר שלהם בעמוד 'צדדי' ולא כשנכנסים למוצרים. מילא... כבר קניתי את ה CMX. אך השימושים שלי הם בעיקר אפ של אנדרואיד ולא סטרימינג...

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

@M2

אתה מתבלבל, קישרת ל-HummingBoard שאין סיבה טובה להעדיפו מכיוון שאז צריך להוסיף גם מארז.

@שי-כ

SolidRun מציעים שתי אפשרויות רכישה:
* Bundle - מס' קונפיגורציות מוגבל שמגיעות עם ספק וכרטיס זיכרון כלולים במחיר.
* Mix and Match - אתה בוחר בעצמך את הרכיבים ואת האביזרים ההיקפיים.

ה-Cubox-i1 זמין רק דרך האפשרות השנייה כנס לדף של ה-Cubox-i Carrier Base ובחר את ה-MicroSOM-i1 והרי לך Cubox-i.
(אפשר לעשות זאת גם דרך הדף של ה-MicroSOM-i1).

נ.ב.
אם ההבדל במחיר לא משנה אז הייתי ממליץ ללכת על ה-Cubox-i2 עקב השבב הד-ליבתי והזיכרון הכפול (אך מבחינת ניגון תכנים לא צריך להיות יתרון על ה-i1).

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

moshebit כתב:הי ,
לפי מה שהבנתי ממך יש לך את המכשיר CUBOX-I2 , רציתי לשתף אותך בהחלטה שלי שאני מתלבט מאוד מאוד בינו לבין
CUBOX-I1 .
CUBOX-I1 עולה 63$ ( ויש עוד מע"מ של 18 אחוז בנוסף לזה ) ואילו אם אני יוסיף עוד 17 דולר אני יקבל גם את CUBOX-I2 שהוא בעצם יותר טוב במעבד DUAL וזיכרון 1 גיגה ,
השאלה אם זה הכרחי ומשנה או עדיף להישאר עם CUBOX-I1 ? איך CUBOX-I2 לא עושה בעיות , אתה מרוצה ממנו, זה בדיוק כמו אחד רק יותר מהר, או היית רוצה לקנות את לבזבז עוד קצת כסף ולקנות את החדיש יותר ?

תודה רבה , אני ממש בהתלבטות , מצד אחד כולם מדברים על הדגם הראשון שהוא מעולה ומריץ הכל ומצב שני עוד קצת כסף וזה דגם משודרג יותר , השאלה אם זה הכרחי ואם זה באמת מראה שינוי במערכת XBMC OPENLEC ? והאם מערכת הפעלה הזאת בגירסה מסוימת רצה רק I2 ולא ב I1 או הכל רץ בהכל ?

- דר"כ גם I2 ו-I1 מריצים סרטי בלוריי בלי בעיה ?

תודה רבה ושבת שלום .
...
moshebit,

קודם כל לא מציפים שרשורים שונים באותה הודעה, אלא מתאזרים בסבלנות, זה פורום לא צ'אט.

דבר שני אין דגם ראשון של Cubox-i ודגמים עדכניים, פשוט יש דגמים שונים.
תקרא את ההודעה הראשונה בשרשור זה היא מסבירה (מאוד) בקצרה למה עדיף הדגם הדו-ליבתי Cubox-i2 על פני i1.
מבחינת ניגון תכנים לא צריך להיות שום הבדל בין i1 ל-i2 עם גרסאות OpenELEC עדכניות.
באופן כללי אני ממליץ ביותר לקרוא את ההודעה הראשונה ואח"כ לחזור עם שאלות, אני לא חושב שיש מה להוסיף מעבר למפורט שם.

אין לי מושג מה זה "סרטי בלוריי", תפרט יותר מה סוג התוכן, ממה שאני מכיר (ואני לא מומחה ולא מנגן בד"כ BD מלא) אם זה:
* BD ISO מוצפנים - שכח מזה, זה סיפור לא פשוט שכולל הזנת מפתחות הצפנה ועדכונם מדי פעם.
* BD ISO לא מוצפנים או ספריית BD (לא מוצפנת) - קיימת תאימות מלאה למה שקיים ב-OpenELEC עם מערכת מחשב (x86_64) סטנדרטית, זה לא תלוי חומרה אלא בספריית תוכנה מסויימת שהולכת ומשתפרת, זה לא מושלם אך קרוב, בשורה התחתונה יתכנו כותרים שלא ינוגנו ומה שכבר ינוגן ירוץ בצורה חלקה (יכול להיות שזה גם תלוי אם הוא branched או לא, אני לא בטוח).
* BD Remux - ינוגן ללא קושי.

נ.ב. במקום אחר ציינת ש-BD ינוגן מ-DiskOnKey, דבר תמוה כיוון ש-BD מלא הוא בנפח של 40GB~60GB, אולי התכוונת ל-BDRip ?

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”